SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

04 April 2012

MAMPU JADI KOPERASI MEWAH

Utusan Malaysia
Oleh NORIZAN ABDUL MUHID
pengarang@utusan.com.my
4/4/2012


ISMAIL Sabri Yaakob menyampaikan replika cek Bantuan Pembangunan Suruhanjaya Koperasi Malaysia kepada Omar Osman (dua dari kanan) di Menara SSM, Kuala Lumpur, semalam. - UTUSAN/ABDUL RAZAK LATIF


KUALA LUMPUR 3 April - Koperasi Penjawat Awam 1Malaysia Berhad (KPA1B) yang baru ditubuhkan bulan lalu mampu menyaingi pencapaian koperasi gergasi lain jika semua 1.4 juta penjawat awam di seluruh negara menyertainya.
Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, selain mampu menjadi koperasi terbesar dengan bilangan ahli yang ramai, KPA1B berkeupayaan mengumpul modal besar.
Ini kerana menurutnya, melalui yuran penyertaan minimum yang dikenakan RM10 untuk seorang penjawat awam, koperasi itu mampu mengumpul sebanyak RM14 juta.

167 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mampu ke beri Dividen tinggi mcm Bank Rakyat Malaysia tu 20%...???
Masa pakcik lawat anak kat jepun ari tu....tak banyak koperasi kat sana...semua simpan duit tunai dalam peti kat rumah aje...

Pakcik dpt ulasan yang ke 1st ke ni....bangga nya pakcik, mcm kat jepun pulak rasanya hahaha

Tanpa Nama berkata...

sapa 1st hari nie??

Tanpa Nama berkata...

omar jadik Presiden Koperasi? hancuss !

Tanpa Nama berkata...

BERAPA BANYAK DAA KOPERASI? AKU HANYA PECAYA KAT BANK RAKYAT SAJA LA NI...MESTI PILIH!! Yang lain hancus...ingat lagi ka CCM, MOCCIS..etc

Tanpa Nama berkata...

sudah sudahla auta tuh..keje pk nak amik duet pa jek..nasib pa apa yang diperjuangkan...sia-sia la aku bayar yuran kupek dari aku stat keje lagi.ni nak sebok wat koperasi plak..
kalu perjuang gaji naik 500 xpa la jugak

Jiwa Kacau berkata...

macam2....

Tanpa Nama berkata...

temberang jer tu.... tau nak ambik duit PA jer...

Tanpa Nama berkata...

Cupek dah lari matlamat jika kecimpung koerasi?
omar kamu pegang Presden Cupek, Kamu jugak pegang Presden Koperasi !

Macam mana niih??

??????? dunia penjawat awam cacamerba !!!

FOKUS !
FOKUS!
FOKUS!

Tanpa Nama berkata...

t"MAMPU JADI KOPERASI MEWAH" - gerun aku dengar bunyi mewah ni..kang koperasi jer mewah, ahli jadi miskin papa kedana. Knapa lah secerdik orang Jepon simpan pitih kat umah jer, POkCikkk...tulun jawab...PAP, sila pi beli karipap dengan teh tarik kurang manis satu. Guna duit hang dulu. Sila ambil tindakan segera.ok dr. Bos hang

Tanpa Nama berkata...

omar jadik Presiden Koperasi? hancuss !

Rabu, April 04, 2012 8:30:00 AM

######################################################################

dah tu awat hang tak tampil secara rasmi & bertanding sakan? p la tanding secara rasmi lawan utk jawatan presiden tu..takat gebang blog saja..pigidahhh..

Tanpa Nama berkata...

dah tu awat hang tak tampil secara rasmi & bertanding sakan? p la tanding secara rasmi lawan utk jawatan presiden tu..takat gebang blog saja..pigidahhh..

##########################################################

Oiii ada suku sakat mana yang pi defend nie... tak sedar diri agaknya...
aku memang akan bertanding tak payah risau wahai kawan yang ko tak puas hati meh ler tampilkan diri ... ada berani..

Jiwa Kacau berkata...

=.='

Tanpa Nama berkata...

Mewah???

perkataan tu sesuai untuk orang atasan jer...

Ayat penyedap masa tubuh koperasi camtu lah...
tunggu 4, 5 tahun akan ada potongan, cas perkhidmatan, cas itu ini,

kalau tak percaya tunggu la...

koperasi indah khabar dari rupa... satu jer leh pakai bank rakyat yg dah terbukti keaslian dan kejantanannya

Tanpa Nama berkata...

Gaji PA naik 13%, tup-tup RON97 naik 10 sen...aper citer ke der ni? Omaq tak mau mintak naik elaun COLA pulak ka? Minyak dah naik....angin dan darah PA pun dah mula naik nih.

Tanpa Nama berkata...

brapa banyak kamu mahu wang omar!

brapa banyak kamu mahu wang omar!

brapa banyak kamu mahu wang omar!


brapa banyak kamu mahu wang omar!

brapa banyak kamu mahu wang omar!

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
dah tu awat hang tak tampil secara rasmi & bertanding sakan? p la tanding secara rasmi lawan utk jawatan presiden tu..takat gebang blog saja..pigidahhh..

##########################################################

Oiii ada suku sakat mana yang pi defend nie... tak sedar diri agaknya...
aku memang akan bertanding tak payah risau wahai kawan yang ko tak puas hati meh ler tampilkan diri ... ada berani..

Rabu, April 04, 2012 9:09:00 AM
************************************************

hang yg tak puas hati sama datuk omar..awat aku yg nak tampil...akai singkat betul...hang yg tak puas hati dgn dia..hang sama dia la..hang yg patut tampil lawan datuk omar secara rasmi...

bukan kami ni yg nak sangat bertanding mcm hang tu..wakakakakaka

Tanpa Nama berkata...

Tengok muka Tok Omar ni....teringat pulak pakcik kat Jepun sbb muka Tok Omar sebijik mcm muka Japanese le...tambah bila to omar mengarang-garangkannya mukanya tu masa tak puas hati sbpa dulu tu hehe...

Tanpa Nama berkata...

aku ada syer bank rakyat tahun ni div 20%.
aku ahli koperasi tentera tahun 2010 div 15%. gi undi mesyuarat agung dpt elaun RM50.
kalu koperasi kupeks leh bagi camtu gak..bulehlaa..drp takde langsung..
kalu tak join apa2 koperasi raser2 najib, nuar, hadi atau kit siang xkan dtg umah aku nk bagi apa2 ker....

Tanpa Nama berkata...

mcm mana nak daftar jadi ahli kalau borang tak da, semua blh masuk ke tak kira jbtn. kalau blh baguslah. saya msti sokong. dari pdrm.

Tanpa Nama berkata...

ni sajalah ni....nak bagi pak omar naik pangkat jadi presiden koperasi bab nak tutup mulut supaya tak buat kecoh lagi ngan JPA tuk SSM+ ,bab banyak duit kerajaan dah abis kerna SBPA kena singkir ke tong sampah..,tengok apa jd nya skrg,bila pekelliling dah kluar? takda pulak nak komenx2 kat media.diam seribu bahasa..Ini bererti jawtn presiden akan kosong bab pak omar dah dpt jwtn yg lebih membawa kemewahan,dlm kupek tak mewah pun...kena kutuk adala.
mainan dunia awie...

Tanpa Nama berkata...

雨の日は憂鬱になりませんか。自分だけだとは思わないんですが、どうですか。

PTD JEPUN berkata...

ohayo gozaimasu!

Tanpa Nama berkata...

moga di Msia tak jadi mcm ni ya pokcik...di Jepun ada mcm ni tak??

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Lelakimengamukdibuangsekolah/Article

Tanpa Nama berkata...

presiden cuepacs omar...
presiden kupekmas omar...
presiden kop mewah omar...
presiden tu omar...
presiden ni omar...
presiden hang omar...
presiden hamprak omar...

presiden cuepacs omar...
presiden kupekmas omar...
presiden kop mewah omar...
presiden tu omar...
presiden ni omar...
presiden hang omar...
presiden hamprak omar...

cucu kepada askar jepun berkata...

mendiang atuk aku kata, orang malaya dulu buat solat hajat supaya jepun keluar & british masuk balik.

tu pasal sekarang ni perkhidmatan awam dikuasai ptd & banyak pakai akta british. kalau jepun stay dulu mesti malaysia dah maju macam jepun, melahirkan banyak pakar dan produk berteknologi tinggi.

ni tak, dapat doktrin dari british, buat keje asyik nak rasuah saja, buat bangunan rapuh, buat kereta rapuh, kos binaan melambung lambung, harga hartanah pun tak masuk akal. nak sangat guna cara british kan?

yang benar
cucu kepada askar jepun

toyolta berkata...

KALAU NAK MEWAH, MASUK BANK KOPERASI LA !

Tanpa Nama berkata...

Kepada cucu askar Jepun, makan sushi & sake la kita hari-hari kalo macam tu.

PTD versi British = MCS,

PTD versi Jepun = Kempetai.

Yang aku suka PAP,PAR, PT, CC, PPT tetiap hari kena angguk tunduk hormat kat PTD. Kalo tak tunduk hormat PTD akan kata Kapra Potong!!.. ehehehehehh

mehwa berkata...

yang nyata, pengurusan tertinggi koperasi yang akan mewah semewah-mewahnya............ahli biasa macam biasala.............muahaha.......muahaha.

Tanpa Nama berkata...

Bagus juga idea kepala hotak ko cucu kepada askar Jepon, kalau pakai doktrin Jepun tu, semua PA jadi macam robot. Tak boleh mengular, cepat datang keja, tak ponteng, tak boleh main games tak chat kat tenet. Keja PA mesti tip top... Pastu bila bos-bos PTD tu bagi arahan korang tak banyak songel....tunduk dan dok berkata HAIT HAIT HAIt....banzaai. Arigato Gozaimasoo!

Tanpa Nama berkata...

Betul...pokcik rasa kita ambil mana budaya kerja yang baik dari jepun tu...yg buruk pun ada tapi jgn kita ikut la yeeer...itu yang pokcik dapat masa lawat anak kat jepun ari tu.....

viosbaru berkata...

yahoooo aku 1st jam 12 ni.. omar gred aku jadi naik ke 27 x? bulan lps mu ckp kjaan xkan turunkan gred J psl suara cuepacs n kajian telah dluluskan.. la ni mu janji nak jumpe sidek ksn.. skg ape cerita omar? xkan mu kena jeling dlm miting da tmasok telormu? baik mu bwk masalah gred j ni.psl mu yg sebok melalak n janji skim baru akan lebih baik.. la ni jd cam sampah.. jgn sebok hal koperasi or lain gred.settlekan dulu hak gred j.. viosbaru

Tanpa Nama berkata...

yahooooo...pokcik yg ke 32nd la viosbaru...
Masa pokcik lawat anak kat jepun ari tu...pakcik cari jugak toyota vios kat jepun nih....tapi takde.
Utk pasaran luar je rupanya...kempunan pokcik nak tengok vios kat jepun haha

Tanpa Nama berkata...

wa tgk omar ni pendirian x tegoh.time start sbpa bkn main lg memuji.lps tu mnyalak sampai tegagap cter kburukan sbpa.. omar ni pendirian x tegoh.nak nampak hero n title dato je pdhal kelulusan djah 6 n xde jase apepon.. camnela cuepacs bole jdkan mangkok gagap yg xde pendirian jd presiden.dia melobi utk kesenangan dri sendiri je.. rase cam x caye je p.a gred bwh cam wa ni boleh turun naik gred dlm masa 3 bulan je.bln 1 wa driver jumud gred 11, lps tu bln 3 wa kembali jd par.. so kesimpulanyer.. siala omar ni

akupro berkata...

apekebende le..
ada lg mentaliti penjajah..
sila lah pandang anak tempatan yg ada potensi hebat..

klu mendongak ke langit mana kan sedar klu seluar terlondeh heheee

Tanpa Nama berkata...

memang betul la...segala kenangan lama mudah betul dilupa..

segala janji manis memang sedap & senang saja dilupakan..

segala kata-kata semangat & janji manis masa interview kerja..dilupakan mcm tu saja..

masa interveiw kerja semua sanggup..semua bolehhhh...semua beres saja..semua demi agama, bangsa & negara!

sekarang berjuta alasan siotttt...hehe..

jom p makan nasi ayam penyet!! yeehaaa

Tanpa Nama berkata...

akupro berkata...
apekebende le..
ada lg mentaliti penjajah..
sila lah pandang anak tempatan yg ada potensi hebat..

klu mendongak ke langit mana kan sedar klu seluar terlondeh heheee

==============
Laa aiiii...kau ni
Mentaliti penjajah ape nye pulak...zaman jajah/menjajah ni dah jadi sejarah la mcm sbpa.
Kita mahu mencotohi kebaikan/kegemilangan itu supaya dicontohi oleh anak-anak tempatan.
Lagi satu memang kita dongak ke langit...tapi pastikan zip seluar tu dah ketat abis tauuu....maknanya walaupun kita memandang ke atas kita kukuhkan asas kita yg dibawah....bukan komen membuta tuli mcm kau tu.

pesara berkata...

yang baik jadikan toladan yang buruk tu jadikan sompadan, yo tak.
tapi yang den tak buleh tahan, bilo cik sonah pun nak jadi owang jepun gak. mak aii, bawak2 lah betobat cik sonah oiii. athoii.. tolong3x bombaaaaa, ambulance, toloooooong!!!.
wawawawa, khe khe khe, kui kui kui, kah kah, kha kha kha, ekekekeke.

pesara berkata...

kek jepon tu, ada yang positif dan ada negetif. buat apa hampa pi ambik yang negetip.
hindarkan perasan prejudis, ketidakpuasan hati dan dogma.
ini lah padahnya, bila wujud hierarki pergaulan sesama penjawat. apa nama, apa nama, dah lama daaaaah.

Tanpa Nama berkata...

mampu kumpul 14 JUTA?.......waaaaoooooowwww....nanti ada yg klabu tahik mata....songlap san...songlap sini....

Tanpa Nama berkata...

mampu kumpul 14 JUTA?.......waaaaoooooowwww....nanti ada yg klabu tahik mata....songlap san...songlap sini....

--------------------
Kalau betul koperasi baru tu boleh achive 20% dividen mcm Bank Kita tu...pokcik tanpe teragak-agak lagi akan masuk saham dia...
Lepas balik dari lawat anak kat jepun ari tu....duit pokcik dlm peti kayu kat rumah tu banyak lagi tu....

Bukan Kerana Nama berkata...

Tanpa Nama Tanpa Nama berkata...

wa tgk omar ni pendirian x tegoh.time start sbpa bkn main lg memuji.lps tu mnyalak sampai tegagap cter kburukan sbpa.. omar ni pendirian x tegoh.nak nampak hero n title dato je pdhal kelulusan djah 6 n xde jase apepon.. camnela cuepacs bole jdkan mangkok gagap yg xde pendirian jd presiden.dia melobi utk kesenangan dri sendiri je.. rase cam x caye je p.a gred bwh cam wa ni boleh turun naik gred dlm masa 3 bulan je.bln 1 wa driver jumud gred 11, lps tu bln 3 wa kembali jd par.. so kesimpulanyer.. siala omar ni

Rabu, April 04, 2012 12:11:00 PM


ko tu yang sial. ada hati mau naik gred free n11. dulu sekolah main2. dah masuk keje nyusahkan orang.

omar bagi cadangan je, bukannya kata nak propose pun.
elok sbpa ni batal. sebab suka2 hati je upgrade sampah2 n1/n3 ni jadi n11. kelakar tgk par par opis aku ni terhegeh2 dok sign borang sbpa, baca pun tidak. semua mata buntang tengok gred naik jad n11. bila batal, semua melopong. jadi par balik, gred n1 balik. kah kah kah.

sekolah malas, ada hati mau free! ptuiiihhh!!

Tanpa Nama berkata...

pesara berkata...
kek jepon tu, ada yang positif dan ada negetif. buat apa hampa pi ambik yang negetip.
hindarkan perasan prejudis, ketidakpuasan hati dan dogma.
ini lah padahnya, bila wujud hierarki pergaulan sesama penjawat. apa nama, apa nama, dah lama daaaaah.

Rabu, April 04, 2012 1:44:00 PM
======================================

alahai...pokcik pesara pon nak amil port...huhu..apa mcm ...sedap makan pencen?? brp tahun dah? duit GCR abis dah?

semoga berkat ya segala duit pencen tu..

Tanpa Nama berkata...

omar bagi cadangan je, bukannya kata nak propose pun.
elok sbpa ni batal. sebab suka2 hati je upgrade sampah2 n1/n3 ni jadi n11. kelakar tgk par par opis aku ni terhegeh2 dok sign borang sbpa, baca pun tidak. semua mata buntang tengok gred naik jad n11. bila batal, semua melopong. jadi par balik, gred n1 balik. kah kah kah.

sekolah malas, ada hati mau free! ptuiiihhh!!

Rabu, April 04, 2012 2:33:00 PM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

muahaha...wakakaka...betul..betul...betullll...ada hati konon mau semua free...mau semua naik..

bila tak faham...tanya la tempat yg betul...tapi takmau..sombong...angkuh..bincang sesama sendiri..sembang kedai kopi..padan muka pada yg salah sign bab persaraan..

tuduh org angkuh..tapi tak cermin diri..walhal dah menzalimi diri sendiri..tapi sebab ego..sibuk nak salahkan org lain! mana mo ngaku..wakakakaka....

Tanpa Nama berkata...

asyik jepun jer... biarbetul dok malaysia, jadi rakyat malaysia yang bertanggungjawab kepada bangsa dan nusa...jangan dok ingat kat orang bagus, malaysia boleh...

Tanpa Nama berkata...

omar ego....,
omar ego....,
omar ego....,
omar ego....,
jpa ego....,
jpa ego....
yamaha ego...
honda jazz...
suzuki swift...,
nissan skyline....

Tanpa Nama berkata...

hahahaha kt tmpt aku par2 pn gigit jari gak. siannn.. tuh ler eksen sgt. kelulusan rendah tapi xsedo diri, klu ckp tuh cm pegawai pun ader. tak sedo diri tuh pargawai. wakakakakaka

cc ajak bincang xmo, eksen, sumer kt dh phm kononnn. pdn muke!

Tanpa Nama berkata...

Lepas balik dari lawat anak kat jepun ari tu....pokcik berkenan betul dgn NISMO ni....
Tangkap satu le...duit ganjaran pokcik ada lagi tu.....

Tanpa Nama berkata...

Masa pakcik lawat anak kat jepun tu...mmg pokcik tengok PAP-PAP kat sana mengalahkan pegawai....tapi sesuailah sbb PAP = Pegawai Am Pejabat....bagi can laaaaaa

Tanpa Nama berkata...

BELAJAR KAT POLI/UITM AMBIL SIJIL...MASUK KEJA GUNA SIJIL DI LETAKKAN PD GRED 17....KENAIKAN GAJI TAHUN DALAM SSM BARU NI RM 95...BAIK JD POLIS HANYA MASUK GUNA SPM JAWATAN PALING RENDAH IAITU KONSTABEL YA1, KGT RM 100 LG BAGUS....

Tanpa Nama berkata...

Alangkah indahnya kalau PAP N1 atau R1 tu bila masuk jadi PA..ada cita-cita atau berkesungguhan nak jadi JUSA...paling kokak pun jadi lah EO atau PT Kerani cabuk pun jadilah..transformasi minda untuk berubah. Bukan dok bekarat dari awal masuk sampai ke pencen tak nak berubah. Lepas tu dok maki orang lain kata tak amik pot kebajikan mereka. Berubahlah dan hijrah untuk kebaikan diri...tetapi kalo dah malas nak berubah lantak korang laa bekarat sampai ke pencen dok di situ...

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
BELAJAR KAT POLI/UITM AMBIL SIJIL...MASUK KEJA GUNA SIJIL DI LETAKKAN PD GRED 17....KENAIKAN GAJI TAHUN DALAM SSM BARU NI RM 95...BAIK JD POLIS HANYA MASUK GUNA SPM JAWATAN PALING RENDAH IAITU KONSTABEL YA1, KGT RM 100 LG BAGUS....

Rabu, April 04, 2012 3:08:00 PM

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ni satu lagi statement kurang fikir...apa tunggu lagi?? awat tak resign? p la join POLIS kalau suka sangat..cepat la sket..tapi pastikan la cukup layak utk dipilih juga sebagai POLIS..

apa yg nak kecoh sangat..p cepat sket mohon..semoga berjaya dipilih & dilantik!

kalau berjaya masuk POLIS..jgn nak fikir idea lain plak utk komplen!

Tanpa Nama berkata...

BELAJAR KAT POLI/UITM AMBIL SIJIL...MASUK KEJA GUNA SIJIL DI LETAKKAN PD GRED 17....KENAIKAN GAJI TAHUN DALAM SSM BARU NI RM 95...BAIK JD POLIS HANYA MASUK GUNA SPM JAWATAN PALING RENDAH IAITU KONSTABEL YA1, KGT RM 100 LG BAGUS....

Pokcik pencen ke Jepon, sedihnya eden nengok mentaliti orang-orang kita...ni la malas nak belajar ke peringkat tinggi...cukup bangga setakat sijil sahaja...pastu bila time nak naik gaji nak naik pangkat..nak naik tinggi-tinggi..pokcik gi jepon tulun bagi nasihat sama.

DG17 berkata...

bercita-cita dan nak berubah tu biarlah kena caranya.

sambung belajar, ambil spm semula atau paper julai, lepastu pelan2 kayuh naik n17, lepastu ambil ptk takpun exam kpsl untuk n27

tu baru ADA CITA-CITA NAMA DIA. bukannya dok tunggang langgang caca marba, lepastu harapkan cuepacs fight dengan kerajaan untuk bagi free naik jadi n11, sebagaimana n11 dulu dapat naik free jadi n17 takyah susah-susah ambil exam kpsl untuk naik n17

INDAHNYA DUNIA KO!

Jiwa Kacau berkata...

REFORMASI!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Dpd Bakal JUSA C, hangpa take five dulu layan lirik kat bawah ni...toksahla asyik gaduh2. Timakacih pada yag bagi lirik ni utk aku plagiat.

Doraemon Lirik

konna koto ii na
dekitara ii na
anna yume konna yume ippai aru kedo

minna minna minna
kanaete kureru
fushigina POKKE de kanaete kureru
sora wo jiyuu ni tobitai na

(hai! takekoputaa!)

AN AN AN
tottemo daisuki
DORAEMON

VERSI MALAY nya.

Pada Suatu hari
Tempat tinggal Nobita
Muncul seekor Makhluk
Berwarna biru muda

Badannya bulat-bulat (Doraemonnya marah nih kalo tau dibilang bulat...)
Suka makan kuih donat (haaahhh... DONAT??)
Bila nampak tikus ia melompat (Makin marah lagi neh doraemon... )

Nobita ketawa sambil berkata:
(“aik?! takut tikus ke?”) ========> apa coba??

Ang! Ang! Ang!
Makhluk itu bernama
DORA-E-MON…

J41 Bru Masok Keje berkata...

AAAAAAAAArrrrr BosaNg taHap GabaNg!!!

Nak bukAk FB TeNet BLok.. TePaksaLah Baca Komen daLam Cupex Nie.. Hmm.. Nak cari Awek daLam bLoq Nie Lah.. ade saPe2 Bujang x Yg komen2 NIe..??? =)

Jande Berhias berkata...

Tanpa Nama J41 Bru Masok Keje berkata...

AAAAAAAAArrrrr BosaNg taHap GabaNg!!!

Nak bukAk FB TeNet BLok.. TePaksaLah Baca Komen daLam Cupex Nie.. Hmm.. Nak cari Awek daLam bLoq Nie Lah.. ade saPe2 Bujang x Yg komen2 NIe..??? =)


----------------------------------------------------------------------

BoleH je kaLau Nk BkenaLan... =)

J41 Bru Masok Keje berkata...

eRk!!! O.o "

Tanpa Nama berkata...

Kau Janda Berhias nak cari awek...?????
Kau minat sejenis ke ape..????
Masa pokcik lawat anak kat jepun ari tu....banyak pokcik tengok yg sejenis-sejenis ni.....mintak dijauhkan yeeeeee

Tanpa Nama berkata...

Pokcik biasa la la ni bebudak baru ni suka sama suka dgn spesies depa sendiri. Depa bukan tau apa pun...tau nak seghonok ja...dah la masa belajaq dulu tak tau susah dok perabih duit PTPN tu, nak bayaq balik baloq liat..lepas tu sibuk bizi la kunun ke hulu kehiliaq dengan IPAD la broadband la henpon 3G la 4G la..hutang keliling pinggang...pastu masuk keja gomen dok melalak gaji tak cukup.

Jande Berhias berkata...

Eleh Pakcik2 Nie jeLez Lah 2 daH tua xLaku... !!!

Tanpa Nama berkata...

Jande Berhias berkata...
Eleh Pakcik2 Nie jeLez Lah 2 daH tua xLaku... !!!

Rabu, April 04, 2012 4:06:00 PM

Sapa yang tak laku Cik Jan oiii, Pakcik ni dah ada 2 bini..tak kan tak laku kot? Hang tu yang dok jadi Janda tu yang tak laku nooooiii...dah jadi bini orang kena rejek jadi janda...sapa yang tak laku ni habag mai sat?

Tanpa Nama berkata...

Eleh Pakcik2 Nie jeLez Lah 2 daH tua xLaku... !!!
--------------------
Heehhh kau...kau ingat pokcik ni dah lemau ke ape.....
Masa pokcik lawat anak kat jepun ari tu...masa jalan-jalan kat Nagoya (bkn nagoya kedai kain tu hehe)...awek-awek jepun tu tertoleh-toleh kat pokcik tauuuu...baru pokcik sedar rupanya pokcik segak lagi...

Tanpa Nama berkata...

cucu kepada askar jepun berkata...
mendiang atuk aku kata, orang malaya dulu buat solat hajat supaya jepun keluar & british masuk balik.

tu pasal sekarang ni perkhidmatan awam dikuasai ptd & banyak pakai akta british. kalau jepun stay dulu mesti malaysia dah maju macam jepun, melahirkan banyak pakar dan produk berteknologi tinggi.

ni tak, dapat doktrin dari british, buat keje asyik nak rasuah saja, buat bangunan rapuh, buat kereta rapuh, kos binaan melambung lambung, harga hartanah pun tak masuk akal. nak sangat guna cara british kan?

yang benar
cucu kepada askar jepun

Hang in silap, bukan Jepun ataupun British kita begini. Ini adalah kerana si mamk itu, konon nak buat semua made in Malaysia, Inilah pengenan nya. Hancur negara tersayan kita ini

Tanpa Nama berkata...

koperasi mewah...omar yang mewah..hang jolie....

Tanpa Nama berkata...

Muflis jika mansuh hutang PTPTN

E-mel Artikel Cetak Artikel Tanda Artikel Besarkan Saiz Teks Kecilkan Saiz Teks Komen Artikel

KANGAR: Negara boleh muflis jika cadangan memansuhkan hutang Perbadanan Tabung Pendidikan Nasional (PTPTN) yang kini berjumlah RM40 bilion menjadi kenyataan.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan berkata, jumlah hutang itu membabitkan angka yang besar dan bukan mudah sebagai sebuah negara membangun seperti Malaysia mahu melaksanakannya.


Katanya, pemansuhan berkenaan secara tidak langsung bererti semua kos pengajian pelajar di institusi pengajian tinggi (IPT) selepas ini perlu ditanggung kerajaan dan membabitkan jumlah perbelanjaan lebih besar.

“Saya lihat cadangan pemansuhan hutang PTPTN ini sebagai retorik parti pembangkang untuk mengaburi rakyat terutama di kalangan pengundi muda kerana ia bukan mudah dan agak mustahil untuk dilaksanakan.


“Bagi saya, bantuan kepada pelajar yang disalurkan sekarang amat memadai dan kita tidak mahu mereka hilang tanggungjawab dalam soal pendidikan jika semuanya ditanggung percuma,” katanya.


Beliau yang juga Ketua Penerangan Umno berkata demikian selepas merasmikan Program ‘Asperisasi 3 Tahun Tranformasi’ sempena ulang tahun ke-3 Pentadbiran Datuk Seri Najib Razak sebagai Perdana Menteri dan Karnival 1Malaysia Peringkat Perlis, di sini, semalam.

Hadir sama, Menteri Besar, Datuk Seri Dr Md Isa Sabu; barisan Exco negeri dan Ketua Pengarah Penerangan, Ibrahim Abdul Rahman.


Ahmad berkata, pihak pembangkang kini riuh dengan cadangan memansuhkan hutang PTPTN sebagai strategi menarik pengundi menjelang Pilihanraya Umum (PRU) ke 13 nanti.

Tanpa Nama berkata...

koperasi mewah...omar yang mewah..hang jolie...

koperasi mewah...omar yang mewah..hang jolie...
koperasi mewah...omar yang mewah..hang jolie...
koperasi mewah...omar yang mewah..hang jolie...

Tanpa Nama berkata...

wakakakaka....

masa interview nak masuk kerja..semua yes sir!! semua sanggup...semua boleh saja!!

tadak masalah..semua boleh usaha..boleh janji itu ini..

bila dah dpt lantikan..dah sah jawatan..dah dpt taraf berpencen..banyak plak komplen woooo....semua salah...semua tak boleh...dia saja yg betul!!

Tanpa Nama berkata...

Koperasi mewah duit ahli. Mewah sebab boleh CLAIM hadir mesy.
1. Mesy. Biro Keahlian, (4x sbln)
2. Mesy. Biro pinjaman,(4x sbln)
3. Mesy. Biro Kewangan,(4x sbln)
4. Mesy. Biro Perniagaan(4x sbln,
5. Mesy. Biro Kebajikan,(4x sbln
6. Mesy. ALP Koperasi (4x sbln
7. Mesy. ALP dgn wakil zon (8x sbln
8. Mesy. ....

1. Claim elaun bulanan Presiden.
2. Claim elaun bulanan Mesy.Biro-biro.
3. Claim elaun hadir mesy.
4. Claim elaun hadir mesy. dgn peg Kop.
5. Claim elaun mesy. ALP.
6. Claim elaun mesy. bersama wakil zon.
7. Claim elaun taklimat / perjalanan jumpa ahli di Sabah, Sarawak, Langkawi, Kota Bharu, Johor Baru, etc.
8. Claim elaun jumpa Menteri.
9. Berapa bnyk mau CLAIM daa ..

Koperasi MEWAH duit ahli !!

Hidup omar !

Tanpa Nama berkata...

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Ahmad Maslan berkata, jumlah hutang itu membabitkan angka yang besar dan bukan mudah sebagai sebuah negara membangun seperti Malaysia mahu melaksanakannya.

---------------
Ini Ahmad Maslan....tak boleh pakai punye....habis la felda.
Nasib baik masa pokcik lawat anak kat jepun ari tu...kat jepun takde felda...kalau tak sampai ke jepun si maslan ni nak korporatkan....
Geram betul pokcik...

Tanpa Nama berkata...

nak tegelak pun ada...
hangpa asyik rujuk kat jepun je
masa hamba kat jepun dulu hamba pakai kasut. tengok org jepun duk pakai selipar je. laju dr hamba jalannya

Tanpa Nama berkata...

Sokong pakcik pencen....bukan mudah apa plak ngok...tu hutang Tajudin MAS tu senang2 bagi hangus berapa ratus juta tu, kos bayaran balik jambatan bengkok yng tak jadi berapa ratus juta, kos pemimpin2 yg dok pi bekempen beratus juta, kos lawatan ke luar negara berapa puluh juta....lupus PTPTN yang ciput cam tu pun tak mampu...baik pegi mampTuth Mat Maslan. Tak reti jadi pemimpin nak jadi pemimpin.

Tanpa Nama berkata...

koperasi mewah...omar yang mewah..omar hang jolie...

koperasi mewah...omar yang mewah..omar hang jolie...
koperasi mewah...omar yang mewah..omar hang jolie...
koperasi mewah...omar yang mewah..omar hang jolie...

Tanpa Nama berkata...

omar ego....,
omar ego....,
omar ego....,
omar ego....,
jpa ego....,
jpa ego....
yamaha ego...
honda jazz...
suzuki swift...,
nissan skyline....

Tanpa Nama berkata...

omar ego....,
omar ego....,
omar ego....,
omar ego....,
jpa ego....,
jpa ego....
yamaha ego...
honda jazz...
suzuki swift...,
nissan skyline...

Tanpa Nama berkata...

Koperasi MEWAH duit ahli !!

Hidup omar !

Tanpa Nama berkata...

wakakakaka....

masa interview nak masuk kerja..semua yes sir!! semua sanggup...semua boleh saja!!

tadak masalah..semua boleh usaha..boleh janji itu ini..

bila dah dpt lantikan..dah sah jawatan..dah dpt taraf berpencen..banyak plak komplen woooo....semua salah...semua tak boleh...dia saja yg betul!!

mcm mana tu?? mana pergi janji manis masa interview awal dulu??

Tanpa Nama berkata...

Koperasi MEWAH duit ahli !!

Hidup omar !

Tanpa Nama berkata...

Koperasi Mewah ke tau Ahli Koperasi Yang Mewah...????
Kalau setakat koperasi aje yg mewah tapi bukan ahlinya....baik pokcik masuk koperasi kat Jepun nun....dividen dia pakai Yen....

Tanpa Nama berkata...

ingat halal dan haram

Tanpa Nama berkata...

Halal .. CLAIM dgn tuntutan yg benar dan mesy yg dibenarkan oleh Undang-undang koperasi.

matlamat menghalal cara ..

Pikiaq ler bilamasa MAJLIS TERTINGGI Cuepacs boleh tumpu perkara pekerja dlm Cuepacs dan satu masa kena fikir hal Koperasi (sebab dah jadik Ahli Lembaga Pengarah KOPERASI) dan nak buat duit lagi ...

harubiru .. cacamerba ..
hidup omar !

lok_lak84 berkata...

kat sini semua pencacai. takat ada degree dan diploma IPTA tu, sampah...

lagi sijil poli, setaraf PMR pun nak mintak tinngi.. macam kimak.. yg masuk maktab pun semua yg x pass SPM. yg cerdik2 biasanya masuk KUSTEM la cm aku neh.

lain la kalo diploma atau degree KUSTEM. baru layak dikata bangga dengan IPT ranking no 1 malaysia ni.

Ikhlas
KUSTM BEST
Aku jadi guru nak selamatkan bidang pendidikan

Tanpa Nama berkata...

agi sijil poli, setaraf PMR pun nak mintak tinngi.. macam kimak.. yg masuk maktab pun semua yg x pass SPM. yg cerdik2 biasanya masuk KUSTEM la cm aku neh.
@@@@@@@@@@@@
Yang orang yang bangang dan buta hati jer masuk kat situ... KUSTEM untuk result ciput dan paling penting banggunannya sentiasa menjungjung tanda sakib...
sila rujuk

http://syafiqblogz.blogspot.com/2008/09/lambang-salib-atas-bumbung-kustem.html

Tanpa Nama berkata...

Ikhlas
KUSTM BEST
Aku jadi guru nak selamatkan bidang pendidikan
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

IKHLAS
POYO BEST
AKU JADI POYO NAK SELAMATKAN BIDANG KEPOYOAN.

Tanpa Nama berkata...

KUSTEM....????? Jarang dengar laaaa nama IPT nih..mcm KETAM pulak.
Mcamana buleh jadi no 1 pulak....ranking sukan IPT pun tak dengar dia no 1...akademik lagi laaaaaa.

Tanpa Nama berkata...

Aku menyeru pada pada kekawan yg dikatakan kumpulan pelaksana @ SPM ke bawah tak kira apa jabatan,agensi ataupun kementerian.Marilah kita menunjukkan kuasa kita pada PRU 13 akan datang.Sedarlah kita telah lama dipermainkan dalam soal semakan atau kenaikkan gaji oleh JPA yg diterajui PTD.Kita semacam dihina oleh kelayakan kita.Kita terpaksa menunggu 15 tahun untuk naik gred.Sedangkan gred P& P dan keatas cukup mudah,ada yg perlu tunggu tak sampai 5 tahun.Maklumat yang terbaru dari seorang kawan Jabatan Kastam mengatakan untuk gred W41 naik W44,baru 4 tahun lebih saja berkhidmat ( cap jari tak kering )dah dapat kenaikkan pangkat.Pegawai kiri Jabatan Kastam tak macam itu,15 tahun W17 baru KUP gred W22.Ada yg hampir 10 tahun W22 tidak dapat kenaikkan lagi ke W26.Malah ada yg lebih 30 tahun berkhidmat sampai pencen la engkau W22 pelbagai alasan diberi..takder waran.Bukan sakit hati pada W41 yg naik pangkat W44( gaji naik ribu woi)tapi berlaku adil ler aduhai JPA PTD.Kesian aku tengok kawan aku pegawai kastam kiri tu..Union diorang pun tak boleh buat parbenda.Kata mau jumpa Najib..haha.AYOH SOKONG PEMBANGKANG.TAWAN PUTRAJAYA RAMAI-RAMAI..!!

Tanpa Nama berkata...

yahhhhh aku sokong cadangan mu.. hancorkan amno n be end.. mereka pengkhianat n semua media dorg conquer n tunjukkan be end n rambot rosmah mcm sundal

Tanpa Nama berkata...

Aku paling benci dgn program bersamamu ni. Hampir majoriti yg mintak kesian dan bantuan tu org melayu di semenanjung, seolah mengambarkan org melayu ni terlalu manja dan bergantung sangat dengan bantuan dan minta kesian. Miskin sangat ke melayu ni? takde pun aku tengok muka org cina, india, iban dan kadazan kat siri tersebut. Menyampah lah aku...

Tanpa Nama berkata...

Betul... aku sokong... takde pun muka org sabah, sarawak, indon dan cina yg kerap keluar. hehe...

Tanpa Nama berkata...

Sabah dan Sarawak ialah negeri yang kaya raya. minyak banyak wooo... tak perlu la nak berkoperasi ni. tak main la...

Tanpa Nama berkata...

Oit pokcik jopun,
lirik bwh ni
(hai! takekoputaa!)

bukan ke maksudnye si doraemon tu nk kluarkan tekopter die bg kt nobita?

tekopter= buluh terbang yg diorg letak kt kepala bile nk pegi sana sini. betul x pokcik jopun? sy agak je lah sbb slalu dgr lagu ni dkt astro ceria bile citer ni main

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama J41 Bru Masok Keje berkata...

AAAAAAAAArrrrr BosaNg taHap GabaNg!!!

Nak bukAk FB TeNet BLok.. TePaksaLah Baca Komen daLam Cupex Nie.. Hmm.. Nak cari Awek daLam bLoq Nie Lah.. ade saPe2 Bujang x Yg komen2 NIe..???

.........................................................................................................

Aku bru balik kursus DISLEKSIA ari tu dkt JPN johor.
Pakar tu ckp antara ciri-ciri budak-budak disleksia ni, bile meulis mcm kt atas tu la. sekejap huruf dia besar sekejap huruf dia kecik. tp dia kate budak disleksia ni pintar. kebanyakan org-org ternama kt dunia ni penghidap disleksia.
yg menulis kt atas ni mungkin cikgu dia tak tau die disleksia kot sbb zaman tu bende x dikaji sgt. kalau cikgu die tahu dan diberi bimbingan mungkin dia x jd J41 kot. mungkin dh jd profesor mcm einstein... huhuhuhu
jgn marah ha.... nti kene jual.

Tanpa Nama berkata...

Koperasi Penjawat Awam 1Malaysia Berhad (KPA1MB)sudah pun tertubuh. Terpulang kepada 1.4juta Penjawat Awam nak serta ke tidak. Tiada paksaan. Saya cadangkan serahkan pengurusan dan operasi KPA1MB kepada KOSWIP oleh kerana KOSWIP telah berjaya sejak tahun 1922 ditubuhkan dan tidak pernah gagal, sehingga kini, untuk mengelakkan dari didominasikan oleh pihak ketiga (perbadanan kebangsaan). Apabila telah dapat berdiri sendiri nanti bolehlah pihak KOSWP lepas tangan. KPA1MB umpama bayi baru lahir, belajar meniarap, merangkak, berjalan, berlari dan melompat.Untuk mencapai tahap dewasa perlu sekurang-kurangnya 21 tahun. Saya harap jika terbitkan saham jangan lebih rm1.00 jualan dan belian. Kalau dilihat kini banyak saham terbitan (kata nak bantu orang kita) tapi bila semua telah habis dijual, keesokan hari dah jadi kurang dari rm1.00 jualan dan belian.Terkulat-kulat lah pemegang saham bila pulak nak naik harga.BIAR INDAH KHABAR DAN INDAH RUPA.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum dan salam semua

Kepada Pak Cik Pesara melewat anaknya di Jepun memang banyak muslihatnya. Pada firasat dan matahati saya Pak Cik bukanlah pesara dan masih sebagai seorang Kakitangan Awam yang memengang jawatan tinggi kerajaan.

Hanya orang memengang jawatan dan pernah dilantik saya tahu mendalam selok belok perjalanan dan retetan perjalan sesebuah koperasi.

Apa yang saya lihat dan pastikan Pak Cik banyak memainkan peranan seolah beliaulah penulis, pengarah dan pelakon utama dalam blog ini. Kata hati saya blog ini dikuasai oleh Pak Cik. Kemungkinan besar berlakunya krisiss antara Pak Cik dengan pimpinan cuepacs.

90% tekaan saya benar semuanya dan memang Pak Cik banyak melakukan tugas rasmi keluar negara dan memang anak2 Pak Cik belajar diluar negara.

Mengapa harus bercekerama sedangkan kita lihat ini agenda Yahudi dalam menjatuhkan Malaysia semakin menjadi apabila secara terangan mereka berjaya membuat pertelingkahan anatara sesama melayu.

Jadi mengapa kita harus berbangga dengan negara luar sedangkan kita harus berbangga dengan kejayaan negera kita yang kini sentiasa dicemburui oleh negara lain.

Ibarat hujan emas dinegara orang
Hujan batu dinegara sendiri
Apakah kita bangga dengan negara orang
Sedangkan miskin kita mendapat simpati dinegeri sendiri.

Cuma kita yang tidak perihatin dan sentiasa mengharapkan tongkat sakti serta pertuanan dihati. Selagi perasaan hati kita masih diminda hasad dengki selagi itu emas didepan mata dan rezeki dihidangkan kita buat tak peduli dan menafi.

Salam hormat daripada saya yang kerdil BP.

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum dan Salam Semuanya

Diharapkan TuanPuan yang dihormati dan cubalah fahami dan mendalami makna lagi ini. Jangan kita menyesal dikemudian hari sudah tak berguna lagi.

PONDOK KECIL

dipondok kecil di pantai ombak
berbuih putih beralun-alun

disuatu hari ayah berkata
jaga adik mu ayahkan pergi jauh
ku pandang wajah ayah dahinya ku cium
air mata mengalir hatiku pilu

diam-diamlah sayang jangan menangis
doakan ayah semoga diterima
diam adik ku sayang jangan menangis
andai ayah gugur doakan dia syahid

selamat berjuangan ayah tercinta
kau pergi dulu ayah ke medan juang
ku iringi doa moga berjaya
beroleh kemenangan demi agama Islam

wahai abang ku kemana
ayah ku sayang ayah ku cinta ayah 2x

duhai adik ku sayang jangan bersedih
ayah mu pergi menyambut seruan Ilahi
tapi ingatlah adik ku pesanan ayah
berjuangan dan berkorban walau dimana jua

pada Mu Tuhan aku bermohon
dosa ayah ku minta diampunkan
berilah rahmat bantulah dia
untuk menegakkan agama Islam

alam Ikhlas daripada Hamba BP

Tanpa Nama berkata...

alahai...pokcik pesara pon nak amil port...huhu..apa mcm ...sedap makan pencen?? brp tahun dah? duit GCR abis dah?
__________________________________________________________________________

mungkin ada sebab dia buat begitu..
berdasarkan pengalaman seorang kawan. kemudian penulis meletakkan dirinya dalam situasi tersebut..

Tanpa Nama berkata...

PONDOK KECIL
_____________________

nada murni

Tanpa Nama berkata...

Apa sibuk2 malalak dgn kenaikan gred, kenaikan gaji ni,..memang pn semua pA kena tipu oleh BN@ Barang Naik hidup2..semua PA di permain mainkan oleh PM,..tapi jangan berputus asa pA semua sbp masi ada cahaya di dpn yang dapat membantu kita..pergunakan kuasa kita pada PRU13 ini utk buat perubahan...sbp jika PR memerintah kenaikan gred dan kenaikan gaji PA semua akan di kaji balik yang tercatit dalam BUKU JINGGA PR...sila baca BUKU JINGGA cari di internet utk menambah pengatahuan...jika di kabulkan PR memerintah penjawat awam lah yag paling untung kerana mendapat kenaikan 2X setahun pd 2012 ini..apa lg kita tunggu perguna kan kuasa Rakyat untuk buat perubahan bagi , inilah masa yang paling sesuai .....

Tanpa Nama berkata...

omar... jd x gred g naik 27..

Tanpa Nama berkata...

kepada Pokcik yang melawat anak kat Jepun, ini pesanan saya :PILIHANRAYA SUDAH DEKAT: MARI KITA BERAMAI-RAMAI SOKONG DAN UNDI CALON ORANG KITA PRU13 NANTI. ASALKAN CALON MELAYU KITA SOKONG DAN UNDI SEMAADA IA ORANG BN ATAU ORANG BUKAN BN. YANG PENTING ORANG MELAYU, ISLAM DAN RAJA TETAP UTUH. UNDILAH UNDILAH UNDILAH BANGSA KITA, JANGAN DILIHAT PARTI APA ASALKAN MELAYU KITA UNDI...! JANGAN KITA SAMPAI JADI MELAYU KAT NEGARA YANG BERPISAH DENGAN MALAYSIA TU.....!

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum dan salam semua

Kepada Pak Cik Pesara melewat anaknya di Jepun memang banyak muslihatnya. Pada firasat dan matahati saya Pak Cik bukanlah pesara dan masih sebagai seorang Kakitangan Awam yang memengang jawatan tinggi kerajaan.
----------responded----------------
Saya SOKONG ANDA YANG MENJEJAKI POKCIK LAWAT ANAKNYA KAT JEPUN. Saya setuju dengan ulasan anda kepada Pokcik yang lupa ASAL USULnya Kalau dia setakat lawat dan balik lepas tu puji2 negara Jepun tu bolehlah. Saya pikirkan anak2 Pokcik tu pergi belajag kat sana dah tentu guna duit gomen. Tak kisahlah biasiswa/tajaan oleh jabatan dan badan kerajaan. Tapi berkepak2 macam ayam jantan ekor berjurai taik. Tak ada jatidiri. Kalau pecah perang orang2 macam ni (termasuk anak sedare pokcik tu) dikhuatiri menjadi pembelot bangsa.
Mari kita buat operasi pemutihan semangat kenegaraan kepada pokcik
dan anak sedarenya yang tak abis2 cakap pasal awek,pelacur, pondan dan gay kat Jepun. Naik loya tekak aku. huwek....! Insaflah pokcik dan anak sedarenya.....!

Tanpa Nama berkata...

kepada pok cik ke Jepun ni pak lang nak cakap,


Biar lah pok cik diorang semua yang tak puas hati dengan tulisan pok cik tu , apa yang pasti selepas keluarnya cerita pok cik tu, ada sahaja cerita lawak selepasnya yang boleh menghilangkan tension kerja, dan di dapati graf kutukan kepada skim lain dah berkurangan , ni dengan benda berpesan-pesan kepada kebenaran apa salahnya, baguis juga teruskan kerana selitan jenaka tersebut telah menghilangkan tension untuk mengurangkan dosa mengutuk kumpulan lain. saya sokong Polis angkasa Gabannnn

Penjawat Awam Vateran berkata...

Siapa yang MEWAH sebenarnya ??? Sudah semestinyalah Ahli Lembaga Pengarah yang MEWAH, dapat elaun Ribu-ribu..............Penjawat Awam, menambahkan Hutang ( MEWAH HUTANG ).

Fokuslah..........kepada perjuangan asal.

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih Pak Lang...
Tu kekadang pokcik heran....pokcik rasa takda ape lucah yg pokcik buat....pengkhianat negara sangat ke pokcik ni...???
Kata pak lang tu betul...graf kutukan, makian dan kata mengata dah kurang sikit.
Kekadang kita jgn lah terlalu serius dlm semua benda...anggap aje tulisan pokcik iklan je dlm ni...yg lain nak terus kutuk mengutuk tu...terus kan lah....pokcik mcm ni juga..tetap lawat anak ke jepun hehe

Tanpa Nama berkata...

perlu ke budaya kerja sektor swasta/kilang yang suka menganjingkan staf bawahan di implemenkan dalam sektor awam?

Tanpa Nama berkata...

tanda tanya.??..Benar kah COLA tiada tunggakkan sebagaimana berkaitan gaji..?ada yg mengatakan pekeliling telah pn kluar tentang COLA....

Tanpa Nama berkata...

pekeliling cola da keluar... berkuatkuasa 1 april..

Tanpa Nama berkata...

tolong bagi alamat address nak download pekeliling tu, dari JPA mcm ada masalah download aje tolong tq

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

tolong bagi alamat address nak download pekeliling tu, dari JPA mcm ada masalah download aje tolong tq

Khamis, April 05, 2012 10:00:00 AM


aku boleh saja download pekeliling tu

http://docs.jpa.gov.my/docs/pp/2012/pp012012.pdf

line internet kau tu yang bermasalah tu.

PTD Cerdik berkata...

terjemahan doraemon diatas mmg mengarut dan bodoh sekali.. kok ya pun nak buat lawak bukan dgn membodohkan org lain disini yg pakat komen jugak dan percaya pada mu. takekoputa tu helikopter buluh daaa

mcm ni:

aku ingin begitu aku ingin begini
ingin itu ingin ini banyak sekali

semua semua semua (minna minna minna)
dapat dilakukan
dapat dilakukan dengan poket ajaib

(sora wo jiyuu ni tobitai na)
aku ingin terbang bebas di angkasa

hai, takekoputa (ya, helikopter buluh)

an an an
totemo dai suki (orang yg paling saya suka)
doraemon

yg lain2 tu nnt2 la sebab panjang. yg penting, ramai dibodohkan oleh terjemahan palsu diatas.


sekian

Tanda Nama berkata...

Tanpa Nama Tanpa Nama berkata...

tanda tanya.??..Benar kah COLA tiada tunggakkan sebagaimana berkaitan gaji..?ada yg mengatakan pekeliling telah pn kluar tentang COLA....

Khamis, April 05, 2012 9:00:00 AM


tunggakan GAJI POKOK dikira dari bulan januari

COLA dikira dari bulan APRIL. yang dah lepas, biarkan dia berlalu. hahaha.

gaji pokok ko sekarang ni darabkan dengan 1.13
dapat la gaji pokok yang baru.

lepastu tolak dengan gaji pokok lama, darab dengan 3. itulah jumlah tunggakan kau dapat bermula dari januari-mac

sekian harap maklum.

TUKANG K2 GRED R11 berkata...

http://www.animelyrics.com/anime/doraemon/themesong.htm

tu maksud sebenar, terjemahan ke bahasa inggeris.

sapa yang tak faham bahasa inggeris, minta PTD di pejabat anda tolong terjemahkan.

tapi jangan terkejut sekiranya ada PTD yang ternganga & tergagap2 berbahasa inggeris. tu biasa berlaku. hehehe

yang benar
TUKANG K2 GRED R11

Insan Merantaw berkata...

MACAM2 LAH KORANG NIE... DOREMONLAH , JEPONLAH.. HMM... PE KATE WAT BLOG NIE JADI TEMPAT SUAI KENAI..

KORANG KEJE AREA MANA? AKU AREA SARAWAK.. JAUH NUN PEDALAMAN... ADE SAPE2 NAK RASA DOK PEDALAMAN X? UDARA NYAMAN.. SEGAR.. ELAUN PON SODAP MATA MEMANDANG.. ADE SAPE2 BRAN X? ANAK2 ORG KMPUNG SINI PUTIH2 GEBU.. LEH JADIKAN MENANTU.. HEHE

Tanpa Nama berkata...

Aku org Perak...dok di Pusat Pentadbiran Persekutuan....tensionnnnnn

Insan Merantaw berkata...

Tanpa Nama berkata...

Aku org Perak...dok di Pusat Pentadbiran Persekutuan....tensionnnnnn

--------------------------------------------------------

area mner pusat 2 bro?

Tanpa Nama berkata...

area mner pusat 2 bro?

---------
mana lagi, Putrajaya la haha

Tanpa Nama berkata...

JURNAL KOSMO AHAD 25 MAC 2012

BAYAR HUTANG SAMPAI MATI . ANDA MESTI MEMPUNYAI PENDAPATAN RM12000.00 SEBULAN JIKA INGIN MEMBELI SEBUAH RUMAH TERES PADA TAHUN 2020 .

PRESIDEN PERSATUAN EKONOMI PENGGUNA DAN KELUARGA MALAYSIA ( MACFEA ) PROF DR JARIAH MASUD MERAMALKAN BAHAWA HARGA RUMAH TERES DILEMBAH KLANG BAKAL MEMCECAH RM1 JUTA DALAM TEMPOH 10 TAHUN AKAN DATANG .

" HARGA RUMAH DI NEGARA INI AKAN TERUS BERKEMBANG WALAUPUN BERLAKU KRISIS EKONOMI ," KATANYA .

..................................

KOPERASI BUAT RUMAH, BOLEH UNTUNG BESAR .......

Tanpa Nama berkata...

ZAMAN SEKARANG MANA ADA YANG MURAH !

YANG MURAH DENDA KEPADA PENARI TIANG SIAP DEDAH ORAT LAGI ... CUMA RINGGIT MALAYSIA 25 ( RM 25 ) ... Lu pikir laa BROO !

Tanpa Nama berkata...

Nasib P.A di PDRM...

PACSU - Kesatuan Kakitangan Perkhidmatan Tadbir dan Awam Pasukan Polis Semenanjung Malaysia.

Sebulan tolak duit Pacsu RM6.00 x 12 bulan bg setiap seorang

Jumlah Kakitangan Awam 2500 org x RM72.00 setahun = RM180 000

Aku dah kerja 5thn dah tp tak dapat ape peruntukan pun...asyik2 kroni2 dia jer yang dapat peruntukan... Selain tu...buat lawatan Anjuran Pacsu pun, sapa nak pergi kena bayar gak...mana duit beratus2 ribu tu pergi...SPRM & KPN Tatatertib sila siasat penyelewengan ini.

Tanpa Nama berkata...

sama juga di kelab-kelab sukan di agensi2, jabatan2 dan kementerian2....potong yuran bulan2...tapi ujung tahun ape pun tak dpat...begitulah seterusnya setiap tahun, kena jadi penyumbang je. Yang untung kroni-kroni yg aktif aje...yg selalu apply peruntukan kelab..yg lain melopong.
Sepatutnya setiap tahun, bagi la ape2 goodies kpd semua ahli...tak semesti mahal...dpt mug, t shirt ke jadi lah...

Tanpa Nama berkata...

kemana pakcik japan ni....dah balik ke jepun ke?
Tak meriah la pakcik takde, ni angkara ir kimia 52 tu le.
M52 la tu agaknya..sah ptd busuk hati punye tuuuu

Tanpa Nama berkata...

pakcik 2 pi masjid lah... pas zohor dia mailah 2

Tanpa Nama berkata...

SEHINGGA KINI CUEPACS tak pernah bagi statement tentang SSM Plus !!

Tolong bagitau kami .. apa yg kamu sedang buat ??? tuan Presden !

jelajah malaysia buat benda? dapet elaun ?

SSM plus .. siapa untung? siapa rugi? siapa tak tau apa... terima ajelah !!

Tanpa Nama berkata...

gred kami skim g camne ni omar? ko sebok buat keje koperasi plak skg.. bedebah punya kopek

Tanpa Nama berkata...

Gaji PA naik 13%, tup-tup RON97 naik 10 sen...aper citer ke der ni? Omaq tak mau mintak naik elaun COLA pulak ka? Minyak dah naik....angin dan darah PA pun dah mula naik nih.

Rabu, April 04, 2012 9:18:00 AM
......................

Ko pakai RON97 ke? sudah2 nak kelirukan orang. 99% guna RON95 yang harganya masih kekal. 1% yang kaya2 n kereta mahal2 guna RON97 lah kawan. (Peratusan tidak termasuk yang menggunakan diesel)

Tanpa Nama berkata...

Ko pakai RON97 ke? sudah2 nak kelirukan orang. 99% guna RON95 yang harganya masih kekal. 1% yang kaya2 n kereta mahal2 guna RON97 lah kawan. (Peratusan tidak termasuk yang menggunakan diesel)

-------------------------------------------------------

aku pkai honda cbr 1000 der...

Tanpa Nama berkata...

honda cbr 1000? Kaya tu...

Tanpa Nama berkata...

Keta aku keta Mercedes cc 2.0, dok rok chetong pakai RON95...aku ada 3 keta Merc...tiga-tiga rege tak sampai RM30ribu..kaya ker gitu der?.ehehehheheh

Tanpa Nama berkata...

woi sialannn g buat kejela asik main pc je.. babeee punya par

Tanpa Nama berkata...

RON95 ni taraf-taraf PAP & PTD Kemut(siap ada lambang kuning PTD tu lagi) yg modified Honda, Wira dll keta kunun mimpi macam bawak skyline jer guna. Lari macam kura atas highway dok lorong tengah asyik kena cucuh dengan Kancil Turbo anak sedara aku jer.

Tanpa Nama berkata...

Biasakla beb PAR PAP mengulau depan PC men game atau chat...pastu mimpi nak naik pangkat, naik gaji besau. jangan mara nanti kena jual.

Tanpa Nama berkata...

PTD Cerdik berkata...
terjemahan doraemon diatas mmg mengarut dan bodoh sekali.. kok ya pun nak buat lawak bukan dgn membodohkan org lain disini yg pakat komen jugak dan percaya pada mu. takekoputa tu helikopter buluh daaa

PTD cerdik yang tak berapa cerdik, tipikal PTD suka menstupid kan orang lain tapi walhasil diri sendiri yang terlebih kurang cerdik..sori a bos. Sendiri makan wasabe sendri rasa pedas....betul tak pakcik pencen?

Tanpa Nama berkata...

Gaji PA naik 13%, tup-tup RON97 naik 10 sen...aper citer ke der ni? Omaq tak mau mintak naik elaun COLA pulak ka? Minyak dah naik....angin dan darah PA pun dah mula naik nih.

Rabu, April 04, 2012 9:18:00 AM
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Assalamualaikum dan alam Semua

Inilah masalah manusia yang akal sentiasa cuba cari masalah dan kelemahan orang tetapi akhirnya terperangkap dan terpalit diri sendiri.

Apakah hanya Malaysia sahaja yang terlibat kenaikan harga petrol?. Kita lihat semuanya negara didunia terlibat angkara negara pujaan saudara Amerika Pro yahudi. Amerika naik toncang untuk menguasai telaga minyak Iran. tetapi biasalah Yahudi akal panjang dan perbuatannya semuanya terpalik.

Sahabat kita cuba keruhkan keadaan dan suasana dengan masalah minyak. Kita cuma naikkan harga Ron 97 sahaja sedangkan Ron 95 kekal tiada berubah iaitu turun pun tidak naikpun tidak. Inilah mentaliti psiko manusia berhati busuk untuk memanaskan keadaan.

Tuan, dahulu ya saya guna Ron 97 tapi agak lama dah saya guna Ron 95 dan kereta saya okeypun. Tiada ada masalah pun dan malah kerap juga turun keselatan tiada masalah pun.

Harap maaf tuan kerana yang kekurangan itu dari saya dan hebat itu Allah punya. Salam drp BP

Insan Merantaw berkata...

10 GOLONGAN MANUSIA YANG DI USIR DARI PADANG MAHSYAR

1. Mereka diusir berupa kera. Mereka adalah manusia yang suka mengadu domba.

2. Mereka diusir berupa babi. Mereka adalah manusia yang suka memakan barang yang haram.

3. Mereka dihalau dalam keadana terbalik kaki di atas dan kepala di bawah. Mereka adalah dari golongan yang suka berdusta.

4. Mereka dihalau dalam keadaan bisu dan pekak serta tidak berakal. Mereka adalah dari golongan yang riak bangga diri dan sombong.

5. Mereka dihalau dalam keadaan menguyah lidah sendiri sedang lidahnya itu
menjulur ke bawah sampai ke dadanya dan dari mulutnya keluar nanah yang
menjijikkan. Mereka adalah ahli pidato yang ucapannya berlainan dengan
perilakunya.

6. Mereka dihalau dalam keadaan tersalib di pohon kurma dari neraka. Mereka adalah manusia yang berusaha mengajak orang ramai untuk menyokong pemimpin yang tidak jujur.

7. Mereka dihalau dalam keadaan terpotong tangan dan kakinya. Mereka adalah
orang-orang yang mengganggu jiran-jiran.

8. mereka dihalau dalam keadaan buta. Mereka adalah dari golongan yang curang dalam menetapkan hukum.

9. Mereka dihalau dalam keadaan busuknya lebih busuk daripada bau bangkai.
Mereka adalah orang yang gemar melepaskan nafsu syahwat dan menolak perkara wajib seperti zakat, puasa, solat, ... tidak menjalankan kerja dakwah dan sebagainya.

10. Mereka dikumpulkan dalam keadaan memakai pakaian besi yang panas. Mereka ini adalah manusia yg syirik kepada Allah swt.

Tanpa Nama berkata...

Khamis, April 05, 2012 4:24:00 PM
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Assalamualaikum dan Salam Tuan

La Syukran Alal Wajib atas peringatan tuan dan amatlah dihargai.

Ini cerita benar.

Saya ada bertemankan seorang sahabat yang mengikat tali perkahwinan dengan Kutub Selatan. Kawan saya Kutub Utara. Samapai kat ssna kamipun berehat dirumah (homestay). Biasalahkan kami pun berbaring dan bersembang. Dalam rombongan golongan perempuan paling ramai dan kami lelaki dalam sekitar 8 orang aje.

Dalam berbaring tiba salah seorang daripada kami mundar mundir dan saya pun bertanya kenapa pak Cik gelisah dan mundar mundir. Jawabnya kamu orang tahu apa kerana saya yang tua dan kena berpantun ikut adat mereka. Saya katakan kepadanya itu hal simpel saja dan serahkan kepada saya. Dia tanya betul kah? Saya kata betullah.

Beliaupun duduk bersimbang dan tiba2 dia mundar mundir lagi. Saya tanya lagi? Apa masalah lagi Pak Cik?. Katanya tolnya?. Saya katakan.. itu hal kecil dan serahkan kepada saya. Akhirnya beliau datang kembali dan sambung bersembang. Tiba2 sekali lagi dia lakukan aksi yang sama dan saya bertanya apa lagi masalahnya Pak Cik?. Siapa nak baca doa?. Kamipun tersenyum dan saya katakan kepada beliau, kitakan bawa bersama ustaz kenapa nak difikirkan.

Beliau memberitahu ustaz sudahpun menghilang kerumah besannya. Saya kata itu pun serah pada sayalah dan nati saya bacakan. Berulah beliau nampak tenang dan mula gelak ketawa.

Apabila malam tiba dan waktu untuk bertolak kerumah pengantin untuk sesi peradaban malam Pak Cik tadi memanggil saya dan katanya duduk barisan depan dan saya lihat kebanyakan mereka yang tuan duduk dibelakang sekali.

Akhirnya saya teringat apa yang Pak Cik fikirkan tadi. Bagi saya cool aje dan tiba dirumah pengantin saya bagi salam dan bertanya kepada seorang Pak cik kat sana. Apakah sini masih dengan kekuatan adatnya?. Dia tanya kembali kepada saya, apa pandangan anak?. Saya kata mahu ringkas dan ambil yang wajib aje dan kalau boleh adab buang saje dan itupun jika tidak jadi kesalahannya.

Akhirnya pak Cik tadi kata saya amat setuju dengan pandangan anak. Perjalanan berjalan seperti biasa dan biasalah bila sudah makan dan jam 10.30 malam saya dan rakan pun belahlah kat homestay dan tingglah kawan teruskan tradisi tukar menukar pakaian dan sesi fotografi.

Apa yang saya dapati disini kekadang kita suka create benda yang mudah dan ringan diperbesar-besarkan dan benda yang besar dan penting dipermudahkan.

Maafkan hamba jika terkasar bahasa dan kebaikan itu Allah SAW milikinya.

Drp BP

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum dan Salam Semua Tuan Puan

The children was seeking forgiveness from their parent due to the sins that they done towards their parents. In Islam, the second biggest sin was treacherous to the parents.

Allahu Akbar, Victory to the Umma of the Most Beloved chosen above all men to bring forth the Final Message of Allah. Those that Believe in the Last Prophet Believe with fear and submission to Carry out Allah's Message. To bring Peace to Mankind. Those of the disbelievers... Well they are how Allah describes them. Happy V Day. V as in Victory. For those that serve Allah and his Final Prophet, my Peace and Blessings be upon his family and every Muslim that seek Truth & Justice.

From BP

Tanpa Nama berkata...

Sedara BP,

Sori la ambo tak paham mesej yang nak disampaikan..ada kala menda yang dianggap mudah dan ringan itu akan menjadi besar dan menyusahkan jika kita tidak beri perhatian. Perkara yang wajib tentu la kita sudah beri perhatian yang khusus..tetapi perkara yang kita rasa mudah dan ringan itu kalau tidak diberi perhatian akan menimbulkan kesulitan yang boleh mengguggat bahkan perkara yang wajib tersebut...just my two cent. Sorry agreed to disagreed...tu dia..Bekas Kerani Cabuk dan Kuli Batak

Tanpa Nama berkata...

nota
n="T"
selesai masalah, takkan ada junior potong senior. kenaikanseragam. betul tak Pak Cik Jepun. Bila nak pergi Jepun laGI.

-----------------
Pokcik setuju sesangat formula tu...mmg canggih, kat jepun pun tak dapat nak cari formula sebegitu...
Pokcik ingat albert einstein pun ternganga jika dia masih idup bila nampak formula tu...mmg canggih..hehehe
Nanti pokcik bgtau anak kat jepun formula tu....

Tanpa Nama berkata...

hari2 dlm tv ade kartun iklan sprm tgkap org rasuah.. dgn taib mamod raja swak kecot telor sprm

Tanpa Nama berkata...

Sedara BP,

Sori la ambo tak paham mesej yang nak disampaikan..ada kala menda yang dianggap mudah dan ringan itu akan menjadi besar dan menyusahkan jika kita tidak beri perhatian. Perkara yang wajib tentu la kita sudah beri perhatian yang khusus..tetapi perkara yang kita rasa mudah dan ringan itu kalau tidak diberi perhatian akan menimbulkan kesulitan yang boleh mengguggat bahkan perkara yang wajib tersebut...just my two cent. Sorry agreed to disagreed...tu dia..Bekas Kerani Cabuk dan Kuli Batak.

Khamis, April 05, 2012 5:15:00 PM
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Assalamualaikum Tuan

Janganlah tuan rendahkan diri sedemikian rupa. Kata keramat jurulatih saya iakan bakar pun dia tahu mana betina dan mana jantannya. Tapi hingga sekarangpun tiada sahabat tanya rahsianya itu jadi biarlah ianya jadi tanda persoalannya.

Almaklumlah tuan saya budak mentah dari desa pendalam dan baru setahun jagong dan tuan lagi arif dan lagi bijaksana dan lagi hebat tarafnya. Kalau tuan kuli batak juga dan kerdil jua serta serba kekurangan dan tiada hebatnya kuli jua.

Maksud saya yang keutamaan harus didahulukan dan benda yang tidak memudaratkan atau sekadar untuk mencantik dan memeriahkan biarlah dipermudahkan jika dibolehkan atau mendapat keizinan dengan tidak memudaratkan dan merencatkan suasana keadaan.

Maafkan saya tuan kerana menuyusahkan tuan kerana yang baik itu dari Allah dan yang hina dari saya BP.

Belajar sampai darjah 6 saja tuan.

Tanpa Nama berkata...

cis, blum selesai SSM+ dah kira untung KOPERASI !

habih boreh jang !

pttuiiiiihhh

Tanpa Nama berkata...

ADA HATI KONON NAK JADI MACAM ORANG JEPUN. KO BERANI KE MATI BUNUH DIRI MACAM ORANG JEPUN YANG GAGAL JALANKAN AMANAH. DAH TERUK SANGAT KE KITA NI ORANG MELAYU (MALAYSIA) MALAYA. KALAU RASA DIRI TU HEBAT ATAU TERPUKAU DENGAN 'DONGENGAN' JEPUN MACAN DOREMON DENGAN NOBITA TU PERGILAH SANA JANGAN DUDUK KAT MALAYSIA LAGI. AKU DAH CAKAP DAH ULANG2 DAH, BIAR BERPIJAK DIBUMI YANG NYATA. JANGAN BERANGAN2 MAT JENIN.BARU NAIK KAPAL JAL, MAS ATAU LAIN2 KE TOKYO DAH MABUK UDARA SAMPAI TERBAWA2 KE DALAM BLOG INI. AKU RASA LAGU NEGARAKU PUN DAH LUPA BARIS KETIGA AGAKNYA DIA. KALAU NAK SANGAT JADI RAKYAT JEPUN SILAKAN JUMPA SEDARE SAYA KAT KEDUTAAN MALAYSIA DISANA. DIA BOLEH TOLONG ATURKAN. TAPI JANGAN NYESAL TAK SUDAH NANTI.MASA TU BARU TAU LANGIT TINGGI KE RENDAH..!

