SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2018 : MEMBUDAYAKAN KEMAHIRAN MENGUNGGULI KEPAKARAN

28 Ogos 2010

BONUS RM500 : KELANTAN BELUM BUAT KEPUTUSAN

Malaysiakini
Ogos 27, 10 4:21pm
Kongsi 5Kerajaan Negeri Kelantan belum membuat keputusan mengenai bayaran khas sebanyak RM500 untuk kakitangan awam kerajaan negeri sempena Aidilfitri ini sebagaimana dilaksanakan kerajaan pusat dan beberapa negeri lain.

Menteri Besar Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata perkara itu akan bergantung kepada kemampuan kerajaan negeri.

"Setakat ini kami belum berbincang di peringkat Exco perkara ini, tengoklah jika ada kemampuan kita akan beri,” katanya selepas mengadakan kuliah Jumaat di Dataran Ilmu, di Kota Bharu, hari ini.

Beberapa kerajaan negeri semalam mengikut langkah kerajaan pusat apabila turut mengumumkan bayaran khas RM500 kepada kakitangan awamnya sebagai bantuan Aidilfitri termasuk Melaka, Selangor, Kedah, Pahang dan Terengganu.

Sebelum ini, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak mengumumkan pembayaran khas RM500 kepada kakitangan awam di seluruh negara sempena Aidilfitri tahun ini.

Sejak beberapa tahun lalu, kerajaan negeri Kelantan turut membayar bonus kepada kakitangan awamnya apabila kerajaan pusat berbuat demikian.

- Bernama

Tiada ulasan: