SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

26 Januari 2011

IKLAN JAWATAN KOSONG ( PENOLONG PEGAWAI EKSEKUTIF / PEMBANTU TADBIR P/O)


KONGRES KESATUAN PEKERJA-PEKERJA DI DALAM PERKHIDMATAN AWAM
Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur.
Tel : 03 9285 6110, 9285 0281 Fax : 03 9285 9457




IKLAN JAWATAN KOSONG


Warganegara Malaysia terutamanya Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur atau yang berdekatan dengannya yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup adalah dipelawa memohon untuk mengisi kekosongan jawatan di Ibu Pejabat CUEPACS sepertimana yang dinyatakan dibawah ini

A. PERIHAL JAWATAN :

Bil

Jawatan

Gred

Klasifikasi Perkhidmatan

Kumpulan Perkhidmatan

Taraf Jawatan

Jadual Gaji

1

PENOLONG PEGAWAI EKSEKUTIF

N27

Perkhidmatan Pentadbiran dan Sokongan

Sokongan

Tetap

P1T1 RM1204.55 - P1T26 RM3027.10

2

PEMBANTU TADBIR

[P/O]

N17

Perkhidmatan Pentadbiran dan Sokongan

Sokongan

Tetap

P1T1 RM830.28 - P1T20 RM2151.35

B. SYARAT LANTIKAN

1. PENOLONG PEGAWAI EKSEKUTIF

(a) (i) Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau

kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya, atau

( Gaji Permulaan pada gred N27 : P1T1 )

ii) Diploma dalam bidang Pentadbiran Awam yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi Pengajian Tinggi Tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya,

( Gaji permulaan pada Gred N27 : P1T5 )

(iii) Diploma dalam bidang Pengurusan Harta Benda yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi Pengajian Tinggi Tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya, ( Gaji permulaan pada Gred N27 : P1T6 ,)

(b) Syarat Kenaikan Pangkat secara Lantikan.

( i) Pegawai sedang berkhidmat dalam perkhidmatan Pembantu Tadbir ( Perkeranian & Operasi ), Pembantu Tadbir (Kesetiausahaan ), Pembantu Tadbir ( Kewangan ) adalah layak dipertimbangkan oleh Pihak Berkuasa Melantik berkenaan untuk kenaikan pangkat secara lantikan ke jawatan Penolong Pegawai Tadbir Gred N27, tertakluk kepada kekosongan jawatan, apabila :-

a) telah disahkan dalam perkhidmatan, atau

b) mempunyai kelayakan di perenggan (a)(i),

c) lulus peperiksaan khas.

c) Mempunyai kebolehan bertutur dan menulis dalam Bahasa Inggeris dengan baik.

d) Keutamaan diberi kepada calon-calon yang mempunyai pengetahuan dalam Kesatuan Sekerja.

2. PEMBANTU TADBIR [Perkeranian & operasi]

(a) (i) Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan,

( Gaji permulaan pada gred N17 – P1T1 ),

(ii) Sijil Perancang Bandar dan Wilayah dari UiTM yang diiktiraf oleh Kerajaan setaraf dengannya,

( Gaji permulaan pada gred N17 – P1T6 ),

(iii) Sijil Institut Pertanian atau kelayakan yang diiktiraf

setaraf dengannya oleh Kerajaan

( Gaji permulaan pada Gred N17 – P1T8 ),

(iv) Sijil dalam bidang Kejuruteraan Ukur Tanah atau

Perancang Bandar dan Wilayah yang diiktiraf oleh Kerajaan dari Politeknik-Politeknik Tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.

( Gaji permulaan pada Gred N17 – P1T9 )

(v) Sijil dalam bidang Pengurusan Perniagaan atau Penyimpan Kira-kira yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada Politeknik-Politeknik serta kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

( Gaji permulaan pada Gred W17 : P1T9)


(b) Kepujian Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu ( termasuk lulus Ujian Lisan ) pada peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan,

( Keutamaan diberikan kepada calon yang berkebolehan mengendalikan komputer ),

(c) Calon yang memiliki kelayakan di perenggan (a)(i) atau (ii) diatas hendaklah lulus Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu termasuk lulus ujian lisan pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.

d) Mempunyai kebolehan bertutur dan menulis dalam Bahasa Inggeris dengan baik.

e) Keutamaan diberi kepada calon-calon yang mempunyai pengetahuan dalam Kesatuan Sekerja.