Tanpa Nama berkata...

syabas anak malaysia yang berani. Kalau nak sangat jadi oranj jepun sila daftar jadi warganegara jepun tak payah susah hati nak pikir jadi orang malaysia lagi. kamu ni asik tengok benda di langit sampai emas di bumi sendiri dah tak nampak. kamu ingat orang jepun tu semua bagus sangat ke. ada siapa yang paksa kamu untuk masuk koperasi sampai nak membebel lebih-lebih sangat.belum buat lagi dah dengki kalu dah maju baru berebut nak ikut lepas tu kalau oarng tak terima mula nak kutuk sana sini. itulah orang melayu yang mudah lupa diri.

Tanpa Nama berkata...

wahai pak omar sila pikirkan nasib pa yang dah ada pangkat hakiki yang tak terlibat dengan time base promotion. Dimana keadilan untuk mereka ni. Semoga pak omar dapat memikirkan sesuatu untuk mereka tanpa mengambil masa yang terlalu lama. buat masa sekarang yang terlibat dengan time base terima gaji sama dengan yang pangkat hakiki yang diperolehi dengan cara temuduga. sila renungkanlah nasib kami oh pak omar.

GM berkata...

i used to work in fish market once. u know d stinking smell, foul mouth, whacking n cursing...in short all d mother of ghastly things were in there. even Jews..d kafir..drug...AID..porn..prostitution...corrupt...they were all put together there...in d fish market.

now...when i, once in a while, stroll in here...in this thread..it seems they r alike! wow...dis blog n d fish selling place is quite d same. u people r no different at all.

so..it just a question of principle here....how come d gov. got hired u up in d first place? d sheer lack of knowledge...low type of intelligent...shows up when u throw out ur words here...whatnot?

at first i tot u'r young n ...like toddlers who r playful,so...it quite ok, but, look at it further...u r d gov's workforce who stand d fall n d rise of d country as a whole? so how come u look damn stupid? n most of u r malay...is it ur true color?

am malay too...n am young too...but never i make myself sound like im bad. u may whack anybody..even administrators or politicians..yet, u ve to prove something of ur right...or ur privilege of doing so. eg...ok..u can screw politicians if they bullshitting u...u can screw also ur boss if he pissed on u! just be a man!

sorry if i sound like not one of yours...hey, i like BP too...but he is too lament....haa..haaa..too flowering...confusing d woman's feat!!!







ok...

Tanpa Nama berkata...

giler jepun pun ada !

pttuuihhh !

Bahalul punya otakmn!

pesara berkata...

ADA HATI KONON NAK JADI MACAM ORANG JEPUN
________________________________________________________________

uhuk uhuk huk korh korh korh, maklumlah dah tua no.
kita nak habaq mai,
syabas!! motokar, motosikal kita yang berasal dari japan technology. ini adalah hasil dari dasar pandang ke
timur.
pokcik tak lupa, pepatah "dimana bumi dipijak disitu langit dijunjung".

pesara berkata...

pttuuihhh !

Bahalul punya otakmn!
__________________________________________________________________________

ye lah pokcik terime.
bila lihat car penulisan,
hang pun ( = ) gak.
khe khe khe dan kah kah kah dan ekekeke dan wakakaka.

Tanpa Nama berkata...

Memang pun motosikal, kereta dan apa2lah kita import teknologi dari Jepun. Tapi kita bukan ambik free. Kita kena bayar bilion2 juta.
Sudahlah mari kita pandang Malaysia (Melayu) Malaya. Apa perasaan sedare2 kita yang telah pergi dulu menemui Allah dari kita masa zaman Jepun. Walaupun kubur (batu nisan) mereka sudah tidak bertanda lagi, apakah semangat kenegaraan dan cintakan negara kita semakin luntur. Kita baru merdeka dari penjajahan cuma 55 tahun. Bukannya 550tahun. Pengajarannya kita boleh beli dan belajar guna peluru berpandu, tapi bukan untuk membunuh saudara kita sendiri. Sepatutnya untuk diguna menjaga kedaulatan dan keselamatan negara dari musuh dan pihak asing.

pesara berkata...

ambil yang baik, yang buruk tinggalkan.
"tuntutlah ilmu hingga sampai negera china". wakakaka.

Tanpa Nama berkata...

Orang Jepun banyak berjasa kepada kita, Diaorang tinggalkan Selipar Jepun dan Penampor Jepun kepada kita Semua,Kalau takda Selipor Jepun Macamana kita nak ke Masjid Sembahyang Jumaat takkan nak pakai Terompah, Nak pakai Kasut Raya takut kena kebas pulak.

pesara berkata...

Memang pun motosikal, kereta dan apa2lah kita import teknologi dari Jepun. Tapi kita bukan ambik free. Kita kena bayar bilion2 juta.
Sudahlah mari kita pandang Malaysia (Melayu) Malaya. Apa perasaan sedare2 kita yang telah pergi dulu menemui Allah dari kita masa zaman Jepun. Walaupun kubur (batu nisan) mereka sudah tidak bertanda lagi, apakah semangat kenegaraan dan cintakan negara kita semakin luntur. Kita baru merdeka dari penjajahan cuma 55 tahun. Bukannya 550tahun. Pengajarannya kita boleh beli dan belajar guna peluru berpandu, tapi bukan untuk membunuh saudara kita sendiri. Sepatutnya untuk diguna menjaga kedaulatan dan keselamatan negara dari musuh dan pihak asing.

___________________________________________________________

yes berbayar,
kita tidak berniat untuk menghentam saudara sendiri. benar, negara pernah berada diera pendudukan jepun. tetapi, adakah menjadi satu kesalahan jika sesuatu kaedah atau pendekatan dari mereka yang boleh membawa impak positif kepada negara di gunapakai disini? kita berasal dari negara berstatus pertanian. kemudian kita mengorak langkah untuk menjadi sebuah negara perindustrian dan berteknologi, maka dasar pandang ke timur diperkenalkan.

Tanpa Nama berkata...

Bende la. Cerita jepun pun jd bahan nak berbalah. Pakcik jepun tu bukan agungkan negara jepun. Tp mahu kita ambil contoh dr diorang. Kalau aku, bukan setakat jepun, kita kene ambik contoh yg baik dr semua org. x kira la, melayu ke, cina ke, india ke, yahudi ke, nasrani ke orang asli ke org sungai ke org penan ke. Apa yg baik ambil apa yg buruk tinggal.

Xkan la manusia diciptakan Tuhan dgn keburukan je. Mesti ada kebaikannya yg boleh kita pelajari.

pesara berkata...

Tanpa Nama berkata...

Bende la. Cerita jepun pun jd bahan nak berbalah. Pakcik jepun tu bukan agungkan negara jepun
_______________________________________________________


pokcik sokong..sapo namo awak? bukan apo, pokcik nak hantar sotong kurita masak kicap kek umah awak..
ni ha, bukan den yang nak bobalah. cik kiah yang tetibo2 menyorang den dulu. apo lak den yang kono.. tapi, cam mano pun den totap sokong cik sonah..wakakakaka, khe khe khe, ekekeke..

PTD M 22 berkata...

nampaknya ramai dalam ni yang tak dapat bezakan antara FAKTA dengan SARKASTIK.

hahaha. rilek la oi. why so serious?

orang sekadar nak berhibur je.

rasanya uncle joke has become mainstream. lets move to another joke!

wakakakakaka

Tanpa Nama berkata...

KEPADA PA PEREMPUAN DAN MASIH BUJANG:

DI SINI SAYA PA BERISTERI SATU INGIN MENCARI PA BUJANG SEBAGAI ISTERI KEDUA.

SESIAPA YANG SUDI DAN IKHLAS HATI, SILA HUBUNGI SAYA.

Tanpa Nama berkata...

dpt tunggakan nk kawen 2 ke? huhu aku pun nak cr juga la. ada sesape yg bujang? blh hubungi aku dan tanpa nama di atas ni.

Tanpa Nama berkata...

Hai kawan. Lu ingat mau cali bini selupa beli ikan kat pasar ka. Wa ingat lu kepala otak sulah senteng lo. Gua ala bela lebah madu lu mau ka.Satu kali sengat sama lu.. balu tau lu siapa. Lain tala ingat ke kawin..kawin..kawin.. itu selupa ayam nyantan. He..he...hik..hik....ha..ha...ha...!

Tanpa Nama berkata...

lah.. sementara gaji naik ni ape salahnye kawin lg 1?
Aku dr dulu mmg bercadang nk kawen 2 sbb kemampuan batin yg x boleh dinafikan, tp tang kemampuan lahir tu yg kantoi. la ni dh naik gaji dh ok la. dua-dua pun mampu.

pesara berkata...

PTD M 22 berkata...

_____________________________________

tak serius pun..wokey lah..

Tanpa Nama berkata...

you all semua suka sangat menyalak dlm blog...mai la pi toreh getah selagi tak musim tengkujuh.......susu getah mahal lo.......tambah pandapatan korang kakitangan awam...mu pi toreh getah tatap dapat lupakan soal cuepac punya criter..ha ha ha haaa...

Tanpa Nama berkata...

Jumpa PM dkt batu pahat pg td. Makan beryani free. huhuhu

Tanpa Nama berkata...

MINTA HATNI X DPT,MINTA HATNU X DPT,LAST2 BUAT KOPERASI KUTIP DUIT KAT KAKITANGAN AWAM(AHLI)...BENGONG BETUI...PERJUANGAN ASAL NTAH KEMANA...

Khunshikang berkata...

Saya nak join KPA1B..macamana nak join?

Syabas Cuepac..jangan pedulikan mereka2 yg bermulut celupar tu..yg penting teruskan perjuangan demi PA..semoga KPA1B itu nanti membawa kebaikan kpd PA semua.

Tanpa Nama berkata...

yang baik kita sokong...teruskan

Tanpa Nama berkata...

kakitangan awam jgn jadi katak bawah tempurung....contohilah pa yg lain seperti koperasi guru-guru.. keperasi tentera, keperasi polis/ tiap-tiap tahun terima dividen...

resedin. ahli lembaga pengarah dilantik melalui pemilihan. setahunsekali....

Tanpa Nama berkata...

ada juga pa mcm katak bawah tempurung
patutlah SBPA dibatalakan,
bila katak tahu panggil hujan je.. bila hujan dah turun rengai.... katak
krong-krong.''...krong. juga.

malunya.. pa... bangak yg bodoh dri yg cerdik..