SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

11 Februari 2012

BOMBA TIDAK PERLU BAYAR TOL

Berita Harian
Oleh Jalal Ali Abdul Rahim
2012/02/11




IPOH: Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) meminta pihak pengurusan Lebuhraya Utara Selatan, Plus Expressways Berhad (PLUS) tidak mengenakan sebarang bayaran tol ke atas semua kenderaan rasmi Jabatan Bomba dan Penyelamat yang menggunakan lebuh raya itu.

Presidennya, Datuk Omar Osman berkata, kenderaan rasmi jabatan berkenaan digunakan bagi tujuan rasmi perkhidmatan dan permintaan itu disuarakan selepas permohonan jabatan berkenaan kepada PLUS tidak mendapat sebarang jawapan. “Kita sudah memaklumkan perkara ini kepada Menteri Kerja Raya (Datuk Seri Shaziman Abu Mansor). Kenderaan rasmi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) sepatutnya tidak dikenakan bayaran tol kerana sudah tentu ia digunakan bagi tujuan rasmi,” katanya selepas menghadiri majlis taklimat skim Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) semalam. Katanya, perkara itu dibincangkan ketika mesyuarat Jawatankuasa Tertinggi CUEPACS yang turut disertai Kesatuan Pekerja Bomba Penyelamat Semenanjung Malaysia (KPBPSM) dan mereka menetapkan dua perkara jika PLUS tidak mengecualikan bayaran tol ke atas kenderaan rasmi jabatan itu.

Omar berkata, pertama, jika PLUS masih mengenakan bayaran tol kepada kenderaan rasmi jabatan itu, KPBPSM menetapkan mereka akan menggunakan laluan biasa walaupun jika diperlukan ketika kecemasan.

Ketua Pengarah JBPM, Datuk Wan Mohd Nor Ibrahim, yang dihubungi pula berkata, jabatan itu belum membuat apa-apa keputusan mengenai isu itu kerana menunggu hasil rayuan dikemukakan pihaknya melalui Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan kepada Kementerian Kerja Raya.

“Ketika ini hanya jentera bomba (membawa air) dikecualikan daripada membayar tol manakala kenderaan lain JBPM dikenakan tol,” katanya.

47 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tol ke tidak , SBPA camno?
Kami tak mau pindaan bentuk kosmetik saja .. kami nak menyeluruh !

Tanpa Nama berkata...

Tak perlu pengecualian...dalam kes kecemasan jentera bomba memang dikecualikan membayar tol. Selaku PA yang bertugas di bomba, jabatan telah menyediakan kad touch n go utk tujuan perjalanan rasmi. x timbul isu pemandu kena bayar (mungkin diperingkat awal dikuatkuasakan shj. ). klu kena bayar pun xreti2 nk claim? klu bawak bos yang gaji byk tu..dia xreti2 nk hulur? ape gune elaun keraian?

KPBSM tu suara dato KP ke? klu bukan x payah la nk ugut2..buat malu la weih...bayar tol skang dh pakai touch n go..biar terkawal ckit

Tanpa Nama berkata...

xcden slepas tol,lori bomba nk selamatkan nyawa kne byor tol jgk ke?ape la lekeh btul,x power rupenye,hrp2 polis xcmtu lah ye..

Tanpa Nama berkata...

Bomba x bomba..SBPA Macam mano???selesaikan masalah yang ada dulu satu persatu....biarlah nampak sistematik kerja tuu...apalah...

Tanpa Nama berkata...

CUEPACS minta bayaran tol dikecualikan kepada semua kenderaan jabatan pula (utusan dan berita harian online pada petang 12/2) . Setahu saya, kebanyakan kenderaan jabatan dibekalkan kad touch n go atau smart tag. Memang tiada isu pemandu perlu bayar tol..mungkin lah di jabatan lain ada pemandu yang kena bayar sendiri.. Tapi kalau pun jadi macam tu, boleh claim balik kan..Kalau gunakan kenderaan sendiri pula, memanglah kena bayar tol sendiri..tapi tiada masalah juga sbb boleh claim balik jugak..aduhaiiii....

Tanpa Nama berkata...

SOP untuk Jabatan Bomba khususnya penggunaan kenderaan PERLU DIKAJI !

Jabatan kerajaan lain tiada masalah ... semua boleh claim !

Cuepacs lain kali sblm bawa ISU, perlu buat semakan kes dulu. Baru smart ... atau masih bawah kepompong mentaliti kelas ke 3 !

sukarelawan JPAM berkata...

Patutnya bukan BOMBA je.. Jabatan yg mengurukan perkhidmatan kecemasan seperti Hospital n JPAM pun perlu.. Mungkin BOMBA, pemandunya semua org tetap tapi mcm JPAM ada anggota sukarela yg memandu.. Kami takda peruntukan TOUCH N GO.. Nak claim pun tak boleh.. Patutnya keutamaan utk kami di JPAM..

Tanpa Nama berkata...

kepada yang berkenaan,kalau tak tau cerita sebenar,jangan nk komen dan cakap yang bukan2.ingat kami kerja goverment ni kaya sangat ke.gaji setakat cukup2 makan je.memang la boleh claim tapi takkan bayar tol 50 sen pun nk claim.fikir la sikit.macam mana pulak kalau duduk kat bandar cam kl.jalan sikit tol..jalan sikit tol..

Bombastik berkata...

Ini masalah dalaman...CUEPACS banyak isu lain yang perlu diketengahkan.

Semua kenderaan kerajaan yang melalui jalan bertol sebenarnya percuma kerana dibayar melalui tuntutan semula atau pun touch n go.

Bagi mengelakkan salah guna kenderaan jabatan untuk urusan peribadi seperti ambil anak sekolah, minum pagi, makan diluar, cari barang dapur dll, jadi sebaiknya janganlah beri pelepasan tol kepada kenderaan ini sama ada Bomba atau agensi penguatkuasaan lain.

Mr Presiden CUEPACS, sila fikirkan dan bawa perbincangan dalam mesyuarat sebelum membuat sebarang keputusan.

Tanpa Nama berkata...

Minta maaf jika kmomen saya x kena...
Kenderaan rasmi yang seharusnya x payah bayar tol hanyalah:
1. kete bomba yang pergi padam kebakaran
2. Ambulan yang mengahantar atau mengambil pesakit
3. kereta polis yang menjalankan tugas
Lain lain kenderaan kena bayar la.... walaupun ada lambang kenderaan rasmi sbb nak bawa pegawai, bawa ahli keluarga dll....
Sebenarnya isu ni x payah ditimbulkan macam menghabiskan beras jer... Rasa cam nak koner jer dari matlamat asal untuk memperjuangkan SPBA...

Tanpa Nama berkata...

CEUPAS SUDAH TIDAK HORMAT SKIM LAIN...GILA KUASA, GILA KUASA...SEMUA DILANGGAR SEOLAH2 CEUPACS LAH KPPA, CEUPACSLAH PM, CUEPACS LAH KERAJAAN,...MELAMPAU BETUL CEUPACS....KERJA HAKIKI ENTAH KE MANA...MAKAN GAJI HARAM...

Tanpa Nama berkata...

CEUPAS SUDAH TIDAK HORMAT SKIM LAIN...GILA KUASA, GILA KUASA...SEMUA DILANGGAR SEOLAH2 CEUPACS LAH KPPA, CEUPACSLAH PM, CUEPACS LAH KERAJAAN,...MELAMPAU BETUL CEUPACS....KERJA HAKIKI ENTAH KE MANA...MAKAN GAJI HARAM...

Pemandu Tertinggi berkata...

Tanpa Nama berkata...
kepada yang berkenaan,kalau tak tau cerita sebenar,jangan nk komen dan cakap yang bukan2.ingat kami kerja goverment ni kaya sangat ke.gaji setakat cukup2 makan je.memang la boleh claim tapi takkan bayar tol 50 sen pun nk claim.fikir la sikit.macam mana pulak kalau duduk kat bandar cam kl.jalan sikit tol..jalan sikit tol..

Isnin, Februari 13, 2012 9:09:00 PM
-----------------------------------

Bro...sekarang semua kenderaan jabatan dibekalkan dengan kad touch n go...mintak sahaja dengan ketua jabatan...kalo dia taknak buat...suruh je bawak kereta sendiri...habis cerita.

Tanpa Nama berkata...

knp x suruh lupuskan je sume tol yg ada kat malaysia ni? korang sume nk gaduh psl tol korang ingat knderaan jbatan krajaan je ke yg ada urusan rasmi krajaan? org yg bawa knderaan peribadi takde buat urusan rasmi dgn krajaan ke? kpd Datuk Osman Omar jgn nk bangkitkan isu BODOH mcm ni la..Haram jadah pnye org tua.! Pikir dlu la datuk sbelum nk mntak mcm2.

Hisham Othman berkata...

yang tidak berada dalam perkhidmatan BOMBA diam.. anda tidak tahu masalah sebenarnya.. jangan komen ikut sedap mulut saja..

Tanpa Nama berkata...

Mai ler citer apa masalah bomba sampai nak guna cara ugutan

Tanpa Nama berkata...

apa hal pula isu bomba jdi ni??? sbpa pn blm selesai..lepas ni jabatan mana pula nak byar free

Tanpa Nama berkata...

bru la kmi tahu bomba ada masalh rupa- rupanya..bru skrng ada bunyi

Tanpa Nama berkata...

wee wonggg .. wwweee .. wwwonnggg.

apahal pun tq kpd bomba, dah bnyk kali aku mintak tlg dgn dia org .. ambil ular dlm rumah .. tq.

Tanpa Nama berkata...

kepada hisham othman kalau drebar bomba tak disediakan smart tag,bolelah pkai duit sndiri dlu utk byr tol..lps tu mintak balik kat org yg buat report bomba tu. sy brani jamin org yg buat report suruh kau dtg tu msti dia bole byr duit tol korang.

Tanpa Nama berkata...

selagi gaji SBPA tak masuk dalam slip gaji aku..... aku takkan pangkah BN

Tanpa Nama berkata...

CEUPAS SUDAH TIDAK HORMAT SKIM LAIN...GILA KUASA, GILA KUASA...SEMUA DILANGGAR SEOLAH2 CEUPACS LAH KPPA, CEUPACSLAH PM, CUEPACS LAH KERAJAAN,...MELAMPAU BETUL CEUPACS....KERJA HAKIKI ENTAH KE MANA...MAKAN GAJI HARAM...
----------------------------------

Ko nie mesti JUSA atau PTD kan....sebabtu perangai bangsat macam KPPA dan JPA gak...

Tanpa Nama berkata...

Johor,perak,melaka adalah negeri yang paling susah kenaikan pangkat bagi kakitangan kerajaannya, walaupun ada sebahagian besar kakitangan bawahannya yang mempunyai ijazah dan master, tidak diberi keutamaan di dalam perjawatan baru bagi kumpulan A, malah jawatan tersebut hanya di beri kepada anak-anak org atasan dan besar.. johor,perak,melaka bakal tumbang kepada PR pada PRU-13 nie.. bersedialah menjadi pembangkang..!!

