SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2022 : KELESTARIAN PENDIGITALAN MENDEPANI CABARAN *** KONVENSYEN TRITAHUNAN CUEPACS KE 29 AKAN DIADAKAN PADA 17-19 DISEMBER 2022 DI SHDC SHAH ALAM

10 November 2022

PRU15: CUEPACS minta penjawat awam keluar mengundi

 Berita Harian

9 November 2022


KUALA LUMPUR: Presiden CUEPACS, Datuk Adnan Mat meminta semua penjawat awam supaya menunaikan tanggungjawab kepada negara dengan keluar mengundi pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) 19 November ini.

Adnan berkata berdasarkan perkembangan yang berlaku sejak PRU14, penjawat awam sudah berpengalaman bekerja di bawah beberapa kerajaan yang berfungsi sebagai majikan mereka.

"Penjawat awam sudah faham dan boleh memilih majikan yang paling dekat di hati (pada PRU15 nanti)," katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program Takaful Kemalangan Diri Khas Untuk Anggota Beruniform dan Bersenjata - myPOLISPA dan myPENGUATKUASAPA di sini hari ini.

Adnan turut menasihatkan penjawat awam yang menjadi petugas PRU15 untuk menjalankan tugas dengan baik bagi memastikan kelancaran proses pilihan raya.Suruhanjaya Pilihan Raya menetapkan 19 November sebagai hari pengundian dan undi awal pada 15 November.

Mengenai pelancaran program takaful kemalangan diri myPOLISPA dan myPENGUATKUASAPA, Adnan berkata ia bertujuan memberi perlindungan khas kepada anggota polis dan penguat kuasa bersenjata apabila berlaku kematian, cacat anggota badan secara kekal, penuh atau separa ketika bertugas.

Beliau berkata program takaful itu menawarkan perlindungan kewangan sehingga RM440,000 dengan kadar caruman RM8 sebulan.

Katanya, program itu dijangka memberi manfaat kepada kira-kira 300,000 anggota polis dan penguat kuasa bersenjata di Jabatan Imigresen, Jabatan Kastam Diraja Malaysia, Jabatan Pengangkutan Jalan dan kakitangan pihak berkuasa tempatan yang sentiasa berdepan risiko ketika bertugas.

Timbalan Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Yahaya Othman yang mewakili Ketua Polis Negara, Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani pada majlis itu merakamkan penghargaan kepada Cuepacs susulan program perlindungan takaful yang dilancarkan.

"Sebelum ini petugas penguat kuasa tidak dilindungi jika berlaku apa-apa. Jadi dengan adanya myPOLISPA dan myPENGUATKUASAPA, semua petugas akan memperoleh manfaat sekiranya berlaku sebarang kemalangan kepada mereka," katanya.

Program takaful itu ditawarkan mulai hari ini dan maklumat boleh diakses melalui https://cuepacscare.my/

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Lansung xde kabar berita tentang gcr..jnji dicapati

Pedro berkata...

✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️✏️
My humble regards to everyone reading comments on this platform and a great thanks to the admin who made this medium a lively one whereby everyone can share an opinion.
All thanks to Mr Mark Toray for helping with my profits and making my fifth withdrawal possible. I'm here to share an amazing life changing opportunity with you. its called Bitcoin / Forex trading options. it is a highly lucrative business which can earn you as much as $12,570 in a week from an initial investment of just $1000. I am living proof of this great business opportunity And also he can help you recover your lost bitcoin. If anyone is interested in trading on bitcoin or any cryptocurrency and want a successful trade without losing notify Mr Mark Toray now on Telegram: @Mark4toray_fx or Email: Marktoray8@gmail.com