SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2022 : KELESTARIAN PENDIGITALAN MENDEPANI CABARAN

03 Mei 2009

CUEPACS MINTA TAMBAH JAWATAN RENDAH

Berita Harian
2/5/2009

MELAKA: Cuepacs meminta kerajaan mempertimbangkan penambahbaikan beberapa jawatan rendah dalam sektor perkhidmatan awam di negara ini dalam usaha menjamin kebajikan pekerja terbabit terbela.

Presidennya, Omar Osman, berkata setakat ini kongres itu sudah mengenalpasti beberapa jawatan peringkat rendah yang memerlukan penambahbaikan segera oleh kerajaan supaya pekerja terbabit dapat meningkatkan produktiviti selain mengelakkan rasa tidak puas hati.

"Saya berharap jawatan seperti operator pemprosesan data, operator mesin dan pembantu tadbir rendah dapat pembelaan sewajarnya dari segi pemberian insentif khas terutama bagi mereka yang berkhidmat pada waktu tengah malam," katanya.

"Ada ramai yang bekerja misalnya bermula jam 12.30 malam hingga 6 pagi tetapi tidak mendapat apa-apa bayaran atau insentif tertentu," katanya selepas majlis Sambutan Hari Pekerja 2009 anjuran Cuepacs yang dirasmikan Menteri Sumber Manusia, Datuk Dr S Subramaniam di Dewan Taming Sari Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah (MBMB) dekat sini, semalam.

Tiada ulasan: