SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

09 Ogos 2011

TERIMA KASIH PM - CUEPACS

Utusan Malaysia
9/8/2011



KUALA LUMPUR 8 Ogos - Kongres Kesatuan Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di atas pengumuman pemberian bonus setengah bulan gaji kepada semua kakitangan awam.

Presidennya, Datuk Omar Osman ketika dihubungi hari ini berkata, pihaknya menerima baik pemberian bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 pada pertengahan bulan ini.

100 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

TERIMA KASIH ROSMAH MANSOQ (perdana muntri mesia yang sebenar)

Tanpa Nama berkata...

yang bergaji besar memang la berterima kasih... yang bergaji 1000 kebawah ni .. rasa mcm di tong sampahkan saja.. jangan tak bagi saja.. Rm500 tu 1-17 ni bukan dibelanja pun.. stanby untuk birthday keta saja..

Tanpa Nama berkata...

terima kasih...terima kasih, kami amat berterima kasih bukan sahaja untuk bonus dan bantuan khas pada tahun ini, kami juga berterima kasih sekiranya gaji kakitangan kerajaan dinaikkan, setimpal dengan usaha yang telah kami sama-sama laksanakan.

Tanpa Nama berkata...

terima kasih Allah...sesungguhnya Engkaulah Maha Pemberi Rezeki dan Engkau tahu apa yang terbaik untuk hambaMU....aku berdoa agar ko menambahkan rezki kami ini Ya Allah..bagi lah kami untuk kenaikkan gaji pula...Terima kasih juga pada kerajaan..kerana memahami keadaan kami dekat nak raya nie..

Tanpa Nama berkata...

niat yang murni cuma cara pengagihan ja tak bijak....bila la nak cerdik si najib ni??bodoh!!

Tanpa Nama berkata...

pengagihan ikut sistem piramid kot mcm MLM kot..

Tanpa Nama berkata...

bersyukurlah dengan apa yg diberi. sesungguhnya tuhan lebih tahu apa yg diperlukan oleh umatnya.

Tanpa Nama berkata...

Syukur alhamdulillah....biarpun sedikit tapi tetap membantu..

Semoga akan ade berita gumbira tentang pelarasan gaji dan bantuan dihujung tahun nanti...

What u give,u get back...should pay more 4 something special...

Tanpa Nama berkata...

Syukur alhamdulillah....biarpun sedikit tapi tetap membantu..

Semoga akan ade berita gumbira tentang pelarasan gaji dan bantuan dihujung tahun nanti...

What u give,u get back...should pay more 4 something special...

Tanpa Nama berkata...

Syukur alhamdulillah....biarpun sedikit tapi tetap membantu..

Semoga akan ade berita gumbira tentang pelarasan gaji dan bantuan dihujung tahun nanti...

What u give,u get back...should pay more 4 something special...

Anti Mohd Zairi berkata...

RM 500? TANDA-TANDA PM NAJIB AKAN HILANG KUASA DI PUTRAJAYA.

RM 500 MANA CUKUP MAA. CUEPACS MINTA 2 BULAN, KAU BAGI 1/2 BULAN?

TUNGGU SAHAJA PILIHANRAYA KE 13 NI. SELAMAT BERSARA AWAL PM NAJIB!

Siti Zainab berkata...

hanya BN lah pemberi rezeki kita semua. undilah BN, para pemimpinnya ikat perut demi memberi vonus kepada kita

proidas berkata...

ok la tu..masa tahun 2007 zaman pak lah, kakitangan sokongan dah dapat 30% kenaikan. Bersyukur la..ni tidak, dapat jer 30%, masing-masing sibuk beli kereta pastu modified ekzos, makeup sana sini.

Pastu time service kereta takder duit, time bayar insuran road tax x der duit, nak balik kampung servis kereta takder duit, nak bayar tol tak der duit, bayar duit minyak x der duit.

Pastu salahkan kerajaan, najib, paklah, mahathir, umno,bn, pas, pkr, semgant 46, dap, gerakan, Bersih, Perkasa, cikgu sekolah, 41 ke atas semuanya dipersalahkan.. What the hell!!???

Pastu tanya pasai apa bagi bonus sikit, gaji tak naik bla bla bla..Somalia yang kebuluran tu pun tau berpuasa walaupun tak tahu la diorang nak iftar makan apa nanti.

Weh! bersyukur la apa yang ada,tak payah nak dibandingkan dengan negara lain. Sekarang kan dah borderless world, kalo tak suka boleh blah.

Apa ke bahalolnya ugut dapat bonus sikit dengan PRU 13, apa punya mentaliti la..tak kan la sumbangan kerajaan dengan beri bonus ni jer??? Sumbangan lain tak amik kira?? Tak payah tengok jauh la, surau belakang rumah aku ni kalau kerajaan tak bagi duit, sampai aku mati la tak dibuatnya.

Weh! kalo ko duduk US, kalo x der insuran kesihatan, mati tepi longkang la ko..at least kat Malaysia ni kerajaan bagi subsidi kesihatan lagi. PA pun dapat free service kesihatan

anti anti zairi berkata...

Hek eleh..si anti zairi

sikit2 ugut..macam budak kecik..ingat ko sorang je ker mengundi..

Analoginya : Hari ni mak tak bagi duit belanja, anti zairi x nak gi sekolah! Nanti anti zairi nak mengadu kat bapak! Tu la..Perangai cam budak2 tak cukup sekolah. Ke memang tak cukup??

Dah rezeki Najib jadi PM, redha je la..kalo rezki Kit Siang Guan Eng jadi PM, Guan ENg jadi TPM redha jer la

apa susah??

Tanpa Nama berkata...

setuju 900% dgn ''proidas'' - Selasa, Ogos 09, 2011 3:45:00 PM

-nnt kalo la dpt pelarasan 20% gaji,silap2 semua lupa ksusahan sblum ni,time2 tu nk tukar kete BLM tukar Inspira,honda EX5 nk tukar Kawasaki ER6N la..pastu time nk servis kete/moto idup roadtax kete/moto..pening,mulala meroyan

Tanpa Nama berkata...

