SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2018 : MEMBUDAYAKAN KEMAHIRAN MENGUNGGULI KEPAKARAN

30 Julai 2014

IKLAN JAWATAN KOSONG PENOLONG PENGURUS KOPERASI ( KOPERASI PENJAWAT AWAM 1 MALAYSIA)KOPERASI PENJAWAT AWAM 1 MALAYSIA
Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur.
Tel : 03 9285 6110, 9285 0281 Fax : 03 9285 9457

IKLAN JAWATAN KOSONG

Warganegara Malaysia terutamanya Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur atau yang berdekatan dengannya yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup adalah dipelawa memohon untuk mengisi kekosongan jawatan di Ibu Pejabat Koperasi Penjawat Awam 1 Malaysia sepertimana yang dinyatakan dibawah ini
A.   PERIHAL JAWATAN :
 
NAMA JAWATAN
TARAF JAWATAN
GAJI PEMULAAN
PENOLONG PENGURUS KOPERASI
TETAP
RM 1,200.00
 
B.   SYARAT LANTIKAN
 
1. PENOLONG PENGURUS KOPERASI
(a)       Diploma dalam bidang Pentadbiran Awam / Pengurusan dan Perakaunan Koperasi / Pengurusan Perniagaan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi  Pengajian Tinggi Tempatan atau  Maktab Koperasi Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya,
 
(b)       Mempunyai ilmu dan pengalaman koperasi

(c)        Mempunyai kebolehan bertutur dan menulis dalam Bahasa Malaysia / Bahasa
Inggeris .
          (d)         Keutamaan diberi kepada calon-calon yang mempunyai pengetahuan dalam
            gerakan koperasi .
(e)       Kepujian Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu ( termasuk lulus Ujian Lisan ) pada     
peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan,
( Keutamaan diberikan kepada calon yang berkebolehan mengendalikan komputer ),
(f)        Calon yang memiliki kelayakan di perenggan (a)(i) atau (ii) diatas hendaklah lulus Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu termasuk lulus ujian lisan pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan. 
 
C : UMUR
 
1.         Calon bagi lantikan hendaklah berumur

a) Tidak kurang dari 25 tahun pada tarikh iklan ditutup.

b) Tidak lebih dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

D : CARA PERMOHONAN
 
Tiada borang disediakan. Permohonan hendaklah menghantar terus resume kepada:
 
Setiausaha Kehormat
KOPERASI PENJAWAT AWAM 1 MALAYSIA BERHAD
Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur. 
 
E : TARIKH TUTUP PERMOHONAN
 
Resume yang telah lengkap hendaklah dihantar ke alamat di atas sebelum atau pada 13 Ogos 2014. Permohonan yang diterima selepas dari tarikh tutup iklan tidak akan diberi pertimbangan.
 
F : DOKUMEN SOKONGAN
Semua dokumen sokongan yang dilampirkan hendaklah disahkan salinannya. Salinan Asal dokumen sokongan hanya perlu dibawa semasa menghadiri temuduga sahaja.

10 ulasan:

Hamba Hutang berkata...

Mohon Bonus 2 bulan gaji, nak bayar hutang Maybank..

ANJKL berkata...

Tuan...potong EPF, SOCSO, PTPTN. Haussssss.......

Kakitangan Awam berkata...

Macam mana Peguam Negara buat kerja? Kalau orang Melayu pertahankan diri dan membalas semula kejahatan puak DAPigs, bukan main cepan Gani Patail ambil tindakan.

Tetapi kalau puak DAPigs buat hal macam-macam, sampai ke pencen pun si Gani Patail ini tak ambil tindakan.

Lihatlah bila Namewee menghina Islam, Melayu, dan institusi negara iaitu Lagu Negaraku dan instusi beraja, apakah tindakan yang dikenakan kepadanya, tak ada tindakan hukuman, malahan Nazri Aziz kuncu Najib siap jemput istimewa kepada Namewee ke parlimen.

Begitu juga dengan isu Melissa Gooi, Patrick Teoh, Kelvin Yip, dan ramai lagi puak DAPigs yang menghina Melayu, Islam dan institusi negara, dibiarkan bermaharajalela membuat kemungkaran penghinaan lagi.

Malahan lihatlah pasangan porno Alvin dan Vivian, ambil tindakan, tapi sampai ke sekarang tak ada keputusan.

Lihatlah kalau orang Melayu bertindak balas dan pertahankan diri, terus ditangkap dan dipenjarakan atau didenda seperti sekumpulan ahli UMNO yang tak puas hati dan mengepung RSN Rayer, ADUN Sri Delima yang menghina Melayu, tetapi Rayer hingga kini tak ada hukuman apa-apa.

Begitu juga dengan Kiki, terus ditangkap dan didenda, tapi lihatlah Namewee, Alvin dan Vivian, Patrick Teoh, Melissa Gooi, RSN Rayer, Kelvin Yip dan ramai lagi puak DAPigs, buat salah, tak ada tindakan, kalau dibawa ke mahkamah pun, bukannya serius dan dibiarkan tertangguh untuk melepaskan mereka semua.

Ini menunjukkan bahawa Si Gani Patail ini adalah anjing suruhan puak DAPigs sahaja.

Tindakan Peguam Negara tidak mengambil tindakan terhadap penghinaan terhadap agama Islam, orang Melayu dan institusi negara seperti institusi raja, lagu negaraku, perlembagaan Malaysia telah menunjukkan Gani Patail sudah tidak mampu untuk bertindak waras dan hanyalah anjing suruhan yang diberi upah untuk kepentingan puak DAPigs semata-mata.

Keadaan ini juga menunjukkan Najib juga tidur terkangkang tanpa mempedulikan penghinaan terhadap Islam, Melayu dan institusi negara.

Najib dan Gani Patail sepatutnya boleh berambus letak jawatan sahajalah.

Mereka berdua ini macam anjing suruhan kepada puak DAPigs, menjadi anjing suruhan untuk menindas bangsa sendiri dan membiarkan puak DAPigs bermaharajalela menghina dan mencaci Islam, Melayu dan institusi negara sesuka hati mereka.

Oleh itu, apakah keperluan Najib yang tak dapat menguruskan negara ini dengan baik menjadi Perdana Menteri? Terlalu banyak kegagalan Najib yang berleluasa di negara ini hingga menjerumuskan Malaysia ke kancah kemusnahan.

Harapnya dalam Pemilihan UMNO 2016 nanti, Najib tak payah bertandinglah atau jika nak bertanding, ahli-ahli UMNO perlu bersatu menentang sikap anjing suruhan dan penindas bangsa sendiri Najib ini dengan menumbangkan Najib dan kuncu-kuncunya seperti Hishamuddin, Nazri Aziz dan Khairy Jamaluddin dalam pemilihan kelak.

Ingatlah ahli-ahli UMNO sekalian, memilih Najib sebagai Presiden UMNO ibarat memilih anjing suruhan DAPigs untuk memusnahkan bangsa Melayu dan Islam serta Malaysia yang tercinta ini.

Bahasa saya memang kasar dan keras, tetapi apakah lagi cara untuk saya luahkan rasa tidak puas hati saya kepada mangkuk hayun dua orang ini?

Najib akan melenting dengan kenyataan saya ini, Gani Patail akan merah muka dengan kenyataan saya ini, tetapi mereka tak tahu malu dan masih riang ria serta girang menjadi barua kepada puak DAPigs dan menindas bangsa sendiri.

Sedarlah semua. Sekian, terima kasih.

Kakitangan Awam berkata...

Kepada Najib dan Gani Patail, zaman kerajaan serba tahu dah berlalu, itulah kata-kata Najib dahulu, tetapi itu semua adalah retorik kepala butoh Najib sahajalah, apa yang rakyat rintihkan, apa yang rakyat jeritkan, apa yang rakyat terangkan, bukannya diambil peduli oleh Najib dan kuncu-kuncunya yang merasakan merekalah orang yang sangat pandai dan paling mulia di dunia ini.

Najib kata rakyat boleh beri teguran kepada kerajaan, rakyat dah beri teguran secara lembut, secara ilmiah, ada pernah mendapat perhatian Najib untuk mempertimbangkan itu semua? Tak pernah, Najib hanya memikirkan dia sendiri adalah betul segalanya kerana sikap bengongnya itu.

Kepada Najib dan Gani Patail, kalau tak mampu tu, tak payahlah nak paksa diri, berhenti sahajalah, letak jawatan sahaja, rakyat tak porak peranda, negara tak punah ranah, kerana segala porak peranda dan punah ranah negara ini adalah kerana kebebalan Najib dan Gani Patail dan kuncu-kuncu mereka sahajalah.

Sekian, terima kasih.

Kakitangan Awam berkata...

Lagi satu kegagalan Najib yang sangat ekstrem adalah kegagalan Najib menstrukturkan perkhidmatan awam hingga menyebabkan tunggang langgang di sana sini sampaikan operasi jabatan jadi tunggang terbalik, di mana penyelia dah jadi orang bawahan, orang bawahan jadi penyelia, penstrukturan gred yang caca marba, ada yang naik gred dan naik gaji, ada yang naik gred tapi gaji tak naik, macam-macam lagilah.

Najib, berundurlah, letak jawatan sahajalah, kerana kau dan kuncu-kuncu kau iaitu pegawai atasan di JPA dan Unit PEMANDU yang mangkuk hayun itu buat dasar gila babi macam ini menyebabkan tunggang langgang dalam perkhidmatan awam.

Sedarlah Najib, kalau tak mampu tu berundurlah, tak payah paksa diri kerana orang dah benar-benar meluat dengan sikap dan kelakuan buruk kau itu.

Sekian, terima kasih.

alkarchutty pendang berkata...

Jangan mengumpat. Hormatilah pemimpin. Orang yg mengumpat selalunya lebih teruk dari yg di umpat....bertaubatlah ... cuma pohon ceupac tingkatkan gaji orang yg bekerja dengan ceupac... barulah kita walk our talk

Made in Pahang berkata...

Sila Naikkan gaji dan elaun itka sblm gst...

Kakitangan Awam berkata...

alkarchutty pendang, saya sudah terangkan bahawa saya bukannya suka-suka nak membuat tulisan keras dan kasar terhadap Najib dan kuncu-kuncunya.

Tetapi keadaan sekarang adalah sesuatu yang memalukan bagi seorang Perdana Menteri yang tidak dapat mengawal keadaan dalam pentadbiran negaranya.

Saya telah menerangkan mengenai sikap acuh tak acuh dalam isu sentimen bersifat perkauman dan keagamaan yang makin menjadi-jadi, tetapi tiada tindakan yang benar-benar berkesan diambil untuk mengatasi masalah ini.

Malahan lihatlah, di saat isu perkauman, keagamaan dan sikap tidak menghormati negara sendiri makin menjadi-jadi, Najib nak hapuskan pula Akta Hasutan, kesannya perbuatan membakar sentimen keagamaan, perkauman, serta bersikap kurang ajar kepada negara sendiri makin berleluasa.

Apa yang lebih dahsyat lagi adalah kepimpinan yang tidak melihat realiti sebenar kehidupan rakyat tetapi hanya melihat data-data atas kertas yang tidak mencerminkan kehidupan rakyat hinggakan dasar-dasar yang tidak bertanggungjawab dibuat hingga membebankan rakyat adalah suatu yang tidak bertanggungjawab.

alkarchutty pendang, apa yang dirasai oleh rakyat kebanyakkan adalah suatu yang perlu dipertimbangkan, kerana orang-orang atasan tidak merasai apa yang rakyat kebanyakkan rasai. Bak kata Tun Dr. Mahathir Mohamad dalam suratnya kepada Tunku Abdul Rahman apabila Tunku bersikap acuh tidak acuh terhadap sikap gerombolan puak DAP, Gerakan (ketika itu pembangkang) dan parti sosialis dan parti buruh yang membuat perarakan menghina orang-orang Melayu selepas mereka menang banyak kerusi parlimen dan DUN, kata Tun Dr. Mahathir dalam suratnya lebih kurang beginilah, "Tunku tidak merasai orang-orang Melayu yang dihina, diludah di muka".

Beginilah keadaan sekarang ini, orang-orang atasan tidak melihat tahap kesabaran orang-orang Melayu yang dibakar, dibom, dicarik-carikkan dengan penuh rasa tidak bertanggungjawab. Sampai bila keadaan ini akan berterusan dan sampai bila orang-orang Melayu boleh bersabar bila diperhinakan sedemikian rupa?

Apakah ada konspirasi untuk mencetuskan rusuhan kaum dengan membiarkan hasutan berleluasa. Keadaan sekarang seolah-olah hendak membiarkan orang-orang Melayu bertindak balas dengan cara kekerasan dan akhirnya orang-orang Melayu akan dipersalahkan.

Orang-orang politik perlu bertanggungjawab, jangan pertaruhkan keamanan dan keselamatan negara untuk mencapai keuntungan politik jangka singkat tetapi menguburkan keamanan dan keharmonian negara untuk jangka masa panjang.

alkarchutty pendang, lihatlah apa yang saya tulis dalam ruang lingkup yang lebih luas, bukannya melihat hanya perlu mendewa-dewakan pemimpin sahaja sedangkan kepentingan nasional Malaysia menjadi galang gantinya semata-mata untuk memenuhi serakah dan nafsu tak berpenghujung pemimpin yang tidak bertanggungjawab.

Sekian, terima kasih.

Kakitangan Awam berkata...

Belajarlah dari sejarah, kerana sejarah itu sentiasa berulang, hanya orang yang menilai dan mengkaji dengan teliti akan dapat mengelakkan masalah yang sedang melanda.

Orang yang sentiasa melihat sejarah sesatua peristiwa akan menilai dan mengkaji apa yang perlu dilakukan bila menghadapi sesuatu masalah atau krisis.

Tetapi orang yang tak menilai dan peduli dengan apa yang berlaku kerana mementingkan diri sendiri tidak akan mengkaji apa yang telah berlaku dan bagaimana keadaan itu boleh berlaku dan bagaimana cara menyelesaikannya.

Sebagaimana yang saya terangkan, rakyat seperti saya telah banyak kali memberikan teguran secara berhemah kepada Najib melalui saluran yang betul iaitu melalui facebook atau blog-blog termasuklah blog 1Malaysia dengan bahasa yang sopan, tetapi teguran yang diberikan adalah seperti menegur tunggul kayu sahajalah, tiada penambahbaikan yang dibuat, malahan yang ada hanyalah penambahburukkan.

Dalam isu menangani kos sara hidup dan isu bebanan perbelanjaan kerajaaan untuk membiaya subsidi kepada rakyat, apakah kerajaan pernah membuat kajian berapa banyak subsidi yang tiris kepada bukan warganegara Malaysia?

Pernahkah Unit PEMANDU yang didewa-dewakan oleh Najib membuat kajian berapa juta ringgit setiap hari subsidi milik rakyat Malaysia digunakan oleh pendatang asing yang jumlahnya lebih kurang 3 - 4 juta orang di Malaysia sekarang ini?

Saya memberi contoh satu liter minyak petrol RON 95, kadar subsidi adalah RM 0.73, jika sehari pendatang asing menggunakan 1 liter sahaja, subsidi yang telah tiris adalah sebanyak RM 2.19 juta, itu baru sehari untuk kos petrol RON 95 sahaja, tak termasuk lagi beras, tepung dan banyak lagi barangan bersubsidi. Kalau setahun, berapa bilion subsidi rakyat Malaysia yang tiris kepada pendatang asing yang tak bayar cukai, yang tak ada kesetiaan kepada Malaysia?

Malahan polisi kerajaan yang membiarkan berjuta-juta pendatang asing masuk ke negara ini bukan sahaja menyebabkan perbelanjaan subsidi oleh kerajaan makin bertambah, tetapi peluang kerja kepada rakyat tempatan makin menyempit, makin menyusut, ini adalah tindakan tidak bertanggungjawab kerajaan Najib yang tidak mengkaji perkara ini.

Sekarang ini semua sektor di sektor swasta telah dimasuki oleh pendatang asing, perkilangan misalnya, ada kilang yang 90% pekerjanya adalah pendatang asing, apakah makna ini semua?

Kerajaan gagal melihat tindakan yang perlu diambil untuk mencapai Wawasan 2020 secara menyeluruh, Najib hanya melihat kepada pendapatan yang tinggi mencerminkan negara maju, tetapi dari segi guna tenaga tempatan, dari segi pembangunan teknologi tempatan, dari segi pembangunan nasionalisma di kalangan rakyat punah ranah dan tidak dipedulikan langsung.

Wawasan 2020 bukannya menggariskan hanya pendapatan tinggi rakyat untuk mencapai negara maju, kerana kalau pendapatan tinggi, tapi kos sara hidup makin tinggi, apakah manfaat yang diperoleh oleh rakyat? Apakah Najib hanya nak buat untuk menunjukkan dia dapat buat Malaysia punya pendapatan tinggi, tapi rakyatnya melarat kebulur kerana kos sara hidup yang makin tinggi.

Saya menyokong tindakan kerajaan yang mendatangkan kebaikan kepada negara seperti GST yang mana GST adalah bertujuan untuk mengesan cukai yang dilarikan oleh pihak peniaga yang rakus dan tamak haloba. Tetapi tindakan melampau dan tidak bertanggungjawab membiarkan kos sara hidup melambung hingga tak tentu arah kerana kerajaan membiarkan subsidi rakyat Malaysia digunakan oleh pendatang asing yang tak ada kesetiaan kepada negara Malaysia dan tak bayar cukai kepada negara Malaysia, apakah semua ini?

Kepentingan nasional Malaysia perlu diutamakan, nak politik itu politiklah dengan elok, kalau sanggup menggadaikan kepentingan nasional Malaysia untuk berpaut kuasa politik, apa gunanya ini semua, pemimpin jenis apakah ini?

Sedarlah semua. Sekian, terima kasih.

lokmanz coppucino berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.