SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA TONGGAK KEMAKMURAN NEGARA

17 Disember 2013

KEBAJIKAM 1.4 JUTA PENJAWAT AW AM AKAN TERUS DIPELIHARA - NAJIB

Berita Harian
17/12/2013

KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak berjanji akan terus memelihara dan meningkatkan kebajikan 1.4 juta penjawat awam asalkan hasil negara bertambah.

Sehubungan itu, beliau berjanji meninmbangkan empat cadangan Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) yang dinyatakan Presidennya, Datuk Omar Osman pada Konvensyen Tri-Tahunan CEUPACS Ke-26 di sini, sebentar tadi. Perdana Menteri berkata demikian ketika berucap merasmikan konvensyen itu.

77 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

lagi lagi aku first...

Tanpa Nama berkata...

NAJIB:NK BELA PA@ROSMAH

Tanpa Nama berkata...

kna naikan gaji&elaun PA sel;ari dgn peningkatan kos sara hidup

Tanpa Nama berkata...

JANGAN MANIS DI MULUT SAJA..TUNJUKKAN DENGAN TINDAKAN SEGERA YG DPT MEMBANTU PA TERUTAMA GOLONGON SOKONGAN MENGHADAPI KENAIKKAN HARGA BARANG DAN KOS SARA HIDUP

Tanpa Nama berkata...

Kebajikan rakyat harus diutama..

Negara kita harus mula komputerasi (computerize) dan paperless. Semua benda dah online dan diambil alih machine. Patutnya kurangkan PA. Gaji2 dan elaun2 yang dibazirkan kpd mereka setiap bulan boleh digunakan untuk tambah subsidi di mana semua rakyat tak kira PA maupun swasta dpt nikmati.

Ini makin lembab dan bazir kertas ada lagi. Sistem on9 lebih tak berfungsi drpd yg berfungsi. Dah isi on9 kena hantar documents sokongan tebal 1 inci setiap kali permohonan baru. Alasan nak kekalkan PT?

Buang saja pegawai it dan kakitangan sokongan dah tak relevant. Tingkatkan subsidies minyak, bhn makanan dan kurangkan kertas demi masa dpn Malaysia maju.

Tanpa Nama berkata...

apa 4 cadangan tu ye......

Tanpa Nama berkata...

Buang dulu yang keluarkan idea buang PA nih...PA juga adalah RAKYAT dan JUGA adalab PENGUNDI dan PEMBAYAR CUKAI.Mengutama kebajikan rakyat kononnya....menindas rakyat namanya306

SYAFINAZ@FINA berkata...

Sokong! Tujuan asal PA utk mudahkn urusan. Tapi d Malaysia terbalik utk susahkn lgi ade. Sbb nk kekalkan dorg bnyk urusan yg boleh di komputerasi di tangguhkan, airasia dah lma kenalkan kiosk check in bru mas nk buat. Document sokongan xyah ckp la satu urusan 1 inci, mohon baru tambah lgi 1 inci, urusan sama pla tu sbb nk kekalkan PA juge ler tu.

Negara maju 2020 hnya retorik BN je sbb kurang dari 10 tahun lgi tpi msh x nmpk tanda2 negara maju pun. Pendidikan masih pki guru2 x pndai. Penkeranian masih bnyk manusia dan kertas. Graduan masih x boleh berdikari dgn degree hiasan- degree engine keje PT sbb x laku- so cene.

Tanpa Nama berkata...

KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM KEBAJIKAM


Tanpa Nama berkata...

http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Empatpegawaikastamditahan/Article/

buang jer sampah2 nih & wat pengambilan baru.

UTAMAKAN kumpulan pelaksana yg sedang berkhidmat utk isi kekosongan dgn syarat mereka ada pra-syarat yg ditetapkan.

Tanpa Nama berkata...

Jabatan najib saje ade lbh 4000 staff tetap dan kontrak. Pm sblm2 ni pun x sbnyk tu. Pemandu, spad, aim kos bulanan gaji syaff cecah billion. X mampu nk byr, barang naik (BN)

Tanpa Nama berkata...

Adil bermaksud meletakkan sesuatu pada tempatnya, kembalikan je degree berasaskan kepandaian,

SPM 5A > degree dan guru
4A - 3A diploma
2A - 1A sijil
0A buruh, pembantu rumah dan pekerja am

siapa2 yang sudah terlepas SPM & nak ambil degree kne ambil spm calon persendirian & wajibkan skor 5A,

Dengan ini tiada lagi perebutan jawatan degree dan kekurangan buruh di sektor pertanian dan pembinaan dan kekurangan pembantu rumah. Adil buat semua.

Biar bodo buat kerja bodo pandai buat kerja pandai.

Tanpa Nama berkata...

bela pala hotak lu.. yg hg dok bebankn rakyat ni apa cerita.. kita ni sebagai penjawat awam ok jg, ada gaji tetap.. tu yg kais pg mkn petang camner lak? pikir la weh..

Tanpa Nama berkata...

terima kasih pm... jasa mu di kenang...

Tanpa Nama berkata...

kepala babun ko BUANG peg it?. ko igt sistem bapak ko yg buat. sape nk maintain klu buang.ko jgn tgk takat paperles je. len x klu bkn it part jgn maen pantat je ckp

Tanpa Nama berkata...

Kalau gaji ko skrg tak cukup makan, elok ko letak jawatan dan cari kerja yg gaji besar/tinggi. Boleh mohon jadi doktor pakar, pengurus dll. Maki hamun org lain sesuka hati pun takde kesan; tambah dosa ade le...

Tanpa Nama berkata...

Satu lagi komen kepala butoh-puki ni. Tembak pakai senapang gajah baru tau... kata P. Ramlee.

Tanpa Nama berkata...

Berdasarkan SPBS, HRMIS, SAPP mmg layak nko dibuang. Kecik2 xnak mampos, besar2 menyusahkan org, kc org yg betul2 pandai jaga it.

Tanpa Nama berkata...

semua tu penipu....
elaun2 PA yg dikaji dh nk akhir tahun xde pn pengumuman...semua manis dibibir je...tp klu bab nk naikkan elaun adun dn parlimen baik kerajaan atau pembangkang dgn kadar segera mereka buat.dh ler tu...elaun mereka naik bukan skit2...tau la korang x ramai tp hormat le skit kt PA pelaksana yg susah lg miskin ni..tahap bernafas dlm lumpur nk mencekik hari2 tau x...pandai suruh org bwh berjimat tp kau org melantak duit rakyat x igt dunia...semua ni memang dasar penipu..

Tanpa Nama berkata...

semua tu penipu....
elaun2 PA yg dikaji dh nk akhir tahun xde pn pengumuman...semua manis dibibir je...tp klu bab nk naikkan elaun adun dn parlimen baik kerajaan atau pembangkang dgn kadar segera mereka buat.dh ler tu...elaun mereka naik bukan skit2...tau la korang x ramai tp hormat le skit kt PA pelaksana yg susah lg miskin ni..tahap bernafas dlm lumpur nk mencekik hari2 tau x...pandai suruh org bwh berjimat tp kau org melantak duit rakyat x igt dunia...semua ni memang dasar penipu..

Tanpa Nama berkata...

semua tu penipu....
elaun2 PA yg dikaji dh nk akhir tahun xde pn pengumuman...semua manis dibibir je...tp klu bab nk naikkan elaun adun dn parlimen baik kerajaan atau pembangkang dgn kadar segera mereka buat.dh ler tu...elaun mereka naik bukan skit2...tau la korang x ramai tp hormat le skit kt PA pelaksana yg susah lg miskin ni..tahap bernafas dlm lumpur nk mencekik hari2 tau x...pandai suruh org bwh berjimat tp kau org melantak duit rakyat x igt dunia...semua ni memang dasar penipu..

Tanpa Nama berkata...

semua tu penipu....
elaun2 PA yg dikaji dh nk akhir tahun xde pn pengumuman...semua manis dibibir je...tp klu bab nk naikkan elaun adun dn parlimen baik kerajaan atau pembangkang dgn kadar segera mereka buat.dh ler tu...elaun mereka naik bukan skit2...tau la korang x ramai tp hormat le skit kt PA pelaksana yg susah lg miskin ni..tahap bernafas dlm lumpur nk mencekik hari2 tau x...pandai suruh org bwh berjimat tp kau org melantak duit rakyat x igt dunia...semua ni memang dasar penipu..

Tanpa Nama berkata...

semua tu penipu....
elaun2 PA yg dikaji dh nk akhir tahun xde pn pengumuman...semua manis dibibir je...tp klu bab nk naikkan elaun adun dn parlimen baik kerajaan atau pembangkang dgn kadar segera mereka buat.dh ler tu...elaun mereka naik bukan skit2...tau la korang x ramai tp hormat le skit kt PA pelaksana yg susah lg miskin ni..tahap bernafas dlm lumpur nk mencekik hari2 tau x...pandai suruh org bwh berjimat tp kau org melantak duit rakyat x igt dunia...semua ni memang dasar penipu..

Tanpa Nama berkata...

semua tu penipu....
elaun2 PA yg dikaji dh nk akhir tahun xde pn pengumuman...semua manis dibibir je...tp klu bab nk naikkan elaun adun dn parlimen baik kerajaan atau pembangkang dgn kadar segera mereka buat.dh ler tu...elaun mereka naik bukan skit2...tau la korang x ramai tp hormat le skit kt PA pelaksana yg susah lg miskin ni..tahap bernafas dlm lumpur nk mencekik hari2 tau x...pandai suruh org bwh berjimat tp kau org melantak duit rakyat x igt dunia...semua ni memang dasar penipu..

Tanpa Nama berkata...

semua tu penipu....
elaun2 PA yg dikaji dh nk akhir tahun xde pn pengumuman...semua manis dibibir je...tp klu bab nk naikkan elaun adun dn parlimen baik kerajaan atau pembangkang dgn kadar segera mereka buat.dh ler tu...elaun mereka naik bukan skit2...tau la korang x ramai tp hormat le skit kt PA pelaksana yg susah lg miskin ni..tahap bernafas dlm lumpur nk mencekik hari2 tau x...pandai suruh org bwh berjimat tp kau org melantak duit rakyat x igt dunia...semua ni memang dasar penipu..

Tanpa Nama berkata...

Ni lagi satu kepala butoh-puki.. sekali sudahlah..jangan nak menyemak.. org nak baca pun susah doh.

aboo berkata...

Piiirah najib. Dlu pasai hang la gaji PT tetinggai dibelakang. Masuk kelaykan sama2 SPM. Kepandaian sama. IQ sama. Hang pi penaik 1grup hat 1grup hang biaq. Dipelahara konon.

Tanpa Nama berkata...

Yahoo..!! Pak omar berasa lega, pencen dah tak da kena mengena dgn PA lagi..

Tanpa Nama berkata...

Ko ini terlalu bodoh pula, apa hal? Kalau ko sama hebat dgn semua org, kenapo ko memilih kerja gaji siput? Kenapo tak pilih jawatan doktor pakar, CEO, pengurus? Peluang ko masih ada tapi kena letak jawatan skrg pastu mohonlah mana2 jawatan yg ko nak sebab ko serba serbi hebat. Sebenarnya ko ni memang budak pejabat yg dpt kerja dgn tapi kabel car kat langkawi.

Tanpa Nama berkata...

Betul ke? Kepandaian sama, IQ pun sama. Yg aku tahu tak sama semua tapi hang ni kata semua lulusan spm.sama je kepandaian. Semua dpt 10A ke? BI, math tambahan hang ni pun hebat A+ ke? Nampak sgt hang ni PA yg lembab tapi berlagak spt seorg pakar sama hebat dgn org lain. Kesian hang seekor ni.

Tanpa Nama berkata...

Nak jadi doktot, CEO, pengurus kena power SPM mana ada spm gred3 jadi.

Hang muhong dapat 10A mcm aku tak taw aq pt sk la.

Kih kih kih gila mereyan depa ni. Org kata kt najib lepa terasa.

Tanpa Nama berkata...

Zaman najib la pa jd cacamerba,ckp dpn manis blkng rkyat mcm haram jadi, inilah spesis org politik yg tak prnh rasa susah, sokong la korang byk2

Tanpa Nama berkata...

selama bekerja dgn kerajaan hinggalah nak pencen.....zaman ni lah paling sengsara akibat ketidakpandaian pemimpin di dalam kepimpinan...masih menunggu pemimpin ISLAM untuk memimpin Malaysia....

Tanpa Nama berkata...

