SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2018 : MEMBUDAYAKAN KEMAHIRAN MENGUNGGULI KEPAKARAN

08 Mei 2012

CUEPACS MINTA SENARAI ANGGOTA SURUHANJAYA DIUMUM BULAN INI

Bernama
8/5/2012PUTRAJAYA, 8 Mei (Bernama) -- CUEPACS berharap agar Suruhanjaya Khas bagi mengkaji secara komprehensif dan holistik perkhidmatan awam negara, dapat ditubuhkan dalam bulan ini.

Presidennya Datuk Omar Osman berkata sehingga kini kerajaan belum mengumumkan senarai anggota suruhanjaya itu, semasa pihaknya menerima pelbagai pertanyaan daripada anggota gabungan mengenainya. "Harapnya dalam tempoh terdekat ini, sebelum bulan sambutan Hari Pekerja ini berlalu, mohon jasa baik kerajaan agar dapat umumkan senarai nama anggota suruhanjaya itu," katanya dalam sidang media di pejabat Kepertama, Universiti Putra Malaysia di sini.

Beliau berkata kebanyakan anggota gabungan yang membuat pertanyaan adalah dari kalangan 23 kesatuan sekerja.

Penubuhan suruhanjaya itu diumumkan oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak pada perjumpaan khas penjawat awam di Putrajaya pada 8 Mac lepas dan semasa acara itu Najib turut mengumumkan pembatalan Sistem Saraan Baru perkhidmatan Awam (SBPA) dan pelaksanaan semula Skim Saraan Malaysia (SSM) yang ditambah baik, termasuk pelarasan gaji antara tujuh hingga 13 peratus.

-- BERNAMA

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

yahooo aku no 1.. rasa cam x percaya je aku no 1.. oleh itu sy ingin mgucapkan tq psl akhirnya sy bjaya mdpt no 1.. no 1 adala no yg baik tetapi sy pon suka no 7.. sesapa nak beli no 1 sy contactla sy menanti anda..

Tanpa Nama berkata...

KAKITANGAN AWAM PUN DIMANISKAN DENGAN JANJI NAIK GAJI,SKIM AKAN DIPERBAIKI,BETUL KE.