SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

31 Oktober 2012

PENJENAMAAN SEMULA SKUAD PENGGUNA DAPAT SAMBUTAN BAIK

Bernama
31/10/2012


SEREMBAN, 31 Okt (Bernama) -- Penjenamaan semula skuad pengguna telah mendapat sambutan baik daripada pelbagai pihak, kata presiden Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) Datuk Omar Osman.

Beliau berkata sokongan padu daripada pihak badan bukan kerajaan (NGO), Cuepacs serta pihak peniaga, menunjukkan kewujudan kumpulan sukarelawan seumpama ini masih relevan dalam masyarakat.


"Sinergi ini bermatlamat untuk meningkatkan iltizam dan kesungguhan skuad pengguna berganding bahu bersama NGO, peniaga dan kerajaan bagi membantu tingkatkan kesedaran kepenggunaan," katanya kepada pemberita selepas program penyerahan kad skuad pengguna kepada anggota Cuepacs di sini pada Rabu.


Skuad pengguna yang dahulunya dikenali dengan nama Rakan Pengguna ditubuhkan pada 2001 dengan objektif membantu kerajaan memantau harga barangan dan perkhidmatan. Skuad pengguna dilancarkan di KL Sentral, Kuala Lumpur pada 22 Mac lepas.


Omar berkata penstrukturan semula rakan pengguna kepada skuad pengguna memberi nafas baru dari segi penstrukturan misi dan peranan, imej serta keistimewaan yang dapat dinikmati oleh anggota skuad pengguna.


-- BERNAMA

23 ulasan:

i17 to j27 berkata...

J no.1....yesssss

Tanpa Nama berkata...

j27 ke j29?..xpe la janji naik kan kan kan kan....

Tanpa Nama berkata...

yuhooo...3nd

Tanpa Nama berkata...

J for JUMUD!

Tanpa Nama berkata...

SEMUA J...APA KES NI

Tanpa Nama berkata...

group J daa....termasuk la aku...hehehe

Tanpa Nama berkata...

beri kenaikan pada gred J17

W simpati pada J berkata...

aku yakin lepas ni gred J akan berjaya dalam perjuangannya....kumpulan lain lepas ni boleh la meroyan nak minta naik gred juga...selama ni ditertawakan malah dikutuk perjuangan j.apa salahnya jika J menuntut hak yang mereka rasa mereka patut dapat....

Tanpa Nama berkata...

Group J ialah group JAHILIYAH(bermakna group yg sgt bodoh di dunia)elok di JUMUD je.Kerja group J ialah lambung kain hayun telog asah kepala bawah je.
sabun 1 buku modal 7 kupang air setimba aku hadiah kpd group J buat asah kepala bawah bila rasa tertekan.Modal 7 kupang tahan 3 bulan wahai group J (Jahil n bodoh)

Tanpa Nama berkata...

UTK GROUP J:
Jiman Jolok Jubur Jenab Jepun Juga Jolok Jubur Jenab Jenuh Jenab Jual Jagong,Jepun Jolok Jagong Jubur Jenab

Tanpa Nama berkata...

gred J are you readyyyy...!!!
lg 1 bln lebih org2 yg Jeles dgn J akan Jegir biJik mata tperanJat dgn kita...hahahah

Tanpa Nama berkata...

teruskan berangan wahai:

(J)umud
(J)ongos
(J)ubor

Pegawai PENYOKONG PERJUANGAN j berkata...

aku yakin lepas ni gred J akan berjaya dalam perjuangannya....kumpulan lain lepas ni boleh la meroyan nak minta naik gred juga...selama ni ditertawakan malah dikutuk perjuangan j.apa salahnya jika J menuntut hak yang mereka rasa mereka patut dapat....

Tanpa Nama berkata...

J JUBURI

Guru Tonggak Negara berkata...

SYUKUR 21... berita TERBAIK dan BERITA TAMBAHAN KHAS untuk PA SOKONGAN terutamanya tonggak jentera kerajaan iaitu PT/PO N17 - 26!!! Sangat SYUKUR 21!!!

http://mstar.com.my/berita/cerita.asp?file=/2012/11/3/mstar_berita/20121103154131&sec=mstar_berita

Kerajaan Bincang Tuntutan NUTP Dalam Tempoh Terdekat
KUALA LUMPUR: Kementerian Pelajaran akan berbincang dengan Kesatuan Perkhidmatan Perguruan Kebangsaan (NUTP) berhubung sembilan tuntutan termasuk berkaitan isu sistem Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS), kata Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Beliau yang juga Menteri Pelajaran berkata pihaknya akan menetapkan tarikh perjumpaan dalam masa seminggu ke dua minggu akan datang untuk pegawai-pegawai kanan kementerian berjumpa dengan wakil NUTP.

"Kita ada Ketua Setiausaha dan Ketua Pengarah Pelajaran, kita boleh letakbeberapa wakil dari kementerian. Saya hanya akan terima laporan selepas perbincangan itu selesai.

"Ini biasa kita buat. Sebelum ini pun bila ada cadangan ia akan dikemukakan oleh kesatuan, peringkat kementerian memang akan bincang," katanya kepada pemberita selepas menghadiri Perhimpunan Khas Guru Malaysia anjuran NUTP di sini, Sabtu.

Muhyiddin berkata tuntutan yang sesuai dilaksanakan akan dikemukakan kepadaJabatan Perkhidmatan Awam dan sekiranya melibatkan implikasi kewangan, ia akandibawa kepada perhatian Kementerian Kewangan.

Presiden NUTP Hashim Adnan pada perhimpunan itu mengemukakan sembilan tuntutan melibatkan penambahbaikan profesion perguruan termasuk aspek pengurusan, pentadbiran, gaji dan peluang kenaikan pangkat.

Mengenai cadangan penambahbaikan PBS, Muhyiddin berkata beliau sememangnyamenjangkakan perkara itu berdasarkan maklum balas yang diterima kementerian apabila sistem itu dilaksanakan.

Katanya kementerian akan meneliti perkara itu termasuk aspek teknikal yangmenyebabkan sistem itu dianggap sebagai 'beban' kepada guru.

Melalui PBS, murid sekolah akan ditaksir guru secara berterusan dalam prosespengajaran dan pembelajaran dan tidak bergantung kepada keputusan peperiksaanawam semata-mata.

Dalam pada itu, Muhyiddin berkata kementerian sentiasa mengamalkan sikapterbuka dan tidak pernah mengetepikan sebarang pandangan atau tuntutan yangdibuat mana-mana pihak.

Ditanya sama ada perkara yang dibangkitkan NUTP akan ditambah ke dalam Laporan Awal Pelan Pembangunan Pendidikan 2013-2025, Muhyiddin berkata: "Kalau tidak terlewat dan boleh dibuat jika perlu."

Terdahulu, dalam amanatnya pada perhimpunan itu, Timbalan Perdana Menteri berkata beliau yakin masalah-masalah berkaitan PBS akan dapat diatasi bagi membolehkan sistem itu dilaksanakan sebaik mungkin.

"Bermakna kita dapat beralih kepada satu sistem di mana pencapaian pelajar dapat dinilai atas keupayaan mereka di peringkat sekolah dengan dipandu Lembaga Peperiksaan agar bentuk soalan yang digunakan adalah selaras.

"Saya kira ini dapat mengubah corak sistem pendidikan kita agar menumpukan kepada pencapaian daripada hanya keputusan peperiksaan awam," katanya. BERNAMA

Tanpa Nama berkata...

Bincang dan lulus perkara yang dituntut .. anak emas ke anak biawak tuh .

TERBAIK dan TAMBAHAN berkata...

Syukur 21! Lagi berita TERBAIK dan berita TAMBAHAN untuk jentera utama kerajaan iaitu PTPO N17-N26!!!

http://www.bernama.com/bernama/v6/bm/newsindex.php?id=706862

Usaha Kerajaan Bawa Balik Pakar Perubatan Luar Negara Capai Hasil Positif - Liow

KULIM, 4 Nov (Bernama) -- Usaha kerajaan membawa balik pakar-pakar perubatan dari kalangan rakyat Malaysia yang berkhidmat di luar negara menerusi TalentCorp menampakkan hasil positif, kata Menteri Kesihatan Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Katanya lebih 100 pakar ternama dalam bidang perubatan yang sedang berkhidmat di Australia, Taiwan, dan United Kingdom termasuk di Ireland telah menyatakan hasrat dan minat untuk pulang dan berkhidmat di Malaysia.

"Selain memberi tempat sewajarnya, ganjaran lebih baik ditawarkan kepada mereka yang balik berkhidmat di tanah air," katanya kepada pemberita selepas merasmikan perkhidmatan CT Scan, Jabatan Pengimejan Hospital Kulim di sini, hari ini.

Sebelum itu, beliau diberi taklimat mengenai Hospital Kulim oleh pengarahnya, Dr Asmayani Khalib. Turut hadir Ketua Setiausaha kementerian, Datuk Kamarul Zaman Md Isa dan Pengarah Jabatan Kesihatan Kedah Dr Ismail Abu Taat.

Menurut Liow lawatan oleh Talent Corp dan wakil kementerian ke Taiwan dan Australia bagi menerangkan tawaran kerajaan dan untuk meyakinkan mereka agar kembali berkhidmat di negara sendiri mendapat respons cukup memberangsangkan.

"Kita dapati ramai ingin balik dan sanggup mengenepikan gaji lumyan yang diterima di luar negara. Oleh itu, urusan agar mereka balik akan dipermudahkan.

"Pertambahan pakar bermakna tempoh menunggu untuk mendapat khidmat kepakaran dapat dipendekkan," katanya.

Liow berkata daripada 135 buah hospital kerajaan, hanya 50 mempunyai pakar mencukupi dan bakinya sangat-sangat memerlukan perkhidmatan pakar perubatan.

Beliau mengumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Tun Razak yang melawat Langkawi 31 Oktober lepas telah meluluskan sebuah Ambulans Laut khusus untuk membawa pesakit dari pulau pelancongan itu ke tanah besar.

"Perdana Menteri mengarahkan saya berunding dengan syarikat feri bagi mengubahsuai sebuah feri untuk dijadikan Ambulans Laut kerana perkhidmatan ini telah lama dipohon. Lagi cepat rundingan selesai, cepatlah ia dilaksanakan.

"Tindakan ini selaras dengan penjenamaan semula Langkawi oleh Najib semasa melakukan lawatan itu bagi menjadikan Langkawi pulau peranginan ternama dunia yang memerlukan perkhidmatan Ambulans Laut," katanya.

Mengenai Institut Kanser Negara di Putrajaya, beliau berkata ia akan siap dan beroperasi menjelang akhir tahun depan.

Katanya kementerian menubuhkan institut itu yang dilengkapi peralatan canggih serta pakar-pakar khas bagi merawat penyakit kanser.

Ketika berucap kepada staf Hospital Kulim sebelum itu, Liow meminta mereka memberikan perkhidmatan terbaik kepada rakyat dan mengelak daripada berpolitik kerana ia akan menjejaskan agenda transformasi yang dilaksanakan kerajaan.

Sementara itu, Liow berkata dari tahun lepas hingga sekarang 14 unit CT Scan bernilai RM1.4 juta seunit yang digunakan untuk mengesan penyakit dibekalkan kepada hospital-hospital kerajaan. Enam unit lagi akan dibekalkan tahun depan agar rakyat mendapat perkhidmatan terbaik.

Beliau berkata Hospital Kulim yang mempunyai doktor pakar dalam sembilan bidang akan ditambah menjadi 16 menjelang 2015 untuk menjadikannya Hospital Komuniti.

Pada majlis itu, beliau meluluskan dua unit mesin haemodialisis serta RM200,000 bagi membina tempat meletak kenderaan manakala ketua Umno bahagian Kulim/Bandar Baharu, Datuk Abdul Aziz Sheikh Fadzir menyumbang tiga unit mesin tersebut bagi memenuhi permintaan pesakit di daerah ini.

Pada masa ini Hospital Kulim memiliki 13 unit mesin haemodialisis.

-- BERNAMA

Tanpa Nama berkata...

kami dah berpuluh kali exam, lepas exam pac, last sekali temuduga.. last-last tak dapat juga, yg dapat anak-anak dato, tan sri, dato seri and kroni.. kami nie dah berkhidmat lebih 20 tahun, sepatutnya tak perlulah exam dan pac, berilah keutamaan, tapi tak, ditindasnya adalah.. ginilah kalau tak bagi tak pa.. ramai dikalangan kami yg berpengaruh boleh mempengaruhi undi PRU-13, ada dikalangan kami pembantu tadbir, pembantu masyarakat, pembantu kemas, penghulu/penggawa,pegawai kastam,pembantu perubatan,guru dan sebagainya..dahlah tue gred dan pangkat kami 1.4 juta PA berpuluh tahun tak naik-naik, kalau gred 41 keatas cepat jea naik.. kami ingat kami nak tukar jea kerajaan yg ada nie.. kerajaan dah tua-bongkok dan nyanyuk..

Tanpa Nama berkata...

biasalah tuh bro, kronisme & kapitalisme adalah teras perkhidmatan awam & pentadbiran negara malaysia sekarang nih.

Tanpa Nama berkata...

VISIT MY SITE

http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com

Tanpa Nama berkata...

VISIT MY SITE

http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com

Tanpa Nama berkata...

VISIT MY SITE

http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com

Tanpa Nama berkata...

VISIT MY SITE

http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com
http://www.benashaari.com