SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2022 : KELESTARIAN PENDIGITALAN MENDEPANI CABARAN *** KONVENSYEN TRITAHUNAN CUEPACS KE 29 AKAN DIADAKAN PADA 17-19 DISEMBER 2022 DI SHDC SHAH ALAM

02 Mei 2013

KENAIKAN ELAUN PENJAWAT AWAM MASIH DIBINCANGKAN - KSN

Bernama
2/5/2013NILAI, 1 Mei (Bernama) - Semua tuntutan Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs), untuk menambah baik elaun yang diterima penjawat awam masih pada peringkat perbincangan, kata Ketua Setiausaha Negara Datuk Seri Dr Ali Hamsa.
Katanya, perbincangan dari semasa ke semasa itu melibatkan Cuepacs dan agensi lain berkaitan.

"Perbincangan itu termasuklah Elaun Sara Hidup (COLA) dan lain-lain yang diminta Cuepacs. Isu bagi penjawat awam yang tinggal di kuarters (yang meminta dibayar penuh elaun COLA) dan mereka yang duduk rumah sendiri pula akan ada tuntutan lain.

"Malah, kenaikan imbuhan (elaun) tetap perumahan juga dibincangkan bagaimana pun semuanya berdasarkan kepada kewangan semasa kerajaan," katanya pada sidang media selepas menghadiri majlis sambutan Hari Pekerja Peringkat Kebangsaan, di sini Rabu.

Turut hadir Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan dan Presiden Cuepacs Datuk Omar Osman.

Ali mengulas mengenai tuntutan Cuepacs baru-baru ini, berhubung beberapa cadangan kenaikan elaun penjawat awam, antaranya Imbuhan Tetap Perumahan, Cola, tuntutan penginapan, status jawatan kontrak, gaji maksimum dan peranan ketua jabatan.

Beliau berkata, kerajaan dari semasa ke semasa telah melakukan penambahbaikan dan penyelarasan gaji penjawat awam dengan terbaharu, pergerakan khas gaji sebanyak tiga peratus bagi yang mencapai tahap gaji maksimum.

Selain itu katanya, kerajaan telah melakukan keserataan pangkat pasukan Polis Diraja Malaysia dan Angkatan Tentera Malaysia yang sekali gus akan melonjakkan transformasi perkhidmatan awam.

Terdahulu Omar dalam ucapannya berkata, Cuepacs akan berusaha sebaik mungkin untuk memastikan tiada lagi penjawat awam berstatus kontrak menjelang tahun 2015.

Katanya, semua penjawat awam yang berstatus kontrak perlu diserap ke jawatan tetap atau dilantik ke jawatan lain demi meningkatkan imej perkhidmatan awam negara ini.

-- BERNAMA

272 ulasan:

1 – 200 daripada 272   Terbaru›   Baru»
Tanpa Nama berkata...

Yes 1st..haha

Tanpa Nama berkata...

Bincang kaji bincang kaji..tahniah juga kepada anon atas aku ni dapat 1st

Tanpa Nama berkata...

Tk cakap pn kami tahu, setakat cakap nk kaji....hampeh.....
PA duk bincang mau ubah kerajaan la dato, mana ada masa nk bincang pasal elaun2 ni

Tanpa Nama berkata...

Sy cadangkan dato jadikan ceupacs ni sebuah parti politik. Dartar dan sertai BN jadi sebuah parti komponen BN......parti ktangan awam...

Tanpa Nama berkata...

aku no 5 je....

Tanpa Nama berkata...

assalamualaikum semua, kalau setakat kaji bincang baik tak payah bising-bising.

J22 berkata...

Bincang, kaji, semak semula, kaji laji dan lagi, dan laji.
Aku dah buat keputusan.

Tanpa Nama berkata...

Kita tak nak dengar bincang-bincang-bincang dan terus bincang, itu alasan yang tidak boleh diterima. Kita nakkan satu keputusan yang muktamad dan nyata. Janganlah apabila tibanya musim pilihanraya janji nak bagi itu dan ini tapi selepas pilahanraya senyap saja. INI KALILAH!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

MINTA JASA BAIK DATO DAN PM - KAJIAN BERAPA RAMAI KUMPULAN SOKONGAN YANG MEMPUNYAI DIPLOMA DAN IJAZAH DI SEMUA KEMENTERIAN/JABATAN/BADAN BERKANUN PERSEKUTUAN/AGENSI KERAJAAN/PBT DAN LAIN-LAIN CONTOHNYA MENJADI PEMBANTU TADBIR DAN PENOLONG PEGAWAI DAH SEKIAN LAMA WALAUPUN MEMPUNYAI PENDIDIKAN YANG TINGGI....KENAIKAN PANGKAT ADALAH TERBATAS....NAK TUNGGU TIME BASED 13 TAHUN...KADANGKALA GOLONGAN P & P HANYA MEMANDANG KAMI SEBELAH MATA JER...TAHAP PENDIDIKAN ADALAH SAMA CUMA GRED DAN GAJI YANG BERBEZA....MOHON DIBERIKAN ELAUN KHAS ATAU APA2 FAEDAH KEPADA KUMPULAN INI.

ATAU UBAH KELAYAKAN MASUK:

1) P & P : KELAYAKAN MASUK MASTERS

2) PENOLONG PEGAWAI PELBAGAI SKIM : KELAYAKAN MASUK IJAZAH

3) PEMBANTU TADBIR PELBAGAI SKIM: KELAYAKAN MASUK DIPLOMA/STPM

4) PAP / PRA /PEMANDU/ KESELAMATAN/TUKANG: KELAYAKAN MASUK SPM

Tanpa Nama berkata...

KAJI LA,PRU DAH MAKIN HAMPIR,INI KALI LA..SILAP TEMPAT KAU BUAT PERHIMPUNAN HARI PEKERJA,TAMPIN,REMBAU,SEREMBAN SOKONG PAKATAN RAKYAT,KAU TENGOK LA ADE STAF HOSPITAL HANTAR WAKIL RAMAI2,TAKDE YG DATANG PUN TERPAKSA,BT HAMSA,OMAR KAU KAJI LA PULUH TAHUN PUN,DAH TERLAMBAT.BANGGANG

Tanpa Nama berkata...

KAMI GRED U3 DALAM HOSPITAL BERSETUJU SANGAT,BN DAN CUEPACS SIAL NI TAK PEJUANGKAN NASIB KAMI,20TAHUN LEBIH KAMI TUNGGU GRED KAMI,KAJI LA AJAL MU MAKIN HAMPIR,INI KALI LA KITA TUKAR KERAJAAN BARU

Tanpa Nama berkata...

KAJI LA KAU CUEPACS,ITU JE LA KAU AKAN CAKAP,LAKSANAKAN MEMANG TAKDE DLM OTAK KAU,APE YANG BAIK BN NI,CURI DUIT RAKYAT PULUH2 JUTA ADO NAK KAJI DULU KO,BILA PAKATAN JANJI BELA NASIB KAMI KAU BUAT AKUJANJI KAU UNTUK KAJI LAGI.KAU INGAT KAMI NI BODOH KE,TUKAR KERAJAAN PANGKAT DATO KAU KAMI MINTAK LUCUTKAN,KAU PEMBELA NASIB GOLONGAN ATASAN,GRED BAWAHAN KAU KAJI KAJI KAJI.SIAL

Tanpa Nama berkata...

cadang, bincang, kaji
cadang, kaji, bincang
bincang, cadang, kaji
bincang, kaji, cadang
kaji, cadang, bincang
kaji, bincang, cadang

Pusing-pusing pun tetap dalam lingkungan yang sama cadang, bincang dan kaji. Mana dia keputusan, tindakan dan perlaksanaan?
Ini kali lah.

gred rendah hospital berkata...

Pada gred n1,u3 buka mata,PRU NI KITA TUKAR..TERANG-TERANG CUEPACS CAKAP AKAN KAJI KAJI GRED KITA NI,CUKUP LA KTA BERHARAP JE.BG PELUANG PAKATAN AMBIL ALIH PUTRAJAYA..

Tanpa Nama berkata...

BINCANG..KAJI..BINCANG.. KAJI LAGI DAN TERUS KAJI...ADA GRED 30 TAHUN MASIH KAJI..BINCANG..KAJI..SUDAHLAH TUU..DAH JEMU DAH DENGAR...INI KALI LAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

Tanpa Nama berkata...

Husam Musa cakap Pakatan Rakyat kalau menang akan beri bonus 4 bulan gaji, tapi dengan syarat penjawat awam mesti dikurangkan.

Kalau Pakatan Rakyat menang, maka langkah pertama yang akan mereka buat adalah membuang kakitangan awam untuk beri bonus kepada kakitangan awam lain sebanyak 4 bulan gaji.

Sekarang ini yang ramai adalah gred 1-40, gred PAR/PRA hingga gred penolong pegawai. Gred inilah yang akan menjadi sasaran Pakatan Rakyat untuk disingkirkan dari jawatan mereka.

Sedarlah penjawat awam gred 1-40, kerjaya anda akan terjejas kerana sudah terang-terangan bahawa Pakatan Rakyat memang hendak musnahkan periuk nasi anda kerana nak beri bonus 4 bulan kepada penjawat awam lain.

Lihatlah penipuan Pakatan Rakyat ini, dulu masa nak menipu pasal lebuh raya tanpa tol, kata PAS akan buat lebuhraya tanpa tol, tapi lepas itu mintak sedekah ke hulu ke hilir dari orang ramai untuk buat lebuh raya berkenaan. Sekarang duit derma sudah berjuta-juta, tapi lebuhraya pun tak buat lagi, setakat Nik Aziz buat acara pecah tanah pada bulan November 2012 yang lalu, sudah 6 bulan buat acara pecah tanah, tapi projek tak jalan lagi, apa cerita?

Nampak gayanya segala duit sedekah orang ramai untuk buat lebuhraya berkenaan akan lesap macam duit Tabung Memali gamaknya kalau macam ni kelakuan PAS.

Ingatkah lagi duit tabung Memali dikutip sejak tahun 1980an hingga tahun 2002, berjuta ringgit derma untuk anak yatim dan balu di Memali, tapi yang peliknya anak yatim dan balu di Memali itu hidup susah, merempat hingga ada yang mati dalam keadaan tragis kerana tak mampu nak mengubati penyakit sendiri kerana hak dia dalam Tabung Memali dinafikan oleh PAS yang kejam ini.

Bukan setakat wang derma Tabung Memali yang diselewengkan oleh PAS, malahan bengkel jahitan yang digunakan oleh balu di Memali untuk menjahit pakaian untuk tambah rezeki yang juga hasil derma orang ramai telah ditutup oleh PAS, malahan sebanyak lebih kurang 60 unit mesin jahit berkenaan telah dijual oleh PAS, tapi tak tahulah apa jadi dengan duit hasil jualan mesin-mesin jahit berkenaan kerana para balu dan anak yatim berkenaan masih hidup susah.

Lihatlah Pakatan Rakyat hanya tahu mempergunakan masyarakat untuk kepentingan diri mereka sahaja. Kutip derma untuk anak yatim dan balu, tapi duit berkenaan entah ke mana lesapnya, para balu dan anak yatim tak merasa pun wang derma berkenaan.

Malahan wang derma untuk buat lebuhraya tanpa tol, berjuta wang derma dikutip ke hulu ke hilir, tapi kerja-kerja lebuhraya tak buat pun walaupun sudah 6 bulan Nik Aziz buat acara pecah tanah projek itu.

Inilah PAS dan Pakatan Rakyat, hanya tahu menipu masyarakat dengan janji indah yang penipu kerana politik jijik mereka inilah.

Sedarlah bahawa Pakatan Rakyat hanyalah golongan penipu, dasar komunis zionist jahiliyah hinggakan wang derma anak yatim dan wang derma buat lebuhraya pun disonglap oleh mereka ini.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

Kakitangan awam semua perlu sedar bahawa Pakatan Rakyat tidak pedulikan dengan nasib para penjawat awam. Kerana bagi Pakatan Rakyat adalah untuk menggembirakan sekelompok manusia dengan menindas sekelompok manusia yang lain.

Lihatlah dalam isu pemansuhan tol, apa akan jadi dengan para pekerja tol yang akan kehilangan kerja? Bagaimanakah mereka hendak biaya kehidupan harian mereka? Ansuran rumah, ansuran kereta, ansuran motosikal, ansuran perabot dan macam-macam potongan untuk bayar hutang, macam mana mereka nak teruskan hidup jika mereka telah kehilangan pekerjaan sedangkan Pakatan Rakyat tiada cara pun untuk menjaga kebajikan para pekerja tol ini.

Sekarang Pakatan Rakyat janji lagi nak beri bonus 4 bulan gaji, tapi dengan syarat kakitangan awam hendaklah dikurangkan atau dengan lebih tepat lagi sebahagian kakitangan awam akan dibuang kerja mereka samada secara penamatan kerja atau dibuang secara ganas.

Para penjawat awam kontrak perlu sedar bahawa kedudukan kamu semua adalah terjejas, kerana jika penjawat awam yang tetap pun hendak dibuang kerja oleh Pakatan Rakyat, apatah lagi anda semua yang hanyalah kakitangan kontrak, sudah tentu sangat terancam.

Malahan kumpulan pekerja paling ramai dalam sektor awam adalah gred pelaksana iaitu gred 1-40 iaitu kumpulan PRA/PAP hinggalah kumpulan penolong pegawai. Pada pandangan saya, kumpulan inilah yang akan menjadi sasaran kepada Pakatan Rakyat untuk dibuang kerja supaya Pakatan Rakyat dapat beri bonus kepada kakintangan lain terutama yagn sokong Pakatan Rakyat sebanyak 4 bulan gaji.

Lihatlah kezaliman Pakatan Rakyat yang sanggup menghancurkan kerjaya penjawat awam demi untuk politik sesat dan penipu mereka ini.

Kepada penjawat awam terutama yang masih belum sah jawatan, kakitangan awam kontrak, jangan seronok sangat menyokong pembangkang, kerana anda inilah yang akan menjadi sasaran mudah Pakatan Rakyat untuk memusnahkan kerjaya anda dengan membuang kerja anda sebelum anda sah jawatan, kemudian menyekat sambungan kontrak anda.

Sedarlah bahawa Pakatan Rakyat ini sangat jijik, mereka menjanjikan yang indah-indah sedangkand alam indah-indah itu adalah sisi kejam, ganas dan tak berperi kemanusiaan yang sangat jijik dan berbahaya.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

Pakatan Rakyat adalah golonga kejam, dasar komunis zionist jahiliyah, kononnya nak beri bonus 4 bulan gaji kepada penjawat awam, sedarlah bahawa Pakatan Rakyat di Selangor sanggup menipu kanak-kanak tadika hinggakan hak kanak-kanak tadika untuk dapatkan RM 50.00 sebulan sebagaimana janji menifesto PRU 12 Pakatan Rakyat telah dinafikan.

Hingga kini kanak-kanak tadika berkenaan tak dapat satu sen pun janji PRU 12 Pakatan Rakyat penipu ini.

Apa yang menjadi kerisauan adalah janji Pakatan Rakyat untuk beri bonus 4 bulan gaji dengan syarat penjawat awam dikurangkan sebahagian akan menjadi hanya pengurangan penjawat awam sahaja sedangkan bonus 4 bulan gaji hanya tinggal sebagai angan-angan sahajalah.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

Sekarang ni pun ada kakitangan awam yang tak sedar diri sibuk hasut kakitangan awam lain untuk sokong pembangkang.

Inilah jenis mengkhianat kepada majikan.

Malahan ada yang lebih teruk adalah kakitangan awam yang kuat makan rasuah, tapi sibuk tuduh kerajaan rasuah, inilah jenis dia berak tengah jalan, tapi sibuk kata orang lain berak di situ.

Begitu juga dengan penjawat awam yang membuat kerja secara cincai, pemalas, tapi kemudiannya tuduh kerajaan tak mau tolong penduduk. Bila penduduk minta pertolongan dia kata tak ada peruntukkan, kata permohonan ditolak, tapi sebenarnya dia yang tak proses permohonan berkenaan, ini semua adalah taktik untuk memburukkan kerajaan, penjawat awam jenis ini adalah duri dalam daging yang bekerja dengan kerajaan, tapi dia berkempen untuk pembangkang, dasar pengkhianat!!!!!!

Kerajaan perlu adakan risikan terhadap golongan penjawat awam seperti ini. Biasanya mereka ini jenis manusia 'lembut gigi dari lidah' bila di hadapan pimpinan politik kerajaan. Mereka inilah yang kuat membodek, mengiakan itu dan ini, tapi di belakang, mereka inilah yang suka menghina dan mencaci kerajaan.

Harapnya kerajaan mempunyai kaedah untuk kesan golongan pengkhianat ini kerana tak guna simpan serigala dalam rumah kerana dia akan mengkhianati orang lain dalam rumah itu.

Malahan berdasarkan pemerhatian saya, golongan dari lepasan IPT yang bermasalah sebegini, kerana terpengaruh dengan pembangkang sangat masa belajar dahulu hingga jadi pengkhianat masa bekerja.

Malahan gred 41 yang baru-baru serta kumpulan pelaksana yang baru dan punya kelayakan dari IPTA/S perlu dipantau dengan rapi kerana mereka inilah jenis lembut gigi dari lidah kerana mereka jenis inilah yang kerap menghasut orang ramai.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Penjawat Awam pengkhianat, dasar lidah bercabang, dasar gunting dalam lipatan perlu berambus dari perkhidmatan awam, perkhidmatan awam tak perlukan pengkhianat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

KENAIKAN ELAUN PENJAWAT AWAM MASIH DIBINCANGKAN - KSN

LAIN KALILAHHHHHHHHH

Tanpa Nama berkata...

Kepada para golongan yang ada ijazah, diploma, master, Ph.D yang berlagak nak jawatan besar-besar dan gaji yang tinggi, sila jangan minta kerja untuk jawatan yang rendah-rendah macam gred 1-40 kerana gajinya kecil, tak macam gaji gred 41 ke atas.

Kepada gred 1-40 yang ada diploma dan ijazah, sedarlah diri yang kamu ada kerja pun bersyukurlah. Sedarlah bahawa gaji dan imbuhan yang kamu terima setiap bulan adalah berdasarkan kerja yang kamu buat, bukannya berdasarkan dengan kelayakkan kamu.

Jika kamu ada Ijazah atau diploma pun, sebagai kerani atau penolong pegawai atau sebagai PAR atau sebagai PRA, kamu buat sama saja tugasnya macam kerani, PRA atau PAR yang ada SPM, malahan penolong pegawai yang ada ijazah pun, kerja yang kamu buat sama saja macam penolong pegawai yang ada diploma dan STPM, jadi jangan nak berlagak sangat kerana kamu kalau nak berlagak sangat, berhenti kerjalah dan buat kerja sendiri sahajalah.

Para penjawat awam yang baru-baru sekarang ini sangat berlagak dan suka meminta yang bukan-bukan, tapi bukanlah semua yang berperangai sebegitu, meskipun begitu jumlah yang berlagak tak bertempat itu adalah ramai juga. Kepada golongan sebegini, kalau tak puas hati, boleh berhenti kerja kerana ramai lagi diluar sana yang sedang menanti untuk mengisi kekosongan kerja yang kamu tinggalkan itu.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Penjawat Awam pengkhianat, dasar lidah bercabang, dasar gunting dalam lipatan perlu berambus dari perkhidmatan awam, perkhidmatan awam tak perlukan pengkhianat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

Penjawat awam yang ada diploma, ada ijazah yang berlagak mintak kenaikan itu dan ini untuk mereka tanpa mempedulikan rakan-rakan yang satu skim dengan mereka adalah golongan yang tak tau bersyukur. Malahan golongan yang berlagak ini bukannya reti buat kerja sangat, malahan pemalas, suka menentang kerajaan, tak tau malu.

Sedarlah kerani yang ada ijazah atau diploma buat kerja yang sama juga macam kerani yang hanya ada SPM, jadi sedarlah diri sama.

Malahan PRA dan PAP yang ada diploma atau ijazah pun buat kerja yang sama juga macam PRA dan PAP yang hanya SRP dan SPM, jadi nak berlagak apa pula?

Begitu juga dengan penolong pegawai yang ada ijazah, kerja yang kamu buat sama saja macam penolong pegawai yang hanya berkelulusan diploma atau STPM, jadi nak berlagak lebih-lebih sangat pasal apa pula?

Para penjawat awam gred rendah yang hanya SRP dan SPM dan diploma jangan terpengaruh dengan golongan yang ada ijazah dan diploma yang satu gred dengan kita tapi dia sibuk mengutuk CEUPACS, JPA dan kerajaan kononnya dia gaji kecil dan tak sepadan dengan kelayakkan dia kerana dia pun buat kerja macam kita juga, apa hak dia nak gaji lebih besar dari rakan-rakan yang kelayakan minimum SPM, SRP dan diploma kerana kerja sama saja, tak lebih pun, maka mereka yang tak sedar diri itu memang dah keterlaluan.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Penjawat Awam pengkhianat, dasar lidah bercabang, dasar gunting dalam lipatan perlu berambus dari perkhidmatan awam, perkhidmatan awam tak perlukan pengkhianat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

Saya mencadangkan kepada para penjawat awam dari gred 1-40 dan juga gred 41 yang baru kerja yang sibuk pertikai itu dan ini dan nak lebih dari orang lain kerana menyangkakan kamu ada kelayakan tinggi supaya berhenti kerja dan buatlah kerja sendiri atau kerjalah di swasta, kerana di sektor kerajaan, gaji dibayar mengikut kerja yang dibuat, mengikut jawatan, bukannya mengikut kelayakan.

Sedarlah daripada kamu semua jadi pengkhianat yang memburukkan sektor perkhidmatan awam, menjadi serigala yang mahu membunuh sektor perkhidmatan awam, adalah lebih baik kamu berhenti sahajalah kerana ramai lagi di luar sana orang-orang yang jujur bekerja yang boleh mengisi perjawatan yang kamu tinggalkan untuk kepentingan negara dan masyarakat.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Penjawat Awam pengkhianat, dasar lidah bercabang, dasar gunting dalam lipatan perlu berambus dari perkhidmatan awam, perkhidmatan awam tak perlukan pengkhianat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

SAYA SOKONG EN. MOHAMAD....WALAUPUN SAYA MEMPUNYAI IJAZAH TETAPI SAYA BERTUGAS SEBAGAI PENOLONG PEGAWAI TADBIR...SAYA BERSYUKUR DI ATAS REZEKI YANG ALLAH BERIKAN PADA SAYA, ISTERI DAN ANAK-ANAK...

Tanpa Nama berkata...

Kita kena faham bahawa kakitangan awam bebas menyokong mana-mana parti politik yang mereka suka kerana itu adalah hak mereka sebagai pengundi. Misalnya jika BN membentuk kerjaan maka kakitangan awam sediada akan bekerja mengikut dasar2 kerajaan BN sebaliknya jika PR membentuk kerajaan maka kakitangan awam sediada akan bekerja mengikut dasar2 kerajaan PR. Dalam hal ini tidak ujud sama sekali soal kakitangan awam khianat kepada majikan mereka. Sebenarnya kakitangan awam memainkan peranan sebagai jentera pengerak kepada mana2 parti yang membentuk kerajaan. FAHAM TAK, Encik Mohamad Nasionalis Melayu. Akhir sekali, saya ucapkan kepada seluruh rakyat Malaysia yang layak mengundi, UNDILAH DENGAN BIJAK BAGI MENENTU HALATUJU NEGARA KEPADA YANG LEBIH BAIK tak kiralah perti mana anda memilih samada BN ataupun PR.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
SAYA SOKONG EN. MOHAMAD....WALAUPUN SAYA MEMPUNYAI IJAZAH TETAPI SAYA BERTUGAS SEBAGAI PENOLONG PEGAWAI TADBIR...SAYA BERSYUKUR DI ATAS REZEKI YANG ALLAH BERIKAN PADA SAYA, ISTERI DAN ANAK-ANAK...


Jumaat, Mei 03, 2013 11:05:00 PG

-----------------------------------------------------------

Terima kasih saudara, saya bukannya mengecam dan mengutuk orang yang ada diploma, ijazah, master atau Ph.D, tapi golongan yang ada diploma, ijazah yang tak sedar diri dan sibuk pertikai itu dan ini.

Malahan golongan yang berlagak berkenaan, baru mulakan alam pekerjaan dengan kerajaan, maka mereka banyak rileks, banyak kemudahan itu dan ini yang tidak dinikmati oleh kakitangan swasta, orang yang bekerja di sektor swasta, dan pernah ada pengalaman kerja di sektor swasta tahulah bagaimana kerja yang begitu rigid di sektor swasta, setiap masa adalah sangat berharga, tak ada yang pergi minum pagi jam 10 pagi hingga jam 12 tengah hari dalam sektor swasta, tapi di sektor awam ada yang keluar minum pagi jam 9 pagi sampai jam 12 tengah hari baru mula tugas, itu pun nak pertikai itu dan ini lagikah, nilailah dulu dengan hasil kerja dengan pendapatan yang diperolehi setiap bulan, tak sepadan langsung hasil kerja yang macam sampah itu dengan gaji yang begitu banyak diperolehi. Jadi sedarlah diri.

Sedarlah saya bukannya hendak mencaci dan mengutuk penjawat awam, tetapi dalam bertugas, kita perlu utamakan kepentingan organisasi, bukannya sibuk dengan hal-hal yang tak berkaitan hingga mengabaikan organisasi, tapi sibuk pula hendak lebih itu dan ini pula.

Kerana kalau ada orang yang hanya pentingkan diri sendiri dalam organisasi, maka punah organisasi itu.

Sedarlah kepada penjawat awam yang jenis pengkhianat, jenis nak lebih dari orang walaupun dia tak layak itu bahawa, jenis manusia macam inilah yang sebenarnya merugikan kerajaan, malahan mereka macam inilah yang sepatutnya berambus keluar dari perkhidmatan awam supaya negara dan masyarakat akan terselamat.

Meskipun begitu, kepada penjawat awam yang jujur dalam bekerja dan tidak banyak songeh dalam melaksanakan tugas untuk kepentingan negara dan masyarakat, tahniah saya ucapkan kerana orang macam anda inilah yang memajukan negara kita hingga kita maju seperti ini sekarang ini. Andalah penyelamat negara kerana golongan pengkhianat dalam perkhidmatan awam melingkupkan negara dan masyarakat, tapi penjawat awam yang jujur inilah menjadi penyelamat kepada negara dan masyarakat.

Saya berbangga dengan penjawat awam yang ikhlas bekerja untuk kemajuan negara dan kesejahteraan rakyat. Ingatlah golongan yang jujur akan mendapat balasan yang baik dari Allah Taala jua akhirnya. Sekian, terima kasih.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Penjawat Awam pengkhianat, dasar lidah bercabang, dasar gunting dalam lipatan perlu berambus dari perkhidmatan awam, perkhidmatan awam tak perlukan pengkhianat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Kita kena faham bahawa kakitangan awam bebas menyokong mana-mana parti politik yang mereka suka kerana itu adalah hak mereka sebagai pengundi. Misalnya jika BN membentuk kerjaan maka kakitangan awam sediada akan bekerja mengikut dasar2 kerajaan BN sebaliknya jika PR membentuk kerajaan maka kakitangan awam sediada akan bekerja mengikut dasar2 kerajaan PR. Dalam hal ini tidak ujud sama sekali soal kakitangan awam khianat kepada majikan mereka. Sebenarnya kakitangan awam memainkan peranan sebagai jentera pengerak kepada mana2 parti yang membentuk kerajaan. FAHAM TAK, Encik Mohamad Nasionalis Melayu. Akhir sekali, saya ucapkan kepada seluruh rakyat Malaysia yang layak mengundi, UNDILAH DENGAN BIJAK BAGI MENENTU HALATUJU NEGARA KEPADA YANG LEBIH BAIK tak kiralah perti mana anda memilih samada BN ataupun PR.

Jumaat, Mei 03, 2013 11:14:00 PG

---------------------------------------------------

Saya tak suruh pun semua penjawat awam mengundi Barisan Nasional, tapi apa yang saya kesalkan adalah penjawat awam yang menipu masyarakat, menjadi pengkhianat dengan memburukkan kerajaan, itu yang saya marah.

Anda kata ikut dasar kerajaan yang memerintah, ada penjawat awam yang menghina dasar kerajaan, malahan mencaci kerajaan, menuduh kerajaan zalim sedangkan kerajaan tak pernah pun sekat gaji dia macam PAS di Kedah merampas gaji pensyarah dan kakitangan KUIN, pasal apa penjawat awam itu memburukkan kerajaan sedangkan dia berkerja dengan kerajaan?

Sekarang ini golongan penjawat awam yang pengkhianat itu bukannya menjadi penggerak kepada kerajaan sedia ada, tapi menjadi pelingkup dan pemusnah kepada kerajaan sedia ada. Malahan pengkhianatan mereka sangat keji, sesudah mereka mendapat berbagai kemudahan dari kerajaan, mereka mengkhianat kepada kerajaan pula, apa cerita ini semua?

Macam golongan penjawat awam yang rasuah, salah guna kuasa, dia yang burukkan imej kerajaan, kerana kerajaan tak pernah suruh pun dia pergi mintak rasuah, dan tak pernah suruh pun penjawat awam itu salah guna kuasa. Bila jadi masalah, penjawat awam yang salah guna kuasa dan rasuah itu sibuk tuduh kerajaan yang rasuah dan salah guna kuasa pula.

Sebenarnya kamu sendiri yang keliru dengan gelagat kamu. Sedarlah diri itu dulu sebelum hendak menghentam saya.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Penjawat Awam pengkhianat, dasar lidah bercabang, dasar gunting dalam lipatan perlu berambus dari perkhidmatan awam, perkhidmatan awam tak perlukan pengkhianat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

Sedarlah penjawat awam sekalian, di Kedah, kerana kegagalan PAS menguruskan Kolej Universiti Insaniah hinggakan IPT itu berhutang hingga lebih RM 300,000,000.00 (tiga ratus juta ringgit), akhirnya para pensyarah dan kakitangan KUIN yang menjadi mangsa apabila sebahagian gaji pensyarah dan kakitangan itu dirampas secara zalim oleh pengurusan KUIN yang dikuasai oleh PAS sebagai kerajaan negeri di Kedah untuk biaya operasi KUIN kerana kedudukan kewangan KUIN yang sudah tenat kerana projek mega yang indah khabar dari rupa yang dibuat oleh PAS di sana.

Sedarlah penjawat awam sekalian juga, berdasarkan menifesto merapu Pakatan Rakyat yang akan menghancurkan ekonomi negara ini, berkemungkinan besar gaji kamu semua akan dirampas sebagaimana yang dialami oleh pensyarah dan kakitangan di KUIN untuk uruskan operasi negara kerana banyak wang negara dah habis dikerjakan oleh Pakatan Rakyat.

Sedarlah bahawa dasar Pakatan Rakyat yang hendak beri pendidikan percuma, nak hapuskan tol, nak kurangkan harga kereta dan sudah tentulah kena buat banyak jalan dan lebuhraya baru untuk atasi kesesakan, nak kurangkan harga minyak sedangkan penggunaan minyak makin bertambah, dan subsidi minyak bertambah, maka wang negara akan menyusut dengan begitu dahsyat.

Untuk mengatasi masalah ini, sudah tentulah penjawat awam yang akan jadi mangsa dengan pemotongan gaji untuk menguruskan operasi jabatan-jabatan yang makin tenat kedudukan kewangannya.

Malapetaka sudah kelihatan terhadap dasar-dasar yang dicanangkan oleh Pakatan Rakyat ini, oleh itu sedarlah semua penjawat awam semua bahawa anda semua berkemungkinan besar akan jadi macam pensyarah dan kakitangan KUIN yang gaji mereka dirampas oleh pengurusan KUIN yang dikuasai oleh PAS selaku kerajaan negeri Kedah kerana kedudukan kewangan KUIN dah tenat dengan banyak dasar merapu yang dibuat oleh pengurusan KUIN yang dikuasai oleh PAS itu.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Penjawat Awam pengkhianat, dasar lidah bercabang, dasar gunting dalam lipatan perlu berambus dari perkhidmatan awam, perkhidmatan awam tak perlukan pengkhianat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Jumaat, Mei 03, 2013 11:21:00 PG

-------------------------

Sy pun sokong Encik Mohamad. Sy bersyukur kerana dpt kerja sebagai kakitangan kerajaan..sy pun tak kira encik ni pancing undi ke apa ke...apa yang encik kata tu semuanya betul.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Jumaat, Mei 03, 2013 11:21:00 PG

-------------------------

Sy pun sokong Encik Mohamad. Sy bersyukur kerana dpt kerja sebagai kakitangan kerajaan..sy pun tak kira encik ni pancing undi ke apa ke...apa yang encik kata tu semuanya betul.

Jumaat, Mei 03, 2013 11:48:00 PG

------------------------------------------------------

Saya bukannya hendak pancing undi ke apa ke, slogan saya itu hanya untuk menyatakan pendirian saya selepas melihat negara ini maju dan membangun dengan begitu pesat dalam puluhan tahun ini.

Lihatlah hujah-hujah saya kerana di situlah letakkanya segala maklumat untuk dinilai.

Tidak guna mengubah dari baik kepada buruk, kerana buruk akibatnya.

Lihatlah kejayaan Barisan Nasional menguruskan negara ini sejak 1957 iaitu sejak zaman Perikatan di mana negara ini daripada sebuah negara yang miskin, ramai rakyatnya hidup dalam keadaan daif, kini ramai yang telah mendapat berbagai rahmat dari Allah Taala, kita kena faham, rezeki dan rahmat itu dari Allah Taala, tapi kena usaha, kalau tak usaha, hari-hari ceramah menghasut dan bedemontrasi liar macam Pakatan Rakyat, macam mana rezeki nak datang? Tapi kerajaan Barisan Nasional siang malam usahakan untuk kesejahtaraan rakyat, lihatlah manfaat daripada hasil usaha kerajaan seperti FELDA, FELCRA, FAMA, 1AZAM, KAR1SMA, KR1M, BR1M, KK1M, KIR1M dan macam-macam lagi telah banyak membantu rakyat yang dahulunya hidup susah dan tak ada harta mendapat harta seperti peneroka FELDA, bukan orang Melayu saya yang jadi peneroka FELDA, tapi orang Cina dan India pun menjadi peneroka FELDA juga, jadi tidak adil jika golongan penghasut seperti DAP mengatakan bukan bumiputera diainaya kerana buktinya FELDA pun ada orang Cina dan India jadi peneroka kerana kerajaan lihat kepada keperluan masyarakat, bukannya nak menindas kaum tertentu pun, kerana semua kaum di negara ini dijaga kepentingannya oleh kerajaan.

Nilailah menggunakan akal fikiran dan iman, barulah kita dapat melihat keindahan itu, tapi jika menilai dengan perasaan yang buruk, menilai dengan nafsu serakah maka akan dapat keputusan yang buruk dan keji sahajalah.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Penjawat Awam pengkhianat, dasar lidah bercabang, dasar gunting dalam lipatan perlu berambus dari perkhidmatan awam, perkhidmatan awam tak perlukan pengkhianat!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

Saya rasa Encik Mohamad Nasionalis Melayu masukkan juga komen2 BERNAS saudara ke dalam blog Sakmongkol AK47 dan blog Aspan Alias, itu yang lebih sesuai. Di situ saudara dapat membahas idea2 dan pandangan saudara secara kritis terhadap Pakatan Rakyat.

Tanpa Nama berkata...

En mohamad kata tak perlukan pengkhianat.....
Kalau tak nak pengkhianat, tukar lh ini kali.....
Sekrg ni pengkhianat la yg duk bermaharajalela wehhhh.....
Pengkhianatlh yg menyebabkan rakyat ramai yg tk berpuashati.....hidup susah.....pa terlopong
tunggu janji ditepati.....
E.m tk tahu @ buat2 tk tahu.....

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
En mohamad kata tak perlukan pengkhianat.....
Kalau tak nak pengkhianat, tukar lh ini kali.....
Sekrg ni pengkhianat la yg duk bermaharajalela wehhhh.....
Pengkhianatlh yg menyebabkan rakyat ramai yg tk berpuashati.....hidup susah.....pa terlopong
tunggu janji ditepati.....
E.m tk tahu @ buat2 tk tahu.....

Jumaat, Mei 03, 2013 12:21:00 PTG

-------------------------------------------------

Kamu ini jenis manusia bebal, tak tahu menilai, sedarlah perbezaan antara pada tahun 1957 hingga 1960 hingga 1970 hingga 1980 hingga 1990 hingga 2000 hingga 2013 sangat mendadak.

Jika dahulu ramai yang susah, tak ramai yang ada kenderaan, kalau ada pun hanyalah basikal, ramai yang tak berpelajaran tinggi, ramai yang hanya jadi kuli terutama orang bumiputera dan india, tapi sekarang ramai yang senang, sekarang hampir setiap rumah di Malaysi punya kereta, paling kurang pun ada motosikal, lihat anak-anak sekolah sudahlah, sudah naik motosikal, anak-anak sekolah dahulu jalan kaki ke sekolah sahaja.

Malahan sekarang ini, banyak kemudahan untuk dapat pengajian tinggi, setiap tahun beratus ribu yang mendapat ijazah, diploma, sijil itu dan ini.

Lihatlah sekarang ini, ramai anak-anak kampung dah jadi profesional, berjawatan besar.

Itu semua bukan pembangunankah?

Beginilah jenis tak tahu menilai tak akan peduli segala yang ada disekelilingnya, dia hanya pedulikan dirinya sahaja.

Kalau kerajaan Barisan Nasional mengkhianat, sudah tentu anak kampung akan merempat dikampung tanpa dapat pengajian di peringkat tinggi hingga ke luar negara. Malahan sudah tentulah tak ada anak kampung yang mana dari keluarga miskin dapa belajar tinggi dan jadi pegawai besar.

Malahan jika kerajana khianat, sudah tentu tak ada kemudahan jalanraya, lebuhraya dan macam-macam pengangkutan seperti LRT, Monorail dan segalanya, sudah tentu sekarang ini ramai orang yang hanya bersampan di sungai dan bejalan kaki ke sana ke mari dari satu tempat ke tempat yang lain dalam jarak yang jauh kerana tak ada kemudahan pengangkutan dan perhubungan.

Jadilah manusia yang tau mengengang budi, lihatlah segala kemajuan yang sedang digunakan sekarang ini.

Lihatlah jalanraya, puak Pakatan Rakyat pun boleh guna, tak ada yang sekat.

Klinik dan hospital, bila sakit, puak Pakatan Rakyat, termasuklah Nik Aziz baru-baru ini pun, diberikan rawatan yang sewajarnya untuk menyelamatkan nyawa, tak ada pun mana-mana puak Pakatan Rakyat dihalang menggunakan kemudahan yang disediakan oleh kerajaan.

Begitu juga dengan pendidikan, semua kanak-kanak tanpa mempedulikan ibu bapanya dari parti PAS, PKR, DAP, pun boleh belajar di sekolah berkenaan macam anak-anak yang ibu bapanya dari parti UMNO, MCA, MIC, dan lain-lainnya.

Beginilah sikap dan mentaliti pembangkang yang rendah hinggakan kemajuan di depan mata pun tak tau nak dinilai. Sedarlah diri.

Nilailah menggunakan akal fikiran dan iman, barulah kita dapat melihat keindahan itu, tapi jika menilai dengan perasaan yang buruk, menilai dengan nafsu serakah maka akan dapat keputusan yang buruk dan keji sahajalah.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
En mohamad kata tak perlukan pengkhianat.....
Kalau tak nak pengkhianat, tukar lh ini kali.....
Sekrg ni pengkhianat la yg duk bermaharajalela wehhhh.....
Pengkhianatlh yg menyebabkan rakyat ramai yg tk berpuashati.....hidup susah.....pa terlopong
tunggu janji ditepati.....
E.m tk tahu @ buat2 tk tahu.....

Jumaat, Mei 03, 2013 12:21:00 PTG

-------------------------------------------------

Kamu ini jenis manusia bebal, tak tahu menilai, sedarlah perbezaan antara pada tahun 1957 hingga 1960 hingga 1970 hingga 1980 hingga 1990 hingga 2000 hingga 2013 sangat mendadak.

Jika dahulu ramai yang susah, tak ramai yang ada kenderaan, kalau ada pun hanyalah basikal, ramai yang tak berpelajaran tinggi, ramai yang hanya jadi kuli terutama orang bumiputera dan india, tapi sekarang ramai yang senang, sekarang hampir setiap rumah di Malaysia punya kereta, paling kurang pun ada motosikal, lihat anak-anak sekolah sudahlah, sudah naik motosikal, anak-anak sekolah dahulu jalan kaki ke sekolah sahaja.

Malahan sekarang ini, banyak kemudahan untuk dapat pengajian tinggi, setiap tahun beratus ribu yang mendapat ijazah, diploma, sijil itu dan ini.

Lihatlah sekarang ini, ramai anak-anak kampung dah jadi profesional, berjawatan besar.

Itu semua bukan pembangunankah?

Beginilah jenis tak tahu menilai tak akan peduli segala yang ada disekelilingnya, dia hanya pedulikan dirinya sahaja.

Kalau kerajaan Barisan Nasional mengkhianat, sudah tentu anak kampung akan merempat dikampung tanpa dapat pengajian di peringkat tinggi hingga ke luar negara. Malahan sudah tentulah tak ada anak kampung yang mana dari keluarga miskin dapa belajar tinggi dan jadi pegawai besar.

Malahan jika kerajana khianat, sudah tentu tak ada kemudahan jalanraya, lebuhraya dan macam-macam pengangkutan seperti LRT, Monorail dan segalanya, sudah tentu sekarang ini ramai orang yang hanya bersampan di sungai dan bejalan kaki ke sana ke mari dari satu tempat ke tempat yang lain dalam jarak yang jauh kerana tak ada kemudahan pengangkutan dan perhubungan.

Jadilah manusia yang tau mengengang budi, lihatlah segala kemajuan yang sedang digunakan sekarang ini.

Lihatlah jalanraya, puak Pakatan Rakyat pun boleh guna, tak ada yang sekat.

Klinik dan hospital, bila sakit, puak Pakatan Rakyat, termasuklah Nik Aziz baru-baru ini pun, diberikan rawatan yang sewajarnya untuk menyelamatkan nyawa, tak ada pun mana-mana puak Pakatan Rakyat dihalang menggunakan kemudahan yang disediakan oleh kerajaan.

Begitu juga dengan pendidikan, semua kanak-kanak tanpa mempedulikan ibu bapanya dari parti PAS, PKR, DAP, pun boleh belajar di sekolah berkenaan macam anak-anak yang ibu bapanya dari parti UMNO, MCA, MIC, dan lain-lainnya.

Beginilah sikap dan mentaliti pembangkang yang rendah hinggakan kemajuan di depan mata pun tak tau nak dinilai. Sedarlah diri.

Nilailah menggunakan akal fikiran dan iman, barulah kita dapat melihat keindahan itu, tapi jika menilai dengan perasaan yang buruk, menilai dengan nafsu serakah maka akan dapat keputusan yang buruk dan keji sahajalah.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.

Tanpa Nama berkata...

En Mohamad, saya juga penyokong tegar bn. Tapi kalau saya nak buat komen, saya lebih selesa menghantar komen di blog2 politik seperti papagomo, parpukari, mik, rbf, theunspinners, theflyingkick, dinturtle dan lain2 blog yang famous. Ruangan Qpax ni biarlah khusus untuk PA mengadu nasib dan melontarkan pandangan tentang isu2 semasa yang melibatkan kakitangan kerajaan. Itu politik sepatutnya tidak dibincangkan di sini. Semua PA tanpa mengira skim jawatan, memerlukan pembelaan dan perhatian agar nasib mereka terbela.

Tanpa Nama berkata...

Asyik askar dan polis je, En Muhammad . Tu yang tak tahan tu. Cuba kerja dekat mindef, tahulah macam mana perasaannya,

Tanpa Nama berkata...


hahahahah....PA masih diperbodohkan....asyek2 bincang dan bincang....2 hari lagi PA akan buat keputusan spaya tdk ada lagi bincang yg memanjang...
buang masa PA tunggu jak...

bosan dan bosan dgn janji dan kaji....

Tanpa Nama berkata...TUKAR JA KERAJAAN PADA HARI AHAD NI....LEPAS NI TAK ADA LG PERKATAAN BINCANG DAN BINCANG...TU JA YG KJAAN HIDANGKAN KPD PA....

KENA AJAR SIKIT....

Tanpa Nama berkata...

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad ni byk sgt tgk cite blue dan tgk brita tb3..sbb tu otak dh x bekembang..ini kalilah

Kami Nak Toner! berkata...

Toner dekat Jabatan aku dah habis, mesin fotostat dah rosak,macam mana nak buat kerja? tempoh sewaan mesin fotostat dah tamat, tak boleh nak repair, naik beli toner guna duit sendiri pun tak cukup, nak bayar hutang lagi! Takkan nak kena Ubah Kerajaan baru dapat toner!!

Ad-Din berkata...

Salam..bagi aku..kita kena "kaji" balik sejarah pembentukan dari Tanah Melayu ke Malaysia..kenapa korang x ingat keluh keringat tok nenek kita dulu..asik2 gaduh je..dapat apa?..last2 yg untuk puak2 yg "menangguk di air yg keruh"..tengok la perlembagaan Malaysia..artikal 153..korang ni..hari2 jumaat ni..byk kn ibadat bkn caci mencaci..korang nk ke negara tercinta kita ni..dijajah semula..org luar x serang guna senjata..tp serangan minda..itu lah kenyataannya..para ulama2 komen anda diperlukan disini..untuk bg kesedaran semua..lihat lah perjuangan Rasullah s.a.w..saidina Abu Bakar dari seorang yg menentang islam akhirnya..memeluk islam..beliau antara org terawal masuk islam..aku malas la nk ckp byk..org skrg dg pandai mandai kn..adoyai..

Tanpa Nama berkata...

kepada PR

LAIN KALILAHHHHHHHH...........

Tanpa Nama berkata...

bengong punye en mohamad... ini kalilah

Tanpa Nama berkata...

MINTA JASA BAIK DATO DAN PM - KAJIAN BERAPA RAMAI KUMPULAN SOKONGAN YANG MEMPUNYAI DIPLOMA DAN IJAZAH DI SEMUA KEMENTERIAN/JABATAN/BADAN BERKANUN PERSEKUTUAN/AGENSI KERAJAAN/PBT DAN LAIN-LAIN CONTOHNYA MENJADI PEMBANTU TADBIR DAN PENOLONG PEGAWAI DAH SEKIAN LAMA WALAUPUN MEMPUNYAI PENDIDIKAN YANG TINGGI....KENAIKAN PANGKAT ADALAH TERBATAS....NAK TUNGGU TIME BASED 13 TAHUN...KADANGKALA GOLONGAN P & P HANYA MEMANDANG KAMI SEBELAH MATA JER...TAHAP PENDIDIKAN ADALAH SAMA CUMA GRED DAN GAJI YANG BERBEZA....MOHON DIBERIKAN ELAUN KHAS ATAU APA2 FAEDAH KEPADA KUMPULAN INI.

ATAU UBAH KELAYAKAN MASUK:

1) P & P : KELAYAKAN MASUK MASTERS

2) PENOLONG PEGAWAI PELBAGAI SKIM : KELAYAKAN MASUK IJAZAH

3) PEMBANTU TADBIR PELBAGAI SKIM: KELAYAKAN MASUK DIPLOMA/STPM

4) PAP / PRA /PEMANDU/ KESELAMATAN/TUKANG: KELAYAKAN MASUK SPM

Jumaat, Mei 03, 2013 8:19:00 PG

-----------------------------------

Dah tau ade degree ada diploma yang ko pandai2 nk mntk jadi PT tu sape suruh..

Tanpa Nama berkata...

Husam Musa cakap Pakatan Rakyat kalau menang akan beri bonus 4 bulan gaji, tapi dengan syarat penjawat awam mesti dikurangkan.

Kalau Pakatan Rakyat menang, maka langkah pertama yang akan mereka buat adalah membuang kakitangan awam untuk beri bonus kepada kakitangan awam lain sebanyak 4 bulan gaji.

Sekarang ini yang ramai adalah gred 1-40, gred PAR/PRA hingga gred penolong pegawai. Gred inilah yang akan menjadi sasaran Pakatan Rakyat untuk disingkirkan dari jawatan mereka.

Sedarlah penjawat awam gred 1-40, kerjaya anda akan terjejas kerana sudah terang-terangan bahawa Pakatan Rakyat memang hendak musnahkan periuk nasi anda kerana nak beri bonus 4 bulan kepada penjawat awam lain.

Lihatlah penipuan Pakatan Rakyat ini, dulu masa nak menipu pasal lebuh raya tanpa tol, kata PAS akan buat lebuhraya tanpa tol, tapi lepas itu mintak sedekah ke hulu ke hilir dari orang ramai untuk buat lebuh raya berkenaan. Sekarang duit derma sudah berjuta-juta, tapi lebuhraya pun tak buat lagi, setakat Nik Aziz buat acara pecah tanah pada bulan November 2012 yang lalu, sudah 6 bulan buat acara pecah tanah, tapi projek tak jalan lagi, apa cerita?

Nampak gayanya segala duit sedekah orang ramai untuk buat lebuhraya berkenaan akan lesap macam duit Tabung Memali gamaknya kalau macam ni kelakuan PAS.

Ingatkah lagi duit tabung Memali dikutip sejak tahun 1980an hingga tahun 2002, berjuta ringgit derma untuk anak yatim dan balu di Memali, tapi yang peliknya anak yatim dan balu di Memali itu hidup susah, merempat hingga ada yang mati dalam keadaan tragis kerana tak mampu nak mengubati penyakit sendiri kerana hak dia dalam Tabung Memali dinafikan oleh PAS yang kejam ini.

Bukan setakat wang derma Tabung Memali yang diselewengkan oleh PAS, malahan bengkel jahitan yang digunakan oleh balu di Memali untuk menjahit pakaian untuk tambah rezeki yang juga hasil derma orang ramai telah ditutup oleh PAS, malahan sebanyak lebih kurang 60 unit mesin jahit berkenaan telah dijual oleh PAS, tapi tak tahulah apa jadi dengan duit hasil jualan mesin-mesin jahit berkenaan kerana para balu dan anak yatim berkenaan masih hidup susah.

Lihatlah Pakatan Rakyat hanya tahu mempergunakan masyarakat untuk kepentingan diri mereka sahaja. Kutip derma untuk anak yatim dan balu, tapi duit berkenaan entah ke mana lesapnya, para balu dan anak yatim tak merasa pun wang derma berkenaan.

Malahan wang derma untuk buat lebuhraya tanpa tol, berjuta wang derma dikutip ke hulu ke hilir, tapi kerja-kerja lebuhraya tak buat pun walaupun sudah 6 bulan Nik Aziz buat acara pecah tanah projek itu.

Inilah PAS dan Pakatan Rakyat, hanya tahu menipu masyarakat dengan janji indah yang penipu kerana politik jijik mereka inilah.

Sedarlah bahawa Pakatan Rakyat hanyalah golongan penipu, dasar komunis zionist jahiliyah hinggakan wang derma anak yatim dan wang derma buat lebuhraya pun disonglap oleh mereka ini.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Jumaat, Mei 03, 2013 10:23:00 PG

----------------------------------

Macai2....

Tanpa Nama berkata...

pak osman.harap perjuangkn juga nsib kakitgn sokongn yg teraniaya.bergj rendah dlm mhdpi bos2 yg zalim.skrg ni ramai PTd yg jd ketua jbtn zalim dan memandang kmi yg tk pandai kipas,ampu ni mcm musuh.ada ketua.jbtn yg dtg tghri tp suruh skndal satu ofc punch,suruh kaki bodek punch.tp bila yg bjwtn rendah ni wat mcmtu d bw ke atasan.hbis suma pasal kita dikirai di peringat atasan seolh2 awak tk buat mcmtul.ramai staff sokongn sakit jiwa dpt kj begini.spatutnya bos mcmnilh yg ptut kena tatatertib tp tkde sorg pon berani nk mengadu psl bos mcmni.kuar minum pg ngn skndal sampailh ke lunch.aku pon heran asik tlepas je.bkn pe klu mgadu nnt kita yg bgj ciput gk yg kena..siapla tatayertib.tau mcm2 sgt pasal kejahatan mereka.salah laku mereka.tup2 kita lk yg kena tatatertib.tkkn menang de.kecuali ada bukti dpn mata.nthla..bilalh bos yg zalim ni nk tersungkur..sejuk skit bumi Malaysia ni.

Tanpa Nama berkata...

Bincangkanlah sampai kiamat..ksn n omar osman kau bincang lah kat tepi jamban..org lain dah pegi ke planet marikh..last-last sekali kau org bincang bersama dalam kubur.. sekor lagi si mat nasionalis..dah meroyan gila babi pasal nasionalis..

Tanpa Nama berkata...

BN maupun PR tak akan layan cadangan yg melampau begini. Tindakan harus bersandarkan majoriti.

Tanpa Nama berkata...

ya saya sokong.sudahla PA ni bgj kecik.ada yg ank ramai.mslh.rmhtgga lg ish macam2 alih2 tatatertb sudahla kebajikn pekerja tk d endah oleh kj..tlg kji betul2 benda ni.tlg perjuangkn nasib PA bwhn yg teraniaya oleh bos2 PTD zalim.ckit2 tatatertib...mereka ni bukn apa mmg di lindungi betul oleh pengurudan ttgi.bos yg zalim spatutnya di siasat.tkde intergriti.

Ada Nama berkata...

nak jadi nasionalis pun jangan sampai jadi BUTA MATA HATI abang oiiii!


memang apa yang encik mohamad taip tu betul. tidak dinafikan. TAPI kena juga tengok berapa banyak PENYELEWENGAN, KEZALIMAN, PENINDASAN, KRONISME yang berlaku. ini disebabkan sesebuah parti itu TERLALU LAMA MEMERINTAH.

KITA BUKAN NAK TUKAR KERAJAAN SELAMA-LAMANYA. kita nak BARISAN NASIONAL berehat sepenggal dua untuk BERMUHASABAH DIRI dan mengenal kekhilafan diri dan ahli-ahli parti. itu sahaja. biasanya parti baru yang dilantik akan mengotakan janji, ibarat kakitangan awam yang baru dilantik berkhidmat, nampak baik saja, pijak semut pun tak mati, lebih lagi dalam tempoh percubaan 1-3 tahun tu. sebaliknya lepas disahkan perkhidmatan, bertahun-tahun berkhidmat, baru kita nampak "warna mereka yang sebenar". begitu juga dengan ahli politik. pada awal penggal mereka memang nampak baik, janji 10 bagi 11.


itu yang rakyat malaysia MAHUKAN. mereka mahukan "pekerja baru" yang bersemangat bekerja di awal musim. apabila terlalu lama diberikan mandat seperti BN sehingga berbelas penggal, akhirnya mandat bertukar menjadi mandas (mangkuk tandas).

itu pasal barisan nasional PERLU DIREHATKAN SEKETIKA. seorang pemain bolasepak yang bagus, apabila dia buat masalah disiplin, ataupun sakit, ataupun cedera, beliau akan direhatkan. apabila dia sembuh dan pulih, beliau akan dimasukkan semula kedalam kesebelasan utama, itupun kalau kesebelasan utama tersebut ada yang tak reti sangat main. sebaliknya kalau kesebelasan utama tadi tu telah out-performed mereka yang direhatkan tadi tu, alamatnya mereka itu kekallah dalam bangku simpanan sampai bila-bila.


buka MATA HATI itu betul-betul wahai encik mohamad. jangan setakat tengok pada lahiriah dan zahir sahaja. pandangan zahir boleh tertipu.

salam hormat.

Tanpa Nama berkata...

Harakahdaily,
03 Mei 2013

TAPAH: Akibat rasa tidak puas hati terhadap penyelewangan yang berlaku dalam parti, 15 orang ahli Umno kawasan Air Kuning di sini bertindak keluar parti dan menyertai PAS.

Mereka yang diketuai Baharudin Yaakop telah menyerahkan borang menyertai PAS kepada calon PAS Dun Air Kuning Dr Ahmad Razi Othman pada satu majlis ceramah di Kampung Tersusun Seri Dermawan, Tapah Road kelmarin.

Ketika ditanya wartawan, kenapa punca mereka meninggalkan parti itu, Baharudin berkata sebab utama adalah kerana tidak mahu bersekongkol dengan penyelewengan yang berlaku dalam Umno BN.

Dalam masa yang sama, Ahmad Razi ketika menerima borang keahlian mereka itu menyatakan kesyukuran kepada Allah kerana kemasukan ahli baru ke dalam PAS.

Tanpa Nama berkata...

Harakahdaily,
03 Mei 2013

KUALA LUMPUR: Pencetak rasmi akhbar Harakah, Angkatan Edaran Sdn. Bhd hari ini membuat laporan polis berhubung Harakah palsu yang dipercayai diedar di seluruh Selangor hari ini.
Pengarah Urusan Angkatan Edaran, Azlan Jan membuat laporan polis tersebut di balai polis seksyen 15, Shah Alam hari ini.
Menurut laporan, dipercayai penyebaran Harakah palsu itu hari ini mensasarkan seluruh masjid di Selangor sempena solat Jumaat hari ini.
Naskah palsu itu turut dijumpai para petugas PAS sebelum memaklumkannya kepada Azlan untuk membuat laporan polis.
Sehubungan itu juga, semua pihak diseru tidak termakan propaganda murahan yang dimuat dalam Harakah palsu terbabit khusuanya menjelang pilihan raya umum 5 Mei ini.

Tanpa Nama berkata...

salam tuan/puan.politik kita bcg kt blog laeen.blog qpax ni kita nk bincg pasai hak2 dan kebajikn para PA.hrap mklum.terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

adalah lebih baik bila dah selesai beritahulah kami, kami terima apa yang tuan-tuan bincang dan putuskan, kalau kami beri pendapat pun tuan bukan boleh terima, rugi masa je, jadi kalau setakat nak kaji dan bincang x payah cerita kat sini.. nanti bila kami cadang-cadang akan nampak kebodohan tuan-tuan dan datok2 semua.

Tanpa Nama berkata...

Ceupacs tolong perjuangkn nasib kami golongan bwahan..sering ditindas oleh bos2 jahat yg buat mcm2 untuk buang kami. Siasat dn kji balik bos skandal,salah laku.bongkak.Rmai bos tlibat skndal ngn staff sdri.skndal rasuah.Klu ramai sgt bos mcmni rosaklh imej kerajaan.gj cput tk ptg yg ptg suasana persekitaran tempat kerja yg sihat.bos yg baik.bukn bos kaki gaduh.kaki ampu pengurusan ttgi.

Tanpa Nama berkata...

AKU DAH KATA DAH:

Jangan diharaplah umpama menunggu buah yang tak nak gugur, pulaknya buah jering. Sanggup berakar putik di atas dahan dari jatuh ke tanah. Jika kenaikan gaji POLIS dan TENTERA aku tak kisah. Tapi kalau kenaikan gaji PTD aku kisah sebab tak perlu kajian terus sahaja lulus mencanak. Lagi satu kalau GURU tak perlu kajian sangat lebih kurang terus lulus. Sedangkan Bomba, Imigresen, AADK, APMM dan Kastam perlu kajian sebanyak 7 kali mesyuarat 7 kali dan disemak setiap 7 tahun sekali. Itu belum lagi yang jawatan lain yang menjadi hamba setia buat kerja kat pejabat masuk jam 8.00 pagi balik lewat jam 6.00petang. CUEPACS terlepas pandang lagi.

Tanpa Nama berkata...

diharap agar KSN yang masih ada ni ada kesampaian untuk "membincangkan" kenaikan elaun penjawat awam minggu depan....


kalau tak sempat, diharap KSN yang baru dilantik nanti akan menyegerakan "perbincangan" berkaitan elaun penjawat awam ini.

Tanpa Nama berkata...

lepas ni minta KSN DGN KUPEK MESTI ADA ISO BINCANG DAN KAJI 14 HARI MESTI SIAP///KLAU PASAL KEJA SURUH IKUT ISO LAMBAT KENA NCR...KLAU KSN DGN KUPEK NI AKU 1234567890 LE KENA NCR....MAMAK PENING MKN KARI BANYAK PAK OMAR PENING MINUM KOPI KAWE BANYAK SGT///ABCD ASAL BKN CAP DACING

Tanpa Nama berkata...

pls lh...tlg jg kebajikan PA bwhn ni.yg sering di tindas olh KJ yg kejam.mmg tk suma KJ mcmtu.tp KJ yg perangai hampeh ni mmg patut di siasat.byk penyelewengan berlaku di peringkat negeri.Pengerusi SPA tlg adil dlm menjatuhkn hukumn ke atas pegawai bwhn ni tdk klu pengurusan atasan tkdelh kna hukumn kaw2 mcm KP kkm.klu pegawai bwahn tegas sungguh.mentg2 kita yg bwh ni takda kabel.ZALIM. Klu kita htr aduan kompem kna.

Tanpa Nama berkata...

Husam Musa cakap Pakatan Rakyat kalau menang akan beri bonus 4 bulan gaji, tapi dengan syarat penjawat awam mesti dikurangkan.

Kalau Pakatan Rakyat menang, maka langkah pertama yang akan mereka buat adalah membuang kakitangan awam untuk beri bonus kepada kakitangan awam lain sebanyak 4 bulan gaji.

Sekarang ini yang ramai adalah gred 1-40, gred PAR/PRA hingga gred penolong pegawai. Gred inilah yang akan menjadi sasaran Pakatan Rakyat untuk disingkirkan dari jawatan mereka.

Sedarlah penjawat awam gred 1-40, kerjaya anda akan terjejas kerana sudah terang-terangan bahawa Pakatan Rakyat memang hendak musnahkan periuk nasi anda kerana nak beri bonus 4 bulan kepada penjawat awam lain.

Lihatlah penipuan Pakatan Rakyat ini, dulu masa nak menipu pasal lebuh raya tanpa tol, kata PAS akan buat lebuhraya tanpa tol, tapi lepas itu mintak sedekah ke hulu ke hilir dari orang ramai untuk buat lebuh raya berkenaan. Sekarang duit derma sudah berjuta-juta, tapi lebuhraya pun tak buat lagi, setakat Nik Aziz buat acara pecah tanah pada bulan November 2012 yang lalu, sudah 6 bulan buat acara pecah tanah, tapi projek tak jalan lagi, apa cerita?

Nampak gayanya segala duit sedekah orang ramai untuk buat lebuhraya berkenaan akan lesap macam duit Tabung Memali gamaknya kalau macam ni kelakuan PAS.

Ingatkah lagi duit tabung Memali dikutip sejak tahun 1980an hingga tahun 2002, berjuta ringgit derma untuk anak yatim dan balu di Memali, tapi yang peliknya anak yatim dan balu di Memali itu hidup susah, merempat hingga ada yang mati dalam keadaan tragis kerana tak mampu nak mengubati penyakit sendiri kerana hak dia dalam Tabung Memali dinafikan oleh PAS yang kejam ini.

Bukan setakat wang derma Tabung Memali yang diselewengkan oleh PAS, malahan bengkel jahitan yang digunakan oleh balu di Memali untuk menjahit pakaian untuk tambah rezeki yang juga hasil derma orang ramai telah ditutup oleh PAS, malahan sebanyak lebih kurang 60 unit mesin jahit berkenaan telah dijual oleh PAS, tapi tak tahulah apa jadi dengan duit hasil jualan mesin-mesin jahit berkenaan kerana para balu dan anak yatim berkenaan masih hidup susah.

Lihatlah Pakatan Rakyat hanya tahu mempergunakan masyarakat untuk kepentingan diri mereka sahaja. Kutip derma untuk anak yatim dan balu, tapi duit berkenaan entah ke mana lesapnya, para balu dan anak yatim tak merasa pun wang derma berkenaan.

Malahan wang derma untuk buat lebuhraya tanpa tol, berjuta wang derma dikutip ke hulu ke hilir, tapi kerja-kerja lebuhraya tak buat pun walaupun sudah 6 bulan Nik Aziz buat acara pecah tanah projek itu.

Inilah PAS dan Pakatan Rakyat, hanya tahu menipu masyarakat dengan janji indah yang penipu kerana politik jijik mereka inilah.

Sedarlah bahawa Pakatan Rakyat hanyalah golongan penipu, dasar komunis zionist jahiliyah hinggakan wang derma anak yatim dan wang derma buat lebuhraya pun disonglap oleh mereka ini.

Pakatan Rakyat: Menifesto Bukan Janji, Tapi Sekadar Nak Menipu Pengundi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedarlah rakyat Malaysia sekalian akan hakikat ini. Sekian, terima kasih.

Biru Tetap Biru, Dacing Tetap Dacing, Barisan Nasional Pilihanku, Demi Agama, Bangsa, dan Tanah Air.

Encik Mohamad.
Nasionalis Melayu

Jumaat, Mei 03, 2013 10:23:00 PG
___________________________________
HUSAM NAK KURANGKAN PENJAWAT AWAM...SEBABNYA HAMPIR SEPARUH PENJAWAT AWAM MAKAN GAJI BUTA, TERUTAMANYA YANG MELAYU NIE...MASUK KERJA KUL 9 (TULIS 7.30)....KUL 10 KUAR MINUM PAGI...BALIK KUL 11....KUL 12 KUAR MAKAN TENGAH HARI...BALIK KUL 2...KUL 4 KUAR MINUM PETANG PASTU BALIK RUMAH TERUS. INI PENGALAMAN SAYA BILA BEURURSAN DENGAN PEJABAT2 KERAJAAN...KADANG2 NAK JUMPA KERANI GRED 17 MACAM NAK JUMPA PM PULAK...TUNGGU BERJAM-JAM....PASTU MACAM BIASALAH..."ENCIK BOLEH DATANG ESOK TAK"?......SO SEBENARNYA HUSAM DI LANDASAN YANG BETUL...IAITU MENDIDIK UMAT ISLAM UNTUK LEBIH IKHLAS BEKERJA...YANG TAKUT KENA BUANG NI SEBAB REKOD DAH BURUK....INIKALI LAH!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

SAYA MINTAK SANGAT....KALAU LAH DITAKDIRKAN PKR MENANG....JANGAN DIBUANG KERJA KSN ATAU PENGARAH2 KANAN KERAJAAN.....BOLEH SIMPAN MEREKA DALAM GRED PK1 (GRED PEMBUAT KOPI PEJABAT).....GAJI DAN ELAUN MEREKA BOLEH KITA BINCANG KEMUDIAN...DAN KEMUDIAN...DAN KEMUDIAN...DAN BERGANTUNG KEPADA KEUPAYAAN KERAJAAN PKR NANTI...

Tanpa Nama berkata...

saya harap anda semua nampak fungsi pembangkang yang baik dalam malaysia...setelah beberapa tahun ditekan oleh pkr, nampaknya bn lebih lembut dan sudah mula nak bagi itu ini kepada rakyat...kalau dulu nak turunkan harga kereta haram bagi bn...sekarang buat manifesto lagi....harap pembangkang akan lebih kuat menekan kerajaan...kalau brim rm1200 setahun apa lah sgt....

Tanpa Nama berkata...

KADANG2 SAYA BERFIKIR JAUH....MACAM MANA ORANG2 SEPERTI ADNAN YAAKOB(MB PAHANG), RAIS YATIM, SAMMY VELOO, RAFIDAH AZIZ...BONG MOKHTAR DAN MAHATHIR KUTTY BOLEH BERADA DI JAWATAN SEPERTI ITU, PADAHAL.....BUDAK TADIKA KADANG2 BERTINDAK LEBIH BIJAK DARIPADA MEREKA...

Tanpa Nama berkata...

bagus bincang dn kaji. itu jwpn yg sesuai untk krjn bn.xhrn kaki tgn krjn pn lembp. dapat bpak lmbp.@.. pkr kta ini kali lah. bN kta lain kalilah.Smua ditgn anda.

Tanpa Nama berkata...

Kepada Encik Mohamad tolong cakap kepada Dato pada masa nak pangkah undi ni, jangan cuba nak pancing cakap bincang, kaji, bincang, kaji kalau dah ada kata putus barulah boleh hebahkan barulah nampak tidak memancing dengan umpan entah apa.

Tanpa Nama berkata...

Kepada Encik Mohamad semua orang tahu tentang kebaikan yang dibawa oleh kerajaan tapi yang tidak seronoknya, setakat bincang, kaji, semak, janganlah nak heboh-heboh nak pancing dan jangan pula kata pihak lain tak mampu hanya pihak itu saja mampu belum cuba belum tahu dan semua orang sedar apa itu propaganda yang dah buat kerja tu baik dan yang belum ada kesempatan buat kerja belum tentu tidak mampu buat yang terbaik.

Tanpa Nama berkata...

Kajian yg tidak berpenghujung. Sampai bila asyik nak kaji.... last2 ramai PA yg berpencen dan meninggal tapi kerajaan tetap tak buat keputusan. Balik2 nak kaji, sdg kaji dan kaji dan kaji akan kaji........ jahanam betul kerana mempermain sesama manusia.

Tanpa Nama berkata...

Setuju. Para pegawai atasan jgn fikir kamu org saja yg pandai. Ramai lagi diluar sana lebih bijak dan cekap mentadbir cuma peluang tidak diberi kpd mereka. Kumpulan pegawai PTD bukan ' gifted elite group' kerana ramai juga yg buat kerja dan keputusan yg 'gila' dan akhirnya menjadi punca pentadbiran kerajaan menjadi kucar kacir. Bayangkan tanpa ada pengalaman bekerja diperingkat tapi terus pegang jawatan sebagai pentadbir masakan tidak mereka gunakan teori 'cuba try' yg tentu tidak berkesan dan disenangi para pegawai bawahan. Harus ingat jwtn PTD bukan bermakna pasti cekap mengurus dan mentadbir; mengarah dan menandatangani dokumen/surat - siapa2 pun boleh buat..

Tanpa Nama berkata...

JELAS SEKALI,DARIPADA 68 KOMEN SAAT SAYA MASUKAN KOMEN INI, 90% PA MAHUKAN PERUBAHAN. ADA SEEKOR BERNAMA "Encik Mohamad,Nasionalis Melayu", PENYOKONG TEGAR OMNO/BN...! MAJORITI PA MENOLAK OMNO/BN KERANA KEPIMPINAN OMNO SUDAH LAMA TERSASAR DAN TERSASUL KERANA KESOMBONGAN DAN TAMAK HALOBA MEREKA. INI KALILAH, KAMI MAJORITI PA PASTI TOLAK OMNO, UNDI PR......5.5.2013 BERI KEMENANGAN BESAR KEPADA PR....INI KALILAH, TUKARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!

Tanpa Nama berkata...

JELAS SEKALI,DARIPADA 68 KOMEN SAAT SAYA MASUKAN KOMEN INI, 90% PA MAHUKAN PERUBAHAN. ADA SEEKOR BERNAMA "Encik Mohamad,Nasionalis Melayu", PENYOKONG TEGAR OMNO/BN...! MAJORITI PA MENOLAK OMNO/BN KERANA KEPIMPINAN OMNO SUDAH LAMA TERSASAR DAN TERSASUL KERANA KESOMBONGAN DAN TAMAK HALOBA MEREKA. INI KALILAH, KAMI MAJORITI PA PASTI TOLAK OMNO, UNDI PR......5.5.2013 BERI KEMENANGAN BESAR KEPADA PR....INI KALILAH, TUKARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!

Tanpa Nama berkata...

PA sudah pakat-pakat, INI KALILAH, TUKARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!

Tanpa Nama berkata...

Wahai pengundi Puterajaya beri Husam Musa undi sebagai kunci pintu Puterajaya. Seluruh PA di setiap pelusuk tempat akan mengundi PR ESOK. majoriti Rakyat semua lapisan ESOK BERJANJI akan mengundi PR. Kita pastikan 5.5.2013 PR menang dengan majoriti BESAR. PAKATAN HARAPAN RAKYAT. RAKYAT MALAYSIA TIDAK HIDUPO TANPA PR. INI KALILAH TUKARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR...!!!!

Tanpa Nama berkata...

Kecut Telo omno. Ini kalilah, tukarrrrrrrrrrrrrrr!!!

Wong I Clerk berkata...

DACING!! Tonggak Transformasi yang nyata TERBAIK

Tanpa Nama berkata...

bincang la sampai pencen.....ABCD.....

Tanpa Nama berkata...

Lain kali la

Tanpa Nama berkata...

Lain kali la

Tanpa Nama berkata...

Bukn sial tp ko 2 y mghrap sgt..klu dh tau tkar kerja la jgn nk keja gov...lain kali bljr rjin2...lain kali la...

Tanpa Nama berkata...

Klu btul bn curi duit krajaan..y di bg bnus..brim...subsidi korang amik plak...mknanye korang pun curi jgk la duit krajaan...lain la...

Tanpa Nama berkata...

Dalam abad ke 21 ni ada lagi orang yang tak reti beza antara kerajaan dan parti.

Tanpa Nama berkata...

Betul tu. Ramai lg lepasan spm yang nak jadi pt. Yang ngko menyebok nak minta jugak apasal. Baik ngko tunggu jer tawaran ikut ngko punya kepandaian. Tak la menyemak jer dkt pejabat.

Tanpa Nama berkata...

Pendapat Dr Zulqarnain Lukman*,
04 Mei 2013

Perkara 119 Perlembagaan Persekutuan menjamin hak seseorang warganegara untuk mengundi jika beliau adalah seorang pemilih berdaftar.

Hak ini adalah hak asasi seseorang warganegara selaras dengan hak dan kebebasan yang dijamin untuk bersuara dan berekspresi di bawah Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan.

Selaras dengan konsep tersebut, S.5 Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954 menetapkan bahawa tiap-tiap pegawai, kerani, jurubahasa, calon, ejen dan orang-orang lain yang berada di bilik mengundi hendaklah terlebih dahulu mengangkat sumpah kerahsiaan untuk tidak mendedahkan apa-apa maklumat atau nombor siri mana-mana pemilih atau cuba mendapatkan maklumat berkaitan undi yang telah dibuang.

Oleh itu, penjawat awam tidak perlu khuatir untuk mengundi calon Pakatan Rakyat dan tidak mengundi calon Barisan Nasional.

Tiada apa-apa tindakan membuang atau menurunkan pangkat penjawat awam tersebut atas alasan penjawat awam tersebut telah mengundi calon Pakatan Rakyat.

Perkara yang dilarang di bawah Peraturan 21 Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Kelakuan Dan Tatatertib) 1993 [P.U. (A) 395/1993] hanyalah melibatkan pegawai Kumpulan Pengurusan Tertinggi dan Kumpulan Pengurusan dan Profesional untuk mengambil bahagian secara aktif di dalam aktiviti politik.

Antaranya membuat penyataan awam secara berat sebelah mengenai isu antara parti politik, menerbit buku atau risalah yang berat sebelah mengenai parti politik, merayu undi, menjadi ejen pilihan raya atau tempat mengundi, masuk bertanding atau memegang apa-apa jawatan dalam parti politik.

Manakala, bagi kakitangan awam dalam Kumpulan Sokongan secara umumnya hanya perlu mendapat kelulusan bertulis daripada Ketua Perkhidmatan Awam atau Ketua Setiausaha Kementerian jika ingin bertanding atau memegang jawatan atau dilantik memegang apa-apa jawatan dalam mana-mana parti politik.

Oleh itu, para penjawat awam tidak perlu khuatir dengan dakyah kononnya penjawat awam hanya mesti mengundi Barisan Nasional dan jika mereka mengundi selain daripada Barisan Nasional, maka mereka akan dikenakan tindakan tatatertib.

Para penjawat awam harus menggunakan peluang untuk memangkah dalam PRU 13 ini untuk memerdekakan diri dan pemikiran mereka yang telah sekian lama dikongkong dengan dakyah palsu ini.

Sekiranya para penjawat awam ‘dimerdekakan’ fikiran mereka, nescaya negara Malaysia akan bertambah maju dan kita semua akan dapat melihat rangsangan idea-idea inovatif daripada penjawat awam.

Dengan itu, penjawat awam bukan setakat dapat memajukan diri mereka dengan ketrampilan yang lebih baik bahkan dapat memberikan sumbangan kepada kemajuan negara ini.


*Penulis adalah seorang peguam dan mempunyai PhD dalam bidang undang-undang.

Tanpa Nama berkata...

Rekod burk sbb wujudnya KJ yg Jahat!PTD yg suka diampu.wujudnya birokrasi.skandal rasuah skndal betina.arahan merapu.lyn org bwhan mcm sampah.x sggup ah nk kipas bontot KJ mcmtu.x kena kau angpa.angpa kna br tau hazab x hazab keja ngn bos mcmni.bila kita adukn pd hq.tunggulh piuk nasi kna tabuq pasiaq.Apapun besok aku tetap pangkah PR...

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah...beruk da start rasa pedas..

Tanpa Nama berkata...

x payahlah cakap ke orng nak pangkah ape pun, tepuk perut tanya mulut, atau tanya buntut..

Tanpa Nama berkata...

RAMALAN: BN AKAN KEKAL MENERAJUI NEGARA. DI HARAP CUEPACS BOLEHLAH BERKIRA-KIRA BERI KEPUTUSAN YANG TELAH DIBINCANGKAN TEMPOHARI SEBERAPA SEGERA YANG BOLEH.

Tanpa Nama berkata...

Aku ni kakitangan kontrak, kalau pru 13 nik dpt ke PR nampaknya gelap masa depan ku, jadi untuk semua kakitangan kontra, sementara kita kena sokong BN , kalau tak tak berasap periuk nasi kita.

Tanpa Nama berkata...

SELAMAT MENGUNDI KEPADA SEMUA PENJAWAT AWAM. JANGAN LUPA MAKSUD
INI KALI LAH. OK.

Tanpa Nama berkata...

Rakyat akan kaji lepas tu bincang dan mengemukakan cadangan calon KSU yang baru. Yang memegang jawatan ini sekarang harus mengkaji apakah cadangan yang sesuai lepas digantikan. En. Mohamad kaki ampu UMNO no. 1. Banyak masyukkk ke? atau semua ahli keluarga awak biasa dapat biasiswa percuma BN dan jawatan yang penting.

Tanpa Nama berkata...

TAK PAYAH BINCANG LAGI LAH. KASI TUTUP FAIL AJE SBB BILA PR MENANG NANTI PR BOLEH BUAT DENGAN LEBIH BAIK DAN LEBIH CEPAT.

Tanpa Nama berkata...

INI CONTOH MACAI UMNO YANG BERIMAN KEPADA UMNO. FIKIRAN MACAI INI SAMA DENGAN FIKIRAN MAMAT KRU!

Quote -"Aku ni kakitangan kontrak, kalau pru 13 nik dpt ke PR nampaknya gelap masa depan ku, jadi untuk semua kakitangan kontra, sementara kita kena sokong BN , kalau tak tak berasap periuk nasi kita."

Bagi orang yang beriman, rezeki dan periuk nasi adalah kerja Allah dan bukan kerja BN atau PR.

UNDILAH CALON PR!

Tanpa Nama berkata...

Kepada PA...
Tolong jangan lupuskan bukti2 rasuah dan penipuan yang ada di putrajaya pada malam 5.05 ini. Bukti2 itu sangat penting untuk menolak orang tak jujur ke sungai buloh.

Tanpa Nama berkata...

diharap macai macai PR dapatlah mengepung bangunan perdana putra malam esok sekiranya PR memenangi majoriti kerusi parlimen sebagaimana yang mereka buat apabila mengepung bangunan wisma negeri selangor 2008 yang lalu. hahaha

Tanpa Nama berkata...

bila kita (PR) menang, kita buang semua kakitangan yg kontrak, sementara kerana akan merugikan duit kerajaan. lebihbaik kita ambil tetap ysk msin ysng kontrak2 ni.

Tanpa Nama berkata...

Diharap cuepacs mencadangkan kepada kerajaan baru selaraskan KGT dgn gaji permulaan.. Sbb skrg tdk selaras.. Cthnyer KGT bagi Gred 11 ialah RM80 tetapi gaji permulaan ialah RM800++ sepatutnyer gaji permulaan ialah RM1400-RM1500.. Diharap di ambil perhatian.. Tahun nie naikkan indeks gaji pastu tahun depan baru la naikkan ITP,COLA,EKA dan laen2..

? berkata...

Tanpa Nama berkata...

bila kita (PR) menang, kita buang semua kakitangan yg kontrak, sementara kerana akan merugikan duit kerajaan. lebihbaik kita ambil tetap ysk msin ysng kontrak2 ni.

Ahad, Mei 05, 2013 9:28:00 PG

----------------------------


1. kontrak
2. yang dapat tetap tapi asalnya kontrak
3. sangkut/pks
4. belum sah jawatan
5. ptd. ini juga termasuk yang jadi pengerusi suruhanjaya itu dan ini, ceo itu dan ini, setiausaha itu dan ini.
6. par n1, n3, n4

6 senarai di atas dah boleh clearkan 400,000 orang. jadi boleh jimat sikit belanja mengurus untuk disalurkan ke tempat lain yang memerlukan.

Tanpa Nama berkata...

Kalau PR memerintah kelak janganlah ambil kesempatan yang merugikan rakyat.. aku takut lebih dhsyat berlku dari yang ada sekarang.. nasihatlah mereka ini kerana yang memimpin tak semestinya tahu dan lebih arif segalanya.. ada setengah tu hanya pandai bercakap dan padai putar belit je..

Tanpa Nama berkata...

ok yg nir paling bodoh..x sekolah ke bang :3

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama Tanpa Nama berkata...

diharap macai macai PR dapatlah mengepung bangunan perdana putra malam esok sekiranya PR memenangi majoriti kerusi parlimen sebagaimana yang mereka buat apabila mengepung bangunan wisma negeri selangor 2008 yang lalu. hahaha

Ahad, Mei 05, 2013 1:59:00 PG

---------------------------------


wakakaka tul tuh. xsabo2 nk tgk macai2 pr nih dok jd beruk malam kang kalu:

1. kalu pr menang, macai2 pr akan berarak msk putrajaya & kepung pmo & kediaman rasmi pm/tpm.

2. kalu pr kalah, macai2 pr leh la terjun ramai2 dlm tasik putrajaya tuh utk bunoh diri

wakakakakakahahai

Awangkuazmi berkata...

Wei..sdap jer mulut ckp.
Blum tahu kalu PR menang kmu dpt apa yg kmu nak!

Tanpa Nama berkata...

mcm dah tau pr ko...jgn sedih sbb kau orang terlalu ghairah sangat..

Tanpa Nama berkata...

Hebat.... Tahniah.... belum cukup lama hingga mengambil masa bertahun tahun lamanya dalam isu KAJIAN.... kini dah berubah pula ke PERBINCANGAN.... . Yang mungkin mengambil masa yang sama . Lepas tu mungkin tukar pula ayat CADANGAN.... . Jadi selepas bertahun lamanya barulah KEPUTUSAN keluar . Tu pun naik tapi harga barang dalam beberapa tahun akan datang mungkin akan terus mencanak naik termasuk sewa rumah .

Tanpa Nama berkata...

Tak payah nak buat kajian lepas tu ke peringkat perbincangan . Kami semua PA dah ada keputusan dan telah hantar manifesto khas untuk BN tadi pagi .

penjawatawambijak berkata...

hoooorayyyy..BN Menang Putrajaya..PTD will rulez again for another 5 years~~hooray

penjawatawambijak berkata...

hoooorayyyy..BN Menang Putrajaya..PTD will rulez again for another 5 years~~hooray

penjawatawambijak berkata...

hoooorayyyy..BN Menang Putrajaya..PTD will rulez again for another 5 years~~hooray

penjawatawambijak berkata...

husam kalah teruk...padan muka...kami tak mau org kelantan bimbing kami..sampah

Tanpa Nama berkata...

Nusajaya dapat kat PR
balancela kan .. hehe

Tanpa Nama berkata...

mcm mana MB Negeri Johor boleh kalah kat gelanggang sendiri, pelik jugak orang Johor kalini. Dulu kalau letak monyet wakil BN pun boleh menang -
apa2pun ini kalilah

Tanpa Nama berkata...

aaaahhhhhh, nasib baik BN menguasai lagi persekutuan. kalau tak macai macam PR jadi macam beruk la pegi kepung bangunan perdana putra tu.


wakakakkaka. baiklah, sama-sama la kita bermuhasabah diri yer

Tanpa Nama berkata...

Jawapan kepada soalan

Tanpa Nama berkata...

mcm mana MB Negeri Johor boleh kalah kat gelanggang sendiri, pelik jugak orang Johor kalini. Dulu kalau letak monyet wakil BN pun boleh menang -
apa2pun ini kalilah

Ahad, Mei 05, 2013 11:39:00 PTG

>>> DAP DAH KATA KALAU LETAK ANJING SEKALI PON SEBAGAI CALON >>> DAP AKAN TETAP MENANG >>>> ITU ISYARAT DAP PADA PENGUNDI CINA >>>>

Tanpa Nama berkata...

Bila najib nak isytihar cuti umum sempena menang majoriti 2/3 ?u

Tanpa Nama berkata...

hahaha...PR...LAIN KALI LAH

Tanpa Nama berkata...

YANG SELALU TULIS KATA NK TUKAR PR N KUTUK KERAJAAN TU PADAN MUKA..PTD AKAN SENTIASA DI ATAS..JGN NK CABAR PTD..NASIB ANDA MASIH DI TAKUK LAMA N ANDA KECEWA UTK TEMPOH 5 TAHUN
LAGI..SO..BERSARA AWAL JE LA YE..

Tanpa Nama berkata...

MINTA JASA BAIK DATO DAN PM - KAJIAN BERAPA RAMAI KUMPULAN SOKONGAN YANG MEMPUNYAI DIPLOMA DAN IJAZAH DI SEMUA KEMENTERIAN/JABATAN/BADAN BERKANUN PERSEKUTUAN/AGENSI KERAJAAN/PBT DAN LAIN-LAIN CONTOHNYA MENJADI PEMBANTU TADBIR DAN PENOLONG PEGAWAI DAH SEKIAN LAMA WALAUPUN MEMPUNYAI PENDIDIKAN YANG TINGGI....KENAIKAN PANGKAT ADALAH TERBATAS....NAK TUNGGU TIME BASED 13 TAHUN...KADANGKALA GOLONGAN P & P HANYA MEMANDANG KAMI SEBELAH MATA JER...TAHAP PENDIDIKAN ADALAH SAMA CUMA GRED DAN GAJI YANG BERBEZA....MOHON DIBERIKAN ELAUN KHAS ATAU APA2 FAEDAH KEPADA KUMPULAN INI.

ATAU UBAH KELAYAKAN MASUK:

1) P & P : KELAYAKAN MASUK MASTERS

2) PENOLONG PEGAWAI PELBAGAI SKIM : KELAYAKAN MASUK IJAZAH

3) PEMBANTU TADBIR PELBAGAI SKIM: KELAYAKAN MASUK DIPLOMA/STPM

4) PAP / PRA /PEMANDU/ KESELAMATAN/TUKANG: KELAYAKAN MASUK SPM
..................................

sokong sgt ... hope ada lah belah ihsan sikit ,,,jgn golongan yang sama je dapat santan y lain dpt hampas je

Tanpa Nama berkata...

TIADA KEPERLUAN UTK KAJI KELAYAKAN MASUK SEPERTI ITU..KERAJAAN DA TETAPKAN..JD KERAJAAN BARU TAKKAN TUKAR APA2 PUN..PTD DI JPA N SPA MASIH BERKUASA UTK KEKALKANNYA...LAIN KALI JE LA CDGN MCM NI..

Tanpa Nama berkata...

SELAGI KERAJAAN INI MASIH UTUH..SELAGI ITULAH RAKYAT TETAP SOKONG..DALAM TEMPOH 5 TAHUN INI..PTD AKAN KEKAL MENJADI BARISAN HADAPAN UTK MEMERCU KEJAYAAN MALAYSIA..PTD..LUASKAN KUASAMU...

Tanpa Nama berkata...

Mana janji kenaikan gaji unt penjawat awam yg dah maksimum. Kata bulan januari ini dah bulan mei x ada pun

PTD M52 berkata...

INI CONTOH ORG TAK FAHAM BAHASA..BILA KERAJAAN DA UMUM..MEKANISMANYE AKN DIBUAT DAN PELAKSANAANNYA AKAN AMBIL MASA DAN AKAN BACKDATED PD JANUARI..JD LAMBT ATAU CEPAT IA TETAP DPT DGN TUNGGAKAN MULAI JANUARI. .JGN NAK CARI SALAH KERAJAAN DAN PTD SHJ..

Tanpa Nama berkata...

Pekeliling Gaji Min-Mak dah keluar, cuba korang chek dalam web JPA.

www.sunan.my berkata...

'' Tanpa Nama berkata...

Pekeliling Gaji Min-Mak dah keluar, cuba korang chek dalam web JPA.

Isnin, Mei 06, 2013 12:28:00 PTG''

Yang ni ke?
http://docs.jpa.gov.my/docs/pp/2013/pp022013a.pdf

Pekeliling tambahan kenaikan 1 tangga gaji buln julai dah kuar ke?

Tanpa Nama berkata...

PRU 13 dah ada keputusan.. Masa untuk kita nak berkerja pula, nanti bila nak sampai PRU 14, ko orang undi ler.. bukan Kali ni lah.. Lain kali lah. Pas ni tunggu penambahan baikan hujung tahun ini, kalau tiada,lain kali lah kita ubah atau tukar.

Tanpa Nama berkata...

Keputusan keparat, sial dan jahanam apabila penindasan akan terus berlaku disebabkan manusia terlalu taksub hingga yang nyata sah pun bodoh 'dipandaikan' dan berjaya mendapat segala apa yag dikehendaki. Mudah2an TUHAN yang maha adil akan memberi 'hadiah' yang setimpal kepada merekaoadVen thou diakhirat kelak.

Tanpa Nama berkata...

>>> DAP DAH KATA KALAU LETAK ANJING SEKALI PON SEBAGAI CALON >>> DAP AKAN TETAP MENANG >>>> ITU ISYARAT DAP PADA PENGUNDI CINA >>>>

... DAP letak anjing bukan Cina saja yg pangkah, mulayu pown pangkah bang.. tapi kalau BN letak monyet Mulayu lagi boleh pangkah, itu Fuad Zarkasi yang kalah itu Batu Pahat punya timpat itu anjing ka monyet ka?? kah kah kah

PTD hebat berkata...

Apa yg ko tak puas hati..ko ni la agaknya yg hari2 kutuk PTD kan..nak hapus le..jumud le..dan mcm2 ko ckp kan..so skg what?? Letak jwtn je la..PTD will be always ur boss forever.. adios..

Tanpa Nama berkata...

Sikalang ha ulang cina ah bukan main kuat, milayu sinang main punya sibab dia orang suka gadoh2 sama diaorang sendiri punya. Cina ambil itu peluang milayu gadohlo. Sikalang lu org tingok sapa manyak kuat. Satu ari nanti cina pigang malaysia banyak bagus; undilah DAP ya.....

Anti pengundi Bangla berkata...

Padan muka kepada semua penyokong parti Bangladesh Nation(BN)...Lima tahun kamu akan melalui kehidupan yg serba susah dan kekurangan...Napa JPA masih kaji penambahbaikan PA dan akan kekal kaji sehingga jawapan mudah kerajaan tak boleh laksanakan semua kerana kekangan kewangan.Habis semua duit diguna untuk PRU13...Tambah lagi hutang Malaysia dah naik hampir 600Billion...tak percaya pi layar internet.... Lepas ni lu pun kena bayar GST...Minyak gerenti naik...gula naik..semua barang naik rege...enjoy semua ....hahahaha....kerajaan sekarang menang kerana Bangla tau tak.....hahaha

Tanpa Nama berkata...

hahaha ... manyak babut aarr 1 malaysia sokong cina arr, cina bukit suda kasi main itu ali ketam sama gani osoman ..

Tanpa Nama berkata...

Huhu...Semua PA tengoklah apa yg BN lakukan pada PRU13 ini...Dakwat hilang dalam beberapa saat..Kertas undi tiada no siri...tak chop...boleh bawa keluar...peti undi hilang / dilarikan /tibaX2 wujud yg baru...ada pengundi Bangla...Myanmar..Indon...India...kikikiki... kita akan berkhidmat di bawah tadbr mereka untuk satu penggal...apa nak jadik ni...

Tanpa Nama berkata...

maka tersenyumlah KSN apabila kedudukannya makin kukuh.


maka "perbincangan" kenaikan elaun akan ditangguhkan sampai sebulan sebelum PRU ke 14.


kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

kah kah tulisan diatas mcm org kecewa je p dan sekuyunya...
r tlh ditolak rakyat . menang sorak kampung tergadai yg manyak senyum itu ah leng chai

ah leng chai berkata...

haha.. mali kita sama-sama sunyum sama itu ah leng chai
mulayu sama mulayu sula ngado
ah leng chai manyak untung woo

Tanpa Nama berkata...

Parlimen PUTRAJAYA (Pusat Pentadbiran Persekutuan) tempat bekerja penjawat awam dari peringkat kementerian, jabatan, agensi dan badan kerajaan, untuk perkara dasar dan keputusan.
Namun pelaksanaan ialah diperingkat negeri, daerah dan cawangan. Ahli Parlimen BN sudah menang di Putrajaya yang disokong undi oleh majoritinya ialah penjawat awam. Buktikan penjawat awam terbela. Tetapi belum apa2 pemimpin sudah berkata iaitu skim rumah Program Perumahan Penjawat Awam 1Malaysia (PPA1M) untuk fasa pertama yang membabitkan pembinaan sebanyak 1,256 unit rumah di Presint 17
dan 256 unit di Presint 11 di sini. Beliau berkata, rumah yang akan dijual berharga antara RM150,000 dan RM300,000 serta berkeluasan 1,000 hingga 1,500 kaki persegi itu akan dibina dalam beberapa fasa. Kelayakan gaji bulanan sehingga rm8,000.00 sahaja, untuk penjawat awam bertugas di Putrajaya sahaja.
Untuk penjawat awam di luar Putrajaya pun sepatutnya layak sebab " mereka melapor diri bertugas untuk lantikan pertama, pertukaran, kenaikan pangkat
dan pemangkuan jawatan ialah
di Putrajaya juga ". Mengapa masih dibeza2kan penjawat awam di luar Putrajaya baik dari segi elaun COLA, peluang naik pangkat dan terbaru PPA1M. Sebab itu sebagai contoh Selangor tidak dimenangi BN dalam PRU13 tadi. Begitu juga lain2 negeri walau masih majoriti BN tapi sudah ada isyarat jelas iaitu penjawat awam di negeri2 tidak memihak kepada BN sebab sentiasa dipinggirkan. Putrajaya menang sebab gimik dan tuduhan keterlaluan oleh calon bukan BN terhadap arwah pegawai Kastam yang mati ditembak.
Kerajaan BN wajib menghargai penjawat awam walau dimana juga mereka berada semada di atas laut, di dasar laut, di hutan belantara, di perbatasan negara dan di luar negara. Mereka semua telah dan sedang berkhidmat untuk negara
atas URUSAN SERI PADUKA BAGINDA.
Mengapa pemikiran ringkas dan mudah ini tidak mahu difahami atau sengaja tidak ambil tahu oleh para pemimpin penjawat awam dan kerajaan sendiri. Ingatlah bahawa siapakah yang menggerakkan kempen (selain jentera parti bertanding) jika bukan penjawat awam.

Tanpa Nama berkata...

AKHIRNYA Selangor tidak dimenangi BN dalam PRU13 tadi. Begitu juga lain2 negeri walau masih majoriti BN tapi sudah ada isyarat jelas iaitu penjawat awam di negeri2 tidak memihak kepada BN sebab sentiasa dipinggirkan. Putrajaya menang sebab gimik dan tuduhan keterlaluan oleh calon bukan BN terhadap arwah pegawai Kastam yang mati ditembak. Melihat ke Johor dan Melaka (kubu kuat BN) Ketua Tertinggi BN tewas sebab terlampau yakin dengan zon selesa BN. Namun sebab utama mungkin kerana sikap or semangat rasis bukan Melayu terhadap pemimpin Melayu BN. Di Perlis pula pemimpin muda ahli ilmuan agama juga tewas walau di kawasan majoriti Melayu, sebab 'orang kampong kini' sudah moden dan berpelajaran walau duduk dan kerja di luar bandar. Di Selangor sendiri ahli politik ilmuan agama kalah sebab bercakap keterlaluan dan bersikap prejudis terhadap amalan agama kaum lain. Di Penang pula majoriti undi bukan Melayu telah menyebabkan BN kalah. Namun pada pandangan saya yang juga penjawat awam yang kerdil ini pemimpim Melayu dari Putarajaya sehinggalah ke pendalaman tak kira di Sabah dan
Sarawak malah di Semenanjung perlu buka mata hati untuk menjiwai erti sebenar perjuangan Melayu dan rakyat minoriti. Jangan tuduh Melayu bodoh, pelupa dan suka bergaduh. Sebab pemimpin yang berkara sedemikian bermaksud tidak mengaku dirinya Melayu, Bumiputra atau Peribumi. Contohilah pemimpin di Kelantan, walau apapun berlaku mengapa pemimpin Melayu (Islam) tetap dipilih oleh Melayu dan bukan Melayu sebab apa, anda pembaca tepuk dada cari sebabnya.
Pasti anda akan dapat jawapan mudah. Kelantan negeri contoh selepas Selangor yang tidak mengamalkan politik rasis. Jika anda adalah kawan rapat dengan para pemimpin yang tersebut sila sampaikan mesej saya untuk kekuatan politik Melayu masa depan.

Tanpa Nama berkata...

Sebut pasal rasis aku nak tanya boleh ke orang Cina masuk parti UMNO, atau orang Melayu masuk parti MCA atau pun orang Melayu masuk parti MIC. Kalau PKR, DAP dan PAS rasa2nya Melayu ke, India ke, Cina ke, or orang etnik di Sabah dan Sarawak boleh jadi ahli.

Tanpa Nama berkata...

BN kembali berkuasa....

Pencacai PR yang bekerja dgn Kerajaan ada any komen...nak UBAH konon..blahhhh la....

Macam tu la Melayu ..dah dapat kerja yang baik..nak UBAH....suruh kerja sendiri tak berani...hahahhaha

HIDUP BN....BN SENTIASA DI HATI KU...

TSUNAMI BN DI KEDAH...SYABAS BN...BAGI PERUNTUKAKN LEBIH KEPADA BANGSA MELAYU DAN SIAM DI KEDAH TERMASUK MASYARAKAT INDIA YANG MEMBERI SOKONGAN KEPADA BN....

TAMBAH PERUNTUKAN UNTUK SEK AGAMA, SEK TAMIL DAN SIAM.....

KAMI TETAP UNDI BN....MAJUKAN KAMPUNG-KAMPUNG KAMI DI HULU-HULU...LUPAKAN BANDAR BANDAR YANG TIDAK MENYOKONG BN....

UNDI MELAYU, SIAM DAN INDIA SUDAH CUKUP UNTUK BN TUBUH KERAJAAN PERSEKUTUAN....

IDUP BN....YES YES YES

Tanpa Nama berkata...

anpa Nama berkata...
JELAS SEKALI,DARIPADA 68 KOMEN SAAT SAYA MASUKAN KOMEN INI, 90% PA MAHUKAN PERUBAHAN. ADA SEEKOR BERNAMA "Encik Mohamad,Nasionalis Melayu", PENYOKONG TEGAR OMNO/BN...! MAJORITI PA MENOLAK OMNO/BN KERANA KEPIMPINAN OMNO SUDAH LAMA TERSASAR DAN TERSASUL KERANA KESOMBONGAN DAN TAMAK HALOBA MEREKA. INI KALILAH, KAMI MAJORITI PA PASTI TOLAK OMNO, UNDI PR......5.5.2013 BERI KEMENANGAN BESAR KEPADA PR....INI KALILAH, TUKARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!
Sabtu, Mei 04, 2013 8:29:00 PG

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

INILAH PA YANG PALING BODOH DALAM DUNIA...PASTINYA SPM PUN TAK LEPAS NI HUHUHUHU....

Tanpa Nama berkata...