Tanpa Nama berkata...

jgn komen mcm sial & bukan2 la.. kalau bawak pegawai gi kursus korg kata bkn kecemasan walaupun urusan rasmi mmg betul la.. tp tujuan akhir?? utk memantapkan skill operasi gak.. korg yg bkn bomba ni ape yg korg tau? jgn bangsat sgt.. ape yg korg tau pasal bomba? jentera gi api bayaran tol percuma.. tepat jam 8 malam ( bg shift pagi) dh tamat tugas so akan digantikan dgn pasukan shift malam.. so pasukan ni akan dtg dgn van yg korang anggap sbg urusan bukan kecemasan utk buat gantian tugas di tempat kejadian.. jentera masih di lokasi.. cuma org yg bertukar.. ok katalah plus kata yg anggota ni bkn gi operasi & kena bayar tol.. ape perasaan kami di jabatan bomba? ape yg korg faham sial?? yg baik dlm jabatan bomba ada korg hargai??? yg buruk walaupun sikit.. mcm2 korg maki.. mmg x sedar diri.. jadi ape2.. jgn mintak bomba tolong.. sial.. 1 lg jpam.. x perlu nyatakan keutamaan pd jpam.. so suruh la KP ko fight isu ni.. ape ingat bomba pegawai tetap gaji berkepuk2 nak bayar tol?? ape yg korg tau pasal bomba eh?? bkn jabatan bomba punye top management xnak buat touch n go.. sblm ni bomba mmg percuma.. that's why bila masih dlm peringkat perbincangan.. kami di bawah ni terpaksa la berkorban sikit.. guna duit kelab dulu.. mintak ketua balai dulu..mcm2 kami korbankan utk menjaga kepentingan rakyat.. korg yg sial2 ni simply ckp itu ini la.. butuh la..so peringatan.. pasni kalo rumah ko terbakar.. anak kau lemas ke ape jadah ke.. no need to call bomba.. dh hilang keikhlasan kami dlm nak menyelamat spesis sial mcm korg ni.. last one.. sape ckp pemandu salah guna kenderaan?? korg ingat kenderaan tu senang2 keluar kalau bkn tugas rasmi?? ckp pakai otak la babi.. jgn pakai kepala lutut ko yg buruk tu bodo.. pikir2kan la.. salam..

Tanpa Nama berkata...

sial je..

Tanpa Nama berkata...

manusia kolot.. tak timbul isu jabatan kerajaan lain nak nyibuk2 kecualikan tol.. diorg mmg ada touch n go.. bomba xde masa nak touch2 ni.. sume nak cpt.. korg yg xtau ape2 jgn ckp banyak.. thanks to datuk omar osman.. jgn blame dia.. korg rasa korg layak ke duduk tmpt dia.. jgn merapu bkn2.. dia fight mcm2 utk kakitangan kerajaan.. bkn mcm korang.. mcm anjing / babi menyalak bukit.. minda kelas rendah.. standard tukang kebun je korg yg menyalak2 ni.. kakakakaka.. :)

Tanpa Nama berkata...

xyah la dok mention 'keta pengarah' byk kali.. bkn takat pengarah.. selama ni semua kenderaan bomba dikecualikan tol.. dulu isu ni tak timbul.. tiba2 plus tukar management & jd tamak mcm sial.. tu aku ckp korg know nothing... korg ingat bomba ni sengkek sgt xde touch n go mcm jbtn lain.. ada kau tau ke sblm ni mmg bomba x bayar tol? tiba2 jd sial mcm ni.. that's why cuepacs fight 4 us.. yg korg dengki mcm babi ni apehal?? diam2 duduk la kawan.. kehkehkhe..

Pekida Setia berkata...

jika bomba boleh guna jalan free x byr tol.,, maka seluruh PAP juga perlu diberikan hak begitu jua. Ini kerana tugasan PAP yg amat mencabar dan menggadai nyawa utk mengambil surat di jabatan dan lain2 keperluan harian, wajar diberi pengecualian.

pihak jabatan bolehlah membuat pas istimewa untuk semua PAP supaya dikecualikan tol pada bila2 masa sahaja. Ini barulah adil untuk seluruh rakyat dan pembayar cukai. Jangan ingat bomba sahaja yg buat kerja.

Tanpa Nama berkata...

xyah la dok mention 'keta pengarah' byk kali.. bkn takat pengarah.. selama ni semua kenderaan bomba dikecualikan tol.. dulu isu ni tak timbul.. tiba2 plus tukar management & jd tamak mcm sial.. tu aku ckp korg know nothing... korg ingat bomba ni sengkek sgt xde touch n go mcm jbtn lain.. ada kau tau ke sblm ni mmg bomba x bayar tol? tiba2 jd sial mcm ni.. that's why cuepacs fight 4 us.. yg korg dengki mcm babi ni apehal?? diam2 duduk la kawan.. kehkehkhe..

Rabu, Februari 15, 2012 10:18:00 PM

+++++++++++++++

Kerja mesti smart bro., ada mahu ada jalannya ..
1. kesatuan bomba buat statement sendiri ... jangan guna platform cuepacs !
2. Kesatuan maklum MASALAH ini kpd Pengarah Bomba (Majikan) dulu.
3. Jika tak slesai ?
4. Hantar surat TERUS KE PLUS ...
5. Jika tak selesai. buat surat ke Menteri, kalau tak cukup Menteri, s.k ke TPM, s.k ke PM
6. Tak slesai jugak ! Baru bawa ke Cuepac

Ini tidak masalah kita riuh satu kampong !!

Perlu ingat : Kesatuan lain pun ada masalah juga .. tetapi kita orang work smart !!!!

Tanpa Nama berkata...

sbb tu aku ckp korg ni xtau pape.. mmg sbb dh buat step by step la baru sampai ke last choice melalui cuepacs.. korg ni menyalak mcm korg tau je bomba dh amik tindakan nak tangani isu ni ke blom.. sbb tu kalau xtau pape jgn suka hati je nak komen.. ckp pakai otak la kwn.. xyah ckp work smart mcm ko ni bagus lak.. byk org lebih bagus dr ko.. fikir2kan.. :)

Tanpa Nama berkata...

PAP ape jadah nak pengecualian tol? buat keje kecemasan ke?? blah la.. lagi mau cite menggadai nyawa.. habis bomba ni ko ingat gadai apa bodoh?? kami gadai nyawa utk org yg kami x kenal & even x hargai pun.. baik bomba xde sape peduli nak hargai.. yg buruk.. 1 kg ckp bomba itu la ini la.. blah la.. sampah !

Tanpa Nama berkata...

cadangan pelarasan semua PA mendapat gaji sama rata amat dialu2kan. pastinya ia memberi keberkatan dan kesenangan kepada semua pihak.

hak semua PA utk mendapat gaji sama rata tanpa mengira kelulusan adalah cadangan yang amat baik. rasanya 100% PA dan P&P akan menyokong penuh cadangan ini.

Perbezaan hanyalah pada elaun. Contohnya, semua gred mula pada RM2000.

gaji permulaan:
PMR/SPM - RM2000
sijil - RM2000 + RM100
stpm/diploma - RM2000 + RM150
ijazah - RM2000 + RM200

syukur kerana terbukti JPA sgt memahami aspirasi dan kehendak rakyat.

Mustaffa Zaki Abdul Mubin R1

Hisham Othman berkata...

kenapa yg komen dlm ruang ni x gunakan nama sbenar atau gambar sendiri dlm ruang ni.. klu kita benar jujur iklas jangan Guna TANPA NAMA BERKATA.. baru kita saling kenal..

Hisham Othman berkata...

KITA ANGGOTA BOMBA IKLAS MENJALANKAN TUGAS.. DIATAS PERUBAHAN MANAGEMENT PLUS DGN ARAHAN MENDADAK SPT INI SEDIKIT MEMBERI KESAN KEPADA ANGGOTA. WALAUPUN PERBINCANGAN DGN PIHAK PLUS TELAH DILAKUKAN SEBELUM ITU TIDAK MENDAPAT KEPUTUSAN YANG BAIK.. WALAU SIAPA PUN YANG MEMBANTU DIUCAPKAN TERIMA KASIH.. KERANA BEBAN KEPADA KAMI TELAH TIADA.. TERIMA KASIH MENTERI KERJARAYA DAN CEUPAC..

Tanpa Nama berkata...

Selagi N17/W17 tak dapat KENAIKKAN seperti mana Gred N11 yang naik ke N17.... AKU AKAN KEMPEN SEMUA KELUARGA + KAWAN2 AKU PANGKAH PAKATAN RAKYAT!!!!

Tanpa Nama berkata...

good job hisham othman.. sy jugak anggota JBPM.. cuma kita yg memahami situasi sebenar.. org luar cuma tau menyalak tanpa tau ape keadaan sebenar dialami jabatan.. :)

Tanpa Nama berkata...

MENGAPA KASTAM BOLEH TERLIBAT RASUAH?

Sebelum ini kita dikejutkan dengan berita rasuah di kalangan pegawai Imigresen sebelum dikejutkan lagi dengan berita Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) yang telah menahan 62 pegawai Jabatan Kastam Diraja Malaysia menerusi Operasi 3b kerana dipercayai terbabit dalam rasuah, aktiviti pengubahan wang haram dan pelbagai kesalahan lain. Memang benar kita perlu mengakui bahawa SPRM hanya menjalankan tugas yang telah diamanahkan kepada mereka dan aku juga bersetuju bahawa mereka yang terlibat dalam kes rasuah ini haruslah diambil tindakan yang sewajarnya andai kesalahan mereka itu dapat dibuktikan di mahkamah kelak.

Namun begitu, seandainya cadangan yang aku kemukakan sebelum ini berkaitan dengan kenaikan gaji kastam diselaraskan dengan gaji yang diterima oleh ATM dan PDRM, tidak mustahil gejala rasuah ini mampu dicegah lebih awal tanpa perlu menyusahkan SPRM untuk membuat siasatan yang sekaligus mencemarkan nama baik dan kredibiliti warga kastam lain yang langsung tidak terlibat dalam gejala rasuah. Aku ingin memaparkan secebis luahan rasa seorang sahabat yang sedang berkhidmat dalam Kastam ketika ini, "Bila timbul kes macam ni, nak pakai uniform pun aku malu sebab orang luar pandang serong pada kastam sedangkan aku tak ambik rasuah pun."

Menurut beliau, Kastam ni harap rank je lagi tinggi dari polis dan askar tapi tangga gaji lebih rendah dari kedua-dua unit beruniform tersebut. Contohnya, tangga gaji seorang kastam berpangkat Penguasa adalah sama dengan tangga gaji seorang pegawai polis berpangkat Inspektor sedangkan penguasa Kastam adalah gred 41 berbanding inspektor polis yang bergred 22. Ini belum termasuk keistimewaan serta elaun lain yang dinikmati oleh polis dan askar walhal kesemua mereka membawa Gencana Diraja.

Apa-apa pun, aku menghormati ketiga-tiga unit beruniform ini yang penuh dengan tradisi dan sejarah mereka tersendiri. Namun pada masa yang sama, aku begitu simpati dengan nasib sahabatku dalam Kastam sekarang ini yang tangga gajinya tidak setimpal dengan amanah yang dipikul. Lu pikirlah sendiri....harap-harap jangan sampai ada lagi kejutan di masa depan berkaitan warga beruniform ini.

Tanpa Nama berkata...

sbb tu aku ckp korg ni xtau pape.. mmg sbb dh buat step by step la baru sampai ke last choice melalui cuepacs.. korg ni menyalak mcm korg tau je bomba dh amik tindakan nak tangani isu ni ke blom.. sbb tu kalau xtau pape jgn suka hati je nak komen.. ckp pakai otak la kwn.. xyah ckp work smart mcm ko ni bagus lak.. byk org lebih bagus dr ko.. fikir2kan.. :)

Khamis, Februari 16, 2012 11:42:00 AM
_____________________
cakap jer buatnya blum tentu .
sila tunjuk bukti , step by step itu .. kestuan aku pun nak blajar dgn org cerdik spt OTAK BOMBA air ..
riuh sekampong .. malu !

Tanpa Nama berkata...

lu sapa lak nak mintak bomba tunjuk bukti?? tah2 tukang kebun je pun.. berangan nak mintak tunjuk bukti.. sedarlah diri tu sket.. sbb bomba bagus la senang permintaan kami dipenuhi.. elok la ko yg cetek akal ni blaja dgn bomba.. konpom p dlm perkhidmatan pun blom agaknya...kahkahkah..

Tanpa Nama berkata...

kesatuan bamba PA bodoh dan sombong.
Menggunakan cuepacs utk kepentingan diri !
Bahalul ! Tolol !
akal tarak !! tipu punya orang .

Tanpa Nama berkata...

union bodoh ada di mana-mana! bikin gempaq.

Tanpa Nama berkata...

hahaha sape bodoh dh terang & jelas.. tuntutan bomba dh dipenuhi.. korg ni mcm anjing menyalak bukit je.. ape pun x bleh.. kah kah kah.. tadaaa...

Tanpa Nama berkata...

Kerja mesti smart bro., ada mahu ada jalannya ..
1. kesatuan bomba buat statement sendiri ... jangan guna platform cuepacs !
2. Kesatuan maklum MASALAH ini kpd Pengarah Bomba (Majikan) dulu.
3. Jika tak slesai ?
4. Hantar surat TERUS KE PLUS ...
5. Jika tak selesai. buat surat ke Menteri, kalau tak cukup Menteri, s.k ke TPM, s.k ke PM
6. Tak slesai jugak ! Baru bawa ke Cuepac

Ini tidak masalah kita riuh satu kampong !!

Perlu ingat : Kesatuan lain pun ada masalah juga .. tetapi kita orang work smart !!!!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++


lu sapa hah! nk kena bg tau lu semua step by step ni semua....benda yg lu ckp kt semua kt atas diaorg dh buat...yg lu dok mengajar ketam berjalan tu buat apa...tk kan semua benda yg diaorg buat setiap saat setiap inci, setia pergerakan nk heboh nk kecoh satu kampung....laknat lah ko ni!!!...berckp mcm ko tu PM ke-2 selepas najib cermin skit diri tu...!!!

Tanpa Nama berkata...

Wahai kawan2 seperjuanganku di dalam perkhidmatan awam sekeliannya. Mengapakah terus berpuak2 dan membuahkan hasad dengki hari demi hari sesama kamu. Sedangkan kamu semua ini rata-ratanya dari Gred 54 ke bawah (SSM) yang mendapat layanan paling buruk dari segi kenaikan gaji di SBPA. Sedangkan pokok utamanya mereka2 yang bakal terlantar kekenyangan di atas sana? Bacalah Utusan Malaysia hari ini Rabu, 22 Februari 2012, mukasurat 11 di rungan RENCANA, tulisan Zaini Hassan...Sekian.

The Don berkata...

tak perlu la sediakan tol percuma utk kendeaan bomba yg selain dari jentera ni.bukan emergency jek.just guna nak travelling bile kursus jek. pas tu nak ugut2 lak.bila emergency nk guna laluan bz.lain kali jgn jadi bomba kalau mental tak kuat

Tanpa Nama berkata...

butuh le the don... ingat gi kursus makan angin ka? kalo mental x kuat.. korg ni dh lama rentung kami biarkan.. ckp smart sket.. lu keje ape? duduk opis ke?? ape lu tau pasal bomba eh?? nothing.. pirah !

Tanpa Nama berkata...

The Don...lu ckp mcm bagus jer....lu pernah keje bomba ke? bahagian mana? biar lantak lah bomba tol nk free ke tk, klu lu rasa nk tol free masuk lah keje bomba, nk tau mental kuat ke tk, mental koyak ke tk....ingat pergi kursus tu mkn angin ke, ingat kami nk sgt ke buang masa pergi kursus dgn tol free, baik buat keje lain yg mendatang kn hasil....pikir pakai otak, bukan pakai KOTAK ok?