SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2018 : MEMBUDAYAKAN KEMAHIRAN MENGUNGGULI KEPAKARAN

24 Oktober 2013

IKLAN JAWATAN KOSONG PENOLONG PENGURUS KOPERASI ( KOPERASI PENJAWAT AWAM 1 MALAYSIA) ) (IKLAN KALI KEDUA))


KOPERASI PENJAWAT AWAM 1 MALAYSIA

Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur.
Tel : 03 9285 6110, 9285 0281 Fax : 03 9285 9457

IKLAN JAWATAN KOSONG
Warganegara Malaysia terutamanya Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur atau yang berdekatan dengannya yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup adalah dipelawa memohon untuk mengisi kekosongan jawatan di Ibu Pejabat Koperasi Penjawat Awam 1 Malaysia sepertimana yang dinyatakan dibawah ini
A.   PERIHAL JAWATAN :
NAMA JAWATAN
TARAF JAWATAN
GAJI PEMULAAN
PENOLONG PENGURUS KOPERASI
TETAP
RM 1,200.00
B.   SYARAT LANTIKAN
1. PENOLONG PENGURUS KOPERASI
(a)       Diploma dalam bidang Pentadbiran Awam / Pengurusan dan Perakaunan Koperasi / Pengurusan Perniagaan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi  Pengajian Tinggi Tempatan atau  Maktab Koperasi Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya,
(b)       Mempunyai ilmu dan pengalaman koperasi

(c)        Mempunyai kebolehan bertutur dan menulis dalam Bahasa Malaysia / Bahasa
Inggeris .
          (d)         Keutamaan diberi kepada calon-calon yang mempunyai pengetahuan dalam
            gerakan koperasi .
(e)       Kepujian Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu ( termasuk lulus Ujian Lisan ) pada     
peringkat SPM atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan,
( Keutamaan diberikan kepada calon yang berkebolehan mengendalikan komputer ),
(f)        Calon yang memiliki kelayakan di perenggan (a)(i) atau (ii) diatas hendaklah lulus Bahasa Malaysia / Bahasa Melayu termasuk lulus ujian lisan pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
C : UMUR
1.         Calon bagi lantikan hendaklah berumur

a) Tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh iklan ditutup.

b) Tidak lebih dari 54 tahun pada tarikh lantikan.

D : CARA PERMOHONAN
Tiada borang disediakan. Permohonan hendaklah menghantar terus resume kepada:
Setiausaha Kehormat
KOPERASI PENJAWAT AWAM 1 MALAYSIA BERHAD
Wisma CUEPACS, 34 A, Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu 55100 Kuala Lumpur.
E : TARIKH TUTUP PERMOHONAN
Resume yang telah lengkap hendaklah dihantar ke alamat di atas sebelum atau pada 31 Oktober 2013. Permohonan yang diterima selepas dari tarikh tutup iklan tidak akan diberi pertimbangan.
F : DOKUMEN SOKONGAN
Semua dokumen sokongan yang dilampirkan hendaklah disahkan salinannya. Salinan Asal dokumen sokongan hanya perlu dibawa semasa menghadiri temuduga sahaja.

98 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

aku org pertama akhirnya..flower taik ayam

Tanpa Nama berkata...

Menurut Sumber terkini: SPA SEMAKIN BERCELARU DAN HARU-BIRU.. Penjawat awam yg mendaftar di SPA akan 90% akan gagal utk menjawat yg di pohon, ini kerana dasar-dasar SPA yg bercelaru serta penyebab kepada penjawat awam gagal menjawat jawatan yg di pohon, SPA telah mengalurkan serta mensyaratkan di mana jawatan yg di pohon hendaklah bersesuaian dgn kerja yg di pohon cth bidang matematik, sains, pemohon hanya layak di temuduga sbg pegawai sains, tidak layak di temuduga sbg pegawai tadbir dan diplomatik dan jawatan pengurusan , begitu juga sejarah, antropologi, pemohon hanya layak ditemuduga sbg pegawai muzium, kami tahu tahu kekosongan tersebut hanya 1-15 kekosongan manakala yg ditemuduga mencecah 2-3 ribu org..ini menyekat peluang kenaikan pangkat bagi sebahagian dari 1.42 juta penjawat awam yg menyambung pembelajaran di IPTA - IPTS begitu yg sudah memiliki ijazah, master, diploma dan sijil.. dasar inilah yg menyebabkan kebencian semakin memuncak di kalangan penjawat awam kepada SPA.. bagaimana pula penjawat awam yg berpengalaman di dalam bidang pengurusan dan pentadbiran selama15-20 tahun tetapi memiliki ijazah di dalam bidang sains kemasyarakatan, ilmu kemanusian adakah mereka tidak layak menjawat jawatan PTD, pegawai tadbir awam, penguasa kastam, penguasa penjara dan jawatan di dalam bidang pengurusan..inilah di katakan SPA ADALAH DAJJAL TERHADAP PENJAWAT AWAM, ijazah, diploma sebagai asas kelayakan saja, bukannya sebagai pengukur bagi sesuatu jawatan, dasar-dasar SPA inilah akan menjahanamkan kerajaan sedia ada pada PRU-14 NANTI.. Mereka yg membuat dasar-dasar tersebut adalah Dajjal di zaman moden dan serba canggih, mereka tidak tahu apa mereka lakulkan, mereka menerima upahan ribuan ringgit, mereka mengatakan mereka beriman kepada ALLAH, tetapi ALLAH mengatakan mereka tidak beriman kepada-ku..

Tanpa Nama berkata...

Menurut sumber : Terbaru budget 2014, di mana tiada keistimewaan bagi 1.42 juta penjawat awam, hanya mendapat bantuan sekolah diberikan sebanyak RM500 pada akhir tahun naik persekolahan, itu telah di kira bonus cukup RM1000 dicampur bantuan raya tempohari bulan dulu, skim baru diperkenalkan tidak menguntungkan gred bawahan iaitu gred R1-N32 tetapi menguntungkan gred 41 ke atas, ada sedikit penambahan elaun tetap perumahan, tapi tiada perubahan bagi elaun cola, elaun khidmat awam, elaun kritikal, elaun kerja luar, elaun keraian, BITK, elaun perjalanan, lojing, overtime dsbnya.. tiada kenaikan gaji, tempoh kenaikan pangkat KUP masih 13 tahun, tiada kenaikan pangkat bagi penjawat awam yg memiliki ijazah dan master bagi tempoh lama berkhidmat, skim transformasi tiada anjakan gaji serta pangkat serta akhir sekali pemilikan rumah mampu milik bagi penjawat awam masih di takuk lama, harga rumah dianggarkan RM180 ribu- 300 ribu, kini kos sara hidup akan meningkat naik pada awal bulan Oktober nie (bulan 10) dgn kenaikan harga minyak RON 95 -20 sen, Diesel-20 sen dan RON 97-15 sen, kenaikan segala bentuk barangan dan perkhidmatan akan naik mendadak.. bajet 2014 juga akan memperlihatkan kenaikkan segala jenis cukai/duti eksais dsbnya, yg terhimpitnya adalah penjawat awam gred R1-N32 yg kini dalam kesempitan hidup.. INSYA'ALLAH, FAKTA KAKI AKAN TEPAT APABILA BUDGET 2014 DIBENTANGKAN,, TIADA KENAIKAN GAJI DAN GRED.. SEKADAR KENAIKAN ELAUN SAJA, ITU PUN NAK DIKAJI LAGI..APA DA TAK HABIS-HABIS KAJI..!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Kroni kerajaan, perkara ini berlaku bagi kerajaan negeri spt johor, kedah , di mana pegawai-pegawai tadbir yg dilantik berdasarkan kaum-kerabat, anak beranak, saudara-mara dan kroni, di mana sekiranya bapak berpangkat besar anaknya akan menjawat jawatan di dalam kerajaan negeri, khususnya pegawai tadbir negeri, manakala anak-anak org kebanyakkan dinafikan haknya walaupun mempunyai kelulusan yg baik, begitu kakitangan golongan bawahan yg mempunyai kelulusan ijazah dan master serta mempunyai pengalaman belasan tahun dinafikan untuk menjawat tersebut malah temuduga tersebut hanya syarat saja untuk menutup mata kakitangan tersebut, perlantikan berdasarkan kroni itulah menyebabkab kerajaan johor, kedah negeri mengalami defesit kewangan negeri, kebanyakkan mereka yg dilantik tiada mempunyai pengalaman kerja yg luas, lemah daya permikiran, berfikiran masih kebudak-budakan, kurang matang, tidak hersungguh-sungguh serta ilmu yg kurang dalam sesuatu jabatan, sebab itulah kami tidak berapa berminat menyokong kerajaan sedia ada.. Di dalam organisasi anda berapa ramaikah yg mereka berpendapatan tinggi bermaksud gaji melebihi RM 7,000 sebulan, itulah yg dikatakan berpendapatan tinggi, adakah rakyat akan dpt mencapai berpendapatan tinggi menjelang tahun 2020 seperti yang diwar-warkan oleh kerajaan, kenaikan harga barangan kini telah membebankan seluruh rakyat malaysia kecuali mereka yg berpendapatan tinggi seta berpendapatan serderhana tinggi. Kenaikan harga barang kini naik sehari demi sehari, barangan keperluan spt beras, gula, susu tin, susu bayi, bawang besar dan kecil, ikan, daging, telur, sayuran,, susu tepung, tepung gandum, serbuk kopi-teh, majerin, gas dapur, minyak masak, dan paling teruk kenaikan harga ayam, ini adalah keperluan rutin harian yg diperlukan oleh seisi keluarga untuk keseimbangan kesihatan, kalau sesiapa nak boikot, dia boikotlah seorang diri , tak masuk akal, tak payah isi gula minum kopi-teh, tak payah isi santan masak rendang, itu belum lagi di kira keperluan harian untuk berkerja spt minyak kereta-motor, tol, bayaran parking kereta, tambang bas-teksi, keperluan pakaian dsbnya.. Begitu juga dengan kenaikan harga kereta nasional spt myve, pesona, inspira, preve, viva, suprima S, Bagi perjawatan Turus, Jusa, Gred 41-54, PM, TPM, YB, Menteri, bagi mereka tiada masalah kerana mereka tergolong di dalam yg berpendapatan tinggi, bagaimana pula mereka yg gred R1-32, berpendapatan rendah serta rakyat jelata yg bertungkus-lumus menampung keluarga yg sekian hari harga barangan keperluan semakin naik, tiada turunya, jadi fikir-fikirkanlah..inilah natijahnya jikalau urus tadbir negara, negeri tidak di urus dengan cara yang berlandaskan Al-Quran dan sunnah Rasulullah SAW..

Tanpa Nama berkata...

INI ADALAH CONTOH KATA-KATA ORANG KECEWA SEBAB TAK DAPAT JAWATAN PEGAWAI GRED 41. ORG KECEWA INI AKAN MENCARI SETIAP INCI KESALAHAN ORANG LAIN, DAN SETIAP INCI KESALAHAN SPA, JPA, PTD DAN PELBAGAI LAGI, DAN KONON DIA LAH YG PALING MULIA, DIA LAH YG PALING TINGGI IJAZAHNYA, ORG LAIN SEMUA DAJAL, MEMPERGUNAKAN AYAT AL-QURAN DAN HADIS UTK KEPENTINGAN DIRI.

HEI, SEDARLAH, SKG NI DUNIA DA MODEN, AKU DA BNYK KALI CAKAP, KALAU KAU SDG BERKHIDMAT LEPAS TU KAU ADA DEGREE KURSUS YANG BIASA2 JE, ORG KATA PALING SENANG LULUS, DAN DGREE CUKUP MAKAN, POINTER SEKADAR LULUS, DAN SEKADAR ADA JE DEGREE KAU, SAPA NAK PANDANG KAU, SPA NAK FIRST CLASS DGREE HOLDER, SKG NI PUN, LANTIKAN CIKGU PUN DIUTAMAKAN FIRST CLASS DEGREE, AKU RASA TAK PAYAH LE KO NAK SALAH KAN ITU DAN INI, CERMIN DIRI LE, NAK JAWATAN PTD PERGI LAH EXAM, PAC DAN TEMUDUGA, KALAU SETAKAT GI EXM BERBELAS KALI TAK LEPAS, NAMPAK SGT LE BANGNGNYA, LEPAS TU PERGI PULAK PAC, NAK BUAT PUBLIC SPEAKING PUN TERKIAL2, LUPAKAN JE LA, SEPATUTNYA PERBAIKI DIRI..INI LAH MELAYU, SEMUA NAK MUDAH, SUSAH SIKIT TAK BOLEH, AAMBIK DEGREE KURSUS YG MUDAH LULUS, DEGREE SEKADAR CKUP MAKAN, SAMPAI SUDAH KO TAKKAN KEMANA,

Tanpa Nama berkata...

Menurut Sumber terkini: SPA SEMAKIN BERCELARU DAN HARU-BIRU.. Penjawat awam yg mendaftar di SPA akan 90% akan gagal utk menjawat yg di pohon, ini kerana dasar-dasar SPA yg bercelaru serta penyebab kepada penjawat awam gagal menjawat jawatan yg di pohon, SPA telah mengalurkan serta mensyaratkan di mana jawatan yg di pohon hendaklah bersesuaian dgn kerja yg di pohon cth bidang matematik, sains, pemohon hanya layak di temuduga sbg pegawai sains, tidak layak di temuduga sbg pegawai tadbir dan diplomatik dan jawatan pengurusan , begitu juga sejarah, antropologi, pemohon hanya layak ditemuduga sbg pegawai muzium, kami tahu tahu kekosongan tersebut hanya 1-15 kekosongan manakala yg ditemuduga mencecah 2-3 ribu org..ini menyekat peluang kenaikan pangkat bagi sebahagian dari 1.42 juta penjawat awam yg menyambung pembelajaran di IPTA - IPTS begitu yg sudah memiliki ijazah, master, diploma dan sijil.. dasar inilah yg menyebabkan kebencian semakin memuncak di kalangan penjawat awam kepada SPA.. bagaimana pula penjawat awam yg berpengalaman di dalam bidang pengurusan dan pentadbiran selama15-20 tahun tetapi memiliki ijazah di dalam bidang sains kemasyarakatan, ilmu kemanusian adakah mereka tidak layak menjawat jawatan PTD, pegawai tadbir awam, penguasa kastam, penguasa penjara dan jawatan di dalam bidang pengurusan..inilah di katakan SPA ADALAH DAJJAL TERHADAP PENJAWAT AWAM, ijazah, diploma sebagai asas kelayakan saja, bukannya sebagai pengukur bagi sesuatu jawatan, dasar-dasar SPA inilah akan menjahanamkan kerajaan sedia ada pada PRU-14 NANTI.. Mereka yg membuat dasar-dasar tersebut adalah Dajjal di zaman moden dan serba canggih, mereka tidak tahu apa mereka lakulkan, mereka menerima upahan ribuan ringgit, mereka mengatakan mereka beriman kepada ALLAH, tetapi ALLAH mengatakan mereka tidak beriman kepada-ku..
----------------------------------
INI SATU LAGI WATAK KECEWA YANG ADA DI KALANGAN ORANG MELAYU YANG SEDANG BERKHIDMAT, CAKAP HEBAT, BERDEGAR2, MENGAKU ADA MASTER, PHD, IJAZAH ITU DAN INI, TAPI APA OUTCOME NYA??? NOTHING!! MASIH LAGI MENYALAK SALAHKAN SISTEM ITU DAN INI, TUDUH ORG TU ADA KABEL ITU DAN INI, WATAK2 KECEWA MCM NI SERING DITONJOLKAN OLEH LOOSER YANG SUKAR TERIMA KENYATAAN YANG DIA NI GAGAL MEMPERBAIKI DIRI, GAGAL MENCERMIN DIRI, DTG TEMUDUGA TAKNAK READY, BANGGA DENGAN PENGALAMAN BERPULUH2 TAHUN KONON, APABILA DASAR BARU DIPERKENALKAN, ORG2 INILAH YG MENJADI BATU PENGHALANG, SBB DA BIASA DENGAN HIDUP DAN CARA KUNO MEREKA, ORG2 INILAH YANG KUAT KOMPLEN TP TAK DE BG APA2 SUMBANGAN PUN, MEREKA INI JUGA YANG SELALU DUK BELAKANG, BERCAKAP BELAKANG, TP BILA SURUH KE HADAPAN MENIKUS, SORG PUN TAK BERANI, ORG2 INI SEBENARNYA YG MENJAHANAMKAN SISTEM KERAJAAN, BUKAN SPA, BUKAN JPA, BUKAN PTD, BUKAN KSN,

Tanpa Nama berkata...

inilah di katakan SPA ADALAH DAJJAL TERHADAP PENJAWAT AWAM, ijazah, diploma sebagai asas kelayakan saja, bukannya sebagai pengukur bagi sesuatu jawatan, dasar-dasar SPA inilah akan menjahanamkan kerajaan sedia ada pada PRU-14 NANTI..
___________________________________

NAK TAMBAH SIKIT LAGI, EHH, HELOO, TAK PAYAH LE NAK KAIT KAN PRU 14, 15,16,17 DAN SETERUSNYA, TAKKAN KEMANA PUN, ALIH2 BN JUGA, TAK PAYAH BERANGAN PARTI LAIN NAK MENANG, TAK PAYAH LE KO NAK BERANGAN2..DUK LE SITU SMPAI PENCEN,,

Tanpa Nama berkata...

BEB TAK KUAT KAU MENGAMPU..BERPADA-PADALAH MENGAMPU TUE.. MALUNYA RASA, KAU NIE BOLEH DIIBARATKAN ANJING YANG MENJELIRKAN LIDAHNYAK BAGI MAKAN TERJELIR LIDAH, TAK BAGI MAKAN PUN TERJELIR LIDAH..DAHSYATNYA KAU NIE.. PENJILAT NAJIS..

Tanpa Nama berkata...

AKU TAK PUAS HATI KENAPA SKIM J SAHAJA YANG NAIK KAMI FT TAK NAIK NI DATO OMAR OSMAN PILIH BULU AKU TAU DIA NI MMG JAWATAN SKIM J DI UPM TAPI KENA LA PERTIMBANGKAN SAMA JURUTEKNIK KOMPUTER KENA DENGAN PEREDARAN SEMASA DUNIA ICT. JANGAN INGAT KAMI JURUTEKNIK KOMPUTER KERJA RELAKS, TANPA KAMI PEMBANGUNAN ICT TAK AKAN MAJU BOLEH LIHAT LA BERAPA RAMAI DIKALANGAN PTD DAN PEGAWAI2 YANG TAK RETI KOMPUTER NAK PRINT PUN MINTAK TOLONG KAMI, SEMUA PEJABAT SEKARANG NI GUNA KOMPUTER DAN PERALATAN ICT SETIAP MINIT ADA KELUARAN TEKNOLOGI BARU KAMI PERLU PERAH PIKIRAN UNTUK MENDAHULUI TEKNOLOGI BUKAN DUDUK MENGADAP KOMPUTER JER KEJE KAMI, LETIH AKU BILA TENGOK SKIM J BUKANNYA KORANG BUAT KERJA SENDIRI LAST2 PANGGIL KONTRAKTOR SAHAJA YANG SELESAIKAN MASALAH BENGANG LA MCM NI KALAU KORANG SAHAJA YANG NAIK SKIM.

Tanpa Nama berkata...

AKU TAK PUAS HATI KENAPA SKIM J SAHAJA YANG NAIK KAMI FT TAK NAIK NI DATO OMAR OSMAN PILIH BULU AKU TAU DIA NI MMG JAWATAN SKIM J DI UPM TAPI KENA LA PERTIMBANGKAN SAMA JURUTEKNIK KOMPUTER KENA DENGAN PEREDARAN SEMASA DUNIA ICT. JANGAN INGAT KAMI JURUTEKNIK KOMPUTER KERJA RELAKS, TANPA KAMI PEMBANGUNAN ICT TAK AKAN MAJU BOLEH LIHAT LA BERAPA RAMAI DIKALANGAN PTD DAN PEGAWAI2 YANG TAK RETI KOMPUTER NAK PRINT PUN MINTAK TOLONG KAMI, SEMUA PEJABAT SEKARANG NI GUNA KOMPUTER DAN PERALATAN ICT SETIAP MINIT ADA KELUARAN TEKNOLOGI BARU KAMI PERLU PERAH PIKIRAN UNTUK MENDAHULUI TEKNOLOGI BUKAN DUDUK MENGADAP KOMPUTER JER KEJE KAMI, LETIH AKU BILA TENGOK SKIM J BUKANNYA KORANG BUAT KERJA SENDIRI LAST2 PANGGIL KONTRAKTOR SAHAJA YANG SELESAIKAN MASALAH BENGANG LA MCM NI KALAU KORANG SAHAJA YANG NAIK SKIM.

Tanpa Nama berkata...

