SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA TONGGAK KEMAKMURAN NEGARA

16 Ogos 2013

CUEPACS MAHU 1.4 JUTA PENJAWAT AWAM KIBAR JALUR GEMILANG



Bernama
15/8/2013


MELAKA, 15 Ogos (Bernama) -- Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) Datuk Omar Osman meminta 1.4 juta penjawat awam di negara ini memasang Jalur Gemilang di kenderaan masing-masing sempena sambutan Hari Kemerdekaan ke-56 negara.

Malahan, kata beliau, semua kenderaan rasmi kerajaan termasuk lori dan bas juga perlu dipasang Jalur Gemilang sebagai lambang semangat cintakan negara selaras dengan tema sambutan 'Malaysiaku Berdaulat Tanah Tumpahnya Darahku'.

Langkah ini juga sebagai penghargaan kepada kerajaan yang sering menambah baik sektor perkhidmatan awam melalui pelbagai inisiatif dan insentif, katanya.

"Saya selalu dapat aduan menyatakan penjawat awam kalau hal hendak naik gaji, bonus atau elaun semua bersemangat tapi bila hendak meriahkan sambutan hari kemerdekaan setahun sekali pasang bendera susah.

"Baru-baru ini kerajaan dah bagi bonus RM500 untuk penjawat awam dan RM250 untuk pesara takkan hendak beli bendera sebatang pun tak boleh," katanya kepada pemberita di sini Khamis.

Beliau sebelum itu hadir sesi kunjungan hormat Cuepacs Melaka terhadap Ketua Menteri Datuk Idris Haron sempena 100 hari pentadbiran beliau.

Omar berkata beliau juga akan mengadakan lawatan mengejut ke beberapa bangunan rasmi kerajaan di seluruh negara untuk melihat pelaksanaan pemasangan Jalur Gemilang sepanjang bulan Kemerdekaan ini.

"Tahun lepas saya pergi di kebanyakan pejabat kerajaan tapi sambutan kemerdekaan sunyi sepi tanpa pemasangan bendera. Bukan perlu belanja yang besar pasang lampu macam sambutan hari raya," katanya.

Dalam perkembangan lain, beliau menasihatkan penjawat awam terutama golongan suami agar tidak melakukan perkara yang boleh mencemarkan imej sektor itu.

Beliau mengulas rakaman kamera litar tertutup yang menunjukkan seorang lelaki, dipercayai penjawat awam, membelasah isterinya di hadapan dua anak mereka, ketika berada di dalam lif di sebuah hospital swasta di Pulau Pinang.

Rakaman itu disebar luas menerusi media sosial.

Sementara itu pada satu majlis di NILAI, Negeri Sembilan, Omar berkata Cuepacs melihat saranan penambahan anggota polis sebagai tepat pada masanya susulan kejadian jenayah yang dilihat meningkat, terutama membabitkan kes tembak.

Langkah itu juga katanya dilihat dapat mempertingkatkan lagi keyakinan orang ramai terhadap pasukan keselamatan.



-- BERNAMA

37 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

nombor SATU ...haha..

Tanpa Nama berkata...

habis duit dah nak bele dere. tunggu org bagi free la baru kibar.

Tanpa Nama berkata...

dato saya beli bendera yang RM0.30 ajerlah. dapat duit bantuan RM 500 kereta rosak RM600.Cepatlah mengundi balik !

Tanpa Nama berkata...

Mn cukup beli bendera duit rm500.....dh habis lm dh
Tgh berkira2 nk buat loan, mungkin boleh lh duit tu buat beli bendera rm1

Tanpa Nama berkata...

Salam... YBhg Datuk Omar... minta komen Datuk tentang kenaikan gred Juruteknik kepada J29.. apa ceritanya Datuk... cercita Datuk...

Tanpa Nama berkata...

Jgn buat lawak dgn pemberian RM500 sampai nk beli bendera lak.Daripada nak beli bendera lebih baik beli daging atau kueh raya.Takkan nak makan bendera pada hari raya.kalau nk beli beli le jgn le ngada-ngada dgn duit ihsan RM500 tu lak nk disarankan beli bendera.Sapa punya kilang buat bendera?Tlg jwb jap.Tiap tahun kaut untung jual bendera je.Kalau bagi bendera free adalah le jugak ni nak kena beli sorry le bro.

The Red Buret berkata...

penjawat awam ni nak beli bendera pun nak minta duit dari kerajaan ke?apa la punya sengkek sampai nak tunjuk patriotik pun harap subsidi bendera free...kimak tul la...punggahhhhhhhhh

The Red BURET berkata...

woiiii....The Red Buret ciplak...pantang betui wa dgn manusia spr lu ni...nyah hang dari blog sini...jgn rosak nama kawe dgn ayat ayat hang tu...LU JGN JADI SERUPA BANGKAI YG TAK BERNYAWA BROOO...LU CARI TAG LINE LU SENDIRI...BERPIJAK DI BUMI YG NYATA BROO...LU MEME BANGKAI BETUI LAHHHH....heheheheeeeeee....punggahhhhhh

Tanpa Nama berkata...

Salam Kemerdekaan....saya sayang Malaysia. YAB Datuk Omar, saya ingin dpt maklumat perkembangan terkini ttg pinjaman peribadi hasil pbincangan pihak Datuk dgn pihak BNM. Sy standby nak submit loan ni Datuk. Tiap hari sy buka laman web Cuepacs utk tahu pkembangan tkini. Bila agaknya Datuk akan buat kyataan rasmi? Tqvm.

The Red BURET berkata...

woiiii....The Red Buret ciplak...pantang betui wa dgn manusia spr lu ni...nyah hang dari blog sini...jgn rosak nama kawe dgn ayat ayat hang tu...LU JGN JADI SERUPA BANGKAI YG TAK BERNYAWA BROOO...LU CARI TAG LINE LU SENDIRI...BERPIJAK DI BUMI YG NYATA BROO...LU MEME BANGKAI BETUI LAHHHH....heheheheeeeeee....punggahhhhhh

The Red BURET berkata...

woiiii....The Red Buret ciplak...pantang betui wa dgn manusia spr lu ni...nyah hang dari blog sini...jgn rosak nama kawe dgn ayat ayat hang tu...LU JGN JADI SERUPA BANGKAI YG TAK BERNYAWA BROOO...LU CARI TAG LINE LU SENDIRI...BERPIJAK DI BUMI YG NYATA BROO...LU MEME BANGKAI BETUI LAHHHH....heheheheeeeeee....punggahhhhhh

Tanpa Nama berkata...

Kibar bendera?
Tiba2 je cerita pasal kibar Jalur Gemilang,
Apa cerita pasal kenaikkan Gred Juruteknik?
Janji tinggal janji le nampaknya...
Kata bulan Julai...kini bulan Ogos...
MTSU kena main lagi ngan CUEPACS..
Suhaimi senyap jer...

The Red BURET berkata...

TU LAH PASAL...ORG SURUH UBAH DEMO TAK MAU UBAH...LA NI TERIMA LA BEHANA NYE BROOO....HEHEHEEEE...KITA RASA LAH SAMA SIKIT BEHANA TU BOHHH...PAK MAN MEME CAM TU....TU POINT TU PAK MAN UTK TIMBANG TELUK MACA'EI MACA'EI BN UMNONOK...PAS NI TAK TAU LGI APA YG DEPA DEPA TU NAK BIKIN...WAIT AND SEE BROOOO.....heheheheeeeee....DAH MCM TORPEDO LEMBU MASAK LEMAK CILI PADI DAH....PEDASSS TUU.....punggahhhhhh

The Red BURET berkata...

TU KIRA OK TU TORPEDO LEMBU TU....JGN SAMPAI PULAK TORPEDO HANJING MASAK KICAP LAGI LETIH BROOOOO.....heheheeeehehee....DAH LAH HITAM...LEGAM LAGI TU...APA PUN TAK BOLEHHHH BROOOOO....heheheeeeeee....punggahhhhhhh

The Red BURET berkata...

lu org fikir lahh sendiri maksud TERSIRAT and TERSURAT pasal TORPEDO tu.......punggahhhhhhhhhh

Tanpa Nama berkata...

memang bangang betulla beruk2 PRA dgn PAR dalam blog ni. beli bendera pun nak heboh lagi pasal duit rm500 yang tak cukup tu??

memang kufur nikmat betul.

anyway kpd beruk2 pembangkang plak, kibar jalur gemilang tau, yg ada bulan sabit, bintang bucu 14 warna kuning dalam kotak warna biru dengan ada 14 jalur putih merah.

bukan bendera merah putih yang korang pegi bawak pegi dataran merdeka hari tu. tu bukan jalur gemilang. tu bendera singapura yang diterbalikkan.

buang dalam tongsampah semua fahaman politik sempit korang pada bulan kemerdekaan ni. kita menyambut kemerdekaan negara, bukan kemerdekaan parti. jangan campur adukkan.

The Red BURET berkata...

meme kemerdekaan negara brooo...tapi hujung and pangkal nye adalah POLITIK BROOO....DEPA NAK TGK LAH DGN ARAHAN MACA'EI BN UMNONOK NI BOLEH KE RAKYAT NAK IKUT BROOO....TAPI KAWE RASO MASIH MCM YG LEPAS ORG TAK AKAN KIBAR SELAGI ARAHAN DI KELUARKAN OLEH BN UMNONOK NI....INI SAJE CARA DEPA NAK PROTES....punggahhhhhhhh

Tanpa Nama berkata...

Di dalam organisasi anda berapa ramaikah yg berpendapatan tinggi bermaksud gaji melebihi RM 7,000, itulah yg dikatakan berpendapatan tinggi, adakah rakyat akan dpt mencapai berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020, kenaikan harga barangan kini telah membebankan seluruh rakyat malaysia kecuali mereka yg berpendapatan tinggi seta berpendapatan serderhana tinggi. Kenaikan harga barang kini naik sehari demi sehari, barangan keperluan spt beras, gula, susu tin, susu bayi, bawang besar dan kecil, ikan, daging, telur, susu tepung, tepung gandum, serbuk kopi-teh, majerin, gas dapur, minyak masak, dan paling teruk kenaikan harga ayam, ini adalah keperluan rutin harian yg diperlukan oleh seisi keluarga untuk keseimbangan kesihatan, kalau sesiapa nak boikot, dia boikotlah seorang diri , tak masuk akal, tak payah isi gula minum kopi-teh, tak payah isi santan masak rendang raya nie.. itu belum lagi keperluan harian untuk berkerja spt minyak kereta-motor, tol, bayaran parking kereta, keperluan pakaian dsbnya.. Bagi perjawatan Turus, Jusa, Gred 41-54, PM, TPM, YB, Menteri, bagi mereka tiada masalah kerana mereka tergolong di dalam yg berpendapatan tinggi, bagaimana pula mereka yg gred R3-32, berpendapatan rendah serta rakyat jelata yg bertungkus-lumus menampung keluarga yg sekian hari harga barangan keperluan semakin naik, tiada turunya, jadi fikir-fikirkanlah.. inilah natijahnya jikalau urus tadbir negara, negeri tidak di urus dengan cara yang berlandaskan Al-Quran dan sunnah Rasulullah SAW..

Tanpa Nama berkata...

KUALA LUMPUR: Hari Raya kali ini disambut dalam keadaan kos hidup rakyat negara ini dijangka akan bertambah mahal dan menekan mereka, kata Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub."Saya diberitahu, apabila agensi penarafan yang berpangkalan di Amerika Syarika Fitch Rating meletakkan prospek Malaysia daripada stabil kepada negatif, ia akan mencetuskan banyak kesan termasuk kejatuhan nilai ringgit."Keadaan itu sangat membimbangkan kerana Malaysia adalah negara pengimport makanan," kata beliau.Salahuddin berkata, berikutan penarafan tahap negatif itu, mereka yang mengkaji ekonomi menjangkakan keadaan akan menjadi bertambah buruk kerana ringgit Malaysia telah pun berada pada tahap terendah dalam masa tiga tahun berbanding dollar Amerika."Harga barangan import sudah tentu akan bertambah mahal dan ia akan memberi kesan kepada hampir kesemua perniagaan dan industri dalam negara ini," katanya.Ringgit Malaysia juga, katanya lagi, berada pada kadar terendah dalam masa 15 tahun berbanding dollar Singapura."Sekarang bertambah murah dan mudahlah orang-orang Singapura membeli hartanah di negara ini."Semua ini perkembangan yang tidak baik bagi rakyat Malaysia," kata Salahuddin.Beliau berkata, rakyat perlu memahami bahawa apabila nilai ringgit jatuh dan penarafan pula diletakkan pada tahap negatif, lebih banyak wang terpaksa dibelanjakan oleh negara ini untuk membayar hutang luar termasuklah kos untuk pelbagai jaminan kerajaan yang melibatkan bond, sukuk dan sebagainya."Apabila lebih banyak wang dibelanjakan untuk membayar hutang, peruntukan untuk pembangunan pula akan berkurangan," katanya.Salahuddin juga mengingatkan, dengan perkembangan sebegini di mana harga barangan termasuk makanan akan bertambah mahal dan menekan, wang sekali bagi seperti BR1M tidak akan dapat membantu meringankan beban rakyat."Persoalannya, apa akan jadi dengan nasib rakyat dan negara ini di bawah kerajaan yang tidak berkemampun kerana penarafan yang diturunkan ke tahap negatif itu dengan sendirinya jelas menunjukkan kegagalan dan ketidakmampuan kerajaan Umno Barisan Nasional mengendalikan ekonomi negara," kata beliau.Fitch Rating menyemak semula prospek Malaysia daripada "stabil" kepada "negatif", dengan mengemukakan masalah kurangnya kemajuan dalam reformasi kerajaan dalam menangani defisit fiskal.Ia juga membangkitkan kebimbangan berhubung peningkatan hutang isi rumah dan hutang kerajaan, sebanyak 53.3 peratus pada penghujung  2012.

Tanpa Nama berkata...

The Red PUKE Said.....

Aku sarankan kpd The Red BURET yg ciplak tu ko guna tag line ko The Black BURET....

NI... APE PUNYER PERANGAI LAH KO NI SAMPAI ORG PUNYER TAG LINE PUN KO NAK TIRU...

Punyer byk2 tag line yg cun2 ko boleh buat n The Red BURET punyer tag line jgk yg ko nak... silap2 bini org pun ko nak dan tak reti nak cari bini sendiri....

PUNGGGAHHHHHHHH......

Tanpa Nama berkata...

The Red PUKE Said.....

Wahai PA sekelian...bantulah aku yang dah sengkek ni...nak makan pun aku dah guna duit raya anak...ni yang aku nak ikut jejak Red Buret gi tadah punggung kat mat negro nih...

PUNGGAHHHHHHHHHHH>>>PUNGGUNGGGGGGGGGG

Tanpa Nama berkata...

The Red PUKE Said..

Tengok? Hari hang tiru tag line The Red BURET. Hari ni hang tiru tag line aku lah pulak... The Red PUKE ...


APA PUNYERRRR ORG LAH HANG NI MAMAT OOOOIIII.... HANG NI ELOK KERJA NGAN PROTON. SBB PROTON SUKA COPY PASTE DAN REBAGE KERETA ORG DAN ELOK LAH PERANGAI MCM HANG NI JGK SUKA MENIRU....

PUNGGGAHHHHHHH....

Tanpa Nama berkata...

seronok jugak tengok puak PAR dan gred bawahan ni bertekak..(dah memang tahu puak gred bawahan ni mmg tak de kerja punya)

Tanpa Nama berkata...

cuepacs ada peruntukan tak sponsor bendera, kami PA tak ada duit, dah habis beraya tempohari, ini pulak musim marhaban dan rumah terbuka.. dapat bonus pun ciput, tak boleh dapat apa pun..

THE RED EYES berkata...

seronok jugak tengok puak PAR dan gred bawahan ni bertekak..(dah memang tahu puak gred bawahan ni mmg tak de kerja punya)

--------------

poyows jews

Tanpa Nama berkata...

haha std la blog ni memang penuh dengan beruk2 R1 R3 N1 N3. tu yang banyak cerita merepek repek tu. puki la, burit la. itu semua mainan beruk2 pra/drebar/par semua tu. tengok je la kat pejabat tu beruk2 jenis mana yang huru hara? sama la macam dalam blog ni.

dasar golongan sampah! dapat kerja kerajaan pun masih tak sedar diuntung!

The Red BURET berkata...

delete lah pulok dohhhhh....depa main bangsat lahhhh....depa delete blog....jadahhhh

Tanpa Nama berkata...

haha std la blog ni memang penuh dengan beruk2 R1 R3 N1 N3. tu yang banyak cerita merepek repek tu. puki la, burit la. itu semua mainan beruk2 pra/drebar/par semua tu. tengok je la kat pejabat tu beruk2 jenis mana yang huru hara? sama la macam dalam blog ni.

dasar golongan sampah! dapat kerja kerajaan pun masih tak sedar diuntung!
----------------------------------
org yg komen diatas ni ikut suka je mengata kt drebar sampah..esok esok jika awak sakit atau eksiden kene lenyek lori eloknyer drebar ambulan hantar jer awak kat tepi tong sampah

Tanpa Nama berkata...

Salam kakitangan awam atau swasta yg nak buat loan.Ni bukan along k. Sila email kpd saya mirzzapersonal@gmail.com

Tanpa Nama berkata...

The Red PUKE Said...


Tahu..... Lu bukan Along.... kompommmm Lu ni Angah ataupun Ahcik kan????....


Ok gua nk buat loan sama lu... tp gua mau loan yg tak payah bayaq punyer ada ke???...

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

haha std la blog ni memang penuh dengan beruk2 R1 R3 N1 N3. tu yang banyak cerita merepek repek tu. puki la, burit la. itu semua mainan beruk2 pra/drebar/par semua tu. tengok je la kat pejabat tu beruk2 jenis mana yang huru hara? sama la macam dalam blog ni.

dasar golongan sampah! dapat kerja kerajaan pun masih tak sedar diuntung!
----------------------------------
org yg komen diatas ni ikut suka je mengata kt drebar sampah..esok esok jika awak sakit atau eksiden kene lenyek lori eloknyer drebar ambulan hantar jer awak kat tepi tong sampah

Khamis, Ogos 22, 2013 10:13:00 PG

-------------------------------

sudah sampai masanya kementerian kesihatan menghentikan pengambilan golongan sampah ini untuk dijadikan pemandu ambulan. R3 dah tak relevan. lihat saja beberapa jabatan kerajaan seperti jpj sebagai contoh, yang memandu kenderaan jabatan berlogo dan berlampu kelip semuanya gred 17 iaitu mereka yang ada kelulusan minimum spm. kenapa mereka tidak beri kepada R3 untuk pandu? sebab mereka tahu tugas tersebut berisiko dan memerlukan mereka yang mempunyai otak. bukan seperti mereka yang dilantik masuk R3, otak takda, suka buat huru hara. tengok saja bagaimana mereka pandu ambulan? tu belum campur lagi dengan salah guna siren, salah guna ambulan.

diulang. sudah sampai masanya kementerian kesihatan mengkaji skim pemandu ambulan. beri sahaja kepada pembantu perubatan. wujudkan gred U17 sebagai pemandu ambulan dan dalam masa yang sama boleh menjadi paramedik untuk persediaan rawatan awal.

R3 dah tak relevan. ini semua golongan sampah, golongan tahi. banyak merosakkan harta awam.

jadi jangan perasan diri anda bagus & berguna. tiada anda, ramai lagi yang berpelajaran yang boleh memandu ambulan!

pegawai keselamatan KP44 berkata...

pemanduan lebih merujuk kpd "sikap" individu ketika berada di jalan raya..
PENGETAHUAN mengenai undang-undang jalan raya,, Konsep Pemanduan Berhemat dan peraturan-peraturanya..
KEMAHIRAN yang tinggi dalam aspek pemanduan,,
SIKAP yang betul ketika memandu serta,,
MENGAMALKAN formula mencegah kemalangan dalam menghadapi pelbagai halangan semasa di jalan raya bagi menyelamatkan nyawa,, harta dan masa pengguna jalan raya..
Secara amnya untuk menjadikan anda pemandu yang cekap dan berhemat perlukan pemanduan yang berterusan dan sentiasa mempelajari ilmu pemanduan setiap masa mengikut perkembangan semasa..
jika tuan/puan berkata mereka ini golongan dot dot ( maaf, saya sendiri, tidak sanggup utk menyebut nyer )..secara tidak langsung,, ia memperlihatkan sikap dan kerektor tuan/puan yang dot dot ( maaf, sekali lagi saya tidak sanggup utk menyebut nyer )..tq..

Tanpa Nama berkata...

Tak payah la nak kibar bendera jalur gemilang kalau kat Sabah...Sabah merdeka utk org Sabah...melaya2 la...

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama The Red Buret berkata...
penjawat awam ni nak beli bendera pun nak minta duit dari kerajaan ke?apa la punya sengkek sampai nak tunjuk patriotik pun harap subsidi bendera free...kimak tul la...punggahhhhhhhhh

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

PENJAWAT AWAM YG BAGI KOMEN MAJORITI GOLONGAN BR1M KAT SINI..BLAJAR SETAKAT SPM JERK ..GAJI NAK TINGGI..DUIT BR1M BELI ROKOK JENAMA DUNHILL HEBAT LER TUH...

NAK BLI BENDERA RM4.90 SEN PUN TAK MAMPU NAK TUNGGU GOMEN BAGI FREE ..HUNGGGAHHHHHH....

Tanpa Nama berkata...

udah sampai masanya kementerian kesihatan menghentikan pengambilan golongan sampah ini untuk dijadikan pemandu ambulan. R3 dah tak relevan. lihat saja beberapa jabatan kerajaan seperti jpj sebagai contoh, yang memandu kenderaan jabatan berlogo dan berlampu kelip semuanya gred 17 iaitu mereka yang ada kelulusan minimum spm. kenapa mereka tidak beri kepada R3 untuk pandu? sebab mereka tahu tugas tersebut berisiko dan memerlukan mereka yang mempunyai otak. bukan seperti mereka yang dilantik masuk R3, otak takda, suka buat huru hara. tengok saja bagaimana mereka pandu ambulan? tu belum campur lagi dengan salah guna siren, salah guna ambulan.

diulang. sudah sampai masanya kementerian kesihatan mengkaji skim pemandu ambulan. beri sahaja kepada pembantu perubatan. wujudkan gred U17 sebagai pemandu ambulan dan dalam masa yang sama boleh menjadi paramedik untuk persediaan rawatan awal.

R3 dah tak relevan. ini semua golongan sampah, golongan tahi. banyak merosakkan harta awam.

jadi jangan perasan diri anda bagus & berguna. tiada anda, ramai lagi yang berpelajaran yang boleh memandu ambulan!

Ahad, Ogos 25, 2013 2:17

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

AKU SETUJU KENYATAAB DI ATAS, DRIVER AMBULAN YANG ADA KANG NI SEMUA KANGKANG JERK..MALAS, DAH TU KERAS KEPALA PLAK...GAJI NAK TINGGI..LOJIK KER MASA AMBULAN NAK JALAN START AMBULAN TAYAR PANCIT...ERTINYA TAK BUAT SPOT CEK AWAI AWAI...HAMPEH....

KEMENTERIAN KESIHATAN BAGI JERK TUGAS PARAMEDIK CAM DI US KAT DGN BAWA AMBULAN..DAN NAIKAN GAJI SERTA ELAUN PARAMEDIK...

LUCUTKAN JAWATAN DREBAR SAMPAH NIH

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
cuepacs ada peruntukan tak sponsor bendera, kami PA tak ada duit, dah habis beraya tempohari, ini pulak musim marhaban dan rumah terbuka.. dapat bonus pun ciput, tak boleh dapat apa pun..

Isnin, Ogos 19, 2013 7:39:00 PTG

HAMPEH...NK BLI BENDERA RM4.90 PUN X DER DUIT... BELI ROKOK RM10 BLEY PLK

Tanpa Nama berkata...

aku x setuju lucutkan jawatan pemandu R3...bg gred 17 jadi driver....mana boleh..aku gred 17 kene blaja 2 tahun taw lahanat..driver kalo gred 17 xpayah blaja pun..PT gred 17 xpayah blaja pun..kalo hangpa jadi Menteri Kesihatan aku org pertama bangkang...hampeh