C : UMUR

1. Calon bagi lantikan hendaklah berumur

a) Tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup.

b) Tidak lebih dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

D : BORANG PERMOHONAN

Permohonan hendaklah menggunakan Borang CUEPACS yang boleh didapati di Ibu Pejabat CUEPACS, Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew Pudu 55100 Kuala Lumpur.

E : ALAMAT PERMOHONAN

Borang permohonan yang telah lengkap dipenuhi hendaklah dikembalikan kepada :-

Setiausaha Agung
KONGRES KESATUAN PEKERJA-PEKERJA DI DALAM PERKHIDMATAN AWAM
Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur.


F : TARIKH TUTUP PERMOHONAN

Borang Permohonan yang telah lengkap dipenuhi hendaklah dikembalikan ke alamat di atas sebelum atau pada 14 Februari 2011. Permohonan yang diterima selepas dari tarikh tutup iklan tidak akan diberi pertimbangan.

G : DOKUMEN SOKONGAN

Semua dokumen sokongan yang dilampirkan hendaklah disahkan salinannya. Salinan Asal dokumen sokongan hanya perlu dibawa semasa menghadiri temuduga sahaja.

31 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sijil kejuruteraan politeknik letak dlm j27 la.....apasal duduk dlm kategori spm?

Tanpa Nama berkata...

semua tak yah mintak...ada dah wayar BESAR dok apply....bunag duit aja...buang kertas ...baik pi makan Kenny Rogers

Tanpa Nama berkata...

ini bila punya post ni..bukan nya syarat untuk jadi PT(p/O) dah tukar ke?? apalah ceupacs ni..msih tak peka pekeliling JPA..
minta maaf kalu saya yang salah

Maznah bt Abdullah Sani berkata...

mana penegasan tentang keistimewaan ahli Umno utk memohon? Kerajaan jgn pilih kasih kepada kami, sila highlight kepentinagn menjadi ahli Umno sbg syarat mendapat kerja

Tanpa Nama berkata...

jawatan kosong PTD tak ada ke?

Tanpa Nama berkata...

hahahaha....nak dapat keje kene jadi ahli UMNO dulu hahahahaha......perkara lucu yang aku pernah dengar.....setakat ahli je kelayakan takde ape kejadahnya.....

Syed Abu Bakar Syakran berkata...

Baik itilah AHLI UMNGOK ni digunakan untuk pemilihan warganegara, kalau penyokong pembangkang ni patutnya PR ataupun balekkk INDONN....

Ahli UMNGOK kan ke penyokong dan pendokong kerajaan, betul tak, maka mereka layak dapat keistimewaan tu...

BONGOK PUNYA UMNGOKKK...

markiman berkata...

sepatutnya kata2 puan Maznah benar bahawa kami ahli Umno paling berhak kerja kerajaan, hanya Umno yang paling adil dan jujur, x mcm ahli pembangkang yg suka main duit dan rasuah

Tanpa Nama berkata...

betul ke kelayakan sijil institut pertanian lebih tinggi dari sijil uitm.... dimana kelebihan sijil institut pertanian.... bole sapa2 terangkan

2bz4money berkata...

CUEPACS perlukan jawatan Penyelidik bagi memantapkan justifikasi cadangan laporan kepada JPA/KSN atau PM. Terdapat keperluan juga jawatan Pegawai Sumber Manusia yang mempunyai kelayakan dalam hubungan kesatuan pekerja bagi tujuan pemantapan pentadbiran CUEPACS.

Tanpa Nama berkata...

ada guru terpaksa berpolitik kerna tidak tahan melihat nasib anak murid..terundur akademiknya walau guru telah berhempas pulas mengajar masih jgak ta pandai2 kerna sekolah daif...tiada rumah guru, di pedalaman pula ...jdi sebab itu ramai guru jdi YB....dan mreka dapt selesaikan isu...sekolah..Pejuang Negara

x payah name berkata...

knpe law mtk keje kerajaan kelayakan yg dimtk hnyla spm,stpm,dip dan keatas...student yg ade sijil politeknik sprti terpinggir dan hny mgunakn spm utk mtk keje kerajaan....!membazir je blajo!kerajaan amek perhatian

Tanpa Nama berkata...

Btul tu..SOKONG 100%..buang masa n buang duit nk apply keje..kt krjn m'sia ni..klw xd "CABLE" dok xpyh trhegeh2nk mintk keje?? Bkn soal keje je..soal pendidikan pn sme gak..klw xd "CABLE" xpyh la nk brangan skolah best..kbanyakan org msuk UMNO bkn mperjuangkan hak org mlayu @ sbagainya..Tp utk kpentingan mereka sendiri!!!!