AKU TAK PUAS HATI KENAPA SKIM J SAHAJA YANG NAIK KAMI FT TAK NAIK NI DATO OMAR OSMAN PILIH BULU AKU TAU DIA NI MMG JAWATAN SKIM J DI UPM TAPI KENA LA PERTIMBANGKAN SAMA JURUTEKNIK KOMPUTER KENA DENGAN PEREDARAN SEMASA DUNIA ICT. JANGAN INGAT KAMI JURUTEKNIK KOMPUTER KERJA RELAKS, TANPA KAMI PEMBANGUNAN ICT TAK AKAN MAJU BOLEH LIHAT LA BERAPA RAMAI DIKALANGAN PTD DAN PEGAWAI2 YANG TAK RETI KOMPUTER NAK PRINT PUN MINTAK TOLONG KAMI, SEMUA PEJABAT SEKARANG NI GUNA KOMPUTER DAN PERALATAN ICT SETIAP MINIT ADA KELUARAN TEKNOLOGI BARU KAMI PERLU PERAH PIKIRAN UNTUK MENDAHULUI TEKNOLOGI BUKAN DUDUK MENGADAP KOMPUTER JER KEJE KAMI, LETIH AKU BILA TENGOK SKIM J BUKANNYA KORANG BUAT KERJA SENDIRI LAST2 PANGGIL KONTRAKTOR SAHAJA YANG SELESAIKAN MASALAH BENGANG LA MCM NI KALAU KORANG SAHAJA YANG NAIK SKIM.

Penjawat Awam Otai berkata...

Hoiiiiiiiiiii, bengap kome ni.......Bersyukurlah kome ada kerja tetap dan berpencen, lihatlah diluar sana berpuluh ribu graduan nak kerja gomen. Kerjalah dgn ikhlas setimpal dgn gaji kome terima itu. Ini tidak !!!!! Nak komplen ajer tahu.

Pemegang degree subsidi berkata...

Itulah dah elok2 degree berasaskn kepandaian (jumlah A dlm SPM) korang tukar. Bgi org yg lnsg xda A bulih buat degree. Skang apa jdi. Padan muka. Sbb nk undi korang lacurkan degree. Skang apa la nilai degree di mesia klu bodo bulih buat pandai pun boleh buat!

Tanpa Nama berkata...

kau nie tak modal lain..org mintak gred naik kau merapu tak tentu pasal, poorraahh.. kau nie mcm keling pundek..

Tanpa Nama berkata...

Negara je yg berpendapatan tinggi..rakyat masih berpendapatan rendah..nk kena faham maksud ayat tu..

Tanpa Nama berkata...

pelik aku sekor sibuk nak bg pendapat mcm bijok sgt. suka sgt bg pendapat mende xtentu lagi. tunggugak najip umum lu skim baru. duk sibuk sgt pasal skim. SST nanti sume naik gred mcm SBPA tu. xsabar2. bawa gak sabar skit.

Tanpa Nama berkata...

udah2 ler tuh pegawai & PARgawai sekalian. dok nyalak xabeh2. pi wat keje tuh. syuh3!!

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

aku org pertama akhirnya..flower taik ayam
Rabu, Oktober 09, 2013 4:13:00 PTG
________________________________

Tahniah! Anda masih lagi menjadi orang gila melebihi pemikiran pelajar tadika

tq

Tanpa Nama berkata...

weh..aku xbodoh k....walau pun aku ni pangkat kecik je kat gomen..dulu aku pengerusi kesatuan sekerja kat swasta...aku bersyukur sgt jawatan aku ni kuar dari kupek takguna..cari publisiti murahan...sama mcm ko kat atas aku ni..kaki mengampu kupek x guna...ko tu g wat keje...syoh2..dari flower taik ayam

Tanpa Nama berkata...

so mmg pasti la gred J17 diganti kan dengan J29, itu kira rezeki diorg la.. tp bg kami smua yang jawatanya JuruAudio Visual gred N17... masih tidak paham kenapa gred 'N'? padahal kami org ini terlibat dengan elektronik alat siaraya.. pengambilan punca kuasa elektrik untuk memsang alat siaraya, set P.A bukan kecik2 suma besar2 kadang2 sampai ambik voltage 3 phase, tp kenapa gred N? ada kah gred kami ini sama dgan gred pembantu tadbir? yg dengar2 cuepac minta pembantu tadbir jawatanya diganti... adakah kami ini yg gred N17 bg JuruAudio visual terbabit skali? itu sahaja la luahan kami

Tanpa Nama berkata...

Dulu, Dulu, Dulu ....

Harga Oren Sunquick sebotol 1 liter

RM 8.00

Sekarang, Sekarang, Sekarang ......

Harga Oren Sunquick sebotol 0.85

liter RM 10.90 .

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

weh..aku xbodoh k....walau pun aku ni pangkat kecik je kat gomen..dulu aku pengerusi kesatuan sekerja kat swasta...aku bersyukur sgt jawatan aku ni kuar dari kupek takguna..cari publisiti murahan...sama mcm ko kat atas aku ni..kaki mengampu kupek x guna...ko tu g wat keje...syoh2..dari flower taik ayam
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
saya tak bodoh, saya tak bodoh, saya tak bodoh

Pakcik bodoh, pakcik bodoh, pakcik bodoh

PAkcik dayus, pakcik dayus, pakcik dayus

Pakcik bodoh, pakcik bodoh, pakcik bodoh

hahahahahhahahaha

Tanpa Nama berkata...

Iklan jgn xklan, sdgkan sblm iklan dikeluarkan mmg dah ada calon pilihan . Ilkan sekadar utk mengabur mata kononnya telus.

Tanpa Nama berkata...

Baik lagi hidup pd zaman 70an dan 80an, mudah juga dpt kerja kerana dasar kroni, kegunaan kabel belum seteruk skrg. Skrg ni, silap hari bulan org buta huruf, penganas, penagih dadah boleh dicerap sbg PA. Puncanya sebesar gajah tapi ada pihak hanya buat de je.

Penjawat Awam Otai berkata...

Apalahhhh Cuepacs ni, nak buat Koperasi plak, tumpulah kepada perjuangan yg asal penubuhan iaitu membela nasib pekerja sektor awam. Nanti tumpuan entah kemana. Koperasi dah berlambak ada.

Tanpa Nama berkata...

Yang Untung adalah Lembaga Pengarah Koperasi dapat elaun ribu2.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
aku org pertama akhirnya..flower taik ayam
****
Ada jugak yang banggang dan bengap kat dalam ini...merosakkan blog orang lain lah bro..kalau lu penjawat awam..sah2 lu mmg sakai...macam tadika punya pemikiran ...

Tanpa Nama berkata...

Sikap orang yang memaki hamun ini telah mendarah daging dan menjadi tabiat. Ianya agak sukar untuk berubah. Mungkin orang2 ini memerlukan seorang pembimbing yang boleh mentarbiyah dirinya serta memerlukan hati yang bersih dan penuh kesedaran,keinsafan serta cekal untuk berubah.

Menjaga kata-kata adalah keimanan

Bahasa Melayu dianggap unik dan halus. Sikap sopan santun dan adab berbahasa dipentingkan dalam bahasa Melayu yang menjadi lambang kepada bangsa Melayu.Pengaruh seni bahasa Melayu banyak diresapi pengaruh Islam yang mementingkan penggunaan bahasa yang baik.

Sesuai dengan nilai Islam, bahasa Melayu dijalin dengan perkataan Arab yang terkandung makna tauhid, ketakwaan, hukum dan ketulusan hati.

Firman Allah bermaksud: “Allah tidak suka kepada perkataan buruk yang dikatakan terang-terang.”

Firman-Nya lagi bermaksud: “Dan siapakah yang lebih baik perkataannya daripada orang yang menyeru kepada Allah serta berbaik-baik dan mengaku ‘aku seorang Muslim.”

Alim-ulama lebih banyak menyelitkan perkataan Arab yang menyeru kepada keimanan, ketakwaan, dosa, pahala dan hukum agama.

Jelasnya, dalam bahasa Melayu tidak ada bahasa najis, mencarut, kebodohan, haprak dan kasar. Berkata-kata biarpun mudah, kesannya kepada kehidupan manusia amat ketara. Kata-kata yang diucapkan dicatatkan sehingga ke hari kiamat.

Sabda Rasulullah saw bermaksud: “Sesungguhnya seseorang itu akan bercakap-cakap dengan kata-kata yang diredai Allah, dan dia tidak menyangka bahawa kata-katanya itu akan menyampaikannya ke suatu tingkat tertentu, maka dicatatkan oleh Allah kata-kata itu mendapat keredaan-Nya hingga ke hari kiamat.

“Dan seorang lain akan bercakap-cakap dengan kata-kata yang dimurkai Allah, dan dia tidak menyangka bahawa kata-kata itu akan menyampaikannya ke satu tingkat tertentu, maka dicatatkan oleh Allah dengan kata-kata itu kemurkaan-Nya ke atas orang itu hingga ke hari kiamat.” – (Hadis riwayat Ibnu Majah dan Tarmizi).

Tanpa Nama berkata...

Dah dilahirkan mcm tu nak buat mcm mana..... Org yg suka keluar kata2 kesat memang sentiasa hidup stres dan banyak musuh. Memaki hamun dah jd darah daging dan akan diwarisi turun temurun ke generasi yg akan dtg. Maka xhairan pabila dah ada kerja pun xbersykukur, xabis2 salahkan org lain seolah2 mereka saja yg sempurna dan nak kuasai segala2nya. Jgn terlalu taksub oi.

Tanpa Nama berkata...

Mereka boleh disamakan dgn pengkhianat sesama manusia. Mereka ini ingat boleh kekal di dunia selamanya dan xgentar menganiaya org lain.

Tanpa Nama berkata...

agak2nye bile jabatan kajaan yg banyak2 ni nak digabungkan yang fungsi hampir sama. xdelah bertindih tugas n birokrasi. ramai sgt kapla2 nak jdi KP tu yang create banyak jabatan yg hampir sama. kdg tgk mcm xde function.

PROF JUSA B berkata...

Saya perlu bangkitkan tentang gaji pensyarah. Aneh dan pelik kerana sepanjang 30 tahun saya bertugas sebagai pensyarah, gaji pensyarah tidak pernah melalui penstrukturan semula berbanding gaji guru yang saya lihat begitu drastik perubahannya. Bayangkan seorang guru pakar (guru cemerlang) yang hanya berkelulusan ijazah pertama layak menerima gaji bergred DG52 (setaraf dengan gred gaji pensyarah berkelulusan PhD) atau DG48 sedangkan seorang pensyarah yang berkelulusan sarjana dan bergred DS45, mengajar pula calon-calon sarjana tetapi menerima gaji yang lebih rendah daripada itu.
Lebih malang lagi ialah, sebahagian besar pensyarah bergred DS45 ini merupakan bekas-bekas guru yang berpengalaman mengajar lebih daripada 15 tahun. Jika dibandingkan dengan rakan-rakan guru mereka yang berada di sekolah atau di Institut Pendidikan Guru (IPG) atau Kolej Matrikulasi, maka golongan pensyarah ini seperti sengaja dizalimi. Lebih memalukan lagi jika dibandingkan dengan guru-guru sekolah yang mengajar Tingkatan 6 (pra-universiti), dengan pengalaman kurang 10 tahun tetapi turut menerima gaji gred DG48/DG44.
Inilah satu kezaliman dalam kes pembayaran upah dan guna tenaga kerja kepada pensyarah. Oleh itu, saya mencadangkan supaya gred gaji pensyarah tanpa PhD perlu dinaiktarafkan kepada DS52 (atau setara dengan tingkat gaji DG48) dan pensyarah berkelulusan PhD dinaik taraf ke Gred DS54 dan begitulah seterusnya. Situasi ini akan dapat menunjukkan status dan kedudukan pensyarah di mata dunia setanding usaha memartabatkan golongan profesional.
Secara peribadi, saya melihat skim perkhidmatan pensyarah IPTA pada zaman ini adalah amat menyedihkan berbanding guru sekolah. Golongan ini terpaksa berhadapan dengan satu persaingan dunia yang jumud dan amat menekan. Pensyarah hari ini lebih teruk daripada seorang guru yang terpaksa berhadapan dengan cabaran atau kemungkinan pertembungan budaya ilmu. Tentunya pertembungan ini menuntut iltizam dan komitmen yang tinggi sebagai satu usaha persaingan yang sihat.
Kepada KPM, fikirkanlah kebajikan dan nasib para pensyarah yang akan membawa impian dan nama universiti tempatan ke mata dunia sebelum mereka berhijrah ke universiti swasta (IPTS) yang menjanjikan pulangan yang lebih baik. Tugas pensyarah sebenarnya lebih berat berbanding guru sekolah. Mereka perlu membuat penyelidikan, menyelia tesis sarjana mahupun PhD, mengajar dan mereka juga menjadi milik masyarakat.
Akhirnya, sebagai seorang profesor Gred Jusa B, saya tidak mempunyai apa-apa kepentingan terhadap gaji dan jawatan kerana saya sudah menikmati kesemuanya itu. Apa yang saya harapkan ialah belalah nasib golongan pensyarah ini kerana di tangan merekalah akan lahirnya generasi hebat negara dan generasi bermodal insan yang bakal menyambung gagasan kepimpinan negara.Seperti yang selalu saya suarakan di dalam mesyuarat dengan anggota senat-senat universiti bahawa sudah sampai masanya pihak KPM berfikir seperti mana cara orang Jepun berfikir, iaitu memastikan bangsa mereka berada di baris hadapan tanpa membunuh jati diri bangsa. Budaya menginsafi falsafah Melayu “kera di hutan disusukan; anak mati dalam pelukan” perlu difahami sebaik-baiknya.Sebagai penutup surat ini, sekali lagi saya merayu agar KPM dapat memikirkan kewajaran pandangan dan cadangan saya ini supaya kita sama-sama dapat mengangkat martabat dan memikirkan kebajikan golongan pensyarah yang tidak pernah disentuh oleh mana-mana pihak sejak 10 tahun kebelakangan ini.

Tanpa Nama berkata...

kenapa ye ramai2 wakil rakyat dlm parlimen xde sorg berani cadang tamabah atau kurg pape bajet bila dibahaskan. kenapa lepas pm bentang sume bahas biasaje, xde ke yg berani cadang elaun ke bonus ke atau pape yg baik dimasukan dlm bajet. at least cadangan ada. lulus xlulus cite lain. nape ye

Tanpa Nama berkata...

Korang dok pikir pasal kenaikan gaji, bonus elaun dan sebagainya. Tapi korang tak pikir pun pasal kami orang-orang muda ni menganggur. Selagi korang larat korang kerja juga. Tu yang kami pelik ni. Tak nak ke korang pencen beramai-ramai, bagi peluang kat kami penganggur-penganggur ni dapat peluang kerja. Korang dah kaya-raya dah, gaji dah mahal-mahal semua. Bukan kata pada yang gredatas, yang gredbawah pun gaji ribu-ribu. Dengar gaji pokok je kecik tak kira over time diorang berapa. Kalau hitung gred tinggi dengan gered rendah, pendapatan sebulan adalah sama.

Tanpa Nama berkata...

Lantik saja konco-konco sendiri, selesai cerita. Amalan turun temurun.

Tanpa Nama berkata...

disini saja tempat utk luahkan perasaan atau ketidakpuashatian kepada krjaan malaysia ini...sebab kalau bercakap terlus takut kepala kene tembak oleh pembunuh upahan pulak....sebab malaysia ini politik nye kotor...separa detektor...nak menjadi full detektor kelak...kita kene angguk apa yang dia org ckp...semua saja kene betul...takde yg tak betul...semua betul belaka...kepada kawan diatas tu...sini sya nak kabarkan...apa penerimaan mereka itu kalau kita berkata tentang kebenaran hakiki...adakah mereka terima dgn hati terbuka atau nyawa kita dihujung tanduk...kepala kita bila bila masa saja akan menjadi sasaran barua barua mereka itu....tolong huraikan

Tanpa Nama berkata...

HARI NI BONUS SETENGAH BULAN AKAN DIUMUMKAN..HARAP MAKLUM

Tanpa Nama berkata...

MANA ADA BONUS.....KAU PANDAI PANDAI AJE NAK GEBANG DKT SINI...LEBIH DARI NAJIB RAZAK PULAK KAU NI.....BUTUH LAHHHH

Tanpa Nama berkata...

KAU MCM SYOK SENDIRI AJE UMUM BONUS....BAIK KAU MELANCAP LAGI SEDAP...KESEDAPAN HINGGA HILANG MATA HITAM....UHHHHHHHHHH.....AHHHHHHHH....YESSSSSS......IS COMINGGGGGGGG......AHHHHHHHHH.....LEGAAAAAAAAA

Tanpa Nama berkata...

http://www.beritaterkini.my/bonus-setengah-bulan-gaji-bajet-2014#more-49806

Tanpa Nama berkata...

Bonus setengah bulan gaji penjawat awam : Setakat pukul pukul 9:30 malam tadi, terdapat perkhabaran gembira untuk 1.4 juta penjawat awam di Malaysia di mana dijangka bakal diumumkan…..pelarasan elaun COLA (SEPERTI DI SINI) dan juga elaun perumahan (KLIK SINI) seperti mana terkandung dalam teks ucapan asal Bajet 2014. Tetapi…

Tetapi telah berlaku rombakan saat-saat akhir pada malam tadi, apabila insentif seperti pelarasan elaun COLA & elaun perumahan penjawat awam telah dibuang dalam intipati Bajet 2014 tetapi telah digantikan dengan bonus setengah bulan gaji kakitangan awam.

Sekaligus tiada kenaikan elaun seperti mana yang Berita Semasa war-war (DI SINI) disebabkan berlaku rombakan intipati dan ucapan di saat akhir pada malam tadi sepertimana yang Berita Semasa (CERITAKAN DI SINI)

Dan ini butiran yang telah dipastikan setelah buku Bajet 2014 siap dicetak awal pagi tadi.

http://www.beritaterkini.my/bonus-setengah-bulan-gaji-bajet-2014

Tanpa Nama berkata...

BAJET SYOK SENDIRI....KOSONGGGGG.....HAMPEHHHHHHH......BAIK MELANCAP LAGI BAGUS LAHHHHH....BUTUHHHH LAHHHHHHH NAJIB

Tanpa Nama berkata...

Arrgghhh frust!!!!
Ingat ada kenaikan elaun..at least elaun rumah....

arrrgghhhh!!!

Tanpa Nama berkata...

haram hadah......setengah bulan je....tolak 500 yg sebelum ni...apa pun tak da.....mana cola...mana itp...mana yang lain....cuepacs baik bubar je...cakap macam guruh...hasil hampaih....

Tanpa Nama berkata...

Alhamdulllilah..walaupun setengah bulan gaji,tapi syukur sangat2..terima kasih byk2 kerajaan..cuma yang tak faham part yang kata kerajaan bersetuju dengan semakan 81 penambah baikkan gred..apa maksud tu?. sesiapa yang tahu minta berikan pencerahan..

Tanpa Nama berkata...

Janji kojer dpt gaji udah laaa ... watper harapkan bulan dan bintang ... mmg kiter pun dah tahu so watper terlalu mengharap yg belum pasti ... teruskan berkhidmat dgn sepenuh jiwa n raga ...

Tanpa Nama berkata...

Tepat sekali berita Dari beritaterkini.my..elaun cola Dan perumahan tiada APA2 perubahan...bonus 1\2 bln je...

Tanpa Nama berkata...

Hello kawan, rega kete camne? Ada perubahan atau tak adaaaaaaaaaaa

Kome nak beli kete ni, takut rugi pulakkkk

Tanpa Nama berkata...

Bulan nov. kerajaan akan umumkan kenaikan gred bagi 82 skim..itu urusan jpa lah

Tanpa Nama berkata...

Bulan nov ni jpa akan umumkan .. sabau je le ..bajet tdi dato najib tak cukup masa..

Tanpa Nama berkata...

hahahahahaha berangan la korang nak dpt elaun2 itp la cola la last2 bagi bonus je...

Tanpa Nama berkata...

ape yg diminta cuepacs nampaknye x diberi ptimbangan oleh kerajaan cntoh elaun perumahan masih kekal sejak 15tahun lpas..maybe kna tukar presiden dan approach.. klu x lg 15 tahun pun mcm ni jugak

Tanpa Nama berkata...

Aku muda muda dulu pon menganggur gak beb. Tp aku berusaha cari kerja. Dapatlah kerja mcm sekarang. Kerajaan tu majikan aku. So tak salah rasanya untuk aku demand apa2 yang aku pikir perlu untuk aku dan rakan2 sekerja. Ngko yang jadik penganggur tu tak payah nak menyibuk. Jgn nak mengacau rezeki orang. Berusaha la carik kerja beb.

Tanpa Nama berkata...

sape boleh senaraikan 81 skim perkhidmatan yang akan di umumkan bln november nanti??

Tanpa Nama berkata...

Aku syukur jugak lah dapat jugak bonus walau setengah bulan gaji..kerajaan dah bagi 2 KGT dan bagi lagi bantuan 500 masa nak raya tu..kemudian dapat bonus setengah bulan gaji...kalau betul kita tunggu november ini apa maksud 82 penambah baikkan gred..walaupun tak banyak mana..tapi at least tahun ini byk jugak kita dapat..so bersyukur...kalau nak ikutkan tak cukup..kerajaan umum 2 bulan pun tak cukup jugak..susah nak puaskan hati semua orang...

Tanpa Nama berkata...

sape boleh senaraikan 81 skim perkhidmatan yang akan di umumkan bln november nanti??

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Salah satu yang aku yakin:

1. guru
2. Tentera
3. Polis
4. Pesara Tentera - naik pencen..

huhuhu

Tanpa Nama berkata...

APA KHABAR SEMUANYA.

Aku tulis ini lepas berita TV3 jam 8.00malam ini tadi 25.10.2013

Seperti yang dijangkakan sepertimana Bajet Kerajaan Pusat sebelumnya. Wah semua stesyen TV sebelum Bajet dibentang macam2 rupa penganalisa dan ahli kewangan muncul bercakap perkara yang sama. Konon nak cover-up lah dan menghangatkan suasana. Tapi aku dah jangka jugak akhirnya Bajet tidak perpihak kepada rakyat biasa tapi kepada rakyat kapitalism yang ada kepentingan dengan orang2 besar.Contoh mudah iaitu apa untungnya GST untuk rakyat biasa. Siapa yang untung dengan dasar GST. Tahun 2014 adalah tahun dimana semua rakyat Malaysia dikenakan cukai walaupun dia miskin papa kedana. Sebab beli sekampit beras murah pun akan dikenakan GST. GST ialah singkatan bahasa Inggeris iaitu Goods and Service Tax atau bahasa Melayu bermaksud Cukai Barangan dan Perkhidmatan dan lebih tepat pada pendapat saya sebagai Golongan Susah Tertindas.Selain Kerajaan Pusat yang menang tipis PRU13 tadi gagal tunai janji Pilihanraya PRU13
iaitu BR1M akan dinaikkan dari rm500 kepada rm1,200 tidak jadi kenyataan. Ternyata BR1M cuma berganjak kepada RM 650.00 Semuanya janji palsu. Saya harap kepada semua rakan2 da taulan yang kerja Kerajaan terutamanya di Putrajaya supaya pada PRU14 nanti jangan buat silap memilih seperti PRU13 tadi. Anda semua telah tertipu.

Tanpa Nama berkata...

Setuju sngt dgn pendapat tuan, kita patut bersyukur..

The Red Buret@D'Janggo berkata...

HEHEHEEHEHEEEEE..............

DAH KU KHABARKAN DAHULU KALA.........

BAJET HAMPAS DARI PAK JIB........

BETUL LAH SAHABAT SAHABATKU DIATAS SANA KATAKAN........

BAIK PG MELANCAP LAGI BAGUS......

BAJET SYOK SENDIRI.......

UNTUNG PADA DEPA YANG DOK DI ATAS AJE......

RUGI PADA RAKYAT JELATA........

TUNGGU AJE DRAMA LANJUT LEPAS INI......

MUNGKIN KAKAK ROS BOLEH PG SHOPING SAKAN.....

RELISTTION......

HAHAHAHAHAAHAHAHAH...............

Tanpa Nama berkata...

kah..!!kah..!! Kan kami dah cakap, tiada kenaikan semua jenis elaun, tiada kenaikan gaji dan pangkat, cuma kata penambahbaikan 81 skim, tapi untuk gred 41 ke atas jea..bagi skim 1-32 tiada perubahan, kawan dah khabab dah, mu semua dok caya.. paden muka mu org.. yg untungnya kroni, harga barangan semakin naik melambung, mu org dok caya, gie pasarayo bawak RM100, nengok mu org dpt beli apo.. betul tak ramalan kami sebelum nie.. sayonara PA semua, selamat menjalankan tugas, walaupun bajet tak memihak pada kalian semua..bye.lbye..

Tanpa Nama berkata...

APA ITU GST???
GST atau dalam bahasa Inggeris Goods and Services Tax adalah sejenis cukai di mana apa sahaja barang dan perkhidmatan yang digunakan oleh pengguna mengandungi elemen cukai. Sebab itulah ia juga dikenali sebagai cukai kepenggunaan (consumption tax). Dalam erti kata yang lain, asasnya jauh lebih luas daripada Cukai Jualan dan Cukai Perkhidmatan yang ada sekarang

Kenapa Perlu Tentang GST????


1. Cukai dalam apa bentuk sekalipun akan menjejas kesejahteraan orang atau pihak yang membayarnya.

2. Kebanyakkan pemerhati politik beranggapan bahawa kerajaan BN sudah kesempitan wang sehingga terpaksa memperkenalkan akta ini untuk ‘merompak’ duit rakyat secara terhormat tanpa memikirkan penderitaan rakyat.

3. Pakar ekonomi dari DAP, Tony Pua berkata bahawa cukai ini akan menjadikan rakyat yang miskin lebih miskin lagi sebab mereka ini yang dahulunya tidak perlu membayar cukai kini akan kena cukai pula.

4. Pakar ekonomi dari PAS, Dr. Dzulkefly Ahmad pula berkata cukai GST ini adalah sistem cukai yang regresif yang hanya akan menyusahkan dan merugikan golongan yang miskin.

5. Di Malaysia masih ada lagi ramai pekerja yang mempunyai gaji kurang dari RM1500. Oleh itu, negara kita masih belum sedia lagi untuk sistem cukai GST ini. Apabila tahap gaji telah mencapai satu tahap minima yang sesuai bagi sebuah negara maju, barulah sistem cukai GST sesuai dilaksanakan.

6. Pakatan Rakyat tidak mempunyai cukup anggota Parlimen untuk menghalang Akta GST ini dari diluluskan oleh Parlimen. Oleh itu adalah terpulang kepada rakyat sendiri untuk memberi penekanan kepada kerajaan BN supaya jangan melaksanakan sistem cukai GST ini.

7. GST tak sesuai kerana jurang pendapatan yang besar. Pelaksanaan cukai perkhidmatan dan barangan (GST) di luar negara berjaya dibuat berikutan jurang pendapatan sesama rakyat tidak besar seperti di Malaysia, sebaliknya ia menjadi beban kepada rakyat jika pelaksanaannya dibuat tanpa kajian menyeluruh.

Tanpa Nama berkata...

\
AKU KESIAN PADA BABI YANG DUA KOR YANG TAK PERCAYA AKU KATA ADA BONUS SETENGAH BULAN..TU LA SIKIT2 NAK TUNJUK BODOH DIRI..SEKARANG SIAPA YANG MALU???BAIK 2 EKOR MAMAT NI PI BUNUH DIRI LAGI BAIK..HIDUP PUN DAH MEMALUKAN MAK BAPAK ANAK BINI..INILAH AKIBATNYA KALAU BANYAK SANGAT MAKAN DUIT HARAM SERATA BABI..NI KAT BAWAH AKU TOLONG PASTE BALIK TULISAN JAHILON JAHILON TERSEBUT


Tanpa Nama berkata...
MANA ADA BONUS.....KAU PANDAI PANDAI AJE NAK GEBANG DKT SINI...LEBIH DARI NAJIB RAZAK PULAK KAU NI.....BUTUH LAHHHH

Jumaat, Oktober 25, 2013 11:51:00 PG

Tanpa Nama Tanpa Nama berkata...
KAU MCM SYOK SENDIRI AJE UMUM BONUS....BAIK KAU MELANCAP LAGI SEDAP...KESEDAPAN HINGGA HILANG MATA HITAM....UHHHHHHHHHH.....AHHHHHHHH....YESSSSSS......IS COMINGGGGGGGG......AHHHHHHHHH.....LEGAAAAAAAAA

Jumaat, Oktober 25, 2013 11:55:00 PG

Tanpa Nama berkata...

kesian jugak pada 2 orang (disyaki pangkat PRA je ) yang di atas tu..saya rasa mereka tu kurang kasih saying..sebab tu bila ada je apa apa info tanpa usul periksa mereka akan mengkhinzir buta nak mencarut maki hamun..memang sesuailah taraf PAR mereka tu..apa pun syabas bro kerana update pasal bonus setengah bulan tu..

Tanpa Nama berkata...

hello si mengong... mana ada tolak 500 tu??banyak sangat minum air ketum kot

Tanpa Nama berkata...
haram hadah......setengah bulan je....tolak 500 yg sebelum ni...apa pun tak da.....mana cola...mana itp...mana yang lain....cuepacs baik bubar je...cakap macam guruh...hasil hampaih....

Jumaat, Oktober 25, 2013 6:46:00 PTG


sila rujuk http://1000-freedownload.blogspot.com/2013/10/memperkasa-transformasi-dan-melaksana.html

Jawatan Kosong 2013 berkata...

lawat jawatan kosong 2013 disini JAWATAN KOSONG 2013

Tanpa Nama berkata...

TERIMA KASIH PM BAGI SUNTIKAN 100 JUTA ..UNTUK PENIAGA PASAR MALAM BUAT PINJAMNAN DENGAN FAEDAH 4%.

DIHARAP BANK YANG DIAMANAHKAN JGN BAYK BIROKRASI...UDAH LER

Tanpa Nama berkata...

nasib ada cuepacs,klau x der..nk hrp sape haa..jbatan,ktua jbtan bcakap pong pang pong pang,bla bdepan dgn pak menteri mcm sudin tkucit dlm blik air..

Tanpa Nama berkata...

Harapan berharap mengharap

Tanpa Nama berkata...

WOIIII....KAU JANGAN JADIK BODOH TOLOL....TU NAMANYE SAIKOLOGI BOS....KALAU TAKDE CORETAN AKU TU CONFIRM BONUS TAKDE LAH.....TU NAMA NYE NAJIB PEKA DGN KEADAAN SEMASA NGOK....IKUT CERITA PATUT TAKDE BONUS NGOKK....TAPI NAJIB TELAH DITEKAN DAN LAST MINIT UBAH BAGI BONUS....SEBAB APA.....SEBAB CORETAN DISINI LAH BONGOK MEMPENGARUHI DIA.....KAU JGN JADIK TULI DAN JGN JADIK MCM ANJING KURAP....DAGING BABI JUAL ADA HASIL TAPI DAGING HANJING KURAP SATU SEN TAK GUNA BROOOOOOOO

HAHAHAHAHAHAHA HEHEHEHEHEHEH HUHUHUHU

KAU PG MELANCAP LAGI BAIK BROOOOO

Tanpa Nama berkata...

APABILA SI BODOH DI ATAS DAH TERMALU..MAKA DIA AKAN KONER BARING NAK COVER KEMALUAN DIA.LU SAPA NAK MEROYAN NAJIB NAK DENGAR CAKAP LU..SETAKAT PAR JE BAIK LU DUDUK DIAM2 MAIN TELOR LU..HAHAHAHAHps...saikologi kununnnnn..prftttt...gi masuk tadika balik dol...

Tanpa Nama berkata...

DENGAN IZIN, MOHON LALUAN YANG MULIA:
Aku nak mencelah yakni aku ada Sijil Darjah 6, SRP dan SPM je zaman dulu punya (70an) tapi kini aku dah kaya raya 3 rumah besar, 4 kereta besar, 2 kebun besar, bini tua lawa dan bini muda lagilah lawa. Kini jawatan aku sekadar CC sahaja. Bini tua aku Jusa C dan bini muda aku pensyarah kanan di IPTA. Inilah yang dikatakan rezeki dari Allah. Anak bini tua 4 orang, 2 dah kahwin. nak bini muda pulak 3 orang 1 dah tunang 2 lagi kat IPT dan IPTS. Sebenarnya nak murah rezeki senang je yaitu sabar, reda dan hati dan mulut baik. Jangan suka salahkan orang lain.

Tanpa Nama berkata...

jgn gaduh gaduh...KAK MAH BAM BAM tak suka korang gaduh sesama sendiri....sebab bonus dibayar bulan jan 2014 kerana bulan dis 2013 KAK MAH BAM BAM nak pg shoping sepuasnya....jgan mare ye...

SUMBER DARI ORG YG PALING RAPAT DGN KAK MAH BAM BAM.....

Meall Lambok berkata...

kerajaan apa kisah broo...dia kerajaan lu orang rakyat....lu tanggung le sendiri broo...kuang kuang kuang....lu org sendiri yg pilih kerajaan tu jadi lu org sendiri rase le brooo....baru padan mukanye...hahahahahaa.....memekak pun dah tak guna dah...buat sakit otak aje...dia org kerajaan dok gelak kan korang hahahahahahahahahah.....ambik ko paku buah keras dari kerajaan.....kekekekekekekekekeke

Tanpa Nama berkata...

Ya allah..korg xsdr ke..cb pkr mn lbh untung dpt bonus ke dpt elaun tuk ms dpn?pkr btl2

Tanpa Nama berkata...

kalau tengok bahasa2 kesat dan kurang enak kat atas tu, kita sudah tahu bahawa ianya kerja PRA/PAR/TUKANG dan mereka yang masuk kerja guna kelulusan UPSR/PMR. jangan salahkan mereka. memang cara pemikiran mereka sebegitu dan cara itu akan dibawa sampai ke mati kalau mereka sendiri taknak berubah


jangan nanti dah masuk dalam kubur, disoal oleh munkar & nankir, dicarut pula kedua-dua malaikat tu. alamat memang kena sebat sampai terbenam ke pusat bumi la. hahaha

Tanpa Nama berkata...

Angkuh nya... xperlu dipaparkan kat dlm web ini. Paloi

Tanpa Nama berkata...

Ckp Kamu Ni Terlalu Pentingkan Diri Sendiri.Biarlah Dia Nak Ckp Apa Pun,.Mcm Kamu Pula Yg Terasa???

Tanpa Nama berkata...

apa ke hal nya ni JGMM HANYA DAPAT 1 KENAIKAN MATA GAJI SAJA KALAU DOK PERCAYA GI TENGOK JADUAL GAJI JGMM UTK G22 YG DI DINAIK TARAF KE G27 GUANE NI DOK ROK CETONG ...DOK PADAN KENAIKAN GAJI DENGAN HAGE BARANG SPT MINYAK
GULE SUSU TEPUNG DLL NOK JADI NEGARE MAJU LAGU MANE NI

Tanpa Nama berkata...

Apelh korang ni....pasl gaji n elaun pun nk bertekak maki hamun sana sini...kakak2..abg2..sekalian...kita pattut bersyukur..klo duk negara bergolak mcm kat negra teluk spt syria lg kesian...bermndi hujan peluru...tp mereka msh bersyukur...bersyukurlh..sy pun PA jg tp ap yg dpt ALHAMDULILAH

forex berkata...

Trading Ideas
STMFX market expert’s team providing daily trading ideas, which was fitted to the market movement in order to focus on the most profitable asset. This is your key to the daily trading success

Marwa Mohamed berkata...


financial market
http://www.stmfx.com/ar
Market Reviews
US Stock Market
Wall Street finished Thursday’s trading in the green following Wednesday’s Christmas break. With both the S&P 500 and the Dow Jones already trading at all-time-highs, a better than expected Unemployment Claims report in the US pushed US Indices even higher. The S&P 500 gained by 0.47%, the NASDAQ rose by 0.33%, and the Dow Jones added 0.75% to its value. Technically, and according to the 4-hour chart, the S&P 500 index is still trading in a strong bullish momentum. The all-important support level is at 1,826. Trading above this level may push the index higher towards 1,850 areas. The MACD indicator is above the “0” level, which also supports the bullish trend.

Marwa Mohamed berkata...


financial market
http://www.stmfx.com/ar
Market Reviews
US Stock Market
Wall Street finished Thursday’s trading in the green following Wednesday’s Christmas break. With both the S&P 500 and the Dow Jones already trading at all-time-highs, a better than expected Unemployment Claims report in the US pushed US Indices even higher. The S&P 500 gained by 0.47%, the NASDAQ rose by 0.33%, and the Dow Jones added 0.75% to its value. Technically, and according to the 4-hour chart, the S&P 500 index is still trading in a strong bullish momentum. The all-important support level is at 1,826. Trading above this level may push the index higher towards 1,850 areas. The MACD indicator is above the “0” level, which also supports the bullish trend.

Marwa Mohamed berkata...

توقعات أسعار الذهب 2014
https://www.stmfx.com/ar/
تحليلات السوق

التحليل الفني للعملات ليوم 17-04-2014 من StmFx

اسعار العملات اليورو مقابل الدولار الامريكي ليوم 17-04-2014

اسعار العملات EUR USD

ارتفع سعر صرف اليورو مقابل الدولار الامريكي مع بداية تداولات اليوم الخميس بكسر مستوى المقاومة عند 1.3833 بعد أن أغلق تداولاته يوم أمس الأربعاء تصاعداً كما هو موضح بالرسم البيانى أدناه لإطار اربع ساعات.

توقعاتنا ترجح تحرك السعر اليوم فى اتجاه صاعد ليواصل تحركه بين حدي القناة السعرية الصاعدة ، هذا وتدعم توقعاتنا الإشارات الإيجابية التى تظهر على المؤشرات الفنية بما فيها مؤشر MACD ومؤشر ADX ومؤشر RSI ،والتداول الحالى أعلى Moving Average وكذلك التقاطع الإيجابي على مؤشر الاستوكاستيك . مع ملاحظة ان توقعات الصعود تظل رهنا بالبقاء أعلى مستويات 1.3800.

، وبناء على توقعاتنا فإن تمكن السعر من كسر مستوى المقاومة عند 1.3847 يدعمه للوصول الى مستوى المقاومة التالي عند 1.3860 ومن ثم مستوى 1.3904 وفقا لمستويات فيبوناتشي 61.8 و 100.0% على الترتيب. بينما كسر السعر لمستوى الدعم عند 1.3833 يهبط به نحو مستويات 1.3816 و1.3789 على التوالي.

Marwa Mohamed berkata...

وسطاء فوركس https://www.stmfx.com/ar
تحليلات السوق
التحليل الفني للعملات ليوم 18-04-2014 من StmFx
اسعار العملات اليورو مقابل الدولار الامريكي ليوم 18-04-2014
اسعار العملات EUR USD
ارتفع سعر صرف اليورو مقابل الدولار الامريكي مع بداية تداولات اليوم الجمعة بعد أن أغلق تداولاته يوم أمس الخميس هبوطاً ،وذلك كما هو موضح بالرسم البيانى أدناه لإطار اربع ساعات.
، هذا و تتجه توقعاتنا الى ان يتحرك السعر اليوم فى اتجاه صاعد. هذا ويدعم احتمالات الصعود كلا من مؤشر MACD ومؤشر ADX ومؤشر RSI ، والتقاطع الإيجابي على مؤشر الاستوكاستيك فضلاً عن التداول الحالى أعلى Moving Average على نحو يعزز من احتمالات الصعود.
، وبناء على توقعاتنا فإن تمكن السعر من كسر مستوى المقاومة عند 1.3816 يدعمه للوصول الى مستوى المقاومة التالي عند 1.3833 ومن ثم مستوى 1.3846 وفقا لمستويات فيبوناتشي 38.2 و 50.0% على الترتيب. بينما كسر السعر لمستوى الدعم عند 1.3789 فان ذلك يهبط به نحو مستويات 1.3743 و 1.3698 على التوالي

Marwa Mohamed berkata...


السوق المالى
https://www.stmfx.com/ar
تحليلات السوق

التحليل الفني للعملات ليوم 6-05-2014 من StmFx
اسعار العملات اليورو مقابل الدولار الامريكي ليوم 6-05-2014
اسعار العملات EUR USD
ارتفع سعر صرف اليورو مقابل الدولار الامريكي مع بداية تداولات اليوم الثلاثاء بعد أن أغلق تداولاته يوم أمس الأثنين تصاعداً كما هو موضح بالرسم البيانى أدناه لإطار اربع ساعات.
توقعاتنا ترجح تحركات الزوج في اتجاه صاعد على مدار اليوم ليواصل التحرك بين حدي القناة السعرية الصاعدة، وذلك بدعم من الإشارات الإيجابية على كلا من مؤشر ADXومؤشر MACD فضلاً عن التداول الحالى أعلى Moving Average على نحو يعزز احتمالات الصعود بينما يعطي التقاطع السلبيى على مؤشر الاستوكاستيك ومؤشر RSI إشارات لاحتمالات الهبوط.
، وبناء على توقعاتنا فإن تمكن السعر من كسر مستوى المقاومة عند 1.3888 يدعمه للوصول الى مستوى المقاومة التالي عند 1.3904 ومن ثم مستوى 1.3966 على الترتيب. بينما كسر السعر لمستوى الدعم عند 1.3858 يهبط به نحو مستوى 1.3849 ومن ثم مستوى 1.3840 وفقا لمستويات فيبوناتشي 50.0 و 38.2% على التوالي.

Marwa Mohamed berkata...

سوق صرف العملات 2014
http://www.stmfx.com/ar
تحليلات السوق

التحليل الفني للعملات ليوم 7-05-2014 من StmFx

اسعار العملات اليورو مقابل الدولار الامريكي ليوم 7-05-2014

اسعار العملات EUR USD

انخفض سعر صرف اليورو مقابل الدولار الامريكي مع بداية تداولات اليوم الأربعاء بعد أن أغلق تداولاته يوم أمس الثلاثاء تصاعداً ، وذلك كما هو موضح بالرسم البيانى أدناه لإطار اربع ساعات.

، وفي غصون ذلك تتجه توقعاتنا إلى تحرك السعر اليوم فى اتجاه هابط محاولا كسر الحد السفلي للقناة السعرية الصاعدة والتداول خارجها، هذا وتدعم توقعاتنا الإشارات السلبية على كلا من مؤشر من مؤشر RSI ومؤشر الاستوكاستيك بتكويت تقاطع سلبي، بينما يدعم كلاً من مؤشر MACD ومؤشر ADX و التداول الحالى أعلى Moving Average احتمالات الصعود.

،وبناء على توقعاتنا فإن تمكن السعر من كسر مستوى الدعم عند 1.3888 يهبط به إلى مستويات 1.3858 و 1.3849 وفقا لمستويتت فيبوناتشي 61.8 و 50.0% على الترتيب. بينما كسر السعر لمستوى المقاومة عند 1.3935 يدعمه للوصول إلى مستوى المقاومة التالي عند 1.3950 ومن ثم مستوى 1.3965 على التوالي.

Marwa Mohamed berkata...


توقعات اسعار الذهب 2014

http://www.stmfx.com/ar
تحليلات السوق

التحليل الفني للعملات ليوم 12-05-2014 من StmFx

اسعار العملات اليورو مقابل الدولار الامريكي ليوم 12-05-2014

اسعار العملات EUR USD

انخفض سعر صرف اليورو مقابل الدولار الامريكي اليوم الأثنين مع بداية تداولات هذا الاسبوع، بعد أن أغلق تداولاته الاسبوع الماضي هبوطاً، وذلك كما هو موضح بالرسم البيانى أدناه لإطار اربع ساعات.

، توقعاتنا تدعم الاتجاه الهابط على تحركات الزوج ، وذلك بدعم من الاشارات السلبية على كلاً من مؤشر MACD ومؤشر ADX فضلاً عن التداول الحالي أدنى مستوى Moving Average على نحو يعزز من احتمالات الهبوط. بينما يعطي كلاً من مؤشر RSI ومؤشر الاستوكاستيك بتكوين تقاطع إيجابي إشارات للصعود.

، وبناء على التوقعات فإن تمكن السعر من كسر مستوى الدعم عند 1.3748 يهبط به نحو مستوى 1.3704 ومن ثم مستوى 1.3671 على الترتيب. بينما كسر السعر لمستوى المقاومة عند 1.3773 يدعمه للوصول إلى مستوى المقاومة التالي عند 1.3810 ومن ثم مستوى 1.3845 على التوالي.

Marwa Mohamed berkata...

شركاء فوركس
https://www.stmfx.com/ar
أخبار السوق
ارتفاع الاسهم الأوروبية على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي بخفض التحفيزات


ارتفعت الأسهم الأوروبية في تداولات اليوم الخميس على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي يوم امس بخفض التحفيزات على نحو عزز من ثقة المستثمرين في الانتعاش الاقتصادي في الولايات المتحدة ، كما ارتفعت ايضا الاسهم الآسيوية بينما انخفضت الاسهم الأمريكية فى العقود الآجلة بعد ان اغلقت امس عند مستوى قياسي بنيويورك.

حيث سجل مؤشر داو جونز ستوكس 600 ارتفاعا بنسبة 1.2% إلى مستوى يبلغ 317.73 نقطة في الساعة 8:10 بتوقيت لندن مسجلا اعلى مستوى اغلاق له منذ 10 ديسمبر . ولكن رغم الارتفاع لايزال المؤشر منخفضا بنحو 2.3% مقارنة بأعلى مستوياته المسجلة في مايو 2008 والمسجل يوم 28 نوفمبر. وفي انحاء اوروبا ارتفع مؤشر فايننسال تايمز 100 البريطاني بنحو 1% في بورصة لندن كما ارتفع كلا من مؤشر داكس الألماني ومؤشر كاك 40 الفرسي بنحو1.6% و 1.7% في بورصتى فرانكفورت وباريس على التوالي ,وعلى الجانب الاخر ارتفعت الاسهم الأوروبية في العقود الآجلة والتى تنتهى هذا الاسبوع على مؤشر يورو ستوكس 50 بنحو 1% إلى مستوى يبلغ 3002 نقطة اعتبارا من الساعة 7:15 صباحا بتوقيت لندن وارتفعت العقود الآجلة بالمملكة المتحدة على مؤشر فايننشال تايمز 100 البريطاني بنحو 0.9% ، و سجلت الاسهم الأمريكية في العقود الآجلة على مؤشر ستاندرد اند بورز 500 انخفاضا بنحو 0.3% ، واخيرا ارتفع مؤشر مورجان ستانلي كابيتال انترناشونال للأسهم الآسيوية ايضا بنحو 0.1%.

Marwa Mohamed berkata...

السوق المالى
https://www.stmfx.com/
أخبار السوق

ارتفاع الاسهم الأوروبية على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي بخفض التحفيزات


ارتفعت الأسهم الأوروبية في تداولات اليوم الخميس على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي يوم امس بخفض التحفيزات على نحو عزز من ثقة المستثمرين في الانتعاش الاقتصادي في الولايات المتحدة ، كما ارتفعت ايضا الاسهم الآسيوية بينما انخفضت الاسهم الأمريكية فى العقود الآجلة بعد ان اغلقت امس عند مستوى قياسي بنيويورك.

حيث سجل مؤشر داو جونز ستوكس 600 ارتفاعا بنسبة 1.2% إلى مستوى يبلغ 317.73 نقطة في الساعة 8:10 بتوقيت لندن مسجلا اعلى مستوى اغلاق له منذ 10 ديسمبر . ولكن رغم الارتفاع لايزال المؤشر منخفضا بنحو 2.3% مقارنة بأعلى مستوياته المسجلة في مايو 2008 والمسجل يوم 28 نوفمبر. وفي انحاء اوروبا ارتفع مؤشر فايننسال تايمز 100 البريطاني بنحو 1% في بورصة لندن كما ارتفع كلا من مؤشر داكس الألماني ومؤشر كاك 40 الفرسي بنحو1.6% و 1.7% في بورصتى فرانكفورت وباريس على التوالي ,وعلى الجانب الاخر ارتفعت الاسهم الأوروبية في العقود الآجلة والتى تنتهى هذا الاسبوع على مؤشر يورو ستوكس 50 بنحو 1% إلى مستوى يبلغ 3002 نقطة اعتبارا من الساعة 7:15 صباحا بتوقيت لندن وارتفعت العقود الآجلة بالمملكة المتحدة على مؤشر فايننشال تايمز 100 البريطاني بنحو 0.9% ، و سجلت الاسهم الأمريكية في العقود الآجلة على مؤشر ستاندرد اند بورز 500 انخفاضا بنحو 0.3% ، واخيرا ارتفع مؤشر مورجان ستانلي كابيتال انترناشونال للأسهم الآسيوية ايضا بنحو 0.1%.

Marwa Mohamed berkata...

فوركس
https://www.stmfx.com/
أخبار السوق

ارتفاع الاسهم الأوروبية على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي بخفض التحفيزات


ارتفعت الأسهم الأوروبية في تداولات اليوم الخميس على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي يوم امس بخفض التحفيزات على نحو عزز من ثقة المستثمرين في الانتعاش الاقتصادي في الولايات المتحدة ، كما ارتفعت ايضا الاسهم الآسيوية بينما انخفضت الاسهم الأمريكية فى العقود الآجلة بعد ان اغلقت امس عند مستوى قياسي بنيويورك.

حيث سجل مؤشر داو جونز ستوكس 600 ارتفاعا بنسبة 1.2% إلى مستوى يبلغ 317.73 نقطة في الساعة 8:10 بتوقيت لندن مسجلا اعلى مستوى اغلاق له منذ 10 ديسمبر . ولكن رغم الارتفاع لايزال المؤشر منخفضا بنحو 2.3% مقارنة بأعلى مستوياته المسجلة في مايو 2008 والمسجل يوم 28 نوفمبر. وفي انحاء اوروبا ارتفع مؤشر فايننسال تايمز 100 البريطاني بنحو 1% في بورصة لندن كما ارتفع كلا من مؤشر داكس الألماني ومؤشر كاك 40 الفرسي بنحو1.6% و 1.7% في بورصتى فرانكفورت وباريس على التوالي ,وعلى الجانب الاخر ارتفعت الاسهم الأوروبية في العقود الآجلة والتى تنتهى هذا الاسبوع على مؤشر يورو ستوكس 50 بنحو 1% إلى مستوى يبلغ 3002 نقطة اعتبارا من الساعة 7:15 صباحا بتوقيت لندن وارتفعت العقود الآجلة بالمملكة المتحدة على مؤشر فايننشال تايمز 100 البريطاني بنحو 0.9% ، و سجلت الاسهم الأمريكية في العقود الآجلة على مؤشر ستاندرد اند بورز 500 انخفاضا بنحو 0.3% ، واخيرا ارتفع مؤشر مورجان ستانلي كابيتال انترناشونال للأسهم الآسيوية ايضا بنحو 0.1%.

Marwa Mohamed berkata...

وسطاء فوركس
https://www.stmfx.com/ar
أخبار السوق

ارتفاع الاسهم الأوروبية على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي بخفض التحفيزات


ارتفعت الأسهم الأوروبية في تداولات اليوم الخميس على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي يوم امس بخفض التحفيزات على نحو عزز من ثقة المستثمرين في الانتعاش الاقتصادي في الولايات المتحدة ، كما ارتفعت ايضا الاسهم الآسيوية بينما انخفضت الاسهم الأمريكية فى العقود الآجلة بعد ان اغلقت امس عند مستوى قياسي بنيويورك.

حيث سجل مؤشر داو جونز ستوكس 600 ارتفاعا بنسبة 1.2% إلى مستوى يبلغ 317.73 نقطة في الساعة 8:10 بتوقيت لندن مسجلا اعلى مستوى اغلاق له منذ 10 ديسمبر . ولكن رغم الارتفاع لايزال المؤشر منخفضا بنحو 2.3% مقارنة بأعلى مستوياته المسجلة في مايو 2008 والمسجل يوم 28 نوفمبر. وفي انحاء اوروبا ارتفع مؤشر فايننسال تايمز 100 البريطاني بنحو 1% في بورصة لندن كما ارتفع كلا من مؤشر داكس الألماني ومؤشر كاك 40 الفرسي بنحو1.6% و 1.7% في بورصتى فرانكفورت وباريس على التوالي ,وعلى الجانب الاخر ارتفعت الاسهم الأوروبية في العقود الآجلة والتى تنتهى هذا الاسبوع على مؤشر يورو ستوكس 50 بنحو 1% إلى مستوى يبلغ 3002 نقطة اعتبارا من الساعة 7:15 صباحا بتوقيت لندن وارتفعت العقود الآجلة بالمملكة المتحدة على مؤشر فايننشال تايمز 100 البريطاني بنحو 0.9% ، و سجلت الاسهم الأمريكية في العقود الآجلة على مؤشر ستاندرد اند بورز 500 انخفاضا بنحو 0.3% ، واخيرا ارتفع مؤشر مورجان ستانلي كابيتال انترناشونال للأسهم الآسيوية ايضا بنحو 0.1%.

Marwa Mohamed berkata...

السوق المالى
https://www.stmfx.com

ارتفاع الاسهم الأوروبية على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي بخفض التحفيزات


ارتفعت الأسهم الأوروبية في تداولات اليوم الخميس على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي يوم امس بخفض التحفيزات على نحو عزز من ثقة المستثمرين في الانتعاش الاقتصادي في الولايات المتحدة ، كما ارتفعت ايضا الاسهم الآسيوية بينما انخفضت الاسهم الأمريكية فى العقود الآجلة بعد ان اغلقت امس عند مستوى قياسي بنيويورك.