TERIMA KASIH....terima kasih ada MAKNA TUUUUU... tengok gambar Pak Omar tu pn mcm sedih je... tu lah maslhnya, PA ni bagi gula2 sikit dah seronok, memanjang je. skrg ni serba serbi mahal, bkn xmnghargai bonus tu tp lps nie tgklah, brg keperluan akan naik, lagi2 nk raya. abis raya...byklah yg melopong balik. itu blm lg musim bajet nanti.. nk mtk lagi. sbb tu ms ni jgn cpt bpuas hati, duit rm500 tu kalau ekotkan brg dok naik, x sempat2 nk merasa. tengoklah..

Tanpa Nama berkata...

Biasa lah tu...bila dapat banyak ucapan temakasenya tapi bila tak dapat banyak kutukan sampai rosmah pun terbabit dibuatnya....

Sotong Kurita berkata...

Ok lah tu...Terima kasih Datuk Omar da PM Dato Seri Najib atas pemberian bonus kepada PA dan Pesara....harapan yg lebih tinggi kami semua PA yg positif rata2 mengharapkan menjelang bajet ini kami semua dapat berita baik mengenai PELARASAN GAJI DAN ELAUN2 yg sekian lama dinanti2 kan sejak pelarasan gaji oleh Tun Pak Lah yg kini hanya tinggal kenangan disebabkan kenaikan gaji tersebut telah ditelan oleh kenaikan harga barang dan petrol selama ini..KAMI PA BERHARAP PM dapat membuat pelarasan gaji mengikut trend market dan kos hidup kini yg sangat tinggi...Sekian.Terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

terima kasih kerana kerajaan masih boleh bagi bonus kpd kakitangan kerajaan. Mudah-mudahan dengan bantuan ni dapatlah digunakan untuk keperluan hari raya nanti.

proidas berkata...

Satu dunia harga barang tengah naik la..cuba la baca paper luar negara sikit kalau korang anti sangat dengan Utusan Malaysia, Berita Harian baca la paper dari Korea Selatan, Singapura, Indonesia, Thailand, US, Britain, Jerusalem Post ke..

Dunia sedang diambang krisis ekonomi sekarang ni disebabkan hutang tidak terkawal di US, Greece, Spain dan most of negara eropah.

Kalau nak salah menyalah, orang yang patut korang persalahkan adalah Wall Street, Fannie Mae, Citibank dan Federal Reserved US.

Bukak la mata, bukak la minda. Harian Metro yang korang syok baca/ beli tu suratkhabar sampah jer..Tak membuatkan pemikiran korang bercambah dengan perkembangan dunia yang pesat berubah

INDIAN berkata...

kenapa bonus atau wang saguhati/bantuan dibagi sebelum raya je.. macam mana dengan sambutan deepavali, christmas dan raya cina? orang kaum lain nak balik kampung juga waktu time raya masing masing.. bonus sebelum raya ini mesti dah habis digunakan sebelum deepavali sampai.. Najib patut bagi bonus 4 kali setahun.. baru 1malaysia namanya..

Tanpa Nama berkata...

kroni fair

Tanpa Nama berkata...

lagi banyak proidos ni tulis makin yakin la aku akan kebodohannya.....

1malaysian berkata...

oi!indian jgn timbul kenyataan yg sentimen.bonus dikasih dekat hraya ko indianpun dpt juga, bkn org yg bakal sambut hraya je dpt bonus.fikir guna akai la bruk jgn fikir guna lubang zhubur ko bruk.

Tanpa Nama berkata...

Tu la Indian skang mengada2... Ko tu dlm PA brapa kerat saja lg sibuk nk DEMAND bonus time deepavali! Dey tambi... Citt poooddaahh!!!

emmy berkata...

sepatutnya semua PA mendapat RM1000, barulah adil. saya dah sebulan tidak membayar road tax dan insurans Myvi SE, bagaimana pula mahu beraya. Baju pun paling murah pun RM500, nak hias rumah lagi, pinggan baru dan nak bagi duit raya ke anak buah pun lebih RM500.

Minta kerajaan lebih adil dan saksama.

Tanpa Nama berkata...

kEPADA SITI ZAINAB..
KENAPA HANG MAT NGOT SANGAT.. REZEKI BUKAN DARI BN LA AKIDAH HANG TERPESONG DAH OOI. REZEKI DARI ALLAH S.W.T. HANG NGAJI TAK...PI MENGAJI LAIN.

Hamba Allah berkata...

terima kasih la pada yang memberi... syukur pada Allah dengan rezeki yang dikurniakanNYA...

Tanpa Nama berkata...

ok la tu... kita rm500, yang gaji besar tentula banyak, esok pelarasan gaji pun kita kecik jugak. yang besar lagi besar. kita ala kadar dah le... diaorang masuk banyak kuar pun banyak. kita tahap miskin terus miskin, diaorng kaya makin kaya...mana pm berani nak bagi bonus sama rata. pm kene control..... pm takut... kan pilihanrya nak dekat... paham paham udah le... jadi le rm500. kita diam je sudah le. esok time giliran kita naik elaun dgn gaji diorg pulak bising kata x sama rata...alaaaaaaa sampai bila nak habis.... kita pakai ex5 udah le....

Muhamad Fazli berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

Syukurla..Alhamdulillah.. Bleh buat beli cincin 24k dan beg tangan Bosnia untuk isteri tersayang...

Tanpa Nama berkata...

tenang ketika susah..syukur dalam nikmat..apa pun yang kita dapat, rezeki itu sudah ditentukan Allah..jangan sesekali kita mudah menyalahkan orang lain..

INDIAN berkata...