ALAHAI MENANG PUN SEBAB BLACKOUT.....KALAU TAK BLACKOUT GERENTI TAK MENANG.....BILA DITANYA SIAPA MENANG, SAYA JAWAB KERAJAAN BLACKOUT MENANG....HAHAHA...TAK PERNAH DALAM SEJARAH PENGIRAAN UNDI DAN PENGUMUMAN SPR MEMAKAN MASA SAMPAI 2-3 PAGI. RAKYAT BUKAN BODOH...INGAT...RAKYAT AKAN TERBAWA2 KE PRU KE14 NANTI....WALAUPUN RAKYAT DISOGOK DENGAN MACAM2 BANTUK RASUAH, BN MASIH TAK DAPAT MAJORITI 2/3. SAYA BANGGA DENGAN RAKYAT MALAYSIA YANG MENOLAK POLITIK WANG...INILAH FIRST CLASS CITIZENS....BN MENANG BLACKOUT JER....

Tanpa Nama berkata...

kalau bn nak menang lagi next time, bagi satu negeri kat orang indian, biar depa jadi MB, kita ada 12 negeri lagi...ok la tu...kita korban sikit tapi nanti next time mesti menang banyak...aku tengok orang india nie beria ria bila bn menang...dengan kalung2 depa, walaupun tak tahan aku baunya...jangan esok orang india pun beralih sudah....

Tanpa Nama berkata...

so bila lagi nak bagi kenaikan pangkat segera kepada 420,000 guru seperti dalam manifesto....takkan nak kena tunggu hari guru kot....

Tanpa Nama berkata...

Saya sokong en.mohamad. Mmg pengkhianat namenye kalo keje kerajaan tp xnk sokong kerajaan. Kalau mcm tu berhenti keje la. Keje swasta plak. Dh untung2 keje kerajaan ade pencen.mudah buat pinjaman.tp xnk bersyukur.tau membangkang aje..mmg xsetia lgsg

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Saya sokong en.mohamad. Mmg pengkhianat namenye kalo keje kerajaan tp xnk sokong kerajaan. Kalau mcm tu berhenti keje la. Keje swasta plak. Dh untung2 keje kerajaan ade pencen.mudah buat pinjaman.tp xnk bersyukur.tau membangkang aje..mmg xsetia lgsg

Selasa, Mei 07, 2013 3:19:00 PG
----------------------------
sokong..tak tahu bersyukur langsung..

Tanpa Nama berkata...

bukan sebab blackout atau apa...sarawak bagi kemenangan kepada bn..kalau dah kalah tu, terima saja lah..jgn nak mengutuk je..jadi LAIN LAIN KALI JE LAH

Tanpa Nama berkata...

Anti pengundi Bangla berkata...
Padan muka kepada semua penyokong parti Bangladesh Nation(BN)...Lima tahun kamu akan melalui kehidupan yg serba susah dan kekurangan...Napa JPA masih kaji penambahbaikan PA dan akan kekal kaji sehingga jawapan mudah kerajaan tak boleh laksanakan semua kerana kekangan kewangan.Habis semua duit diguna untuk PRU13...Tambah lagi hutang Malaysia dah naik hampir 600Billion...tak percaya pi layar internet.... Lepas ni lu pun kena bayar GST...Minyak gerenti naik...gula naik..semua barang naik rege...enjoy semua ....hahahaha....kerajaan sekarang menang kerana Bangla tau tak.....hahaha

Isnin, Mei 06, 2013 6:00:00 PTG

-------------------------

KALAU BETUL PUN, KAU PUN MERASA JUGA..BONGOKK..

Pendekar Keris Merah berkata...

Datok Oma Pesden Kupek bertepuk tangan tunggu masa sambung kontrak lagi lima tawon.

Tanpa Nama berkata...

Kita lupakan politik bro., keputusan PRU13 dah dibuat.
Kita terima pilihan rakyat Malaysia.
Skrg mereka yg menang / parti .. perlu buat kerja !

Cuepacs , kita bincang isu pekerja dan penambahbaikan kpd skim perkhidmatan, kebajikan,kemudahan, gaji dan apa saja yg melibatkan isu pekerja.

fokus !
fokus !
fokus !

Tanpa Nama berkata...

Bila dah BN menang ramai guru2 yg sokong PR merasa malu ke diri sendiri mulalah terhengeh-hegeh mengaku sokong kerajaan konon. Dikelantan purata guru lebih 50% menentang kerajaan. Boleh bilang satu-satu..kutuk kerajaan dan macam-macam lagi, disekolah, kedai-kedai kopi dan sampai dalam tandas. Bila tuntut gaji anti kerajaan nilah yang beria-ia benar..bagi yg sokong kerajaan bergembira dan bersemangat sekali untuk mengajar. Kembalilah ke akujanji yang telah ditandatangani tempohari..

Tanpa Nama berkata...

Setuju sangat..kl dah rasa yg kerajaan tak boleh nak bg apa yg d minta..berenti je keje..g buat kerja sendiri atau minta PKR bg keje...bg makan..ini tak..makan kerajaan bg gaji lepas tu kutuk balik..ada ka..manusia tak tau bersyukur lah awak ni...

j22 otai berkata...

Setuju sangat...pd mereka yg masih berkhidmat dgn kerajaan tapi dok menentang kerajaan...mana maruah diri
....jgn pandai mengata...cermin
diri...kerajaan nya di benci..kemudahan dan hasil kerajaan di tadah...tak kira lah untuk diri atau bagi makan anak bini...

J22 otai berkata...

Pada mereka golongan muda ...jgn terpengaruh dgn jnji manis...berfikir cara lojik dan pertimbangan akal...bukan phati...

J 22 otai berkata...

Saudara tanpa nama


Jgn sekadar membangangkan org..atleast en mohamad brani bercakap dgn fakta dan akal tapi saudara berckap dgn otk d lutut dan hati yg dh kelabu...

Tanpa Nama berkata...

j17 bila mau naik j29 daa....

Tanpa Nama berkata...

Lima tahun bagi yang malas terlalu lama, bagi yang ingin beri makan anak bini dgn hasil yang halal merasakan masanya terlalu singkat, jadi pa2 semua kalau nak pru 14 cepat sampai ikutlah kerajaan yg ada sekarang, kalau rasa tak betul jgn kutuk tapi beri nasihat...ledakan bom DAP akan meletup di PRU 14 nanti.. berhati-hati.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
bukan sebab blackout atau apa...sarawak bagi kemenangan kepada bn..kalau dah kalah tu, terima saja lah..jgn nak mengutuk je..jadi LAIN LAIN KALI JE LAH

Selasa, Mei 07, 2013 7:22:00 PG

------------------------------

sokong, jadi diharap sarawak pun dapat rumah PRIMA dan elaun cola...

PTD HEBAT berkata...

TAHNIAH KPD BEKAS KP BPA EN AZLAN BIN MAN YG TELAH DILANTIK MENJADI MB PERLIS..PTD MMG HEBAT..SALAM MESRA KPD YG MINTA PTD DIJUMUDKAN..SY BANGGA JD PTD..LUASKAN KUASAMU PTD

Tanpa Nama berkata...

yes PTD NANTI KITA AMBIL JABATAN //PENJARA,KASTAM,BOMBA//BIAR KITA PTD JADI BOS......KLAU BOLEH SEMUA JABATAN LAAA..ADA CAN AKU JADI BOSSSS

Tanpa Nama berkata...

lepas ni kerajaan perlu serius buat tapisan kenalpasti mana pa yg pro pembangakng dan tukar mereka d ni di tempat tempat yg tak penting dan ada dokumen kerajaan nyg penting kalau boleh letak p jaga tandas je ,kurang kurang dlm temoh lima tahun ni baru mrrk boleh sedar diri kot...tindakan ni perlu krn mrk ni mcm duri dlm daging amat bahaya boleh dedahkan rahsia kerajaan pd pihak luar malah boleh sabotaj usaha kerajaan dan seterus kerajaan yg disalahkan....

Tanpa Nama berkata...

Aku dah kata...HARAM UNDI DAP & PKR! Hangpa tak mau percaya! Aku dah tau awai2 cina ni dah berpakat akan undi DAP SAHAJA! Sampai calon PAS pon jd mangsa... Padahal PAS dh korbankan Negara Islam! Mmg LAKNAT laa bg org Melayu yg sanggup undi DAP..

Tanpa Nama berkata...

Aku dah kata...HARAM UNDI DAP & PKR! Hangpa tak mau percaya! Aku dah tau awai2 cina ni dah berpakat akan undi DAP SAHAJA! Sampai calon PAS pon jd mangsa... Padahal PAS dh korbankan Negara Islam! Mmg LAKNAT laa bg org Melayu yg sanggup undi DAP..
----------------------------------
komen yang paling bodoh dan rasis. calon PAS kalah sbb melayu undi utk BN. x salahkan DAP kerana undi Cina gerak dr mca ke DAP. manakala undi PAs gerak ke BN. melayu la yg menyebabkan pas kalah teruk.

pe2 pon, PTD akan selalu KING kpd sume skim lain. so xpyh kecoh k. terus SYMP kpd PTD yg creme de la creme.

Tanpa Nama berkata...

YBhg. Dato',

Saya mempunyai Ijazah tetapi dari start Kerja sele[as tamat belajar sehingga hari ini saya belum mendapat apa-apa tawaran kerja tetap. Saya bermula dari N27 (berstatus sambilan, Pekrja Khidmat Singkat dan dari tahun 2009-kini saya memegang jawatan yang berstatus contract for services (CFS). Saya bersyukur kepada Allah dan berterima kasih sangat2 kepada PM kerana memberi ruang dan peluang kepada saya mencari rezeki demi membantu keluarga saya. Dan kami berharap sangat sekiranya kami yang berstatus CFS ini diserap tetap. Hanya Allah yang mendapat jasa baik YBhg. Dato' dalam memperjuangkan hak kami ini.

Terima kasih Dato'.

SHeh Besa berkata...

Anon 3.33.00,
Tuan/Puan telah silap tempat, sini bukan tempat rayuan, ini tempat maki hamun, kutuk mengutuk dan sewaktu dgn nya. Sekian. harap maap!

Tanpa Nama berkata...

Ini kalilah .. KALAH
ini kalah lagi .. KALAH

Tanpa Nama berkata...

Ni bodoh...ko tak tgk ke statistik? Melayu marah PAS sebab PAS jd LEMBU DAP! Sanggup gadai maruah ISLAM.. Sampai pemimpin tettinggi DAP buat statement anti PAS di KEDAH & JOHOR pun PAS LEMBU boleh buat dunno!!!

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

yes PTD NANTI KITA AMBIL JABATAN //PENJARA,KASTAM,BOMBA//BIAR KITA PTD JADI BOS......KLAU BOLEH SEMUA JABATAN LAAA..ADA CAN AKU JADI BOSSSS

Selasa, Mei 07, 2013 1:26:00 PTG

-----------------------------

jangan lupa jabatan peguam negara pun sapu sekali. pasal ketua dia peguam negara skim L

oh ye, ketua hakim negara, panglima angkatan tentera, ketua polis negara jangan lupa sekali.

lepasni kita akan tengok negara bertambah mundur dan bodoh sebab semua skim diketuai oleh parasit yang dijenamakan semula dengan nama pegawai tadbir & diplomatik.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

Bila dah BN menang ramai guru2 yg sokong PR merasa malu ke diri sendiri mulalah terhengeh-hegeh mengaku sokong kerajaan konon. Dikelantan purata guru lebih 50% menentang kerajaan. Boleh bilang satu-satu..kutuk kerajaan dan macam-macam lagi, disekolah, kedai-kedai kopi dan sampai dalam tandas. Bila tuntut gaji anti kerajaan nilah yang beria-ia benar..bagi yg sokong kerajaan bergembira dan bersemangat sekali untuk mengajar. Kembalilah ke akujanji yang telah ditandatangani tempohari..

Selasa, Mei 07, 2013 10:26:00 PG

----------------------

biasala le macai-macai nih sembang saja lebehhh... kat internet jadi keyboard warrior, bila masa mengundi, tangan terketar-ketar lepastu undi jua BN.

hahahaha

PTD HEBAT berkata...

YES PTD AKAN TAKLUK SEMUA..JGN NAK SEDAP MULUT KATA PTD PARASIT..PTD IS KING OF ALL SKIM..KAU KATA LAH APA PUN..PTD IS STILL UR BOSS..KAU SUKA ATAU TAK SUKA..U ARE NOTHING..PTD STILL HEBAT..

Tanpa Nama berkata...

AKU CADANGKAN CUEPACS MINTA JPA EDARKAN BORANG OPTION ....

1. SIAPA NAK BERKHIDMAT DI NEGERI NEGERI BAWAH PR

2. SIAPA NAK BERKHIDMAT DI NEGERI BAWAH BN.

3. SOKONG BN ATAU PR .. KITA TELUS.
YANG SOKONG PR PERLU KELUAR BERKHIDMAT LUAR DARI PUTRAJAYA BAGI MENJAGA INTEGRITI NEGARA!!!

TAK PAYALAH LAH NAK MELALAK LAK ... GAJI TETAP DAPAT SAMA ... KOT KOT BONOS LEBIH DI SELANGOR, PENANG DAN KELANTAN ....HJEHEHEHEHE


Tanpa Nama berkata...

Seorang rakan memberitahu pada Tok bahawa ikan keli ada 2 jenis bagi menandakan yang halal dan yang haram. Pada mulanya Tok sendiri tak percaya. Mana boleh ada keli halal atau haram (masa tu belum ada Logo Halal JAKIM lagi). Namun selepas Tok sendiri selidik ikan keli yang dipelihara oleh rakan berbangsa Tionghua dikolam dekat Batu Kong (sekarang flat ATM Desa Tun Razak) nyata cerita itu benar.

Perbezaan ikan keli memakan bahan haram dan halal

Haram (Ikan yang diternak orang bukan Melayu diberi makan perut ayam, bahan buangan, bangkai dan organ dalaman babi. Semua benda itu tidak halal untuk umat Islam)
· Kepala berbentuk 'V'
· Bentuk badan mirip torpedo
· Badan berwarna hitam berkilat
· Bahagian bawah badan berwarna putih melepak
· Bahagian antara bawah kepala dan badan berwarna kuning
· Apabila digoreng akan meletup kerana banyak lemak

Halal (diberi makan palet halal iaitu campuran beras hancur, tepung ikan, kepala ikan bilis, minyak sawit, bahan buangan kelapa sawit, kiambang dan vitamin)
· Kepala berbentuk 'U'
· Bentuk badan tirus
· Berwarna hitam kelabu dan tidak berkilat
· Bahagian bawah badan berwarna putih kelabu
· Tiada warna kuning kelihatan di bahagian antara bawah kepala dan badan
· Digoreng tidak meletup

Jadi info ini mungkin berguna sewaktu anda hendak membeli ikan keli dipasar.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
AKU CADANGKAN CUEPACS MINTA JPA EDARKAN BORANG OPTION ....

1. SIAPA NAK BERKHIDMAT DI NEGERI NEGERI BAWAH PR

2. SIAPA NAK BERKHIDMAT DI NEGERI BAWAH BN.

3. SOKONG BN ATAU PR .. KITA TELUS.
YANG SOKONG PR PERLU KELUAR BERKHIDMAT LUAR DARI PUTRAJAYA BAGI MENJAGA INTEGRITI NEGARA!!!

TAK PAYALAH LAH NAK MELALAK LAK ... GAJI TETAP DAPAT SAMA ... KOT KOT BONOS LEBIH DI SELANGOR, PENANG DAN KELANTAN ....HJEHEHEHEHE
==============
SOKONG!!!! SGT SOKONG!!! TAK PERLU ADA ULAR KEPALA DUA ATAU TALAM DUA MUKA..

Tanpa Nama berkata...

Tolol bahalul
ini cuepacs?
atau forum politik !!

Laksamana Melayu berkata...

SALAM..Pengundi cina dh main kn sentimen..Lim Kit Siang..anak saudara Lim Kuan Yu (Singapura)..mereka dh pakat nk buat mcm di Singapura..so..org melayu kena hati2..bg aku..bagus melayu BN, melayu PKR dan melayu PAS bergabung sebelum terlambat..sekiranya mereka memain kn isu sentimen..pihak kerajaan dan Raja-raja Melayu..ambil tindakan yg pro-Aktif..sebab aku lebih suka tanah air kita tidak dijajah semula dgn cara 'mereka' yg halus utk ubah kerajaan yg majoriti nya melayu..kakitangan kerajaan pula ramai bilangan melayu..ini telah termaktub didlm perlembagaan..dulu 'mereka' dtg ditanah melayu dgn keadaan susah..kini 'mereka' bila senang dh hidup mewah..boleh berniaga, ada kekayaan..'mereka' mula memijak kita..so org melayu bangkit & sedar lah..hak istimewa kita dh 'tipis'..bg aku 'mereka' ini jgn diberi 'muka' lg..kita nk lari mana..'mereka' masing-masing ada negera sendiri..yg 'kita'??..knpa harus dikorbankan masa depan cucu cicit kita..org2 melayu diluar sana rmi yg masih susah & hidup didlm daif..kurang kemampuan & apatah lg peluang pekerjaan..maaf ckp aku bkn nk wujud kn isu perkauman..tp berbaliklah kpd perbentukan tanah melayu..ke MALAYSIA..jgn kita org melayu ada yg dijajah di negara sendiri..yg menghairan kn aku..ada pula org melayu menyertai 'mereka'..jgn lah jd tali barut..mcm zaman JEPUN era 1949..& zaman komunis dahulu..nk ke wujud peperangan 13 MEI 1979..hari isnin ini org2 melayu pd zaman itu tahu akan masa mereka lalui..harap org2 melayu BN, PAS & PKR.."bangkit & sedarlah dari tidur yg berpanjangan"..supaya kita tidak menyesal dikemudian hari..Allah beri kn kita sama2 hidayah & petunjuk..terutama kita sendiri & pemimpin yg bijaksana..amin ya robal alamin..

pencinta ketelusan berkata...

SEKARANG ORANG MAHU KETULUSAN DALAM PENTADBIRAN.

TAK KIRA APA BANGSA ATAU KETURUNAN.
MELAYU UMNO KURANG TELUS BERBANDING MELAYU PAS ATAU MELAYU KEADILAN.

BUDAK TADIKA PUN PUN TAHU, KENAL MACAM MANA IBU BAPA MEREKA.

INIKAN PULA PENJAWAT AWAM YANG BERADA DALAM SEKTOR KERAJAAN. LEBIH KENAL KETELUSAN SESEORANG PEMIMPIN MEREKA.

SEMUANYA KERANA WANG DAN HARTA UNTUK KEKAYAAN. INILAH YANG DI TENTANG OLEH MANUSIA DI MALAYSIA!!

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Tolol bahalul
ini cuepacs?
atau forum politik !!

Rabu, Mei 08, 2013 8:46:00 PG


==================
dua dua pun boleh...

Tanpa Nama berkata...

nak bincang apa lagi putrajaya dah menang
naikkan lah elaun bagi menghargai PA yg setia pada kerajaan sekarang

Tanpa Nama berkata...

Dlm politik org melayu bergaduh dan berpecah; org cina ketawa dan seronok menyaksikannya tapi pada masa yg sama mereka bersatupadu utk mencapai cita2 mereka. Jgn hairan jika semua kaum minoriti di negara ini meniru cara politik org cina maka mereka akan bejaya berkuasa suatu hati nanti. Patutlah nilai bekerjasama itu amat penting, lihat sahaja semut. Betul kata Tun Mahathir satu hari nanti org melayu akan hilang kuasa politik. Takpe beri peluang kpd kaum minoriti pegang tampuk pemerintahan negara; konsep 1malaysia katakan...

Laksamana Melayu berkata...

MELAYU OH MELAYU..."wahai org2 melayu..ayuh bangkit la & bergabung"..kasihanilah bangsa mu.."jgn kita dijajah dek bangsa yg ada disini"..mahu pn diluar..bila org kita berniaga kau dengki..bila dh kaya berlagak pulak..masa ini la "mereka" ambil peluang & kesempatan.."mereka" tahu org melayu berpecah belah..lupa akan sejarah..org melayu dulu hidup susah..lg susah..tp knpa kau org2 melayu..berpecah belah..aku tak mahu cucu kita susah & mendoa kn yg tak baik pd kita yg telah tiada nanti..bersatupadu lah..kau org nk ke suatu hari nanti tak mustahil.."masjid pn tak boleh dirikan..azan pun tak kedengaran"..ini lah akibat klu kamu2 ni tamak, pikir kn diri sendiri..diorg ada duit & pijak kita..dlm masa 10 tahun ini diorg dh janji nk down & drop kn bangsa melayu..

Tanpa Nama berkata...

Bila nk buat perhimpunan Hari Pekerja? Aku dgr elaun rumah & cola kadar baru dh lulus, cuma tunggu PM umum! Dan aku dgr Cola dpt 100% bg yg duduk kuaters!!! Tlg sesiapa confirm sbb aku dpt info dr JPM. TQ

Tanpa Nama berkata...

DAPig... 'Ini kali lah".....'Pi Matilah DAPig.."

Tanpa Nama berkata...

Yang pasti....N9,Melaka,Johor, Perak, Kedah,Pahang... KM/MB dan exco2nya, melayu... Dot dot... kau ada?

Tanpa Nama berkata...

bagi yg melayu tak rasis tu rajin-rajin la melawat blog yg dlm bahasa cina tu ...dlm ni kita akan tahu apa isi hati depa pd kaum melayu ni...cakap lebih nanti kena tangkap dituduh rasis...cabut...kalau tak reti bahasa cina guna la goggle translate..

Tanpa Nama berkata...

bincang jangan tak bincang.... bincang jangan tak bincang.... bincang jangan tak bincang.... bincang jangan tak bincang.... bincang jangan tak bincang.... bincang jangan tak bincang.... bincang jangan tak bincang.... bincang jangan tak bincang.... bincang jangan tak bincang.... bincang jangan tak bincang.... bincang jangan tak bincang....

Tanpa Nama berkata...

Lain kali la omm tunggu kambing bartanduk 3....

Tanpa Nama berkata...

ATAU UBAH KELAYAKAN MASUK:

1) P & P : KELAYAKAN MASUK MASTERS

2) PENOLONG PEGAWAI PELBAGAI SKIM : KELAYAKAN MASUK IJAZAH

3) PEMBANTU TADBIR PELBAGAI SKIM: KELAYAKAN MASUK DIPLOMA/STPM

4) PAP / PRA /PEMANDU/ KESELAMATAN/TUKANG: KELAYAKAN MASUK SPM

Jumaat, Mei 03, 2013 8:19:00 PG

---------------

UNTUK KE ARAH NEGARA BERGAJI TINGGI KERAJAAN BN YG BARU DIBERI MANDAT PERLU BERANI MENINGKATKAN TARAF HIDUP PENJAWAT AWAM. BUKAN IKUT CARA PR UNTUK TURUNKAN HARGA KERETE , HARGA MINYAK DAN LAIN -LAIN ...

BN BAGI NAIK GAJI PA MENGIKUT SKEL

GRED 1-16 - GAJI MIN RM1,500/BULAN - KELAYAKAN MASUK SPM
GRED 17-26 - GAJI MIN RM2,000/ BULAN - KELAYAKAN MASUK STPM/SPM + SIJIL KEMAHIRAN
GRED 27-38 - GAJI MIN RM2,750 / BULAN - KELAYAKAN MASUK DIPLOMA / 6,5,5,4 TAHUN DIGRED 27, 32, 36, 38
GRED 40-44 - GAJI MINIMUM RM3,750 / BULAN KELAYAKAN MASUK IJAZAH
GRED 48-54 - GAJI MINIMUM RM6,500 / BULAN KELAYAKAN MASUK MASTER/PHd / ATAU 8,7 TAHUN BERKHIDMAT DI GRED 41,44

DENGAN INI PA SEMUA AKAN MENJADI PEMANGKIN EKONOMI DALAM NEGARA... DENGAN KENAIKAN GAJI PA AKAN MEMBERIK KESAN POSITIF SEKTOR SWASTA MELALUI KUASA MEMBELI YANG TINGGI.

AKHIR SEKTOR SWASTA PON BOLEH MENAIKAN GAJI MINIMUM DARI RM900 SEKRASNG KEPADA RM1,200 MENJELANG 2020.

Tanpa Nama berkata...

Salam..akhirnya kemenangan besar PR(pas,dap,,pkr) menafikan 2/3 BN, di parlimen juga di 4 negeri terengganu,N9,perak dan pahang..jadi taklah sewenangnya umno,mca dan mic..nak tunjuk belang,rasuah. seleweng duit rakyat sesuka hati..kami anak muda akan memastikan kemenangan PR PRU-14 nanti..

Tanpa Nama berkata...

InsyaAllah..... krajaan akn tunaikn.... cuepacs pula akn usahakn.... tngu dn lihat....

Tanpa Nama berkata...

PRU13 menyaksikan:
Kubu kuat UMNO tewas
Kubu kuat MCA tewas
Kubu kuat MIC tewas
Kubu kuat BN tewas
Kubu kuat PKR terus kuat
Kubu kuat DAP terus kuat
Kubu kuat PAS terus kuat
Kubu kuat BEBAS terus tewas
Kubu kuat RAKAN BN terus tewas

Yang pasti aku telah mengUNDI dan apa yang aku UNDI telah menang.
Baru padan mulut si celupar dan
si pencacai akhirnya cuma telan
air liur kecut perut. Baru tahu siapa dia di mata rakyat.

Tanpa Nama berkata...

Apa yang pasti pada PRU14 aku akan masuk tanding. Aku sudah pencen pada masa itu dan aku akan bela rakan-rakan Penjawat Awam apabila aku menang PRU14 kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri.
Aku akan tunai janji ini.

Tanpa Nama berkata...

Macai PR melalak lagi kat sini...dah tau kalah terima saja la bongok...Ini kali lah kepala hotak kau, Ini kali kalah lagi....

Tanpa Nama berkata...

Setakat tulis 2 baris kemudian menyorok, aku pun boleh buat.
Kalau ada berani bukan tuduh2 macai ka pencacai ka.. sudah la..!

Tanpa Nama berkata...

Untuk dia yang kata dia bukan macai.
Aku nak tanya sebab apa penjawat awam ada yang jawatan kontrak, sambilan, sementara dan lain2, selain tetap.
Sila beri jawapan jika kamu pintarlah kononnya, baguslah kononnya dan PTD semua salah kamu kata kononnya..?

Tanpa Nama berkata...

Salam, saya memohon kepada Cuepacs dan kerajaan memberikan;
1. kenaikan elaun perumahan perumahan kepada gred 41 hingga 48 juga sama seperti gred 40 ke bawah.

2.penjawat awam yang tinggal di qtrs kerajaan hanya perlu membayar separuh daripada ITP terutama jika qtrs itu telah usang, telah lama tidak dibaiki dan perabot sudah rosak.

Nora Jamal berkata...

Saya memohon kepada Cuepacs agar dalam setiap perbincangan dengan kerajaan atau tuntutan janganlah hanya memberi tumpuan kepada penjawat awam dibawah gred 40 sahaja tetapi juga kepada gred 41 hingga gred 48 sahaja.
Walau bagaimanapun saya menyanjung usaha Cuepacs yang tidak putus-putus berjuang untuk penjawat awam walaupun mempunyai banyak kekangan.

Tanpa Nama berkata...

Keputusan PR 13 sangat telus hingga kita melihat ketelusan pengundi cina berbanding pengundi melayu yang masih berpuak-puak hingga hampir tumbangnya kerajaan BN. Syukurlah bumiputera Sabah dan Sarawak masih mempunai sikap 'mengenang budi'
Sehubungan dengan itu, saya memohon kerajaan BN khasnya lebih banyak memberi perhatian dan keistimewaan kepada orang-orang melayu dalam apa juga usaha-usaha kerajaan dan peruntukan seperti kontrak-kontrak kerajaan ,biasiswa, jawatan dll terutama bumiputera Sabah dan Sarawak.

Tanpa Nama berkata...

hg ada kat tempat kejadian ka waktu blackout tuu ? or just dgengar org ckp then forward2 ja berita nie ? dasar bodoh piang ! taw nak kuutk jaa!

Tanpa Nama berkata...

Kesian PM kita,macam2 dh bagi.....
Sokongan tk meningkat jugak....
Tapi kalau tk bagi, lagi hancusssss....

berpaling tadah sebab PR kalah berkata...

ini kalilah...masa untuk kita bersama sama PM menyokong dasar transformasi dan menunggu janji kenaikan elaun dan gaji ditepati....

Yang tidak mahu melihat UMNO/BN ditumbangkan oleh PA berkata...

As salam..

ini kalilah...

tolong lunaskan,tunaikan,tepatkan...

dok kaji-kaji dari 2010 lg..

PA mengharapkan sesuatu yang 'awesome'..

PA tidak ada masalah untuk menyokong kerajaan BN jika benar semua permasalahan PA diambil kira...

Kami dipihak yang dah tentu-tentu tulang belakang kerajaan(dah tentu mengundi kerajaan yang kami berkhidmat selama ini),jadi kami adalah pihak yang sepatutnya terdahulu diutamakan..

Jika semua permasalahan/kebajikan PA diambil kira,pasti tidak berlaku lagi kempen2 atau hasutan2 pihak tidak bertanggungjawab didalam blog ini..

Jadi, YAB Presiden ceupacs, YAB PM, tolong lunaskan permintaan PA..

Saya bercakap kerana tiada saluran lain lagi yang akan melayan saya,mungkin melaui saluran ini permintaan kami(PA) dapat didengari..

saya juga bercakap bukan untuk kepentingan peribadi(personal interest),atau puhak-pihak tertentu..tetapi untuk kebaikan semua +- 1.4juta PA dan kebaikan kerajaan BN sendiri..

Jadi, YAB Presiden ceupacs, YAB PM, tolong lunaskan permintaan PA..

Jangan biarkan PA yang berperanan sebagai tulang belakang kerajaan pemerintah(BN) ini berUBAH menjadi PA yang menikam belakang kerajaan pemerintah(BN)..

Ini juga bukanlah satu ugutan atau ancaman, tetapi pendapat@pandangan berdasarkan komen PA-PA dalam isu ini..

Tidak ada lain yang kami(PA) cuba perjuangkan, cuma kenaikan gaji,elaun,laluan kerjaya,dan sebagainya yang boleh meningkatkan taraf hidup kami(PA) seterusnya menaikkan imej PA yang berkhidmat dengan kerajaan ini supaya dipandang lebih tinggi..

Setakat ini keistimewaan kami hanya pada payslip yang laku di bank-bank..yang lain(jumlah pendapatan) belum pernah lagi setanding dengan pekerja disektor swasta..

Kami yakin dan percaya kerajaan UMNO/BN mampu menunaikan/melunaskan/menepatikan permintaan kami/janji-jani manis tersebut..

Jangan hilangkan keyakinan dan kepercayaan yang telah +- 1.4 juta PA beri selama ini..

Anda mampu mngubahnya..

Sekian,terima kasih..

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Keputusan PR 13 sangat telus hingga kita melihat ketelusan pengundi cina berbanding pengundi melayu yang masih berpuak-puak hingga hampir tumbangnya kerajaan BN. Syukurlah bumiputera Sabah dan Sarawak masih mempunai sikap 'mengenang budi'
Sehubungan dengan itu, saya memohon kerajaan BN khasnya lebih banyak memberi perhatian dan keistimewaan kepada orang-orang melayu dalam apa juga usaha-usaha kerajaan dan peruntukan seperti kontrak-kontrak kerajaan ,biasiswa, jawatan dll terutama bumiputera Sabah dan Sarawak.

Khamis, Mei 09, 2013 5:44:00 PG
======================
sokong, jgn dianaktirikan..

ahli umno terhukum dah terlalu lama... berkata...

Tanpa Nama berkata...
Keputusan PR 13 sangat telus hingga kita melihat ketelusan pengundi cina berbanding pengundi melayu yang masih berpuak-puak hingga hampir tumbangnya kerajaan BN. Syukurlah bumiputera Sabah dan Sarawak masih mempunai sikap 'mengenang budi'
Sehubungan dengan itu, saya memohon kerajaan BN khasnya lebih banyak memberi perhatian dan keistimewaan kepada orang-orang melayu dalam apa juga usaha-usaha kerajaan dan peruntukan seperti kontrak-kontrak kerajaan ,biasiswa, jawatan dll terutama bumiputera Sabah dan Sarawak.

Khamis, Mei 09, 2013 5:44:00 PG
======================
sokong, jgn dianaktirikan..

HARAP JANGAN DIANAKTIRIKAN KELANTAN...RAMAI RAKYAT KELANTAN SOKONG BN,TAPI APAKAN DAYA RAMAI LAGI YANG SOKONG PAS.KAMI DAH BERUSAHA SEBAIK MUNGKIN UNTUK TUMBANGKAN PAS.JANGANLAH KELANTAN DIHUKUM,DAN KAMI PENYOKONG BN JUGA YANG JADI MANGSA...KAMI PERLUKAN JALAN YANG LUSA,AIR YANG BERSIH,PERKHIDMATAN POS,JPJ DINAIK TARAF....JANGAN HUKUM KELANTAN KERANA BUKAN SEMUA ORANG KELANTAN PAS...DENGARLAH RINTIHAN KAMI,JIKA KAMI TERUS DIHUKUM ,KAMI JUGA KAN HILANG SEMANGAT UNTUK NAIKKAN BN LAGI...DAH 23 TAHUN KAMI TUNGGU.

Tanpa Nama berkata...

Yahoo..!!tak merasalah BN nak buat dadar sesuka hati,BN kena dapatkan persetujuan PR terlebih dahulu..majoriti 2/3 BN dinafikan.. Omar osman lebih baik berundur ganti aziz muda..kau dah tak relevan..sepatutnya kau berkecuali, ini kau jadi pencacai bn pulak.. berkempen sana-sini..ciitt.!! BN dah pening kepala dah..kita tuntut ape dijanjikan..janji ditepati.. BRIM RM1000..jgn lupa ya..!!

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 272   Terbaru› Baru»