SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA TONGGAK KEMAKMURAN NEGARA

24 Jun 2013

CUEPACS SYOR BONUS LEBIH SEBULAN SETENGAH

Berita Harian
24//6/2013
 
 
Melaka Tengah: Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) akan mencadangkan kepada kerajaan supaya bonus melebihi sebulan setengah gaji diberikan kepada lebih 1.4 juta kakitangan awam sempena pembentangan Bajet 2014 tahun ini.
Presidennya, Datuk Omar Osman, berkata daripada jumlah itu, pembayaran setengah bulan gaji kepada kakitangan awam terbabit dibuat sebelum menjelangnya perayaan Aidilfitri nanti.
“Bagaimanapun, jumlah sebenar pemberian bonus yang akan dicadangkan itu akan diputuskan dalam mesyuarat Kongres CUEPACS esok (hari ini) yang dianggotai 135 ahli di Wisma CUEPACS sebelum di bawa kepada kerajaan.


“Saya berharap kerajaan akan membayar (bonus) lebih sebulan setengah atau setidak-tidaknya kekal seperti 2012 iaitu sebanyak sebulan setengah gaji," katanya selepas merasmikan Persidangan Perwakilan CUEPACS Bahagian Melaka di sini, semalam.

Yang turut hadir, Setiausaha Agung CUEPACS, Lok Yim Pheng serta Pengerusi CUEPACS Bahagian Melaka, Md Salleh Majid.

Omar berkata, permohonan CUEPACS itu wajar dipertimbangkan kerana memikirkan keperluan kewangan tinggi kakitangan awam setiap kali menyambut musim perayaan.

104 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

FIRST

Tanpa Nama berkata...

second hand hahaha
pingat gangsa

Tanpa Nama berkata...

3rd.hahaha..jadi laaa

Tanpa Nama berkata...

benda2 camni patutnya xyah kuar media awal2..lg seminggu nk dpt bonus ke apa ke baru leh kuar media..kecoh satu dunia..

Tanpa Nama berkata...

Pegawai Tadbir N 44:

BODOH!!!! MENGULAR SAJA!!!! makan gaji buta.. nak sangat gaji naik, kerja tak buat. pemalas. Kalau nakkan gaji besar, belajar lah tinggi-tinggi. Bodoh!!! Kumpulan Sokongan 2 BODOH!!!!

Tanpa Nama berkata...

BONUS 2013

Basic RM1000

Basic RM2000

Basic RM3000

Basic RM4000

Basic RM5000

Basic RM6000

Yang Kecil , Yang Besar ?

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

BONUS 2013

Basic RM1000

Basic RM2000

Basic RM3000

Basic RM4000

Basic RM5000

Basic RM6000

Yang Kecil , Yang Besar ?

_____________________________________


Yang kecil, beraya dengan nasi, ikan kembung goreng, kicap, telur masin & air paip masak. Baju raya 3 tahun lepas punya.

Yang besar, beraya dengan Lemang, ayam masak merah, daging kari, kuih muih, biskut, sayur campur, & air cola,sprite,
Kerusi baru, langsir baru. lampu baru, baju baru.Cat rumah warna baru, carpet baru, kereta baru,..

Dunia-dunia...

Tanpa Nama berkata...

pemberian bonus sepatutnya samarata tak kira pangkat atau kuasa,sekiranya dapat RM1500 semua akan dapat banyak tu ,baru adil.Ini tidak, yg bergaji kecil dapat sikit yg bergaji besar bertambah banyaklah dapat.

Tanpa Nama berkata...

berape manyak mau tipu daa...
kasi happy smua pekerja la.

Tanpa Nama berkata...

itu kongres cuepec , apa bincang hari ni?
kasi naik itu elaun ahli majlis la !

Tanpa Nama berkata...

Berayalah secara bersederhana dan rancanglah lebih awal utk sambutan hari raya. Objektif beraya adalah utk eratkan silaturrahim dgn sedikit jamuan; tak perlulah berlumba2 buat open house. bonus yg bakal diterima tu boleh digunakan utk tujuan yg lebih penting lagi.

Tanpa Nama berkata...

Asyk pk bonus n gaji.. Cuba bsyukur dgn apa yg ada..gaji besar mana pun kalo x bsyukur tak akan ckp

Tanpa Nama berkata...

Apa kecoh kecoh ni... PM dah janji akan bagi bonus raya nanti... tengok dalam berita harian 29.04.2013.
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Bonusharirayasetengahbulangaji/Article/artikel

tipu dosaaaaa....

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Pegawai Tadbir N 44:

BODOH!!!! MENGULAR SAJA!!!! makan gaji buta.. nak sangat gaji naik, kerja tak buat. pemalas. Kalau nakkan gaji besar, belajar lah tinggi-tinggi. Bodoh!!! Kumpulan Sokongan 2 BODOH!!!!

Isnin, Jun 24, 2013 12:01:00 PTG

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

nama sj pegawai tadbir N44,
tp x de ciri2 langsung...
sbb tulis komen x guna akal...
klu x de kami ni yg kumpulan sokongan wat kerja ni, x de maknanya gred 44 ni....sbb smua kerja di pejabat, orang2 bawahan yg buat..orang atasan cuma kilek fail bawak p meeting...klu x de sokongan bawahan ni buat kerja, gred 44 ni p meeting bawak fail kosong je la....bukan smua org bernasib baik....

Tanpa Nama berkata...

Pegawai Tadbir N 44:

BODOH!!!! MENGULAR SAJA!!!! makan gaji buta.. nak sangat gaji naik, kerja tak buat. pemalas. Kalau nakkan gaji besar, belajar lah tinggi-tinggi. Bodoh!!! Kumpulan Sokongan 2 BODOH!!!!
Isnin, Jun 24, 2013 12:01:00 PTG

-------------------------------
...eh2eh......indahhnya bahasa org N44 nim.....terlebih tinggi belajar nim....

kump sokongan ramai yg belajar tingi dan mempuyai ijazah dan master, cuma rezeki xda lg utk naik pangkat, rezeki semua manusia kuasa Allah, engkau patut bersyukur dgn rezeki yg Allah bagi..wasalam

Tanpa Nama berkata...

tp klu dh bg 'bonus' 1/2 bln,1/2 bln dan 1/2 bln, tu bkn bonus nama nye...saguhati je nama nye...mne ada org pnggil bonus klu bg 1/2 1/2 cmtu...pape pn trima kasih la kt kerajaan malaysia...

Tanpa Nama berkata...

Memang betul2 nama bonus raya. Bagi pon mmg time hari raya. 9 Ogos 2013.

Tanpa Nama berkata...

tukar saja nama bonus tahunan ini kepada bonus raya.. hehehehehehe... tetapi hari gawai ataupun hari keamaatan tak ada pun bonus...????

Tanpa Nama berkata...

Harap bonus tax free

Tanpa Nama berkata...

Laaaaaa...

Tanpa Nama berkata...

Belajar lah rajin rajin dr kecil klu nk bonus nk byk..

Tanpa Nama berkata...

"CUEPACS MENGHARAPKAN KERAJAAN MEMBAYAR LEBIH SEBULAN SETENGAH BONUS ATAU SEKURANG-KURANGNYA SEPERTI DALAM BAJET 2012 IAITU SEBULAN SETENGAN BONUS. "
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ADA TAK PAKAR BAHASA YANG BOLEH MENERANGKAN MAKSUD KENYATAAN INI?

Tanpa Nama berkata...

Apa kecoh kecoh ni... PM dah janji akan bagi bonus raya nanti... tengok dalam berita harian 29.04.2013.
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Bonusharirayasetengahbulangaji/Article/artikel
____________________________________
WEI BODOH, INI LAST YEAR PUNYA LAH...TAHLOL...

Tanpa Nama berkata...

terima kasih ceupacs saya skong perjuangan

sixpenditagila berkata...

harap cuepacs dapat menerangkan keadaan bonus hari raya yang akan datang ini ..

Tanpa Nama berkata...

hanya kuli je..

rezeki tue Allah S.W.T yg bg.. bkn nya awak yg bg oi pengawai tadbir n44.. x baik bersangke buruk pd org.. x sume org kaki ngular.. masing2 ade tnggngjwb cri rezeki utk keluarge.. kalo kerajaan nk bg bonus kene la bersyukur.. awk pn dpt gak bonus kn.. so fair la..

Tanpa Nama berkata...

terima kasih kepada kerajaan malaysia khasnya Pm kerana telah membantu kami golongan yang berpendapatan sederhana ni..tak lupa juga kepada Cuepacs yang sentiasa berjuang utk penjawat awam 1.4juta...semua penjawat awam akan mendapat kemudahannya....task kira gred berapa..so jgn la bperpura2 mcm tak suka dengan kemudahan yg kerajaan bagi...1Malaysia....

Tanpa Nama berkata...

Pegawai Tadbir N 44:

BODOH!!!! MENGULAR SAJA!!!! makan gaji buta.. nak sangat gaji naik, kerja tak buat. pemalas. Kalau nakkan gaji besar, belajar lah tinggi-tinggi. Bodoh!!! Kumpulan Sokongan 2 BODOH!!!!
Isnin, Jun 24, 2013 12:01:00 PTG

....Salam bro bagi saya pegawai tadbir la tahap paling bangang..suka mengarah je orang bawahan..dia keje tak reti, kumpulan sokongan tolong buat surat dia sign je, masuk meeting dia la paling mengular sebabnya bila masuk bab teknikal terus nganga sampai ke sudah, pastu pegawai teknikal jugak gak ambik meeting, saya pun pegawai tapi gred tinggi tahap gaban... kumpulan sokongan nilah yang banyak membantu saya sebabnya tanpa diaorang kerja saya takan berjalan...Terima Kasih kepada Kumpulan Sokongan. Pegawai Tadbir N44 anda kalau matipun kumpulan sokongan jugak nak angkat masuk kubur...Ingat Tuhan bro.

Tanpa Nama berkata...

Lau nk bg bonus ikot sistem piramid la bgus...sbb klau piramid yg gred bsar plg ats so lebh kpd tlg org yg gji kcik...tp lau ikot gji ksian pd yg gji kcik...dorg gji cket dpt plk cket...ni dikira berat sebelah...ni bkn memihak kpd rkyat tp kpd dri sndri & kaum krabat...

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Pegawai Tadbir N 44:

BODOH!!!! MENGULAR SAJA!!!! makan gaji buta.. nak sangat gaji naik, kerja tak buat. pemalas. Kalau nakkan gaji besar, belajar lah tinggi-tinggi. Bodoh!!! Kumpulan Sokongan 2 BODOH!!!!
Isnin, Jun 24, 2013 12:01:00 PTG

....Salam bro bagi saya pegawai tadbir la tahap paling bangang..suka mengarah je orang bawahan..dia keje tak reti, kumpulan sokongan tolong buat surat dia sign je, masuk meeting dia la paling mengular sebabnya bila masuk bab teknikal terus nganga sampai ke sudah, pastu pegawai teknikal jugak gak ambik meeting, saya pun pegawai tapi gred tinggi tahap gaban... kumpulan sokongan nilah yang banyak membantu saya sebabnya tanpa diaorang kerja saya takan berjalan...Terima Kasih kepada Kumpulan Sokongan. Pegawai Tadbir N44 anda kalau matipun kumpulan sokongan jugak nak angkat masuk kubur...Ingat Tuhan bro.

-----------------------------------

Tq kepada Pegawai Diatas kerana berani bersuara membela golongan sokongan.. Pegawai macam inilah yg kita perlukan saling menghormati golongan bawahan. Semoga Allah murahkan rezeki anda sekeluarga amin..

PAP N1..