1malaysian berkata...
oi!indian jgn timbul kenyataan yg sentimen.bonus dikasih dekat hraya ko indianpun dpt juga, bkn org yg bakal sambut hraya je dpt bonus.fikir guna akai la bruk jgn fikir guna lubang zhubur ko bruk.

Selasa, Ogos 09, 2011 9:48:00 PM

daripada bahasa awak saya tahu mak bapak ko tak ajar dengan betul

Tanpa Nama berkata...

Bonus oh bonus...
Yang dapat kerja lebih pun dapat bonus, yang malas kerja pun dapat bonus, yang dah tak produktif pun dapat bonus. lg besar gred lagi besar bonus.

"ala kau kerja teruk-teruk buat apa, aku kerja je lebih kurang dapat bonus gak"
Ayat Sindiran jer tu.
Fikir-fikirkanlah...

p/s : BONUS hanya patut pada orang yang layak. sebaliknya WANG GALAKAN layak diterima setiap PA dengan kadar yg sama tidak kira apa gred skali pun.

Tanpa Nama berkata...

utk mklumn semua, yg kuar mengundi hnya rkyt marhaen je, yg pkt/gred tinggi nk ke dia brtur ngundi tngh pnas tu? so sptutnya org yg mngundi sja yg dbrikn lebih imbuhn/bnus. yg da gji bnyk 1/2 bln mcam gaji 10 bln pkrja bwhn. nsib la pkerja/rkyt marhaen.

sokong BN setengah je berkata...

1/2 bln gji brmkna prlimen skong PR & negri bgi BN bru ngam sbb bnus 1/2 bln je jdi skog pun 1/2 le. Stuj x

botol budu berkata...

syukurlah apa yang diberikan. berdoa lg agar ada lagi dimasa depan. mulai sekarang didiklah anak2 jangan ada lagi gred 1-17. belajarlah sungguh2. muhasabah diri, slah kita juga masa di sekolah dulu, org bersunguh2 belajar kita main2. syukurlah kita masih lagi ada kerja. manusia mmg susah nak puas hati.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum...

Syukur dan tetap berterima kasih pada PM juga usaha Cuepacs.
Namun dalam pd masa yg sama tetap berharap agar PM akan merungkai segala persoalan yg timbulni dgn khabar gumbira pabila bajet dibentangkan kelak.

Setuju dgn org yg tak setuju dengan'proidas'.Pada mulanya bila dia bercerita tentang kenaikan dan tabiat penjawat awam yg berbelanja luar kemampuan tu,aku setuju dah.Tapi bila dia dok citer pasal perkembangan Glokal,rupanya baru aku tau dia seekor yg BODOH bila bercakap tentangnya.Compare kenaikan harga barangan dengan negara rantau yg lain.Tapi terpikir tak miker bagaimana plak Gov deme solve masalah yg timbul dgn PA depa??Berapa bulan plak depa duk bagi bonus pd PA depa??Harga minyak jatuh merudum kenapa minyak kita tak jatuh pulak lagi??
Mohn Nor Khalid dah habaq mai,setakat 10% ni kita tak terganggu gugat lagi ekonomi kita.Pasai apa??pasai gov kita dah duk margin tinggi tuk backup masalh yg ruperni.
Setuju dgn somebdy berkata'makin banyak ang sembang,makin jelas plak keBODOHAN ang ketika memberi komen'

Sekian..

Tanpa Nama berkata...

Terima Kasih PM....
Terima Kasih Cuepacs....
...
...
...
...
.....Selamat Datang Pakatan Rakyat..

Tanpa Nama berkata...

botol budu berkata...
syukurlah apa yang diberikan. berdoa lg agar ada lagi dimasa depan. mulai sekarang didiklah anak2 jangan ada lagi gred 1-17. belajarlah sungguh2. muhasabah diri, slah kita juga masa di sekolah dulu, org bersunguh2 belajar kita main2. syukurlah kita masih lagi ada kerja. manusia mmg susah nak puas hati.

setuju...bersyukurlah..kalo xder min 500 mesti dpt lg kurang kn..ni nk persoal dpt 500 jer..ok la untung la sket..ni ade nk dpt 1000 lah..same ngn 1 bln gaji kot..kalo cm2 nti gred lain bising la..dieorg dpt 1/2 jer..ade org ade ijazah tp gred 17..syukurlah..ramai lg yg kt lua xdpt peluang keje..bonus ape ntah lg..rezeki masing2..

2bz4money berkata...

yg menerima patut BERSYUKUR dan mengucapkan TERIMA KASIH, terutamanya buat yg mengangkat permohonan ni iaitu CUEPACS dan yg memberi kelulusan iaitu MOF dan tidak lupa juga PEMBAYAR CUKAI yg menyumbang kepada pendapatan negara.

Tanpa Nama berkata...

salam
tq PM sbb bg bonus,tp hakikat ni PM kene pegang . jgn jadikan malaysia macam indonesia secara diam2.jurang yg sgt ketara antara imbuhan antara PA dorang . nt ramai yang nk kekalkan BN golongan KEBANYAKAN nile . yang nk tenggelamkan BN golongan atasan nile .mostly yang bertanding melawan BN bekas pegawai Gov kan ? bekas doktor,bekas general,bekas pengetua dan..bla..bla..bekas gol profesional keje gomen byk lg la . tak caye tengokla .so pandai-pandaila jg hati golongan majoriti ni. sekali lagi terima kasih

Tanpa Nama berkata...

dapat maki,tak dapat pun maki hamun..apa punya mentaliti PA ni..senang korang jerlah jadi PM.PA awam 1.2 juta,melibatkan berapa banyak peruntukan bukannya sektor swasta, beberapa kerat boleh bagi bonus 3 4 bulan.asyik pertikai sumbangan kerajaan pada rakyat tapi apa sumbangan korang pada kerajaan?tak habis2 nak mengugut...

Tanpa Nama berkata...

bkn nk mengugut,nie semua luahan hati PA yg resah dgn kehadiran aidilfitri nie,bnyk duit yg nk digunakan,aku rse ko mesti dri gred yg dpt bonus rm1000 ke atas tul tak?ko takut ble PA uat camni bonus korang di pertimbngkn pastu dpt sama cam kami rm500,tul x?ngaku je lah...kantoiii..hahahahaaa

Tanpa Nama berkata...

kakitangan kontrak dan sambilan dapat jugak ke? kalau 500 pun syukur teramat sangat.

Tanpa Nama berkata...

Jusca A,B,C and gred 48-56.. ketawa besar.. gaji dia org RM8000 setengah bulan RM4000..itu belum + elaun keraian RM400-1000, elaun perjalanan RM2000-3000, elaun rumah, eka,.. total RM4000-6000 setakat bonus kau org RM500.. celah gigi dia org jea.. ha..!!ha..!!

Tanpa Nama berkata...

bkn nk mengugut,nie semua luahan hati PA yg resah dgn kehadiran aidilfitri nie,bnyk duit yg nk digunakan,aku rse ko mesti dri gred yg dpt bonus rm1000 ke atas tul tak?ko takut ble PA uat camni bonus korang di pertimbngkn pastu dpt sama cam kami rm500,tul x?ngaku je lah...kantoiii..hahahahaaa

kepada Tanpa Nama...kalo productivity same..beban same..xder masalah bonus pn same..cube tgk kt swasta..ne same bonus..ikut kerajinan masing2..kalo kerajaan wat cm2..mesti ade PA yg x dpt kn..lg kesian..betis diberi peha di minta...

Tanpa Nama berkata...

BERSYUKUR JE LA DENGAN APE YANG ADE...

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih pada rakyat.. bukan pada PM, Menteri dan Wakil rakyat.. itu semua duit rakyat dan hasil bumi Malaysia..!! hasil cukai tanah,pintu,tol,pendapatan,
harta,minyak,barangan, cukai jalan dan sebagainya.. dan juga pada PA semua yang berkerja bersungguh-sungguh dan bermatian demi agama, bangsa dan negara..

Tanpa Nama berkata...

Haha. Terima kasih kerana bagi gula-gula. Tp saya xkan ubah pendirian politik saya kerana gula-gula ini. Kalau trend mcm ni, kamu org Akan daPat bonus Delano setiap 4 tahun je la, menjelang pilihanraya. Tp apapun, saya akan resign drpd perkhidmatan kerajaan x lama lagi. good luck la kpd u all. Jgn kena tipu ye~

- Pegawai perubatan

Tanpa Nama berkata...

bagi mereka gred rendah rasa dapat w kumpulan wang amanah pekerja miskin je dengan RM500. yang gred tinggi tu raya sakan la tahun ni. kalau la di buat betul2 yang gred rendah tu bagi la maksimum rm1 dan gred tinggi tu bagi la maksimum 7 atau 5 ratus. dah la gaji besar makin la banyak. kalau bagi rata mcm tahun dulu semua dapat sama lagi bagus. duit kerajaan tak lah keluar sampai 2 billion. bayangkan kalau gaji 6 atau 7 ribu kira la bonus diorang lebih besar dr gaji sebulan org bawahan berkali- kali ganda. bukan kita minta kerja jd gred rendah tapi tak da peluang nak dapat kerja lain. bukan cemburu atau iri hati dengan mereka tapi biarlah adil itu ada. sikit sama merasa kalau banyak pun semua dapat juga syukur memang bersyukur tapi memang terkilan juga la dengan pemberian tahun ini. apa2 pun terima kasih je la dengan bantuan KWAMP ni.

Tanpa Nama berkata...

maksimum 1 ribu bukan rm1. salah taip

Tanpa Nama berkata...

sepatutnya bonus dibayar koman2 pun sebulan..yang pencen x payah bagi.anak2 dah besaq belaka dah..kami ni nak suap nasik kat enam mulut yang kecik2 n tengah mengah mengaji ni..RM500 memang x cukup..rasa direndah-rendahkan pulak..tolonglah orang atas sana saya bukan pengemis saya manusia seperti kamu juga.

Tanpa Nama berkata...

nganga..nah gula2 ni..
"sedap la gula2 ni".."nak lagi?"
"dah habisss"!!!!
"nak lagi...nak lagi..."
gula2 mana nak kenyang kan?

Tanpa Nama berkata...

"Tanpa Nama berkata...
niat yang murni cuma cara pengagihan ja tak bijak....bila la nak cerdik si najib ni??bodoh!!"

Selasa, Ogos 09, 2011 3:13:00 PM

Apa yang tak cerdiknya?? sebab ko dpt sikit? masa suruh belajar, malas...sibuk nak kerja cari duit. Sekrg asyik claim gaji tak cukup. Dah tak mampu...jgn pakai kereta besar2. Org yg gaji ribu2 pun ada yg pakai VIVA dan Proton Saga je...ni berlagak nak pakai VIOS...pastu sibuk mengadu tak cukup... Ukurlah baju di badan sendiri. Takkan lah Najib yg kena bayar duit minyak ko, duit beli baju ko, duit tol ko!!! gunalah rm 500 tu, tak nak...jgn ambik...sedekah ke masjid. Byk cakap sangat!! aku benci betul bangsa tak bersyukur ni!!!

Tanpa Nama berkata...

alhamdulillah..... bonus rezeki tambahan kepada PA semua...waima Rm 500 atau lebih.. banyak yang komen ..kenapa yang ni kurang dari yang lain... ada yang cakap baju raya Rm 500/ kuih muih lagi... so kesimpulan banyak ke tak banyak yang penting macam mana kita bebelanja ... kalu bajet tak cukup tak perlulah beli baju yang mahal banyak lagi pilihan yang murah nampak mahal... kenapa perayaan-perayaan lain tak nampak mereka memerlukan bonus untuk beraya kenapa kita perlu bonus untuk beraya????? renung-renungkahlah dimana punca dan silapnya.....

Bedah Pensyarah berkata...

"emmy berkata...
sepatutnya semua PA mendapat RM1000, barulah adil. saya dah sebulan tidak membayar road tax dan insurans Myvi SE, bagaimana pula mahu beraya. Baju pun paling murah pun RM500, nak hias rumah lagi, pinggan baru dan nak bagi duit raya ke anak buah pun lebih RM500.

Minta kerajaan lebih adil dan saksama"



hish2 cik emmy...saya yang pensyarah ni pun pakai baju bawah rm 100 je(tunggu Jakel buat sale)...awak punya baju sampai rm500? uhuhuk...ukur baju ikut size kocek awak tu...saya yang pensyarah ni pun...pakai VIVA je...hish2....cik emmy...

Tanpa Nama berkata...

pensyarah konon.. bulan puase pun nak menipu..baik tak payah puase beb..!! lu bukannya pensyarah.. mane ade masa pensyarah nak buat ulasan kat blog nie..skg waktu keje beb.. lu tanggung la dosa beb..!! dptlah dosa berbohong..

Tanpa Nama berkata...

:D memalukan lecturer je . nunjuk bodoh dibulan pose ni .

Tanpa Nama berkata...

dah2....kalau dapat 1/2 bonus tahun ni...malaysia pun akan dapat 1/2 kat pembangkang...tutup kes

Tanpa Nama berkata...

dah nama pun bonus..hak majikan lah nak bagi ke tidak..yang korang dok harap macam orang gila buat apa..dah bagi cikit,memekak lagi...dulu masa temuduga kerajaaan dapat gaji sikit pun..jawapan ye tuan,tak per tuan yang penting kejer kerjaan..dah kejer kerajaan banyak lak songeh...berhenti jelah p kejer swasta..nak tengok boleh memekak ke tidak bila tak dapat bonus..sengal ubi..

Bedah Pensyarah berkata...

Tanpa Nama berkata...
:D memalukan lecturer je . nunjuk bodoh dibulan pose ni .

Rabu, Ogos 10, 2011 2:10:00 P

engkau lah bodoh. dulu suruh belajar main2.sekrg gaji ciput...asyik menjerit2. bodoh!

Tanpa Nama berkata...

ish ish ish ayat x melambangkan pensyarah lansung . yeke pensyarah ? mcm org mental je .

Tanpa Nama berkata...

orang mentalpn boleh jd pensyarah la hahaha .ingat ape?

Tanpa Nama berkata...

biasalah org besar gaji pun besar..dulu mereka sekolah betul2 tu sebb diaorang dapat faedahnya x payah nak dengki2...sedo dirilah weh...bagi akulah..gaji aku mmg alhamdulillah banyaklah juga tp x salah beli baju bundle..cantik per..PA 1-17 jer beli bj kat butik, pakai keta vios..aku pki exora jer..tu pun loan kerajaan..itulah sj aku mampu sebg PA...duit lebih simpan buat anak sekolah...mhasabah dirilah kita.

Tanpa Nama berkata...

Ramai PA golongan bawahan @ pecacai yg suka berlagak! Gaji RM 1200 ada hati beli keta PERSONA! Tak sedar diri... Pastu time nk isi minyak, repair, rd tax & insurans mulalah pening! Sedar la wahai pegawai kasta rendah awak tu len kali naik moto saja. Shopping baju & seluar kat bundle... Baru laa x memekak duit x cukup!!!

Harakah berkata...

jumlah bonus yang diperuntukkan kerajaan itu cuma sebilangan kecil dari wang rakyat yang telah dikikis BN selama ini.

Pemimpin Umno BN dan elit Umno ujarnya telah hidup senang setelah rakyat merana dengan tekanan dan bebanan kewangan.

Mengulas lanjut, Khalil berkata tindakan kerajaan itu juga hanya taktik memancing undi meraih simpati menjelang PRU13 yang bakal menjelang dalam tempoh terdekat.

Tanpa Nama berkata...

ramai budak2 kat kg aku masih menganggur, pada yang x bersyukur tlg la berenti bg dorg masuk..(dulu sume org ingt yg keje gomen ni org umno tapi korang dah buktikan yg pembangkang paling ramai dalam gomen) harap korang berenti cepat, bagi org yang bersyukur keje..hehe

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata..."Tanpa Nama berkata...
niat yang murni cuma cara pengagihan ja tak bijak....bila la nak cerdik si najib ni??bodoh!!"

Selasa, Ogos 09, 2011 3:13:00 PM

Apa yang tak cerdiknya?? sebab ko dpt sikit? masa suruh belajar, malas...sibuk nak kerja cari duit. Sekrg asyik claim gaji tak cukup. Dah tak mampu...jgn pakai kereta besar2. Org yg gaji ribu2 pun ada yg pakai VIVA dan Proton Saga je...ni berlagak nak pakai VIOS...pastu sibuk mengadu tak cukup... Ukurlah baju di badan sendiri. Takkan lah Najib yg kena bayar duit minyak ko, duit beli baju ko, duit tol ko!!! gunalah rm 500 tu, tak nak...jgn ambik...sedekah ke masjid. Byk cakap sangat!! aku benci betul bangsa tak bersyukur ni!!!


AKU LEBIH BENCI BANGSA JENIS BODOH CAM KO NI....

Tanpa Nama berkata...

kau lagi bodoh-tolol.. pencaicai angkat najis.. penjilat n pengampu.. ha..!!ha..!!

Tanpa Nama berkata...

tanda tanda pm kita nak kena undur tu dia wat mcm tu kot kita tunggu je lah hampa dok tunggu pa lagi inggat tak ayat dia kat kedah tuuuu emmm kita tengok ja hahaahh walau pun gaji aku kecil aku x hairan rezeki datg dr allah bukan dari pm

Proidas berkata...

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” QS 13:11

Memang betul rezeki dari Allah tapi kalo tak berusaha tak dapat jugak rezeki tu.

Kalau tak disebabkan pengurusan ekonomi yang teratur tak dapat jugak merasa rezeki tu.

Kalo tak disebabkan PA yang bekerja penat lelah tak dapat jugak la merasa rezeki tu.

Terima kasih kepada PA yang walaupun sentiasa menerima tekanan dari orang politik, tetap menjalankan tugas dengan penuh amanah dan berhemah.

Harap2 lepas ni dapat bezakan PA and Politician. PM bukan PA.

Yang selalu maki kat orang atasan tu kena ingat lagi besar pangkat orang tu, lagi besar la tanggungjawabnya.

Kat akhirat nanti, akan ditanya oleh Allah mengenai orang-orang yang berada di bawah pimpinannya. Cukup kah makannya, cukupkah gajinya, anak-anaknya bagaimana, mak bapaknya bagaimana, isterinya bagaimana, semua akan ditanya.

Tu la, kadang-kadang aku rasa cam nak jadi orang bawahan saja sebab tak perlu jaga kebajikan orang lain tapi nak buat cemana.

Dulu zaman belajar dah susah, (science stream lagi tu dari sekolah sampai uni), dah kerja pun susah jugak. Nak jaga staff, nak jaga bos. Kerja aku ni pun susah weh! Kadang2 tdo opis/lab. Aduhaii!!
Ni nak dekat raya, staff nak cuti. Karang dituduh tak adil pulak bila nak bagi cuti kat staff ni. Ada tayar kereta aku pancit karang dikerjakan. Last2 biasanya biar aku je la yang berkorban, korang cuti la ye..Opis kosong karang, bos marah aku, bukannya marah staff bawah aku. Aduhaii!!! Terima jer la, ada hikmahnya kot. Sentiasa bersangka baik huhuhu

Dulu masa kerja swasta, anak syarikat yang oil and gas dapat bonus berbulan-bulan, kami dapat duit raya RM50 sajer. Tak pulak kami bising macam orang kat sini.

Tu la sebabnya bila masuk gomen, dapat RM500 aku beryukur sangat.

Alhamdulillah.



kepada siapa yang cakap aku bodoh tu, aku maafkan, moga-moga pahala puasa ko tu dapat kat aku. Aku bukannya pandai sangat, tapi alhamdulillah berkat susah payah aku masa kecik2 belajar dulu dapat jugak mencecah ke manara gading dan berbalas juga akhirnya. Kena ingat, walaupun kita berborak di alam maya tapi diluar kita semua adalah manusia sebenar. Suka ke aku maki ko bodoh depan muka ko. Kalo tak suka, buat apa maki orang bodoh.

Bak kata orang pandai. Sentiasa le merenung diri sendiri.
Dia bodoh, dan dia tahu dia bodoh. Dia bodoh dan dia tak tahu yang dia bodoh. Lu pikir la sendiri. Penat dah aku menaip, hari ni aku cuti sebab raya nanti cuti aku kena potong, ada staff aku nak cuti. Mak sakit katanya. Nak jenguk maknya jauh sangat kat terengganu tu ha. So bersangka baik je la

Tanpa Nama berkata...

salam..cuepacs kena perjuangkan kenaikan pangkat dan gaji PA khususnya yg ada ijazah.. satu lagi bagi semua ulasan biarlah berakhlak.. ini bulan keberkatan.. banyak pahalanya.. wassalam..

Tanpa Nama berkata...

Hari ini dalam sejarah.. mana ada kerajaan dalam dunia ini bagi bonus pada kakitangan kerajaannya setengah bulan gaji kecuali MALAYSIA..

Tanpa Nama berkata...

Hari ini dalam sejarah.. mana ada kerajaan dalam dunia ini bagi bonus pada kakitangan kerajaannya setengah bulan gaji kecuali MALAYSIA..

wei sengal..apa kat ko ubah ayat ko hari ni dalam sejarah kerana banyak negara tak bagi subsidi(gula,petrol apa kejadah semua) kepada rakyat dia dan juga masih ada negara yang tak bagi bonus malah naikkkan harga dan tak subsidi..so BERSYUKUR la wei..ke ko tak paham maksud BERSYUKUR..kalau ko bersyukur mesti mesti rezeki bertambah dan tak terasa beban..ni tidak, dah dapat nak mengucap Alhamdullillah pun payah..bila tak reti bersyukur nilah jadinya ..itu tak cukup ini tak cukup...wei,kalau ko rasa susah kat luar sana lagi ramai orang susah nak makan pun tak ada duit.ubahlah sikap dan mentaliti korang ni..

akano berkata...

ramai betul yang tak tau nak bersyukur... dapat bonus bersyukur ja lahhh.. asyik nak mengutuk jaa...

Tanpa Nama berkata...

tq byk2 kos bg rm 500 utk raye,tp bile plak kenaikan gaji baru,kami bg pekerja bwahan paras 1k kebawah mana cukup nk biayai kehidupan harian,hrga barang naik,minyak naik,byk kos perlu d blanje.. x padan ngn gaji yg ade skg.. kalo jimat cmne pon ttp akn abis gak nk blanje rutin harian.. sewa umah da bape,arap APT naik n cola naik biar sepadan ngn kenaikan harge barang skg... x pn kenaikan gaji pokok.. mudah2an termakbul.. aminnnn....

Eydha berkata...

