SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

20 September 2012

BELANJAWAN: PENJAWAT AWAM SEDIA KERJA LEBIH WAKTU JIKA TUNTUTAN DIPENUHI

Bernama
20/9/2012


KUALA LUMPUR, 19 Sept (Bernama) -- Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) berkata lebih 1.4 juta penjawat awam sedia bekerja lebih masa jika 70 peratus daripada enam cadangannya dilulus kerajaan dalam Belanjawan 2013.

Presidennya Datuk Omar Osman berkata penjawat awam akan bekerja lebih masa selama 30 minit tanpa ganjaran jika tuntutan mereka termasuk penambahbaikan Sistem Saraan Malaysia (SSM) diterima kerajaan.

"Cuepacs akan pastikan penjawat awam akan melakukan satu perubahan drastik dari segi budaya bekerja, kalau boleh kita datang 15 minit awal dan balik lewat 15 minit yang merupakan komitmen daripada penjawat awam bagi menghargai jasa kerajaan meluluskan tuntutan tersebut," katanya kepada pemberita Rabu.

Beliau yang ditemui selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Tertinggi Cuepacs ke-9 di sini, berkata penjawat awam masih menunggu perubahan dan penambahbaikan ke atas SSM setelah diumumkan pada 8 Mac lepas, susulan pembatalan pelaksanaan sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam.

Tuntutan lain ialah penyelesaian isu tangga gaji maksimum yang tidak selaras dengan kenaikan gaji tahunan; projek perumahan di bawah harga RM135,000 dalam kawasan bandar; menaikkan imbuhan tetap perumahan; kedudukan status 45,000 penjawat awam berstatus kontrak; bonus dua bulan gaji dan mengkaji semula pemansuhan Majlis Bersama Jabatan (MBJ) di peringkat pusat.

-- BERNAMA

290 ulasan:

1 – 200 daripada 290   Terbaru›   Baru»
Tanpa Nama berkata...

Tapi jangan la suruh polis kerja lebih masa,memang mereka kerja lebih masa..rehat 3-4jam sahaja...cuti 17jam sahaja.. datang kerja awal 15minit,selesai tugas lewat 1-2jam..

Tanpa Nama berkata...

ini cadangan yg tak pratikal..masuk keja pukul 8 pg pun kadang2 terbabas satu dua minit ini kan plak masuk awal..jawabnya lagi lewat la sampai..walaupun kemaruk nak bonus jangan la buat cadangan bodoh macam ni...kalau kejaan nak bagi ambik..jgn kira 1/2 bulan ke apa..pekeja utara semenanjung...

Tanpa Nama berkata...

sapa punya idea la nak tambah2 waktu bekerja...tak pikir pasal anak2 ke...omar dah tua...anak dah beso2 blh la cadang benda2 merepek2 tu..yg PA2 wanita mcamana...yg htr anak2 kecil dgn nanny mcmana pula...nak bg lebih... akhirnya keluarpun lebih...lebih baik tak payah... dengan penambahan 30 minit tu ingat PA2 akur janji komited pada kerja ke? langsung tak yakin....bg la idea yg bernas... "memprofesionalkan" PA2 ke...lemak sungguh bg idea mcm popeye!!!

Tanpa Nama berkata...

dia seorang saja yang sedia kerja lebih masa.

bukan aku

pandai2 je omar ni bagi jaminan. puihhhh!

Lan Cau Pet-Pet berkata...

Hampeh punya idea

Tanpa Nama berkata...

selaras saje semua waktu balik pa. kalau balik pukul 2, semua balik pukul dua bagi yg dah tiada kerja. kalau yg masih ada kerja yg perlu disetel sebelum esok. boleh balik pukul 5 mcm biasa.

Tanpa Nama berkata...

dicadangkan buat flexi hour. sehari kerja 9 jam termasuk rehat 1 jam. siapa masuk jam 8 balik jam 5, siapa datang jam 8.47 balik 5.47
begitu juga siapa datang jam 10 balik pukul 7. siapa datang jam 12 balik pukul 9.

lepastu waktu bekerja seminggu 45 jam termasuk rehat 1+1+1+1+2 1/2 jam. siapa yang hari pertama dah kerja 12 jam, esoknya 12 dan 12, hari ke 4 bolehlah dia bekerja 9 jam dan hari ke 5 dia bercuti sebab dah genap 45 jam kerja sehari. ini diamalkan oleh kebanyakan negara maju. kita kan sibuk nak jadi negara maju, jadi kena lah tiru negara maju

bagi mereka yang merungut nak uruskan keluarga lah, family 1st la, buat itu inilah, takleh bagi komitmen 100% peratus dalam kerja la bla bla bla, mereka boleh bekerja setengah hari dengan gaji pun separuh. adil untuk semua orang. yang kerja cukup masa dapat gaji penuh. yang selalu mengelat, hilang sana sini dengan pelbagai alasan tipikal, dapat gaji ikut jam kerjanya.

Tanpa Nama berkata...

Senang sahaja. Bagi memastikan penjawat awam melakukan tugas selaras dengan masa, pertama sekali talian internet hanya untuk email, laman web kerajaan dan penting sahaja. Facebook, youtube dan laman web lain2 yang melalaikan penjawat awam sila BLOCK serta merta untuk seluruh jabatan / kementerian tidak kira di peringkat persekutuan / negeri / kerajaan tempatan. Wujudkan sistem pengesan kakitangan awam yang membuka laman2 web berkenaan dengan menggunakan markah merit.

Tanpa Nama berkata...

Ini dah macam janji pilihanraya ni. Omar kena fikir pasal orang lain gak. Nak hantar anak ada waktu dia. hantar awal takkan nak tinggalkan anak depan taska. lagipun tuntutan tu bukan gempak mana pun. biasa-biasa je. mungkin yang kontrak dapat tetap tu syukur lebih sikit kot. kalau demand bonus sejuta sorang boleh la buat macam tu. Omar ni sebenarnya yakin kerajaan tak akan penuhi tuntutan tu.

KJ berkata...

family first! yang belum berumahtangga boleh la ckp merapu macam tu. bila sudah ada family sendiri baru dia tahu, antara tugas dan tanggungjawab terhadap keluarga mana lebih diutamakan. KJ pun family first juga.

Tanpa Nama berkata...

makin hari makin merepek omar ni. yang duduk dalam cuepacs tu pun semua jadi boneka je angguk dengan omar ni.


kasi sepak keluar la orang tua ni. ganti lain. dah melalut2 dah.

Tanpa Nama berkata...

polis xpe keje lebihmasa.. dorg mmg suka ma.. kantaw masukkkk byk

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

Senang sahaja. Bagi memastikan penjawat awam melakukan tugas selaras dengan masa, pertama sekali talian internet hanya untuk email, laman web kerajaan dan penting sahaja. Facebook, youtube dan laman web lain2 yang melalaikan penjawat awam sila BLOCK serta merta untuk seluruh jabatan / kementerian tidak kira di peringkat persekutuan / negeri / kerajaan tempatan. Wujudkan sistem pengesan kakitangan awam yang membuka laman2 web berkenaan dengan menggunakan markah merit.

Khamis, September 20, 2012 8:24:00 PG


semua ini boleh terjadi sekiranya bahagian ICT setiap kementerian/jabatan memainkan peranannya. tapi nak buat macam mana. semua PTM & PPTM dalam kerajaan ni noob. harap hafal fakta je hebat bila belajar dulu. tapi tak reti buat apa bila masuk keje. tu pasal benda senang pun takboleh buat. malah mereka ni semua pun kaki chatting/facebook/twitter & lain lain. tu pasal line internet pejabat tu bebas buka benda tu semua. PTM & PPTM kat situ failed!

cc vs ibu mithali berkata...

yang dekat atas tu macam tak pernah ada hal saja seumur hidupnya. takbur sungguh bila berkata-kata. bodoh sombong!!!!

cc vs ibu mithali berkata...

cc nak cerita pasal kawan.
anak yang disangka deman biasa. 4 hari dibiarkan, tanpa pergi buat rawatan. kerana terlalu sibukkan tugas di pejabat. setelah 5 hari berlalu, baru nak bawa anak ke hospital. malangnya sudah terlambat. rupanya anak itu menghidap denggi.
kawan cc tak boleh terima kenyataan, kerana itu satu kesilapan dia katanya. akhirnya dia meletak jawatan.

MZ berkata...

ceupacs perlu mengkaji dengan lebih mendalam sebelum bersuara bagi pihak 1.2juta penjawat awam. Sekurang-kurangnya ada bancian dibuat. Kalau dasar ini dilaksanakan. Tak mustahil akan jadi bantahan besar-besaran seperti SBPA.

Tanpa Nama berkata...

tq cc. umur cc berapa. betul tu cc, pernah berlaku kat family i.

Tanpa Nama berkata...

kepada CC mithali di atas:

sepatutnya dia letak jawatan awal2 lagi untuk menjaga keluarga & anak-anak. ataupun dari awal lagi jangan kerja. biar sang suami saja bekerja. alasan bahawa konon "pendapatan keluarga" tak cukup takboleh dipakai, sebab majoriti wanita yang bekerja untuk membeli kelengkapan mereka saja, untuk melawa dan bergaya di luar. tengok saja la di pejabat kerajaan berapa ramai bini orang mak orang yang bergaya dan melaram2 tak sedar diri? kononnya mereka bekerja untuk "membantu meringankan beban suami", walhal niat utamanya untuk beli barangan keinginan sendiri. lepastu hantar anak pegi pusat jagaan. keluar duit lagi. masa bersama anak makin kurang lagi.

ini semua sikap manusia. sikap perlu diubah. yang wanita seharusnya faham fitrah kehidupan, tujuan ianya dijadikan. yang lelaki bergelar suami pula jangan dayus, sedar tujuan dia dijadikan.

perkahwinan itu jatuh kepada 5 hukum; wajib, sunat, makruh, harus dan haram. jangan anda dicop haram berkahwin sekiranya berkahwin tapi mengabaikan FITRAH dan TANGGUNGJAWAB utama hidup bekeluarga.

sebab tu jangan jadikan alasan konon berkeluarga untuk mengabaikan tanggungjawab kerja. dalam masa yang sama jangan jadikan alasan kononnya berkerjaya untuk mengabaikan tanggungjawab keluarga.

benda senang saja. lelaki keluar rumah, perempuan duduk rumah. yang sibuk pegi tukar norma kehidupan tu buat apa? itulah masalah pemimpin negara dikalangan orang lelaki. dayus. suka sangat layan woman's liberty, yang memperjuangkan hak mengarut2. hak kepada Allah taknak pulak perjuangkan???

ubahlah sebelum terlambat. masyarakat kita ni sekarang dah makin hanyut. hanyut dengan hal dunia.

Tanpa Nama berkata...

Cuepacs,
Mintak Selaraskan Elaun Perumahan Wilayah EPW sabah/sarawak dan semenanjung diselaraskan dan di samakan..

Tanpa Nama berkata...

kpd 2 post yg -ve pasal family 1st...dan suruh letak jawatan pd wanita yg ada masalah tu...korang mmg gagal jika tak faham konteks berkeluarga...gamaknya korang nie anak buluh betong kot...tak dak mak bapak...korang tunggu time korang berkeluarga...ataupun mmg korang nie dah tua bangka tak kahwin2 kot...atau mmg tak ada zuriat tu ingat bagus sangat blh jd pak cacak kat pej...mcm bagus2 jer!! cc mitahli pula...kita ambik iktibar. jgn jd mcm setengah orang takbur...tunggulah dugaan Allah pada org yg dungu mcm komentar kat atas tu!!

Tanpa Nama berkata...

tu la macam mana rezeki nak berkat. yang konon berkerluarga so-called "ibu mithali" ni, time macam ni sibuk berforum, blog, facebook macam lagi. buang masa depan pc. keje tak buat.

tu yang mengomel semua benda tak cukup, semua benda tak kena, masa tak cukup, anak tunggang langgang.

cermin diri sendiri dulu.

waktu ni sibuk cakap "tunggulah dugaan Allah.." waktu ni nak jual nama Allah. walhal diri sendiri tu yang bodoh tak reti urus keluarga, tak pandai bagi masa, dan yang paling penting tak faham apa fitrah kehidupan dan kejadian kita di muka bumi ni.

kalau tak mampu berkeluarga, jangan berkeluarga. niat berkeluarga yang paling utama untuk memastikan anak-anak tidak terabai, hak suami dipenuhi. bukannya setakat tau nak sedap je. bukan setakat pegi keje semata-mata untuk beli barang kelengkapan sendiri yang tak penah cukup.

Tanpa Nama berkata...

Ya Allah siapa yang bagi cadangan macam ni?

Tak pandai negotiate langsung. Kalau berniaga confirm rugi teruk.

PRU13 dah dekat pun kena potong leher. Apa ke hal?

Tanpa Nama berkata...

utamakan keluarga...

OMAR KSN berkata...

Oii Omar! Ko ingat ko ni KSN ke suka-suka je nak paksa org keje lebih masa..bancian apapun x buat..memandai je bagi jaminan ntahapaapa..gila kuasa betul la..

Suami kepada Shahrizat Jalil berkata...

hentikan pengambilan pekerja wanita. wanita ni slow. 2 orang diperlukan untuk buat 1 kerja. mereka boleh duduk di rumah buat tugasan sebenar yang diamanahkan oleh Allah S.W.T.
sebab tu Allah bagi kekuatan untuk wanita bekerja di rumah, menguruskan anak, suami, harta benda di rumah. bukannya keluar rumah menguruskan hal dunia.

bukan bermaksud wanita tak boleh bekerja atau membantu suami. tapi pekerjaan tersebut jangan sampai menyebabkan TANGGUNGJAWAB UTAMA tu terabai. mana yang dahulu, didahulukan. ni bila dah pegi bekerja ikut waktu pejabat, bagi alasan pulak yang keluarga lagi utama. dah sedar keluarga tu utama, pegi keluar rumah bekerja buang masa sampai 9 jam buat apa?

full time house wife berkata...

setuju dgn tanpa nama di atas. ikut semula ajaran agama, kembalikan sesuatu itu pada hak nye n yg paling utama, fahami tujuan kita dijadikan :)

peace!

Suka Aku Baca Komen Korang berkata...

Minta itu minta ini memang laju. Bila minta datang awal balik lewat, byk plak cengkadaknye. Mmg typikal goverment servant.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Senang sahaja. Bagi memastikan penjawat awam melakukan tugas selaras dengan masa, pertama sekali talian internet hanya untuk email, laman web kerajaan dan penting sahaja. Facebook, youtube dan laman web lain2 yang melalaikan penjawat awam sila BLOCK serta merta untuk seluruh jabatan / kementerian tidak kira di peringkat persekutuan / negeri / kerajaan tempatan. Wujudkan sistem pengesan kakitangan awam yang membuka laman2 web berkenaan dengan menggunakan markah merit.

Khamis, September 20, 2012 8:24:00 PG

Hang patut jadi orang pertama kena markah merit kerana bukak internet laman tak ada faedah jam 8:24:00 PG..Hang mahu ke?

Tanpa Nama berkata...

Suka Aku Baca Komen Korang berkata...

Minta itu minta ini memang laju. Bila minta datang awal balik lewat, byk plak cengkadaknye. Mmg typikal goverment servant.

Khamis, September 20, 2012 9:56:00 PG

-------------------

tul tuh. ngalahkan org mintak sedekah. keje nk snang, ular mau lebeyy. gaji mau lebat. bonus nk byk.

ptuihhh!

islamic man berkata...

dengan adanya blogger di sini, bertambahlah dosa umat islam..dan apabila dosa bertambah, Allah akan murka, apabila Allah murka, bahana jawabnya..bersatulah umat islam dan kakitangan awam semua demi agama, bangsa dan negara..

Tanpa Nama berkata...

CEUPACS.
Rasanya tak perlu janji tambah waktu kerja.. memadailah janjikan iltizam kakitangan awam untuk mensifarkan amalan keluar minum pagi / minum petang. kalau amalan ni dihentikan.. produktiviti akan bertambah

aku tak setuju.. berkata...

tak fikir ke orang nak hantar anak sekolah,yang naik penangakutan awam nak kejar bas,yang hantar anak kerumah pengasuh dan taska nak ambil dan hantar anak.....takkan keluar rumah gelap balik rumah pun gelap.

kalau nak bagi bonus ke elaun ke bagi saja la...kalau tak nak bagi cakap la tak mampu.

terfikirkah kita cuti dah dipotong selepas 2009,dah tu nak tambah lagi masa kerja...adakah hidup semata mata untuk kerja untuk dapat wang?

kita dah ditambah masa kerja untuk dapat cuti 2 hari seminggu,Bila dah dapat cuti 2 hari seminngu di kata pula cuti banyak sangat,lepas tu potong cuti tahunan.adakah kita nak tambah lagi?saya tak sanggup....

Tanpa Nama berkata...

Ini dah macam janji pilihanraya ni. Omar kena fikir pasal orang lain gak. Nak hantar anak ada waktu dia. hantar awal takkan nak tinggalkan anak depan taska. lagipun tuntutan tu bukan gempak mana pun. biasa-biasa je. mungkin yang kontrak dapat tetap tu syukur lebih sikit kot. kalau demand bonus sejuta sorang boleh la buat macam tu. Omar ni sebenarnya yakin kerajaan tak akan penuhi tuntutan tu.

.........................................................................................................

Kalau kerajaan bagi bonus sejuta sorang, xdenya korang nk dtg awal 15 minit tu. Korang berenti kerja kot beli ladang sawit. Apa la pnya komen...

Tanpa Nama berkata...

Maaf lari dr topik...mohon pihak ceupacs tlg tegakkan isu berkenaan tuntutan perjalanan...sy selaku penjawat awam yang banyak membuat kerja di luar kawasan menggunakan kenderaan sendiri terasa terbeban dgn nilai 45sen/km...kenapa perlu membezakan dgn meletakkan kelas A, kelas B dan sebangainya...sedangkan sy mengeluarkan rm1.90 bg seliter minyak ron 95 sama seperti mana pegawai yang layak menuntut kelas A...jadi kenapa ia perlu dikelaskan mengikut pangkat...lain lar kalau sy mendapat hrga minyak murah...jd tidak adil bg sy yang berjawatan J17...mana sy perlu menanggung perbelanjaan seperti minyak enjin, minyak gear, tayar kereta dan sebagainya...harap pihak ceupacs boleh membantu...TQ

Tanpa Nama berkata...

KALO TAKAT DTG 15 MINIT AWAL BALIK 15 MINIT LEWAT TP KEJE X BUAT BEK XPAYAH DTG AWAL..SESUATU CADANGAN YG X SIA2 JELAH QPACS

Tanpa Nama berkata...

staff JKM memang dah keje lebih masa dr dulu lg..keje on call, klu ada panggilan or aduan lepas wktu keje pun terus keluar tinggal anak bini kerana utamakan keje..klu ada banjir or bencana alam lg la keje 24 jam..2 3 jabatan aku keje sblum ni xda la sebanyak keje di JKM..keje di JKM terpaksa mengorbankan byk masa bersama keluarga..hari cuti pun byk program, dekat2 nk mengundi lg la, YB nk bg bantuan itu ini

Tanpa Nama berkata...

sangat bharap kera jaan membelikan penjahat awam vacum penis pam utk memanjangkan zackar pd bajet esok hari.. pembelian penis pam amat penting utk memanjannnngggkan kadar penis secara gangnam style.. omarrrrr semoga hidungmu semakin besarrrrr.. hdupppppp penjahatttt awammmm

Staf Bawahan berkata...

aku tgk sistem gaji di malaysia hanya menguntungkan gred atasan je..gaji yg tinggi bertambah tinggi, orang bawahan gaji setakat boleh makan je..gaji dan elaun gred atasan dah la tinggi, bila dimumkan kenaikan gaji dan elaun pun jauh lebih tinggi dr staff bawahan, so makin tinggi la gaji golongan ni..org bawahan ni naik pun ciput je..so makin besar la jurang gaji antara golongan gred atasan dan gred bawahan..org gred atsan dpt beli 2 3 biji rumah dan keta..org gred bawahan nk beli sebiji rumah dan keta pun amat susah..klu dpt beli umah, x mampu beli keta, klu beli keta x mampu bayar rumah..so gred bawahan ni dpt la sewa umah buruk dan dpt la beli keta buruk yg selalu rosak, tu x kira perbelanjaan dapur, anak2 dan isteri..cuba la pk nasib staff bawahan ni

Tanpa Nama berkata...

saya sokong komen 11:12:00 pagi
1. claim pn lmbt dpt cmne nk cover duit yg kite kuar
2. site jauh x berbaloi rase sbb kena gune kenderaan sndiri
3. outstation dh lh hotel pn kena byr sendiri wat keje dr pg sampai mlm.
4. team pun xde sorang diri je

sila selaraskan elaun cola bg semua negeri dan zon. ini kerana elaun cola mengikut zon sudah tidak relevan pada masa ini. kerana harga barang di kampung atau bandar tetap sma minyak kat kampung pn rm1.90 jugak.

Tanpa Nama berkata...

Askum,aku setuju dengan pendapat pak omar bagus idea pak omar,aku setuju sangat2 pada pendapat pak omar hidup pak omar.

cc vs ibu mithali berkata...

tu la macam mana rezeki nak berkat. yang konon berkerluarga so-called "ibu mithali" ni, time macam ni sibuk berforum, blog, facebook macam lagi. buang masa depan pc. keje tak buat.

tu yang mengomel semua benda tak cukup, semua benda tak kena, masa tak cukup, anak tunggang langgang.

cermin diri sendiri dulu.

---------

cakap mengalahkan orang yg berumur seratus tahun. macam anak dah berbelas orang. macam isteri ada sepuloh orang. mengalah ustaz klu bercakap. tunggu saja masa dan ketika anda berumahtangga. cc doadan anda bahagia.

waktu ni sibuk cakap "tunggulah dugaan Allah.." waktu ni nak jual nama Allah. walhal diri sendiri tu yang bodoh tak reti urus keluarga, tak pandai bagi masa, dan yang paling penting tak faham apa fitrah kehidupan dan kejadian kita di muka bumi ni.

kalau tak mampu berkeluarga, jangan berkeluarga. niat berkeluarga yang paling utama untuk memastikan anak-anak tidak terabai, hak suami dipenuhi. bukannya setakat tau nak sedap je. bukan setakat pegi keje semata-mata untuk beli barang kelengkapan sendiri yang tak penah cukup.

WhoAmie ItisMei berkata...

walaupun tuntutan x dipenuhi, kami dah biasa kerja lebih masa tanpa sebarang tuntutan. Kadang2 mesyuarat start jam 11.00 malam...
Tidakkkah kami nie dah komited...

Tanpa Nama berkata...

Cuepacs ni org2 tua yg buat kerja,tak fikir atau menilai sebelum becerita.Kita kena terima keputusan PM kita kerena dia dah buat mcm2 utk kepuasan hati semua rakyat cuma tak blhlah ikut semuanya.Jika rakyat 100% KEMAHUANYA hanya yg di ikut hanya 2% shj.Selebihnya adalah di atas kepimpinan PM.Harus di ingat TUN M pernah bekata PM sekrg ni tak tegas dan lembut sampai org dah blh pijak gambarnya.Jadi !!! PM akan buat atas keputusanya dan apa pun demi kebaikan kita akan ikut shj demi kesejahteraan negara kita.Jgn minta tu minta ni cuepacs mcm taiko pula.Cukuplah apa yg kita dah dpt.Bonus 1 bulan atau setengah bulan tahun ni pun kita dah bersyukur.BANTU PEKERJA TETAP KERAJAAN DULU,asik2 tagih kontrak.Suruh ajer mereka apply ikut proses pemohonan mcm biasa,kena rajin sikit usaha jgn menagih simpati.Yg tetap pun jgn minta tu ni.Dah ada kenaikan gaji hari tu pun bersyukur dari pekerja swasta yg ditindas..Sekurang2nya dgn PM skrg dah byk mengubah hidup kakitangan awam dan kontrak SERTA RAKYAT DIUTAMAKAN...Ingat syukur.

cc vs ibu mithali berkata...

tu la macam mana rezeki nak berkat. yang konon berkerluarga so-called "ibu mithali" ni, time macam ni sibuk berforum, blog, facebook macam lagi. buang masa depan pc. keje tak buat.

tu yang mengomel semua benda tak cukup, semua benda tak kena, masa tak cukup, anak tunggang langgang.

cermin diri sendiri dulu.

-----------------

cakap mengalahkan orang yg berumur seratus tahun. macam anak dah berbelas orang. macam isteri ada sepuloh orang. mengalah ustaz klu bercakap. tunggu saja masa dan ketika anda berumahtangga. cc doakan anda bahagia. tapi kalau cc ada staff macam anda ni, anda nak minta keluar atas urusan keluarga, cc xkan benarkan. sampai keringlah jawabnya.
contoh: anda nak minta cuti atas urusan kematian, cc tak benarkan. anda kena selasaikan tugas anda.

cc vs ibu mithali berkata...

cc cakap dengan timbalan atau ketua jabatan, jangan benarkan staff yang mulut busuk ini bercuti.

Tanpa Nama berkata...

BODOH PUNYA CADANGAN..BODOH BIN BODAH

aku tak setuju.. berkata...

tak fikir ke orang nak hantar anak sekolah,yang naik penangakutan awam nak kejar bas,yang hantar anak kerumah pengasuh dan taska nak ambil dan hantar anak.....takkan keluar rumah gelap balik rumah pun gelap.



terfikirkah kita cuti dah dipotong selepas 2009,dah tu nak tambah lagi masa kerja...adakah hidup semata mata untuk kerja untuk dapat wang?

kita dah ditambah masa kerja untuk dapat cuti 2 hari seminggu,Bila dah dapat cuti 2 hari seminngu di kata pula cuti banyak sangat,lepas tu potong cuti tahunan.adakah kita nak tambah lagi?saya tak sanggup....

awwwwww.....kenapa ye.... berkata...

SETUJU CADANGAN PAK OMAR JIKA HARI JUMAAT KERJA HANYA SAMPAI PUKUL 12 TENGAHARI......

KALAU UNTUK SEMATA MATA MINTA BONUS....BAIK TAK PAYAH SEBAB BONUS DIBERI SEBAGAI PENGHARGAAN KEPADA PENJAWAT AWAM,KALAU KITA DAPAT BONUS SEBAB BALASAN ATAS SESUATU YANG KITA JANJIKAN ITU BUKAN BONUS NAMANYA...

BERILAH SEKADAR YANG IKHLAS.

Tanpa Nama berkata...

Weeii...apa punya bangang idea ni? Tuntutan pun x jelas. Sblm ni mintak bonus 2 bulan, ni dah 1.5 bulan! Pastu kenaikkan elaun rumah dari RM180 ke berapa??? Yg duduk kuarters apa cerita? Potong semua ka? Bongok betul Kupek ni... Patutnya mintak naik gaji lagi 10%, bonus 2 bulan, elaun rumah minimum RM400! Kalau dpt 3 ni berbaloi la nk keja lebih 30minit sehari!!!!

GURU KAFA ( KELAS AL QURAN DAN FARDU AIN ) berkata...

bagaimana pula kakitangan berstatus sementara yang hanya dibayar elaun. tiada itka, itp, cola dan pinjaman perumahan perbendaharaan, loan kenderaan ( kereta, motor ). sebagainya. tetapi " skop fungsi bidang tugasnya " sama saja seperti penjawat awam yang lain. contohnya: GURU KAFA, taraf jawatan Sementara.
amat sukar utk apply housing loan ( beli rumah ) memandangkan GURU KAFA berstatus sementara. tolong pertimbangkan ini.

Tanpa Nama berkata...

Ada aku kesah? Stakat nk layan fb, utube etc leh guna smartphone , ipad, gtab laa... xyah guna pc opis yg slow mcm zaman batu! Wakakaka

Tanpa Nama berkata...

OMAR KSN berkata...
Oii Omar! Ko ingat ko ni KSN ke suka-suka je nak paksa org keje lebih masa..bancian apapun x buat..memandai je bagi jaminan ntahapaapa..gila kuasa betul la..

Khamis, September 20, 2012 9:33:00 PG
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

omar dah nyanyukkkkk ... cakap dah merapu !
lupa makan ubat?

Tanpa Nama berkata...

15 minit awal & 15 minit akhir? Aku relax je datang 30 minit awal?

Ala, relax lah geng2 PA sekalian. Apa yang dituntut, kalau ada, ada lah. Takde, takde lah.

Teruskan hidup masing2 mcm biasa. Kita dok berbalah dalam ni, orang2 atas tu bukan kisah pun, diorang kenyang duit banyak.

Tanpa Nama berkata...

cadangan dan pemintaan kupek tu baguih ..sebab pak omaq dah tau PA semua bangang..kebuluq duit..jd di cadang la macam tu..nak tengok apa feedback PA semua..bangang ka tak bangang..heheh

CC sekolah berkata...

guru kafa jgn nk menyibuk la kt sini,keja jam 2 smpai 5ptg,dahtu sek cuti kau pun cuti sama.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Askum,aku setuju dengan pendapat pak omar bagus idea pak omar,aku setuju sangat2 pada pendapat pak omar hidup pak omar.

Khamis, September 20, 2012 12:26:00 PTG
%%%%%%%%%%%%%%%%%

aku pun stuju cadangan haprak ini. memang bodoh. kalau boleh tambah lagi 1 jam kerja. cadangan orang bodoh ini aku memang stuju 100%. apasal mintak bonus? mintak tambah masa kerja la bodoh !

Tanpa Nama berkata...

Cadangan tak masuk akal.
hanya 3 saja cadangan Cuepacs yang ada kebaikan untuk semua PA.
1. Bonus
2. Elaun perumahan
3. dan SSM dipertingkatkan
Bagi 3 yang lain, tiada kaitan secara langsung pun.
4. Perumahan 60k-150k, tanah pun lebih dari kos itu sudah. lagipun, beli rumah itu plan sendiri.
5. pekerja kontrak, janganlah libatkan yang tetap dengan kontrak. kalau jadi, semua pulak kerja lebih setengah jam.
6. Jawatan kuasa pusat. i tak tahu pasal yang ni, tapi, PM boleh on saja, sebab tiada modal pun untuk setuju.

lagi, bonus sebulan @ 2 bulan, eh..eh... PM sekarang sibuk mau sedia PRU, banyak guna duit, jangan lah paksa itu macam...hehehe

Kalau 70% ditunaikan dengan tunaikan yang 3 syarat tiada kaitan secara langsung dengan PA lain, fitnah lah kerja lebih masa...

Tanpa Nama berkata...

dicadangkan supaya JPA hanya menaikkan PT(P/O) naik jadi CC cukup syarat berkhidmat dalam tempoh 5-8 tahun dan DENGAN SYARAT ada diploma atau ijazah sarjana muda.

pasal tengok mereka yang claim dirinya CC dalam ni bercerita macam orang tak sekolah.

sama jugak la macam pak omar presiden cuepacs yang cakap macam orang tak sekolah. P&P lain tengok omar ni tergelak je mereka. memang patut pun omar ni kena gelak.

sama jugak dengan CC haprak dalam ni. cakap tak guna otak. memalukan kumpulan sokongan saja!

Tukang Kebun berkata...

ahaha baru kena tarbiyah sikit cc vs ibu mithali tu terus melantun2 dia. syabas bro! teruskan lagi mentarbiyah orang lupa daratan macam cc di atas. cakap tak tau hujung pangkal, tak tau hukum. main belasah jer! melatah cam pompuan datang bulan lak. puuiiihhh!

Tanpa Nama berkata...

amat bharap pm ksn serta yg plg penting skali iaitu dato omar agar mgsyorkan mbenarkan semua pa berbogel d waktu pejabat.. ini akan myebabkan kualiti kerja mencanak naik setanding negara maju dan seiring ketegangan pd penis.. lm erti kata yg lain kjaan juga dminta membyr gaji dan bonus pd setiap bulan demi menampung kos kehidupan yg tinggi terutamanya pd daerah spt mersing kulim bintulu tawau sarikei segambut pekan nenas slim river.. dsyorkan agar smua pa dbenarkan membuat pejabat spt ruma mereka sendiri dimana jika pa itu nak dtg atau tidak maka ketua jabatan tiak harus mgambil tindakan pd mereka ini.. tuan yg dpertua.. sbg negara yg byk atau bakal mengalami transform ke negara maju adala dharapkan smua pa dbelikan iphone 5 dan sebuah kenderaan mewah samada alphard velfire lexus mercedes amg mahupun beca hibrid.. diminta juga semua rakyat msia atau pati mdoakan agar omar mjadi raja agar hidungnya srmakin besar dan kulitnya srmakin hitam bkilat.. sepatutnya kjaan membelikan atau menurunkan harga airbus utk memudahkan pa senang berulang alik ke luar negara spt ke chennai bombay madras maupun phuket.. kerajaan sepatutnya bsyukur dsebabkan pa msia ramai yg pandai spt ptd profesor maka kerajaan dpt mghalang inflasi dr berlaku sejak tahun 98 hingga sekrg.. tuan yg dpertua.. kaji delidik harus djlnkan utk mbenarkan pa mnerima kantaw utk memudahkan aliran kerja.. semoga kopek menerima cadangan omar hitam jd presiden hingga ke alam barza.. sepatut juga semua pjawat awam hanya punch kad n thumbprint pd sebelah pagi shj.. dan selepas itu dbenarkan utk kemana shj asalkan punchkad itu dibuat dgn ikhlas.. buktikan anda bukan robot.. salam penyayang atau sm

abg suka kerja berkata...

hello..patutnya kite minta keje 7 hari seminggu...baru best..senang buat asrama dlm kawasan tempat kerja..stakat tambah stgh jam, ape best..

Tanpa Nama berkata...

tak payah minta datang awal pun. minta pegawai kerajaan kerja betul-betul jer jgn mengular, jgn menipu tak perlu tambah masa kerja pun kalau betul2 buat kerja dalam waktu kerja. Tak perlu bayar overtime pun kalau betul2 guna masa kerja untuk siapkan kerja. OT nie bila benar2 perlu dibuat diluar waktu kerja biasa jer. Nak tambah waktu kerja yang ada skrg pun mengular, datang lewat balik awal langsong tak datang...cuba buat spot check tengok berapa ramai yang beanar2 ikhlas dan tekun bekerja.

MENDIANG TEO BENG HOCK berkata...

saiz perkhidmatan awam ni besar sangat. tulah jadinya. tengok dalam blog ni saja macam2 ada. yang sakit jiwa ada. gila seks ada. pemalas ada. sembang lebih pun ada.

oleh itu saya menyokong cadangan DAP supaya saiz perkhidmatan awam dikecilkan jadi 30-40% dari 1.4 juta bolehlah jadi sekitar 500-600 ribu sahaja.

hail DAP! mwahahahahaha!!!

Tanpa Nama berkata...

cadang supaya datang awal dan balik lanbat tu dibayat kerja lebih masa...bagi Pnp 50 rinngit sejam,sokongan 49 ringgit sejam....

Tanpa Nama berkata...

tuh ler ngkorang biarkan lagi omar nih merepek2. ni ler jd nya. org tua tuh dh nyanyuk dh. skolah pun tak tinggi. tak sesuaiii dgn zaman skang nih.

kak izzat lembu berkata...

suami kak izat lembu berkata...

selagi lembu-lembu PiTiDo bermeharajalela dengan kesombongan dan kepoyoan tahap cipan dalam skim perkhidmatan awam selagi itulah aku takkan bagi undi aku kat B.End....

cc yg sedang mc 2 hari berkata...

CC sekolah berkata...

guru kafa jgn nk menyibuk la kt sini,keja jam 2 smpai 5ptg,dahtu sek cuti kau pun cuti sama.

_-----_-----_-----_------_-----_-----

wp2 8:00am to 5:00pm.

dtg bertugas pukul 9:00am, punch card ada toyol ketik.
sampai ofis, grung!! greng!!3x.( borak kosong ).
9:30am keluar minum teh secawan dua sambil ngutuk boss sebakul dua.
10:30am baru nak mula kerja sambil fb, ym, twitter, blogger. kena pulak komen yg tepat kat batang hidung dia, apa lagi mengamuk sakan, kondem org, nak tunjuk perfect dlm segala hal. sampai tugas hakiki terbengkalai.
12:30 pegi mentekedarah duit haram ( mana tidaknya, masa tugas berblogger ) kalau bab komen dialah wali.

Menteri Perdana Najibullah Al Razaki berkata...

tuan yg dipertua, penjawat awam memainkan peranan penting dlm konteks trnsformasi negara,justeru saya mencadangkan agar sejumlah Rm 1.5 billion diperuntukkan untuk memberi rumah percuma kepada penjawat awam mengikut gred seperti berikut
1-17=rm 400,000
18-40=rm350,000
41-54=rm50,000
khas c keatas=rm10,000
kumpulan 41 keatas mendapat 50,000 dan 10,000 kerana mereka tiada kerja dan goyang telur sahaja,(diikuti tepukan meja oleh ahli parlimen).

Penyelia Kafa Daerah berkata...

cc yg sedang mc 2 hari berkata...
CC sekolah berkata...

guru kafa jgn nk menyibuk la kt sini,keja jam 2 smpai 5ptg,dahtu sek cuti kau pun cuti sama.

_-----_-----_-----_------_-----_-----

wp2 8:00am to 5:00pm.

dtg bertugas pukul 9:00am, punch card ada toyol ketik.
sampai ofis, grung!! greng!!3x.( borak kosong ).
9:30am keluar minum teh secawan dua sambil ngutuk boss sebakul dua.
10:30am baru nak mula kerja sambil fb, ym, twitter, blogger. kena pulak komen yg tepat kat batang hidung dia, apa lagi mengamuk sakan, kondem org, nak tunjuk perfect dlm segala hal. sampai tugas hakiki terbengkalai.
12:30 pegi mentekedarah duit haram ( mana tidaknya, masa tugas berblogger ) kalau bab komen dialah wali.
---------------------------------

BINI hang guru kafa ka yg hang duk panas ni? hahahahahahahahhaa

PAP gred 41 berkata...

kenapa tidak berikrar sokong BN? ITULAH TUNTUTAN UTAMA KITA BERSAMA. Seluruh rakyat berazam undi BN jika mendapat bonus dan rumah percuma 1 Malaysia.

kami para penjawat awam akan menolak cadangan Cuepacs supaya kerja lebih masa, kecualijika ianya hanya diaplikasi kepada penyokong pembangkang sahaja.

minta juga agar semua PAP dinaikkan ke gred 41 agar kebajikan terbela dan sesuai dengan tugasan kami yang amat mencabar minda di sekolah ini. jangan asyik kira kelulusan sangat, karna ianya bersifat dikriminasi dan tiada keadilan.

cc yg sedang mc 2 hari berkata...

kalau bab komen, jng citer la. macam wali tu. ni cc la, semua dlm kocek sy. service dah 30 thn. jgn duk auta la.

Tanpa Nama berkata...

kami mahukan kerajaan bagi kenaikan gaji, perubahan gred, kenaikan pangkat time based 7-8tahun,kenaikan pangkat bagi PA yg memiliki ijazah dan master hanya melalui temuduga, kenaikan elaun spt itp,eka,btk,elaun keraian,
tambahan cuti tahunan,cuti sakit, 2 bulan bonus,kenaikan elaun perjalan perkilometer dan sistem gaji yg lebih sistematik. manakala 1% faedah pinjaman, rumah pertama mampu milik, separuh harga belian kereta nasional bagi penjawat awam, bayaran balik pptpn potongan 30% dari pinjaman dan kuartes kerajaan yg sempurna, ini barulah dikatakan menjaga kebajikan 1.4 juta PA, maka tercapailah nkra,kpi dan matlamat negara maju menuju tahun 2020, mengenai kerja lebih masa, kami rasa kami dah lebih daripada tue, datang pejabat jam 7.20 pagi,sarapan,pukul 7.45 kami dah mula kerja dan balik kadang-kadang pukul 5.30-6.30 petang, kami tak claim overtime pun, lagi-lagi bila tiba musim hujan, kami berkerja 24 jam, menangani mangsa banjir, pagi-petang,siang-malam kami berkerja, kadang-kadang tue sabtu-ahad kami turun berkerja bersama kakitangan awam lain tapi yg dapat nama ketua-ketua jabatan, dato'dato',pengarah-pengarah dan yb-yb, kami mereka tak pandang pun, mcmana kami tak menyampah, lagi-lagi ketua-ketua jabatan mcm sial nak mampus, dia ingat dia org bayar gaji kita, ada dikalangan mereka disantau hingga mati, tak tau angkara sape, nasiblah, ape yg kami mahu kerajaan fikir-fikirkanlah kebajikan 1.4 juta PA menjelang PRU-13 nie..

cc yg sedang mc 2 hari berkata...

sembang mesti mau lebih, dlm meeting bukan main lagi. semuanya boleh, siap cakap " sy berikrar akan melaksanakan tugas ini, walau terkorban nyawa, walau terpaksa mengabaikan anak bini sy,( baru kena tukar jauh sikit dng keluarga dah meraung, meroyan nak minta tukar balik ke jabatan asal ). tanggungjawab terhadap tugas sy yg paling utama ". karipap dah dekat sepinggan abis kena tala ni. perut dah macam labu air. bila bersurai, habuk pun tarak. jgn auta3x.

Tanpa Nama berkata...

kpd semua.. setelah saya melihat komen dr saudara semua.. adalah wajar jika kerajaan membelanjakan keuntungan dr hasil pendapatan utk membayar kpd kumpulan sokongan sebyak 25billion dollar use kpd pa yg berjuang melobi.. kpd ptd seharusnya dibayar sbyk 10shekel israel sbg tanda keyahudian mereka..adapun benarnya mengikot telor kitab2 lama bahawa dpn bos ramai kera kera ni yg keje gila babee spt tiada esok dan solat jemaah ditinggalkan demi utk negara dan kehidupan yg sementara. adalah wajar spt menteri najibullah di siking permintaan beliau.. walopon skg waktu bkerja tapi saya sudi mgorbankan masa membaca blog dan komen dr rakan qpacs semua.. semoga anda semua hidup menderita selagi tidak mendapat berkat dr omar yg dikasehi

Tanpa Nama berkata...

wa tgk n27 punya bz bila bos ade kan main lagi.. yg n17 lagi keje cam sial.. soh buat surat kat setahun aku tunggu.. kalu dia jd cikgu cam aku ntah camne pecah kepala dia pk nak handle skolah.. harap ksn amik tindakkan pada n17 dan n27 yg mmg byk mengular disekolah di ppd n di jab pelajaran negeri.. terutama kera ni pompuan yg pakai tudung tapi nampak bentuk badan n tetek yg londeh.. kalu tetek masih kencang tidak mengapa k.. cikgu teranaiya

Tanpa Nama berkata...

usin,awok kalo kawen nanti.. awok nak buat pelamin tu kale pink. kalo dapat anak nanti,anak naek buey awok nak buat press conference macam Erra pazira dan engku imran ..! seme pink!

Tanpa Nama berkata...

15 minit awal = kalau biasa keluar rumah pukul 6.30 nk pegi kerja, jadinya keluarlah pukul 6.15

15 minit lewat = kalau biasa sampai umh pukul 5.00, jadinya sampai umh pukul 5.15.

itu je, x de bende pelik sgt pun. Apa gila kait nk hantar anak la, nk ambik anak la, nak tambah bayar upah pengasuh la. Mcm-mcm alasan korg bagi. Nk minta naik gaji x lantang je korg cerita pasal hak la, pasal sara hidup la. Pasal hadis nabi la.

Pegawai Khas Jabatan P'sekutuan berkata...

komen pasal kerani oleh cikgu teraniaya satu provokasi jahat untuk membuat semua org kutuk cikgu,ini cikgu menyamar dan palsu.ini kerja pa yg dengki dan nk melaga-lagakan cikgu dgn pa lain, ingatlah dosa dan pahala tuan,igt mulut anak2 dan bini yg tuan suapkan duit gaji bulan2,ingatlah seksaan neraka tuan,fazzakir,innamzikrotanfaul mukminin,taubatla lah tuan,jgn jadi pemecah belah masyarakat.ikut saya perlahan2 dgn baca ini,astaghfirullah hal azim,allazi la ila ha illa huwalhayulqayum waatubuilaih...ulang banyak kali jika rasa iblis berbisik2 di telinga untuk bt fitnah lg,insyaallah berjaya

Tanpa Nama berkata...

TUAN YG DIPERTUA,adalah dgn ini kerajaan mencadangkan semua PA lelaki gred 1-17 yg masih teruna dikahwinkan dgn PA wanita bergred 41 ke atas.Tidak kira PA wanita itu masih dara atau dah ditebuk orang.Rombongan peminangan dicadangkan dilakukan oleh Ketua jabatan masing-masing.Tuan yg dipertua mengenang jasa PA lelaki yg mahu sahut cabaran kahwin sesama PA wanita 41 ke atas yg dah ANDALUSIA(anak dara lanjut usia) maka gred PA lelaki akan di campur dgn gred PA wanita dan dibahagi 2 sebagai contoh PA lelaki gred 17 + PA wanita gred 41= jumlahnya 58.maka dgn itu gred baru PA lelaki berkenaan di naikkan kpd gred baru iaitu 29.namaun apa pun yg pasti buat makluman semua PA lelaki berkenaan masih akan naik gred 41 setiap malam tapi gaji dibayar pada gred 29.sekian mohon kelulusan tuan yg dipertua nak naik gred PA dan membuktikan PA lelaki berkenaan bukan robot maka di cop perkataan PA di dahi PA berkenaan.

Tanpa Nama berkata...

15 minit awal = kalau biasa keluar rumah pukul 6.30 nk pegi kerja, jadinya keluarlah pukul 6.15

15 minit lewat = kalau biasa sampai umh pukul 5.00, jadinya sampai umh pukul 5.15.

itu je, x de bende pelik sgt pun. Apa gila kait nk hantar anak la, nk ambik anak la, nak tambah bayar upah pengasuh la. Mcm-mcm alasan korg bagi. Nk minta naik gaji x lantang je korg cerita pasal hak la, pasal sara hidup la. Pasal hadis nabi la.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

kalau ya pun tak setuju jangan la memperkecilkan pandangan orang lain,setiap orang ada masalah masing masing,kalau kau setuju kau buat la kerja datang awal dan balik, lambat 15 minit tu,

mungkin terlalu wang adalah raja dalam hidop kau sehinnga sanggup buat apa saja demi wang.

Tanpa Nama berkata...

bile la J17 nk naik nie.. harap2 ade la yerk..

Tanpa Nama berkata...

Cadangan di atas diterima bujur-bujur ,apa lagi cakaplah dan silakan hujahan anda.Apa pendapat ahli semua....

Tanpa Nama berkata...

jgn risau j17.. doa byk2 dmlm jumaat ni.. semoga hajat anda mjadi kenyataan..

Tanpa Nama berkata...

Not a bad idea ! What is there to lose if civil servant gets a hefty bonus , 1 % housing loan and increase in allowances !

I support !

Tanpa Nama berkata...

korang ckgu dok opis ok la x pening kepala.. cuba ko dok sekolah n tgk gelagat kerani2 yg cam clake

Tanpa Nama berkata...

merujuk kepada artikel bertajuk andalusia kpd pa yg gred 41 keatas.. adalah ini secara dasarnya kerajaan bersetuju dgn pandangan saudara agar setiap andalusia yg gred 41 keatas dikawenkan dgn par 1-17.. secara keseluruhanya suruhanjaya cobbold sejak dahulu (semasa sabah swak belum menyertai malaysia) telah memikirkan apakah faktor atau suasana tega jika perempuan itu maseh dara ataupun cikaro tua.. secara khusus kepentingan baki radioaktiv dinyahcaskan (boleh di rujuk kepada sekolah tamil berdekatan) agar pemansuhan kpd andalusia pa yg gred 41 keatas utk mengelakkan monopaus diflextiya.. semoga pendedahan ini akan menyebabkan ketua jabatan akan lebih memikirkan kadar kepanjangan penis yg sesuai utk dimasuki pada setiap ovari pa yg lanjut umur. semoga pencerahan ini akan memuaskan tahap martubasi tuan puan, sekian.
Corporate Communications Unit
Public Service Department sweden

Tanpa Nama berkata...

hasil pemeriksaan umum.. dptlah difikirkan facto kuasa atau facto sperma akan menyebabkan ovari andalusia menjadi lebih ketat.. syor agar andalusia 41 dikawenkan dgn pa lelaki 1-17 adalah cadangan yg sesuai DEMI.. SAYA ULANGI DEMI!!! utk mengelakan mereka (golongan andalusia) berkahwin dgn bangla or nepal dan menyebabkan kecelaruan umum pada bangsa mereka (faktor ini boleh dirujuk kpd umno penang, yg mana muka mereka spt mamak india tapi mereka lebih melayu dr melayu).. semoga usaha menjadikan robot pada dahi mereka disambut tinggi oleh rajesh khana dan tun simbawan

Yus berkata...

Semuamya komen "Tanpa Nama"...baling batu sembunyi tangan..

Yes berkata...

ah lu pun baling batu sembunyi tangan jugak. setakat "Yus" tu berjuta2 orang boleh bubuh "Yus".

bubuh la nama penuh dengan nombor IC dengan alamat rumah kalau rasa diri tu bukan baling batu sembunyi tangan.

BODOH!

Tanpa Nama berkata...

Kami memang pun dah memulakan tugas awal pagi - balik lewat & tidak menuntut Elaun Lebih masa ataupu Claim off , Cuba buat lawatan . TAPI puak2 geng mangkuk anyun ni saja yg merosak susu sebelanga .

Yas berkata...

btui2, stakat tulis yus anak aku pun blh komen

Tanpa Nama berkata...

uihhh..kalau laki kaya rayo..boleh la ckp..
org hidup nak lah ke depan
bukan hidup setakat cukup makan...

tu nanti yang kaya bertambah kaya..
yg miskin bertambah miskin

harapkan gaji laki je untuk memenuhi keperluan dan kehendak hidup zaman sekarang ni mana boleh..

tak kan nak sewa rumah seumur hidup???

Kalau isteri tak membantu mcm mana ekonomi rumahtangga nak berkembang...

apa la...punya pemikiran..org macam ni pun ada ka????

Hamba Hutang berkata...

Walaupun saya pernah bekerja selama 17 jam sehari iaitu daripada pukul 8 pagi sehingga pukul 1 pagi, cadangan Datuk Omar untuk menambahkan masa bekerja adalah sangat tidak relevan...

Tanpa Nama berkata...

Lain kali BerLakilah dgn orang yg kaya Bengong .!

Tanpa Nama berkata...

memang secara am semua pa bkerja lebih masa utk memuaskan nafsu pasangan masing2.. tetapi isu disini adalah kualiti atau tahap jaminan kepuasan masing2 hingga ketahanan menurun bila umur da meningkat.. pada saya.. jika ejakulasi normal (sekitar 30min pra matang) dilakukan pada bahagian tundun, secara am.. sy ulangi secara am.. maka kepuasan tidak dlm keadaan reda.. oleh itu sy berharap semua pa setuju dgn pandangan omar utk sedia kerja lebih waktu semasa mengadakan hubungan kelamin..

Tanpa Nama berkata...


kalau ya pun tak setuju jangan la memperkecilkan pandangan orang lain,setiap orang ada masalah masing masing,kalau kau setuju kau buat la kerja datang awal dan balik, lambat 15 minit tu,

mungkin terlalu wang adalah raja dalam hidop kau sehinnga sanggup buat apa saja demi wang

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cadangan yg baik juga. Jadi yg x nk masuk awal 15 minit dan balik lewat 15 minit kena bagi nama pd ketua jabatan masing-masing. Jadinya bila kerajaan luluskan tuntutan CUEPACS tu, yg x setuju ni boleh la dikecualikan drpd menerima manfaat drpd tuntutan CUEPACS tu. yg sedia dtg awal n balik lewat plak akan terima manfaatnya.

Kt bwh ni aku listkan tuntutan CUEPACS yg akan dinikmati oleh yg nk dtg awal n balik lewat. Yg x nk korg tgok jela:

1. penambahbaikan sistem SSM
2. Isu tangga gaji maksimum
3. projek perumahan utk PA
5. Kenaikan elaun rumah
6. Status PA kontrak
7. Bonus 2 bulan gaji
8. Majlis Bersama Jabatan.

Tanpa Nama berkata...

dah sunyi dah blog ni. sakai sakai yang lanyak line internet pejabat ni mesti dah balik, termasuk la CC yang menyalak2 pasal hantar anak tadi tu. takpa esok pagi datang pejabat sambung balik. muahahaha

PT P/O TERTINGGI berkata...

cc yg sedang mc 2 hari berkata...

sembang mesti mau lebih, dlm meeting bukan main lagi. semuanya boleh, siap cakap " sy berikrar akan melaksanakan tugas ini, walau terkorban nyawa, walau terpaksa mengabaikan anak bini sy,( baru kena tukar jauh sikit dng keluarga dah meraung, meroyan nak minta tukar balik ke jabatan asal ). tanggungjawab terhadap tugas sy yg paling utama ". karipap dah dekat sepinggan abis kena tala ni. perut dah macam labu air. bila bersurai, habuk pun tarak. jgn auta3x.

===================================

begitulah keadaannya cc. kadang-kadang yg bujang lebih bermasalah dari kakitangan yang sudah berumah tangga. apa yang disibukkan, tak tahulah kita. memandangkan kita ni berpengalaman, tahulah cara nak menangani kakitangan bujang yang bermasalah ni.

ABU84 berkata...

Kerja lebih masa kah kah kah lawak apa ni kah kah kah bila cibai bersuara..

Tambahan masa 30 min lansung tidak akan memberi kesan kepada produktiviti dan prestasi penjawat awam, kerana masa 8 jam sekarang pun tidak sepenuhnya digunakan untuk tujuan kerja, tanyala PA jujur kalau tak caya!

kebanyakannya dihabiskan dengan berkira kerja (ini bukan bidang aku itu bukan bidang aku, aku datang lepak dalam lab main komputer sambil tunggu gaji), bisnis luar (pagi datang lewat, lepas lunch tak pernah ada, urus restoren), famili first (bawa anak ke tempat kerja selama bertahun ganggu konsentrasi, sbb anak tak suka penjaga baru ini, keluar awal ambil anak, datang lewat urus anak, minta tukar dll), buang masa (tidur di stor sebab tak ada kerja dlm bidangnya, lepak kantin sembang pasal politik, berkumpul mengumpat atau berbincang pasal tudung) dan macam-macam lagi.


asal bukan umno

Tanpa Nama berkata...

Bodoh ! Ingat Anjing ke yg menyalak , Hang dah samakan manusia dgn Anjing , bengap betullah PTD .
Tulah Islam perlu dimartabatkan bukannya PTD yg kurang berpegang kpd Agama .

Tanpa Nama berkata...

lawok ... lawok ... ada gak kerani bergaya nak rak ... tapi hancur ... asyik nak melobi jer ... macam baguih sangat ... baguih sannnnnnnngaaaatttt ... pisau cukur ...

Tanpa Nama berkata...

Jika PR menang Selepas PRU 13 ni mana2 puak2 PTD yg membawa ideology BN disaran di singkirkan @ ditukar ke jawatan lain daripada sistem Pentadbiran Awam Malaysia . Biarlah bersihkan pemikiran penjajahan . Buat simpan lagi PTD yg Korup .
BERSIHKAN sistem PA terutama SPA & JPA yg mirip kronism .

Tanpa Nama berkata...

janji ada masyukkkkkk...baru sempoi....

SYUKULL 21 berkata...

sikap suka mencari kesalahan orang lain. " personal " yang lebih cenderung menilai orang lain melalui persepsi " negatif " berbanding positif.. Jika diperhatikan hubungan sesama muslim, kita akan dapati satu fenomena yang mendukacitakan, dengan ikatan persaudaraan yang tercarik dan simpulan ukhuwwah yang terungkai, disebabkan oleh sangkaan dan prasangka buruk, syak wasangka dan tuduhan yang tidak berasas..Banyak kedengaran dalam majlis perbincangan umum atau pun khusus, tuduhan-tuduhan seperti: " simpulan bermaksud begini ", " niat si pulan begini ", " maksud perbuatan atau perkataannya begini " perkara seperti ini ", semuanya lahir daripada buruk sangka yang merosakkan ( firasat negetif terhadap seseorang ), menyalakan perasaan dengki dan kebencian, meruntuhkan hubungan baik masyarakat, menggoncangkan keutuhan ukhuwwah, memutuskan tali kekeluargaan, menanamkan sifat ragu dikalangan individu dan masyarakat.. Bahkan berapa banyak yang telah kita dengar peristiwa besar dan bencana yang menimpa berpunca daripada sangkaan jahat (su’ uzzan) yang diletakkan bukan pada tempatnya..
Apabila penyakit su’ uzzan menular ke dalam diri, ianya akan membawa kepada: terlalu cepat membuat tuduhan, suka mencari kesalahan orang, suka menerima berita keburukan orang, suka mencari dan menyelidik rahsia keburukan orang.. Kerana itu kita lihat orang yang bersikap su’ uzzan sering berkata: " Saya akan cuba memastikan kebenaran perkara ini ", maka, dia mula mencari rahsia dan kemungkinan dia akan mengumpat.. Mungkin juga, dia akan menyebut saudara muslimnya dengan perkataan jahat maka dengan itu dia telah melakukan dosa yang berganda dan maksiat yang merosakkan.. Di sini tersembunyi satu bahaya apabila hubungan sesama muslim dibina di atas sikap prasangka su’ uzzan, maka sangkaan menjadi asas kepada kasih sayang atau kebencian terhadap seseorang.. Semua ini adalah pembunuh sikap berkasih sayang dan memusnahkan makna mahabbah..sorry to say..

KAKITANGAN SOKONGAN BERIJAZAH berkata...

nak membersihkan sistem perkhidmatan awam sekarang yang dah berusia puluhan tahun perlu mengambil masa puluhan tahun juga. bukan setakat setahun dua.

kepada cuepacs, berilah idea yang bernas, matang dan masuk akal. memanjangkan waktu kerja takkan meningkatkan produktiviti. produktiviti dikira berdasarkan kecekapan seseorang bekerja menggunakan masa paling minimum, bukannya bekerja hampir setengah hari secara perlahan-lahan.

sebab tu banyak negara di eropah yang hari bekerjanya setakat 4 hari seminggu dan waktu kerja hariannya tidak lebih 8 jam. ini kerana mereka efisyen. mereka yang bekerja lebih dari waktu yang ditetapkan dianggap lembab, tidak efisyen dan merugikan organisasi/syarikat.

kita di malaysia terbalik. siapa yang kerja lebih masa, masuk awal balik lambat dianggap sebagai produktif dan efisyen.

Tanpa Nama berkata...

Keterangan paling bodoh dan macam cibai je..x tahu perubahan masa dan dunia..bangang..gi lah saudi kalau gitu..kesian sungguh ngan bini kau..sudah pasti dia menderita kahwini mu..main kayu tiga la ngan jantan lain..

Tanpa Nama berkata...

psiko je ni...xdenye tmbh mse,ble isu ni dh HOT..dan isu ni dibatalkan maka kakitgn awam akn mrasa suka sngat!!! so..jgn jd lembam ek hehe

Tanpa Nama berkata...

Saya cadangkan mansuhkan je jawatan sementara dan kontrak tu...tak payah kerajaan atau cuepacs pening2kan kepala...Bab cadangan kerja lebih masa waktu tu saya rasa baik di batalkan je...sebab saya rasa kakitangan awam kebanyakkannya lebih suka kalau dapat balik awal...hahaha. Kalau diteruskan juga cara ini saya yakin ia akan lebih menjejaskan productiviti dan kualiti kakitangan awam.

Tanpa Nama berkata...

Kakitangan kerajaan ni kalau bonus nak aje tapi kalau suruh keje lebih sikit (30 minit je) melenting mcm suruh bekerja tanpa cuti. Sepatutnya Kakitgn awam ni tahu bersyukur dgn nikmat yg Allah beri.
Presiden Cuepecs ni bijak jgk..selagi belom PRU13, mcm2 dia mintak dekat PM sbb dia rasa kerajaan takde pilihan melainkan beri sahaja setiap permintaan yg dimintak oleh CUEPECS demi untuk meraih undi (padahal ramai kakitgn awam ygsokong pembangkang)
Tetapi kerajaan kena ingat penjawat awam cuma 1.4 juta selbihnya disektor swasta. Setiap kenaikan gaji atau peberian bonus akan menyebabkan kenaikan harga barang dan ini sudah tentu memberi tempias kpd pekerja swasta yg bergaji kecil dan tiada bonus tahunan dan pastinya menyebabkan pekerja swasta marah dan mengundi pihak pembangkang demi utk menunjukkan bantahnan senyap mereka. So PM kena pertimbang betul2 permintaan CUEPECS supaya tiada pengundi dari pekerja swasta yg berpaling tadah. Selagi belom PRU13...saya yakin nanti pasti mcm2 lagi yg dimintak oleh CUEPECs utk kakitgn awam dan para guru...fikir2kanlah

Tanpa Nama berkata...

Eleh jangan caya le cakap Presiden Cuepacs. Gimik saje. Retorik saje...Tak de aku tak percaya..........

Dia (Presiden) ni perasan dan jadi macam Presiden Amerika atau Britain. Sedarlah setakat Presiden kesatuan je., banyak sangat anu2nya. Saya lebih percaya kepada kepimpinan YAB Perdana Menteri sebagai Presiden UMNO. Saya juga percaya kepada kepimpinan Presiden PAS. Lupakan saje Presiden Cuepacs yang tiada ketetapan baik bila bercakap dan bila berfikir. Kesian2.

Tanpa Nama berkata...

Xpayah!!! xguna pun bg penjawat awam kerja lebih masa..bukan ada kerja yang nak dibuat pun...contohnya di Majlis2 negeri..kalau telefon pagi pkul 8-10am memang susah nk bcakap dengan petugas (minum pagi kat cafe)....telefon petang pkul 4-5(dah sebok pegi minum petang pastu terus balik) keperluan apa untuk kerja lebih masa? aku xnmpak keperluan pun, lepas tu jgn nak mintak mcm2 dgn kerajaan oleh sebb gaji buta tu ok!!

PAP N1 berkata...

hye kawan2..sape nk gaji lebih?mari ikut sy minta duit dengan cikgu yg mlepak di kantin..huhu

Tanpa Nama berkata...

cupek tak abeh2 dengan idea bodoh..

Tanpa Nama berkata...

Omar tak ada target kah?

Tanpa Nama berkata...

Omar boleh buat janji kerana dia sudah bersara?

Tanpa Nama berkata...

KITA NAKKAN KENAIKKAN ELAUN DAN GAJI JE...BONUS 2 TAK DAPAT PUN TAK APE...YANG PENTING ELAUN DAN GAJI DIBERI PERHATIAN....HARAP DAPAT DIPERTIMBANGKAN DAN DILULUSKAN PADA BAJET 2013 NANTI.....

pemuda maluku berkata...

KALAU DAH KENA BAGI SESUATU (KERJA LEBIH MASA) UNTUK DAPAT APA YANG DITUNTUT KALAUPUN DIBERI "BONUS" ITU BUKAN BONUS DAH NAMANYA...

MACAM ADA TUKAR TUKAR BARANG PULA.BONUS DIBERI KERANA SUMBANGAN TERHADAP JASA KAKITANGAN AWAM,BUKAN ATAS BALASAN PERJANJIAN YANG DALAM JANGKA PANJANG AKAN MERUGIKAN PENJAWAT AWAM.

BERKENAAN DENGAN TUNTUTAN CEUPACS PULA ,SAYA NAK TANYA APA PERKEMBANGAN DENGAN SURUHANJAYA YANG DITUBUH KAN TU?ADAKAH ISU TUNTUTAN CEUPACS TAK DIBINCANGKAN DALAM MEETING SURUHANJAYA TU?KENAPA PULA PAK OMAR PERLU BUAT JANJI?

SAYA HORMATI DAN HARGAI JASA PAK OMAR...CUMA TERFIKIR PASAL SURUHANJAYA MENGKAJI PENAMBAHBAIKAN TU...

Tanpa Nama berkata...

Salam En OMOR..Saya berharap pihak cuepacs baca apa yg saya hdk katakan ini.Masaalah yg baru timbul sekarang ni adalah saya seorg guru ,mengajar dah hampir 11 tahun .Kerana masaalah GAJI dan pengiraan 2012 hari itu saya rasa semua cikgu di malaysia ni tertindas...Pegerakan gaji pada bulan 1/2012 hari itu saya hanya dibyr Rm3370.0 dan org di bawah saya yg mengajar 8 ke 9 tahun pegerakan gaji mereka Rm 3590.0..Bulan 7/2012 pegerakan gaji baru utk kami yg berkhidmat 10 tahun hanya Rm 3620.0 manakala mereka yg berkhidmat 8 ke 9 tahun pegerakan mereka pada 1/1/2013 nanti Rm 3840.0 ..Gaji mereka lebih tinggi dari kami sebanyak Rm220.0...Bukan jadi ukuran tapi bagaimana pihak yg buat pengiraan ni ..!! Mereka tahu buat pengiraan ke tidak ...TOLONG SEMAK DAN BANTU KAKITANGAN KERAJAAN YG TERSEPIT dgn sistem baru ni...

Tanpa Nama berkata...

WOW cikgu banyak bezanya tu .Cuepacs terlepas pdg ni,bezanya hampir 1320 rm setahun.Byk oiii tu..kira bezanya 220rm x 6 bulan dah 1320 rm dari bln 1 ke bln 7.Jika kenaikan guru bulan 7 pun hanya bezanay terlebih 30 rm sahaja. NI PARAH NI boleh jadi CANCER,tiada mood GURU mengajar nanti EN OMAR OSMAN oiiiii..jgn kata kerja lebih masa kerja pasti byk dikurangkan ni kerana perbezaan GAJI ni ...

CHIS berkata...

sejak dua menjaK NIH SEMAKIN BANGANG PULAK ORANG TUA TUH

Tanpa Nama berkata...

Ini sudah cukup baik,Tq Presiden!Cuma saya ada cadangan lain yg mungkin org xnampak.Diharap Presiden boleh bantu berunding dgn kerajaan berkenaan penjawat awam yg bankrap kerana jd penjamin.(mangsa menjamin org).Walau sebaik manapun pinjaman diberi, penjawat awam ini xkan dpt pinjaman perumahan, loan bank atau kenaikan pangkat dlm kerjayanya.Penjawat awam sebegini kan terus ditakuk lama. Oleh itu diharap Presiden boleh utarakan masalah ini kpd PM segera. Bukan xnak bayar tapi , gaji cukup2 makan je, lagipun bankrap kerana menjadi mangsa menjamin org.

Tanpa Nama berkata...

Yes berkata...
ah lu pun baling batu sembunyi tangan jugak. setakat "Yus" tu berjuta2 orang boleh bubuh "Yus".

bubuh la nama penuh dengan nombor IC dengan alamat rumah kalau rasa diri tu bukan baling batu sembunyi tangan.

BODOH!

Khamis, September 20, 2012 4:59:00 PTG

-----------

ewah2 dia ni senang2 je kata org bodoh. Tak fikir dulu ka sebelum bercakap?

n awak tu pun baling batu sembunyi tangan - nama, ic no hp, alamat rumah tiada diberi.

- anonymous

Tanpa Nama berkata...

SAYA MEMOHON SEMUA KAKITANGAN AWAM GAJINYA DIPOTONG 2.5% DAN TERUS DISALUR KE DALAM ZAKAT, DISUMBANGKAN KEPADA YANG TIDAK MAMPU...MESTI SEMUA ORANG TAK SETUJU

Suka Aku Baca Komen Korang berkata...

Sape la yg x pandai mengkaji yg kata nak tambah elaun tp x nk bonus.

Elaun dgn bonus tu lbih kurang je la. Kalau dia bg bonus 1 bulan gaji. kata la gajinya lbih kurang 1200. Dibahagikan dgn 12 bulan lbih kurang rm 100 sebulan. Kalau elaun perumahan dr 180 dinaikkan jadi RM280 apa x sama je elaun dgn bonus tu nanti?

jdnya pemberian bonus tiap-tiap tahun tu dh sama je dgn kenaikan elaun. Yg aku nk, bonus bagi, elaun dikaji semula, Suruhanjaya penambahbaikan SSM tu dicepatkan hasilnya. Barula ada perubahan.

Suka Aku Baca Komen Korang berkata...

SAYA MEMOHON SEMUA KAKITANGAN AWAM GAJINYA DIPOTONG 2.5% DAN TERUS DISALUR KE DALAM ZAKAT, DISUMBANGKAN KEPADA YANG TIDAK MAMPU...MESTI SEMUA ORANG TAK SETUJU

..........................................................................

Ada sesetengah jabatan agama yg buat pemotongan dr slip gaji utk dijadikan zakat. Tp kalau bende ni diselaraskan dr AG utk semua PA muslim, aku mmg x de masalah. Aku SETUJU dgn cadangan ko.

Tanpa Nama berkata...

Bukan jadi ukuran tapi bagaimana pihak yg buat pengiraan ni ..!! Mereka tahu buat pengiraan ke tidak ...TOLONG SEMAK DAN BANTU KAKITANGAN KERAJAAN YG TERSEPIT dgn sistem baru ni...

inilah yang terjadi apabila JPA dipenuhi, ditadbir, diketuai oleh PTD.

PTD = perosak tahap dajjal.

nurul nadia berkata...

pak omar ko ni gila ke apa
tuntutan anda tu hanya tiga saja yg ada kaitan dng kumpulan sokongan iaitu elaun rumah dan bonus dan harga rumah lepas tu nak soh kami kerja lebih masa 30 minit yg nasib kontrak ada kaitan dengan kami ke ................dh tua dah berhenti je lah .*&#@$@#

Tanpa Nama berkata...

arie tu kata syukuuur!!.. skang dia buleh cakap ngan kita pulak, nak bonusss dan elauuun dikaji semula.." x paham betuiii, syukur 21!! jer laaa "..nie bukan hangpa, tapi org negeri pasir dua butir dlm cerita laksamana DOREMI tue..

PA redha berkata...

x payahla bagi kenaikan gaji kat PA ni..psal knaikan gaji n bonus, smua bergaduh ssama sndri..klu mcmtu, baik jgn ada ura2 naik gaji or bonus supaya umat islam di Malaysia x berpecah..sape stuju, angkat kaki?

Tanpa Nama berkata...


gred J17 ke J27 macamana Pak Omar?? ada berita baik ke berita buruk dalam bajet ni.

kalau takde ape2 berita baik untuk J17, takpelah. Tapi tengoklah akhirat nanti kami akan menuntut hak kami di padang masyar.

ehh betul.. ni bukan lawak jenaka. Sesiapa yang dinafikan hak mereka yang benar di atas muka bumi, akan dipersoalkan di akhirat kelak bagi mereka yang bertanggungjawab mengania golongan J17.

Renung - renungkanlah wahai pihak yang bertanggungjawab menafikan hak J17.

Tanpa Nama berkata...

AHHHH pegi jahanamla kepada sape2 yang mempertikaikan family 1st...maybe lahanat2 nie takde family kot..maybe anak yatim kepialu kot..tu yg cakap ikut sedap lubang bontot dia je....

Tanpa Nama berkata...

Ada 3 je tuntutan yang penting iaitu :

1. Semakan semula gaji SSM
2. Semakan semula semua elaun termasuk elaun perumahan
3. Bonus 2 bulan

Selain dari tu kita tolak tepi.

Tanpa Nama berkata...

Gaji nak naek.

datang awal 15menet balik lewat 15minit. bising pulak.

berpada-padalah.

masuk ofis kol 8. balik kol 5ptg.

kua minum pagi,bejam2. kua lunch awal... masuk lunch lewat. g sane sini... nak cover 30menet tu. xde masalah. (mungkin segelintir)

macam mane nak lahirkan penjawat awam yang berkualiti???

renung2kan.

Tanpa Nama berkata...

Kerja ikut time biasa..Tapi kena tingkatkan prestasi kerja dari semasa ke semasa..Jangan kerana nak bonus baru nak datang awal dan balik lewat..Tu tak ikhlas..:)

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

AHHHH pegi jahanamla kepada sape2 yang mempertikaikan family 1st...maybe lahanat2 nie takde family kot..maybe anak yatim kepialu kot..tu yg cakap ikut sedap lubang bontot dia je....

Jumaat, September 21, 2012 4:34:00 PTG


konon family 1st la ni, tapi mencarut2 ayat tak senonoh tak sedar diri. macam ni ke nak didik keluarga & anak2? esok anak tunggang langgang jadi penyamun, jadi perogol, jadi pelacur, disalahkan pulak kerajaan & majikan. walhal salah sendiri tak pandai didik diri sendiri & keluarga.

family 1st la sangat ni. alasan je lebih waktu pejabat hilang sana sini konon uruskan keluarga.

Tanpa Nama berkata...

Dangal sumua ke labu labi labo....he he he magsukul na kita..

Tanpa Nama berkata...

ulasan ini dibaca:

Gaji nak naek.

datang awal 15menet balik lewat 15minit. bising pulak.

berpada-padalah.

masuk ofis kol 8. balik kol 5ptg.

kua minum pagi,bejam2. kua lunch awal... masuk lunch lewat. g sane sini... nak cover 30menet tu. xde masalah. (mungkin segelintir)

macam mane nak lahirkan penjawat awam yang berkualiti???

renung2kan.

ulaTan saya:

Versi Originalnya..

Konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna
kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

(hai! takekoputaa!)

AN.. AN.. AN..
tottemo daisuki..
DORAEMON...


VERSI MALAY:

Pada Suatu hari
Tempat tinggal Nobita
Muncul seekor Makhluk
Berwarna biru muda

Badannya bulat-bulat (Doraemonnya marah nih kalo tau dibilang bulat...)
Suka makan kuih donat (haaahhh... DONAT??)
Bila nampak tikus ia melompat (Makin marah lagi neh doraemon... )

Nobita ketawa sambil berkata:
(“aik?! takut tikus ke?”) ========> apa coba??

Ang! Ang! Ang!
Makhluk itu bernama
DORA-E-MON…


(Versi Indonesia):

Aku ingin begini, aku ingin begitu..
Aku ingin banyak banyak banyak sekali..
Semua semua semua dapat dikabulkan..
Dapat dikabulkan dengan kantong ajaib..

la... la... la...
Aku ingin terbang bebas di angkasa..
(hai baling-baling bambu..)

la.. la.. la..
aku sayang sekali DORAEMON....

Tanpa Nama berkata...

1. penambahbaikan sistem SSM
2. Isu tangga gaji maksimum
3. projek perumahan utk PA
5. Kenaikan elaun rumah
6. Status PA kontrak
7. Bonus 2 bulan gaji
8. Majlis Bersama Jabatan


Semua tuntutan tu ada kaitan dgn PA la. Apa plak 3 je. CUEPACS ni kesatuan utk penjawat awam. Erti kata lain yg kerja utk kerajaan. Semua yg dituntut tu mmg ada kene mengena dgn PA. itu la keje kesatuan.

Tanpa Nama berkata...

ko ahli kesatuan ke.

Tanpa Nama berkata...

Bagus juga kalau yg bukan ahli kestuan x pyh bagi faedah tuntutan cuepacs tu. Termasuk la ko juga.

Tanpa Nama berkata...

Ni nk komen tu elok2 la ckit. Mak bapak ko tak ajar kat rumah ke? Kalau mak bapak ko dh mampus kesian sebab tanggung dosa tak reti ajar anak!

Tanpa Nama berkata...

Jgn2 dia ni anak luar nikah kot... ckp mcm org lorong saja...

Tanpa Nama berkata...

pak omar ko ni gila ke apa
tuntutan anda tu hanya tiga saja yg ada kaitan dng kumpulan sokongan iaitu elaun rumah dan bonus dan harga rumah lepas tu nak soh kami kerja lebih masa 30 minit yg nasib kontrak ada kaitan dengan kami ke ................dh tua dah berhenti je lah .*&#@$@#

______________________________________________________________________

alam flora!! indah water!! syabas!!.. tolooong sayaaa!!

Tanpa Nama berkata...

1. penambahbaikan sistem SSM
2. Isu tangga gaji maksimum
3. projek perumahan utk PA
5. Kenaikan elaun rumah
6. Status PA kontrak
7. Bonus 2 bulan gaji
8. Majlis Bersama Jabatan

*********************
9. Cantas penjawat awam selalu ponteng kerja.

peace!! not war!! berkata...

selalu saja dalam kehidupan, terjadi salah faham.. tak kira kecil atau besar isunya.. ia sangat merumitkan..

apa yang cuba disampaikan disalah erti..ada pihak terasa..maka berlaku satu situasi di mana masing-masing mempertahankan diri..
sebenarnya, dlm situasi begini, perlu ada pihak yang mengalah..
mengalah bukan bererti kalah!!..

andai api di hamburkan api.. maka ia akan jadi rumpun yang marak..
andai api disiram air, ia akan mendesis..tapi akhirnya akan padam..

peace!! not war!! berkata...

aii!! baru tanya, " ko ahli kesatuan ke?? " daaah melantun..ileks la broo..

Tanpa Nama berkata...

aku tak setuju.. berkata...

tak fikir ke orang nak hantar anak sekolah,yang naik penangakutan awam nak kejar bas,yang hantar anak kerumah pengasuh dan taska nak ambil dan hantar anak.....takkan keluar rumah gelap balik rumah pun gelap.

kalau nak bagi bonus ke elaun ke bagi saja la...kalau tak nak bagi cakap la tak mampu.

terfikirkah kita cuti dah dipotong selepas 2009,dah tu nak tambah lagi masa kerja...adakah hidup semata mata untuk kerja untuk dapat wang?

kita dah ditambah masa kerja untuk dapat cuti 2 hari seminggu,Bila dah dapat cuti 2 hari seminngu di kata pula cuti banyak sangat,lepas tu potong cuti tahunan.adakah kita nak tambah lagi?saya tak sanggup....
Khamis, September 20, 2012 11:01:00 PG

====================

betul2.. dahlah apa2 cuti am yg kena hari sabtu tiada cuti gantian.. waktu kerja pun dah ditambah sebelumnya & rehat pun pkl 1 pagi.. keroncong di perut pun dah berbunyi baru boleh lunch.. pkl 1 tu bukannya tengah hari lagi tetapi dah petang.. PKL 1 PETANG.. mana taknya ramai kakitangan awam kena gastrik.. produktiviti & kualiti kerja pun berkurang..

Tanpa Nama berkata...

Projek perumahan PA tu bg aku kalau kerajaan offer kuarters yg sedang diduduki kpd PA dgn kaedah sewa beli pun dh boleh bantu PA untuk dpt kan rumah sendiri! Amacam? Ada berani ke ikut cadangan ni???

Tanpa Nama berkata...

INI KISAH SATU CERITA BUKAN DAHULU KALA TAPI SEKARANG KARA:
( Pasal dominasi ekonomi Malaysia )

Anak aku minta beli anak kura2 sebesar duit 50sen kat kedai Pets. Cina gila tu cakap wooo... ini halga sulah mulah lo.. lain kelai tak lapat. Lagi besat lagi mahai maa..! Bela 7 bulan kini dah sebesar telapak tangan aku. Pikir2 kalau jual balik ada harga rm20 Aku cadang nak jual balik kat kedai dan tukar dengan yang kecik. Tapi hampa. Kata Cina tu.. waa tak beli wa jual saje. Aku cakap sekarang itu kura2 sudah besar bolehlah tauke beli balik. Tapi katanya. Betul sudah besar sebab awak bela. Awak salah bagi makan sebab tu cepat sangat besar. Dalam hati aku memang celaka Cina gila ni. Dia jual nak UNTUNG banyak dan bila beli nak harga paling MURAH. Caranya memanipulasikan keadaan dan
cakap tipu dan kelentong tapi pakai otak cerdik dan masuk akal.

PENGAJARAN MENGENAI BISNES:
Sebab itulah kita tengok kalau Cina buat bisnes tak pernah RUGI sebab kuat MENIPU. Orang kita Melayu tak pandai bisnes sebab tak pandai MENIPU.Orang Melayu cuma pandai jual ubat kuat anu je. Ubat besarkan anu je.

rahman nanyan berkata...

mana yang bukan ahli mana2 kesatuan, anda x payah mintak itu ini. yuran kedekut nak bayar, ada hati nak dapat apa yg kesatuan minta. mcm sial. yg bukan ahli juga x payah masuk ruangan ni.

Tanpa Nama berkata...

DO ni lain mcm ckp.kawe tok stuju.skrg pun ado jab kjaan buat krja paksa pd hr sbtu dan ahad.mano slogan rumahku syurgaku.pja pun nak brsma kluarga.

Tanpa Nama berkata...

Maafkan saya saudara,
Sediakan dan jual rumah kos rendah utk PA yg berkhidmat di serata ceruk rantau bg menyampaikan bakti kpd agama,bangsa dan negara termasuk Sabah dan Sarawak bukankah kita 1M'sia.............

rahman nelayan berkata...

anak ninja turtle ada jual tak dekat kedai yang ko pergi tu

Tanpa Nama berkata...

LHDN nak bodek sape ni......siapa suruh potong gaji bln Sept aku sampai rm 1000......pulangkan balik duit akuuuuuuuuu.

Tanpa Nama berkata...

Komen orang bodoh. Wajib diambil tindakan hantar sana simpang pulai

Tanpa Nama berkata...

Pak Omar.........tolong tengok2kan org LHDN ni.......jgn aniaya kat PA yang tak ada duit nak sara keluarga ni.......jng nak bodek kerajaan, kau org dpt bonus brape bulan ha.....

Tanpa Nama berkata...

inilah masalahnye ble suruh buat kerja lebih skit.... ada je yang tak kene. ble tn. presiden bg usul yg tak memuskan hati bukan main dikata, dikeji. tapi ble tn. presiden usul yg memberi insentif, bukan main melangit dipuji.

kpd sesiapa rasa family tu penting, baik buat keputusan yg memberi kebaikan kpd family. kita x blh pentingkan diri. dek kerana masalah kita, menyusahkan rakan sekerja yg lain.

duit gaji yg kita dapat tu adalah daripada kerja yg di amanahkan kpd kita. mcm mana nak dpt berkat kalau kita asyik bg 1000 1 alasan... kalau difikirkan knp masalah remaja skrg makin meruncing. mungkin sbb duit yg kita dpt tu x berkat.....

tepuk dada tanya selera, jgn hanya pandai bertukang dibelakang. tepik dada tanya selera. sudah bertahun penjawat awam dipandang rendah oleh bkn saja phk atasan malah org awam. sudah masanya kita bersatu padu meningkatkan mutu serta maruah kita sbg penjawat awam.

kasihanilah pihak kesatuan, bertungkus lumus, menebalkan muka serta memberi waktu lapang mereka semata-mata utk menegakan keadilan para penjawat awam. yg diminta bukan bnyak, cuma 1/2 jam dari 16jam waktu lapang yg dikurniakan oleh Allah swt.

kpd pihak kesatuan saya amat berterima kasih dgn kesungguhan saudara dan saudari dalam menjaga kebajikan kami, khususnya kumpulan sokongan.

Semoga Allah membalas budi baik saudara dan saudari.

Tanpa Nama berkata...

kpd sesiapa rasa family tu penting, baik buat keputusan yg memberi kebaikan kpd family. kita x blh pentingkan diri. dek kerana masalah kita, menyusahkan rakan sekerja yg lain.

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

ada yg rasa family tak penting ke.

rahman mohammad berkata...

Gaji sebelum kenaikan 13% RM5167.64.
Gaji selepas kenaikan 13% +RM671.79=
RM5839.43. Lepas tu tambah kenaikan
tahunan RM270.00 jadi RM6109.43. Tapi lepas tu kena tolak la plak PCB
RM894.50, tinggal RM5214.93. Jadi kenaikan gaji sebenarnya RM47.29 (RM5214.93-RM5167.64)..tak sampai 1%..apa ceta ne..sape kena,sape terkena?

bukan komplot berkata...

setakat ni saya datang awal 30-40 mnt,lepas hantar anak ke sekolah.tapi datang awal 15 mnt balik lewat 15 mnt tak perlu sebab kita dah ada waktu yang diberi pilihan.wp1,wp2,wp3.jadi pilih la waktu sesuai dengan keadaan masing2.

Tanpa Nama berkata...

aku stuju sgt...skrang ni mne ade sewa rm180...x msk akl lgsg...blh cek kt mne2 rmh sewa...

Tanpa Nama berkata...

kenapa ckp mcm ni...isteri kau wat gini ke?x smua mcm tu...lelaki pn ada gak...weh...tepuk dada tnya selera la...ko ni mcm xda akal plak..

Tanpa Nama berkata...

Rasanya x perlu kerajaan buat mcm tu. Kuarters tu boleh digunakan untuk PA generasi akan datang. Kalau kuarterz nak dijual, maka x de lah lg kuarters kerajaan. ramai lg PA memerlukan kuarters khususnya kump sokongan krn potongan yg sedikit berbanding sewa yg mahal terutamanya di Putrajaya.

Tanpa Nama berkata...

Pak omar bukan hanya memperjuangkan kump sokongan shj. Jgn mementingkam diri. Budi bhs jiwa bangsa. Aku pun kump sokongan juga.

Tanpa Nama berkata...

kenapa ckp mcm ni...isteri kau wat gini ke?x smua mcm tu...lelaki pn ada gak...weh...tepuk dada tnya selera la...ko ni mcm xda akal plak..

$%$%$%$%$%$%$%$%$%$%$%

Konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna
kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

hai! takekoputaa!

AN. AN. AN.
tottemo daisuki.
DORAEMON...


Tanpa Nama berkata...

harapan saya sebgai kump sokongan yg keje shift ni pangkat 17je...bagi la elaun pada org kerja shift malam...tak kesian ke pada org2 kerja shit...kamu tidur projek kami kerja tebeliak mata..kasianlah kami Pak Omar...kasian kami....saya terpaksa ikat perut, trade, invest utk tambah periuk nasi saya...duduk daerah...tapi harga barang sama je mcm di kL jb...ape kes ni...dah la elaun kecil....minta diberi perhatian cuepacs baca ulasan saya pahamkan betul2...tq

Suka Aku Baca Komen Korang berkata...

Kurau 3 kilo lebih telah berjaya didaratkan dgn selamatnya. Lokasi = Pantai Minyak Beku. Umpan = cabuk. Rod = Berkeley Jet Sport J90 10'6". Reel = Shimano Baitrunner 6000RA. Alhamdulillah. Rezeki Allah... Syukur 21

Tanpa Nama berkata...

Undilah PR sbb dia janji nak turunkan harga kereta..naikan gagji kaktgn awam...kump j17 g17 akan dinaiktaraf j27...naikkan elaun rumah sama rata dgn PA di seluruh mlysia...

Tanpa Nama berkata...

ape kena mengena lagu doraemon dgn blog cuepacs ni...cube cite sikeetttt!!!!

Tanpa Nama berkata...

Apa-apa pun kami kumpulan sokongan rendah tunggu dengan penuh minat bajet 2013 nanti.Kalau tidak ada penambahbaikan untuk kami seperti peluang kenaikan pangkat terutama pegawai lama berkhidmat,ataupun naik gred,tambah elaun ker,Jangan sampai kami akan beraleh arah PRU 13.

Sudah lama gred kami dipermainkan oleh JPA PTD.Kami tidak diberikan pertimbangan yang adil samada oleh JPA atau Ketua Jabatan dalam banyak aspek.Yang untung lebihnya P&P ke atas,Guru,Askar dan juga Polis samada dari segi gaji,kenaikan pangkat dan elaun.Kami bukannya mintak banyak pun sekadar nak menampung kos hidup yang sentiasa meningkat..

Kami juga berharap gred 22 yang telah lama berkhidmat 8 tahun dan ke atas,otomatik diberikan gred 26.
Sebabnya golongan kami rugi terlalu banyak.Dulu nak naik gred 17 ke 22 makan masa 20 tahun lebih servis.Kena interview lagi.Gaji naik sedikit sahaja.Sekarang ini 14 tahun servis gred 17 ,dah boleh naik gred 22.

Kami harap Ceupacs,KPPA dan KSN ambil maklum perkara ini.

SYUKULL 21 berkata...

haaa!! kalau yg tu, bukan setakat syukur jer..kena lah pulak hulur kat jiran sebelah, tak dapat kepala, ekor pun jadilah..
satu lagi idung tu cover ckit.. bawak balik ikan kurau, hidung kombang yo..kang orang kata " riak " plak..syukur 21!!..

Tanpa Nama berkata...

Kepala bapak dia... janji air free pun x bg! Ni org sibuk demo org hina Nabi SAW, tp si peliwat haram tak nampak muka Celaka sungguh org itu.. demo bersih, sokong gay & lesbian boleh tunjuk muka!

Tanpa Nama berkata...

kenapa ada juga yang tk suka bila pihak ceupacs cakap ttg status dgn pkerja kontrak.. mohon la dari pihak ceupacs agak pekerja kontrak ataupun lebih di kenali sebagai 'contract for service' dibincangkan sewajarnya.. kita orang pun nk juga rasa elaun..kenaikan gaji.. kerja kami pun bukannye tidur je kat pejabat tu.. kami da kerja bertahun-tahun dgn status kontrak tapi kmi masih sabar biarpun tiada keistimewaan dalam kenaikan gaji..elaun..pinjaman perumahan..dah tu kadang2 gaji lewat.. kmi tahu kami ini cuma pekerja kontrak tapi kita pun manusia.. ada naluri menginginkan sesuatu utk kesenangan dan kemudahan sendiri.. semua ada rezeki masing2..ape salah makan sama2... peace 1 malaysia... :)

Suka Aku Baca Komen Korang berkata...

Hahaha. Rezeki anak-anak. Kalau nk bagi jiran, tp bendenya x banyak, kena lebihkan kuahnya. Nak masak apa ikan ni? x kan nak masak sup kot? Masak kari ok tak?

Tanpa Nama berkata...

Tp ada betulnya...ramai yg duduk kuarters sampai 'terlupa' beli rumah sendiri. Yg duduk berbelas tahun pun ramai...jd mereka2 ni lah yg terima akibat xde rumah lepas pencen! Kaedah kuarters dibuat sewa beli kpd penjawat awam akan dpt selesaikan masalah PA tak mampu beli rumah... Aku sokong 100%.

Tanpa Nama berkata...

Kalau tak TIPU jgn panggil CINA...bukan kt sini saja suka menipu, kt oversea pun sama! Aku study kt Ausie dulu pun leh tgk mcm mana keturunan Komunis ni MENIPU! Tambah skarang konon PR nk ambik alih Putrajaya - yg jd kepala siapa? DAP sial. Belum berkuasa pun nmpk mcm haram, bila berkuasacm mana?

SYUKULL 21 berkata...

okey gak tue, masak lemak cili api dng nenas, pun okey kot..

Tanpa Nama berkata...

rahman mohammad berkata...
Gaji sebelum kenaikan 13% RM5167.64.
Gaji selepas kenaikan 13% +RM671.79=
RM5839.43. Lepas tu tambah kenaikan
tahunan RM270.00 jadi RM6109.43. Tapi lepas tu kena tolak la plak PCB
RM894.50, tinggal RM5214.93. Jadi kenaikan gaji sebenarnya RM47.29 (RM5214.93-RM5167.64)..tak sampai 1%..apa ceta ne..sape kena,sape terkena?
..................................

Banyaknya gaji kau .......

Aku Pelaksana N17 .... 20 tahun kerja malas nak bagitau ......

Cecupak 24 jam berkata...

apa kata cecupak tuntut mcm ni
1. masa di rumah / luar pejabat / keluarga / tidur etc dihadkan maksimum 8 jam sehari (disertakan dgn kad punch kad dan pilihan WP1 - 3)

2. masa di pejabat sekurang-kurangnya 16 jam sehari (x perlu punch kad etc)

makna di sini kerajaan jimat la duit dari segi bayar gaji sbb org dtg ke opis (buat keje x tentu lg) 16 jam sehari dan x perlu sediakan umah yang murah sbb diorg ni dtg opis pon bwk family dan tidur terus di pejabat n anak2 x perlu hantar ke taska

target kita ialah 24 jam minima di pejabat setiap hari... byk masalah akan diselesaikan oleh cecupak sekiranya kita TUNTUT dan jerit2 sampai nampak urat leher sambil berdiri perut ke depan mengangkat tangan kononnya baca amanat (ini org kita mmg femes la tp kalau buat keje mcm hareeeeeeeeeeem)

Tanpa Nama berkata...

Huh...Org lelaki ni kalau dh jadi kaki pancing, x tau lar nak kater aper. Duduk tepi laut tu sampai pagi. Kene gigit nyamuk n agas jer. Aper la yg seronok sangat memancing tu?

Tanpa Nama berkata...

Elaun rumah Penjawat Awam:

Gred 40 ke bawah = RM 180
Gred 41 = RM 320
Gred 44 = RM 400
Gred 48 = RM 700
Gred 52 = RM 900
Gred 54 = RM 1200

Ada ke tuan rumah akan tanya berapa elaun yang kita dapat sebelum sewakan rumah?

jauh sggh beza elaun gred 40 ke bwh ngan gred 41 ke atas. Mana laa nak cari umah sewa harga 180.00 sebulan nih... umah pondok kat hujung kampung bleh laa kot zaman skrg niee...
pihak pemerintah tlg2 laaa perhatikan kes ini.... naikkan laa skit elaun rumah untuk PA bergred rendah... kesiannn...

Tanpa Nama berkata...

Aku gred 41, elaun rumah aku 250 je. Mana punya majikan yg bagi 320 ni?

Cik kak syg oi, baik le lelaki ni g mancing ikan. Kalau g mancing org, nk kata apa?

Tanpa Nama berkata...

ORANG YANG MENGUMPAT SAUDARA SESAMA ISLAM UMPAMA MEMAKAN DAGING SAUDARANYA SENDIRI DIAKHIRAT NANTI.

MANUSIA MEMANG SUKA MENERIMA AMANAH TETAPI RAMAI YANG TIDAK MELAKSANAKAN AMANAH. CTH: AMANAH SEBAGAI KETUA, PEKERJA (PA), SUAMI, ISTARI DSN.

MANUSIA MEMANG SUKA MENGADU DOMBA ORANG LAIN. SUKA MELIHAT BERLAKUNYA PERBALAHAN. TERUTAMANYA ORANG YANG MENGAKU ISLAM SANGGUP BERUSAHA HENDAK MEMUSNAHKAN SAUDARA SE ISLAM NYA. CUBA TENGOK DI LUAR SANA, ORANG-ORANG BERUGAMA APAKAH YANG SELALU BERGADUH SESAMA SENDIRI? KEPADA SIAPAKAH MEREKA ITU BEKERJASAMA UNTUK MENJATUHKAN SAUDARA MEREKA? APAKAH KITA YANG MENGAKU ISLAM TIDAK PERNAH MENGGUNAKAN AKAL DEMI UNTUK MENCAPAI HASRAT KITA WALAUPUN ADA DI SEKELILING KITA YANG TIDAK BERDOSA AKAN MENANGGUNG DERITA AKIBAT DARI PERBUATAN KITA?

WAHAI MANUSIA, INGATLAH BAHAWA SYAITAN ITU ADALH MUSUH KEPADA MANUSIA YANG AMAT NYATA.

Tanpa Nama berkata...

Elaun rumah Penjawat Awam:

Gred 40 ke bawah = RM 180 , cukup sewa bilik ( ada isteri 3 orang anak )
Gred 41 = RM 320 , cukup sewa rumah teres
Gred 44 = RM 400 , cukup sewa rumah teres
Gred 48 = RM 700 , lepas bayar pinjaman perumahan semi D setingkat
Gred 52 = RM 900 , lepas bayar pinjaman perumahan Berkembar 2 tingkat
Gred 54 = RM 1200 , Simpan . Duduk rumah Suami / Isteri ?

Ada ke tuan rumah akan tanya berapa elaun yang kita dapat sebelum sewakan rumah? Jawabnya : Tidak !

Tanpa Nama berkata...

Gred 40 ke bawah = RM 1800
Gred 41 = RM 3200
Gred 44 = RM 4000
Gred 48 = RM 7000
Gred 52 = RM 9000
Gred 54 = RM 12000

salman khan berkata...

http://www.lamankongsi.com/2011/12/presiden-iran-presiden-termiskin-dunia.html

http://www.lamankongsi.com/2012/09/inilah-presiden-termiskin-di-dunia.html

lawak tul la presiden yang berlakon jadi miskin. sama ja macam pemimpin pas. ingat kami nak sokong? bolah la poyooo. x de standard langsung.

apa2pun semua rakyat bangga dengan kepimpinan PM yang sanggup bersusah demi rakyat

geli aku tgk pemimpin yang miskin dan xde class ni.

kenapa la anwar al juburi x hadir bantah filem hina Islam? lihat PM kita, siap bantah dalam TV lagi. bukti BN berjiwa Islam

Tanpa Nama berkata...

KUPEK yakin ka semua tuntutan yg dibuat menguntungkan semua atau beberapa kerat saja, adil ka golongan yg rugi menangung beban perjanjian terkebalakang oleh KUPEK mengikut tajuk diatas, masih ingatkah KUPEK suatu ketika dahulu KUPEK pernah berkata penjawat awam telah berkhidmat 13 bulan dalam setahun(lebihan sebulan),sesungguhnya diam itu lebih baik dari berkata-kata yg merugikan !.

Tanpa Nama berkata...

ULASAN KEPADA:
Sabtu, September 22, 2012 9:09:00 PG

------->>>>>>>><<<<<<<<<<<<.........

Itulah yang dinamakan bisnes. Kalau Melayu nak kaya dan capai 30% penguasaan ekonomi kena buat macam Cina tu buat.

Tanpa Nama berkata...

SI INDIA SEWEL NAK BERLAGAK TULIS DAN CAKAP INGGERIS BAGUS KONON:

Bukan aku tak tau ko tu dah lah India nak kutuk Bahasa Melayu. Aku tau tempat tinggal, alamat dan pejabat tempat kerja ko. Jadi janganlah nak menyamar. Aku tau kau siapa. Jangan cabar aku ye. Kalau nak bukti esok atau lusa aku kempiskan tayar kereta ko, itu bukti aku tau siapa ko...ingat2 sikit kawan.

Tanpa Nama berkata...

15 minit awal dan 15 minit lewat apa bendanya. Aku awal 7.30pagi dah kat opis. Balik tutup lampu jam 6.00ptg, tak pon heboh macam si nun. Kurang asam punya si nun, mandai2 cakap merapu.

Tanpa Nama berkata...

Maaf kalau mnyinggung. Sbb tu kena sediakan payung sebelum hujan. Kakitangan sokongan yg lain pun menghadapi masalah yg sama. Kalau org pencen dpt rumah kuartrrs disewa beli, bgmn pula generasi PA yg akan datang. Kuarters dh x de utk disewa beli. Nk buat kuarters lain yg jauh dari putrajaya utk disewa neli oleh PA?

Tanpa Nama berkata...

Oii Omar! Ko ingat ko ni KSN ke suka-suka je nak paksa org keje lebih masa..bancian apapun x buat..memandai je bagi jaminan ntahapaapa..gila kuasa betul la..

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna
kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

(hai! takekoputaa!)

AN.. AN.. AN..
tottemo daisuki..
DORAEMON...

Tanpa Nama berkata...

Ingatlah semua...apa yg kita terima adakah sepatutnya kita terima dgn usha kita. Semua tu nnti akan dipersoalkn di akhirat nnti...itu kan pasti.
Bkerjalah penuh ikhlas mcari rezeki utk diri dan keluarga...apa yg kita makan itulah kita. Sama2lah Jadikan kerja itu sbhgian ibadah...sentiasa bersyukur...barulah hidup sentiasa tenang...rasa cukup di dunia hingga akhirat.
Janganlah juga kita sakit mnyakiti hati ssiapa..jika kita lah yg dikata itulah rasanya...
Kekadang kita lupa kita lalai...lalu ada sahabat menegur kata...terimalah...berubahlah.
Jika tidak...Apakah sudah terlalu banyak kita suap makan bukan hak kita hinggakan hati itu keras berkerak hitam utk ditembusi kata nasihat seperti apa yg telah dikata ini..

Cecupak 24 jam berkata...

syukur 21... berita baik dan menggembirakan semua hasil perjuangan cecupak... OK skang lu org sudah dpt apa yg nak, bolelah buat keje OK?

sblm tu sila baca berita gembira ni - http://goo.gl/RV1TJ

GRED 48 berkata...

nama je gred 44 tapi kira tak pandai.. sebenarnya nak menunjuk gaji yang tak berapa besar tu..setakat gaji 5-6 ribu sebulan semi govt macam socso / epf taraf gred 41 je..

BOS G48 berkata...

PA yang selalu bising tak cukup duit ni kebanyakan hisap rokok + gemar make up / bikin kete.. Rokok jenis nak standard m'boro / dunhill $ 10/sehari .. Pakai kete viva tapi teringin nak jadi mini cooper..habis duit bikin enjin / aksesori yang takde tambah nilai..hujung bulan mengadu duit gaji tak cukup..
Pada aku beli kete maksimum 10% gaji.. So sepatutnya PA sokongan ni tak layak lagi pakai kete baru.. Layak kete 2nd je.. ni tak, gaji + elaun $2500.. beli myvi ( jenis extreme lak tu) bulan2 byr $ 600-700 = 25% gaji.. Tu belum campur smartphone / iphone lagi..tgk org lain surf guna hphone .. dia pun nak ikut pakai..Mmg la gaji x cukup.. X cukup bukan sebab gaji kecik.. Tak cukup sbb tak pandai menguruskan duit..Aku masuk keje 2006 taun 2011 baru dapat naik G48.. Skrg pakai kete charade 2nd yang sama..

Tanpa Nama berkata...

Mungkin gred 17 adalah golongan yg teramai. Kebajikan mereka mesti dijaga sbb mereka juga pengundi dlm PRU-13.. Kalo tersilap langkah dlm Bajet 2013, kesan yg amat serius. tunggu & lihat.......

Tanpa Nama berkata...

Betui tue..kami PA gred 17 cuma mau naik gaji & elaun rumah. bonus 1 bulan pun jadilah!!!!!selain itu, penambaikan dlm ssm mesti dilaksanakan secepat mungkin.

Tanpa Nama berkata...

Aku gred 41, elaun rumah aku 250 je. Mana punya majikan yg bagi 320 ni?

Cik kak syg oi, baik le lelaki ni g mancing ikan. Kalau g mancing org, nk kata apa?

..........................................................................

Aku pun gred 41. Elaun perumahan aku pun RM250 jugak. Yg dpt 320 tu keje dgn kilang jepun gaknya.

Tanpa Nama berkata...

Kepala bapak dia... janji air free pun x bg! Ni org sibuk demo org hina Nabi SAW, tp si peliwat haram tak nampak muka Celaka sungguh org itu.. demo bersih, sokong gay & lesbian boleh tunjuk muka!

====================================

Marah pada sapa tu?????...salah tempat ni...blog ni bukan tempat untuk meluahkan perasaan tapi hal berkenaan bonus.....elaun....kualiti kerja.....naik gaji......cuti......faedah....faedah....ya...matlamat untuk kaya.....raya.....jadi lebih senang.....

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 290   Terbaru› Baru»