SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2018 : MEMBUDAYAKAN KEMAHIRAN MENGUNGGULI KEPAKARAN

21 Jun 2018

IKLAN JAWATAN PEMBANTU TADBIR (P/O) 

KONGRES KESATUAN PEKERJA-PEKERJA DI DALAM PERKHIDMATAN AWAM
Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur.
Tel : 03 9285 6110, 9285 0281 Fax : 03 9285 9457
IKLAN JAWATAN KOSONGWarganegara Malaysia terutamanya Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur atau yang berdekatan dengannya yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup adalah dipelawa memohon untuk mengisi kekosongan jawatan di Ibu Pejabat CUEPACS sepertimana yang dinyatakan dibawah iniA. PERIHAL JAWATAN :Bil
Jawatan
Gred
Klasifikasi Perkhidmatan
Kumpulan Perkhidmatan
Taraf Jawatan
Jadual Gaji
1
PEMBANTU OPERASI
N11
Perkhidmatan Pentadbiran dan Sokongan
Sokongan
Tetap
GAJI PERMULAAN
RM1,216.00 – GAJI MAKSIMUM RM2,983.00B. SYARAT LANTIKAN

 1. PEMBANTU OPERASI GRED N11

i.         warganegara Malaysia;
ii.         berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
a.     Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
(Gaji permulaan ialah pada Gred N11: RM1,216.00); atau
b.     Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan dan memiliki lesen memandu Kelas B2/B/D/E2/E1/E yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan [kecuali Lesen Memandu Percubaan (P)].
(Gaji permulaan ialah pada Gred N11: RM1,262.15).
iii.         Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Deskripsi Tugas:
Melaksanakan tugas-tugas dalam membantu melicinkan perjalanan urusan pejabat seharian melibatkan pergerakan fail, penghantaran dan pendaftaran surat/dokumen/notis serta pemanduan kenderaan. Memandu dan menyenggara kenderaan yang diliputi oleh lesen memandu Kelas B2/B/D/E2/E1/E. Bertanggungjawab melaksanakan tugas-tugas operasi am bersifat hands-on yang memerlukan keupayaan fizikal di dalam pejabat cuepacs.

C : UMUR

1. Calon bagi lantikan hendaklah berumur
                        a) Tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup.
                        b) Tidak lebih dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

D : PERMOHONAN

Resume yangg telah lengkap i hendaklah dihantar  kepada :-Setiausaha Agung
KONGRES KESATUAN PEKERJA-PEKERJA DI DALAM PERKHIDMATAN AWAM
Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur.F : TARIKH TUTUP PERMOHONAN

Resume yang lengkap hendakl dihantar ke alamat di atas sebelum atau pada 10 Julai 2018. Permohonan yang diterima selepas dari tarikh tutup iklan tidak akan diberi pertimbangan.


G : DOKUMEN SOKONGAN

Semua dokumen sokongan yang dilampirkan hendaklah disahkan salinannya. Salinan Asal dokumen sokongan hanya perlu dibawa semasa menghadiri temuduga sahaja.


60 ulasan:

shu shah berkata...

setelah sekian lama cuepacs x update..huhuhu

Jimmy De Milano berkata...

apa cerita pasal kgt bulan julai ni.... senyap je dh nk julai ni, penjawat awam amat mengharapkan cuepacs utk berbuat sesuatu....

Akmal Anis berkata...

em entah cuepacs kgt senyap je

Ahmad Hashim berkata...

KGT janji kerajaan lama.

Harap CUEPEC kerap kemaskini maklumat.

Berita bodoh pun tak mengapa.

Shal Faishal berkata...

ceupact senyap membisu...mcm dah hilang taring...kerajaan dahulu ph ckp terlalu teruk..tp mereka mampu bg kami bantuan raya rm500 ph hnya rm400...kerajaan dahulu mampu bg kami kgt tp ph x mampu...kerajaan dahulu mampu bagi elaun bomb rm200 bmula bln april tp ph batalkan....ingt pru ke 15 kami yg buat keputusan adakah anda masih ada kerja atau mengangur mcm bn

ASMADI ABANG FUZAI berkata...

TERTUNGGU TUNGGU UPDATE DARI CUEPACS.MCM MIMPI BILA ADA UPDATE..WPUN BERITA X BEST

Red One Blogger berkata...

saya mengharapkan ada perubahan rasional untuk keseluruhan penjawat awam dari gred 11 hingga gred 54/56 serta dari jusa c hingga ke turus I dan gred KSN. apa yang saya nampak jurang perbezaan ketara adalah dari segi kenaikan kgt (keseluruhan gred) dan imbuhan tetap yang mana ketika ini patut diselaraskan ke suatu bacth marking yang sesuai berdasarkan keadaan semasa malaysia, baik dari sudut ekonomi dan sosial budaya sekarang. Perumpamaan dahulu "gaji kecil pun boleh hidup" dah tidak wajar dibangkitkan kerana zaman sentiasa berubah dan perkara silam adalah sejarah dan masa depan adalah hak kita sebagai kakitangan awam untuk bersuara. kita faham kerajaan PH mungkin terbeban dengan peninggalan harta pusaka nenek moyang kerajaan yang memerintah sebelum ini, akan tetapi apa yang kami harapkan dari majikan baharu kami ini adalah suatu kebajikan yang dapat di manfaatkan oleh keseluruhan kakitangan awam khususnya. oleh yang demikian saya menuntut satu kajian transformasi baik dari segi ,Perjawatan Semasa PA,Kenaikan Pangkat PA, Laluan kemajuan Kerjaya (KPSL) PA, Gaji Permulaan dan Elaun Tetap PA, Kemudahan Asas PA dan Manafaat lain PA di kaji semula agar tiada golongan yang keciciran dalam menikmati kesuburan hasil bumi di tanah tumpah darahku malaysia ini hendaknya. Akhir Kalam # Positif dalam Perbuatan dan Pertuturan.

AMISHA berkata...

Sekiranya anda ingin pinjaman, saya boleh mengajar anda bagaimana untuk mendapatkan pinjaman pelaburan jangka panjang sehingga RM900,000. hubungi saya (Ammisha1213@gmail.com)

om berkata...

ni apa crita nak potong gaji masok dlm tabung harapan pulakkkk

izagorgon berkata...

Assalamualaikum.

Berkenaan dengan pemotongan gaji saya rasa pihak MP Azih tidak menjalankan penyelidikan dan perbincangan menyeluruh (atau sembrono ) sebelum memberi cadangan. Dalam artikel suratkhabar Utusan, MP Azih seperti bercanggah , meminta para penjawat awam untuk ikhlas dalam menderma, tetapi pada masa yang sama menghantar permohonan ke KSN untuk pemotongan penjawat awam.

Tidak keterlaluan jika saya kataka tindakkan MP Azih ini menampakkan sedikit ketidakpandaian dalam menyampaikan idea baru apatah lagi melalui media masa yang mana akan timbul lah golongan yang cakna seperti saya , merasakan bahawa perlu pihak MP Azih teliti dalam mengusulkan satu cadangan yang berkait dengan kebajikan dan wang pekerja.

Sekiranya MP Azih begitu gigih untuk membantu mengurangkan beban hutang negara, mohon guna kan 'resources'yang lain , bukan mengambil hak pekerja awam ( tanpa meminta kebenaran/perbincangan) terutama yang berpendapatan rendah (kerani etc). Kerajaan sekarang sudah pun menamatkan kontrak 17,000 penjawat awam dan beberapa special envoy/special advisers/ third party consultants sudah pun ditamatkan juga yang mana budget peruntukkan saja dalam RM2bil ( sila rujuk pembentangan bajet tahun lepas dan sebelum nya).

Mohon bijak dalam menyuarakan cadangan MP. Anda dilantik duduk di atas sana untuk jadi lebih cakna dan bijak berkenaan dengan hal penjawat awam. Sampai saya sendiri tertanya sebelum menyuarakan pada umum, apakah sudah dibincangkan elok -elok bersama ketua ketua jabatan / kementerian yang lain? Proses ini bukan mengambil masa yang singkat.

Saya sama sekali tidak mahu kontroversi FELDA berulang dalam CUEPACS, yang mana keputusan pihak atasan menyusahkan para penyokong/pekerja di bawah, sekaligus memberi kesan negatif kepada pertumbuhan modal insan negara. Sikap anda menampakkan ada unsur ke arah itu jadi mohon pertimbangkan seeloknya.

Sekadar pandangan ( jika mahu dikatakan suruhan pun boleh juga) daripada saya warga bukan penjawat awam. ingatlah RM10 itu adalah belanja untuk anak-anak golongan marhaen 3 hari ( atau paling lama seminggu)

Sekian dan wassalam dari saya , seorang jurutera yang suka kan ketelusan dan kebijaksanaan.


izagorgon berkata...

(sambungan dari catatan di atas mohon abaikan perkataan MP.)

TErima kasih.

mencari kebenaran berkata...

Assalamualaikum w.b.t.
Maaf saya mohon Q-PEKS berhenti buat cadangan bodoh macam ini lagi ,tuan puan yang berhajat hendak menyumbang kepada Tabung Harapan silalah menderma , jangan babitkan orang lain.
Terima kasih .

mat sabun berkata...

Mana berita kata nak derma sorang RM10 tu. Hari tu PA kena pulangkan RM100 sekarang ni nak derma pula RM10. Punggahhh cuepacs

Zarin Za berkata...

cuepacs ni lama dh tdo.. hrap ketua dia tkar bgi orng lain plk naik..

Akmal Anis berkata...

daripada aku derma dkat tabung harapan tu baik derma dkat anak yatim yg lg memerlukan..

sutan alam berkata...

Apa jenis harapan yang dibawa oleh rejim baru ini? Tak usahlah harapkan pemberian KGT atau penambahbaikan elaun lapuk yang dah tak masuk akal, bahkan gaji kita lagi nak dipotong demi sebuah drama bikinan pengarah lama yang dah mati tapi hidup kembali. Yang bagi derma tu pun dicurigai juga, mana kita tau senarai terperincinya. Entah2 kaum kroni atau penyumbang kemenangan mereka yang dari seberang laut sana nun yang berlakon menderma semata-mata nak menunjukkan "betapa buruknya" kewangan negara. Dahulu lakonan tilam, sekarang lakonan beg dan kasut mahal pulak.
Yang jadi mangsa sangat sekarang ni PT Gred N22 KUP, sebab menyandang KUP tu ramai sangat kononnya terutama dalam Kementerian Pendidikan maka nak dikeluarkan, dialihkan atau dikecilkan bilangannnya dari jabatan sedia ada. Orang nak bertukar masuk dah tak boleh, jadi macam satu kesalahan jenayah pulak sebab makan gaji bayangan 22 KUP tu walhal pegawai-pegawai bersepah yang gred 38 KUP, 42 KUP, 44 KUP dan seterusnya. Tak jadi hal kot sebab kategori "very well educated" macam yang dikehendaki oleh pengarah tilam.

Unknown berkata...

Saya berharap presiden cuecpas letak jawatan tiada membantu pejawat awam..malahan membebankan ..tiada wawasan meningkatkan perkhidmatan pejawat awam..

Yunica Larasati berkata...

Join Main Bareng Di PelangiQQ Situs Bandarq Terpercaya & Teraman Menyediakan 8 Game Terpopuler Di Dan Pastinya Dengan Persentase Kemenangan Lebih Besar Lagi Tunggu Apa Lagi Join Sekarang!
contact PelangiQQ:
BBM: E37271BF
WA:+6281231804952
LINE: PELANGIQQ
Facebook : Rachel Gunawan

Kunjungi Juga :
Kesatria Blogger
Berita Terkini
Berita Terbaru
Berita Terbaru Hari Ini
Agen Poker Terpercaya
Agen Situs Poker

shu shah berkata...

gaji bulan 7 dah nak masuk..masih frust dgn pmbatalan 1 KGT tambahan..tiada rezeki..

Akmal Anis berkata...

pyslip july dh pn keluar memg xda lah tu..pak azih terus sepi hahaha..

Hariom Sharma berkata...

Nice post!!!!!
I am really grateful to have the information from this blog.
Busy streets of Delhi jam packed with colorful crowd, admirable pink structures of Jaipur and well preserved historical constructions in Agra these are some glimpses of the Golden Triangle Tours of India. Delhi, Agra and Jaipur: these three tourist destinations of India are looked upon as one of the most sought after places to explore. Therefore, we bring to you an all time favorites itinerary of travelers in 5 Days Golden Triangle Holiday Package. More
packages like...
Golden Triangle Tour 4 Days
Golden Triangle Tour with Bharatpur
Golden Triangle Tour with Chambal Safari
Golden Triangle Tour with Haridwar Rishikesh
Emails: info@discoverytaj.com | indiadiscoverytaj@gmail.com
Mobile: +91-9997783182 | 9837709602
Website: www.discoverytaj.com | http://www.agraroutes.com

bunga zainal berkata...

#BandarQ_Terpercaya_2018

#BandarQ_TerAman_2018

#BandarQ_Terbaik_2018

#BandarQ_Paling_Bagus_2018

#BandarQ_Paling_Mudah_Menang_2018

#BandarQ_Terbaru_PkvGames_2018

#iDProPkvn.mobi_Jasa_buat_Akun_Pro_Pkvgames

#Cara_Hack/Hacking_BandarQ_Terbaru

#Cara_Baru_Curang_BandarQ_Paling_TOP_2018

#Cara_Menang_BandarQ_Terus_Menerus#Domino99_2018

#Domino99_Terpercaya_2018

#Domino99_TerAman_2018

#Domino99_Terbaik_2018

#Domino99_Paling_Bagus_2018

#Domino99_Paling_Mudah_Menang_2018

#Domino99_Terbaru_PkvGames_2018

#iDProPkvn.mobi_Jasa_buat_Akun_Pro_Pkvgames

#Cara_Hack/Hacking_Domino99_Terbaru

#Cara_Baru_Curang_Domino99_Paling_TOP_2018

#Cara_Menang_Domino99_Terus_Menerus>> LINK WEBSITE >> http://ow.ly/JMSf30kQorM <<BBM = D6132DFE
WA = +85585492041


LINE = kartuhokky888


bunga zainal berkata...

Bandar Togel Online Terpercaya Terbaik, Agen Togel Online 2018 Paling Bagus di IndonesiaTogel_Online_Paling_Bagus

Agen_Togel_Singapore_2018

Agen_Togel_Sydney

Agen_Togel_Online_Terbaik

Togel_Online_Terbaik

Togel_Online_Terbaik_2018

Bandar_Togel_Online

Bandar_Togel_Terpercaya

Bandar_Togel_Terpercaya_2018

Bandar_Togel_Terpercaya_Terbaik_2018

Bandar_Togel_Paling_Bagus_2018LANGSUNG SAJA KLIK DISINI MENUJU WEBSITE bandar ini

>> TEKAN Link >> http://ow.ly/maus30kQouf <<

BBM = E351AD80
WA = +85511973321cash loan berkata...

Do you need a Loan?
Are you looking for Finance?
Are you looking for a Loan to enlarge your business?
I think you have come to the right place.
We offer Loans atlow interest rate.
Interested people should please contact us on
For immediate response to your application, Kindly
reply to this emails below only.
Whats app +919205646839
helpfiance@gmail.com

Please, do provide us with the Following information if interested.

1) Full Name:………
2) Gender:………
3) Loan Amount Needed:………
4) Loan Duration:………
5) Country:………
6) Home Address:………
7) Mobile Number:………
8)Monthly Income:…………………
9)Occupation:………………………
)Which site did you here about us…………………

Thanks and Best Regards.
helpfiance@gmail.com
Whats app +919205646839

Shal Faishal berkata...

setelah ph memerintah ceupact sudah hilang gigi..skr hnya masa utk mnjilat je....kenaikan gaji dah xde...elaun kami pun dibatalkan..pru 15 kuasa ditangan kami...mking kita bagi peluang pd pas la pula

Red One Blogger berkata...

Assalammualaikum dan salam sejahtera, saya nak tanya admin pengumuman gaji minimum sektor swasta akan dimaklumkan dalam masa terdekat pada bulan ogos 2018 ini oleh kerajaan PH, bagaimana pula dengan Gaji minimum Penjawat Awam terkini adakah ianya akan sama dinaikkan atau ada garis panduan lain, Sekian mohon pencerahan

ahmad hussain berkata...

Untung la org keje kerajaan... Aku tgh drive buka radio kreta dgar berita gaji penjawat awam akan dinaikkan dan elaun rumah pun naik 25%.. Dari RM250 ke RM750 mengikut tangga gaji...
Tambahan 15% kepada kakitangan yg pencen. Ini bertujuan untuk menstabilkan ekonomi rakyat.. Berkuatkuasa mulai Ogos 2018 ini, kata Perdana Menteri Thailand....🙏🙏🙏

Unknown berkata...

KUALA LUMPUR: Tun Dr Mahathir Mohamad menegaskan masih belum tiba masanya untuk kerajaan menaikkan gaji penjawat awam di negara ini.

Kata Perdana Menteri, ini kerana jumlah kakitangan awam yang ada hari ini adalah ramai iaitu 1.6 juta orang selain faktor kekangan kewangan.

"Sekarang bukan masa tepat untuk kita memberi gaji lebih tinggi kepada penjawat awam.


"Kami mempunyai dasar dan tidak dapat melakukan dengan segera. Kami majikan yang besar," katanya pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Kepemimpinan Tertinggi Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) di Yayasan Selangor, malam tadi.

Dr Mahathir berkata, peningkatan gaji juga perlu seiring dengan peningkatan produktiviti.

Selain itu, kata beliau, kerajaan hari ini perlu menyelesaikan hutang yang ada terlebih dulu sebelum memikirkan mengenai kenaikan gaji

"Apa yang boleh saya katakan, asas (mengenai kenaikan gaji) sudah ada tetapi belum masanya untuk ia dilaksanakan," katanya

baik aku yg update..nak tggu cuepacs update,jenuh..

Unknown berkata...

Nak tgu kenaikan gaji 5tahun pulak baru nak naik..harapkan baru da perubahan tp lg terok..alasan hutang sja..

Benard Cypher berkata...

THE HACK GEEKS
The Hack Geeks is an organisation of HACKERS with the motive to help individuals understand the limitations in technology.

We offer services in:
*Phone cloning, hacking and tracking.
*Computer programming
*Web designing
*Cyber attacks
*Credit score upgrading
*Document sniffing, deleting or changing and lots more.

We give you details of how we will get the job done and the hacker who is in charge of your job.
Contact:
thehackgeeks@gmail.com
THE HACK GEEKS.

pendita gila berkata...

Adakah dengan banyaknya hutang negara yang di tinggalkan oleh kerajaan terdahulu , kini penjawat awam gred bawahan tidak berhak di beri kenaikan satu tangga kenaikan gaji . sedangkan kos sara hidup tetap sama . apa yang di perjuangkan oleh presidet amat2 bacul dan tiada faedah . dari itu , mohon president cuepacs letak jawatan dengan kadar segera .

ahmadalbab berkata...

Mana presiden kupek? Bayang pun dh x nmpk... kedarah gaji buta ka? Kalau dulu menyalak sakan. Skang tetiba menikus.

Unknown berkata...

Saya 18 tahun bkerja sbgai r1 now h11..bila nk naik kup ke gred h14 najib plak cantas..ubah sistem sana sini..now ubah blik..smpai bila nk naik kup h 14..kna tggu 15 tahun lg ke baru bole naik..mntak pandangan

pendita gila berkata...

president cuepak sila tonjolkan diri . jika gagal , sila letak jawatan .. ni , aku pon boleh jadi president cuepacs la ...

danzrien danz berkata...

Cuepac sudah tiada suara seolah2 tiada fungsi lagi utk memperjuangkan PA.Apa dah jadi....

pendita gila berkata...

Ali hamsa pon dah tamat kontrak wahai president cuepacs oooii .. bila lagi nak letak jawatan ???

Yunica Larasati berkata...

Join Main Bareng Di PelangiQQ Situs Bandarq Terpercaya & Teraman Menyediakan 8 Game Terpopuler Di Dan Pastinya Dengan Persentase Kemenangan Lebih Besar Lagi Tunggu Apa Lagi Join Sekarang!

contact PelangiQQ:

BBM: E37271BF

WA:+6281231804952

LINE: PELANGIQQ

Facebook : Rachel Gunawan

Kunjungi Juga :


PelangiQQ SEO

Kontes SEO

Kesatria Blogger

Berita Terkini

Berita Terbaru

Berita Terbaru Hari Ini

Agen Poker Terpercaya

Agen Situs PokerArtikel Terbaru :
Formula BandarQFormula Bermain BandarQFormula Bermain BandarQ OnlinePanduan Cara Bermain BandarQ


shu shah berkata...

sampai ke sudah cuepacs tak ada update apa2..gaji minimum swasta dh nak laksana..kakitangan awam,cuepacs nk tgk je ke..

Annie Joe berkata...

BAGAIMANA AKU MUNGKIN A VICTOR SELEPAS BANYAK YANG MEMBERIKAN BANYAK MEMENUHI PINJAMAN.

Saya berasa sangat diberkati dan terpenuhi. Saya enggan memohon pinjaman yang saya dengar tentang talian kerana segala-galanya seolah-olah terlalu baik untuk menjadi kenyataan, tetapi saya yakin & terkejut apabila kawan saya di tempat kerja saya mendapat pinjaman daripada Progresive Loan INC. & Kami berdua mengesahkannya dan saya juga terus maju untuk memohon, hari ini adalah pemilik syarikat yang bangga dan membuat wang untuk keluarga saya dan ibu yang bahagia. Baiklah aku Annie Joe dengan nama dari Pauls Valley, Oklahoma. Sebagai ibu tunggal dengan tiga anak, sukar untuk mendapatkan pekerjaan yang dapat menjaga saya dan anak-anak saya dan saya mempunyai banyak bil untuk membayar dan membuatnya terburuk saya mempunyai kredit yang buruk jadi saya tidak dapat memperoleh pinjaman dari mana-mana bank. Saya mempunyai ideal untuk memulakan perniagaan sebagai stylist rambut tetapi tidak mempunyai modal untuk memulakan, Mencoba semua jenis bank tetapi tidak berfungsi sehingga saya dirujuk oleh rakan sekerja saya untuk iklan peminjam yang beradab untuk memberi pinjaman pada 2 % kadar bunga. Saya menghantar mereka mel menggunakan alamat e-mel rasmi mereka (progresiveloan@yahoo.com) dan saya mendapat balasan serta-merta dan pinjaman saya telah diluluskan, dan saya diarahkan ke laman web Bank di mana saya mengeluarkan pinjaman saya terus ke akaun saya. Untuk memotong cerita pendek saya bangga dengan syarikat stylist rambut saya dan berjanji untuk memberi kesaksian kepada dunia bagaimana hidup saya berubah .. Jika anda memerlukan apa-apa jenis pinjaman, saya menasihatkan anda menghubungi Progresive Loan INC dan diangkat secara kewangan E-mel: progresiveloan@yahoo.com ATAU Call / WhatsApp: +16626183756, anda boleh juga melawat: Laman web: https://progresivefunding.wordpress.comAbKassa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lina Tan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lina Tan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Lina Tan berkata...

Ayo Kakak Semuanya,
Yuk seng bermain game untuk mendapatkan uang tambahan bulanan di MarioQQ.
Modal Kecil Dapat Puluhan Juta :)
Bareng aku dan teman-temanku yang cantik-cantik loh !
Info Situs MarioQQ :
BBM : DC91DE02
WA : +855 965392962
LINE : mari0qq
Facebook : Lina Tan

Kunjungi Juga :

Artikel Menarik
Artikel Unik dan Menarik
Artikel Terlengkap
Cerita Dewasa Terlengkap

Yunica Larasati berkata...

