SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

09 September 2009

BANTUAN KHAS RM500 UNTUK KUMPULAN SOKONGAN

Berita Harian
9/9/2009




PUTRAJAYA: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, hari ini mengumumkan pemberian bantuan khas kewangan RM500 untuk penjawat awam kumpulan sokongan, separuh dibayar sebelum Aidilfitri dan bakinya pada Disember. - Bernama

13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Alhamdullillah... syukur...

Tanpa Nama berkata...

alhamdullah, lepas la duit tambang bas.

Tanpa Nama berkata...

kakitangan awam ialah peminta sedekah bonus....kesiannya,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,one malaysia

Tanpa Nama berkata...

x elok bebenor ko cakap cam minta sedekah..dah PM (Mntri Kewangan)tu yg punya kuasa lulus Bonus/Imbuhan kat penjawat awam..
Tahniah utk kump sokongan..smoga dpt meringan sedikit beban musim perayaan ni...

Tanpa Nama berkata...

yelah.... kenapa pulak cakap mereka tu peminta sedekah????? dah PM nak bagi... terima ajelah.... bukannya diminta pun.... CUEPACS yg minta.....hahahahahhaha....

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih kepada PM dan bersyukur atas pemberian bantuan khas kewangan RM500 kepada kumpulan sokongan tetapi dalam keadaan kos yang tinggi tak kira mana kumpulan sepatutnya diberi bantuan khas kewangan. Bagi kumpulan profesional, gaji mereka (DG41) juga adalah agar rendah jika dibandingkan dengan kumpulan sokongan DGA32 KUP.Perjuangan Cuepacs sepatutnya adalah untuk semua ahlinya tak kira mana-mana kumpulan pun menghadapi masalah kewangan kepada semasa menyambut hari raya adilfitri. Semasa pelarasan gaji pada tahun 2007 kumpulan profosional sudah tertinggal jauh gaji mereka jika dibandingkan dengan kumpulan sokongan (DGA32 KUP ).

aku yg bengang berkata...

saya sokong pernyataan saudara di atas. mereka tidak lihats emua tu. mereka seolah-olah membutakan mata perkara ni. kenapa boleh ebrlaku mcm ni? cuepas pun tak fikir ke? usahakanlah lagi utk dpt kan hak kmk yang lain. hak kmk tolonglah jgn dinafikan...

Tanpa Nama berkata...

Syukur dan alhamdulillah...walaupun 41 mcm saya tak dpt tapi at least dapat bantu kumpulan sokongan..bagi saya kumpulan sokongan banyak membantu saya dan tanpa mereka tak jalanlah kerja-kerja seharian..gunakanlah duit itu dgn berjimat cermat..walaupun 41 tak dapat saya tetap berkhidmat demi negara.piir-pikirkan lah

Tanpa Nama berkata...

gaji kumpulan sokongan DGA32 kan dh banyak..knp dpt 500 gak?
aneh...

Tanpa Nama berkata...

Kami spt peminta sedekah???

Tanpa Nama berkata...

To Tanpa Nama berkata...

(kakitangan awam ialah peminta sedekah bonus....kesiannya,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,one malaysia)

--- rasanya kalau awak yang diberi duit tu..mesti tak dianggap minta sedekah kan...

Tanpa Nama berkata...

kakitangan awam krajaan s'ngor, kdh, penang jg yg untung nk raya ni.. dpt lg tambahan duit raya rm500..

Tanpa Nama berkata...

Tak perlula nak bagi bantuan kewangan tu..depa dah ada gaji tiap2 bulan,pandai2 sendiri la save..baik guna 430j tu serap kakitangan kontrak ke jawatan tetap, pekerja kontrak ni lebih produktif sbb mesti kekalkan status yg cemerlang spy kontrak disambung,dahla takde dicarum kwsp,elaun2 lagi la xde..kesiann..kat ofis pulak yg 41 dan 27 kena buat kerja yg N1 buat,tlg fotostat itu ini, jawap telefon kat kaunter,pastu buat keja yg perlukan msa yg byk tu sampai x dpt nk angkat muka, menunduk je memanjang..last2 yg tetap sign jer,kate die yg buat..cehh..buat penat jer skolah tinggi dulu,last2 keja cam pencacai angkut najis..nasihat untuk budak2 skolah skrg ni, tak payah sekolah tinggi2.takat spm jer cukup,nanti kjaan bg duit bantuan,kan senang?