SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

16 April 2012

No need for certified copies

The Star
14/4/2012

SEREMBAN: Students applying for government scholarships will no longer have to go through the hassle of certifying copies of their academic results or other co-curriculur activities testimonials from now on.
Similarly, Malaysians, who submit various applications when doing transactions with the Government will also no longer be required to attach supporting documents certified by a commissioner of oaths or other agencies if there is no legal provision for it.

In yet another directive to enhance the Government's delivery system, Chief Secretary to the Government Tan Sri Mohd Sidek Hassan said these requirements needed to be done away with as they did not “portray” the modernisation the civil service was going through.

“These requirements were purely administrative in nature and did not in any way add value to government requirements.
“Even if these supporting documents have been certified, we would still need to verify these with the originals eventually,” he said in a circular.

Mohd Sidek said such requirements needed to be abolished as there were no legal provisions requiring people to submit such certified copies of documents,
“These requirements are just burdensome and that is why we need to put a stop to it,” he said.

Previously, students, for example, had to get copies of their academic certificates verified and stamped either by senior government officers, commissioner for oaths, MPs, assemblymen or village headmen.
They were required to have all academic and personal documents verified even when applying for free textbooks or for entry into Form Four or Lower Six in other schools.

Those applying for transfers to schools in other states, for places in institutions of higher learning or government jobs were also required to submit certified supporting documents with their applications.
Citing another example, Mohd Sidek said students who wished to get a copy of their Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia certificate from the Malaysian Examination Council are now required to submit a certified copy of their identity card and other academic certificates.

“Since the required information is already included in the application form, there is no need for the applicant to attach certified copies of other documents.
“There is no legal requirement for this,” he said.

Mohd Sidek said as such, all ministries and state government departments and agencies need to immediately review their work processes and simplify procedures for the people.

He said they should among others, check if there were legal requirements for applicants to submit certified documents with their applications.

“If there are none, then the public should be told accordingly so that they will not be made to go through the trouble,” he said.

Cuepacs president Datuk Omar Osman said the directive was timely as the requirement was time-consuming and costly.

145 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

haha!!!

Tanpa Nama berkata...

sudah lah omar...apa nak buat...cakap banyak jer....

Tanpa Nama berkata...

Ini lah yang dinamakan tiada "red tape" yg cuma menyusahkan rakyat terutama student nak buat sesuatu permohonan. Bagus....sebab yang tandatangan pun dah tak larat nak sign...........

Tanpa Nama berkata...

ya gred 41 dh xlarat nk sain

Tanpa Nama berkata...

.....lantak kau lah labu.....

Tanpa Nama berkata...

Bagus gak kalo wat sistem permohonan secara online. Semua jabatan kerajaan boleh implimen teknologi sebegini kerana memudahkan orang ramai.

Sebagai contoh, kalo nak apply keja, tak perlu antar berkeping2 salinan sijil. Masa intebiu jer, barulah bawak salinan sijil tu. Pada masa yang sama boleh menjimatkan kos fotostat dan lain-lain kos berkaitan.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
ya gred 41 dh xlarat nk sain

Isnin, April 16, 2012 1:02:00 PM
===============================================

mentaliti..mentaliti...aduhai...kesian..itu saja difikirnya..

Tanpa Nama berkata...

saya nak tanya ni bila dapat tunggakkan gaji katanya bulan 4...

Tanpa Nama berkata...

SALAM...AKU DENGAR KHABAR2 TUNGGAKAN GAJI MASUK ARI NI BETUL KER...KECOH KAT TEMPAT KEJE AKU TADI

Tanpa Nama berkata...

SALAM...AKU DENGAR KHABAR2 TUNGGAKAN GAJI MASUK ARI NI BETUL KER...KECOH KAT TEMPAT KEJE AKU TADI

Tanpa Nama berkata...

SALAM...AKU DENGAR KHABAR2 TUNGGAKAN GAJI MASUK ARI NI BETUL KER...KECOH KAT TEMPAT KEJE AKU TADI

Tanpa Nama berkata...

gaji kau dan tunggakan dan cola pada 25/4/2012/hari rabu.....ada faham...

gaji kau dan tunggakan dan cola pada 25/4/2012/hari rabu.....ada faham...

Tanpa Nama berkata...

gaji kau dan tunggakan dan cola pada 25/4/2012/hari rabu.....ada faham...

gaji kau dan tunggakan dan cola pada 25/4/2012/hari rabu.....ada faham...

gaji kau dan tunggakan dan cola pada 25/4/2012/hari rabu.....ada faham...

gaji kau dan tunggakan dan cola pada 25/4/2012/hari rabu.....ada faham...

Tanpa Nama berkata...

gaji kau dan tunggakan dan cola pada 25/4/2012/hari rabu.....ada faham...

gaji kau dan tunggakan dan cola pada 25/4/2012/hari rabu.....ada faham...

gaji kau dan tunggakan dan cola pada 25/4/2012/hari rabu.....ada faham...

gaji kau dan tunggakan dan cola pada 25/4/2012/hari rabu.....ada faham...

Tanpa Nama berkata...

slip gaji boleh tgk bile yer....?

Tanpa Nama berkata...

slip gaji boleh tgk bile yer....?

Tanpa Nama berkata...

slip gaji boleh tgk bile yer....?

Tanpa Nama berkata...

migu depan bro...

Tanpa Nama berkata...

migu depan bro...

migu depan bro...

migu depan bro...
migu depan bro...

Tanpa Nama berkata...

MINGGU DEPAN GAJI LA...SLIP GAJI BUKAN KER 20HB NI...SAPE TAU YER..?

Tanpa Nama berkata...

omar.. j27 bila naik

Tanpa Nama berkata...

lengoh tangan tandatangan dokumen bebudak ..

niih .. omar per citer hal SSM+ ?
bila nak mesyuarat?
bnyk perkara aku nak tau .. antaranya anak buah dok tanya bila nak dpt Anjakan Gaji?
bila PTK nak diadakan smula ?

rupanya ramai yg tak suka ngko omar ?????

Tanpa Nama berkata...

PA dlm blog ni semuanya bodoh dungu macam lembu. Spoon feeding like bull shit.

PENGHULU TUALANG TIGA NP32 berkata...

PA dlm blog ni semuanya bodoh dungu macam lembu. Spoon feeding like bull shit.


ALHAMDULILLAH, SYUKUR.

Tanpa Nama berkata...

KSN, KSU, KPPA tu semua ialah PTD.
Sebab itulah PTD kena kutuk. Dicadangkan supaya skim lain yang sesuai(A,B,D,E,F,G,J,K,L,N,Q,R,S,U,W,X,VK/VU) boleh masuk pulak ke(M)PTD. PTD boleh masuk ke skim lain di atas. Yang kesian skim N41 kalau dibanding M41 jauh bezanya. M41 dalam masa 10 tahun boleh jadi M54, tapi N41 nak jadi N54 dalam masa 25 tahun belum tentu lagi. Kalau PTD setuju sudah tentu semua IPTA setuju kalau 3 jawatan utamanya diisi oleh PTD.

PENGHULU TUALANG TIGA NP32 berkata...

dah tahu gaji rendah, pegi kerja kerajaan buat apa?

pegi la keje swasta tgk market boleh kasi berapa..

----------------------------------

SAMA JUGA MACAM SKIM LAIN NAK MINTA SUPAYA JAWATAN KSN, KSU KEMENTERIAN, KSU NEGERI, KPPA DIBUKA KEPADA MEREKA. " KALAU NAK JADI KSN, KSU KEMENTERIAN DAN KSU NEGERI MINTALAH JAWATAN PTD, YANG PEGI MINTA JAWATAN LAIN BUAT APA.

Tanpa Nama berkata...

kadang-kadang salinan sesuatu dokumen itu penting juga utk rujukan jika timbul perkara luar jangka.

Contoh kalau tiba-tiba ada parent mengadu kenapa anak sipolan dpt biasiswa anak aku x dpt? pegawai jab. pelajaran negeri dtg mengejut nk chek fail biasiswa murid. masa tu dokumen salinan itu lah yg akan menyelamatkan pihak pengurusan sbg bukti sahih yg boleh diakses dgn segera.

Tanpa Nama berkata...

omar ko pejuang gred j jeke?? abis gred n cam aku ni apecter

Tanpa Nama berkata...

patotnye rosmah yg rasmikan proton preve

Tanpa Nama berkata...

kadang-kadang salinan sesuatu dokumen itu penting juga utk rujukan jika timbul perkara luar jangka.

Contoh kalau tiba-tiba ada parent mengadu kenapa anak sipolan dpt biasiswa anak aku x dpt? pegawai jab. pelajaran negeri dtg mengejut nk chek fail biasiswa murid. masa tu dokumen salinan itu lah yg akan menyelamatkan pihak pengurusan sbg bukti sahih yg boleh diakses dgn segera.

Isnin, April 16, 2012 9:26:00 PM

---------------------------
tak perlu pengesahan dokumen SAHAJA "disahkan benar semuanya benar dan tetap benar".
Dokumen lampiran masih ada kannn !!

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
omar.. j27 bila naik

Isnin, April 16, 2012 5:22:00 PM

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

salam...

hang ingat presiden kupex ni baca ka hang dok ngata dia di blog ni?

kpd SEMUA PA yg sibuk pasal hal skim memasing..klu ada kesanggupan..sambung blajaq la..baru tak duduk takuk yg sama..

klu tak sanggup kerja gomen..awat dok semangat nak masuk dari awal?

bukan soal angkuh skrg..soal perancangan & pilihan..semua org ada pilihan memasing..tapi biarlah bertanggungjawab atas apa yg dah dipilih..

Tanpa Nama berkata...

anjakan Gaji yg lulus PTK Aras 4 camno bro.?
takkan diam jer ...

Tanpa Nama berkata...

Just wat online application..then submit..masa interview bawak ori sijil with 1 copy for simpanan organisasi tersebut...sijil copy x perlu la sign..sbb dh nengok ngan mate kepala sendiri...kan simple..x perlulah nak bazirkan wang saku rakyat yang x seberapa...patutnya mende nie dh lama implement seblom inovasi n tah hapa2 laie...nampak sgt segelintir PA yg atas2 nie masih TIDO...

Tanpa Nama berkata...

Nak tanya bila PTK nak diadakan semula ! Kami mahu kenaikan gaji melalui PTK ! PTK sistem bagus ! Kalau ade SSM + mana PTK nya ? Wat senyap aje ! Cepat adakan balik PTK ! Aku nak ambik exam PTK yg adil utk kenaikan pangkat dan gaji ! Dato Omar awat senyap ni ?

Tanpa Nama berkata...

betul ke tunggakan dapat awal ,18 hb ni

PENGHULU TUALANG TIGA NP32 berkata...

skim2 lain pun salah juga. tau jaga perut masing2 je sampai tak ambil peduli perihal kebajikan skim masing2. kalau diorang buat union, fight bebetul, mesti jawatan ksn/kppa boleh rotate antara skim lain.

-------------------------------------

PIKIR NAK ULAT JE, NI LA JADINYA

tukang bancuh kopi K1 R17 berkata...

Nak tanya bila PTK nak diadakan semula ! Kami mahu kenaikan gaji melalui PTK ! PTK sistem bagus ! Kalau ade SSM + mana PTK nya ? Wat senyap aje ! Cepat adakan balik PTK ! Aku nak ambik exam PTK yg adil utk kenaikan pangkat dan gaji ! Dato Omar awat senyap ni ?

------------------------------

KALAU DAH LULUS PTK, KENAPA PERLU DIPERAKUKAN OLEH KETUA JABATAN, SKT 85% KEATAS, BAGI JE LAH ANJAKAN GAJI , ANJAKAN PARADIGMA KE......

hamba Allah berkata...

ada jer cikgu jd ptd . yang jadi medical asistant hospital pun ada jd ptd.engineer kkr pun ada tukar skim masuk ptd,lecturer pun ramai, jadi kesimpulannya kalau ada problem boleh salahkan orang2 skim tu jugak.(ker?) tak kan...kesian dato omaq, hampa yg dok kutuk dia ingat dia 'kerja' untuk hampa (yang dok kuuuutuk jer kerjanya)... pastu marah bila orang kutuk PA.

Tanpa Nama berkata...

Aku dah lulus PTK level iv.

Rugi beso sebenonya tak ada ptk.
ari tu gaji aku dengan bos...aku lebih beso.
dalam ssm...bos aku lebih 16 inggit je.
TDM buat tu dah elok ebenonya...

Tanpa Nama berkata...

KSN, KSU, KPPA tu semua ialah PTD.
Sebab itulah PTD kena kutuk. Dicadangkan supaya skim lain yang sesuai(A,B,D,E,F,G,J,K,L,N,Q,R,S,U,W,X,VK/VU) boleh masuk pulak ke(M)PTD. PTD boleh masuk ke skim lain di atas. Yang kesian skim N41 kalau dibanding M41 jauh bezanya. M41 dalam masa 10 tahun boleh jadi M54, tapi N41 nak jadi N54 dalam masa 25 tahun belum tentu lagi. Kalau PTD setuju sudah tentu semua IPTA setuju kalau 3 jawatan utamanya diisi oleh PTD.

Tanpa Nama berkata...

KALAU KAMI DI ATM JAWATAN PANGLIMA ATM di'rotate' kepada TLDM, TUDM dan TDM mengapa dalam perkhidmatan
awam jawatan tertinggi tak boleh pulak..?

Tanpa Nama berkata...

KALAU KAMI DI ATM JAWATAN PANGLIMA ATM di'rotate' kepada TLDM, TUDM dan TDM mengapa dalam perkhidmatan
awam jawatan tertinggi tak boleh pulak..?

GM berkata...

i do see...why everything from d gov standpoint takes 180 degree turn? it d election baits man! d current admins r fishing vote dude la!

let me say it this way......

i know too well that d most stupid fish in d water is d catfish. these fisf, they happened to blow with lures. u cant miss them. caught twice or triple...it still takes your hook.

so, d strategy is...takes as many catfish as u can...at d end of d day...ur container is full of fish...whatever fish...!!!!!

d next 5 yrs, ok just so that d gov knows...thats d way catfish act in respond... d strategy is revitalize. once again d gov will win with d help of d catfish again.

hey, do u think its not a smart job? i dun think so, in fact, its wise enuf....or d current gov will not still hold on to power for that long long period....means you must be very clever. stupid gov can’t do that, especially not for 55 years and maybe more more yrs to come. well u guess it!

Tanpa Nama berkata...

KSN, KSU, KPPA tu semua ialah PTD.
Sebab itulah PTD kena kutuk. Dicadangkan supaya skim lain yang sesuai(A,B,D,E,F,G,J,K,L,N,Q,R,S,U,W,X,VK/VU) boleh masuk pulak ke(M)PTD. PTD boleh masuk ke skim lain di atas. Yang kesian skim N41 kalau dibanding M41 jauh bezanya. M41 dalam masa 10 tahun boleh jadi M54, tapi N41 nak jadi N54 dalam masa 25 tahun belum tentu lagi. Kalau PTD setuju sudah tentu semua IPTA setuju kalau 3 jawatan utamanya diisi oleh PTD.

Selasa, April 17, 2012 5:59:00 PM

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dah cadang dah , banyak kali !

PTD dijumudkan. Ujud skim baru, Peg. Tinggi Negara (PTN) yg mula di Gred 48.
Semua PA di gred 44 boleh mohon PTN.

SBPA adalak kemuncak kpd kesan & implikasi dpd KEGAGALAN skim PTD !

Cream of the CREAM dpd Skim lain yg berada di Gred 44 boleh mohon PTN .
"Selamatkan PA M'sia dan maruah".

Tanpa Nama berkata...

Betul bro., skim Pen. Peg. Tadbir (PPT)dikatakan LEBIH BAIK dpd PTD gred 41, 44 & 48 !!

Siapa yg melaksanakan TUGAS dan siapa TUKANG ARAH kerja !!!

Peg yg mnjlnkan tugas dan arahan LEBIH mulia dpd PengARAH !!!!

jo berkata...

Apasal awak tak mintak jadi pengarah?...Masing-masing ada tugasan masing-masing...kalau dia pengarah memang tugasnya mengarah..alau Pembantu...kenalah akaui tuan tu pembantu...contoh Pembantu Rumah indon...takkan nak jadi tuan rumak lak...

JONGOS berkata...

hu

Tanpa Nama berkata...

Jawatan KSN tu dilantik oleh PM dgn perkenan DYMM Agong. X kira la kalau dia tu cikgu ke, doktor ke, kerani ke. kalau PM dh lantik n agong perkenankan dpt la jawatan tu. tp nk lantik ke jawatan tu kene tgok history perkhidmatan awam dia. pengurusan n pentadbiran kene bagus. pngtahuan ekonomi kene bagus. pengetahuan tentang semua dasar kerajaan kene bagus dan mcm mcm lg kene bagus.

aku tgok sidek punya latar belakang pendidikan dan perkhidmatan dia memang bukan calang-calang la. tp mungkin dh sampai masa dia berundur kot... ape pun trima kasih kpd sidek atas semua dasar perkhidmatan awam yg baik yg beliau gariskan. yg x baik kene terima juga la sbb dia bos

Tanpa Nama berkata...

Jawatan KSN tu dilantik oleh PM dgn perkenan DYMM Agong. X kira la kalau dia tu cikgu ke, doktor ke, kerani ke. kalau PM dh lantik n agong perkenankan dpt la jawatan tu. tp nk lantik ke jawatan tu kene tgok history perkhidmatan awam dia. pengurusan n pentadbiran kene bagus. pngtahuan ekonomi kene bagus. pengetahuan tentang semua dasar kerajaan kene bagus dan mcm mcm lg kene bagus.

aku tgok sidek punya latar belakang pendidikan dan perkhidmatan dia memang bukan calang-calang la. tp mungkin dh sampai masa dia berundur kot... ape pun trima kasih kpd sidek atas semua dasar perkhidmatan awam yg baik yg beliau gariskan. yg x baik kene terima juga la sbb dia bos

Tanpa Nama berkata...

...

Tanpa Nama berkata...

jo berkata...

Apasal awak tak mintak jadi pengarah?...Masing-masing ada tugasan masing-masing...kalau dia pengarah memang tugasnya mengarah..alau Pembantu...kenalah akaui tuan tu pembantu...contoh Pembantu Rumah indon...takkan nak jadi tuan rumak lak...

Selasa, April 17, 2012 7:47:00 PM

====================
PengARAH jalan
pengARAH motor
pengARAH lagu
pengARAH haprak ialah PTD

Tanpa Nama berkata...

esk tunggakan masuk yer..yahuuu

Tanpa Nama berkata...

esk tunggakan masuk yer..yahuuu

__________________________________________________________________________

Banyak la ko. Masuk 25 saing gaji la. Maan ko dpt info ni? Cuba buktikan...

j27 sebenar berkata...

dato omar bla jumpe ksn bincang gred j27.. cepatla dato omar.saya x sabar nak dpt tunggakan lg byk psl tunggakan j27 dikira dari tahun 1983 ni

Tanpa Nama berkata...

PTK is a good assement system ! Dato Omar please make sure PTK is activated again for the benefit of civil servants !

I hope my voice will be heard !

Tanpa Nama berkata...

dah macam gampang da.hari tu riuh kata yang lulus PTK nak bagi anjakan gaji ni kena tunggu keputusan JPA lagi..Tu Belum nak kena diperaku oleh ketua jabatan lagi,,,,,ntah apa lah banyak birokrasi,kasi jer bagi yang dah lulus lamtu,samapai,,,,,,,,,,,,,,kalau tak bagi juga sebelum pilihanraya,,,,,,,srry lah BN,,,,,,,,,,,,,,,,,tak kasi undi aku,,,,,,

Tanpa Nama berkata...

sorry mencelah..klik ler

http://suka.pts.com.my/index.php/hebah/pbakl/1228328319

Tanpa Nama berkata...

Sebab senang KSN nak tipu penjawat awam semua. Tengok biasiswa anak dia la. Pegi temuduga tak bawak dokumen mcm calon lain takot org tau income ABAH dia berapa yg ABAH dia selalu cakap TAK MAMPU. Kalo calon lain tak bawak dokumen dah gagal. tapi sebab dia anak KSN, APA PON BLEH!

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Jawatan KSN tu dilantik oleh PM dgn perkenan DYMM Agong. X kira la kalau dia tu cikgu ke, doktor ke, kerani ke. kalau PM dh lantik n agong perkenankan dpt la jawatan tu. tp nk lantik ke jawatan tu kene tgok history perkhidmatan awam dia. pengurusan n pentadbiran kene bagus. pngtahuan ekonomi kene bagus. pengetahuan tentang semua dasar kerajaan kene bagus dan mcm mcm lg kene bagus.

aku tgok sidek punya latar belakang pendidikan dan perkhidmatan dia memang bukan calang-calang la. tp mungkin dh sampai masa dia berundur kot... ape pun trima kasih kpd sidek atas semua dasar perkhidmatan awam yg baik yg beliau gariskan. yg x baik kene terima juga la sbb dia bos

Selasa, April 17, 2012 9:20:00 PM


Bukan calang-calang apa bro. tgk CV pakcik pendek ni, sekali pon tak pnah buat hal-hal perkhidmatan awam. Yg dia buat, perdagangan antarabangsa. sampai perkhidmatan awam pun DIPERDAGANGKAN..

Udah le tu. berenti la KSN. dah jadik liabiliti. Kalah PRU nanti kang

Anti-Tak Nak Sign Sijil berkata...

Sebelum aku dapat kerja gomen ni, bukan main susah lagi nak dapat pengesahan sijil2 dari orang-orang besar. Contohnya ada seorang pengetua sekolah (gred 54) tak nak sign sahkan salinan sijil aku padahal aku bawak skali sijil original....Sombong sungguh muka dia waktu tu, siap tak nak pandang aku... Mentang2 aku tak kerja lagi masa tu..... Sekarang alhamdulillah aku dah dapat gred 41, umur pun baru 25....

Tanpa Nama berkata...

sokong mu j27.. pak omar mu cepatla jumpe ksn or pm.. kasi j naik j27 sekali bagi dgn tunggakan 25 tahon.. bole wa beli preve cash..

Tanpa Nama berkata...

WE WANT ANJAKAN GAJI KPD YG LULUS PTK ARAS 4.

WE WANT ANJAKAN GAJI KPD YG LULUS PTK ARAS 4.

WE WANT ANJAKAN GAJI KPD YG LULUS PTK ARAS 4.

Tanpa Nama berkata...

Bro, bukan semua Pengarah tu PTD. Hang jangan mai dok pukui rata jer...Pengarah Spital tu Doktor bukan PTD, Pengarah JKR tu Jurutera bukan PTD, Pengarah Arkib Negara bukan PTD, Pengarah Jabatan Hasil bukan PTD, Pengarah Jabatan Kimia bukan PTD, Pengarah Jabatan Kebudayaan bukan PTD, Pengarah Jabatan Tenaga Kerja bukan PTD, Pengarah Jab Perancang Bandar Desa bukan PTD, Pengarah Kastam bukan PTD,Pengarah Jabatan Kebajikan Masayarakat bukan PTD, Pengarah Penjara bukan PTD....apa lagi ek? Habis tu sapa kata PTD kaut semua???? Fitnah nie, dosa besar tu bang...tanya Ustaz Azhar

Tanpa Nama berkata...

wakakakakaka...jgn tuduh2 k...aku mmg tak kerja hari ni..

memang ketawa sakan dok baca komen tertentu yg ketara sangat tak tau tapi buat2 pandai..kepoh sembang kedai kopi mengalahkan pak menteri di parlimen!

dah diulang bnyk kali tapi tak reti baca bahasa Melayu agaknya..

baca bebaik ni..dlm sistem perkhidmatan awam ni memang boleh TUKAR SKIM bila dah cukup syarat-syarat untuk masuk SKIM tersebut..maka tak timbul persoalan nak jadi itu ini & sebagainya..ramai dah yg usaha utk sambung belajar sambil kerja..lepas tu sikit2 usaha mohon SKIM baru..ambil ujian..p temuduga..penilaian2 lain...kalau dah lulus..tadak masalah pon nak TUKAR SKIM

faham bebaik bab itula kawan..toksah dok melenting saja..

kalau takmau atau tak sanggup..dok dediam la dlm SKIM memasing tu..

rezeki memang ketentuan & anugerah Allah jua..tapi khusus kepada yg berusaha & sentiasa bersyukur..ramai tok guru dok sebut hal ni..tapi berapa ramai yg faham & buat??

masa temuduga nak masuk gomen..semua boleh..semua sanggup..tapi apsal bila dah masuk..dah sah jawatan..dah dpt taraf pencen..pandai dah plak takmau & tak sanggup itu ini??

ada org paksa ka mohon kerja gomen? mohon sendiri kan???

yg dah patut pencen tu..toksah la hajat nak sambung kontrak..mcm la hang saja konon yg banyak idea & pengalaman hebat..awatnya tadak dah org lain yg hebat & ada kelulusan??

yg dok sesikit nak ugut pakai PRU tu..ada berani sangat ka?? brp kerat nnt yg betul pegang cakap & buat??

Tanpa Nama berkata...

terbaekkkkk

Tanpa Nama berkata...

MANTOPPP!!

Tanpa Nama berkata...

Dari Bakal PTD JUSA C,

Kenapa aku jadi PTD? sebab dulu aku dari keluarga susah & cuma ada SPM jer, jadi Kerani jer jadi aku pun teringin nak jadi Bos..jadi aku usaha la nak jadi Bos. Nak jadi Bos kena ada Degree, so aku usahalah amik degree. Nak jadi Bos dalam PA bukan takat kena ada Degree tapi kena jadi PTD, so aku usahala dapatkan Degree dan masuk Skim PTD...dan sekarang aku dah jadi Bos...kalau aku yang dari dulu asyik salahkan orang lain je tanpa usaha maka aku masih lagi ditakuk lama, maka aku akan masih lagi jadi Kerani. Hakikatnya nak capai kejayaan atau nak jadi Bos kena berusaha...orang yang malas berusaha ni la orang yang banyak becakap NATO..No Action Talk Only....ok jgn marah nanti kena jual! AKU LA BOSS KORANG..Sekarang korang pegi buat keja jangan dok main tenet jer!!!

ptd handal berkata...

dato omar ada mana skg. setakat bincang psl gred j dlm cuepacs xde results dato.. cepatla p jumpe pm.kasi cerita terus terang psl gred j yg da 25 tahun di aniaya.. td da g tgk laman jpa mmg ade cter psl j27 tapi bila nak confirm.. i da x saba nak pindah ni dato.nak klor dr kl yg padat ni.dpt blk pahang.. rakan j semua doa byk2 kita semua dpt naik gred Jusa.. ptd kan baik.dorg budiman.i luv ptd.sila buktikan anda bukan transformer or battleship.. korang marah pd ptd nape?kan ptd yg bagi smua p.a gaji n mkn.ptd insan yg beriman n soleh.ptd yg jaga keamanan negara.ptd yg menjaga pesakit dhospital tatkala semua p.a tidor lena.ptd yg memadam api meredah bahaya mnyelamatkan nyawa.ptd yg menentang kafir quraish.ptd yg membangunkan teknologi angkasa dan satelit.ptd yg menjaga perairan negara.ptd yg membanting tenaga menuai padi.ptd yg membuat premix utk kegunaan djlnraya.ptd sahaja yg membayar zakat.kesimpulan yg benar tersimpul adalah tanpa ptd semua alien akan menyerang bumi dwaktu bkerja.. hargailah ptd semasa anda semua mpunyai ptd.tanpa ptd kita semua tidak mdpt ptk

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah.. ko ni gilo ke ptd juang??

Tanpa Nama berkata...

enche' Anon Rabu, April 18, 2012 3:13:00 PM

adalah salah seorang drpd penjawat awam yg masa mohon kerja gomen ni jiran depan umah yg sibuk isikan borang untuk dia agaknya.. ;)

Tanpa Nama berkata...

Aku setuju PTD handal....Hidup PTD!!!

dato omar ke aku ni berkata...

korang marah pd aku nape?ko ingat aku ni senang2 je dok opis ke?aku ni byk nak kna buat taw.nak jumpe pm.nak jumpe ksn.nak jumpe rosnmah.nak amik duit tepi lg.. tapi aku pon ade sebat elaun kopek mase aku tegagap jawap soalan wartawan.. korang ni cubala hargai aku ni.. aku ni dato omar presiden cuepacs ke? tekalah ko..

Tanpa Nama berkata...

Aku telah bekerja lebih 30 tahun. Dato omar dari penilaian aku beliau adalah yang terbaik...dari ketua cupacs yg terdahulu. TQ Dato'

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Aku telah bekerja lebih 30 tahun. Dato omar dari penilaian aku beliau adalah yang terbaik...dari ketua cupacs yg terdahulu. TQ Dato'

Rabu, April 18, 2012 4:14:00 PM

Setakat ni teman setuju dengan kenyataan ni...yang lain tu asyik nyalak kat luar jer, bila suruh ke depan angry birds kecut abih.

Tanpa Nama berkata...

bila sekolah malas, bila kerja dengki orang lulusan universiti gaji tinggi, ini nak jadi contoh kepada anak bangsa?????????????????

Tanpa Nama berkata...

PTD mimang pintar baito gamannn...mari bili ito korita proton preve gamannnn...santik baito sampai aku nampak di laman web proton pun sia mau naik da...siurang mau boli ni priton preve...idup malaysia tanah airku...aramatieeeee he he he..kainou moginum kinomol gaman sbb mau datang da aramaitieeee kaamatannnn...

Tanpa Nama berkata...

dato omar ada mana skg. setakat bincang psl gred j dlm cuepacs xde results dato.. cepatla p jumpe pm.kasi cerita terus terang psl gred j yg da 25 tahun di aniaya.. td da g tgk laman jpa mmg ade cter psl j27 tapi bila nak confirm.. i da x saba nak pindah ni dato.nak klor dr kl yg padat ni.dpt blk pahang.. rakan j semua doa byk2 kita semua dpt naik gred Jusa.. ptd kan baik.dorg budiman.i luv ptd.sila buktikan anda bukan transformer or battleship.. korang marah pd ptd nape?kan ptd yg bagi smua p.a gaji n mkn.ptd insan yg beriman n soleh.ptd yg jaga keamanan negara.ptd yg menjaga pesakit dhospital tatkala semua p.a tidor lena.ptd yg memadam api meredah bahaya mnyelamatkan nyawa.ptd yg menentang kafir quraish.ptd yg membangunkan teknologi angkasa dan satelit.ptd yg menjaga perairan negara.ptd yg membanting tenaga menuai padi.ptd yg membuat premix utk kegunaan djlnraya.ptd sahaja yg membayar zakat.kesimpulan yg benar tersimpul adalah tanpa ptd semua alien akan menyerang bumi dwaktu bkerja.. hargailah ptd semasa anda semua mpunyai ptd.tanpa ptd kita semua tidak mdpt ptk

Tanpa Nama berkata...

dato omar ada mana skg. setakat bincang psl gred j dlm cuepacs xde results dato.. cepatla p jumpe pm.kasi cerita terus terang psl gred j yg da 25 tahun di aniaya.. td da g tgk laman jpa mmg ade cter psl j27 tapi bila nak confirm.. i da x saba nak pindah ni dato.nak klor dr kl yg padat ni.dpt blk pahang.. rakan j semua doa byk2 kita semua dpt naik gred Jusa.. ptd kan baik.dorg budiman.i luv ptd.sila buktikan anda bukan transformer or battleship.. korang marah pd ptd nape?kan ptd yg bagi smua p.a gaji n mkn.ptd insan yg beriman n soleh.ptd yg jaga keamanan negara.ptd yg menjaga pesakit dhospital tatkala semua p.a tidor lena.ptd yg memadam api meredah bahaya mnyelamatkan nyawa.ptd yg menentang kafir quraish.ptd yg membangunkan teknologi angkasa dan satelit.ptd yg menjaga perairan negara.ptd yg membanting tenaga menuai padi.ptd yg membuat premix utk kegunaan djlnraya.ptd sahaja yg membayar zakat.kesimpulan yg benar tersimpul adalah tanpa ptd semua alien akan menyerang bumi dwaktu bkerja.. hargailah ptd semasa anda semua mpunyai ptd.tanpa ptd kita semua tidak mdpt ptk

Tanpa Nama berkata...

dato omar ada mana skg. setakat bincang psl gred j dlm cuepacs xde results dato.. cepatla p jumpe pm.kasi cerita terus terang psl gred j yg da 25 tahun di aniaya.. td da g tgk laman jpa mmg ade cter psl j27 tapi bila nak confirm.. i da x saba nak pindah ni dato.nak klor dr kl yg padat ni.dpt blk pahang.. rakan j semua doa byk2 kita semua dpt naik gred Jusa.. ptd kan baik.dorg budiman.i luv ptd.sila buktikan anda bukan transformer or battleship.. korang marah pd ptd nape?kan ptd yg bagi smua p.a gaji n mkn.ptd insan yg beriman n soleh.ptd yg jaga keamanan negara.ptd yg menjaga pesakit dhospital tatkala semua p.a tidor lena.ptd yg memadam api meredah bahaya mnyelamatkan nyawa.ptd yg menentang kafir quraish.ptd yg membangunkan teknologi angkasa dan satelit.ptd yg menjaga perairan negara.ptd yg membanting tenaga menuai padi.ptd yg membuat premix utk kegunaan djlnraya.ptd sahaja yg membayar zakat.kesimpulan yg benar tersimpul adalah tanpa ptd semua alien akan menyerang bumi dwaktu bkerja.. hargailah ptd semasa anda semua mpunyai ptd.tanpa ptd kita semua tidak mdpt ptk

Tanpa Nama berkata...

tunggakan gaji baru tak jadi dibayar pada april, ditangguh kepada bulan mei 2012. sila siasat ttg kesahihan berita ini.

Tanpa Nama berkata...

Betul tu bro. kwn aku kat JAN pun cakap gitu. Tak dapat tunggakan lah bulan ni nampaknya. haiaaaaaaaaaaa

Tanpa Nama berkata...

APA NI BRO...JGN DOK SEBAR KHABAR ANGIN LA.....

PTD M44 berkata...

khabar angin .... angin pengkhabaran.... kalau nak khabar pun...tengok2 gak kiri kanan..depan atas... org JANM pons ada gak dlm ni... kuang3x..

Tanpa Nama berkata...

ASYIK2 GAJI ASYIK2 DUIT ASYIK2 JAWATAN. APALAH NAK JADI. CUMA AKU NAK INGATKAN DAH BAYAR ZAKAT KE....!
KORANG INGAT SIKIT YE. DUIT BANYAK MANA PUN TAK CUKUP. BETUL NI AKU CAKAP SEBAB AKU SENDIRI BILA ADA DUIT EXTRA DAH GATAL2 BOOKING KERETA PROTON PREVE (PROOF). BULAN JUN DAPATLAH KETE BARU. BULAN LAPAN RAYA BERGAYA...JANGAN DENGKI YE...SYUKUR YA ALLAH. AMIN.

Tanpa Nama berkata...

Bro, bukan semua Pengarah tu PTD. Hang jangan mai dok pukui rata jer...Pengarah Spital tu Doktor bukan PTD, Pengarah JKR tu Jurutera bukan PTD, Pengarah Arkib Negara bukan PTD, Pengarah Jabatan Hasil bukan PTD, Pengarah Jabatan Kimia bukan PTD, Pengarah Jabatan Kebudayaan bukan PTD, Pengarah Jabatan Tenaga Kerja bukan PTD, Pengarah Jab Perancang Bandar Desa bukan PTD, Pengarah Kastam bukan PTD,Pengarah Jabatan Kebajikan Masayarakat bukan PTD, Pengarah Penjara bukan PTD....apa lagi ek? Habis tu sapa kata PTD kaut semua???? Fitnah nie, dosa besar tu bang...tanya Ustaz Azhar

______________________________________________________________________

Betul la tu. diorg ni main ckp je. PTD bodoh la, x tau buat keje la, itu la, ini la. maksud PTD tu tau ke? ape keje diorg tu tau ke? semua PTD tu masuk-masuk jd bos ke? sbb kawan aku yg grad same dgn aku aply jd PTD. aku tgok keje die dh mcm x srupa org pun. ntah hape kertas kerje dia buat. postmortem itu ini. pelan strategik ape bagai. ntah aku pun x tau ape tugas die. aku tgok kalau die wt salah kene haruk gak dgn bos die. x de pun aku tgok dia mengarah org sana sini. kene arah ada la. korg tau ke bidang tugas PTD ni n boleh ke korang buat tugas die? yg korg marah sgt dgn PTD tu?

mat kapak berkata...

Aku marah sangat kat PTD ni sebab PTD ni bodo! Nak buat perubahan gaji PA pun tak tau.

Tak ke bodo namanya tu!!!!

Tanpa Nama berkata...

kami respect PTD, sekali iklan jawatan kosong PTD, nah kau nak pakai 400-500 jawatan kekosongan PTD, o.kealah juga, tapi yg jadah lagi kelakarnye sesetengah kerajaan negeri keluar iklan jawatan kosong, siap ada exam lagi, yang mohon beribu org, kelakarnye jawatan bagi setiap jawatan, kekosonnya hanya satu jea kekosongan, lagi haram jadah punye kerajaan, memperbodohkan org,pengkhianat rakyat, dia tak tahu kea, kos pos surat permohonan, pegi exam, last sekali pegi temuduga, sedangkan kekosongannya hanya satu, itupun kroni dan org dalam yg dapat.. bodoh punya org..!! tunggulah PRU-13 ni, taulah nasib kau org nanti..!!

Tanpa Nama berkata...

Nak jadi Bos kena ada Degree, so aku usahalah amik degree




amik = ambil

Tanpa Nama berkata...

tunggakan gaji baru tak jadi dibayar pada april, ditangguh kepada bulan mei 2012. sila siasat ttg kesahihan berita ini.
-------------------------------------------------------------------------------------

ni kabar angin ni....nak kena sumbat dlm ISA baru ke...baru pdam muka kauuuuuuu

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Aku telah bekerja lebih 30 tahun. Dato omar dari penilaian aku beliau adalah yang terbaik...dari ketua cupacs yg terdahulu. TQ Dato'

Rabu, April 18, 2012 4:14:00 PM

Setakat ni teman setuju dengan kenyataan ni...yang lain tu asyik nyalak kat luar jer, bila suruh ke depan angry birds kecut abih.

Rabu, April 18, 2012 4:56:00 PM

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

apa jadahnya kamu kata gitu.
bagi saya beliau aktor terbaik watak spt. TUKANG JUAL UBAT) tepi jalan .. pandai merapu !!!

Yg dpt 35%, 25%, 15%, 7.5% dulu Ahli Majlis Kongres Cuepacs yg buat kerja ! Dia tukang canang jer !
Yg trima SBPA, Batal SBPA .. angkara siapa??!!
Yg trima PTK, tolak PTK, angkara siapa??!!

Satu lagi Grant dpd kerajaan, Cuepacs dpt 4 JUTA setahun... apa yg depa buat????
.. yg aku dengar mesyuarat, mesyuarat, mesyuarat di hotel-hotel 5 bintang. Perkara lain entah ..
Lagi satu, Ada tak mereka buat R&D berkaitan PA ??? dah tentu TIADA !
apa jadahnya kamu sokong ???

Usah perlekeh Presiden dan Setiausaha Agung Cupec yg sebelum ini.
Mreka semua berjasa kpd PA dan Cupec. Hargailah pemimpin yg dahulu kerana tanpa mereka, apa yg kita nikmati skrg .. adalah antara perjuangan kolektif mreka ..

Tanpa Nama berkata...

Nak jadi Bos kena ada Degree, so aku usahalah amik degree




amik = ambil

Khamis, April 19, 2012 6:50:00 AM

Ooops sorry Bos, silap taip...

Tanpa Nama berkata...

Bulan ni gaji dan tunggakan akan dibayar pada 25 April 2012 (Rabu). Harap maklum.

Tanpa Nama berkata...

mat kapak berkata...
Aku marah sangat kat PTD ni sebab PTD ni bodo! Nak buat perubahan gaji PA pun tak tau.

Tak ke bodo namanya tu!!!!

Rabu, April 18, 2012 11:16:00 PM

Mat Kapak, hang pi check balik nooo, perubahan gaji hang tu geng PT N17 yang buat. Hang pi la cangkoi pala Kerani admin tu..

Tanpa Nama berkata...

Aku marah sangat kat PTD ni sebab PTD ni bodo! Nak buat perubahan gaji PA pun tak tau.

Tak ke bodo namanya tu!!!

--------------------------------------------------------------------------

PTD buat keje atas arahan juga. Kalau salah yg bodo tu bos diorg bukan diorg. Skim dan gaji yg PTD terima sama juga dgn PA lain. Kalau gaji junior korg potong gaji korang, benda yg sama pun jadi kat PTD juga. Lagi satu kerja PTD tu bukan buat gaji je. Buat gaji ni pun kalau ada pengumuman pelarasan gaji. mungkin 5-6 tahun skali. PTD lain tugas nya pun lain. X kan sume nk pukul rata je PTD bodoh.

Tanpa Nama berkata...

Mana ada tunggakan gaji hari ni. Aku dh chek x da pun. Nak kene penampor jepon org yg buat cite ni. Mulut busuk aarr...

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Mana ada tunggakan gaji hari ni. Aku dh chek x da pun. Nak kene penampor jepon org yg buat cite ni. Mulut busuk aarr...

Khamis, April 19, 2012 9:11:00 AM
Tinggalkan ulasan anda

Kakakakakakkakakak hehehehhehe. yang ko tak refer kat Bhg Kewangan/Unit Gaji wat per...pokai sangat dah ker? tak reti baca pekeliling ke yang gaji bulan ni 25hb. Sebelum ko penampor Jepon tu baik ko tampor muko ko dulu..sendiri yang tidak mencerdikan diri sendiri, mentaliti apa ke der ni? hahhahaha

Tanpa Nama berkata...

sengal ubi!!!!

Tanpa Nama berkata...

tunggakan gaji baru tak jadi dibayar pada april, ditangguh kepada bulan mei 2012. sila siasat ttg kesahihan berita ini.

...................................

bergantung pada jabatan bro..
jabatan aku dah keluar pekeliling, gaji april ada kenaikan 13% + kenaikan cola. Tunggakan utk Jan-Mac akan dibayar pada Mei

Tanpa Nama berkata...

Adakan balik PTK ni ! Satu sistem baik utk anjakan gaji PA dan kenaikan pangkat yang adil ! Tidak perlu bodek boss ! Dato Omar sila ambil perhatian ! Dari blog didapati ramai setuju PTK diadakan semula utk kenaikan gaji ! SSM dah hidup apa kata adakan semula PTK ! KAN BAGUS !

Tanpa Nama berkata...

pompuan kalu layan bertekak sebulan tak habis. membebel je, iyokan le.

Tanpa Nama berkata...

pompuan kalu layan bertekak sebulan tak habis. membebel je, iyokan le.

Tanpa Nama berkata...

Tak perlu PTK. Menghabihkan duit rakyat je. Belanja terlalu tinggi. Lagipun buang masa balik kursus macam tu gak.

Tanpa Nama berkata...

Kan aku dah kata kawan aku kat JANM kata tuggakan belum dibayar bulan ni. Pay slip dah kuar. Masih gaji lama...haiaaaaaaaaaaaaa

Ressida Tedpi berkata...

Aku PTD, sukanya hati aku,laaalaaallliiilalaallliiaalalalaaa,

Tanpa Nama berkata...

tungakan masuk 24/04/2012
gaji baru masuk 25/04/2012

sumber dari unit gaji PDRM
yang PDRM sahaja aku tahu
awam aku tak tahu la bila.

tak sabar dah nak makan gaji baru lalalalalala

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
tungakan masuk 24/04/2012
gaji baru masuk 25/04/2012

sumber dari unit gaji PDRM
yang PDRM sahaja aku tahu
awam aku tak tahu la bila.

tak sabar dah nak makan gaji baru lalalalalala

Khamis, April 19, 2012 4:23:00 PM


OOOO ada hantu dok spy kat dalam ni. Antara pistol besi ngan pistol ayer yang mana lagi bisa?

Tanpa Nama berkata...

DARI SUMBER BOLEH DPERCAYAI TUNGGAKAN TX DPT DIBAYAR 25 HB NI TETAPI HANYA GAJI BARU SAHAJA..TUNGGAKAN AKAN DIBAYAR PERTENGAHAN MEI INI,HARAP MAKLUM.STAF KEWANGAN..HOSPITAL JB

Tanpa Nama berkata...

kalau PT kewangan ofis korg lembab buat kerje mmg la x dpt tunggakkan. kalau yg cepat dan cekap dpt la. gaji kan diorg yg buat. 3 bulan skali. tu yg ada 4 pergerakan gaji setahun. kalu lmbat dpt jgn bodokan PTD plak. bodokan PT kewangan korg yg gred W tu

Tanpa Nama berkata...

puiiiiiiiiiiiiiiiii karut saja itooo...mai pi toreh ghetaahhh la.....

BP PUDEN MARANG SEKEPER berkata...

hu

Tanpa Nama berkata...

GAJI3 DUIT3 KERJA MALAS5.SEMUA PA DARI MULA SAMPAI SUDAH TAK ABIS2 PASAL DUIT. PASAL KERJA MACAM MANA. TAK BOLEH KE BUAT KERJA MACAM KAWAN2 KITA KERJA KAT PENDAFTARAN, KASTAM DAN IMIGRESEN. DIA ORANG KERJA MEMANG SANGAT EFISEN. LAYAK DIBERI KERETA BARU Proton Preve SETIAP SEORANG. KAWAN2 KITA KAT LHDN DAN KWSP PUN TAK TERLAWAN SEBAB MASIH BANYAK KERJA YANG TERTUNGGAK JADI YANG JADI MANGSA IALAH PEMBAYAR DAN PENYIMPAN. KESIAN.

Tanpa Nama berkata...

NEXT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

wakakakakaka...jgn tuduh2 k...aku mmg tak kerja hari ni..

memang ketawa sakan dok baca komen tertentu yg ketara sangat tak tau tapi buat2 pandai..kepoh sembang kedai kopi mengalahkan pak menteri di parlimen!

dah diulang bnyk kali tapi tak reti baca bahasa Melayu agaknya..

baca bebaik ni..dlm sistem perkhidmatan awam ni memang boleh TUKAR SKIM bila dah cukup syarat-syarat untuk masuk SKIM tersebut..maka tak timbul persoalan nak jadi itu ini & sebagainya..ramai dah yg usaha utk sambung belajar sambil kerja..lepas tu sikit2 usaha mohon SKIM baru..ambil ujian..p temuduga..penilaian2 lain...kalau dah lulus..tadak masalah pon nak TUKAR SKIM

faham bebaik bab itula kawan..toksah dok melenting saja..

kalau takmau atau tak sanggup..dok dediam la dlm SKIM memasing tu..

rezeki memang ketentuan & anugerah Allah jua..tapi khusus kepada yg berusaha & sentiasa bersyukur..ramai tok guru dok sebut hal ni..tapi berapa ramai yg faham & buat??

masa temuduga nak masuk gomen..semua boleh..semua sanggup..tapi apsal bila dah masuk..dah sah jawatan..dah dpt taraf pencen..pandai dah plak takmau & tak sanggup itu ini??

ada org paksa ka mohon kerja gomen? mohon sendiri kan???

yg dah patut pencen tu..toksah la hajat nak sambung kontrak..mcm la hang saja konon yg banyak idea & pengalaman hebat..awatnya tadak dah org lain yg hebat & ada kelulusan??

yg dok sesikit nak ugut pakai PRU tu..ada berani sangat ka?? brp kerat nnt yg betul pegang cakap & buat??

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

NEXT!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

PTD buat keje atas arahan juga. Kalau salah yg bodo tu bos diorg bukan diorg. Skim dan gaji yg PTD terima sama juga dgn PA lain. Kalau gaji junior korg potong gaji korang, benda yg sama pun jadi kat PTD juga. Lagi satu kerja PTD tu bukan buat gaji je. Buat gaji ni pun kalau ada pengumuman pelarasan gaji. mungkin 5-6 tahun skali. PTD lain tugas nya pun lain. X kan sume nk pukul rata je PTD bodoh.

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

NEXT

Tanpa Nama berkata...

kalau PT kewangan ofis korg lembab buat kerje mmg la x dpt tunggakkan. kalau yg cepat dan cekap dpt la. gaji kan diorg yg buat. 3 bulan skali. tu yg ada 4 pergerakan gaji setahun. kalu lmbat dpt jgn bodokan PTD plak. bodokan PT kewangan korg yg gred W tu

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

NEXT!!!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Bukan nak tukar skim la Bro. Tapi maksudnya semua skim yang dah kanan/tinggi/jusa/turus boleh masuk jadi KSN, KSU, SUK termasuklah di Pejabat Kedutaan, Konsulat dan Pejabat Luar Negeri. Ada paham ka ato buat2 tara paham. Jangan marah nanti kena jual ....!

Tanpa Nama berkata...

AKU TAK KISAH ADA GAJI KE TIDAK SAMA JER.. SEBAB GAJI AKU KECIK TAK PERNAH CUKUP. JADI PADA YANG RASA LEIH DUIT NAK BUANG2 BAZIR2 TU BAGI JE KAT AKU. AKU ANAK YATIM PIATU TUA.
KORANG TAK NAK KE PAHALA.

Tanpa Nama berkata...

ADA JUGA YANG BERKATA:-
Salam. Saya mohon agar Pegawai Pemantau Harga (PPH)di KPDNKK diserap Tetap pada tahun depan memandangkan jwtn PPH amat penting dlm memantau harga barangan berada dlm keadaan stabil dan memastikan bekalan mencukupi sepanjang masa.
---------Ulasan-------------------
SAYA SETUJU JIKA diwujudkan sukarelawan sebagai Pegawai Pemantau Harga (PPH)dan diberi elaun khas bulanan.

Nama Tanpa Kata berkata...

AKU TAK KISAH ADA GAJI KE TIDAK SAMA JER.. SEBAB GAJI AKU KECIK TAK PERNAH CUKUP. JADI PADA YANG RASA LEIH DUIT NAK BUANG2 BAZIR2 TU BAGI JE KAT AKU. AKU ANAK YATIM PIATU TUA.
KORANG TAK NAK KE PAHALA

#####################################

aku nak tegelak bila baca " AKU ANAK YATIM PIATU TUA " apa ke jahil sanagt enko ni....mana ada istilah tu...tu la, kelas agama asyik x minat tu yg ada istilah tu dalam kepala....wakakakaka... kalau gaji kecik pun bersyukur lah apa yg ada kerana dpt masuk gomen...sesuailah dgn kelayakan bro..kalau nak tambah gaji pun, cuba lah usaha lain utk tambah pendapatan...jgn asyik mengeluh...

Tanpa Nama berkata...

Bukan nak tukar skim la Bro. Tapi maksudnya semua skim yang dah kanan/tinggi/jusa/turus boleh masuk jadi KSN, KSU, SUK termasuklah di Pejabat Kedutaan, Konsulat dan Pejabat Luar Negeri. Ada paham ka ato buat2 tara paham. Jangan marah nanti kena jual ....!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Aku bukan marah, nasihat....

butang baju aku mana pah????

gred 17 berkata...

nak tanya kpd sape2 yang tau ni.... adakah P1 dgn p3 gred 17 kalau KUP 15 tahun... gaji nya akaN sama ye pada Gred 22 P1T1..... tq...

Tanpa Nama berkata...

Bukan nak tukar skim la Bro. Tapi maksudnya semua skim yang dah kanan/tinggi/jusa/turus boleh masuk jadi KSN, KSU, SUK termasuklah di Pejabat Kedutaan, Konsulat dan Pejabat Luar Negeri. Ada paham ka ato buat2 tara paham. Jangan marah nanti kena jual ....!
-----------------------------------
boleh tak PTD masuk sebagai akauntan negara atau peguam negara? kalo xleh, jgn pandai2 ko nk masuk pejabat kedutaan, ksn dsbgnya. sume skim ade tjawab tersendiri. kalo nk jd ksn SUK, masuk skim ptd. abis cite.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Bukan nak tukar skim la Bro. Tapi maksudnya semua skim yang dah kanan/tinggi/jusa/turus boleh masuk jadi KSN, KSU, SUK termasuklah di Pejabat Kedutaan, Konsulat dan Pejabat Luar Negeri. Ada paham ka ato buat2 tara paham. Jangan marah nanti kena jual ....!


Mana boleh bro, nanti lagi ramai tak puas hati sebb kalau KSN, KPPA, KSU dari Skim lain sebabnya cuba ko bayangkan kalo Doktor jadi KSN/KPPA, tahu ker dia nak tadbir urus. Mesti dia bias kepada geng Doktor atau misi jer, lepas tu Skim lain mesti bengang. Kalau Panglima Tentera Darat (PTD) jadi KSN/KPPA, habih semua PA kena pakai uniform, guna disiplin tentera...kena PA yang malas tu heheheh pakat kena ketok ketampi la kalau mai lewat atai hilang kat tempat keje...

Tanpa Nama berkata...

gred 17 berkata...
nak tanya kpd sape2 yang tau ni.... adakah P1 dgn p3 gred 17 kalau KUP 15 tahun... gaji nya akaN sama ye pada Gred 22 P1T1..... tq...

Jumaat, April 20, 2012 8:09:00 AM
...................................
adoiya..nak KUP pi N22 benda ni pn tk tau ke? rajin2 baca pekeliling ya bro..

Tanpa Nama berkata...

datuk omar cuepacs.....jagdi haraga gatah bagi penorih gatah masam mana...datuk tulung bisik kat barkaitan gatah...kasi up 13% harga kapingan gatah supaya siurang pun buli bili korita pruton pereve baitooo....setakat pi test duduk jer n tingok tak jagdi ni...harap harap kapingan n susu gatah naik lagi datuk...tqvm

ANAK MOHD YATIM berkata...

aku nak tegelak bila baca " AKU ANAK YATIM PIATU TUA " apa ke jahil sanagt enko ni....mana ada istilah tu...tu la, kelas agama asyik x minat tu yg ada istilah tu dalam kepala....wakakakaka... kalau gaji kecik pun bersyukur lah apa yg ada kerana dpt masuk gomen...sesuailah dgn kelayakan bro..kalau nak tambah gaji pun, cuba lah usaha lain utk tambah pendapatan...jgn asyik mengeluh...

%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%

jangan ejek nama ayah aku!!!!

Tanpa Nama berkata...

Kesian ANAK YATIM PIATU TUA tu ya, jangan kacau dia. Biarkan!!!

Tanpa Nama berkata...

komen dah kurang,semua org tengah rajin bekerja.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
komen dah kurang,semua org tengah rajin bekerja.

Jumaat, April 20, 2012 2:24:00 PM
Tinggalkan ulasan anda

Rajin dok bekerja ka dok menghilangkan diri dari depan PC tu...biasa la hari Jumaat...lepas solat pakat2 mengulau ke sopping center jantan betina..ngabihkan stok duit yang lama-lama sebab minggu depan dapat stok baru gaji + tunggakan lagi.

Tanpa Nama berkata...

kemungkinan besar gaji bln April masih gaji lama dan tunggakkan akan di bayar pd MEI,...sbb nak ngundi hujung bln mei...baru nampak jasa dan budi kerajaan....

Tanpa Nama berkata...

Di UTM jika ikut slip gaji, usah kata tunggakan, gaji masih gaji lama!!

Tanpa Nama berkata...

Di UTM jika ikut slip gaji, usah kata tunggakan, gaji masih gaji lama!!

-----------------------------------------

Bukankah Najib dah kata kita akan dapat gaji baru selewat-lewatnya pada bulan April. Takkanlah PM yang disayangi sanggup berbohong!!

Officer Baru berkata...

Aku bawah Kementerian Kesihatan. Baru cek e-Penyata Gaji ANM, dah masuk gaji baru siap dengan tunggakan. Tapi tunggakan sikit je la... RM700 je... ingatkan RM1k... Entahla aku tak pandai Mate nak kira2...

Pendaftar USM berkata...

Di UTM jika ikut slip gaji, usah kata tunggakan, gaji masih gaji lama!!

------------------------------------

Rasanya sebab UTM ni badan berkanun, so gomen federal tak tanggung kenaikan gaji tu, pihak UTM sendiri yg kena cari duit utk tanggung kenaikan ( kan IPTA nak status Autonomi ? ). Kalau IPTA yg kaya macam USM takpe lar.....

anti komplen berkata...

KUATKUASA LARANGAN MINUM PAGI ,MINUM PETANG TERUTAMANYA PADA KUMPULAN **TUTTT...(TAK MAU SEBUT). NAK minum, minum di pantri. bukan semua, tapi hampir semua. balik kerja mcm tu jugak. puak2 ni la yang dok bising itu tak cukup, ini tak betul . peringatan untuk diri sendiri dan juga puak2 "tu" .( sendiri rasa ada terkena ka)

Tanpa Nama berkata...

Hello Bro. Minum kat pantri siapa nak basuh. Siapa nak bancuh, siapa nak masak.Siapa nak beli. Bau makanan satu pejabat. Lipas dan tikus pun buat operasi malam. Dua ekor menatang ni ada banyak penyakit. Ko cakap bior pakai otak jangan pakai hidong. Pernah nampak tak orang benjol dahi dia sebab kena
boxing.Nak kena ke..!

Tanpa Nama berkata...

gaji bulan april di ukm ikut gaji baru + tunggakan.Syukur..

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
gaji bulan april di ukm ikut gaji baru +
--------------------------
sama la... cuma cola tak naik lg

ANAK MOHD YATIM BIN MOHD PIATU berkata...

ejek nama ayah org tak dosa ke

Nama tanpa kata berkata...

sila periksa e-penyata masing2...gaji baru + tunggakan dah masuk..Alhamdulillah...tahniah kepada yg sabar...dan trima kasih kepada yg suke mengutuk org kerana memberi pahala kepada yg dikutuk...

Tanpa Nama berkata...

baru je chek, dia tulis:

penyata gaji sendiri bulan april 2012


tiada rekod ditemui.

maksudnya aku punya belum ada slip gaji lg la. korg punya dah ada ke? kalau dh ade gile cepat PT kewangan ko wt keje. gaji 25 nti tp 20 hb dh kuar slip gaji.

Tanpa Nama berkata...

slip gaji sudah keluar,gaji baru13percent+cola tambah rm50(kawasan B&C je naik RM50 bang...mana2 yg COLA RM300 dah tak naik untuk kali ini)

Tanpa Nama berkata...

Awak ingat bila KSN, KSU, SUK & lain yang lepasan ATM dia orang kejam ka. Dia orang kuat disiplin tapi bukan buli. Ingat tu. Datang kerja tepat masa balik tepat masa. Ada kerja lebih bayar overtime. Inilah Awak belum apa2 dah pikir tidak2. Macam Awak kata SBPA dulu tu lah. Padan muka kena batal. Lagi rugi.

Tanpa Nama berkata...

tunggakan hanya akan diterima pada Mei harap maklum pada semua penjawat awam...staf kewangan usm

Tanpa Nama berkata...

Yahoooo...esok gaji masyuuukkkk...siap dengan tunggakan, siap dengan elaun tanggung keje....kayooo pokcikkk....bulan ni dapat gaji 5 angka...ehehehehhe jangan jeles..