Join Main Bareng Di PelangiQQ Situs Bandarq Terpercaya Teraman Menyediakan 8 Game Terpopuler Di Dan Pastinya Dengan Persentase Kemenangan Lebih Besar Lagi Tunggu Apa Lagi Join Sekarang!
contact PelangiQQ:
BBM: E37271BF
WA:+6281231804952
LINE: PELANGIQQ
Facebook : Rachel Gunawan
Kunjungi Juga :
PelangiQQ SEO
Kontes SEO
Kesatria Blogger
Berita Terkini
Berita Terbaru
Berita Terbaru Hari Ini
Agen Poker Terpercaya
Agen Situs Poker
Artikel Terbaru :
Formula BandarQ
Formula Bermain BandarQ
Formula Bermain BandarQ Online
Panduan Cara Bermain BandarQ
Bioskop Online
Cinema XXI
Nonton Bioskop Online
Streaming Gratis Sub Indo
Nonton Online Gratis
Film Bioskop Terbaru
CinemaXXI
Nonton Gratis
Situs Bioskop Online

Wan Burger berkata...

blog ni dah meninggal ke

Razali Awang berkata...

Idiot

AbKassa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Jobz.my berkata...

Info yang baik. Until info kerja layari Laman Web Jobz.my

seriyau berkata...

Pulasan Ini Telah Dimakan oleh Pengerang Kepunden Parang Sekepperrr

Unknown berkata...

lama btul blog ni meninggal

Kagero Mtp berkata...

Bajet da dekat..xminta bonus ke...??
Jgn la lemau sgt Cuepacs

Adi Elok berkata...

Saya telah kehilangan banyak masa untuk syarikat pinjaman palsu yang cuba mendapatkan pinjaman. tetapi itu tidak berlaku lagi.

Nah, saya melihat komen pada blog oleh Marianne Low yang memberi keterangan tentang mendapatkan pinjaman dari seorang ibu Susan bowman, yang saya fikir sebagai salah satu syarikat palsu ini. Kemudian saya memutuskan untuk menghubunginya dan mencubanya semula .... Mengejutkan saya selepas prosedur yang diberikan kepada saya oleh ibu Susan. Kemudian dia meyakinkan saya bahawa saya akan dibiayai oleh bank langsung dari Indonesia yang harus saya pegang. Saya menunggu sehingga pinjaman saya diproses dan diluluskan dan kemudian saya mendapat pinjaman saya memohon langsung ke akaun bank saya tanpa bayaran tambahan ... Semoga Allah memberkati ibu Susan untuk kerja yang indah yang dia lakukan ..... Kebanyakan kawan saya yang memerlukan pinjaman juga dikenakan dan mereka mendapat pinjaman juga ....

Anda boleh menghubungi ibu Susan bowman dengan e-mel ini (Susanbowmanloancompany@gmail.com)
Juga pada WhatsApp +18597771805
untuk pinjaman anda sendiri dia tidak menipu saya

Dan jika anda juga boleh menghubungi saya di email ini jika anda takut: aelok36@gmail.com

pendita gila berkata...

ELOK JUGAK PINJAMAN ITU DI BERI DI PALU MAHUPON SULAWESI ADI ELOK .

Video Sange berkata...

INFO FREECHIPS TERBARU
INFO FREECHIPS
INFO FREECHIPS POKER
INFO FREECHIPS BOLA
INFO JUDI ONLINE TERPERCAYA
PASANG IKLAN

loaltoloan berkata...

ANDA MEMILIKI PINJAMAN PERNIAGAAN PINJAMAN URGENT UNTUK MENGELOLA MASALAH MASALAH ANDA


Halo, Adakah anda memerlukan pinjaman daripada Syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
di dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang kerana kami menawarkan pinjaman kepada semua
kategori pencari sama ada syarikat atau penggunaan kakitangan. Kami menawarkan
pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui Whats app +919205646839
homesloanss@gmail.com

BORANG PERMOHONAN PENCEGAHAN PINJAMAN
  ******************************
1) Nama Penuh:
  2) Jantina:
  3) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
  4) Tempoh Pinjaman:
  5) Negara:
  6) Alamat Rumah:
  7) Nombor Mudah Alih:
  8) Nombor Faks:
  9) Pekerjaan:
10) Pendapatan Bulanan:
  11) Tarikh Gaji:
  12) Tujuan pinjaman:
  13) Di mana anda mendapat iklan pinjaman kami:
homesloanss@gmail.com

loaltoloan berkata...

