SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2018 : MEMBUDAYAKAN KEMAHIRAN MENGUNGGULI KEPAKARAN

13 Ogos 2011

BONUS SETENGAH BULAN GAJI BAGI PENJAWAT AWAM DI SABAH

Bernama
13/08/2011 5:08pm


KOTA KINABALU 13 Ogos – Seramai 19,191 kakitangan awam perkhidmatan awam Sabah akan menerima bonus setengah bulan gaji atau minimum RM500, kata Ketua Menteri, Datuk Seri Musa Aman.

Musa yang juga Menteri Kewangan Negeri Sabah berkata, kos untuk pembayaran Imbuhan Tahunan dan Bayaran Khas Prestasi ini kepada penjawat awam adalah sebanyak RM16,166,364.40.

"Ia bagi menghargai sumbangan dan dedikasi anggota perkhidmatan awam dalam menjayakan program dan agenda pembangunan negeri untuk kesejahteraan rakyat.

“Ini juga sebagai langkah untuk meringankan beban mereka dalam menghadapi kos sara hidup yang semakin meningkat,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata, pemberian bonus ini selaras dengan langkah yang dibuat oleh kerajaan Persekutuan dan akan dibayar sebelum Hari Raya Aidilfitri. – Bernama

Tiada ulasan: