SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2022 : KELESTARIAN PENDIGITALAN MENDEPANI CABARAN

22 Ogos 2016

GIAT MARA TOLAK CADANGAN NAIK UMUR BERSARA PENJAWAT AWAM

Bernama
21/8/2016


IPOH, 21 Ogos (Bernama) -- Cadangan Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) untuk menaikkan umur persaraan penjawat awam daripada 60 tahun kepada 62 tahun dilihat membawa lebih banyak keburukan daripada kebaikan.

Pengerusi Giat Mara, Datuk Azian Osman berkata cadangan tersebut perlu ditolak kerana ia bakal melambatkan proses kenaikan pangkat bagi kakitangan lain dan menyekat peluang pekerjaan khususnya kepada lepasan institusi pengajian tinggi.

"Sebelum ini kita menyokong tindakan kerajaan menaikkan umur persaraan penjawat awam daripada 58 tahun kepada 60, tetapi bila dicadangkan naik sehingga 62 tahun, ia keterlaluan

4 ulasan:

Mark berkata...

Agensi2 krjn yg lain pun sependapat di dlm hal ini. Dah la nak on off komputer pun takut,apatah lagi nak menaip pakai key board mmg tak tahu langsung. Semua suruh kktgn2 muda nak buat semua kerja diorang,diorg lebih senang bersidai di kedai kopi saja. Dan lagi,ranap lah hrpn anak2 muda yg berpendidikan tinggi dan berkebolehan utk menyambung legasi mereka kerana cadangan yg kurang cerdik ini.Jangan luluskan cadangan ini kerana umur persaraan sedia ada sudah berbaloi .

Unknown berkata...

Perkenalkan nama saya zull fikar. Dan saya ingin mengucapkan banyak terimah kasih kepada MBAH JONOSEUH atas bantuannya selama ini dan saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sukses dan ini semua berkat bantuan MBAH JONOSEUH,selama ini, saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang2 dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya usaha Restoran sendiri,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH JONOSEUH atas bantuan nomor togel dan dana ghaibnya, dan saya yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jadi jangan ragu-ragu untuk menghubungi MBAH JONOSEUH karna beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita atau rekayasa tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH JONOSEU di 0823 4444 5588 dan ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang ke 2 kalinya terimah kasih..

ANAK MERDEKA berkata...

HARAP CUEPACS KEMUKAKAN KAN CADANGAN AGAR TEMPOH MASA KERJA BERPENCEN DI AWALKAN KPD 45 TAHUN CUKUP..TAK PERLU MENUNGGU 56 ATAU 60 TAHUN.INI AKAN MEMBERI PELUANG KPD ORG LAIN UTK BEKERJA DI SEKTOR AWAM PULAK YANG MANA PARA2 SISWAZAH YG TIDAK ADA KEJE DPT BERI PELUANG KPD MEREKA MENERAJUI SEKTOR AWAM.TP GAJI DINAIKKAN TINGGI BILA CUKUP MASA PENCEN KERNA MENGHARGAI JASA PERKHIDMATAN AWAM...BILA CUKUP HAUL UMUR 45 BERPENCEN TETAP MAKA KENAIKAN GAJI AKHIR AKAN DI KUATKUASAKAN KPD MINIMA PALING RENDAH RM4000 BAGI GRED N17 CTH NYA.BILA MASUK TARAF PENCEN MAKA PENCEN SEPARUH DARIPADA ITU KERANA MEMADAILAH ANGKA SEPARUH DARI GAJI MINIMA RM4000 ITU DI BAHAGI 2 MENJADI PENCEN YG AKAN DI TERIMA ADALAH RM2000.CUKUPLAH UNTUK BELANJA .

Unknown berkata...

saya atas nama BPK. SAMSUL dari MADURA ingin mengucapkan banyak terimah kasih kepada MBAH KARYO,kalau bukan karna bantuannya munkin sekaran saya sudah terlantar dan tidak pernaah terpikirkan oleh saya kalau saya sdh bisa sesukses ini dan saya tdk menyanka klau MBAH KARYO bisa sehebat ini menembuskan semua no,,jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KARYO no ini 082301536999 saya yakin anda tdk akan pernah menyesal klau sudah berhubungan dgn MBAH KARYO dan jgn percaya klau ada yg menggunakan pesan ini klau bukan nama BPK. SAMSUL dan bukan nama MBAH KARYO krna itu cuma palsu.