SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2018 : MEMBUDAYAKAN KEMAHIRAN MENGUNGGULI KEPAKARAN

21 Jun 2018

IKLAN JAWATAN PEMBANTU TADBIR (P/O) 

KONGRES KESATUAN PEKERJA-PEKERJA DI DALAM PERKHIDMATAN AWAM
Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur.
Tel : 03 9285 6110, 9285 0281 Fax : 03 9285 9457
IKLAN JAWATAN KOSONGWarganegara Malaysia terutamanya Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur atau yang berdekatan dengannya yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup adalah dipelawa memohon untuk mengisi kekosongan jawatan di Ibu Pejabat CUEPACS sepertimana yang dinyatakan dibawah iniA. PERIHAL JAWATAN :Bil
Jawatan
Gred
Klasifikasi Perkhidmatan
Kumpulan Perkhidmatan
Taraf Jawatan
Jadual Gaji
1
PEMBANTU OPERASI
N11
Perkhidmatan Pentadbiran dan Sokongan
Sokongan
Tetap
GAJI PERMULAAN
RM1,216.00 – GAJI MAKSIMUM RM2,983.00B. SYARAT LANTIKAN

 1. PEMBANTU OPERASI GRED N11

i.         warganegara Malaysia;
ii.         berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
a.     Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N11: RM1,216.00); atau
b.     Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dan memiliki lesen memandu Kelas B2/B/D/E2/E1/E yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan [kecuali Lesen Memandu Percubaan (P)].
(Gaji permulaan ialah pada Gred N11: RM1,262.15).
iii.         Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Deskripsi Tugas:
Melaksanakan tugas-tugas dalam membantu melicinkan perjalanan urusan pejabat seharian melibatkan pergerakan fail, penghantaran dan pendaftaran surat/dokumen/notis serta pemanduan kenderaan. Memandu dan menyenggara kenderaan yang diliputi oleh lesen memandu Kelas B2/B/D/E2/E1/E. Bertanggungjawab melaksanakan tugas-tugas operasi am bersifat hands-on yang memerlukan keupayaan fizikal di dalam pejabat cuepacs.

C : UMUR

1. Calon bagi lantikan hendaklah berumur
                        a) Tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup.
                        b) Tidak lebih dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

D : PERMOHONAN

Resume yangg telah lengkap i hendaklah dihantar  kepada :-Setiausaha Agung
KONGRES KESATUAN PEKERJA-PEKERJA DI DALAM PERKHIDMATAN AWAM
Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur.F : TARIKH TUTUP PERMOHONAN

Resume yang lengkap hendakl dihantar ke alamat di atas sebelum atau pada 10 Julai 2018. Permohonan yang diterima selepas dari tarikh tutup iklan tidak akan diberi pertimbangan.


G : DOKUMEN SOKONGAN

Semua dokumen sokongan yang dilampirkan hendaklah disahkan salinannya. Salinan Asal dokumen sokongan hanya perlu dibawa semasa menghadiri temuduga sahaja.


20 ulasan:

shu shah berkata...

setelah sekian lama cuepacs x update..huhuhu

Jimmy De Milano berkata...

apa cerita pasal kgt bulan julai ni.... senyap je dh nk julai ni, penjawat awam amat mengharapkan cuepacs utk berbuat sesuatu....

Akmal Anis berkata...

em entah cuepacs kgt senyap je

Ahmad Hashim berkata...

KGT janji kerajaan lama.

Harap CUEPEC kerap kemaskini maklumat.

Berita bodoh pun tak mengapa.

Shal Faishal berkata...

ceupact senyap membisu...mcm dah hilang taring...kerajaan dahulu ph ckp terlalu teruk..tp mereka mampu bg kami bantuan raya rm500 ph hnya rm400...kerajaan dahulu mampu bg kami kgt tp ph x mampu...kerajaan dahulu mampu bagi elaun bomb rm200 bmula bln april tp ph batalkan....ingt pru ke 15 kami yg buat keputusan adakah anda masih ada kerja atau mengangur mcm bn

ASMADI ABANG FUZAI berkata...

TERTUNGGU TUNGGU UPDATE DARI CUEPACS.MCM MIMPI BILA ADA UPDATE..WPUN BERITA X BEST

Red One Blogger berkata...

saya mengharapkan ada perubahan rasional untuk keseluruhan penjawat awam dari gred 11 hingga gred 54/56 serta dari jusa c hingga ke turus I dan gred KSN. apa yang saya nampak jurang perbezaan ketara adalah dari segi kenaikan kgt (keseluruhan gred) dan imbuhan tetap yang mana ketika ini patut diselaraskan ke suatu bacth marking yang sesuai berdasarkan keadaan semasa malaysia, baik dari sudut ekonomi dan sosial budaya sekarang. Perumpamaan dahulu "gaji kecil pun boleh hidup" dah tidak wajar dibangkitkan kerana zaman sentiasa berubah dan perkara silam adalah sejarah dan masa depan adalah hak kita sebagai kakitangan awam untuk bersuara. kita faham kerajaan PH mungkin terbeban dengan peninggalan harta pusaka nenek moyang kerajaan yang memerintah sebelum ini, akan tetapi apa yang kami harapkan dari majikan baharu kami ini adalah suatu kebajikan yang dapat di manfaatkan oleh keseluruhan kakitangan awam khususnya. oleh yang demikian saya menuntut satu kajian transformasi baik dari segi ,Perjawatan Semasa PA,Kenaikan Pangkat PA, Laluan kemajuan Kerjaya (KPSL) PA, Gaji Permulaan dan Elaun Tetap PA, Kemudahan Asas PA dan Manafaat lain PA di kaji semula agar tiada golongan yang keciciran dalam menikmati kesuburan hasil bumi di tanah tumpah darahku malaysia ini hendaknya. Akhir Kalam # Positif dalam Perbuatan dan Pertuturan.

AMISHA berkata...

Sekiranya anda ingin pinjaman, saya boleh mengajar anda bagaimana untuk mendapatkan pinjaman pelaburan jangka panjang sehingga RM900,000. hubungi saya (Ammisha1213@gmail.com)

om berkata...

ni apa crita nak potong gaji masok dlm tabung harapan pulakkkk

izagorgon berkata...

Assalamualaikum.

Berkenaan dengan pemotongan gaji saya rasa pihak MP Azih tidak menjalankan penyelidikan dan perbincangan menyeluruh (atau sembrono ) sebelum memberi cadangan. Dalam artikel suratkhabar Utusan, MP Azih seperti bercanggah , meminta para penjawat awam untuk ikhlas dalam menderma, tetapi pada masa yang sama menghantar permohonan ke KSN untuk pemotongan penjawat awam.

Tidak keterlaluan jika saya kataka tindakkan MP Azih ini menampakkan sedikit ketidakpandaian dalam menyampaikan idea baru apatah lagi melalui media masa yang mana akan timbul lah golongan yang cakna seperti saya , merasakan bahawa perlu pihak MP Azih teliti dalam mengusulkan satu cadangan yang berkait dengan kebajikan dan wang pekerja.

Sekiranya MP Azih begitu gigih untuk membantu mengurangkan beban hutang negara, mohon guna kan 'resources'yang lain , bukan mengambil hak pekerja awam ( tanpa meminta kebenaran/perbincangan) terutama yang berpendapatan rendah (kerani etc). Kerajaan sekarang sudah pun menamatkan kontrak 17,000 penjawat awam dan beberapa special envoy/special advisers/ third party consultants sudah pun ditamatkan juga yang mana budget peruntukkan saja dalam RM2bil ( sila rujuk pembentangan bajet tahun lepas dan sebelum nya).

Mohon bijak dalam menyuarakan cadangan MP. Anda dilantik duduk di atas sana untuk jadi lebih cakna dan bijak berkenaan dengan hal penjawat awam. Sampai saya sendiri tertanya sebelum menyuarakan pada umum, apakah sudah dibincangkan elok -elok bersama ketua ketua jabatan / kementerian yang lain? Proses ini bukan mengambil masa yang singkat.

Saya sama sekali tidak mahu kontroversi FELDA berulang dalam CUEPACS, yang mana keputusan pihak atasan menyusahkan para penyokong/pekerja di bawah, sekaligus memberi kesan negatif kepada pertumbuhan modal insan negara. Sikap anda menampakkan ada unsur ke arah itu jadi mohon pertimbangkan seeloknya.

Sekadar pandangan ( jika mahu dikatakan suruhan pun boleh juga) daripada saya warga bukan penjawat awam. ingatlah RM10 itu adalah belanja untuk anak-anak golongan marhaen 3 hari ( atau paling lama seminggu)

Sekian dan wassalam dari saya , seorang jurutera yang suka kan ketelusan dan kebijaksanaan.


izagorgon berkata...

(sambungan dari catatan di atas mohon abaikan perkataan MP.)

TErima kasih.

mencari kebenaran berkata...

Assalamualaikum w.b.t.
Maaf saya mohon Q-PEKS berhenti buat cadangan bodoh macam ini lagi ,tuan puan yang berhajat hendak menyumbang kepada Tabung Harapan silalah menderma , jangan babitkan orang lain.
Terima kasih .

mat sabun berkata...

Mana berita kata nak derma sorang RM10 tu. Hari tu PA kena pulangkan RM100 sekarang ni nak derma pula RM10. Punggahhh cuepacs

Zarin Za berkata...

cuepacs ni lama dh tdo.. hrap ketua dia tkar bgi orng lain plk naik..

Akmal Anis berkata...

daripada aku derma dkat tabung harapan tu baik derma dkat anak yatim yg lg memerlukan..

sutan alam berkata...

Apa jenis harapan yang dibawa oleh rejim baru ini? Tak usahlah harapkan pemberian KGT atau penambahbaikan elaun lapuk yang dah tak masuk akal, bahkan gaji kita lagi nak dipotong demi sebuah drama bikinan pengarah lama yang dah mati tapi hidup kembali. Yang bagi derma tu pun dicurigai juga, mana kita tau senarai terperincinya. Entah2 kaum kroni atau penyumbang kemenangan mereka yang dari seberang laut sana nun yang berlakon menderma semata-mata nak menunjukkan "betapa buruknya" kewangan negara. Dahulu lakonan tilam, sekarang lakonan beg dan kasut mahal pulak.
Yang jadi mangsa sangat sekarang ni PT Gred N22 KUP, sebab menyandang KUP tu ramai sangat kononnya terutama dalam Kementerian Pendidikan maka nak dikeluarkan, dialihkan atau dikecilkan bilangannnya dari jabatan sedia ada. Orang nak bertukar masuk dah tak boleh, jadi macam satu kesalahan jenayah pulak sebab makan gaji bayangan 22 KUP tu walhal pegawai-pegawai bersepah yang gred 38 KUP, 42 KUP, 44 KUP dan seterusnya. Tak jadi hal kot sebab kategori "very well educated" macam yang dikehendaki oleh pengarah tilam.

Unknown berkata...

Saya berharap presiden cuecpas letak jawatan tiada membantu pejawat awam..malahan membebankan ..tiada wawasan meningkatkan perkhidmatan pejawat awam..

Yunica Larasati berkata...

Join Main Bareng Di PelangiQQ Situs Bandarq Terpercaya & Teraman Menyediakan 8 Game Terpopuler Di Dan Pastinya Dengan Persentase Kemenangan Lebih Besar Lagi Tunggu Apa Lagi Join Sekarang!
contact PelangiQQ:
BBM: E37271BF
WA:+6281231804952
LINE: PELANGIQQ
Facebook : Rachel Gunawan

Kunjungi Juga :
Kesatria Blogger
Berita Terkini
Berita Terbaru
Berita Terbaru Hari Ini
Agen Poker Terpercaya
Agen Situs Poker

shu shah berkata...

gaji bulan 7 dah nak masuk..masih frust dgn pmbatalan 1 KGT tambahan..tiada rezeki..

Akmal Anis berkata...

pyslip july dh pn keluar memg xda lah tu..pak azih terus sepi hahaha..