SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

04 Januari 2013

SEBUTHARGA - KERJA-KERJA BEKALAN : MEMBEKAL DAN MENGHANTAR BAJU T [T’SHIRT] UNTUK SAMBUTAN HARI PEKERJA CUEPACS 2013



KONGRES KESATUAN PEKERJA-PEKERJA DI DALAM
PERKHIDMATAN AWAM [CUEPACS]
(Pendaftaran No 195)

SEBUTHARGA/TENDER BAGI BEKALAN BARANG-BARANG PERKHIDMATAN             

KERJA-KERJA BEKALAN : MEMBEKAL DAN MENGHANTAR BAJU T [T’SHIRT] UNTUK SAMBUTAN HARI PEKERJA CUEPACS 2013

NO SEBUTHARGA : BIL 1/2013                                        Tarikh : 3 Januari 2013


KEPADA :

……………………………………………………

……………………………………………………

……………………………………………………


Pelawaan Sebutharga dikeluarkan oleh:
CUEPACS
Tingkat 1, Wisma CUEPACS
Jalan Gajah Off Jalan Yew
Pudu
55100 Kuala Lumpur.


1.       Syarat-syarat penyerahan / penyempurnaan dikehendaki : DIMASUKKAN DALAM SAMPUL SURAT YANG DISILKAN DAN DICATITKAN NOMBOR SEBUTHARGA / TENDER DIKIRI HADAPAN SAMPUL.

2.       Tarikh dikehendaki diserahkan / disempurnakan : 18 Januari 2013, tidak lewat dari jam 04.00 petang. Sebutharga mestilah dimasukkan kedalam satu sampul berlakari dan bertanda, Sebutharga No 1/2013

3.       Semua perbekalan barangan ini hendaklah dihantar terus ke Ibu Pejabat CUEPACS Jalan Gajah Off Jalan Yew Pudu Kuala Lumpur.

4.       Jawatankuasa setuju terima sebutharga/tender tidak terikat dengan mana-mana tawaran harga terendah atau sebarang bentuk yang difikirkan memuaskan hati penender.

5.       Sebutharga  hendaklah sah selama  30 HARI selepas itu.

6.       Sila beri sebutharga bagi bekalan barang-barang / perkhidmatan yang di senaraikan di bawah dengan tertakluk kepada had-had dan syarat-syarat yang ditetapkan.

47 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tu dia...aku 1st.

Tanpa Nama berkata...

CUEPACS, tolong bela nasib kami pensyarah sambilan (sepenuh masa ipta).kenapa JPA bekukan pengambilan jawatan tetap (sedangkan kami dah inteview).. sedangkan IPTA perlu kan staf tetap. teruk la kami macam ni. elaun tak dapat, ape pun tak dapat. betul2 kena tindas ni. (maaf tak berkaitan dengan topic)

Tanpa Nama berkata...

sayangku cuepac gred j apecter.. syg da janji mcm2 kat ayg ni.. jgn buat2 luper plak ye

Tanpa Nama berkata...

yahooo akula no 1st.. walopon aku yg 1st dlm 2013.. aku sayangkan omar kopek yg hitam legam n nak mampos bile ye.. omar ni keje x buat.. heran aku.. omar staf kontrak tapi dpt jd presiden kopek.. dah tu sebok bela staf contract ncos dia pon contract staf

loklak84 berkata...

Satu hari di kelas 6C, 15tahun dulu,

Jeperi: gud moning for all pupil, bla bla bla

Azeman: cikgu ni dah 20thn mengajar pun grammar msh salah, keje nk marah, cikgu spm dapat berapa, takyah spm lah blum sampai kepandaian cikug, upsr cikgu dpt brp?

Jeperi: kamu jgn kurang ajar sya ada degree tau

Azeman: itu degree subsidi bukan kerana kepandaian, org lain skor spm utk buat degree.

(Kelepap)

Azeman: adeh2 kena baling kasut daaa

(There is no bad student only bad teacher, peribahasa cina, bangunlah ibubapa jgn kna kelentong dgn guru2 yg asyik blame anak anda bila result teruk. Bgkt rakyat bangkit undi keluar bn. Selamat kn bidang pendidikan)

PROGRAMMER IT berkata...

Kepada pihak cuepacs, mohon pihak cuepacs terbitkan PORTAL untuk blog rasmi yang ada hosting dan domain sendiri.

contoh : http://www.cuepacs.org.my/blog

guna blogspot ni, agak kurang konfiden akan isu yang diterbitkan oleh badan UNION bagi kakitangan kerajaan.

mmg patut sangat cuepacs TRANSFORMASI dalam bidang IT ni terutama dalam penerbitan isu-isu yang berkaitan. sebagai wakil bagi kakitangan kerajaan, perlu sangat ada PORTAL tersendiri yang SECARA RASMI melambangkan BADAN UNION bagi kakitangan kerajaan

apa da cuepacs iklan quotation mcm ni jer cara... blog pun susun atur berterabur... tak der management...

beli la hosting dan register domain... melangkah la arah yang lebih mampan.

Tanpa Nama berkata...

kenapa terdapat di jabatan/kementerian/agensi masih lagi boleh "quotation" akan kejer-kejer yang kos melebihi RM500K.

di mana SPK yang diamalkan oleh jab/agensi/kementerian itu.

adakah waran peruntukan bebas digunakan oleh individu yang berwajib.

Tanpa Nama berkata...

setuju sangatt.... bodoh dn bengong la sapo2 yg tkdok degree. bodoh2 cgu 6c tu ada degree. azman tu ank kpd mak bapak yg bodoh, tkdok degree. degree semudh tu pn tk boleh dpt!

Tanpa Nama berkata...

setuju sangatt.... bodoh dn bengong la sapo2 yg tkdok degree. bodoh2 cgu 6c tu ada degree. azman tu ank kpd mak bapak yg bodoh, tkdok degree. degree semudh tu pn tk boleh dpt!

------------------------------------
Setuju sangat pendapat tuan. Belajar malas, macamana la nak dapat degree walaupun nak dapat degree tu bukannya susah sangat pun. Bukan saja malas, tapi mereka ni tak dapat degree sebab selalu ponteng sekolah, lepak tepi semak, lawan cikgu, lawan mak bapak... Sebab tu degree yang senang nak dapat tu pun mereka tak mampu nak dapat. Kang kalau kita kata diaorang BODOH, kang marah pulak..Dah la bodo, hina cikgu lagi tur... kang anak dia orang pulak jadi tambah bodo!!

Termodinamik berkata...

Tanpa Nama berkata...
setuju sangatt.... bodoh dn bengong la sapo2 yg tkdok degree. bodoh2 cgu 6c tu ada degree. azman tu ank kpd mak bapak yg bodoh, tkdok degree. degree semudh tu pn tk boleh dpt!

------------------------------------
Setuju sangat pendapat tuan. Belajar malas, macamana la nak dapat degree walaupun nak dapat degree tu bukannya susah sangat pun. Bukan saja malas, tapi mereka ni tak dapat degree sebab selalu ponteng sekolah, lepak tepi semak, lawan cikgu, lawan mak bapak... Sebab tu degree yang senang nak dapat tu pun mereka tak mampu nak dapat. Kang kalau kita kata diaorang BODOH, kang marah pulak..Dah la bodo, hina cikgu lagi tur... kang anak dia orang pulak jadi tambah bodo!!

Jumaat, Januari 04, 2013 11:45:00 PTG


-----------------------------------

bro cakap besar yer... bro kata nak dpt degree tak susah...

apa kata bro gi register ambil degree dalam kejuruteraan plak. tak kisah la civil, electrical, mechanical etc. nak tgk bro dpt brp subjek termodinamik. kalau bro bleh dapat 4 flat... mmg degree tu senang la...

tp kalau result tahap cukup makan, tak yah sembang la...

Tanpa Nama berkata...

Itu degree pensiswazahan mmg ler x susah, bukan degree sebenar,

Degree pensiswazahan ni degree diberi kpd guru2 tanpa mengira kepandaian atau result spm dah tu mmg confirm lulus sbb dimudahkn kononnya mereka dah tua ada yg gomen dah bayar..

Sbb itu mereka mendabik dada kata ambil degree senang sbb degree mereka bukan berasaskn kepandaian hanya nk kasi naik gred dan gaji

Oleh itu klu anda jmpa cikgu yg ada degree, hatta phd sekalupun mnta tgk result upsr dan
spm nya dulu utk buktikan kesahihan degree tersebut klu spm 1A upsr 2A ludah saja ke tanah

Tanpa Nama berkata...

(There is no bad student only bad teacher, peribahasa cina, bangunlah ibubapa jgn kna kelentong dgn guru2 yg asyik blame anak anda bila result teruk. Bgkt rakyat bangkit undi keluar bn. Selamat kn bidang pendidikan)
..................................................................

And also a bad parents too

Tanpa Nama berkata...

Benda senang kalau malas n byk alasan jd susah. Benda susah kalau rajin n x byk cakap jadi senang.

Dh diberi peluang rebut. Diberi kemudahan masa sekolah gunakan. Diberi kemudahan masa bila dah kerja ambil.

Skrg kalau x de degree jgn la komen kt sini sbb impresion aku satu je, korg x rebut peluang yg ada baik masa sekolah dulu atau bila dh kerja skrg.

Tanpa Nama berkata...

apa kata bro gi register ambil degree dalam kejuruteraan plak. tak kisah la civil, electrical, mechanical etc. nak tgk bro dpt brp subjek termodinamik. kalau bro bleh dapat 4 flat... mmg degree tu senang la..
....................................................................

Apa kata awak g register dlm bidang falsafah kesusatreaan melayu kuno pulak. Takpun dlm bidang pengajian perancangan perniagaan lanjutan pulak. X pun dlm bidang Usuluddin pulak. X pun dlm bidang genetik mikrobiologi pulak. Atau pun dlm bidang apa pun la. Tgok boleh dpt 4 flat ke tidak.

Kesimpulannya jgn anggap satu-satu bidang tu susah dan anggap ringan pd bidang-bidang yg lain. Awak belajar bidang awak patutnya awak perlu mahir supaya sy yg dibidang lain ni boleh rujuk pd awak. Sy dlm bidang sy, maka sy perlu mahir utk jadi rujukan org lain. Jgn cakap degree org tu senang dapat, degree aku susah. Sbb bende yg senang kalau x diusahakan akan jdi susah.

Suka Aku Baca Komen Korang berkata...

Aku memang suka baca komen korang. Baik yg ada degree atau yg x de. Dah besar-besar tajuk artikel tu pasal tender baju yg korng merepek cerita pasal degree la ape benda la buat apa?

Eh betul ke korg ada degree ni? Hahahaha.

En Lok Lak, aku suka baca tagline ko yg dulu tu. KUSTEM selamatkan pendidikan apa bla bla tu. Apsal dh x pakai? Hahahaha

Tanpa Nama berkata...

membazir la ludah kt tanah, ludah terus muka awk, lagi berbaloi....

Tanpa Nama berkata...

sapo la bodoh sgt tu... kamu kn boleh pilih, kenapa nk pilih degree yg susah. kn yg senang ada. soal memilih pn kena cerdik, jgn bodoh mmilih.

Tanpa Nama berkata...

hari ni belajar subjek "Bodoh" pulak dlm blog Cupec.

mentaliti Penjawat Awam dan Guru kita hari ni ....
guru borek pelajar rintik ...
bapak burit anak rintik ..

Tanpa Nama berkata...

Apa kata awak g register dlm bidang falsafah kesusatreaan melayu kuno pulak. Takpun dlm bidang pengajian perancangan perniagaan lanjutan pulak. X pun dlm bidang Usuluddin pulak. X pun dlm bidang genetik mikrobiologi pulak. Atau pun dlm bidang apa pun la. Tgok boleh dpt 4 flat ke tidak.

Kesimpulannya jgn anggap satu-satu bidang tu susah dan anggap ringan pd bidang-bidang yg lain. Awak belajar bidang awak patutnya awak perlu mahir supaya sy yg dibidang lain ni boleh rujuk pd awak. Sy dlm bidang sy, maka sy perlu mahir utk jadi rujukan org lain. Jgn cakap degree org tu senang dapat, degree aku susah. Sbb bende yg senang kalau x diusahakan akan jdi susah.

Sabtu, Januari 05, 2013 11:33:00 PG


isunya teman dah ada degree yang bro sebut tu... 4 flat semuanya...

semua anugerah kira gondol bersih... anugerah dekan, anugerah pelajar blabla semua adala...

Tanpa Nama berkata...

SESIAPA YANG PANDAI AKEDEMIK TETAPI TAK PANDAI AGAMA, MU DIKIRO JAHIL. SBB ILMU AGAMA LEBIH PENTING. CAKAP ORG PUTIH BERABUK, MENGAJI DUK RETI.

Tanpa Nama berkata...

setuju... untuk semua, termasuk aku dan kamu.

Tanpa Nama berkata...

aku kenal kamu ni, org paling pandai d malaysia. yg selalu kluar tv tu. kamu lebih pandai dr pensyrh kamu tu. hebat demo ni! kalau nk banding dgn pm najib, tk usah mimpi....

PAP Tunggak Pentadbiran berkata...

aku hrp pegawai2 pon patut kena buat keje2 fotostat, cari fail dan hantar surat gak. takkan harap pada aku, mentang2 la aku PAP. Korang bygkan la tgh minum pg pon kena call blk ke pejabat. urgent katanya... lek la bro hntr sendiri la ke bhgn kabinet tu... susah sgt ke... aku nk bwk kete aku xde parking susah la nk menghntr pakai moto je. kurang2 kalau menghantar pakai kete baru aku lepas la sikit byr bulan sbb dpt klem duit minyak. asal ptg dkt2 aku nk blk main badminton pon suruh fotostat dgn binding. dia igt aku ni kedai fotostat ke. apa2 sms la bai awal2 n rancang keje ko senang sikit aku nk main futsal dan badminton wakil kementerian. nama je pegawai tp x pandai mana pun. amik brg dr stor dan cari fail pon suruh aku. kang aku dh bg no hp aku.. pandai2 la cari aku takkan aku nk kena tunggu kt tpt aku je. jemu la mengadap facebook je... kalau letak majalah2 mcm mastika ke harian metro ke br la kelas aku dok tpt aku. ni apa xde! selalu je layan aku mcm pencacai soh aku bersihkan tpt msyt lps abis msyt. pandai minum pandai la kemas. lps tu kecoh plak aku punya gaji kena potong 80%... lek la aku x mintak pon sesen dr korang. pandai je aku cr keje part time... tu pon korang nk kacau gak... gaji byk tu x cukup ke????

Tanpa Nama berkata...

Sesiapa x pandai dua2 dikira jahil murakab sbb memperguna agama untuk tutup kelemahan diri

Suka Aku Baca Komen Korang berkata...

Dah 4 ekor buntal aku naikkan mlm ni. Nasib baik la aku x pandai siang ikan ni. Kalau x maunya aku masak lemak cili api tgh hari esok ni..

Falcao berkata...

mohon pihak cuepacs usulkan rajagobal letak jawatan... bola sepak malaysia dah gagal.

sakit hati jer... ramai lagi yg bleh main bola kat malaysia ni...

pilih bulu ker apa bola sepak malaysia ni...

Tanpa Nama berkata...

Bole minta keje lain..ramai yg minat dengan jawatan ko tue..haha..kelakau statement ko ni

loklak85 berkata...

KUSTEM dan BN bersama menegakkan Islam. minta semua pegawai dan guru dipecat sebaliknya gantikannya dengan lulusan KUSTEM agar lebih berilimiah, bergaya serta berjati diri mulia.

barulah bila kami berkuasa, pekerja bawahan yang hina dan tak sedar diri ni akan respek dan takut dengan ketegasan kami. yang pergi kantin akan dipotong gajinya. PAR dan kerani yang pemalas akan ditahan kenaikan gaji. baru semua orang respek dan kagum dengan kehebatan lulusan KUSTEM ni. lebih2 lagi jika kami jadi guru, segala ilmu akan memastiakn tiada lagi budak tak boleh baca, yang sindrom down tahap 4 pun akan lancar selepas 3 bulan.

yakini KUSTEM, yakini BN

PAP Cemerlang berkata...

minta semua PAP dinaikkan ke N41, kerana tanpa kami semua agensi kerajaan lumpuh. hak untuk ke kantin sejam pagi, 2 jam tengahhari dan sejam petang tidak wajar diungkit oleh mana2 pegawai.

jangan sampai aku angkut geng genki seven aku belasah PTD yang asyik sound aku ni. ngko tu saper hah! ingat aku kuli nak arah2 selalu.

nama pun sepatutnya Pegawai Am Pejabat bukannya pembantu.

Loklak84 berkata...

Islam mementingkn adil. Adil dlm islam bmksd meletakkan sesuatu pd tmptnya. Adakah adil org dpt 7A xdpt biasiswa org xda A dpt buat degree percuma dan separuh harga? Adilkah mletakkan org non intelek dlm bidang intelek (akademik)?

amin tradisi berkata...

nak tanya pd geng2 senior yg bkidmat da bkhidmat lama dgn gomen.. khususnya da 25tahun ke atas.. betolka kje dgn gov msia ni kena ikot je ckp bos (etc ptd n bos2 ppentadbiran) walopon sesatu benda tu salah?? nati kalu x ikot dlm hrmis dorg bole bg penilaian kurang dr 75 n kita ni x dpt naik gaji.. kalu betol gaya keje gomen camni tpaksela kipas boss je walopon bos salah.. amin tradisi

Tanpa Nama berkata...

kita, sebenarnya menyokong usul agar PAP N1 di upgred ke "Pegawai Am Pejabat N41" yang dikemukan oleh seorang kementar di blogger ini. kita sedia maklum bahawa PAP N1 pada tika ini merupakan jentera awam yang ampuh, luhur, suci, mempunyai nilai murni, penuh tanggungjawab, dedikasi dalam melaksanakan tanggungjawab mereka. kita yakin dan percaya ghaibnya PAP N1 dr pejabat bukanlah satu "pengularan dan pengulatan". sebenarnya adalah demi menghantar
surat yang jauh jaraknya dr office mereka. berdasarkan kpd survey yang kami lakukan jarak yang paling jauh pernah dicatat oleh seorang PAP N1 ketika menghantar surat dlm genius book of record adalah dr ground floor ke tingkat satu bangunan yang sama. keputusan kejian akan diumumkan sepenuhnya kelak.

Tanpa Nama berkata...

Kita akan dapat baju T Free !

Tanpa Nama berkata...

kerana blog cuepacs... banyak fitnah yang terpampang...

Tanpa Nama berkata...

Beliau berkata, minat kaum Cina yang sebelum ini lebih bertumpu kepada mengisi jawatan dalam kumpulan A, iaitu pengurusan atau profesional dan ke atas, kini menunjukkan peningkatan untuk permohonan jawatan dalam pelbagai gred lain.

Mahmood berkata, SPA juga akan mengkaji inisiatif baru untuk terus menarik pemohon dari kalangan bukan Melayu untuk menyertai perkhidmatan awam, selain meneruskan program sedia ada.
.................................

Mereka cuma minat Kumpulan A yang ada kuasa besar .Sebab tu nampak tak ramai .

Melayu ramai kerana gred 1 hingga 17 hanya cukup makan dan sewa rumah ?

Tanpa Nama berkata...

Loklak84 berkata...

Islam mementingkn adil. Adil dlm islam bmksd meletakkan sesuatu pd tmptnya. Adakah adil org dpt 7A xdpt biasiswa org xda A dpt buat degree percuma dan separuh harga? Adilkah mletakkan org non intelek dlm bidang intelek (akademik)?

Ahad, Januari 06, 2013 12:58:00 PTG


---------------------

lawan kata dasar adil adalah zalim

zalim = tidak berlaku adil

kesimpulannya mereka itu adalah zalim.

orang yang zalim akan dihumban ke dalam neraka

enough said.

Tanpa Nama berkata...

jumudkan saja gred 1-16 ni. macam bela biawak hidup.

keje2 rencah macam taip surat/hantar/surat/dispatch/tampal setem/fotostat semua tu gred 17 bleh buat, malah gred 41 pun sekarang dah reti taip/print/ malah ada yang lipat masuk sampul sendiri.

membazir duit negara je bela biawak hidup gred 1-16 ni.

Tanpa Nama berkata...

Hahaha... Nasib baik kerja aku fleksibel. Kalau korang nak merasa jugak cuba2 la apply kerja kat syarikat swasta MNC kot2 layak. Marilah kita elakkan makan gaji haram.

MACC: Facebooking during office hours a form of graft
** Civil servants and staff of government-linked companies (GLCs) surfing social media or engaging in personal matters during working hours may be categorised as having committed corruption**

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=%2F2013%2F1%2F6%2Fnation%2F12538437&sec=nation

Tanpa Nama berkata...

nih iklan tender pun jadi tempt pa habiskan msa krja kt internet..nampak sgatla pa x buat kerja main internet je lebih..gaji nk lebih kerja buat ala ala kadar

Tanpa Nama berkata...

http://www.jpa.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=1621%3Amajlis-penyampaian-amanat-ketua-perkhidmatan-berhubung-urusan-pemangkuan-ke-ptd-gred-m44&catid=126%3Ageneral&lang=ms.....PA lain gaduh2...PTD yg naik pangkat

Junction Produce berkata...

tpt aq sll jew pgw2 sh aq mcm2... aq x phm pg2 dh dew kj. lex bai, br kul 930 dew je sh bt. aq pg2 mud kj kurg lew... ptg skt bai br lew smgt. 930 bai! gla pe pgw2 skunk! igt aq kuli mk bpk ko kew?

ku sokg pgw2 diblsh... siap aq bw geng myvi extreme dgn junction produce ku... mau lr mn pgw2 haaaa!!!

Tanpa Nama berkata...

amboiii..junction produce..eksyen je lbih..dh nama nyer keje..buat je la..huhu..

Tanpa Nama berkata...

Xnk keja bhenti drpd bg mak bapa mkn haram.

kambing berkata...

ntah kopek nih, patut ada domain sdri, nih pakai cokiau punya free blog!!!

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

http://www.jpa.gov.my/index.php?option=com_content&view=article&id=1621%3Amajlis-penyampaian-amanat-ketua-perkhidmatan-berhubung-urusan-pemangkuan-ke-ptd-gred-m44&catid=126%3Ageneral&lang=ms.....PA lain gaduh2...PTD yg naik pangkat

Isnin, Januari 07, 2013 5:33:00 PTG


------------------------

biasa le tuh bai.

ingat rumus nih baik2.

JPA = PTD
JPA = KRONI

PTD = KRONI

ok?

Tanpa Nama berkata...

k HTMLB

Tanpa Nama berkata...

k