ANDA MEMILIKI PINJAMAN PERNIAGAAN PINJAMAN URGENT UNTUK MENGELOLA MASALAH MASALAH ANDA


Halo, Adakah anda memerlukan pinjaman daripada Syarikat yang paling dipercayai dan boleh dipercayai
di dunia? jika ya maka hubungi kami sekarang kerana kami menawarkan pinjaman kepada semua
kategori pencari sama ada syarikat atau penggunaan kakitangan. Kami menawarkan
pinjaman pada kadar faedah 3%, Hubungi kami melalui Whats app +919205646839
homesloanss@gmail.com

BORANG PERMOHONAN PENCEGAHAN PINJAMAN
  ******************************
1) Nama Penuh:
  2) Jantina:
  3) Jumlah Pinjaman yang Dibutuhkan:
  4) Tempoh Pinjaman:
  5) Negara:
  6) Alamat Rumah:
  7) Nombor Mudah Alih:
  8) Nombor Faks:
  9) Pekerjaan:
10) Pendapatan Bulanan:
  11) Tarikh Gaji:
  12) Tujuan pinjaman:
  13) Di mana anda mendapat iklan pinjaman kami:
homesloanss@gmail.com

Jerry Andi berkata...

Assalamualaikum, saya JERRY ANDI sangat senang karena saya mendapat pinjaman dari Anthony Yuliana Lenders Saya tidak pernah percaya bahwa saya bisa mendapatkan pinjaman di situs ini, semua pujian ditujukan kepada ALLAH, saya mendapat pinjaman sebesar Rp. 70.000. 000 juta dari Anthony Yuliana Lenders mungkin TUHAN memberkati mereka semua, saran saya kepada mereka yang mencari pinjaman di situs ini bahwa mereka harus sangat berhati-hati karena ada banyak lender pinjaman palsu, untuk pinjaman 100%, kontak (anthony.yulianalender @ gmail.com) BBM INVITE ((E37F9BCC)) atau melalui whatsapp +2348138908619 Anda juga dapat menghubungi saya melalui email saya {jerryandi843@gmail.com}

Unknown berkata...

Hello Everyone, Saya Berharga dengan nama dan saya tinggal di Texas Amerika Syarikat, saya ingin bercakap mengenai kebaikan Tuhan dalam hidup saya selepas berbulan-bulan berusaha mendapatkan pinjaman di internet dan telah ditipu sehingga saya menjadi terdesak mendapat pinjaman daripada peminjam sah dalam talian. Tetapi seperti yang Allah akan memilikinya, saya melihat komen daripada rakan bernama Henry dan dia bercakap mengenai syarikat pinjaman legit ini di mana dia mendapat pinjaman dengan cepat dan mudah tanpa apa-apa tekanan sehingga dia memperkenalkan saya kepada seorang wanita bernama Puan Olivia Scarlett yang mengawal firma yang dipanggil syarikat pinjaman Olivia Scarlett, Jadi saya memohon sejumlah pinjaman ($ 170,000.00USD) dengan kadar faedah yang rendah sebanyak 2%, jadi pinjaman itu telah diluluskan dan dimasukkan ke dalam akaun bank saya kurang dari 24jam, itulah bagaimana saya dapat dapatkan pinjaman saya untuk memastikan perniagaan yang patah saya berjalan dan juga untuk membayar bil saya jadi saya menasihatkan semua orang yang berminat untuk mendapatkan pinjaman cepat dan mudah untuk menghubungi beliau sekarang di e-mel: oliviascarlettloanfirm@gmail.com Atau WhatsApp: + 19292227999 untuk mendapatkan apa-apa jenis pinjaman yang anda perlukan hari ini, terima kasih kerana anda membaca kesaksian terbesar dalam hidup saya. Merry Christmas dan Tahun Baru yang makmur.

Botak Tampan berkata...

Cara bermain poker online sangat berkaitan dengan kombinasi setiap kartu yang dilakukan oleh setiap pemain pasarqq

Botak Tampan berkata...

Mengetahui kombinasi kartu tersebut menjadi hal yang sangat penting yang harus diketahui oleh para bettor yang bermain intanqq and kristalpoker.