حيث سجل مؤشر داو جونز ستوكس 600 ارتفاعا بنسبة 1.2% إلى مستوى يبلغ 317.73 نقطة في الساعة 8:10 بتوقيت لندن مسجلا اعلى مستوى اغلاق له منذ 10 ديسمبر . ولكن رغم الارتفاع لايزال المؤشر منخفضا بنحو 2.3% مقارنة بأعلى مستوياته المسجلة في مايو 2008 والمسجل يوم 28 نوفمبر. وفي انحاء اوروبا ارتفع مؤشر فايننسال تايمز 100 البريطاني بنحو 1% في بورصة لندن كما ارتفع كلا من مؤشر داكس الألماني ومؤشر كاك 40 الفرسي بنحو1.6% و 1.7% في بورصتى فرانكفورت وباريس على التوالي ,وعلى الجانب الاخر ارتفعت الاسهم الأوروبية في العقود الآجلة والتى تنتهى هذا الاسبوع على مؤشر يورو ستوكس 50 بنحو 1% إلى مستوى يبلغ 3002 نقطة اعتبارا من الساعة 7:15 صباحا بتوقيت لندن وارتفعت العقود الآجلة بالمملكة المتحدة على مؤشر فايننشال تايمز 100 البريطاني بنحو 0.9% ، و سجلت الاسهم الأمريكية في العقود الآجلة على مؤشر ستاندرد اند بورز 500 انخفاضا بنحو 0.3% ، واخيرا ارتفع مؤشر مورجان ستانلي كابيتال انترناشونال للأسهم الآسيوية ايضا بنحو 0.1%.

Marwa Mohamed berkata...

ادارة الحسابات
https://www.stmfx.com/ar
أخبار السوق

ارتفاع الاسهم الأوروبية على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي بخفض التحفيزات


ارتفعت الأسهم الأوروبية في تداولات اليوم الخميس على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي يوم امس بخفض التحفيزات على نحو عزز من ثقة المستثمرين في الانتعاش الاقتصادي في الولايات المتحدة ، كما ارتفعت ايضا الاسهم الآسيوية بينما انخفضت الاسهم الأمريكية فى العقود الآجلة بعد ان اغلقت امس عند مستوى قياسي بنيويورك.

حيث سجل مؤشر داو جونز ستوكس 600 ارتفاعا بنسبة 1.2% إلى مستوى يبلغ 317.73 نقطة في الساعة 8:10 بتوقيت لندن مسجلا اعلى مستوى اغلاق له منذ 10 ديسمبر . ولكن رغم الارتفاع لايزال المؤشر منخفضا بنحو 2.3% مقارنة بأعلى مستوياته المسجلة في مايو 2008 والمسجل يوم 28 نوفمبر. وفي انحاء اوروبا ارتفع مؤشر فايننسال تايمز 100 البريطاني بنحو 1% في بورصة لندن كما ارتفع كلا من مؤشر داكس الألماني ومؤشر كاك 40 الفرسي بنحو1.6% و 1.7% في بورصتى فرانكفورت وباريس على التوالي ,وعلى الجانب الاخر ارتفعت الاسهم الأوروبية في العقود الآجلة والتى تنتهى هذا الاسبوع على مؤشر يورو ستوكس 50 بنحو 1% إلى مستوى يبلغ 3002 نقطة اعتبارا من الساعة 7:15 صباحا بتوقيت لندن وارتفعت العقود الآجلة بالمملكة المتحدة على مؤشر فايننشال تايمز 100 البريطاني بنحو 0.9% ، و سجلت الاسهم الأمريكية في العقود الآجلة على مؤشر ستاندرد اند بورز 500 انخفاضا بنحو 0.3% ، واخيرا ارتفع مؤشر مورجان ستانلي كابيتال انترناشونال للأسهم الآسيوية ايضا بنحو 0.1%.

Marwa Mohamed berkata...

تعليم فوركس
https://www.stmfx.com/ar
أخبار السوق

ارتفاع الاسهم الأوروبية على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي بخفض التحفيزات


ارتفعت الأسهم الأوروبية في تداولات اليوم الخميس على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي يوم امس بخفض التحفيزات على نحو عزز من ثقة المستثمرين في الانتعاش الاقتصادي في الولايات المتحدة ، كما ارتفعت ايضا الاسهم الآسيوية بينما انخفضت الاسهم الأمريكية فى العقود الآجلة بعد ان اغلقت امس عند مستوى قياسي بنيويورك.

حيث سجل مؤشر داو جونز ستوكس 600 ارتفاعا بنسبة 1.2% إلى مستوى يبلغ 317.73 نقطة في الساعة 8:10 بتوقيت لندن مسجلا اعلى مستوى اغلاق له منذ 10 ديسمبر . ولكن رغم الارتفاع لايزال المؤشر منخفضا بنحو 2.3% مقارنة بأعلى مستوياته المسجلة في مايو 2008 والمسجل يوم 28 نوفمبر. وفي انحاء اوروبا ارتفع مؤشر فايننسال تايمز 100 البريطاني بنحو 1% في بورصة لندن كما ارتفع كلا من مؤشر داكس الألماني ومؤشر كاك 40 الفرسي بنحو1.6% و 1.7% في بورصتى فرانكفورت وباريس على التوالي ,وعلى الجانب الاخر ارتفعت الاسهم الأوروبية في العقود الآجلة والتى تنتهى هذا الاسبوع على مؤشر يورو ستوكس 50 بنحو 1% إلى مستوى يبلغ 3002 نقطة اعتبارا من الساعة 7:15 صباحا بتوقيت لندن وارتفعت العقود الآجلة بالمملكة المتحدة على مؤشر فايننشال تايمز 100 البريطاني بنحو 0.9% ، و سجلت الاسهم الأمريكية في العقود الآجلة على مؤشر ستاندرد اند بورز 500 انخفاضا بنحو 0.3% ، واخيرا ارتفع مؤشر مورجان ستانلي كابيتال انترناشونال للأسهم الآسيوية ايضا بنحو 0.1%.

Marwa Mohamed berkata...

السوق المالى
https://www.stmfx.com/ar
أخبار السوق
ارتفاع الاسهم الأوروبية على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي بخفض التحفيزات
ارتفعت الأسهم الأوروبية في تداولات اليوم الخميس على اثر قرار البنك الاحتياطي الفدرالي يوم امس بخفض التحفيزات على نحو عزز من ثقة المستثمرين في الانتعاش الاقتصادي في الولايات المتحدة ، كما ارتفعت ايضا الاسهم الآسيوية بينما انخفضت الاسهم الأمريكية فى العقود الآجلة بعد ان اغلقت امس عند مستوى قياسي بنيويورك.
حيث سجل مؤشر داو جونز ستوكس 600 ارتفاعا بنسبة 1.2% إلى مستوى يبلغ 317.73 نقطة في الساعة 8:10 بتوقيت لندن مسجلا اعلى مستوى اغلاق له منذ 10 ديسمبر . ولكن رغم الارتفاع لايزال المؤشر منخفضا بنحو 2.3% مقارنة بأعلى مستوياته المسجلة في مايو 2008 والمسجل يوم 28 نوفمبر. وفي انحاء اوروبا ارتفع مؤشر فايننسال تايمز 100 البريطاني بنحو 1% في بورصة لندن كما ارتفع كلا من مؤشر داكس الألماني ومؤشر كاك 40 الفرسي بنحو1.6% و 1.7% في بورصتى فرانكفورت وباريس على التوالي ,وعلى الجانب الاخر ارتفعت الاسهم الأوروبية في العقود الآجلة والتى تنتهى هذا الاسبوع على مؤشر يورو ستوكس 50 بنحو 1% إلى مستوى يبلغ 3002 نقطة اعتبارا من الساعة 7:15 صباحا بتوقيت لندن وارتفعت العقود الآجلة بالمملكة المتحدة على مؤشر فايننشال تايمز 100 البريطاني بنحو 0.9% ، و سجلت الاسهم الأمريكية في العقود الآجلة على مؤشر ستاندرد اند بورز 500 انخفاضا بنحو 0.3% ، واخيرا ارتفع مؤشر مورجان ستانلي كابيتال انترناشونال للأسهم الآسيوية ايضا بنحو 0.1%.

Rula Saif berkata...


اسعار الذهب Gold- 17/11/2015

انخفض سعر الذهب اليوم مع بداية تداولات اليوم الثلاثاء بعد أن أغلق تداولاته أمس الاثنين هبوطًا. توقعاتنا سلبية تجاه تحركات المعدن وتدعم الاتجاه الهابط ليواصل السعر التحرك بين حدي القناة السعرية الهابطة، وذلك كما هو موضح أدناه بالرسم البياني لإطار أربع ساعات. ويدعم هذه التوقعات مؤشر MACD ومؤشر الاستوكاستيك بتكوين تقاطع سلبي ومؤشر RSI ومؤشر ADX والتداول الحالي أدنى مستوى Moving Average لمائة يوم. مع ملاحظة ان احتمالات استمرار الهبوط تظل رهنا بالبقاء أدنى مستوى 1182.68.

وبناء على التوقعات فإن تمكن الذهب من كسر مستوى الدعم عند يهبط به نحو مستويات 1079.95 و 1044.35على التواليِ. بينما كسر السعر لمستوى المقاومة عند 1099.59 يدعمه للوصول الى مستوى المقاومة التالي عند 1115.45 ومن ثم مستوى 1128.18 وفقا لمستويات فيبوناتشي 38.2 و 50.0% على الترتيب.

Rula Saif berkata...


اسعار النفط OIL

انخفض سعر النفط الخام مع بداية تداولات اليوم الثلاثاء بعد أن أغلق تداولاته أمس الاثنين تصاعدًا. توقعاتنا سلبية وتدعم الاتجاه الهابط ليواصل السعر التحرك بين حدي القناة السعرية الهابطة، وذلك كما هو موضح ادناه في الرسم البياني لإطار اربع ساعات. ويدعم هذه التوقعات مؤشر MACD ومؤشر RSI ومؤشر ADX وكذلك التداول الحالي أدنى Moving Averageلمائة يوم. بينما يدعم مؤشر الاستوكاستيك بتكوين تقاطع إيجابي احتمالات الصعود. مع ملاحظة ان توقعات استمرار الاتجاه الهابط تظل قيداً بالبقاء أدنى مستوى 48.34.

بناء على توقعاتنا فإن تمكن السعر من كسر مستوى الدعم عند 41.35 يهبط به نحو مستويات 40.25 و 37.75 على التوالي. بينما كسر السعر لمستوى المقاومة عند 44.76 يدعمه للوصول إلى مستوى 45.44 ومن ثم مستوى 46.12 وفقا لمستويات فيبوناتشي 50.0 و 38.2% على الترتيب.

Rula Saif berkata...

التوصية اليومية ليوم الثلاثاء 29 ديسمبر 2015 الساعة 08:08 توقيت السعودية

بيع النفط (CL) عند: 36.79

ايقاف الخساره : 37.79

الهدف الاول : 36.29

الهدف الثاني : 35.79

الهدف الثالث: 35.29