ASSALAMMUALIKUM,,,,

JADILAH ORANG YANG TAHU BERSYUKUR...BERSYUKUR! TAHU TAK ERTI BERSYUKUR?? B E R S Y U K U R!!....
TAK DAPAT BONUS UGUT2...
DAN DAPAT BONUS PUN MAIN UGUT2...
MALULAH DENGAN RAKYAT SEKARANG...DAH MAKIN MAJU...DAH TAK TAHU ERTI BERSYUKUR??
-BIARLAH KITA HIDUP BERSEDERHANA ...YG KOMEN X PUAS HATI TU..AKU CABAR! CABAR SUPAYA CAKAP DEPAN2 DENGAN PM APA YG KO TAK PUAS LAGI?...TUNJUKKAN MUKA...KALAU TAK PUAS HATI TU, BIAR JADI GENTLE SIKIT...BARU AKU RESPEK...AKU NI BUKAN PEGAWAI KERAJAAN!! AKU PEKERJA SWASTA, BONUS PUN TAK ADA...PENCACAI KULI JE, DREBAR LORI JA...TAPI AKU TERTARIK DENGAN LAGAT MANUSIA DI DALAM FORUM NI...IAITU TIDAK RETI BERSYUKUR...
[INGATLAH RASA 'PUAS' ITU TAK AKAN BERKESUDAHAN, KERANA JIKA KAU DAH BERASA 'PUAS' IA TETAP AKAN DATANG RASA TIDAK PUAS HATI] TERSIRAT...
FIKIR2LAH..DAN SELAMAT BERSYUKUR WAHAI RAKYAT MALAYSIA...NEGARA KITA AMAN DAMAI...X ADA KUCAR KACIR MCM NEGARA LUAR....KE KORANG MEMANG NK BUAT NEGARA KITA NI 'PADANG JARAK PADANG TEKUKUR?' .... BARU IDUP MEREMPAT MINTA BUDI DAN SIMPATI NEGARA LUAR PULAK? ...INGATLAH WAHAI MANUSIA...BILA KITA RASA BERSYUKUR...PATI AKAN RASA NIKMATNYA..DAN DI SUSULI RAHMAT...INSYAALLAH...
[MAAF JIKA AYAT SAYA MENYINGGUNG SESIAPA YG KAT LUAR SANA - PEACE NO WAR]

kassim baharum berkata...

marilah semua PA kita berseru "KAMI SOKONG DAN SAYANGKAN UMNO DAN BARISAN NASIONAL. HANYA MEREKLAH YANG PRIHATIN NASIB KAMI. HARAP ANWAR SESEN PUN X PERNAH BAYAR"

kita bersatu syahid demi pertahankan bumi tercinta dari dijajah pas dan dap.

Tanpa Nama berkata...

Itulah orang pemalas suka boros sentiasa minta, minta bonus naik gaji sepatutnya orang sentiasa meminta itu tamak haluba sudah diberi gaji macam PA lagi mahu bonus kalau gaji tak cukup letak jawatan buatlah busness sendiri dapatlkan wang banyak ini tidak sentiasa minta tambah gaji saja ini sikap orang pemalas sudah diberi isi mahi lagi minta paha. Suka saja minta saya mahu PA gaji diturunkan tak payah diberi bouns bazir wang rakyat kerana PA kebanyakkannya orang UMNO orang yg tamak

Tanpa Nama berkata...

ramai yang lembek tengkuk termakan gula gula bonus SETENGAH bulan gaji....

Tanpa Nama berkata...

anti zairi:...awak boleh confirm ke boleh dpt bonus 2 bulan gaji klau pembangkang memerintah???....pikir2kan lah dan selamat beramal...ingt sikit duit gaji yg awak dpt tu berkat ke...cuba kenang balik satu ari cukup tak 8 jam awak keje @ bnyak mengular je...tolong la berfikiran terbuka sikit... bab duit nak lebih bab keje culah..

Rakyat Sedar berkata...

Ishhhh.....ishhhhh, ramai gak Penjawat Awam yang bodoh, buta mata, buta hati dengan kemakmuran yang kita kecapi kini, masih tidak bersyukur dengan rezeki yang di anugerah oleh Allah Taala ini, masih menganggap Kerajaan Zalim.................Pi rahhhhhhh. tak sedar di untung.
Pencacai-pencacai ni lah yang hendak memperlingkupkan negara, jadi tali barut bangsa pendatang, jadi lembu cucuk hidung.

Rakyat Sedar berkata...

SETUJU SANGAT AKAN ARTIKEL INI :


ok la tu..masa tahun 2007 zaman pak lah, kakitangan sokongan dah dapat 30% kenaikan. Bersyukur la..ni tidak, dapat jer 30%, masing-masing sibuk beli kereta pastu modified ekzos, makeup sana sini.

Pastu time service kereta takder duit, time bayar insuran road tax x der duit, nak balik kampung servis kereta takder duit, nak bayar tol tak der duit, bayar duit minyak x der duit.

Pastu salahkan kerajaan, najib, paklah, mahathir, umno,bn, pas, pkr, semgant 46, dap, gerakan, Bersih, Perkasa, cikgu sekolah, 41 ke atas semuanya dipersalahkan.. What the hell!!???

Pastu tanya pasai apa bagi bonus sikit, gaji tak naik bla bla bla..Somalia yang kebuluran tu pun tau berpuasa walaupun tak tahu la diorang nak iftar makan apa nanti.

Weh! bersyukur la apa yang ada,tak payah nak dibandingkan dengan negara lain. Sekarang kan dah borderless world, kalo tak suka boleh blah.

Apa ke bahalolnya ugut dapat bonus sikit dengan PRU 13, apa punya mentaliti la..tak kan la sumbangan kerajaan dengan beri bonus ni jer??? Sumbangan lain tak amik kira?? Tak payah tengok jauh la, surau belakang rumah aku ni kalau kerajaan tak bagi duit, sampai aku mati la tak dibuatnya.

Weh! kalo ko duduk US, kalo x der insuran kesihatan, mati tepi longkang la ko..at least kat Malaysia ni kerajaan bagi subsidi kesihatan lagi. PA pun dapat free service kesihatan

aziz karim, melaka berkata...

walau PA johor tidak mendapat bonus, kami yakin ada himah sebaliknya dan tetap setia kepada BN.

PA negeri pembangkang walau diumum bonus, ketahuilah itu semua smata2 nak pancing undi. Sanggup pembangkang bazirkan duit kerajaan negeri semata2 nak raih sokongan.

Bersama selamatkan Malaysia dr dijajah pembangkang

Tanpa Nama berkata...

kata bonus setengah bulan gaji...tp apasal sy dpt xsmpai separuh?gaji pokok rm1626, patut nye dpt dlm rm813, apasal lak dpt rm723?????mana pergi lg rm90 2????hairan,janji xserupa bikin ni......

Tanpa Nama berkata...

betulla...mna perginya knpa bonus saya kurang rm 55??

Tanpa Nama berkata...

SYUKRAN, ALHAMDULILLAH YA ALLAH BONUS RM 500, MOGA REZKI INI AKAN BERTERUSAN DI MASA HADAPAN. SESUNGGUHNYA GERAKAN DARI MU JUA LAH APA YANG BERLAKU SEKARANG INI. NASIB BAIK ADA DARIPADA TIADA. AKU TETAP BERSYUKUR... AKU TAKUT KUFUR NIKMAT.

Tanpa Nama berkata...

yang kurang tu kena potong epf bro..

Tanpa Nama berkata...

kepada kakitangan awam yang x reti bersyukur...elok letak jawatan jela...x bagi bonus dok kutuk saner cni...dh bg pon kutuk jgk...hipokrit la korang...baik berenti je..keje swasta..klu bg bonus 1 tahun pon masih lg ada yg x puas ati...blanje ikut la kemampuan sendiri (sedar diri)...klu dpt rm500 tp nak blanje mcm org gred JUSA..sendri mau igt la...ape2 pon thanks to PM ...dpt gk ringankan beban nk sambut aidilfitri ni...ALHMDULILLAH...

2bz4money berkata...

Bonus masyukkk hari ni. Bagi yg ralat pasal amaun yg diterima, sila baca circular atau rujuk kpd bahagian kewangan masing2. Jgn nak melalak kat cni. Malukan PA je, mcm x reti brsyukur dan rasa terima kasih..

Tanpa Nama berkata...

bersyukur apa yang ada..lepas ni pelarasan gaji pula..terima kasih kerajaan Barisan..prihatin tetang nasib PA..hidup barisan

2bz4money berkata...

Peringatan utk aku sendiri: Berbelanjalah ikut kemampuan dan keperluan dan bukannya kepuasan/kemahuan; boleh mengakibatkan pembaziran/penyesalan di kemudian hari. Berhati-hatilah di lebuhraya perbelanjaan; nahas keterhutangan disebabkan kecuaian dalam menguruskan kewangan ;)

Tanpa Nama berkata...

hidup BN....

Tanpa Nama berkata...

tq cuepacs.. berita baik buat semua PA.. katanya ada kenaikan pangkat dan penyelarasan gaji akhir tahun nie.. pekeliling akan di keluarkan..

Tanpa Nama berkata...

yang dapat bonus seronok la...tp pekerja kontrak di jabatan kerajaan persekutuan tak dapat apa2 bonus pun...keja dah 9 tahun tak pernah rasa apa itu bonus...

Adam berkata...

Kita amat bersyukur dengan pemberian bonus walaupun jumlahnya jauh lebih rendak daripada yang dituntut oleh CUEPACS. Tetapi apa yang penting ialah kerajaan mesti naikkan GAJI KAKITANGAN AWAM sekurang-kurangnya 15% selaras dengan kenaikan harga barang keperluan harian yang melambung naik. Setakat ini gaji Pasukan Keselamatan dan naik beberapa kali, kakitangan awam bila lagi...?

Tanpa Nama berkata...

orang gaji besar mesti la nak bonus besar. tanggungan besar tuuuu. tanggungan kad kredit, keahlian kelab golf, kelab dangdut, kelab itu,, kelab ini, nak shoping raya kat luar negeri lagi. dengan adanya bonus ni harap dapat la meringankan sedikit beban mereka ni. golongan gaji kecik mana ada tanggungan macam tu. setakat tangungan anak bini je. kalau hari biasa tak beli baju baru, raya ni pun takyah la beli. kan dah biasa takde baju baru. nak makan sedap sikit raya nanti pun, tak payah la... membazir je. kan dah biasa makan ala kadar je. lagipun time puasa tak makan ok je. rasanya 500 tu pun dah mewah sangat tu..... bijak dan tajam betul orang jaga kewangan negara kita. hal-hal macam ni pun diorang tak terlepas pandang

Apabila Mata Hati berkata...

Bagusla 1.27juta orang penjawat awam dapat bonus tahun 2011 dekat nak raya ini .Tapi kalau sampai pinjam duit KWSP orang swasta untuk bayar bonus apa kata mereka pula. Setiap bulan sebahagian duit gaji orang swasta dipotong selepas mereka berpenat lelah dan menahan maki hamun dari bos mereka. Nasib mereka lain ada kerja adalah gaji,tidak macam kita tak ada kerja pun dapat gaji siap bonus lagi bila kita pencen.Perlu diingatkan 11juta orang pencarum KWSP berbanding 1.27juta kita boleh mengubah jauh senario politik negara kalau mereka mogok.Tolonglah lain kali kita dapat bonus seranan kita pada KWSP supaya membenarkan pencarum boleh mengeluarkan RM500 atau RM1000 dari akaun dua KWSP mereka, supaya turut tidak terbeban dan iri hati dengan kita. Lihatlah kes FELDA memimjam RM6 bilion dari KWSP dan siap guna buat bayar bonus peneroka mereka . Duit KWSP orang swasta sebolehnya jangan diganggu untuk bayar bonus orang kerajaan. malu rasanya , renung-renungkan lah.

Tanpa Nama berkata...

pelarasan gaji...pelarasan gaji... bila nak umum..tlg la wahai PM, prihatin lah dengan nasib PA,dah nak pilihan raya ni...tak takut ke..