Tanpa Nama berkata...

saya tinggal di kedah....
macam mana saya nak mohon jawatan nie sebab borang kena ambil di kuala lumpur....ada cara lain tak untuk dapatkan botang nie??plzz....help me...

Tanpa Nama berkata...

Mmg betul pun. Klau tak de kabel baik jangan aply. Menghabiskan Duit jer....MAIK pun interview org yg ada kabel dulu. Yg saki baki tu baru panggil org awam. Dulu dgr ckp2 org jer. Skg lihat dan dgr dgn mata kepala sendiri. Klau mcm tu sampai tua pun tak dpt merasa kerja kerajaan.

Tanpa Nama berkata...

kenapppeeeeeeeeerrrrrrrrr begini kerajaan mmg tak nak ambek org yang takde kabel ke? ni geram tak hengat ni.... apasallll.... poyooo jer.. benci arr.. malas support kang baru tau... sebab tu la org marah... pefelikfekkkk toll

Tanpa Nama berkata...

bukan nk kata yang ada sijil..yg ada degree ngan master pon pyh nk apply keje.cable pnya hal kalo setakat ada spm pon leh jalan..saya rasa ini yg sebab tenaga kerja kat negara kita x maju..yg berpendidikan x d ambil bekerja..pdhl kitaorg xkisah pon jwtn aper..sbb nyer yg dpt keje suma guna org dalam jer..saya yg ada master pon SUSAH sgt dpt keje..ptptn lak duk gesa suruh bayar jer..adoiiii..

Tanpa Nama berkata...

KELAKAR LA..PERLU PENEGASAN AHLI UMNO..KOLOTNYER...

Tanpa Nama berkata...

Dunia dh semakin MAJU!! knape still kne amik borang lg???? klu blh download je kn sng???? ni sah xbelajar mcm mane nk upload form;p

LATIHAN KERJAYA berkata...

Salam terima kasih (CUEPACS) kerana memberi peluang kepada kami bagi mengembangkan kerjaya anak didik kami di jawatan N17

Tanpa Nama berkata...

betul..memang pun.saya ada degree dah berpuluh kali antar permohonan tapi tak pernah dapat..macam mana ni?sila la jawab

Tanpa Nama berkata...

aku ni cuma heran jer sikit. pegawai kerajaan yg pangkat tinggi duduk rumah kerajaan ( di negeri) yang macam istana bayarnya sikit jer. kami yg gred bawahan ni yang duduk rumah kerajaan macam rumah kos rendah habis kena potong elaun rumah dan separuh elaun cola. Bukan ada apa2 cuma rasa heran jer.patutnya yang duduk rumah besarlah yg kena bayar lebih. sajer2 jer bukan ada apa2.

Tanpa Nama berkata...

terpulang la kepada individu , kalu nak apply or tidak.. yg penting xmintak duit dekat org lain.. pecaya la tiap manusia tuh, tuhan dah beri rezeki masing2.. insyALLAH tuhan akan bg 1 hari nanti cuma cepat atau lambat saje, berusaha, bertawakal kpda ALLAH SWT..

hanakaya berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
hanakaya berkata...

saya juga dh 2 thn apply keje kerajaan.. tensionssss.. sya amik initiative call kementerian sumber manusia utk tnya kenapa sya punya permohonan msih xdpt jawapan... jawapan mereka sgt mendukacitakan sya... utk jawatan N17 mereka mahukan 5 subject credit dlm SPM.. mereke cuma amik c3 - c5 saje... sesiapa yg ada c6 akan di tolak... sya amat xpuas hati nape c6 mereka xterima.... sdgkan c6 tu pun tergolong dlm credit jgk... klu mcmtu lebih baik c6 tu jdkan hya subject lulus je... walaupun sya byk c6 tapi sya ada sijil pengurusan perniagaan dan juga mempunyai 12 thn pengalaman dlm bidang pengkeranian (human resources dept) di sykt berhad.. tetapi suma tu mereka xpandang.. sya merayu pada pihak kementerian supaya permohonan sya diterima kerana pada msa itu sya sgt2 memerlukan pekerjaan.. tp x di layan. saya sgt terkilan dgn apa yg brlaku...

sya akui zaman skrg mmg ssh nk dpt keje.. tambahan, mmg xde harapan nk keje ngn kerajaan...sya bangkit utk meneruskan kehidupan dgn business sya sendiri... alhamdulillah sya dpt apa yg saya nak malah lebih lagi dgn hanya bekerja di rumah.. sya sgt gembira dgn kehidupan sya skrg di smping dpt menjaga rmhtangga dgn baik... anak2 pun selalu dgn sya.. inilah yg dikatakan hikmah di sebalik kejadian..

ingin mengubah hdup anda...
Klik link dibawah sekarang dan jangan terkejut dengan
apa yang akan anda saksikan nanti:

--> http://formulaluarbiasa.com/recommends/rahsiaakukaya

(kod fb : FB13567)

semoga berjaya..

hana kaya&berjaya berkata...

saya juga dh 2 thn apply keje kerajaan.. tensionssss.. sya amik initiative call kementerian sumber manusia utk tnya kenapa sya punya permohonan msih xdpt jawapan... jawapan mereka sgt mendukacitakan sya... utk jawatan N17 mereka mahukan 5 subject credit dlm SPM.. mereke cuma amik c3 - c5 saje... sesiapa yg ada c6 akan di tolak... sya amat xpuas hati nape c6 mereka xterima.... sdgkan c6 tu pun tergolong dlm credit jgk... klu mcmtu lebih baik c6 tu jdkan hya subject lulus je... walaupun sya byk c6 tapi sya ada sijil pengurusan perniagaan dan juga mempunyai 12 thn pengalaman dlm bidang pengkeranian (human resources dept) di sykt berhad.. tetapi suma tu mereka xpandang.. sya merayu pada pihak kementerian supaya permohonan sya diterima kerana pada msa itu sya sgt2 memerlukan pekerjaan.. tp x di layan. saya sgt terkilan dgn apa yg brlaku...

sya akui zaman skrg mmg ssh nk dpt keje.. tambahan, mmg xde harapan nk keje ngn kerajaan...sya bangkit utk meneruskan kehidupan dgn business sya sendiri... alhamdulillah sya dpt apa yg saya nak malah lebih lagi dgn hanya bekerja di rumah.. sya sgt gembira dgn kehidupan sya skrg di smping dpt menjaga rmhtangga dgn baik... anak2 pun selalu dgn sya.. inilah yg dikatakan hikmah di sebalik kejadian..

ingin mengubah hdup anda...
Klik link dibawah sekarang dan jangan terkejut dengan
apa yang akan anda saksikan nanti:

--> http://formulaluarbiasa.com/recommends/rahsiaakukaya

(kod fb : FB13567)

semoga berjaya..

Tanpa Nama berkata...

jauh la nk g kl..de alternative len nk amik form 2 x?

hisham berkata...

byk perkara yg perlu cuepacs selesaikan,isu status sijil politeknik yg setaraf ngan spm,isu gaji,elaun,isu kerja pasangan yg berjauhan.aku tengok lagi tinggi gred makin byk jawatan..gred kanan 44,48,52 berlambak kosong..tp bila gred 22..haram x ada.patutnya skim kjaan cam piramid,bwh ramai, atas skit..ni x yg buat keje x ramai yg tukang sign ramai..gred 48 keatas elaun rumah,elaun keraian,dan plbagai elaun kalah gaji gred 17...itu x kira dpt kete dan minyak lagi utk jusa...bertuahnya...suruh anak korang belajar elok2..esok jd jusa...

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya skim jwatan k'jaan dah jd diamond, yg atas ramai org bwh skit, mengarah org je pandai, bkn pndi pun wt kije..nenek aku pun pndi mengarah, klu u all nk tau elaun jusa c sama dgn gaji pokok,Elaun Imbuhan Tetap 1000,insentif khas 500, ada pulak elaun kritikal 30, elaun pembantu rumah 500,imbuhan tetap keraian 2500, imbuhan tetap perumahn 600, kena pulak memagku dapat lagi elaun.. org bwh mkn gaji pokok je laa, hutang keliling pngg

Tanpa Nama berkata...

aku rasa dh sampai masanya semua jawatan dlm kjaan,x kira lah utk negeri,ptb,perbadanan.dsbg dilantik oleh spa.kalau dia org lantik sendiri kauorg tengoklah pbt..dlm tu semuanya sedara mara belaka...pendek kata nama pbt dh tukar pejabat saudara mara (psm)betul tak cakap aku..

Tanpa Nama berkata...

apa korang nie...ckp langsung x berasas la...cuba la pikir betul2. Saya keje PBT mane ada sedara mare....lau ikut ahli majlis pembangkang nie lagi teruk dari yang dulu. Senang kata semua pemimpin nie same je, nak isi tembolok sendiri je.
Lagi satu kerajaan nie wujudkan sijil politeknik tuk korang keje swasta atau keje sendiri bukan suh keje makan gaji ngan kerajaan, sebab tu dia setaraf ngan SPM je.