Tanpa Nama berkata...

eish.. hilang sabar gak aku dgn pengawai tadbir n44 nie.. puuuuuuuuuuuuiiiiiiiiiihhhhhhhh!!!!

Tanpa Nama berkata...

dapat sedikit belanja sedikit, dpt dapat belanja banyak... kita semua ada rezeki masing2.

Tanpa Nama berkata...

ada tak penjawat awam yang duduk bawah jambatan lagi.. kita sama2 bantu sama dia.

Tanpa Nama berkata...

N44 kerani ja siot tp gred ja 44 bkn mcm ud44 ke dg44 ke,ni kerani ja,dunia ngn kertas n komputer...dh nma pun kerani,dari gred bwahan smpai atasan mlt mcm longkang kebnykannya...xprofesional...

Tanpa Nama berkata...

Sokong anda 200%

Tanpa Nama berkata...

bagi jer samarata rm2000 semua jawatan........

Tanpa Nama berkata...

Kenaikan pangkat untuk penyandang 'KUP' iaitu dari 17 ke 22 adalah satu penipuan...ianya bukan scara automatik naik tapi kena tapis jugak dan lihat ada kekosongan baru bagi naik..klu tak pencen jelah pangkat 17. penipu je PM umum hari tu..x leh pakai cakapnya ..saya dah kenapun...kerja lebih 13 tahun tapi tak layak dapat KUP 13 tahun...penipu..penipu..penipu..

Tanpa Nama berkata...

Apa kecoh kecoh ni... PM dah janji akan bagi bonus raya nanti... tengok dalam berita harian 29.04.2013.
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Bonusharirayasetengahbulangaji/Article/artikel
____________________________________
WEI BODOH, INI LAST YEAR PUNYA LAH...TAHLOL...
....................................
kau ni reti membaca ke tak? kau tengok tarikh berita harian tu pada 29.4.2013 (tarikh ni tahun ni ke tahun lepas? tahhhlolll ) lepas tu kau baca pulak ayat ni:
'Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan turut mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju memberi Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada semua pesara kerajaan. Bayaran itu akan dibuat pada 9 Ogos ini'.... nak tanya kalau dah berita ni bulan 4, maknanya bulan ogos ni bulan ogos tahun lepas ke tahun ni? lain kali baca berita tu jangan menyondol jer, pahamkan betul2.
Bengonggggggggg...

Tanpa Nama berkata...

ha ha..tapi tak baik oo ckp org TAHLOL..ha ha

Tanpa Nama berkata...

aku setuju kalo bonus ni bg sama rata baru adil..kos pun lagi jimat dari bagi ikut gaji pokok..

Tanpa Nama berkata...

Apa kecoh kecoh ni... PM dah janji akan bagi bonus raya nanti... tengok dalam berita harian 29.04.2013.
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Bonusharirayasetengahbulangaji/Article/artikel
____________________________________
WEI BODOH, INI LAST YEAR PUNYA LAH...TAHLOL...
....................................
kau ni reti membaca ke tak? kau tengok tarikh berita harian tu pada 29.4.2013 (tarikh ni tahun ni ke tahun lepas? tahhhlolll ) lepas tu kau baca pulak ayat ni:
'Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan turut mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju memberi Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada semua pesara kerajaan. Bayaran itu akan dibuat pada 9 Ogos ini'.... nak tanya kalau dah berita ni bulan 4, maknanya bulan ogos ni bulan ogos tahun lepas ke tahun ni? lain kali baca berita tu jangan menyondol jer, pahamkan betul2.
Bengonggggggggg...

Selasa, Jun 25, 2013 5:17:00 PTG
___________________________________
MANA PEKELILING TENTANG PEMBAYARAN BONUS RAYA INI?....CAKAP SIAPA2 PUN BOLEH CAKAP...AKU NAK TENGOK BUKTI...BADIGOL PUNYA ORANG. INI BERITA YANG DI CUT AND PASTE OLEH PARASIT2 DILUAR SANA YANG DENGKI DENGAN PA...ADA PULAK PA2 BODOH BIN BADIGOL PERGI PERCAYA....KO LULUS TADIKA KE TAK NIE?

Tanpa Nama berkata...

Pegawai Tadbir N 44:

BODOH!!!! MENGULAR SAJA!!!! makan gaji buta.. nak sangat gaji naik, kerja tak buat. pemalas. Kalau nakkan gaji besar, belajar lah tinggi-tinggi. Bodoh!!! Kumpulan Sokongan 2 BODOH!!!!
Isnin, Jun 24, 2013 12:01:00 PTG

....Salam bro bagi saya pegawai tadbir la tahap paling bangang..suka mengarah je orang bawahan..dia keje tak reti, kumpulan sokongan tolong buat surat dia sign je, masuk meeting dia la paling mengular sebabnya bila masuk bab teknikal terus nganga sampai ke sudah, pastu pegawai teknikal jugak gak ambik meeting, saya pun pegawai tapi gred tinggi tahap gaban... kumpulan sokongan nilah yang banyak membantu saya sebabnya tanpa diaorang kerja saya takan berjalan...Terima Kasih kepada Kumpulan Sokongan. Pegawai Tadbir N44 anda kalau matipun kumpulan sokongan jugak nak angkat masuk kubur...Ingat Tuhan bro.
___________________________________
SAYA SOKONG KENYATAAN YANG PALING ATAS SEKALI....TEMPAT KERJA SAYA..JURUTEKNIK ICT DUDUK DALAM MAKMAL TENGOK PORNO....SENYAP JER...TAU BILA DIA BISING?...BILA ADA GANGGUAN INTERNET LAH......LEPAS TU SIBUK NAK MINTAK NAIK GRED LA APA LA...KERJA BIAR BETUL....PASTU BOLEH MINTAK NAIK KE LANGIT PUN TAKPA....

Tanpa Nama berkata...

Jgn hanya kerana nila setitik rosak sudu sebelanga. Jgn ingat staf sokongan je mcm tu ada jugak pegawai atasan perangai mcm tu jugak contohnya ada pegawai sorang ni kt jabatan saya asyik mengadap laptop ja tak hirau ttg tanggungjawab dan tugas hakiki.
Semua tugas diserah kpd org bawahan yaitu staf sokongan. Jd jangan la masing2 nak mengata ttg keburukan org. Setiap manusia pasti punyai kelemahannya .

Tanpa Nama berkata...

Saya menyokong sepenuhnya.

Tanpa Nama berkata...

Lalalalalala...dpt gaji suka hati
Lalalallala...dpt bonus cerah mata...

ArmyLoveBikers.blogspot berkata...

KEPALA BAPAK KO!! KO BOLEH KERJE SORG2 TANPA KUMPULAN SOKONGAN??? BANGANG PUNYE PGWAI TADBIR!! PGAWAI TADBIR CAP AYAM KO NI!!! HAKTUIHHHHH!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

BODOH!!!! MENGULAR SAJA!!!! makan gaji buta.. nak sangat gaji naik, kerja tak buat. pemalas. Kalau nakkan gaji besar, belajar lah tinggi-tinggi. Bodoh!!! Kumpulan Sokongan 2 BODOH!!!!
Isnin, Jun 24, 2013 12:01:00 PTG

....Salam bro bagi saya pegawai tadbir la tahap paling bangang..suka mengarah je orang bawahan..dia keje tak reti, kumpulan sokongan tolong buat surat dia sign je, masuk meeting dia la paling mengular sebabnya bila masuk bab teknikal terus nganga sampai ke sudah, pastu pegawai teknikal jugak gak ambik meeting, saya pun pegawai tapi gred tinggi tahap gaban... kumpulan sokongan nilah yang banyak membantu saya sebabnya tanpa diaorang kerja saya takan berjalan...Terima Kasih kepada Kumpulan Sokongan. Pegawai Tadbir N44 anda kalau matipun kumpulan sokongan jugak nak angkat masuk kubur...Ingat Tuhan bro.
___________________________________
SAYA SOKONG KENYATAAN YANG PALING ATAS SEKALI....TEMPAT KERJA SAYA..JURUTEKNIK ICT DUDUK DALAM MAKMAL TENGOK PORNO....SENYAP JER...TAU BILA DIA BISING?...BILA ADA GANGGUAN INTERNET LAH......LEPAS TU SIBUK NAK MINTAK NAIK GRED LA APA LA...KERJA BIAR BETUL....PASTU BOLEH MINTAK NAIK KE LANGIT PUN TAKPA....
-----------------------------------
Aku yakin kauni lah cikgu2 bangsat yg selalu ajar aku tengok filem porno. masa aku baru mula kerja sebagai j17.
hari2 kau salah seorang masuk kat bengkel aku menonton filem porno, tak kiralah bulam ramadhan ko sebat semacam aja. aku jadi mcm ni pun sebab ko. kau tanggung lah dosa aku.kini aku dh bertaubat.
tapi belum ada jaminan org mcm ko masuk syurga bro.
sekarang ni bila ko dengat j17 nak naik j29 ko pulak marah,
ni aku nak bagi tau ko org semua. org yg komen kat atas ni ada ciri2 gila seks.
depan org ko sujut macam malaikat,
tapi belakang kolah manusia bertopengkan iblis. suka menjatuhkn maruah kengkawan.

Tanpa Nama berkata...

baik bagi kenaikan gaji 20% utk semua dari bagi bonus ! bonus sebulan @dua tapi gaji setiap bulan

Tanpa Nama berkata...

ceupacs sebelum buat sesuatu kaji dulu jgn hentam aje

Pencinta kedamaian berkata...

Sya muskil ada yg kata berita 29.04 2013 tu thn lpas punya.....ada yg bole bg info?
Apapun, tu smua kuasa Allah, tiada sesuatu apapun yg blaku melainkan izin dan kehendakNya. Klu ada rezki kita PA yg 1.4 juta ni, adalah bonus tu...kita satu rezki, dr berbalah baik kita sama2 bdoa...

Tanpa Nama berkata...

N44 kurang ajar belagak kau jangan
pandang rendah kau mati tak da le panggil N44 bangang22222

Tanpa Nama berkata...

Indah sungguh bahasa masing2...seronok baca...

Tanpa Nama berkata...

J17 naik J29 ...wow... gred lebih tinggi dari Penolong Pegawai Tadbir dan sama dengan Penolong Jurutera...wow bestnya tak payah buat diploma sijil saja dah cukup lumayan! terima kasih pak omar juruteknik.

Tanpa Nama berkata...



Apa kecoh kecoh ni... PM dah janji akan bagi bonus raya nanti... tengok dalam berita harian 29.04.2013.
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Bonusharirayasetengahbulangaji/Article/artikel
____________________________________
WEI BODOH, INI LAST YEAR PUNYA LAH...TAHLOL...
....................................
kau ni reti membaca ke tak? kau tengok tarikh berita harian tu pada 29.4.2013 (tarikh ni tahun ni ke tahun lepas? tahhhlolll ) lepas tu kau baca pulak ayat ni:
'Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan turut mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju memberi Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada semua pesara kerajaan. Bayaran itu akan dibuat pada 9 Ogos ini'.... nak tanya kalau dah berita ni bulan 4, maknanya bulan ogos ni bulan ogos tahun lepas ke tahun ni? lain kali baca berita tu jangan menyondol jer, pahamkan betul2.
Bengonggggggggg...

Selasa, Jun 25, 2013 5:17:00 PTG
___________________________________
MANA PEKELILING TENTANG PEMBAYARAN BONUS RAYA INI?....CAKAP SIAPA2 PUN BOLEH CAKAP...AKU NAK TENGOK BUKTI...BADIGOL PUNYA ORANG. INI BERITA YANG DI CUT AND PASTE OLEH PARASIT2 DILUAR SANA YANG DENGKI DENGAN PA...ADA PULAK PA2 BODOH BIN BADIGOL PERGI PERCAYA....KO LULUS TADIKA KE TAK NIE?
Selasa, Jun 25, 2013 7:29:00 PTG

----------------------------------

cer tengok tarikh 9.8.13 tu hari apa??? buat apa guna bonus raya jika dahpun raya ke 2 pada tarikh tu...hahaha..org nk guna duit bonus sebelum raya utk persiapan sambut raya!!!

Tanpa Nama berkata...

tak abis2 citer pasal naik gaji, elaun, cola, bonus...

weiii, cer mintak KERAjaan turunkan hrga minyak pulak, baru adil. Semua dapt rasa. Cakap dan desakan cupek ni berkesan juga.

belum cuba belum tahu... cuba cupek ubah strategi perjuangan pulak ajak sekali mtuc.

Tanpa Nama berkata...

dapat bonus raya rm500 pun dh kira okey.. dapat la benjanla balik raya. alhamdulillah

Tanpa Nama berkata...

Betul, saya sokong cadangan minta ceupacs serius mempertimbangkan mencari jalan menurunkan harga minyak supaya harga barangan khususnya barang keperluan harian dapat diturunkan juga. Jika ini berjaya dijalankan sudah tentu rakyat khususnya yang miskin dan kelas sederhana akan merasa gembira kerana kesannya dinikmati oleh semua. Sebaliknya kenaikan gaji banyak memudaratkan keadaan khususnya kpd rakyat yang miskin dan tidak mempunyai pendapatan tetap. Justeru itu carilah cara lain utk meringkankan beban rakyat; mungkin kita sebagai pengguna perlu agresif utk memulaukan peniaga2 yang sesuka hati menaikkan harga barangan. Ceupacs seharusnya mengadakan kempen besar2an dan berterusan utk memerangi kenaikan harga barang.Jangan sekadar memboikot airasia.

Tanpa Nama berkata...

Yup betol...biarkan....jgn hairan kalau kakitangan sokongan yang akan bacakan yassin untuk dia...mengajar mengucap....akhir sekali malaikat akan tanya awak gred apa....jawab la nanti saya gred N44....

Tanpa Nama berkata...

Ni bukan peg. Tadbir, ni pegawai take beer. Bangang tahap maksima. Rasanya dpt dgree kelas tiga ni

Tanpa Nama berkata...

bangang punya org,,,suka2 kutuk orang...ko tu yg pemalas...

Tanpa Nama berkata...

Aku ingat anak aku kluar malam-malam, pergi tusyen, bila aku siasat, aku intip, aku tengok anak aku dengan kawan-kawannya keluar malam-malam melepak dengan guru kelasnya. Pergi mabuk minum arak di kelab karoke. Inikah guru contoh yang gaji selalu dinaikkan mendidik anak-anak kita..
Apa nak jadi dengan MALAYSIA??? Sakit hatiku.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata : "CUEPACS MENGHARAPKAN KERAJAAN MEMBAYAR LEBIH SEBULAN SETENGAH BONUS ATAU SEKURANG-KURANGNYA SEPERTI DALAM BAJET 2012 IAITU SEBULAN SETENGAN BONUS. "
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ADA TAK PAKAR BAHASA YANG BOLEH MENERANGKAN MAKSUD KENYATAAN INI?

Isnin, Jun 24, 2013 11:20:00 PTG
-----------------------
takkan tupun xpaham. cuepacs mintak bonus lebih dari sebln setgh contoh 2 bln ke.. kalau xdpt bg jela sebln setgh mcm thn lps... ok? da paham?...

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama 7:59:00

Abih tu...ngapa ko tak join sekali? Tak guna punya bapak.....tak reti jaga anak, salahkan orang. Letak jawatan sebagai bapa!!!

Tanpa Nama berkata...

Aku kakitangan swasta kadang2 tergelak jugak tgk gelagat kakitangan awam meminta-minta,kerja tak seberat kami kerja diswasta.kadang-kadang nampak gelagat kakitangan awam yang banyak meronda kat luar padahal waktu bekerja megah dengan baju kementerian masing2.masuk & keluar kerja tak tahulah pukul berapa?Yang peliknya siap boleh borak lagi sampai pukul 9 a.m belum masuk kerja lagi..alahai kakitangan awam sedarlah Allah sedang memerhati kamu..

sixpenditagila berkata...

ya ... bagaikan anjing menyalak khinzir .
anjing habis suara , khinzir buat tenggen ja ...
itulah umpama penjawat awam gred 1 - 17 dengan kerajaan malaysia .

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Aku kakitangan swasta kadang2 tergelak jugak tgk gelagat kakitangan awam meminta-minta,kerja tak seberat kami kerja diswasta.kadang-kadang nampak gelagat kakitangan awam yang banyak meronda kat luar padahal waktu bekerja megah dengan baju kementerian masing2.masuk & keluar kerja tak tahulah pukul berapa?Yang peliknya siap boleh borak lagi sampai pukul 9 a.m belum masuk kerja lagi..alahai kakitangan awam sedarlah Allah sedang memerhati kamu..

Khamis, Jun 27, 2013 10:39:00 PG

>>>>boss...aku bagi hang peluang keje kat kaunter imigresen KLIA @ LCCT..aku bagi hang keja 3 shift cukup la...tengok hang boleh tahan kencing berak dari pagi samapai petang ke tak...cakap macam beruk kena belacan...

Tanpa Nama berkata...

pekerja swasta diatas;sedar sket awak tu gaji banyak mana pun tetap kuli sykt toksah la komen org gomen..sedar la diri sket..toksah la nk komen org.. kuli tetap kuli gaji 10 ribu pun tetap jadi kuli org kaya..bila jumpa tokeh atau tuan punya company terkemut kemut senyum macam kerang busuk nak bodek.kesian kesian kena kerah kerja sblum matahari terbit kena paksa balik matahari dah tenggelam..ni namanya kuli batak ekstrem ikut cakap tuannya demi menyara hidup.. kalau tak nyah kamu dari sykt saya

Tanpa Nama berkata...

pekerja kerajaan smart work..sebabtu malaysia makin maju terkenal diseluruh dunia..walaupun kerja nampak mudah tapi hasilnya..boleh cek sendiri NKRA makin cemerlang itu tandannya PA smartwork bukan macam swasta hard work pegi pagi pulang malam dikerah oleh tuan sykt untuk buat kerja yang tak logik pun kengkadang tu..sbb apa? sebabnya tokeh x nak tengok pekerjanya duduk diam walau seminit..kalau boleh solat pun tokeh x nak bagi masa

Tanpa Nama berkata...

Aku ingat anak aku kluar malam-malam, pergi tusyen, bila aku siasat, aku intip, aku tengok anak aku dengan kawan-kawannya keluar malam-malam melepak dengan guru kelasnya. Pergi mabuk minum arak di kelab karoke. Inikah guru contoh yang gaji selalu dinaikkan mendidik anak-anak kita..
Apa nak jadi dengan MALAYSIA??? Sakit hatiku.

Khamis, Jun 27, 2013 7:59:00 PG
-----------------------------------di mana sekolah mana kenapa tulis dalam blog sepatutnya awak terus report polis dan jabatan agama islam..Ni guru perosak negara tak sepatutnya berlaku..mungkin seorang guru gila ni saja yg buat perangai macam ni kat malaysia

Tanpa Nama berkata...

Aku ingat anak aku kluar malam-malam, pergi tusyen, bila aku siasat, aku intip, aku tengok anak aku dengan kawan-kawannya keluar malam-malam melepak dengan guru kelasnya. Pergi mabuk minum arak di kelab karoke. Inikah guru contoh yang gaji selalu dinaikkan mendidik anak-anak kita..
Apa nak jadi dengan MALAYSIA??? Sakit hatiku.

Khamis, Jun 27, 2013 7:59:00 PG
-----------------------------------di mana sekolah mana kenapa tulis dalam blog sepatutnya awak terus report polis dan jabatan agama islam..Ni guru perosak negara tak sepatutnya berlaku..mungkin seorang guru gila ni saja yg buat perangai macam ni kat malaysia.

Teruk nya guru tu... macam mana dia dapat jadi guru ye ??

Tanpa Nama berkata...

Guru yg teruk.....
Nasib baik bapak nyer soleh....
Anaknye pulak teruk....

Tanpa Nama berkata...

Sapo ni,mcm biasa je dgn anj n khinz tu....ke saudara mara nye juga

Tanpa Nama berkata...

PA ..huhuhuhu...golongan Melayu...yang terlalu ramai..

hanya pandai meminta-minta...tak pandai berusaha sendiri...

Dalam otak dah congak dah yang raya nanti mesti dapat Bonus...bila tak dapat maki hamun kerajaan...

Hahahha itulah moto PA ....

Tanpa Nama berkata...

yLoveBikers.blogspot berkata...
KEPALA BAPAK KO!! KO BOLEH KERJE SORG2 TANPA KUMPULAN SOKONGAN??? BANGANG PUNYE PGWAI TADBIR!! PGAWAI TADBIR CAP AYAM KO NI!!! HAKTUIHHHHH!!!!!!!

Rabu, Jun 26, 2013 12:44:00 PG

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

RUJUK BLOGGER DI ATAS ADALAG SEORANG YANG DAYUS...MAKI HAMUN ORANG PAS TU PROFILE TAKUT NAK BAGI ORANG VIEW...

SAH BLOGGER CAP AYAM HUHUHU....MACAM DALAM TIN SARDIN AYAM....HEHEHE

Tanpa Nama berkata...

Sya muskil ada yg kata berita 29.04 2013 tu thn lpas punya.....ada yg bole bg info?
Apapun, tu smua kuasa Allah, tiada sesuatu apapun yg blaku melainkan izin dan kehendakNya. Klu ada rezki kita PA yg 1.4 juta ni, adalah bonus tu...kita satu rezki, dr berbalah baik kita sama2 bdoa...

Rabu, Jun 26, 2013 11:02:00 PG
___________________________________
KO AMIK LINK TU...JANGAN HANYA BACA BERITANYA...BACA JUGA KOMEN2 DIBAWAHNYA...DAN U AKAN TAU IA BERITA YANG BENAR ATAU YANG DI COPY AND PASTE. RAMAI DI SINI YANG LULUSAN TADIKA...JADI PEMIKIRAN MEREKA ARAS RENDAH....ANYWAY...SOALAN YANG BAGUS

Tanpa Nama berkata...

....Salam bro bagi saya pegawai tadbir la tahap paling bangang..suka mengarah je orang bawahan..dia keje tak reti, kumpulan sokongan tolong buat surat dia sign je, masuk meeting dia la paling mengular sebabnya bila masuk bab teknikal terus nganga sampai ke sudah, pastu pegawai teknikal jugak gak ambik meeting, saya pun pegawai tapi gred tinggi tahap gaban... kumpulan sokongan nilah yang banyak membantu saya sebabnya tanpa diaorang kerja saya takan berjalan...Terima Kasih kepada Kumpulan Sokongan. Pegawai Tadbir N44 anda kalau matipun kumpulan sokongan jugak nak angkat masuk kubur...Ingat Tuhan bro.
___________________________________
SAYA SOKONG KENYATAAN YANG PALING ATAS SEKALI....TEMPAT KERJA SAYA..JURUTEKNIK ICT DUDUK DALAM MAKMAL TENGOK PORNO....SENYAP JER...TAU BILA DIA BISING?...BILA ADA GANGGUAN INTERNET LAH......LEPAS TU SIBUK NAK MINTAK NAIK GRED LA APA LA...KERJA BIAR BETUL....PASTU BOLEH MINTAK NAIK KE LANGIT PUN TAKPA....
-----------------------------------
Aku yakin kauni lah cikgu2 bangsat yg selalu ajar aku tengok filem porno. masa aku baru mula kerja sebagai j17.
hari2 kau salah seorang masuk kat bengkel aku menonton filem porno, tak kiralah bulam ramadhan ko sebat semacam aja. aku jadi mcm ni pun sebab ko. kau tanggung lah dosa aku.kini aku dh bertaubat.
tapi belum ada jaminan org mcm ko masuk syurga bro.
sekarang ni bila ko dengat j17 nak naik j29 ko pulak marah,
ni aku nak bagi tau ko org semua. org yg komen kat atas ni ada ciri2 gila seks.
depan org ko sujut macam malaikat,
tapi belakang kolah manusia bertopengkan iblis. suka menjatuhkn maruah kengkawan.
___________________________________
MARAH BETUL MAMAT ICT DI ATAS NIH...SAH KO LAH ORANG YANG DISEBUT-SEBUT ITU...HAHAHA

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata : "CUEPACS MENGHARAPKAN KERAJAAN MEMBAYAR LEBIH SEBULAN SETENGAH BONUS ATAU SEKURANG-KURANGNYA SEPERTI DALAM BAJET 2012 IAITU SEBULAN SETENGAN BONUS. "
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>ADA TAK PAKAR BAHASA YANG BOLEH MENERANGKAN MAKSUD KENYATAAN INI?

Isnin, Jun 24, 2013 11:20:00 PTG
-----------------------
takkan tupun xpaham. cuepacs mintak bonus lebih dari sebln setgh contoh 2 bln ke.. kalau xdpt bg jela sebln setgh mcm thn lps... ok? da paham?...

Khamis, Jun 27, 2013 9:22:00 PG
___________________________________
THEN BUAT APA CUEPACS SIBUK2 TUNTUT BONUS LEBIH SATU SETENGAH BULAN GAJI KALAU DAH BOLEH TERIMA SATU SETENGAH BULAN GAJI?

Tanpa Nama berkata...

Aku ingat anak aku kluar malam-malam, pergi tusyen, bila aku siasat, aku intip, aku tengok anak aku dengan kawan-kawannya keluar malam-malam melepak dengan guru kelasnya. Pergi mabuk minum arak di kelab karoke. Inikah guru contoh yang gaji selalu dinaikkan mendidik anak-anak kita..
Apa nak jadi dengan MALAYSIA??? Sakit hatiku.

Khamis, Jun 27, 2013 7:59:00 PG
-----------------------------------di mana sekolah mana kenapa tulis dalam blog sepatutnya awak terus report polis dan jabatan agama islam..Ni guru perosak negara tak sepatutnya berlaku..mungkin seorang guru gila ni saja yg buat perangai macam ni kat malaysia
___________________________________
BAPAK BOREK ANAK RINTIK....
SEGALANYA BERMULA DI RUMAH...BUKAN DI KELAS TUISYEN ATAU SEKOLAH....

Tanpa Nama berkata...

KAH!KAH!KAH! TOKSAH DOK LAYAN SEMUA PUAK2 PEMALAS NI! PAK OMAR.KEJE MALAS GAJI NAK BESAR,ASYIK BERHUTANG JER TU YG GAJI TAK CUKUP. ASYIK MAIN FB JER HARI2.KAH!KAH!KAH!

Tanpa Nama berkata...

lepas gaji naik overlap lagi Bank Rakyat....lepas tu mengadu gaji tak cukup makan....bila tengok member lain berjimat naik basikal pergi kerja...jeles...lepas jeles siap la berpakat sana sini nak mengenakan member tu...dasar pemalas laki pompuan sama je staff gov ni lagi2 sektor keje yg rilek tempat saya keje ni...upss...yang perempuan pulak gile main fb....siap meniaga dlm fb...hahaha...lepas org tolong dia tukar shift...dia ingat boleh gunakan kita la selama2nya....lepas tak tolong dia kata kita tak bagi kerjasama penting diri dll....padahal dlm opis keje tak seberapa main fb lebih....nak cerita panjang lagi...dah2 selamat berpuasa semua

Tanpa Nama berkata...

Disyorkan pihak berkaitan memberi amaran jgn dibuat hebahan muka hadapan jika penjawat terima bonus. Ini demi pihak peniaga menaikkan harga. Kenapa pihak swasta seperti GLC dan MNC bila keluar bonus lebih tinggi daripada penjawat awam tak nak hebah satu dunia pulak

Tanpa Nama berkata...

Kena hebah juge, nk tunjuk kerjaan yg prihatin jugak tu

SinaR ShawaLs berkata...

alhamdulillah... kalaulah betul.... syukur apa yg dpt... tapi kalau boleh nk minta jsa baik pihak atasan.. yg mane kerja kerajaan status kontrak.. minta ditetapkan.. harap cadangan sy nie didengari dan dipertimbangkan...

Tanpa Nama berkata...

Bolehkan ceupacs buat syor mengenai penurunan harga barang/minyak? Kenaikan gaji dan pemberian bonus cuma akan mengundang kenaikan harga barangan oleh para peniaga yg tamak haloba. Tambahan pula penurunan harga barang memberi nikmat kpd semua; tak kira miskin maupun kaya. TOLONG JGN ASYIK FIKIR TTG KENAIKAN GAJI/BONUS. LAST2 NILAI RINGGIT AKAN SUSUT SAMA SPT RUPIAH.

Tanpa Nama berkata...

Belum lagi kerajaan naikkan gaji dan beri bonus tapi para peniaga dah mula 'menghisap' umpama drakula wang para pengguna.Para peniagalah sebenarnya yg menjadi punca kehidupan seharian semakin sukar. Mereka ini tidak mempunyai perasaan perikemanusiaan kpd org yg hidup lebih susah dari mereka. Kerajaan dgn sokongan ceupacs harus bertindak tegas dlm hal ini.

Tanpa Nama berkata...

Pgawai bodoh,mcm ni tobat konek pendek ni.

Tanpa Nama berkata...

Ye3 btul kump.44 ni pndai tgk blue je dlm ofis

Tanpa Nama berkata...

Bonus n44 sama mcm n17...bru adil utk golongan bodoh mcm n44.

Tanpa Nama berkata...

Banyak bersabar jangan gaduh......gaduh karang kerja tak siap.!

Tanpa Nama berkata...

bodohnya peg tadbir. ckp pandai. mungkin student PJJ kot. yg kelas 3

Tanpa Nama berkata...

apa pnya cuepacs...elaun perumahan apa cerita...senyap je....tak paya bonus pun tak apa, yang penting elaun perumahan 2 yang dinaikkan...bonus sekali pakai da habis...ada otak kah...

Tanpa Nama berkata...

Saya ni peg tadbir N44 juge, krn sokongan dr anggota bawahan lah saya dpt menyelesaikan segala kerja yg berat... hormati la anggota sokongan jgn jadi sombong dan xde akal, peace!!

Tanpa Nama berkata...

Mau juuga sderhana tp harga barang naik camna mau bajet... tkkan baju raya pakai 10 tahun lepas....

Tanpa Nama berkata...

kita dah dapat bonus sebulan gaji awal tahun dulu jadinya untuk tahun ni bonus dah dapat
Terima kasih dato najib sbb bagi bonus awal tahun
sape.. suruh korang habiskan bonus tu
tengok macam aku masih simpan dalan bank duit tu boleh guna untuk raya nanti..sape yg dah habiskan duit tu jangan sibuk sibuk nak minta lagi..
tahun ni kita dah dapat.. lebih baik tahun ni dapat kenaikan elaun perumahan

Tanpa Nama berkata...

Stuju



sixpenditagila berkata...

ya ... pasal bonus dan elaun perumahan , penjawat awam berbalah x tentu pasal . elok kita tukar kerajan yang ada nie . depa nie dok pandai cakap ja .. bagi inikalilah yang perintah pulak .. kita tenggok negeri selangor macam mana ?? ok kan . SUK pun dapat bunos kauw2 ..

guru biasa DG44 berkata...

salam..kalau benar apa yang diumumkan alhamdulillah..semoga PM kita dimurahkan rezeki dan di panjangkan umur kerna sentiasa prihatin dengan masalah rakyat serta kakitangan kerajaan..kita perlu faham tiada satu pun manusia di bumi Allah ini yg sempurna..masing2 ada kelemahannya..cuma kita boleh perbaiki agar menjadi lebih baik..selamat menyambut ramadhan al-mubarak kawan2 PA sekelian...

Tanpa Nama berkata...

Bonus ke...apa ke..Kumpulan sokongan tetap dianiyakan.Nak naik pangkat cukup susah tambah lagi mau naik gred atau naik gaji.Contoh pegawai kastam dari gred W22 ke gred W26.Kalau ikut senarai terbaharu,berapa orang saja yang dapat.itupun semua dah dekat nak pencen.Ada yang berumur 58 tahun muka dah berkedut.Memang sial JPA atau jabatan kastam, semua cakap tidak serupa bikin.Hakikatnya gred rendah telah diperbodohkan.

Tanpa Nama berkata...

Perkataan KEADILAN kekadang sekadar perkataan kerana tak mampu direalisasikan dlm banyak hal. Namun kita perlu menerima hakikat bahawa semua manusia x boleh dipisahkan dgn kenyataan 'keadilan dan ketidakadilan'. Sama juga dgn faktor kesihatan kerana pd hari ini kita sihat tapi esok sakit pula.Justeru kita harus belajar bersyukur dan sentiasa sedar siapa diri kita; jgn terlalu taksub dan mudah menyalah org lain tapi berusahalah utk membaiki diri.

Tanpa Nama berkata...

Boleh blaahhlah kau.. asyik bonus sebulan setengah jea, petronas,bank,sime darby,shell, lagi-lagi bank rakyat bonus dia org 6-12 bulan, barulah ada semangat nak kerja..ini mcm di takuk lama, pemikiran omar osman n staf cuepacs lainnya masih di zaman kuno..

Tanpa Nama berkata...

Jawatan Turus- gaji RM 15,000 - 11/2 bulan- RM 22,500..
Jawatan jusa- gaji RM 10,000 - 11 /2 bulan - RM 15,000
Gred 52-41 gaji RM 7,000-4,000 - 11/2 bulan -RM RM 2,000-RM 4,000
Gred 17-32 gaji RM 3,000-1,000 - 11/2 bulan - RM 2,000- RM 500..
Disini siapa yg untung, tentulah gred profesional.. buru kasar n gred sokongan dpt sikit jea bonus.. PRU-14 kita tukar kerajaan sedia-ada, jomn ubah..!!

Tanpa Nama berkata...

sy sokong..bonus atau ape2 duit tmbhn yg diperolehi sptutnye x perlu dibazirkan tp digunakn sebaiknye atau disimpan utk keperluan kecemasan atau hal yg lg pnting..hiduplah cara yg besederhana mengikut kemampuan.. iAllah smuanya akan ckup..

Tanpa Nama berkata...

Kita mcari kberkatan dlm tugas yg diamanahkan dan bukannya persoalkan sikit atau byk gaji/bonus. Klu rasa org atas buat x betul tegur la... Sama gak klu org bwh buat x betul tegur la.. Klu kita x dpt apa yg spatutnya kita dpt, bdoalah agar suatu hari nanti Allah tunjukkan kbenaran.. Umat akhir zaman agak leka dgn kbendaan... TbuktiLah bhw iblis telah bjaya dlm misinya utm mnyesatkan manusia. Ingat x janji iblis dgn Allah? Iblis hanya ada masa (zaman) ni saje utk mnyesatkan manusia scara "all out".. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui

Tanpa Nama berkata...

Bonus dah keluar, Terima kasih PM.
http://malaysianreview.com/2013/07/14/bonus-aidilfitri-bukti-kerajaan-ikhlas-dibayar-9-ogos-2013-pm-najib/