Cara-cara memberi kritikan yang positif ialah :

o Kritiklah di bawah empat mata dan jangan sekali-kali mengkritik di depan orang ramai.
o Lakukan itu dengan senyum simpul, secara bersahabat.
o Mula dengan memuji, untuk mententeramkan orang yang bakal dikritik.
o Kritiklah dengan mengemukakan kepentingan orang yang dikritik dan organisasi.
o Kemukakan kritik yang membina. Tunjukkanlah bagaimana yang sebaiknya. Jangan hanya
mencari kesalahan. Kalau tidak tahu bagaimana yang sebaiknya lebih baik berdiam sahaja.
o Akhiri kritikan dengan memuji, dan tepukkan ke bahu orang berkenaan.

Sehubungan dengan ini, Allah SWT telah berfirman dalam surah Al-Nuur : 22 yang bermaksud : “.... dan hendaklah mereka memaafkan dan berlapang dada. Apakah kamu tidak ingin Allah mengampunimu? Dan Allah adalah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang”.

Selamat beramal & bermuhasabah. WALLAHU'ALAM

Tanpa Nama berkata...

gaji kerani GOV = rm14++
gaji kerani swasta = rm16++

Tanpa Nama berkata...

JANJI nak umum keputusan penambahbaikan elaun pada bulan DISEMBER...
senyap je.... buat-buat lupe la pulak....

Tanpa Nama berkata...

Cuepacs n kerajaan...mana janjimu...dl bg th Ada pengumuman psl elaun....hjg thn nie....senyap jer....

Tanpa Nama berkata...

Sabda Rasulullah SAW:

"Tanda orang munafik ada tiga: jika berbicara dia dusta, jika berjanji dia ingkar, dan jika dipercaya (diberi amanat) dia berkhianat."

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

kepala babun ko BUANG peg it?. ko igt sistem bapak ko yg buat. sape nk maintain klu buang.ko jgn tgk takat paperles je. len x klu bkn it part jgn maen pantat je ckp

Rabu, Disember 18, 2013 10:23:00 PG

--------------------------

yg plan, analyze, design, implement, maintain tuh sume vendor baiiii.. ptm & pptm yg rmai tuh xde fungsi per punnn.. dok jd mandur jerrr... walhal time interview soalan sdlc kemaen hebatttt berasap2 jawab. last2 tup2 spa pi amek tunggul kayu jerr utk jwtn tuh. tuh yg sumer serah bulat2 kt vendor jer :p~

noob berkata...

HASIL KERJA PTM & PPTM HEBAT DALAM PERKHIDMATAN AWAM


WAKAKAKAKAKAKA!! BRAVO!!

Tanpa Nama berkata...

15 Sebab Liga Malaysia Masih Bertaraf D Di Asia


1.Jumlah pengadil antarabangsa dalam persatuan - Jumlah pengadil FIFA di FAM tahun 2012 tidak mencukupi.

- Jumlah minima adalah seramai 8 orang.


2.Badan yang mengendalikan Liga adalah satu entiti undang-undang yang ditadbir oleh persatuan bola sepak.

-Tidak. Ketika ini FAM yang menguruskan semua. Sepatutnya FAM hanya menjadi badan yang menguatkuasakan undang2, dan pengurusan liga diberikan kepada pihak berkecuali (MSL)


3.Badan yang mengendalikan Liga badan mempunyai struktur pengurusan yang mengawal persaingan, pemasaran, media dan kewangan.

- Tidak. FAM yang mengendalikan semuanya.


4. i) wakil kelab, ii) wakil persatuan bola sepak dan iii) wakil dari pengurusan atasan liga adalah ahli-ahli
tertinggi dalam membuat keputusan badan (jawatankuasa eksekutif) liga.

- Tidak.


5.Kedudukan CEO dalam badan yang mengendalikan liga mesti sepenuh masa.

- Tidak. MSL ketika ini tiada CEO. Apatahlagi MSL ketika ini hanya bertindak selaku badan komersial liga.


6.Liga mempunyai Keuntungan diaudit dan Rugi dan Lembaran Imbangan (audited Profit and Loss Statement and Balance Sheet).

- Tidak


7.Liga mempunyai seorang juruaudit.

- Tidak

8.Setiap kelab mempunyai pegawai media.

- 2012 Tidak,

- 2013 Ada la beberapa kelab yang ada pegawai media yang sepatutnya. Yang lain adalah orang yang sama tapi buat dua tiga kerja serentak.


9.Laporan perlawanan diedarkan kepada media.

- Tidak


10.Semua kelab adalah entiti komersial di bawah undang-undang negara.

- Tidak. Kebanyakan adalah persatuan, kelab di bawah persatuan, tapi bukan entiti komersial.


11.Tiada kelab mempunyai pembayaran tertunggak.

- Tidak, Kelab & Persatuan Negeri ada banyak yang tertunggak bayaran KWSP, cukai pendapatan dan lain2.


12.Pengemukaan kenyataan Untung dan Rugi diaudit dan Lembaran Imbangan Liga badan.

- Tidak


13.Semua kelab mempunyai program pembangunan belia dengan pasukan belia di kelab-kelab atau bergabung dengan kelab-kelab

- Tidak


14.Jurulatih kepala semua kelab memiliki Diploma Lesen Profesional AFC atau lesen setaraf yang diluluskan oleh AFC.

- Tidak, sedang cuba diusahakan oleh FAM.


15.Semua kelab menjalankan aktiviti-aktiviti yang menyumbang kepada masyarakat tempatan dari kampung halaman.

- Tidak, ada yang buat, tapi kebanyakkan tidak berminat dalam aktiviti khidmat masyarakat.

Tanpa Nama berkata...

15 Sebab Liga Malaysia Masih Bertaraf D Di Asia

1.Jumlah pengadil antarabangsa dalam persatuan - Jumlah pengadil FIFA di FAM tahun 2012 tidak mencukupi.

- Jumlah minima adalah seramai 8 orang.


2.Badan yang mengendalikan Liga adalah satu entiti undang-undang yang ditadbir oleh persatuan bola sepak.

-Tidak. Ketika ini FAM yang menguruskan semua. Sepatutnya FAM hanya menjadi badan yang menguatkuasakan undang2, dan pengurusan liga diberikan kepada pihak berkecuali (MSL)


3.Badan yang mengendalikan Liga badan mempunyai struktur pengurusan yang mengawal persaingan, pemasaran, media dan kewangan.

- Tidak. FAM yang mengendalikan semuanya.


4. i) wakil kelab, ii) wakil persatuan bola sepak dan iii) wakil dari pengurusan atasan liga adalah ahli-ahli
tertinggi dalam membuat keputusan badan (jawatankuasa eksekutif) liga.

- Tidak.


5.Kedudukan CEO dalam badan yang mengendalikan liga mesti sepenuh masa.

- Tidak. MSL ketika ini tiada CEO. Apatahlagi MSL ketika ini hanya bertindak selaku badan komersial liga.


6.Liga mempunyai Keuntungan diaudit dan Rugi dan Lembaran Imbangan (audited Profit and Loss Statement and Balance Sheet).

- Tidak


7.Liga mempunyai seorang juruaudit.

- Tidak


8.Setiap kelab mempunyai pegawai media.

- 2012 Tidak,

- 2013 Ada la beberapa kelab yang ada pegawai media yang sepatutnya. Yang lain adalah orang yang sama tapi buat dua tiga kerja serentak.


9.Laporan perlawanan diedarkan kepada media.

- Tidak


10.Semua kelab adalah entiti komersial di bawah undang-undang negara.

- Tidak. Kebanyakan adalah persatuan, kelab di bawah persatuan, tapi bukan entiti komersial.


11.Tiada kelab mempunyai pembayaran tertunggak.

- Tidak, Kelab & Persatuan Negeri ada banyak yang tertunggak bayaran KWSP, cukai pendapatan dan lain2.


12.Pengemukaan kenyataan Untung dan Rugi diaudit dan Lembaran Imbangan Liga badan.

- Tidak


13.Semua kelab mempunyai program pembangunan belia dengan pasukan belia di kelab-kelab atau bergabung dengan kelab-kelab

- Tidak


14.Jurulatih kepala semua kelab memiliki Diploma Lesen Profesional AFC atau lesen setaraf yang diluluskan oleh AFC.

- Tidak, sedang cuba diusahakan oleh FAM.


15.Semua kelab menjalankan aktiviti-aktiviti yang menyumbang kepada masyarakat tempatan dari kampung halaman.

- Tidak, ada yang buat, tapi kebanyakkan tidak berminat dalam aktiviti khidmat masyarakat.

Tanpa Nama berkata...

Dapat elaun rumah rm400 pn ok gak.bkn pe,aku keje bombe ni dah la kene pakse dok kuarters.dah tu ptg rm400(ITP RM275+COLA RM125=RM400)...adoi..umah dah le tggu taun je nk runtuh.ntah hape2 kelas di bg smpai rm400 kena potong..

Tanpa Nama berkata...

ye ke...cakap kosong je

Tanpa Nama berkata...

yang bodohnya cuepacs tolak SBPA. kalau tak gaji kita dah tinggi. presiden cuepacs yang bodoh tolak. sekarang abok pun tarak

Tanpa Nama berkata...

Bodo ko ni..tulis sekali suda la..jgn nk menyemak ssh nk bca ngnog.

Tanpa Nama berkata...

Cuepacs dgr suara puak pemalas markah prestasi 60 sbb tu tolak SPBA.. sbb ada exit policy khas utk puak2 curi tulang tu.

Tanpa Nama berkata...

SPBA???????

Tanpa Nama berkata...


CADANGAN DPD KPPSML(P)

G17 KEBAWAH (SELARAS)
ELAUN COLA= RM450
ELAUN RUMAH = RM250
ELAUN ITKA = RM250

G41 KEBAWAH (SELARAS)
ELAUN COLA= RM450
ELAUN RUMAH = RM300
ELAUN ITKA = RM300

G41
ELAUN COLA= RM450
ELAUN RUMAH = RM550
ELAUN ITKA = RM550

G44
ELAUN COLA= RM450
ELAUN RUMAH = RM750
ELAUN KERAIAN = RM750

G48
ELAUN COLA= RM450
ELAUN RUMAH = RM900
ELAUN KERAIAN = RM900

G52
ELAUN COLA= RM450
ELAUN RUMAH = RM1000
ELAUN KERAIAN = RM1000

G54
ELAUN COLA= RM450
ELAUN RUMAH = RM1200
ELAUN KERIAN = RM1200

KALAU DILULUSKAN SEMUA PA AKAN SENYAP PASAL KOS SARA HIDUP...

SIAPA TAK SETUJU BOLEH TAMBAH LAGI

Tanpa Nama berkata...

setuju.. kalau kerajaan ada wang.
Tapi masalahnya kerajaan tidak mempunyai wang pada masa sekarang dan terpaksa mengurangkan pelbagai subsidi untuk mengelak negara ini dari muflis.. sekian...

Tanpa Nama berkata...

G54

ELAUN COLA= RM450
ELAUN RUMAH = RM1200
ELAUN KERIAN = RM1200
................................

Bos kami 54 ,dia setuju cadangan diatas .......

Dia baru sahaja bawa keluar kereta baru HONDA ELYSION harga RM 240,000 kot .

Elaun baru boleh guna bayar kete!

Tanpa Nama berkata...

G17 KEBAWAH (SELARAS)

ELAUN COLA= RM450
ELAUN RUMAH = RM250
ELAUN ITKA = RM250
................................

Kau G17 sama kite dua , aku N 17

Jumlah elaun kita RM 950 ... Syukur Niamat !

Boleh buat belanja anak - anak ke sekolah !

Kalau boleh cepat sikit sebelum 31 hb.Mei 2014.

Tanpa Nama berkata...

*****"Kebajikan 1.4 juta penjawat awam akan terus dipelihara kata Najib".******
Baguslah kalau kata-katanya itu dikotakan TAPI jangan lupa juga kepada rakyat Malaysia yang selebihnya kerana kebajikan mereka juga perlu dipelihara juga!!!. Akhir-akhir ini rakyat Malaysia yang memenangkan Barisan Nasional dikenakan dengan berbagai-bagai tekanan seperti kenaikan gula, minyak, toll, cukai pintu, GST, elektrik dan sebagainya. Adahkah ini dikatakan kebajikan rakyat dipelihara?

Tanpa Nama berkata...

Kaedah baru menjaga kebajikan rakyat zaman moden; lain drpd yg lain. Gaji rm10 ribu pun tak guna apabila harga barangan asas pun melambung naik. Cuba kita bayangkan kehidupan rakyat yg kais pagi makan pagi, kais petang makan petang ni. Keperitan hidup rakyat ini boleh menjadi bom jangka apabila rakyat hilang kesabaran.

Tanpa Nama berkata...

Kenapa jurutaip ceupacs ni terlalu lalai sgt? Adakah patut ejaan2 mudah pun salah taip, kebajikan menjadi kebajikam. Apa itu 'kebajikam' oi? Kenapa tak edit sblm post? Bahasa jiwa bangsa; tlg jgn cemarinya dgn benda2 remeh.

Tanpa Nama berkata...

Saya setuju tetapi kerajaan akan lingkup manakala para peniaga akan 'menyembelih' penggguna dan rakyat miskin akan terus papa kedana. Entahlah labu labi?

Tanpa Nama berkata...

berkenaan pertukaran skim N1 hingga N10 kepada N11,mengikut ucapan bajet oleh Ybhg PM bahawa setelah pertukaran ke N11 diikuti 2 KENAIKAN GAJI TAHUNAN.Namun sekarang lain pula cerita,mengatakan tiada kenaikan tersebut.Hanya SKIM sahaja bertukar.Apakah makna semua ini.Pihak CUEPACS harus pandang serius perkara ini demi menjaga kebajikan golongan sokongan 2.

Tanpa Nama berkata...

KAIS PAGI MKN PAGI. KAIS PTG MAKAN PTG. CUBA TEST KAIS TGHARI, TENGOK MCM MANA. MUNGKIN HASILNYA LEBIH.

Tanpa Nama berkata...

Ko dan keluarga cubalah dulu. Berani cakap berani cuba; jgn hanya pandai suruh org lain pulak. Hampeh...

Tanpa Nama berkata...

Ni lagi satu kepala butoh-puki.. sekali sudahlah..jangan nak menyemak.. org nak baca pun susah doh.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
sape suruh ko baca kepala butoh pukimak ko..

Tanpa Nama berkata...

Azih Muda dipilih sebagai Presiden CUEPACS yang baharu

KUALA LUMPUR 19 Dis. - Presiden Kesatuan Kebangsaan Pekerja-Pekerja Pihak Berkuasa Tempatan Semenanjung Malaysia (ANULAE), Azih Muda dipilih sebagai Presiden baru Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) untuk sesi 2013-2016.

Beliau yang juga bekas Timbalan Presiden I CUEPACS berjaya menewaskan Presiden Kesatuan Kakitangan Kementerian Pertahanan (KESATRIA), Ahmad Shah Mohd Zain dengan kelebihan 390 undi.

Dalam pemilihan itu Azih mendapat 701 undi manakala Ahmad Shah memperoleh 311 undi.

Keputusan rasmi tersebut diumumkan oleh Pengerusi Jawatankuasa Pengiraan Undi, Borhan Mustafa pada Konvensyen Tritahunan CUEPACS ke-26 di sini hari ini.

Sebelum ini penyandang jawatan, Datuk Omar Osman, 62 telah mengambil keputusan untuk tidak mempertahankan jawatan itu selepas memegangnya lebih tujuh tahun.

Bagi jawatan Setiausaha Agung pula Lok Yim Pheng berjaya mempertahankan jawatan yang disandangnya itu selepas memperoleh undi tertinggi berbanding dua pencabarnya yang lain iaitu sebanyak 604 undi. - UTUSAN ONLINE

ZXR berkata...

Ni lagi satu kepala butoh-puki.. sekali sudahlah..jangan nak menyemak.. org nak baca pun susah doh.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
sape suruh ko baca kepala butoh pukimak ko..

......................................................................

jangan gado-gado, sabo..........


http://uniknya.com/wp-content/uploads/2012/12/124.jpg

ZXR berkata...

Ko dan keluarga cubalah dulu. Berani cakap berani cuba; jgn hanya pandai suruh org lain pulak. Hampeh...


..........................................................................

sabo aje lah sahabat.......

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

berkenaan pertukaran skim N1 hingga N10 kepada N11,mengikut ucapan bajet oleh Ybhg PM bahawa setelah pertukaran ke N11 diikuti 2 KENAIKAN GAJI TAHUNAN.Namun sekarang lain pula cerita,mengatakan tiada kenaikan tersebut.Hanya SKIM sahaja bertukar.Apakah makna semua ini.Pihak CUEPACS harus pandang serius perkara ini demi menjaga kebajikan golongan sokongan 2.

Khamis, Disember 19, 2013 4:23:00 PTG

-------------

wah wah wahhhhhhhh.. senangnya hidup. tak payah sambung belajar, tak payah kpsl, tak payah peperiksaan bagai, senang je nak naik gaji haaa??? dapat nombor gred tu kira ok la tu! balik kampung boleh heboh dengan orang kampung ko dah "naik" 10 anak tangga gred. kah kah. lepastu boleh heboh "aku sekarang PEMBANTU OPERASI". takda lagi dah perkataan AM RENDAH yang bunyinya macam hina sangat tu.

bleh la heboh dgn orang kampung nanti wehhh.. nak gaji lebih? usaha! bukan mengemis je manjang!

FT berkata...

terbela apa jib...yg kamu bagi kenaikan gred & gaji hanya untuk sesetengah gred sahaja. apa citer gred lain.. kami pun ada diploma dan kerja berkaitan teknikal juga...tapi kami diketepikan seperti skim lain atas alasanX2 bodoh dari JPA & SPA... FT yang bengang

Tanpa Nama berkata...

LETAKKAN TARAF DIPLOMA DULU KE TAHAP YG SESUAI..SEKARANG DAH SAMA TARAF DGN SIJIL JE. KE MANA HALA TUJU DASAR DULU NI?? SIKIT LAGI DAH TAK ADA ANAK2 UTK BUAT DIPLOMA... UPM/UITM/UTM DAH BOLEH TUTUP KURSUS2 DIPLOMA..DAH X GUNA. SEBAB SIJIL2 DAH DPT TARAF PENOLONG PEGAWAI/JURUTERA/JURUKUR DLL.

Tanpa Nama berkata...

SIJIL INSTUT PERTANIAN = DIPLOMA PERTANIAN...DAH BOLEH JADI PEN.PEG.PERTANIAN. APA GUNA BUAT DIPLOMA KALAU MCM TU?? GITU JUGA DGN PEN.JURUTERA.. 10-20 TAHUN AKAN DTG, MUNGKIN DAH X ADA LULUSAN DIPLOMA DLM JBTN KERJAAN..TERIMA LA PADAHNYA . KEPUTUSAN ARI NI AKAN BG KESAN D MS DEPAN. UTK BUAT SIJIL INS.PERTANIAN HANYA PERLU 1 KREDIT PRGKT SPM, SDGKAN DIPLOMA 5 KREDIT.. NILAI LA SENDIRI UTK MS DEPAN. X SALAH BG TARAF TINGGI PD LULUSAN IP. TAPI DI MANA NAK LETAK LULUSAN DIPLOMA?? JPA/CUEPACS KENA PIKIR DGN > BAIK LA, KALAUPUN NAK KURANGKAN PENJAWAT AWAM ATAU NAK NAMPAKKAN PA > TERPELIHARA.

Tanpa Nama berkata...

Diharap apa yg dikatakan membela nasib 1.4juta pa diteruskan dan bukan 81 skim saja..

Tanpa Nama berkata...

Kais pagi..makan pagi..kais petang..tak makan malam..

Tanpa Nama berkata...

FT nak bengang knp. Korang datang tggu gaji hari2 pun nak komplein ke?

Tanpa Nama berkata...

Memalukan...kes guru besar di melaka

Tanpa Nama berkata...

Julang lagi perkhidmatan guru lebih2

Tanpa Nama berkata...

Tahniah para guru, jgn endahkan komen2 bodoh kumpulan PA yg gaji tak cukup makan. Dtg bln januari guru2 akan dpt berita baik utk kerana skim gaji bersepadu guru akan dikeluarkan. Besyukur dgn nikmat yg diberi. Biarkan saja gred yg suka irihati dan cemburu dgn cikgu. Tanpa guru huruf A pun mereka tak kenal.

Tanpa Nama berkata...

Malam makan puki dan butoh dlm bilik tidurlah. Apalagi.

Tanpa Nama berkata...

Dasar kerajaan utk memundurkan negara. Lepas ni lepasan SPM pun layak memohon jawatan p & p. Jgn terkejut dan akan menjadi kenyataan. Sijil2 semua akan setaraf diploma dan ijazah termasuk satjana dan phd. Dasar menuju ke arah negara maju.

Tanpa Nama berkata...

Tuan Pengarang;

banyak sgt salah ejaan dlm blog ni, sila perhatikan sebelum papar

Tanpa Nama berkata...

kebajikaM?