SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA TONGGAK KEMAKMURAN NEGARA

17 November 2013

CIVIL SERVANTS TALANTED LOT' GIVE THEM SOME RESPECT

Theantdaily
ShareThis  
Sonia Ramachandran
 
 
 
PETALING JAYA: If there is one thing the Congress of Unions of Employees in the Public and Civil Services (Cuepacs) cannot stomach, it is belittling the civil servants.
Being the national umbrella union body for civil servants, Cuepacs will naturally come to the defence of its 1.2 million members if their capability is not recognised.
So when the government said it is engaging private consultants to carry out certain work ostensibly because the civil servants lack the expertise to do the job, it jolted Cuepacs.
“The nation’s civil servants are a talented lot. They [the government] have to give us a bit of respect,” Cuepacs president Datuk Omar Osman told theantdaily.
He was commenting on a Finance Ministry statement that the capabilities of government researchers are limited with regard to their competency and manpower”, thus the need to engage external government services.
The ministry had revealed the justification for hiring private consultants in a written response to PKR MP Wong Chen in Parliament on Nov 12.
It also revealed that from 2009 to 2013, the government had spent over RM7.2 billion on private consulting firms.
In its reply to Wong, the ministry also reportedly said that despite Putrajaya developing the skills of government researchers and consultants in public universities, the National Institute of Public Administration and many other government agencies and ministries, the capabilities of those produced from these institutions were limited.
Omar is quick to rebut the ministry’s statement.
“We don’t agree with the statement. How can they say something like this?” he said.
He said the government must be absolutely sure the civil servants do not have the expertise needed before engaging private consultants to fill the void.
He pointed out that the government is expecting the same level of expertise from civil servants that they do from private consulting firms, but with drastically different fees or salaries paid to both parties.
He also questioned what the government meant by “capabilities”.
“You have to compare capabilities with salaries. How much does the government pay private consultants and how much do they pay civil servants? A civil servant who is at a director’s level after 30 years of working only draws a salary of about RM15,000 a month.
“You have to compare an apple to an apple. Civil servants are paid so much less than private consultants, but with the same expectations placed upon the former. If you want the same kind of capabilities and commitment, then pay us the same fees you pay private consultants,” said Omar.
Wong had said an average of RM4 million was spent daily, or RM125 million monthly, on private consultants.
The Prime Minister’s Department alone spent RM212.5 million on foreign consultants from 2008 to 2013.
The ministry’s reply said that in 2009, the year Prime Minister Datuk Seri Najib Razak took office, RM1.3 billion was spent on private consultancy services, which then rose to RM1.63 billion in 2010, followed by RM1.8 billion in 2011, RM1.82 billion in 2012 and RM722 million in the 10-month period from January to October this year.CIVIL

341 ulasan:

1 – 200 daripada 341   Terbaru›   Baru»
Tanpa Nama berkata...

TERBAIK CUEPACS, GOOD LUCK

Tanpa Nama berkata...

Yang kedua kali pertama

Tanpa Nama berkata...

Sudah jatuh baru tergadah....ibarat jika lupa seandainya berhasil parutnya bawa kemati kesannya.

Tanpa Nama berkata...

cuepacs semak dulu siapa consultant jangan-jangan pegawai kerajaan juga tapi yang dah PENCEN.

Tanpa Nama berkata...

no.5 yeahhhh

J17 Kontrak berkata...

Pada JPA & SPA... minta pihak tuan, serapkan P.A yang mana gred J17 (kontrak) supaya diserapkan ke perjawatan tetap.

ini adalah kerana J17 kontrak mula menjawat jawatan kontrak ini sejak tahun 2007. Dari tahun 2007 hingga 2013 (sekarang ini), J17 ini masih keadaan yang sama.

Di sini bukan isu tak ada kekosongan jawatan tetap untuk di isi di dalam organisasi, tapi masih ada kekosongan. Jika tiada kekosongan, masakan sepanjang kami berkhidmat, setiap tahun ada pengambilan baru juruteknik J17 tetap. sedangkan kami masih J17 kontrak. Dan kami juga sama-sama pergi temuduga semula jawatan J17 tetap dan melampirkan bersama-sama surat pengesahan ketua jabatan dan juga SKT.

Kelayakan semasa temuduga dahulu, menggunakan sijil/diploma yang sama juga iaitu daripada Politeknik.

Kami yang mana staf kontrak ini punyai keluarga untuk kami sara. Dan ada di antara kami yang sedang dalam PJJ belajar dalam sarjana muda yang mana kami belanja pengajian dengan duit poket sendiri, dan tiada kelayakan bantuan pinjaman JPA (pinjaman boleh ubah).

Andai kami yang J17 kontrak ini ditamatkan kontrak seperti yang termaklum dalam pekeliling baru ini, apalah nasib kami... mungkin terpaksa pulang ke kampung halaman, membawa keluarga... dan menamatkan pengajian sarjana muda...

duduk di KL dah tak mampu... jangankan beli umah yang kami tak dilayakkan untuk pinjaman perumahan kerajaan... nak sewa pun kami belum tentu mampu... kuarters apatah lagi kami boleh dapat...

kami mohonla pihak SPA & JPA pertimbangan untuk kami J17 kontrak ini... kami bukanlah ramai... hanya beberapa orang yang tinggal...

Sekian terima kasih...

Tanpa Nama berkata...

Kami N17 kebawah berharap cuepacs dapat menghantar memorandum kepada JPA supaya gaji skim 17 kebawah disamakan dengan Jusa C memandangkan tugas kami yang berat ini..kami terpaksa menaip surat,mengisi borang,memasukkan surat dalam envelop,letak stem..masa berbual kami juga semakin kurang sekarang..jika dulu,kami dapar berbual 4-5 jam sehari tetapi kini masa berbual kami hanya tinggal 3 jam sahaja..kami juga memohon agar dibenarkan makan kuaci ketika bertugas..ini kerana terdapat komplen dari peniaga bahawa kerani2 sudah lama tidak membeli kuaci dikedai mereka..dikhuatiri pengusaha kuaci akan bangkrap menjelang 2019..

Real N17 berkata...

Tanpa Nama berkata...
Kami N17 kebawah berharap cuepacs dapat menghantar memorandum kepada JPA supaya gaji skim 17 kebawah disamakan dengan Jusa C memandangkan tugas kami yang berat ini..kami terpaksa menaip surat,mengisi borang,memasukkan surat dalam envelop,letak stem..masa berbual kami juga semakin kurang sekarang..jika dulu,kami dapar berbual 4-5 jam sehari tetapi kini masa berbual kami hanya tinggal 3 jam sahaja..kami juga memohon agar dibenarkan makan kuaci ketika bertugas..ini kerana terdapat komplen dari peniaga bahawa kerani2 sudah lama tidak membeli kuaci dikedai mereka..dikhuatiri pengusaha kuaci akan bangkrap menjelang 2019..

Ahad, November 17, 2013 8:02:00 PTG


******************************************************************************************************

apa yang ko merepek labu... tak der kejer lain ker... hantar komen merepek...

baik ko gi tebas rumput lagi baik...

nak kejer buat cara nak kejer, tak mau kejer, sila resign... ramai lagi berduyun² nak apply N17 tu...

Tanpa Nama berkata...

TEMUDUGA TERBUKA POLIS BANTUAN

lihat iklan ini :

http://i.imgur.com/bZ0uRdC.jpg

http://i.imgur.com/ADWkyMJ.jpg

bagi yang berminat. dan berkelayakan...

Tanpa Nama berkata...

Kami N17 kebawah berharap cuepacs dapat menghantar memorandum kepada JPA supaya gaji skim 17 kebawah disamakan dengan Jusa C memandangkan tugas kami yang berat ini..kami terpaksa menaip surat,mengisi borang,memasukkan surat dalam envelop,letak stem..masa berbual kami juga semakin kurang sekarang..jika dulu,kami dapar berbual 4-5 jam sehari tetapi kini masa berbual kami hanya tinggal 3 jam sahaja..kami juga memohon agar dibenarkan makan kuaci ketika bertugas..ini kerana terdapat komplen dari peniaga bahawa kerani2 sudah lama tidak membeli kuaci dikedai mereka..dikhuatiri pengusaha kuaci akan bangkrap menjelang 2019..

Ahad, November 17, 2013 8:02:00 PTG
00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Sepatutnya kita semua bersimpati atas nasib malang rakan-rakan kita dan bukannya membuatkan mereka rugi malah mengaibkan mereka lagi.

Tanpa Nama berkata...

Kami N17 kebawah berharap cuepacs dapat menghantar memorandum kepada JPA supaya gaji skim 17 kebawah disamakan dengan Jusa C memandangkan tugas kami yang berat ini..kami terpaksa menaip surat,mengisi borang,memasukkan surat dalam envelop,letak stem..masa berbual kami juga semakin kurang sekarang..jika dulu,kami dapar berbual 4-5 jam sehari tetapi kini masa berbual kami hanya tinggal 3 jam sahaja..kami juga memohon agar dibenarkan makan kuaci ketika bertugas..ini kerana terdapat komplen dari peniaga bahawa kerani2 sudah lama tidak membeli kuaci dikedai mereka..dikhuatiri pengusaha kuaci akan bangkrap menjelang 2019..

Ahad, November 17, 2013 8:02:00 PTG
00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Sepatutnya kita semua bersimpati atas nasib malang rakan-rakan kita dan bukannya membuatkan mereka rugi malah mengaibkan mereka lagi.

Tanpa Nama berkata...

Salam..
Kepada presiden cuepacs..
Masalah terbaru para guru..
Laptop saya sudah berusia 6 tahun dan bermasalah..
Saya telah membuat tinjauan untuk menaiktaraf (beli baru guna duit sendiri) laptop saya..semasa tinjauan saya,didapati mulai pertengahan tahun 2013, semua kedai komputer tidak berani SAMA SEKALI menginstall perisian tiruan (3rd party) kerana jika di tangkap kedai mereka boleh disaman atau disita atau kedua2nya sekali..secara kebetulan saya bertugas sebagai guru data utk Sistem Maklumat Murid (SMM) yg terpaksa mengunakan perisian ACCESS dibawah microsoft office..untuk perisian microsoft Office basic(word,excel,power point) bernilai RM370 manakala untuk full version microsoft office (word,excel,power point,Access) bernilai RM1100..(semak harga microsoft office di laman web www.microsoft.com.my)ini sangat membebankan kami bagi guru yang sering mengunakan perisian access untuk pengurusan data sekolah..kami mungkin disaman jika mengunakan perisian tiruan..harap presiden cuepacs dapat beri jalan kepada kami..kami juga akan memaklumkan kepada NUTP supaya perkara ini dipanjangkan kepada ketua setiausaha KPM supaya perkara ini dibangkitkan didalam parlimen..suatu mekanisme perlu diwujudkan untuk memudahkan guru menjalankan tugas untuk negara..sekian terima kasih..
Harap maklum
Berkhidmat Untuk Negara
guru Data SMM

Tanpa Nama berkata...

Saya cadangkan gaji guru dinaikkan lagi 2 KGT setiap tahun atau 6 bulan sekali,time based dipendekkan dari genap tahun ke 8 kepada genap tahun ke 5,kuota laluan Fast Track ditambah bilangannya,dan beri elaun khas kepada semua guru-guru diseluruh negara bagi mengurangkan beban mereka..antaranya
elaun guru data
Elaun guru kokurikulum
Elaun guru kemahiran hidup
Elaun guru bahasa.
Elaun guru bio/fizik/kimia
Elaun guru bertugas mingguan
Elaun guru PnP,
Elaun guru kantin
Elaun guru program 3K sekolah
Elaun guru agama
Elaun kelab guru
Dsbnya
Kearah Negara Maju Berpendapatan Tinggi

Tanpa Nama berkata...

apa yang susah sangat ni...tulis panjang jela, gaduh,dengki kat laman web ni...senang cerita kami nak naik elaun je....TOLONGLAH PERJUANGKAN KENAIKKAN ELAUN KAMI.....

Tanpa Nama berkata...

apa guna perunding asing.....ptd kan ada....

Tanpa Nama berkata...

Untuk pengetahuan semua,Saya terpaksa bayar untuk perisian original microsoft office full version untuk dapatkan perisiaan access yg bernilai RM1100..sapa nak tgk resit,saya boleh email kan..boleh claim dgn KPM ker?Klau tak install,cmana nak jalankan tugas pengurusan data murid?saya nak panjangkan perkara ni ke parlimen melalui NUTP..laptop baru saya tak claim lagi..total lebih 3K saya abiskan utk beli laptop..

it berkata...

Tanpa Nama berkata...
Salam..
Kepada presiden cuepacs..
Masalah terbaru para guru..
Laptop saya sudah berusia 6 tahun dan bermasalah..
Saya telah membuat tinjauan untuk menaiktaraf (beli baru guna duit sendiri) laptop saya..semasa tinjauan saya,didapati mulai pertengahan tahun 2013, semua kedai komputer tidak berani SAMA SEKALI menginstall perisian tiruan (3rd party) kerana jika di tangkap kedai mereka boleh disaman atau disita atau kedua2nya sekali..secara kebetulan saya bertugas sebagai guru data utk Sistem Maklumat Murid (SMM) yg terpaksa mengunakan perisian ACCESS dibawah microsoft office..untuk perisian microsoft Office basic(word,excel,power point) bernilai RM370 manakala untuk full version microsoft office (word,excel,power point,Access) bernilai RM1100..(semak harga microsoft office di laman web www.microsoft.com.my)ini sangat membebankan kami bagi guru yang sering mengunakan perisian access untuk pengurusan data sekolah..kami mungkin disaman jika mengunakan perisian tiruan..harap presiden cuepacs dapat beri jalan kepada kami..kami juga akan memaklumkan kepada NUTP supaya perkara ini dipanjangkan kepada ketua setiausaha KPM supaya perkara ini dibangkitkan didalam parlimen..suatu mekanisme perlu diwujudkan untuk memudahkan guru menjalankan tugas untuk negara..sekian terima kasih..
Harap maklum
Berkhidmat Untuk Negara
guru Data SMM

Ahad, November 17, 2013 8:20:00 PTG


******************************************************************************************************

inilah cikgu... gov dah lama sarankan penggunaan Open Source Software yang FREE lagi BEBAS... tapi gigih juga nak gi beli Software Office sampai beribu-ribu ringgit buang duit buat apa... walhal FOSS (Free Open Source Software), lebih stable lagi percuma tak mau gak guna...

http://www.libreoffice.org/

http://www.openoffice.org/product/index.html

benda free similar lagi dengan microsoft office...


Tanpa Nama berkata...

Sama jer naik elaun tak naik elaun..naik elaun barang lagi naik..boleh naik elaun, naikkan elaun rumah RM50 tp dgn syarat minyak naik 30-50sen..

Tanpa Nama berkata...

Cuba ctgk ada ker access dalam open source software pakcik?kalau acess wujud dalam free open source dah lama KPM guna..nak cakap otak jalan dulu bukan mulut..siasat dulu

Tanpa Nama berkata...

Open source software xde high security dan firewall..ini data sulit berkenaan seseorang termasuk gaji,tempat lahir dll..mana bleh guna open source bro..bukan kilang kicap cap mudim..kalau data murid terlepas ke pihak berkenaan..kenapa jabatan pendaftaran negara or atm tak guna open source?ada sebabnya

Tanpa Nama berkata...

Kalau pandai sangat bagi nama,jabatan,jawatan kat sini nanti kami nak panggil ko bagi taklimat dekat JPN?.kami nak tgk tgk hebatnya open source ko tu

Tanpa Nama berkata...

Kalau betul free open source dah lama microsoft bangkrap bro

Tanpa Nama berkata...

Kilang Kicap Cap Mudim kat Jelutung Daerah Pendang. Hebat tuu sahabat Kedah lagiii...Apapun jangan marah nanti kena jual. Puan Penasihat 20%...Apapun juangkan dulu sahabat2 kita yang belum terlaksana kenaikan Gred Mereka....ini betul..betul..bukannya cobaan..

it berkata...

access ada la makcik oiii cuma korang yg out of date... cikgu old skool mcm ni la...

perabih duit gov jer nak claim mcm mcm...

http://portal.mosc.my/

MAMPU drpd JPM tiap-tiap tahun buat exhibition... tp cikgu cikgu ni yg out of date... haiyakkk susah mau cakap kat org tak faham...

yg tahu access from microsoft... kononnya security... yg OS Windows dia pun tak update security... tak payah la sembang pasal security...

close minded puak puak ni...

Tanpa Nama berkata...

Ko kena fikir kenapa amerika cipta free open source? Org tak cerdik jer guna free open source tu..bila free maklum jer la,bila2 masa musuh atau pengintip dari negara luar boleh akses dan collect data secara mudah..ini data peribadi rakyat malaysia termasuk ibu bapa pelajar bro,bukan data hutang along bulan ni brapa..kenapa steven job (apple) dari amerika cipta i-cloud secara percuma utk ios... Ending strory ramai complain data mereka di hacks...gambar2 mereka berada di google..

it berkata...

Tanpa Nama berkata...
Kalau betul free open source dah lama microsoft bangkrap bro

Ahad, November 17, 2013 8:55:00 PTG


bagusla ko slalu bela microsoft... gemuk la puak puak tu monopoli software sorang dia...

suka sangat software enterprise yg tak jamin security...

duk kena kencing slalu dgn puak puak enterprise ni... konon microsoft office terbaik skali...


Tanpa Nama berkata...

Malu la nak minta2 elaun mcm minta sedekah..kami guru dah bersyukur apa yg org bagi

Tanpa Nama berkata...

Abis ko anak melayu apasal tak cipta software sehebat bill gate membina microsoft atau steve job mencipta ios utk apple?

it berkata...

Tanpa Nama berkata...
Ko kena fikir kenapa amerika cipta free open source? Org tak cerdik jer guna free open source tu..bila free maklum jer la,bila2 masa musuh atau pengintip dari negara luar boleh akses dan collect data secara mudah..ini data peribadi rakyat malaysia termasuk ibu bapa pelajar bro,bukan data hutang along bulan ni brapa..kenapa steven job (apple) dari amerika cipta i-cloud secara percuma utk ios... Ending strory ramai complain data mereka di hacks...gambar2 mereka berada di google..

Ahad, November 17, 2013 9:01:00 PTG


betul tak aku cakap org mcm ni otak sempit... sebut open source terus minda fikir sesempit tu...

open source drpd "amerika"? wakakakakakaka... buat lawak betul...

open source software world wide bro... ko kena FAHAM apa itu FREE OPEN SOURCE SOFTWARE...

FREE bukan maksud PERCUMA... tapi BEBAS... walaupun BEBAS tapi di bawah LESEN... tolong baca wahai macha...

haiyaaa narrow minded

Tanpa Nama berkata...

Orang komplain pasal tugas ko komplain pasal elaun..sapa nak layan

it berkata...

Tanpa Nama berkata...
Abis ko anak melayu apasal tak cipta software sehebat bill gate membina microsoft atau steve job mencipta ios utk apple?

Ahad, November 17, 2013 9:06:00 PTG


buat apa nak p cipta lagi sebab OPEN SOURCE COMMUNITY WORLD WIDE dah ada...

COMMUNITY terbuka bro... contribution...

Operating System pun Open Source... Such GNU/LINUX... kalau aku list... jenuh wei... berlambak...

web/portal kerajaan pun guna Open Source... e.g JOOMLA, WORDPRESS, BLOGSPOT...

Web Browse pun Open Source FireFox, Google Chrome...

So... ko fikir fikirkan lah... tanpa sedari... dah lama ko pun sama guna Open Source...

Tanpa Nama berkata...

Tak perlu la meminta2 kerana meminta2 itu sifat yang paling dibenci oleh Nabi Muhammad SAW..gunakanlah tulang 4 kerat jika rasa tak cukup apa yg diperolehi..facebook ada,mudah.com ada,lelong ada..bukan melalak kat sini

Tanpa Nama berkata...

Buat apa gaduh2 pasal software dan biar dia sebagai satu pengajaran supaya ianya tak berulang lagi. Kesian rakan-rakan tuuu yang skim mereka tak naik. Ibarat perpatah melayu diluah mati emak ditelan mati bapa. Kan elok macamtukan Puan Penasihat 20 persen...

Tanpa Nama berkata...

Cakap pandai tapi gaji kecik nak buat apa?masuk angin,keluar asap..

Tanpa Nama berkata...

Aku pun bukan bodoh nak beli software mahal2.. Baik pergi melancong hahaha baik aku suruh technician sekolah aku installkan..apa susah

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Aku pun bukan bodoh nak beli software mahal2.. Baik pergi melancong hahaha baik aku suruh technician sekolah aku installkan..apa susah

Ahad, November 17, 2013 9:19:00 PTG


technician ict duk kencing jer... install yg pirate... pastu gaduh, Vulnerability issue... hakikatnya, dah brp lama skolah duk guna software pirate...

Tanpa Nama berkata...

Teringat hamba semasa melawat kawan di Jepun. Terperanjat apabila Pegawai Pertanian turun petak sawah membuat penyelidikan sedangkan PRA hanya menghulurkan bantuan yang diperlukan. Bayangkan di Malaysia siapa buat penyelidikan dan turun dalam lumpur kotoran......

Tanpa Nama berkata...

Biar pi kerajaan nak guna software pirate ke original ker..kerajaan bnyk duit..kena saman bayar cash bukan ansuran..technician install sudah pi dok dlm makmal komputer sorang2 bersembang dgn dinding..cukup masa balik..tak bcampur dgn PA lain..pastu mula komen gaji org tu tinggi,elaun org ni lebih..dah x bercampur dgn org,lama2 syaitan mula menghasut..lama2 boleh jadi gila

faizal lok berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Tanpa Nama berkata...

Kerajaan buat sesuatu keputusan ada sebabnya..ada jawapannya..kalau kita duduk di tempat dato seri najib, kita akan buat keputusan berdasarkan keperluan,kepentingan bersama..ada sebab hanya 81 skim dinaiktaraf..kita tak perlu pertikai keputusan ketua kita..klau tak puas hati,sampai pencen pun tak abis..nanti kerajaan bagi naik elaun RM50,tahun 2014 minta lagi..contoh paling dekat,tahun 2013 kita dapat 2kgt tp ramai minta elaun lagi..

Tanpa Nama berkata...

Saya sokong...cikgu2 yg tk tau I.t kena masuk kelas I.t...tak tau bertanya..dah di bagitau, jgn nak nyombong yer...

Ahad, November 17, 2013 9:36:00 PTG
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

APA DIPANDANG CANTIKNYA RUPA
BAHASA TIADA DIJUAL BELI

Tanpa Nama berkata...

Kuantan, 4 Dis - Ramai pihak yang menghubungi kami dan terkejut dengan berita seorang pengetua sebuah Sekolah Menengah Agama Pahang ditangkap khalwat dalam sebuah hotel di bandar ini.Paling panas ialah pasangan pengetua berkenaan adalah seorang wanita berbangsa Cina yang dipercayai merupakan seorang GRO. Berdasarkan kepada maklumat dari sumber yang boleh dipercayai, individu terbabit hanya di tukar ke jabatan lain dan tiada tindakan displin mahu pun mahkamah yang dikenakan ke atasnya. Inilah yang mengecewakan ramai pihak sebenarnya.Seorang pegawai kerajaan bergelar "Pengetua Sekolah Agama" ditangkap khalwat dilepaskan daripada hukuman, sedangkan jika ia terkena kepada pegawai bawahan sudah pasti tindakan displin yang tegas termasuk pecat akan dibuat oleh majikannya.Dipercayai, tangkapan berlaku beberapa hari menjelang Hari Raya Aidil Adha yang lalu, namun isu ini sengaja disembunyikan oeh pihak yang berkenaan untuk menutup malu. Seorang pegawai dari Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) mendakwa, kes yang melibatkan lelaki itu bukanah yang pertama kalinya.Sebelum ini beliau juga pernah ditangkap oleh Pegawai Penguatkuasa JAIP ketika sedang asyik bermain "judi siber". Malah, beliau juga telah banyak terlibat dengan kes "pecah amanah" di sekolah lain sebelum diangkat sebagai Pengetua di sekolah agama berkenaan.Senario yang berlaku ini sungguh memalukan jabatan agama di Pahang. Malah, lebih teruk lagi apabila semua pihak termasuk JAIP sendiri tidak mendedahkan berita ini kepada media untuk dijadikan pengajaran kepada pihak lain.Jika ini keadaannya, sudah pasti selepas ini ramai pegawai tinggi kerajaan berani melakukan kesalahan yang sama kerana imej mereka akan dipeliharan oleh jabatan agama bagi mengelakkan malu besar.Soalnya, kenapa Pengetua terbabit boleh terlepas dan hanya mendapat hukuman ringan?.Ditukar jabatan bukanah satu hukuman yag berat jika dibandingkan dengan tindakan displin seperti turun pangkat, tahan gaji atau pun dipecat. Kenapa pegawai berkenaan dilindungi?Inilah yang memusykilkan kita semua sekarang ini. Siasatan yang rapi bagi mengenalpasti individu berkenaan sedang dilakukan melalui sumber dari jabatan berkaitan seperti Jabatan pelajaran Negeri Pahang (JPNP), Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) dan Majlis Ugama Islam Dan Adat Resam Melayu Pahang(MUIP).

Tanpa Nama berkata...

apalah nak jadi..tak habis-habis cikgu-cikgu nie buat perangai.. lantaklah cikgu..

Tanpa Nama berkata...

TALENTED la CUEPACS! bukan TALANTED.

mengeja pun tak pass.

inilah dia kualiti penjawat awam. yang banyak komen dalam ni pun semua mentaliti rendah. takda "TALENT" langsung. sembang macam tin kosong. buat lawak bodoh manjang. selalu merapu. tengok saja la komen2 dalam ni.

Tanpa Nama berkata...

Kerajaan buat sesuatu keputusan ada sebabnya..ada jawapannya..kalau kita duduk di tempat dato seri najib, kita akan buat keputusan berdasarkan keperluan,kepentingan bersama..ada sebab hanya 81 skim dinaiktaraf..kita tak perlu pertikai keputusan ketua kita..klau tak puas hati,sampai pencen pun tak abis..nanti kerajaan bagi naik elaun RM50,tahun 2014 minta lagi..contoh paling dekat,tahun 2013 kita dapat 2kgt tp ramai minta elaun lagi..

Ahad, November 17, 2013 9:37:00 PT
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Apa kelebihan 81 skim ini apakah mereka ini yang selama ini memantapkan pentadbiran dan pengurusan negara hinggakan skim lain dinafikan kenaikan?. Sedangkan islam itu mengajar umatnya berlaku adil. Inilah dikatakan harap pagar pagar makan padi. Rupanya pimpinan CUEPACS penting diri sendiri.......

Tanpa Nama berkata...

KEPADA

Tanpa Nama berkata...

Apa kelebihan 81 skim ini apakah mereka ini yang selama ini memantapkan pentadbiran dan pengurusan negara hinggakan skim lain dinafikan kenaikan?. Sedangkan islam itu mengajar umatnya berlaku adil. Inilah dikatakan harap pagar pagar makan padi. Rupanya pimpinan CUEPACS penting diri sendiri.......

Isnin, November 18, 2013 4:51:00 PG


**************************************************************************************

ini bukan isu kelebihan bagi 81 skim ini sama ada 81 skim ini memantapkan pengurusan negara atau apa apa sahaja.

saban tahun, kita slalu sangat diperhangatkan dengan berita baik buat CIKGU, POLIS & TENTERA. bermacam imbuhan yang kerajaan top up kan buat ketiga-tiga di atas.

Namun baru kali ini kerajaan umumkan buat 81 skim ini... yang cikgu cikgi ni meraung raung memprotes itu ini... padahal sewaktu mereka mengecapi imbuhan kenaikan yang kerajaan top up dulu.

tuduhan anda terhadap cuepacs juga tidak adil. sedangkan anda sendiri tidak tahu hujung pangkal apa itu penambahbaikan skim... dalam minda anda, bila sebut penambahbaikan, maka dari sudut gaji akan bertambah, hakikatnya beban kerja bertambah dan pengecilan jawatan dalam organisasi. dalam erti kata lain, seorang p.a ini kena cover kerja kerja yang lain (multitasking).

jadi kalau nak tuduh, tuduh la ketua jabatan/perkhidmatan anda. sedangkan dia yang tahu beban kerja anda bagaimana. sepertimana 81 skim ini, semua usul melalui ketua jabatan/perkhidmatan masing masing. usul dihantar ke JPA, dan JPA membentangkan kepada PM. dan waran dimasukkan dalam bajet 2014 sbg satu KPI bg transformasi kerajaan.

idea ini bukan drpd cuepacs... sesuka hati hentam cuepacs apa semua... pelik la manusia skrg ini...

Tanpa Nama berkata...

Setiap pemimpin wajib berlaku adil. Kita lihat siapa Onar Osman dan skim apa jenama beliau. Ini jelas terbukti apabila pimpinan cuepacs mementingkan diri mereka sendiri. Kalau lembu perpegang pada talinya dan manusia berpegang pada janjinya.

Tanpa Nama berkata...

KEPADA

Tanpa Nama berkata...
Setiap pemimpin wajib berlaku adil. Kita lihat siapa Onar Osman dan skim apa jenama beliau. Ini jelas terbukti apabila pimpinan cuepacs mementingkan diri mereka sendiri. Kalau lembu perpegang pada talinya dan manusia berpegang pada janjinya.

Isnin, November 18, 2013 6:52:00 PG

**************************************************************************************

ONAR OSMAN patut la salah... Wakakakaka...

yang nak condemn pun eksiden...

gelak lagi skali wakakakakaka...

wakakakaka....

wakakakaka....

Tanpa Nama berkata...

Berbohong ialah sifat mazmumah yang dibenci Tuhan. Orang yang berbohong akan menerima balasan di akhirat. Ingat: Ketika berbohong seluruh isi alam sedang mentertawakan anda kerana mereka tahu anda sedang berbohong. Di akhirat nanti mereka akan menjadi saksi. Sampaikan panca indera kita sendiri menjadi saksi pembohongan kita. Betapa tidak, ketika anda berbohong, kadang-kadang anak-anak kecil pun tahu anda berbohong! Malunya.

Anda masih mahu berbohong dengan manusia? Sedangkan berbohong dengan haiwan misalnya memperolok-olokkannya dengan memberi makanan kemudian tidak memberinya atau memberi makanan palsu dan sebagainya, dilarang Tuhan! Inikan pula berbohong dengan manusia.

Tanpa Nama berkata...

Ceritalah dan jawablah perkara sebenar walaupun pahit untuk ditelan. Anda tidak akan rugi. Jangka panjang orang akan lebih mempercayai anda. Anda tidak perlu untuk mereka-reka sebab. Dengan tidak berbohong anda sedang menanam sifat "ikhlas" dalam jiwa anda. Orang yang ikhlas tidak dapat ditipu oleh syaitan.

Dengan tidak berbohong anda akan menjadi lebih produktif. Minda anda akan menjadi lebih cerah. Begitu juga seri wajah anda. Tenaga kerja anda akan meningkat berkali ganda kerana tidak lagi digunakan untuk mereka-reka helah atau mencari sebab yang tidak wujud.

Tanpa Nama berkata...

Real N17 berkata...
Tanpa Nama berkata...
Kami N17 kebawah berharap cuepacs dapat menghantar memorandum kepada JPA supaya gaji skim 17 kebawah disamakan dengan Jusa C memandangkan tugas kami yang berat ini..kami terpaksa menaip surat,mengisi borang,memasukkan surat dalam envelop,letak stem..masa berbual kami juga semakin kurang sekarang..jika dulu,kami dapar berbual 4-5 jam sehari tetapi kini masa berbual kami hanya tinggal 3 jam sahaja..kami juga memohon agar dibenarkan makan kuaci ketika bertugas..ini kerana terdapat komplen dari peniaga bahawa kerani2 sudah lama tidak membeli kuaci dikedai mereka..dikhuatiri pengusaha kuaci akan bangkrap menjelang 2019..

Ahad, November 17, 2013 8:02:00 PTG

-------------
kah kah kah.. terbaikla real.. mmg betol kadar napsu n17 n22 n26 semakin kendur walopon selepas menggunakan plbagai ransangan sexs dsebabkan x dpt borak dan mengumpat rakan sekerja serta bniaga shakelee, alphalipid, sepanjang hari.. kah kah kah.. lu siotla bro real n17.. buat wa senak perot ketawa bdekah2 pagi2 buta d ofis bersama geng2 W yang lain seluruh negara

Tanpa Nama berkata...

Sudahkah anda lengkapkan SKT akhir tahun... isi bagi lengkap... mana tahu rezeki tahun depan dapat APC 2013.

HRMIS pun ok dah... dulu betul lagging. skrg makin OK...

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

Apa kelebihan 81 skim ini apakah mereka ini yang selama ini memantapkan pentadbiran dan pengurusan negara hinggakan skim lain dinafikan kenaikan?. Sedangkan islam itu mengajar umatnya berlaku adil. Inilah dikatakan harap pagar pagar makan padi. Rupanya pimpinan CUEPACS penting diri sendiri.......
KALAU KO TERMASUK DLM 81 SKIM TU KO TAU LAH APA KEPENTINGAN,KAJIAN DIBUAT SECARA MENYELURUH BRO....

Tanpa Nama berkata...

How dare! Only after billion of dollars gone for consultation job by hiring foreign expertise then u go for local talented civil servant to do it. govt must have a trust on local talented personnel

Tanpa Nama berkata...

How dare u.. talk like that..!!

Tanpa Nama berkata...

Senyap jea cikgu yg selalu menyalak, melancung kot, yeala tue, skg pun dah cuti sekolah, cikgu yg tak boleh menerima kenyataan, kalau kita lihat skg itulah realitinya, murid-murid tak perlu tuisyen di luar sekiranya warga guru bersungguh-sungguh mengajar di sekolah tetapi berlaku sebaliknya cikgu mengajar ala kadar dan lebih kurang, khayal dengan gaji besar, kereta besar, rumah besar dan bini besar.. itulah cikgu P.Ramlee..

Tanpa Nama berkata...

Bising2 tp habuk pun xda baik diam tp dapat mcm2

Tanpa Nama berkata...

Pandai2 la PA uruskan gaji yg diperolehi, nak bayar ansuran kereta,ansuran rumah,duit insuran..rezeki masing2 atas usaha kita zaman lampau..terima kasih kerajaan Malaysia

Tanpa Nama berkata...

Anak2 yg tak pandai atau yg menulis tu yg tak pandai?tepuk dada,tanya selera

Tanpa Nama berkata...

Bising2 tp habuk pun xda baik diam tp dapat mcm2

Isnin, November 18, 2013 8:55:00 PG
(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Itu bagi yang dapat dan bagi tak dapat ????????????

Tanpa Nama berkata...

Tak dapat mintak

Tanpa Nama berkata...

Jangan lah gaduh gaduh..fikirkan rezeki ditentukan Allah Taala..jgn dengki kan org rezeki lebih..post kan berita kena tangkap,salah laku..lagi kita dengki kan org,lg murah rezeki orang tu dan makin sempit rezeki kita..makin tertutup pintu hati majikan nak beri elaun..apa pun terima kasih yg amat sangat kepada dato seri najib

Tanpa Nama berkata...

sy PT N17 kat skolah ditugaskan utk wat kewangan(espkb,epkws,esms,ebil,epenyta gaji & laporan,ebajet,ekwsp)tu baru yg sistem klu yg manual cam pekiraan gaji,surat menyurat bkaitan kew,minit mesy kew,stok,nak g bank masuk byran tambahan lg, tu blm yg pengetua mtk buat itu buat ini..macam2 kena buat,smpai keje PAP pun kena wat bila PAP cuti @ mc...tp klu kita yg cuti @ mc takde plk org yg tlg wat keje kita...sbb tulah tekanan darah makin naik..blk umah pun fikir pasal keje je...

Tanpa Nama berkata...

Jangan lah gaduh gaduh..fikirkan rezeki ditentukan Allah Taala..jgn dengki kan org rezeki lebih..post kan berita kena tangkap,salah laku..lagi kita dengki kan org,lg murah rezeki orang tu dan makin sempit rezeki kita..makin tertutup pintu hati majikan nak beri elaun..apa pun terima kasih yg amat sangat kepada dato seri najib

Isnin, November 18, 2013 9:28:00 PG
(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Jangan kamu jumud, rezeki memang Allah punya tapi ianya tak akan datang bergolek sekiranya tak berusaha mendapatkannya. Memang rezeki akan tertutup jika tak berusaha membuka dan mendapatkannya. Islam itu luas jangan kamu sempitkannya.

Tanpa Nama berkata...

Betol ke niii

Tanpa Nama berkata...

As salam..knp kenaikan pangkat N26 mcm takde keistimewaan drp segi gaji @ penempatan...klu cikgu boleh je kup kat tmpt snd tp klu sokongan mesti kena tfer ke tmpt lain..pastu jauh dr rumah plk tu beza gaji plk tak byk..cth yg penempatan terbaru ni..N26 lantikan bln 10..klu dihintung dgn gaji N22 pencen nnt beza RM20 je..tak untung bg yg lahir pd jan - sept..tak sempat merasa KGT sblm pencen..nape tak ke blkgkan tarikh lantikan spt guru... dah lah guru bila naik gred semua beubah..gaji,itka,itp.. skali dpt tunggakan beribu-ribu.. Atas dasar apakah kenaikkan pangkat N22/N26...knp x ikut time base mcm guru..

Tanpa Nama berkata...

Persoalannya mengapa 81 skim sahaja yang CUEPACS kemuka kepada pihak berwajib dalam kenaikan skim baru-baru?. Permasalahan kenapa prinsip dan hala tuju perjuangan kesatuan telah dinodai oleh kepimpinan Cuepacs?. Apakah selama ini hanya 81 skim ini saja berbakti kepada Negara?. Mengapakah presiden dan kumpulan berapi-berapi melobi dan berjanji semasa pemilihan pemimpin Cuepacs bahawa mereka akan memperjuangkan kesejahteraan semua PA tanpa ada prejudis?.

Ingat kalangan pimpinan Cuepacs hidup seperti pokok kelapa semuanya berjasa. Bila buah muda berjasa untuk meminumnya, bila sudah tua dan masak lagi banyak jasanya. Sepatutnya kalangan pemimpin Cuepacs terutama Presiden diawal sungguh hebat perjuang untuk kesejahteraan PA. Rupa-rupa bila meningkat usia dan lebin matang mula mengeluarkan belangnya yang selama ini dipendam untuk kepentingan mereka dan diri sendiri sehingga lupa pada janji-janjinya. Ini padahnya manusia akan mula lupa bila beliau sudah mendapat kuasa, pangkat, nama dan wang . Jangan hanya hebat didunia saja kerana ianya hanya pinjaman sementara dan yang diakhirat kelak penyudahnya.

Tanpa Nama berkata...

Janganlah menuding cuepacs kerana mereka berhabis2san berjuang untuk kita cuma kita tak tahu..kasihan la cuepacs kerana siang malam bertungkus lumus untuk kita..terima kasih cuepacs,JPA dan dato seri najib serta sesiapa yg terlibat dalam usaha memajukan tema rakyat berpendapatan tinggi..i love BN forever

Tanpa Nama berkata...

Semoga dato seri najib dan datuk omar panjang umur semoga kami dapat merasa nikmat dunia dan nikmat akhiri

Tanpa Nama berkata...

harap kita lebih terbuka dalam membawa/memperjuangkan isu-isu berkaitan skim perkhidmatan dan kebajikan penjawat awam..setiap wakil adalah terdiri dari kalangan PA yg mempunyai skim perkhidmatan mereka sendiri..jangan hanya berjuang utk skim perkhidmatan masing-masing saje..kite sebenar nyer wakil yg membawa mandat dari semua klasifikasi skim yg ada..
jangan gunakan flatform ini utk kependingan peribadi..sekadar renungan utk kepentingan bersama..


dr: kassim selamat

Tanpa Nama berkata...

harap kita lebih terbuka dalam membawa/memperjuangkan isu-isu berkaitan skim perkhidmatan dan kebajikan penjawat awam..setiap wakil adalah terdiri dari kalangan PA yg mempunyai skim perkhidmatan mereka sendiri..jangan hanya berjuang utk skim perkhidmatan masing-masing saje..kite sebenar nyer wakil yg membawa mandat dari semua klasifikasi skim yg ada..
jangan gunakan flatform ini utk kepentingan peribadi dan tanpa prejudis terhadap mana klasifikasi skim perkhidmatan yg ada..sekadar renungan utk kepentingan bersama..


dr: kassim selamat

Tanpa Nama berkata...

Kami juruteknik FT17 menyusun sepuluh jari tangan ingin memohon gaji kami di naikkan ke tahap paling tinggi dikalangan PA..kami pandai cakap tentang komputer dan mesin taip..cuma kami malas nak tunjuk ja sebab kami nak gaji tinggi dulu..kami boleh buka dan pasang komputer kemudian on kan..kami pandai install..dan mcm2 pandai lg la kami ni

Tanpa Nama berkata...

Ishh...ishhh..ishhh...patut laaa....

Tanpa Nama berkata...

hasil kajian aku kepada blog cuepacs ni mendapati:


1. 90% penjawat awam hanya suka dengan topik berkaitan naik gaji, naik elaun, naik pangkat free
2. 90% penjawat awam lemah bahasa inggeris. sebab tu apabila topik bahasa inggeris, ramai yang patah jari.
3. 90% penjawat awam yang masuk dalam blog ni adalah DG dan J. apabila keinginan tembolok mereka sudah dipenuhi, maka mereka berhenti menyalak dalam ni. pulak tu sekarang ni musim cuti sekolah. jadi mereka yang menjadi guru yang "banyak masa terluang di dalam bilik guru" menggunakan talian internet pejabat untuk menyalak dalam blog ni. bila cuti sekolah? mereka ini hilang.
4. 90% penjawat awam bukan kategori yang mempunyai BAKAT atau dalam bahasa inggerisnya TALENT. sebab tu mereka patah jari dan mati akal apabila topik sebegini wujud.
5. 90% penjawat awam yang KOMEN DALAM NI semuanya tak faham bahasa. topik berkaitan dengan TALENTED, tetapi mereka yang lemah daya berfikir ini pegi sembang pasal GAJI, KONTRAK SERAP JADI TETAP.
6. 90% dari kategori di atas sepatutnya ditamatkan sahaja dari perkhidmatan sebab membazir sumber tenaga manusia. dicadangkan supaya kerajaan wujudkan semula konsep "EXIT POLICY" dalam sistem saraan akan datang.

Tanpa Nama berkata...

kepada kerajaan malaysia
Kami skim 17 kebawah terlalu tertekan dgn situasi sekarang ini..pendapatan yg kami perolehi terlalu tiada nilai..gaji kami hanya untuk keperluan asas sahaja..nak makan mcdonald atau kfc jgn harap lah..dapat ambik bau pun kira syukur..hujung minggu duduk dirumah sbb tiada duit nak bawa anak jalan2..anak2 plak asyik bertanya,ayah bila nak ke lego land..kawan2 semua dah pegi..saya hanya memandang lantai sambil menyapu air mata yg meleleh keluar..saya rasa tiada guna saya menjadi manusia lagi..biar la sy menjadi laptop atau kedai runcit dapat juga berjasa kepada manusia..alamak boss datang jumpa lagi

Tanpa Nama berkata...

Ko tu yg patut org pertama terima exit policy..xde org nak peduli kan ayat2 ko..syok sendiri je lebih..masuk bakul angkat sendiri lepas jatuh bergolek masuk longkang..

Tanpa Nama berkata...

Kajian lawak...buat penat aku baca. Hampeh!

Tanpa Nama berkata...

rezeki anak2 tahun 2014....terbaik ler CUEPACS

Tanpa Nama berkata...

YANG DOK FOLLOW DALAM BLOG INI HANYA 1% DARI PENJAWAT AWAM,JADI 90% DARI 1% LA.....BKN NYER RAMAI PON HE HE HE....

Tanpa Nama berkata...

YANG DOK FOLLOW DALAM BLOG INI HANYA 1% DARI PENJAWAT AWAM,JADI 90% DARI 1% LA.....BKN NYER RAMAI PON HE HE HE....

Tanpa Nama berkata...

YANG DOK FOLLOW DALAM BLOG INI HANYA 1% DARI PENJAWAT AWAM,JADI 90% DARI 1% LA.....BKN NYER RAMAI PON HE HE HE....

Tanpa Nama berkata...

apa dia cakap?

Tanpa Nama berkata...

dlm blog cuepacs ni boh p la tajuk apa pun bkn nk baca sgt masing2 dh ada paendapat apa yg nk ditulis terutama berkaitan gaji n elaun

Tanpa Nama berkata...

pegawai imigresen rasuah beratus-ratus ribu sehari..benarkan pendatang masuk melalui klia/lcct...ada keluar dalam berita harian...ada baca tak?

Tanpa Nama berkata...

WORTH TO UPGRADE CIVIL SERVANT CATEGORY N/W32 & N/W36 WHO HAVE DEGREE AND EXPERIENCES TO N/W41 IN ORDER FOR TRANSFORMATION OF EDUCATED CIVIL SERVICE BY 2014 IN ORDER TO ACHIVE HIGH INCOME & ADVANCED NATION

Tanpa Nama berkata...

pasal J, G dll yg jumud pasal sijil poli ni aku kesian la. cuba korg banding dulu N11 jumud jadi N17 kerani dekat 3000 org terlibat. diaorg untung jumud n post jawatan/waran memang diwujudkan. tapi J17 yang dijumud ni post KUP je. pah dinaik JA29 nt diorg akan isi post J29 yang masih kosong sume. katakanlah ada berapa ribu je sume JKR JPS n jbtn terlibat. yg lain akan KUP n diaorg pencen nanti sume post hilang. benar sian kita xnampak JPA nak kecikkan PA terutama PJ n dengan jumud JT dan naik PJ tapi post/waran xde benar kita dah rugi 40000ribu post PA yang melibatkan JT. maknenye selagi JPA xbuat waran PJ kes JT naik ni sapai akan dtg kita kerugian post untuk masuk jadi PA. jadi jgn la kutuk J17. sama-sama rugi benar. tambah akan dtg xde dh budak leh mohon JT

Cicit Saudara Mat Kilau berkata...

AKU BENCI PENJAJAH INGGERIS!

Tanpa Nama berkata...

P.Ramli jalan kaki bos....hahah

Tanpa Nama berkata...

KEPADA

Tanpa Nama berkata...
Persoalannya mengapa 81 skim sahaja yang CUEPACS kemuka kepada pihak berwajib dalam kenaikan skim baru-baru?. Permasalahan kenapa prinsip dan hala tuju perjuangan kesatuan telah dinodai oleh kepimpinan Cuepacs?. Apakah selama ini hanya 81 skim ini saja berbakti kepada Negara?. Mengapakah presiden dan kumpulan berapi-berapi melobi dan berjanji semasa pemilihan pemimpin Cuepacs bahawa mereka akan memperjuangkan kesejahteraan semua PA tanpa ada prejudis?.

Ingat kalangan pimpinan Cuepacs hidup seperti pokok kelapa semuanya berjasa. Bila buah muda berjasa untuk meminumnya, bila sudah tua dan masak lagi banyak jasanya. Sepatutnya kalangan pemimpin Cuepacs terutama Presiden diawal sungguh hebat perjuang untuk kesejahteraan PA. Rupa-rupa bila meningkat usia dan lebin matang mula mengeluarkan belangnya yang selama ini dipendam untuk kepentingan mereka dan diri sendiri sehingga lupa pada janji-janjinya. Ini padahnya manusia akan mula lupa bila beliau sudah mendapat kuasa, pangkat, nama dan wang . Jangan hanya hebat didunia saja kerana ianya hanya pinjaman sementara dan yang diakhirat kelak penyudahnya.


Isnin, November 18, 2013 12:48:00 PTG


***********************************************************************************************************************

CUEPACS mana ada kemukakan kepada pihak berwajib (JPA)... semua tu tidak benar...

yang kemukakan hanya drpd kesatuan drpd gred masing masing. kepada ketua perkhidmatan/ketua jabatan. seterusnya ke JPA... JPA ke JPM... JPM ke KABINET... dan seterusnya...

CUEPACS hanyalah bab bab elaun, Bonus, Duit Raya, bla bla jer...

sedar tak dari dulu smpi skrg itu jer... yang lain lain mana ada...

Tanpa Nama berkata...

KINI SUDAH TERANG LAGI TERSULUH DAN BUKTI YANG PALING NYATA DIMANA PERHATIAN PIMPINAN CUEPACS SEBAGAI KETUA PENGHUBUNG YANG MEREKA MENAWARKAN DIRI DAN MEMPROMOSI SERTA MENJUAL KEBOLEHAN MEREKA BAGI MENAGIH SIMPATI BELAS EHSAN AGAR MEREKA DIUNDI BAGI MEMIMPIN KUMPULAN PELAKSANA SECARA ADIL DAN SAKSAMA.

PADA PERMULAAN KIYA LIHAT PIMPINAN KEBOLEHPERCAEYAAN. TETAPI SETELAH MEREKA MENDAPAT SEMUA KEMUDAHAN SEBAGAI KETUA SEPERTI PEMBAYARAN YANG SANGAT LUMAYAN, GELARAN DAN KETUA PERUBAHAN KIAN MENDADAK HALATUJU PIMPINAN CUEPACS BERALIH ARAH CONDONG MENGHALA KEPENTINGAN MEREKA DAN MELUPAI ASAL PERJANJIAN PERJUANGAN UNTUK MEMERTABATKAN SEMUA SKIM TOTAL.

TERUS TERANG DAN SECARA JUJUR PEMIMPIN TERTINGGI SEPERTI PM TIDAK MENGETAHUI BAHAWA 81 SKIM YANG DIPOHON OLEH PIMPINAN CUEPACS HANYALAH KEPENTINGAN MEREKA DAN BUKANNYA MERANGKUMI SEMUA SKIM DALAM KUMPULAN SOKONGAN. SELAKU PM BELIAU MEMBERI MANDAT KEPADA PIMPINAN CUEPACS DAN JPA MEMBERI KATA PUTUSNYA DALAM HAL INI. HAKIKATNYA INI SATU PEMBOHONGAN DAN SATU PERANIYAAN BAGI SKIM LAIN YANG SEPATUTNYA SAMA-SAMA MERASAI KENAIKAN SKIM.

APABILA DILIHAT KENAIKAN SKIM TERKINI GRED GAJI PAP KINI HAMPIR SETARAF DENGAN GAJI PEMBANTU TADBIR OPERASI N17.SEDANGKAN SKOP DAN BEBANAN TUGAS SERTA TANGGUNGJAWAB N17 TERLALU BERAT DAN MALAH TERPAKSA MENGHARUNGI BERBAGAI-BAGAI BEBANAN TUGAS TERMASUK BEBERAPA JABATAN AUDIT SEPERTI JABATAN AUDIT NEGARA, AUDIT DALAMAN, AUDIT SIRIM, AUDIT JABATAN DAN BANYAK LAGI.

APAKAH RASIONAL PIMPINAN CUEPACS DAN JPA YANG HANYA BUAT ENDAH DAN TAK ENDAH ATAU MELIHAT SEBELAH MATA KUMPULAN INI. BILA BERBICARA SOAL KENAIKAN BANYAKLAH INSAN KEPALSUAN MENGATAKAN ITU SEMUA REZEKI ALLAH TAALA KEPADA MEREKA. HAKIKATNYA BANYAK KATEGORI REZEKI SAMAADA HALAL ATAU HARAM. HASIL MENCURI, MENIPU,MERAMPAS, MEMAKSA JUGA KATEGORI REZEKI.
BENARLAH SEBAGAIMANA JUNJUNGAN NABI MUHAMMAD SAW YANG MENCERITAKAN DIAKHIR ZAMAN BANYAK BERLAKUNYA PENINDASAN, SALAH GUNA KUASA, PENIPUAN, LAKONAN UNTUK KEPENTINGAN DIRI DAN BANYAK LAGI.

Tanpa Nama berkata...

KINI SUDAH TERANG LAGI TERSULUH DAN BUKTI YANG PALING NYATA DIMANA PERHATIAN PIMPINAN CUEPACS SEBAGAI KETUA PENGHUBUNG YANG MEREKA MENAWARKAN DIRI DAN MEMPROMOSI SERTA MENJUAL KEBOLEHAN MEREKA BAGI MENAGIH SIMPATI BELAS EHSAN AGAR MEREKA DIUNDI BAGI MEMIMPIN KUMPULAN PELAKSANA SECARA ADIL DAN SAKSAMA.

PADA PERMULAAN KITA LIHAT PIMPINAN KEBOLEHPERCAYAAN. TETAPI SETELAH MEREKA MENDAPAT SEMUA KEMUDAHAN SEBAGAI KETUA SEPERTI PEMBAYARAN YANG SANGAT LUMAYAN, GELARAN DAN KETUA PERUBAHAN KIAN MENDADAK HALATUJU PIMPINAN CUEPACS BERALIH ARAH CONDONG MENGHALA KEPENTINGAN MEREKA DAN MELUPAI ASAL PERJANJIAN PERJUANGAN UNTUK MEMERTABATKAN SEMUA SKIM SECARA TOTAL.

TERUS TERANG DAN SECARA JUJUR PEMIMPIN TERTINGGI SEPERTI PM TIDAK MENGETAHUI BAHAWA 81 SKIM YANG DIPOHON OLEH PIMPINAN CUEPACS HANYALAH KEPENTINGAN MEREKA DAN BUKANNYA MERANGKUMI SEMUA SKIM DALAM KUMPULAN SOKONGAN. SELAKU PM BELIAU MEMBERI MANDAT KEPADA PIMPINAN CUEPACS DAN JPA MEMBERI KATA PUTUSNYA DALAM HAL INI. HAKIKATNYA INI SATU PEMBOHONGAN DAN SATU PERANIYAAN BAGI SKIM LAIN YANG SEPATUTNYA SAMA-SAMA MERASAI KENAIKAN SKIM.

APABILA DILIHAT KENAIKAN SKIM TERKINI GRED GAJI PAP KINI HAMPIR SETARAF DENGAN GAJI PEMBANTU TADBIR OPERASI N17.SEDANGKAN SKOP DAN BEBANAN TUGAS SERTA TANGGUNGJAWAB N17 TERLALU BERAT DAN MALAH TERPAKSA MENGHARUNGI BERBAGAI-BAGAI BEBANAN TUGAS TERMASUK BEBERAPA JABATAN AUDIT SEPERTI JABATAN AUDIT NEGARA, AUDIT DALAMAN, AUDIT SIRIM, AUDIT JABATAN DAN BANYAK LAGI.

APAKAH RASIONAL PIMPINAN CUEPACS DAN JPA YANG HANYA BUAT ENDAH DAN TAK ENDAH ATAU MELIHAT SEBELAH MATA KUMPULAN INI. BILA BERBICARA SOAL KENAIKAN BANYAKLAH INSAN KEPALSUAN MENGATAKAN ITU SEMUA REZEKI ALLAH TAALA KEPADA MEREKA. HAKIKATNYA BANYAK KATEGORI REZEKI SAMAADA HALAL ATAU HARAM. HASIL MENCURI, MENIPU,MERAMPAS, MEMAKSA JUGA KATEGORI REZEKI.

BENARLAH SEBAGAIMANA JUNJUNGAN NABI MUHAMMAD SAW YANG MENCERITAKAN DIAKHIR ZAMAN BANYAK BERLAKUNYA PENINDASAN, SALAH GUNA KUASA, PENIPUAN, LAKONAN UNTUK KEPENTINGAN DIRI DAN BANYAK LAGI.

Tanpa Nama berkata...

Mcm best atau macam bagis sgt tech ni

Tanpa Nama berkata...

CUEPACS adalah kesatuan yg terbaik didunia..semua skim DG sayangkan cuepacs dunia akhirat..klau jumpa geng2 cuepacs, ckplah nk makan apa,nk baju apa,seluar apa no hal la kami bleh bagi..kami anggap cuepacs VVIP dlm nutp..skim gaji guru bersepadu adalah yg terbaik untuk guru2 lebih rajin berkerja..

Tanpa Nama berkata...

Keadilan sosial adalah sesuatu yang menuntut setiap individu dalam suatu kumpulan agar dapat hidup secara terhormat tanpa ada tekanan dan halangan serta mampu memanfaatkan kemampuan sesuai dengan apa yang berfaedah bagi diri dan orang lain sehingga boleh berkembang secara kolektif. Keadilan global ialah prinsip utama sebagai landasan ditegakkannya hubungan antara kaum Muslim dan bukan-Muslim.
Agama Islam meletakkan aspek keadilan pada kedudukan yang sangat tinggi dalam sistem perundangannya. Tiada bukti keadilan yang begitu kompleks, kecuali dalam ayat Al-Quran. Dari situ, jelas kiranya kedudukan prinsip keadilan dalam Islam.
ALLAH berfirman yang bermaksud: “Wahai orang beriman! Hendaklah kamu semua sentiasa menjadi orang yang menegakkan keadilan kerana Allah, lagi menerangkan kebenaran dan jangan sekali-kali kebencian kamu terhadap sesuatu kaum itu mendorong kamu kepada tidak melakukan keadilan. Hendaklah kamu berlaku adil (kepada sesiapa juga) kerana sikap adil itu lebih hampir kepada takwa. Dan bertakwa kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mengetahui dengan mendalam akan apa yang kamu lakukan.” (Surah Al-Maidah, ayat 8)
5

Tanpa Nama berkata...

Untung la korang cikgu..kerajaan bela sampai gemuk..service 8 tahun gaji dah hampir 5k..service16 tahun gaji dah hampir 8k..service 25 tahun gaji dah 13k..kalau laki cikgu bini cikgu service 25 tahun income bulanan tak cecah RM26k?????? Tak percaya tgk tangga gaji guru......DG44 brapa,DG48 brapa..DG52 brapa....cmana ni kerajaan?????????????????? Skim lain papa kedana???????????????korang pergi sekolah tgk cikgu2 pakai kereta apa skrang????cikgu baru 1 tahun posting dah pakai vios,honda city klau dah lama skit mula pakai 2.0 keatas kebanyakkannya..cikgu terlampau mewah sampai penjawat awam lain x dpt rasa langsung.......ini kah yg dikatakan negara berpendapatan tinggi atau negara cikgu berpendapatan tinggi???????

Tanpa Nama berkata...

Ketua / pemimpin yang sombong.

Sifat sombong adalah satu sifat yang amat dimurkai oleh Allah S.W.T. Tiada sebab manusia mesti sombong kerana sesuatu kekuasaan dan kekayaan kerana semuanya adalah milik Allah. Bila-bila masa sahaja Allah boleh menarik kesemua itu.

Dari Abdullah bin Mas'ud dari Nabi s.a.w., bahawasanya baginda bersabda yang bermaksud, "Tidak akan masuk syurga orang yang di dalam hatinya terdapat sebesar biji sawi dari kesombongan."
Salah seorang berkata, "Sesungguhnya ada orang yang menyukai baju dan sandal yang bagus."
Rasulullah S.A.W. bersabda yang bermaksud, "Sesungguhnya Allah itu Maha Indah dan mencintai keindahan. Sombong adalah menolak kebenaran dan meremehkan manusia."
(Hadis Riwayat Muslim)

Seorang ketua atau pemimpin tidak seharusnya dia bersifat sombong kerana tugas untuk memimpin adalah satu amanah bukan satu keistimewaan dan boleh bermegah-megah.

Begitu juga orang atasan tidak sepatutnya merasa sombong bila melihat orang bawahan. Mereka merasakan usaha mereka menjadikan mereka berjaya sedangkan orang bawahan adalah orang yang bodoh dan malas berusaha.

Firman Allah S.W.T. maksudnya : "Sesungguhnya Qarun adalah daripada kalangan kaum Musa. Namun dia bertindak melampaui batas terhadap mereka dan Kami telah anugerahkan kepadanya perbendaharaan harta yang kunci-kuncinya sungguh berat dipikul oleh sejumlah orang yang kuat-kuat. (Ingatlah) ketika kaumnya berkata kepada beliau, 'Janganlah kamu terlalu bangga, sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang terlalu membanggakan diri (sombong)' ” (Surah al-Qashash ayat 76)

Firman-Nya lagi yang bermaksud : "Dan (juga) Qarun, Firaun dan Haman. Sesungguhnya telah datang kepada mereka Musa dengan segala mukjizat yang jelas sebagai bukti kenabiannya , namun mereka tetap takabbur di muka bumi dan mereka tidak terlepas daripada azab perit Allah Taala".
(Surah al-Ankabut ayat 39).

Jauhilah sifat sombong kerana sifat ini akan menjadikan seseorang termasuk di dalam golongan ketiga akan masuk neraka tanpa hisab.

Tanpa Nama berkata...

Copy kt mana ni??

Tanpa Nama berkata...

Copy kt mana ni??
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Inilah manusia cacai pengngkat najissssssssssssssssssssss
Baginya semua copy saja dalam otak dan masih jumud selama-lamanya...

Tanpa Nama berkata...

Yer betul sy kerani sekolah gred W17 buat gaji guru akui kenyataan diatas..guru2 yg baru service 10 tahun gaji dah 5k keatas..20 tahun service gaji dah rm8k dan 25 tahun service gaji diorg dah cecah 10k keatas ...kalau husband dan wife adalah guru, normally pendapatan bulanan lebih RM10000/bulan...cikgu sekarang dah terlalu mewah.....pakai kereta import 3-4 tahun tukar baru adalah budaya guru...rumah 2-3 biji...tanah dan duit simpanan berkepul2....what happen ni di kalangan penjawat awam??? Guru terlalu di belai,diberi kasih sayang dan di layan permintaan mereka tetapi kakitangan awam lain dilayan mcm anak tiri jerrrrtrr

Tanpa Nama berkata...

Betul aku tgk adik aku cikgu baru service 4 tahun gaji dan elaun dia dah 4k..klau service 10 tahun mmg lagi tebal poket..aku ni juruteknik FT17 cabuk jer..sedih kenang nasib aku..x saper pandang aku..balik raya kalau collect apa2 diorg x minta dgn aku sbb tahu aku gaji kecik dan ada anak lagi..tjuruteknik duduk rumah flat jer la makan ala kadar...huhuhu

Tanpa Nama berkata...

Kelayakkan asas untuk menjadi guru kementerian pelajaran malaysia
Mendapat 8A sekurang2nya dalam Sijil Pelajaran Malaysia
Pernah memberi sumbangan di peringkat negeri atau negara
Mmg susah nak jadi cikgu lepas ni
So padan la gaji diorang tinggi
Kita yg tak tahu apa2 jgn komen yer

Tanpa Nama berkata...

Patut la pensyarah-pensyarah mula bising skrang gaji cikgu lagi tinggi dari gaji pensyarah..

Tanpa Nama berkata...

Ya ka gaji cikgu tinggi sekali????jauh beza dgn aku weii...mcm bangsawan dgn petani jerrrr yubbb...

Tanpa Nama berkata...

Perghhhhh cikguuuu.....!!!!!!!tahniah laaaa cuepacs......................give me five cuepacs....,.,,.,,,aku xde lasaaaa sampai mati laaaa....nasib ada brim..bleh buat beli kain kapan klau aku mati nnti...saving habuk pun xde...penat ambik diploma jer gred FT17

Tanpa Nama berkata...

Perghhh ayat bro mcm kafir jer....ni mesti FT17 ni yg minta sama dgn skim J17..jgn mcm mi bro nnti lama2 bleh mental lu.....gua tgk lu pun mcm dah ada tanda2 mental

Tanpa Nama berkata...

Tahniah la cikgu!!!l 1 juta like dari PA

Tanpa Nama berkata...

Kelayakkan asas untuk menjadi guru kementerian pelajaran malaysia ..Mendapat 8A sekurang2nya dalam Sijil Pelajaran Malaysia ..Pernah memberi sumbangan di peringkat negeri atau negara ..Mmg susah nak jadi cikgu lepas niSo padan la gaji diorang tinggiKita yg tak tahu apa2 jgn komen yer

LANCAU.. KEPALA BAPAK KAU.. boleh blaahh..kami tgk cikgu-cikgu nampak tongngong dan bahlul jea,
berlambak cikgu lepasan kursus dalam cuti, (KDC) ambik kos welding(kemahiran hidup), dan apa-apa kos yg tak ada diuniversiti, sengaja diwujudkan utk upgred gred guru, bagi mereka yg tak cermerlang tak terpilih berkerja di petronas, sime darby, valliram, air asia, mulalah pilih guru masuk kpli, dah menggangur sekian lama, mintak kerja sana-sini tak dapat, terpaksa pilih guru, setahun masuk kpli, mengajar pun hancur sebab tak minat mengajar.. kejar gaji masuk setiap bulan.. lahirlah guru tak ada kualiti dan intergriti, itu timbul bermacam-macam kes masuk paper. sudahlah kalau nak mengampu tue tengok-tengok sikit la..

Tanpa Nama berkata...

Tak perlu mencarut dalam blog ni..mcm xde agama...tunjukkan buku bank ko aku nak tgk brapa saving ko....sebab tu ko mencarut2 sebab ko xde saving,buku bank ko satu pun xde sbb bank terminate sbb x penah ada duit masuk...ko makan pun tulis buku..hujung bulan tinggal 20 sen...sbb tu ko maki hamun guru sbb ko cemburu

Tanpa Nama berkata...

Dah mcm mental mamat ni...mesti hutang bank rakyat rapat dinding ni..tak pernah org mencarut dlm blog ni...tu la dik lain kali nak hutang bank rakyat tanya org2 lama dulu....duit abis harga barang naik....maggie cap vick pun naik 40 sen dik oi

Tanpa Nama berkata...

LANCAU.. KEPALA BAPAK KAU.. boleh blaahh..kami tgk cikgu-cikgu nampak tongngong dan bahlul jea,
berlambak cikgu lepasan kursus dalam cuti, (KDC) ambik kos welding(kemahiran hidup), dan apa-apa kos yg tak ada diuniversiti, sengaja diwujudkan utk upgred gred guru, bagi mereka yg tak cermerlang tak terpilih berkerja di petronas, sime darby, valliram, air asia, mulalah pilih guru masuk kpli, dah menggangur sekian lama, mintak kerja sana-sini tak dapat, terpaksa pilih guru, setahun masuk kpli, mengajar pun hancur sebab tak minat mengajar.. kejar gaji masuk setiap bulan.. lahirlah guru tak ada kualiti dan intergriti, itu timbul bermacam-macam kes masuk paper. sudahlah kalau nak mengampu tue tengok-tengok sikit la..

######################################################################

ooooonnngggg..... tegedek kedek.....onggggggggg....tegedekkkkk gedeeeeekkkkkkkkkk......oooooonnnnnggggg degedekkkkkkk....wong wong wong.......degedekkkkkk gedddddeeeeeekkkkk.....uonnnngggg.......gedekkkkkkk.......

Tanpa Nama berkata...

KEPADA

Tanpa Nama berkata...
Betul aku tgk adik aku cikgu baru service 4 tahun gaji dan elaun dia dah 4k..klau service 10 tahun mmg lagi tebal poket..aku ni juruteknik FT17 cabuk jer..sedih kenang nasib aku..x saper pandang aku..balik raya kalau collect apa2 diorg x minta dgn aku sbb tahu aku gaji kecik dan ada anak lagi..tjuruteknik duduk rumah flat jer la makan ala kadar...huhuhu

Isnin, November 18, 2013 7:05:00 PTG


****************************************************************************************************************************

Jangan mcm tu wahai saudara ku juruteknik komputer FT17...

semua yang berlaku ni Sunnatullah... ketetapan Allah...

kita sebagai hamba Allah, perlu usaha dan apa yang kita usaha itulah yang kita kecapi. Namun takdir Allah kita perlu terima.

disebalik kekurangan dan kesusahan itu, ada hikmah yang kita pun tak tahu...


Tanpa Nama berkata...

Tonggong dan bahalul guru pun tak pernah menadah tangan minta elaun naik...mcm minta sedekah tepi jalan...tonggang dan bahalul yg awak cakap ni boleh beli rumah 2-3 biji, kereta import, duit simpanan ratusan ribu dlm bank...xde nak hulur tangan mcm minta sedekah di negara sendiri..harap dato najib naikkan lg harga barang klau tak kita bangkrap nnti 2019..hutang negara cecah 1 trilion..kitaorg cikgu sokong jer dasar kerajaan

Tanpa Nama berkata...

Bahasa tu elok skit..nak masuk paper cina ker

Tanpa Nama berkata...

Difahamkan Mamat yg mencarut memaki hamun guru dlm blog ni sebenarnya ada masalah mental kerana pinangannya ditolak keluarga perempuan kerana keluarga perempuan memilih guru sebagai pasangan hidup anaknya..mamat ni hutang bank rakyat + hutang along = semua lari sbb kategori sengkek

Tanpa Nama berkata...

Usaha guna tulang 4 kerat,meniaga pasar malam ker sbg part time..bukan hulur tangan mcm minta sedekah minta elaun naik..dalam islam di larang minta sedekah jika sihat tubuh badan bagi lelaki..sekadar renungan :-)

Tanpa Nama berkata...

Harap semua gred bawahan dapat elaun tinggi sebab kami nak makan McDonald gak..asyik makan karipap dgn teh O jer..dah buncit perut ni

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum
Saya cadangkan untuk bonus 2014 ni kerajaan Malaysia berikan setiap penjawat awam sebatang joran pancing sebagai simbolik terhadap krisis ekonomi dan kadar inflasi kepada penjawat awam terutama yang suka meminta2 ni mengalahkan rakyat biasa...perlu dingatkan JPA CUEPACS bukan jabatan kebajikan masyarakat..

Tanpa Nama berkata...

Guru disiplin disyaki cabul pelajar ditahan
KUALA LUMPUR - Seorang guru disiplin sebuah sekolah rendah di ibu negara ditahan Sabtu lepas kerana dipercayai mencabul bekas pelajarnya.Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairy Ahrasa berkata, guru lelaki berumur 35 tahun itu ditahan di rumahnya, di Bandar Baru Sentul berikutan laporan polis yang buat oleh pelajar berumur 13 tahun itu Jumaat lepas.Pelajar berkenaan mendakwa bapa kepada dua orang anak itu telah mencabul kehormatannya sejak tahun lepas, katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur di sini semalam.Kejadian terbaharu berlaku Jumaat lepas apabila pelajar itu dipanggil oleh guru berkenaan supaya membantunya. Pelajar itu lari ke balai polis berhampiran untuk membuat aduan.Khairy berkata, guru itu kini ditahan reman tujuh hari bagi membantu siasatan. - Bernama

Tanpa Nama berkata...

Kita jgn bagi penjawat awam roti nanti abis di makan dia minta lagi..Kerajaan bagi sekeping nak sebuku..bagi sebuku nak selori..bagi selori nak sekilang..kita bagi jer joran, bila lapar pandai2 la cari sungai ke,laut ke, lombong ker,indah water ker..bnyk ikan tu..kita bukan negara padang pasir...ikan tu bleh buat jual klau tak abis makan...

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya saya sangat teruja kepada golongan Pembantu Tadbir, walaupun mereka tidak tersenarai dalam kenaikan skim gred, golongan ini masih waras keimanan dan beristikomah. Berbagai hasutan termasuk kalangan kenaikan skim gred dengan nakalnya cuba menghasut golongan ini melakukan rusuhan berpiket serta berdemo.

Golongan ini tidak memakan hasutan dan mudah melatah kerana mereka tahu mereka sebenarnya sedang diuji kesabaran dan keimanan mereka. Sebalik jika golongan tentu dari golongan yang mendapat kenaikan dinafikan sudah pastinya satu drama piket dan demo menghiasi dada-dada akbhar dan peti TV sebagai agenda utama untuk menghemtan pihak tertentu.

Sehubungan itu pihak berwajib seharusnya memberi perhatian serius kepada golongan ini yang termasuk dalam golongan dianiyakan. Sebenarnya saya amat bersetuju apabila ada kalangan sahabat-sahabat mengutarakan semuanya itu rezeki Allah. Memang itu semuanya rezeki yang Allah berikan. Tetapi harus ingat rezeki yang Allah turunkan itu bermacam-macam kategori ada yang halal da nada yang haram. Mencuri, menyamun, menipu, merompak, membohong semuanya kategori rezeki.

Percayalah dengan izin Allah SWT kebiasannya bagi orang-orang yang diuji kesabaran dan keimanan akan dibalas dengan nikmat yang lebih dan diberkati. Insyaallah.

Tanpa Nama berkata...

Dato omar..sekarang ni makan tengahari warung tepi jalan nasi,ikan,sayur,air segelas dah cecah RM6-8 ringgit..dalam masa setahun lagi mungkin cecah RM10..cuba bayangkan kami ni N17,FT17,W17 dan kebawah ni mcmana nak teruskan kelangsungan hidup..kebanyakan kami yg berusia dibawah 30 tahun gaji dibawah RM2000..bayar rumah sewa,duit kereta,duit minyak,duit bagi mak ayah,duit hutang blajar,duit bil telefon,bil api air,duit beli pakaian...duit makan dah xde..apatah lagi kami nak kawin..jgn harap la bak kawin....sbb tu kami ramai yg berzina nnti..harap dato dapat cari jalan penyelesaian...kami tak mahu joran atau roti,kami magu gaji kami disemak supaya setaraf dgn pnp

Tanpa Nama berkata...

Pesal selama ni ko x pernah share kay fb ke twiter ke inst ke...pesal? Ade ilmu share lah..jgn nk nunjuk kat sini jerk...

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Assalamualaikum
Saya cadangkan untuk bonus 2014 ni kerajaan Malaysia berikan setiap penjawat awam sebatang joran pancing sebagai simbolik terhadap krisis ekonomi dan kadar inflasi kepada penjawat awam terutama yang suka meminta2 ni mengalahkan rakyat biasa...perlu dingatkan JPA CUEPACS bukan jabatan kebajikan masyarakat..

Isnin, November 18, 2013 8:11:00 PTG

**************************************************************************************************************************

baik bg batang penyapu mcm khir toyo dulu tu... bleh sapu muka ko skali...

Tanpa Nama berkata...

Kalau gaji nak setaraf PnP..pergi sambung belajar...buat degree..dh dapat degree mohon jawatan yang 41 ke atas...kalau nak lagi tinggi pergi buat master...buat thesis...dapat jadi pensyarah...setiap gaji yang PnP dapat tu adalah hasil pengorbanan mereka...kalau nak samakan gaji, mmg tak adilllah bagi mereka...sebab dah berbelanja banyak untuk dapatkan segulung ijawah..siap berhutang lagi dgn PTPTN...sistem gaji berdasarkan kepada kelayakan akademik..kalau semua nak sama..baik tak payah belajar teruk...cuba fikir rasional nya..jangan berikan komen yang bukan2...yang menampakkan saudara tidak matang

Tanpa Nama berkata...

Dato omar..sekarang ni makan tengahari warung tepi jalan nasi,ikan,sayur,air segelas dah cecah RM6-8 ringgit..dalam masa setahun lagi mungkin cecah RM10..cuba bayangkan kami ni N17,FT17,W17 dan kebawah ni mcmana nak teruskan kelangsungan hidup..kebanyakan kami yg berusia dibawah 30 tahun gaji dibawah RM2000..bayar rumah sewa,duit kereta,duit minyak,duit bagi mak ayah,duit hutang blajar,duit bil telefon,bil api air,duit beli pakaian...duit makan dah xde..apatah lagi kami nak kawin..jgn harap la bak kawin....sbb tu kami ramai yg berzina nnti..harap dato dapat cari jalan penyelesaian...kami tak mahu joran atau roti,kami magu gaji kami disemak supaya setaraf dgn pnp

Isnin, November 18, 2013 8:26:00 PTG
***************************************************************************************

Kalau dahulu Omar Osman memang cacai tetapi bila dapat Presiden Cuepacs ianya umpama VVIP. Pemandu setia menunggu sebab itu ia lupa asal usul dan mahukan Skim Grednya sahaja dan sewaktu dengan diberi perhatian dan skim lain ditimbus dalam tong sampah.

Tanpa Nama berkata...

Kami bukan nak kaya tapi kami nak teruskan hidup..kalian semua fikir cukup kah gaji kami golongan muda yg berusia 30 tahun ke bawah dgn pendapatan di bawah RM2000 dgn kos sara hidup yg tinggi di johor bahru,kuala lumpur,penang,ipoh...kawan saya sebagai guru membelanjakan RM2000 hanya untuk seminggu..itu pun perbelanjaan biasa..tiada bermewah..sebulan dia perlukan sekurang2nya RM8000 utk meneruskan kelangsungan hidup..tetapi diingatkan beliau dan isteri adalah masing2 guru yg baru berkhidmat 7 tahun..pendapatan isi rumahnya melebihi RM9000 sebulan maka dia mempunyai lebihan RM1000 sebulan sebagai simpanan hari tua nya nnti..tetapi bagai mana pula dgn kami yg dibawah RM2000 sebulan?kawin tiada dalam istilah hidup kami..duit makan,duit sewa rumah,duit minyak,bil telefon,api,air,pakaian,duit minyak,duit kereta.. Itu sorang diri pun x cukup...cmana kami nak berumahtangga...Kadang2 kami terpaksa berzina....desakan hidup membuatkan kami hilang arah tuju..rasuah menjadi duit kecemasan kami seminggu sebelum gaji..

Tanpa Nama berkata...

Ya betul kami tahu datuk omar ada pemandu

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Kalau gaji nak setaraf PnP..pergi sambung belajar...buat degree..dh dapat degree mohon jawatan yang 41 ke atas...kalau nak lagi tinggi pergi buat master...buat thesis...dapat jadi pensyarah...setiap gaji yang PnP dapat tu adalah hasil pengorbanan mereka...kalau nak samakan gaji, mmg tak adilllah bagi mereka...sebab dah berbelanja banyak untuk dapatkan segulung ijawah..siap berhutang lagi dgn PTPTN...sistem gaji berdasarkan kepada kelayakan akademik..kalau semua nak sama..baik tak payah belajar teruk...cuba fikir rasional nya..jangan berikan komen yang bukan2...yang menampakkan saudara tidak matang

**************************************************************************************************************************

ijawah ijawah ijawah...

lebih kelas...

Tanpa Nama berkata...

dalam kehidupan ini, pasti ada saje perkara/peristiwa yang menjadikan kita sedih/duka/hiba dan sebagainye..banyak perkara yang dirasakan sepatutnya berlaku tetapi tidak berlaku dan sepatutnya tidak berlaku tetapi sebaliknye..

hidup kita dipenuhi persepsi..apa orang kata, daripada "first impression" atau "impressions" yang seterusnya?? hidup kita bagaikan dalam satu sangkar besar yang telah lama kita bina (budaya)..apa-apa yang salah daripada perspektif kite, adalah salah..tanpa melakukan perubahan, kita akan sentiasa terkurung didalamnya..

perlu fahami jiwa yg memberontak ini..mereka yang melawan apa saja kerana percaya kata hati mereka lebih betul..yg kadang ternyata benar..

semoga diberi ketenangan dan kegembiraan kepada jiwa kita yang sering sahaja diuji dengan pelbagai ujian di dunia yang fana ini..

setelah berusaha, tetapi gagal disebabkan kekangan dr aturan perjalanan alam yg melibatkan pelbagai pihak, termasuklah iklim, manusia, masa dan keadaan..maka hendaklah kite akur dengan kehendaknye pada masa itu..

"ade katak laaa pulak kat dalam nie"
peace!!..not war!!..
kikikikikiki!!..




...J29...

Tanpa Nama berkata...

Kat mana tu nak buat ijawah?lagi tinggi dari ijazah ke atau pHd?

Tanpa Nama berkata...

nak buat ijawah, tgk sini :

http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/a44E7q6_460sa.gif

Tanpa Nama berkata...

buat ijawah tue kat negeri pasir berdengung..!! kat situ ada universiti of tanjung rambutan..

Tanpa Nama berkata...

Saya pohon kerajaan Malaysia semak semula skim golongan perlaksana ni..dah teruk sangat sy tgk..kesian diorang..saya tgk disekolah saya pembantu murid,pembantu makmal,kerani,par,tukang kebun,pengawal keselamatan gred 17 kebawah, amat menderita dgn kenaikan harga barang yg mendadak sejak akhir2 ini..mereka amat tertekan dan tiada semangat utk berkerja dgn situasi ekonomi semasa negara kita..mereka sangat menderita...guru-guru mcm tiada apa yang berlaku,naik la minyak RM5 sekali pun,sy perhatikan guru-guru tetap beli rumah sana sini,kumpul harta,tukar kereta 2-3 tahun sekali,kejap honda civic,kejap accord,kejap camry,kejap swift,kejap polo..guru muda lagi tu dalam 30an..kalau guru tua dah pakai vellfire,alphard 3.0, model luxury mcm pengarah..tak percaya cuba datang check kat sekolah...kalau ada kereta proton,perodua tu kereta kerani,pembantu makmal,par jer..
tiap2 bulan guru-guru akan buat jamuan/port luck sesama diorg makan mewah2 kambing panggang,ayam/daging bakar,pizza hut,mcDonald dah jadi amalan tiap2 bulan atau sebelum cuti sekolah (6 kali setahun)/perayaan(aidilfitri/aidiladha/raya cina,depavali)/meraikan kemenangan pelajar2 bertanding/maulidul rasul,awal muharam dll...tapi gred 17 kebawah tgk jer la dari jauh..walaupun selalu dijemput tapi malu sbb tak kongsi duit..Harap kerajaan bagi kesamarataan dikalangan penjawat awam..

Tanpa Nama berkata...

kerajaan kena kaji semula elaun elaun tertentu...

ELAUN KRITIKAL

ELAUN KERAIAN

ada P.A sangat patut dapat ELAUN KRITIKAL, tapi dinafikan hak mendapatnya... perlu dikaji semula...

DAN

ELAUN KERAIAN ini pula... apa yang kumpulan tertentu sahaja...




...J99...

Tanpa Nama berkata...

...J99...

lu punye suke..janji lu happy, wa tumpang gembire..ape mau kira, nie bukan matematik nak kira-kira broo..


kikikikikiki!!..
peace!!..not war!!..


...J29...

Tanpa Nama berkata...

Gred 41 dan ke bawah tidak diberi elaun keraian kerana mereka dah ada elaun khidmat awam. Takkan nak dpt semua sdgkan gred 44 hingga 54 pun cuma ada elaun keraian bukan elaun khidmat awam. Tanyalah org yg arif ttg gaji jgn main nak belot semua elaun.

Tanpa Nama berkata...

Elaun keraian RM700 tu guru gred DG48 dah dapat selain elaun rumah,kola,khidmat awam..(selepas 16 tahun service) Dalam RM2000 gak semua elaun tu..
biarlah para guru merasa elaun tu..penat keje..bleh buat bayar ansuran kereta camry,accord 2.4 atau ansuran rumah ke 3 atau ke 4..baru rancak ekonomi negara kita..pergerakan wang tu tak mati tersekat di bank sahaja...pohon jangan tarik elauan keraian untuk guru DG48..kami sayang pak lah dunia dan akhirat..terima kasih pak lah..

Tanpa Nama berkata...

Satu idea daripada orang gila. Elok ditutup semua sekolah dan universiti supaya semua org sama2 buta huruf maka dptlah samaratakan segalanya. Memang dah gila punya PA ni. Cuba jika si gila ni berani cakaplah depan semasa ada ceramah ceupacs, cadangkan segalanya sama. Dan tengok berapa ekor saja beruk2 yg setuju dgn idea gila ni.

Tanpa Nama berkata...

Semak semula gred 41 kebawah kerana banyak kelemahan berlaku di dalam tangga gaji..perbezaan terlalu banyak diantara golongan pelaksana dan pnp..

Tanpa Nama berkata...

Dalam dunia hari iini, kalau tak berpelajaran camtu la....

Dapat kerja gred rendah, pendapatan pun rendah, mula la nak mencaci orang lain. Dah la pelajaran tak berapa nak tinggi, didikan agama pun tak berapa nak adaaa

Mula lah nak bandingkan pendapatan org terpelajar dengannya, mula lah cari kepincangan orang dalam golongan tertentu. Wal hal kesalahan tersebut cuma masalah terpencil.

Kalau kita dah pilih kerja di bandar dengan makan gaji (pemalas sebenarnya) hadap je la.Orang kg (rajin) tiada pendapan tetappun boleh hidup... Sbb apa?

Tanpa Nama berkata...

Gred 48 utk mana2 jawatan tak layak dpt elaun khidmat awamlah bodoh. Nampak sangat awak ni bodoh patut tak habis2 bangkit hal gaji lah... elaunlah. Buat komen sesuka hati je. Patut layak sgt gaji kecik hingga pencen.

Tanpa Nama berkata...

Kami FT17 ni mcmana pula..ada diploma tp gaji spm..hutang belajar nak kena bayar..last2 makan kertas la kami ni..

Tanpa Nama berkata...

Kami FT 17 ni mcm tak wujud dalam perkhidmatan awam..setiap kali semakan kami tercicir..lebih baik kami diswasta kan sahaja..senang tak perlu merayu2 dan meminta2..Gred J dah dapat boleh la diam..Swasta kan sahaja kami..kami tak kisah la cuepacs..

Tanpa Nama berkata...

Sambung balik...

Sebabnyeee mereka pakai baju dengan ukuran sendiri. Dah tau gaji tak seberapa, pesal nak nginap di rumah yang bagus, kereta berjenama, pakaian dari supermarket bagai...

Kalau dah tau miskin, pandai2 lah nak hidup. Bagi yang bujang kena raji masak sendiri, kenderaan tu palai yg second dah la, pakaian di pasar malam kan berlambak.

Kalau dah dasar tiada agama, kau akan cari pelbagai sebab utk menghalalkan cara trmasuklah rasuah dan zina.

fikir2 lah jang ooooi

Tanpa Nama berkata...

Satu idea baik, cdg kpd ceupac spya gred 17 naik ke gred jusa dan gred 54 ke 41 ambil gred 1 ke 17. Pas tu kita sama2 tengok macam mana spm punya manusia mentadbir jabatan atau kementerian. Ikut kata tan sri p.ramlee: ini betol2 bodoh punya orang.

Tanpa Nama berkata...

Dicadangkan anda ni mohon jadi cikgu spya gaji anda terlebih makan sebab cikgu semua kaya raya walaupun mereka sekadar lulusan pmr dan spm. Kalau masih tak cukup mohon jawatan jusa c sekurang2nya. Saya rasa anda punyai serba serbi kepakaran mengarahkan org lain.

Tanpa Nama berkata...

apa tadi yg dia tulis tu.
' ijawah ' . boleh2, takpa, kita terima.

Tanpa Nama berkata...

Jika ada negara yg menyamaratakan gaji PA mereka, rasanya elok sgt mereka2 yg mencadang agar gaji dan elaun disamakan berhijrah ke negara berkenaan. Mungkin di negara berkenaan tidak memerlukan kelayakan akademik; hentam sajalah Labu.. Nampaknya kumpulan pelaksana nak balik ke zaman jahiliah, menutut sesuatu yg tidak masuk aksi. Dgn hanya sijil spm mereka nak gaji dan elaun spt gred 41.

Tanpa Nama berkata...

Kerana nila setitik rosak susu sebelanga..tapi dalam setandan pisang tak semuanya busuk..Wahai PA yang suka hentam,caci n maki org lain dalam blog ni,hentikanlah buat keje x elok tu..bkn dpt pahala pun..menambah dosa ada la..Kalau x puas hati pasal gred or skim masing2, buatlah memorandum n hantar direct kat najib or ali hamsa..luah kat sini pun sia2 jer..Aku tgk paling byk kena caci maki kat blog ni ialah guru..Yg suka caci maki guru tu mesti masa jadi student dulu jenis x brape nak dgr ckp or nasihat guru..bila malas study tu yg kelulusan x tinggi tp tetap nak salahkan/dengkikan org lain yg gaji besar n post yg bagus..buat ape nak dengkikan diorang sbb tu kan rezeki diorang lagipun diorang study sampai 1st degree,master or phd..pastu diorang mohon post yg mmg ade peluang kenaikan pangkat/gaji yg lebih tinggi..Bagi yg masuk keje kerajaan guna spm or sijil, post yg takde kenaikan ke gred yg lebih tinggi cth nye ke 32 or ke 41, nasihat aku pi la smbung study sampai ijazah,pastu mohon post yg ade kenaikan ke gred yg lebih tinggi. Jgn la melalak kat sini je..baik gi sambung study. Aku pun x tau nape post guru amat istimewa di mata korang sehingga jadi bahan bualan kat blog ni..gaji byk? elaun byk?keje byk?cuti byk?mkn byk?harta byk?ilmu byk?anak murid ramai? Ape yg aku tau guru ni kena didik manusia iaitu remaja yg bkn senang nak dikawal/dididik.. ada x post/skim lain yg kena didik manusia yg berumur 7 - 17 thn..majoritinya blm matang umur ni. Setiap kelas ade kira2 35-45 org murid malah ade yg lbh..kecuali sekolah yg muridnya mmg sikit.Dlm setahun guru kena pi byk mesyuarat sama ada di sekolah sendiri or di luar sekolah.Byk juga kena pi mcm2 kursus dalam setahun.Ade kursus sehari suntuk,ade kursus 3 hari 2 mlm,ade kursus smpai 5 hari..bagi yg dh kawin n ade anak,kena la tinggalkan kejap.Kena buat latihan dlm perkhidmatan kat sekolah lagi.Kat sekolah dah tentu kena didik murid,ajar akademik..kalau ajar 6 kelas maknanya 35 (murid) x 6 = 210 murid..guru kena bagi latihan,bagi ujian,bagi peperiksaan kat murid. Marking paper latihan/ujian/exam murid.Kalau x sempat kat sekolah,sambung marking kat umah. Key in markah dlm sistem online,x sempat kat sekolah sambung kat rumah.Guru kena hadir persatuan, kelab n unit beruniform murid. Guru kena latih murid dalam sukan.Jika mereka wakili sekolah ke peringkat daerah,negeri or negara,guru kena hantar.Selalu gak hantar guna transport sendiri. Guru kena latih murid dlm bahas,pidato,syarahan,pantun, forum dll bagi yg mewakili sekolah ke peringkat daerah/negeri/negara. Guru kena conduct program sekolah spt sukan tahunan,hari kecemerlangan akademik,mesyuarat agong PIBG,program motivasi, seminar peperiksaan,sambutan kemerdekaan,maulidur rasul, maal hijrah,kelas tambahan dll... huh..malas la nak tulis byk2 sbb takut ada yg x caya tugas guru byk mcm tu..Wassalam.

Tanpa Nama berkata...

WORTH TO UPGRADE CIVIL SERVANT CATEGORY N/W32 & N/W36 WHO HAVE DEGREE AND EXPERIENCES TO N/W41 IN ORDER FOR TRANSFORMATION OF EDUCATED CIVIL SERVICE BY 2014 IN ORDER TO ACHIVE HIGH INCOME & ADVANCED NATION

Tanpa Nama berkata...

Assalamualaikum
Saya cadangkan untuk bonus 2014 ni kerajaan Malaysia berikan setiap penjawat awam sebatang joran pancing sebagai simbolik terhadap krisis ekonomi dan kadar inflasi kepada penjawat awam terutama yang suka meminta2 ni mengalahkan rakyat biasa...perlu dingatkan JPA CUEPACS bukan jabatan kebajikan masyarakat..
-------------------------------
bagilah joran pancing tu ngan guru. guru kan banyak cuti. Pa lain takda masa lah nak pg memancing ni. Jadual kerja sangat padat and busy like me, still busy working until this late...ONLY GOD KNOWS HOW WE FEEL...

Tanpa Nama berkata...

Sa sgt stuju ulasn t/jwb seorg guru sblm ni, tnbhan krja guru yg sgt murni adalah mjadikan s'org insan yg akan menyambung pembagunan negara dgn lahirnya insan yg cerdik pandai dlm segala hal, bukanya tukang menjehanamkan guru..gaji bukan ukuran semata-mata tpi yg pting adalah kepuasan melihat anak didik berjaya, pandai menghargai, mpunyai kebijaksanaan dan bla bla bla yg baik..segala kemehawan yg guru kecapi mungkin berkat doa dari ratusan anak murid yg pernah guru didik..kerajaan beri keistimewaan pd guru sb mungkin juga mereka menghargai guru yg menjadikan mereka mjadi pemimpin skrang..sa bukan guru tp sa sentiasa mendoakan mereka supaya apa yg mereka didik dgn anak sa, anak sa akan dptberkatnya...

Tanpa Nama berkata...

Guru disiplin disyaki cabul pelajar ditahan
KUALA LUMPUR - Seorang guru disiplin sebuah sekolah rendah di ibu negara ditahan Sabtu lepas kerana dipercayai mencabul bekas pelajarnya.Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah (Operasi dan Risikan) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairy Ahrasa berkata, guru lelaki berumur 35 tahun itu ditahan di rumahnya, di Bandar Baru Sentul berikutan laporan polis yang buat oleh pelajar berumur 13 tahun itu Jumaat lepas.Pelajar berkenaan mendakwa bapa kepada dua orang anak itu telah mencabul kehormatannya sejak tahun lepas, katanya kepada pemberita di Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur di sini semalam.Kejadian terbaharu berlaku Jumaat lepas apabila pelajar itu dipanggil oleh guru berkenaan supaya membantunya. Pelajar itu lari ke balai polis berhampiran untuk membuat aduan.Khairy berkata, guru itu kini ditahan reman tujuh hari bagi membantu siasatan. - Bernama

Tanpa Nama berkata...

lu punye suke..janji lu happy, wa tumpang gembire..ape mau kira, nie bukan matematik nak kira-kira broo..


kikikikikiki!!..
peace!!..not war!!..


...J29...

************************************************************************************************************************

nobody care..


kikikikikiki!!..
kacang pis!!..war again!!..


...J89...

Tanpa Nama berkata...

Apa kami kira asalkan masukkk....kami kalangan pemimpin CUEPACS hanya NAMPAK PITIS....APA DIA PITIS...lantak mereka asalkan periuk nasi kami dapat.....halal ke haram asalkan kami masuukkkk,,,

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Assalamualaikum
Saya cadangkan untuk bonus 2014 ni kerajaan Malaysia berikan setiap penjawat awam sebatang joran pancing sebagai simbolik terhadap krisis ekonomi dan kadar inflasi kepada penjawat awam terutama yang suka meminta2 ni mengalahkan rakyat biasa...perlu dingatkan JPA CUEPACS bukan jabatan kebajikan masyarakat..
-------------------------------
bagilah joran pancing tu ngan guru. guru kan banyak cuti. Pa lain takda masa lah nak pg memancing ni. Jadual kerja sangat padat and busy like me, still busy working until this late...ONLY GOD KNOWS HOW WE FEEL...

Selasa, November 19, 2013 12:00:00 PG

************************************************************************************************************************

banyak bodoh ko punya idea... port ikan skrg dah lunyai... akibat sikap manusia yg rakus... tak der lagi port dara... LKIM pun seolah olah tgk saja, kalau ko kata ikan kat malaysia masih banyak...

kalau takat joran RM10, tak yah la... skali toman hentam, patah 5 rod ko...

drpd layan idea bodoh org mcm ko, baik ko duduk umah diam diam... drpd duk taip idea mengarut ko ni...



...J39...

Tanpa Nama berkata...

DUNIA PENTAS PERSINGGAHAN SEMENTARA
KEJAYAAN DIDUNIA BELUM TENTU JAMINAN AMAN DIAKHIRAT
KAYA DIDUNIA BELUM TENTU KAYA DIAKHIRAT
BERPANGKAT TINGGI DIDUNIA BELUM TENTU KEDUDUKAN TINGGI DIAKHIRAT

HEBAT DUNIA MUNGKIN KORUPSI DIAKHIRAT
TERNAMA, TERKENAL DIDUNIA MUNGKIN SEHINA-HINA DIAKHIRAT
KETAWA DIDUNIA DIDUNIA MUNGKIN TANDISAN DIAKHIRAT
KAYA DIDUNIA MUNGKIN MUFLIS DIAKHIRAT

DIHINA DIDUNIA MUNGKIN MULIA DIAKHIRAT
DIANIYA DIDUNIA MUNGKIN DISANJUNG DI AKHIRAT
IMBUHAN KECIL DIDUNIA MUNGKIN GANJARAN BESAR DIAKHIRAT
BERPANGKAT RENDAH DIDUNIA MUNGKIN DIAKHIRAT TINGGI KEDUDUKANNYA

Tanpa Nama berkata...

DUNIA PENTAS PERSINGGAHAN SEMENTARA
KEJAYAAN DIDUNIA BELUM TENTU JAMINAN AMAN DIAKHIRAT
KAYA DIDUNIA BELUM TENTU KAYA DIAKHIRAT
BERPANGKAT TINGGI DIDUNIA BELUM TENTU KEDUDUKAN TINGGI DIAKHIRAT

HEBAT DUNIA MUNGKIN KORUPSI DIAKHIRAT
TERNAMA, TERKENAL DIDUNIA MUNGKIN SEHINA-HINA DIAKHIRAT
KETAWA DIDUNIA DIDUNIA MUNGKIN TANGISAN DIAKHIRAT
KAYA DIDUNIA MUNGKIN MUFLIS DIAKHIRAT

DIHINA DIDUNIA MUNGKIN MULIA DIAKHIRAT
DIANIYA DIDUNIA MUNGKIN DISANJUNG DI AKHIRAT
IMBUHAN KECIL DIDUNIA MUNGKIN GANJARAN BESAR DIAKHIRAT
BERPANGKAT RENDAH DIDUNIA MUNGKIN DIAKHIRAT TINGGI KEDUDUKANNYA

DIDUNIA DIHINA MUNGKIN AKHIRAT DIPANDANG MULIA DISISI ALLAH
DIDUNIA MERANA MUNGKIN AKHIRAT DIPANDANG KAYA DISISI ALLAH
DIDUNIA HEBAT BANGSAWAN MUNGKIN AKHIRAT DIPANDANG KEJI DISISI ALLAH
DIDUNIA DISANJUNG MUNGKIN AKHIRAT SEHINA-HINA MANUSIA DIPANDANG DISISI ALLAH

Tanpa Nama berkata...

Kalau dah sedar tu tlg jgn lagi maki hamun dan mencaci orang lain. Jgn cuma bila dah kena batang hidung sendiri baru nak sedar. Cakap tak serupa bikin dan jgn hanya pandai ajar org lain tapi ajarlah diri sepuasnya.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Gred 41 dan ke bawah tidak diberi elaun keraian kerana mereka dah ada elaun khidmat awam. Takkan nak dpt semua sdgkan gred 44 hingga 54 pun cuma ada elaun keraian bukan elaun khidmat awam. Tanyalah org yg arif ttg gaji jgn main nak belot semua elaun.

Isnin, November 18, 2013 9:37:00 PTG


************************************************************************************************************************

betul, walaupun 44 ke atas dah tak der ELAUN KHIDMAT AWAM...

TAPI nilai ELAUN KHIDMAT AWAM dengan ELAUN KERAIAN kenapa sangat sangat BERBEZA?

ELAUN KHIDMAT AWAM bagi gred 17 RM115.00

ELAUN Perumahan bagi gred 17 RM180.00

ELAUN COLA, semua sedia maklum RM300.00

gred 44 - 54 ELAUN KERAIAN berapa?

terlalu jurang...

bukan kami minta sama seperti ELAUN KERAIAN... tp kecil kan lah jurang ekonomi...



...J49...

Tanpa Nama berkata...

ONLY GOD KNOWS HOW WE FEEL..... Bullshit tunggu nak mampus. Padan muka ko, gaji tak cukup makan salahkan org lain pula. Dasar hidup org malas satu keturunan cakap tak pernah sepi daripada hasad dengki. Harap ko ma........ cepat.

Tanpa Nama berkata...

Kalau dah sedar tu tlg jgn lagi maki hamun dan mencaci orang lain. Jgn cuma bila dah kena batang hidung sendiri baru nak sedar. Cakap tak serupa bikin dan jgn hanya pandai ajar org lain tapi ajarlah diri sepuasnya.

Selasa, November 19, 2013 7:00:00 PG
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

Manusia mesti selalu dipesan dan diperingati dan adakala harus pedas dan pedih. Bagi yang dapat macam kawan kita busuknya pemikiran dan bagi yang terangan ditindas pedih tak terkira hanya mereka yang tahunya////////

Tanpa Nama berkata...

Jgn cakap bodohlah. Ko ingat lulusan spm, sijil yg buat dasar? Ko ingat para pemimpin BN UMNO lulusan sijil, diploma je ke? Takkan nak beza dua tiga ringgit je. Ko nak elaun pegawai jusa rm200 je ke? Kalau ko ni PM dan Ketua pengarah JPA untunglah PA kerana gaji, elaun beza sikit je dan org yg punyai kepakaran akan hilang srmangat utk bekerja. Cukuplah ala kadar je sebab elaun N1 dgn 54 cuma beza sikit je. Negara akan ketawakan kita yg pelik tapi benar ni.

Tanpa Nama berkata...

Guru2 dah tak ada masa nak baca provokasi2 yg ko buat. Mereka dah enjoy gi cuti.....makan angin bukan mcm ko tercangok2 kat kaki lima pejabat dgn fikiran binggung pasal gaji tetap ditakuk lama. Cikgu cekgi nak peduli apa dgn komen ko yg penting hidup happy.

Tanpa Nama berkata...

Nak guna BI biarlah betul. Main hentam je. Biar mati action jgn mati accident ke?

Tanpa Nama berkata...

Jgn cakap bodohlah. Ko ingat lulusan spm, sijil yg buat dasar? Ko ingat para pemimpin BN UMNO lulusan sijil, diploma je ke? Takkan nak beza dua tiga ringgit je. Ko nak elaun pegawai jusa rm200 je ke? Kalau ko ni PM dan Ketua pengarah JPA untunglah PA kerana gaji, elaun beza sikit je dan org yg punyai kepakaran akan hilang srmangat utk bekerja. Cukuplah ala kadar je sebab elaun N1 dgn 54 cuma beza sikit je. Negara akan ketawakan kita yg pelik tapi benar ni.

Selasa, November 19, 2013 7:18:00 PG
***********************************************************************************************

Rupanya ada lagi insan berakal jumud dan belagak bodoh sombong. Manusia lupa fitrah kejadian dan lupa pada pegangannya di kata islam. Islam untuk semua dan jaminan kesejahteraan seluruh alam. Inilah manusia lain yang disaran dan yang dia faham. Tak beerti tingginya pengajian kamu bermakna cerdiknya dan hebatnya kamu. Ingatlah tak bermakna ketinggalan seseorang itu mengikut klasifikasi dunia moden ceteknya orang dan adakalanya tinggi pengajian seseorang dalam bidang tertentu belum tentu alimnya beliau.

Kamu lupa bahawa dalam Islam diwajibkan mereka perjuangkan dan menuntut hak yang SEPATUTNYA HAK MEREKA. Saya rasa itu hak mereka dan mereka berhak mendapatnya kerana dalam islam menitikberatkan HAK SAMARATA DAN KEADILAN. Ini tak bermakna pemerintah dapat RM 10,000.00 sebulan dan bawahannya juga RM 10,000.00. Hakikatnya setara dengan kelayakan mereka.

Kamu mesti ingat bahawa dalam islam konsep pembahagian kekayaan samarata sangat diitikberatkan. Begitu juga pekerjanya mesti patuh dan laksanakan tanggungjawab mereka sepertimana dalam piagam AKU JANJI. Sebaliknya majikan juga wajib tunaikan kewajipan mereka kepada KULINYA. Apapun ingat dan jangan bodoh sombong apabila dikata diberi gaji (MAKAN GAJI) semuanya KULI.

Kekadang kita lupa dan ego bahawa dirinya bos, tuan tetapi hakikatnya beliau juga KULI…… dan semua itu akan dihitung dan diberi ganjaran oleh Allah swt. Tapi jangan lupa banyak peringatan Allah swt dan hadis saw memberi ingatan akan akibat buruk balasan Allah yang amat pedih dan dasyat jika KULI ATAS seperti sahabat diatas melakukan kezaliman pada orang bawahannya.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...

DUNIA PENTAS PERSINGGAHAN SEMENTARA
KEJAYAAN DIDUNIA BELUM TENTU JAMINAN AMAN DIAKHIRAT
KAYA DIDUNIA BELUM TENTU KAYA DIAKHIRAT
BERPANGKAT TINGGI DIDUNIA BELUM TENTU KEDUDUKAN TINGGI DIAKHIRAT

HEBAT DUNIA MUNGKIN KORUPSI DIAKHIRAT
TERNAMA, TERKENAL DIDUNIA MUNGKIN SEHINA-HINA DIAKHIRAT
KETAWA DIDUNIA DIDUNIA MUNGKIN TANGISAN DIAKHIRAT
KAYA DIDUNIA MUNGKIN MUFLIS DIAKHIRAT

DIHINA DIDUNIA MUNGKIN MULIA DIAKHIRAT
DIANIYA DIDUNIA MUNGKIN DISANJUNG DI AKHIRAT
IMBUHAN KECIL DIDUNIA MUNGKIN GANJARAN BESAR DIAKHIRAT
BERPANGKAT RENDAH DIDUNIA MUNGKIN DIAKHIRAT TINGGI KEDUDUKANNYA

DIDUNIA DIHINA MUNGKIN AKHIRAT DIPANDANG MULIA DISISI ALLAH
DIDUNIA MERANA MUNGKIN AKHIRAT DIPANDANG KAYA DISISI ALLAH
DIDUNIA HEBAT BANGSAWAN MUNGKIN AKHIRAT DIPANDANG KEJI DISISI ALLAH
DIDUNIA DISANJUNG MUNGKIN AKHIRAT SEHINA-HINA MANUSIA DIPANDANG DISISI ALLAH

Selasa, November 19, 2013 6:57:00 PG
Tanpa Nama Tanpa Nama berkata...

Kalau dah sedar tu tlg jgn lagi maki hamun dan mencaci orang lain. Jgn cuma bila dah kena batang hidung sendiri baru nak sedar. Cakap tak serupa bikin dan jgn hanya pandai ajar org lain tapi ajarlah diri sepuasnya.

Selasa, November 19, 2013 7:00:00 PG


ewrtyyueiwopoo[]wq[opp[p[oqw

assalam siapa yg termakan cili dia yg terasa pedasnya.....

Tanpa Nama berkata...

Golongan pelaksana ramai yg telah melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah dgn duit sendiri ada yang telah dapat ijazah lebih dari 10 tahun tapi paling tinggi dapat jadi kerani besar, cuba JPA Dapat memperbaiki skim di mana selepas bertugas beberapa tahun di naikkan ke jawatan yg gred lebih tinggi. Bagi pendapat saya pegawai JPA hanya pentingkan golongan profesional dimana mereka dalam golongan ini. Sepatutnya mereka keluar dengan satu kaedah yg dapat bantu golongan bawahan. Terdapat juga penjawat ini bersara begitu saja, bayangkan jika kita terjadi seperti mereka. Ada yang semasa muda datang dari keluarga yg miskin, bila sudah bekerja ambil ijazah untuk menbaiki masa hadapan keluarga tapi amat sedih sekali nasib tidak menyebelahi olih itu jangan pandang rendah pada golongan ini.

..................................

Cuepacs ! Tolong Jadi Pembela !

JPA ! Pohon beri Ehsan !

SPA NEGERI ! Tolong buka Peluang !

Tanpa Nama berkata...

Aku betul2 menyesal melawan guru dulu..betul cakap guru aku,tiada pelajaran di pndang hina,akan hidup susah kemudian hari..aku minta ampun kepada guru-guru yg aku selalu hina dalam blog..sebenarnya selalu menghina guru tapi gaji saya tak naik pun..harap gaji saya naik lepas minta ampun

Tanpa Nama berkata...

Ini satu lagi komen bodoh+bahalol+bangang+spastik..komen/tulisan mxm ni cuepacs/JPA buang dalam tong sampah jer la..ni Malaysia bukan arab saudi atau Dubai

Tanpa Nama berkata...

Anak dipijak dagang dijinjing
Kucing dibunuh tikus dibela
Harta habis bawaan tergadai
Mendengar gelagak dagang
Tak sedar bertelanjang
Mendengar guruh di langit
Air di tempayan dicurahkan
Mulut kena suap pisang
Buntut kena cangkuk onak
Gunting makan di hujung
Pak Pandir juga yang menanggung
Apa didengar gelagak dagang
Gelagak rambutan jantan
Orang berbunga, dia berbunga
Orang berbuah, dia haram
Kilat memancar hujan tak jadi
Awak juga berkecundangan.

Tanpa Nama berkata...

Seloka Pak Kaduk
Aduhai malang Pak Kaduk
Ayamnya menang kampung tergadai
Ada nasi dicurahkan
Awak pulang kebuluran
Mudik menongkah surut
Hilir menongkah pasang
Ada isteri dibunuh
Nyaris mati oleh tak makan
Masa belayar kematian angin
Sauh dilabuh bayu berpuput
Ada rumah bertandang duduk

Pandai Pak Pandir
Anak dipijak,dagang dijinjing
Kucing dibunuh, tikus dibela
Harta habis, badan tergadai
Mendengar gelagak dagang
Tak sedar bertelanjang
Mendengar guruh di langit
Air tempayan dicurahkan
Mulut kena suap pisang
Buntut kena cangkuk onak
Gunting makan di hujung
Pak Pandir juga yang menanggung
Apa didengar gelagat dagang
Gelagak rambutan jantan
Orang berbunga dia berbunga
Orang berbuah dia haram
Kilat memancar hujang tak lalu
Awak juga berkecundangan


Mak Si Randang
Baik budi emak si Randang
Dagang lalu ditanakkan
Tiada kayu rumah diruntuh
Anak pulang kelaparan
Anak dipangku diletakkan
Kera di hutan disusui
Dagang pergi awak terhutang
Beras habis padi tak jadi
Awak juga kecundangan

Tanpa Nama berkata...

Bibir dikulum karena sariawan
Assalamualaikum kawan

Si Wan suka menulis sastra
Hai kawan, salam sejahtera

Si Mamat tidur di karang
Mamat tidur sampai sekarat
Lihatlah Cuepacs sekarang,
Hidup sejahtera, rakyat melarat

Malam yang gelap diterangi lentera
Lentera padam di tengah vihara
Siapa bilang kami sejahtera?
Hai kawan, jangan asal bicara

Lentera padam di tengah vihara
Di dalam vihara orangnya banyak
Kami tidak asal bicara
Buktinya, rumahmu mewah mobilmu banyak

Di dalam vihara orangnya banyak
Terperangkap kerana hujan yang deras
Rumahku mewah mobilku banyak
Karena kami pekerja keras

Terperangkap karena hujan deras
Hujan deras membuat besi berkarat
Memang benar kalian pekerja keras
Bekerja keras menguras uang rakyat

Hujan deras membuat besi berkarat
Pohon Pak Wan semakin besar
Kerja keras membawa aspirasi rakyat
Ku mohon kawan untuk bersabar

Pohon Pak Wan semakin besar
Tepi jeruji ujungnya peniti
Kami mencuba untuk bersabar
Tapi janjimu tak kunjung kau tepati

Tanpa Nama berkata...

Civil servants are paid so much less than private consultants, but with the same expectations placed upon the former. If you want the same kind of capabilities and commitment, then pay us the same fees you pay private consultants,” said Omar. Wong had said an average of RM4 million was spent daily, or RM125 million monthly, on private consultants. The Prime Minister’s Department alone spent RM212.5 million on foreign consultants from 2008 to 2013. The ministry’s reply said that in 2009, the year Prime Minister Datuk Seri Najib Razak took office, RM1.3 billion was spent on private consultancy services, which then rose to RM1.63 billion in 2010, followed by RM1.8 billion in 2011, RM1.82 billion in 2012 and RM722 million in the 10-month period from January to October this year.CIVIL
###############

oohh my malaysia ...come on guys where's our expertise and where's our chosen PTD'S and Professors?

Still lookin' at the mirror and admire 'urself?

please vote for hj. Mat Shah our new CUEPACS Presiden 2013/2016.

Tanpa Nama berkata...

PERAHU LAYAR BELAYAR LAJU
LAJU MENUJU KE LAUTAN CINA
MERDEKA PASTI KAN KITA TUJU
YANG LAIN KAYA MELAYU MERANA!

DI ATAS ROBOHAN KOTA MELAKA
KITA BANGUNKAN JIWA MERDEKA
BERSATU PADULAH SEGENAP BAKA
MEMPERJUANGKAN HAK KEADILAN PUSAKA


PERGI KEWARUNG BELI PEPSODEN..
TIDAK LUPA BORONG CEMILAN..
DENGAR LAH WAHAI PRESIDEN..
KAMI TERIAK MENANYAKAN KEADILAN..


Tanpa Nama berkata...

presiden sibuk memanjang
tiada masa nak layan ngko orang
kerja jangan sorang-sorang
pakat claim ot nak bayar hutang.

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih tidak terhingga kepada Tun Abdullah, Dato seri Najib,Datuk Omar
Kerana mu kami dapat hidup selesa
Dari:
Guru Malaysia

Tanpa Nama berkata...

Kami kerani/juruteknik komputer yg ada ijazah dan diploma ingin memohon gred kami dinaikkan dari tarikh perlantikan kami mengikut time based pegawai-pegawai kanan kerajaan..kami sekarang menjadi miskin walaupun mempunyai ijazah/diploma..harga barang terlalu tinggi dan kami tidak dapat menyerap kesan harga barang yg melambung tinggi..kami jugak minta kerajaan hormati ijazah dan diploma kami..amin

Tanpa Nama berkata...

JIKA KITA BERADA DIATAS JGN LUPA PANDANG ORG DIBAWAH, JIKA KITA DIBAWAH PANDANG2LAH MCM MANA NK JADI ORG DIATAS,SEGALA REZEKI DAN PANGKAT DARJAT KALAU ALLAH NK TARIK BALIK BILA2 MASA SAJA, SEGALA HARTA BENDA DAN WANG RINGGIT JGN SAMPAI MENJADIKAN KITA SOMBONG DAN TAKBUR IGT2LH!!!!!
MULIANYA MANUSIA DISISI TUHAN ADALAH KEIMANAN DAN AKHLAKNYA

Tanpa Nama berkata...

Jgn cakap bodohlah. Ko ingat lulusan spm, sijil yg buat dasar? Ko ingat para pemimpin BN UMNO lulusan sijil, diploma je ke? Takkan nak beza dua tiga ringgit je. Ko nak elaun pegawai jusa rm200 je ke? Kalau ko ni PM dan Ketua pengarah JPA untunglah PA kerana gaji, elaun beza sikit je dan org yg punyai kepakaran akan hilang srmangat utk bekerja. Cukuplah ala kadar je sebab elaun N1 dgn 54 cuma beza sikit je. Negara akan ketawakan kita yg pelik tapi benar ni.

Selasa, November 19, 2013 7:18:00 PG
***********************************************************************************************

Rupanya ada lagi insan berakal jumud dan belagak bodoh sombong. Manusia lupa fitrah kejadian dan lupa pada pegangannya di kata islam. Islam untuk semua dan jaminan kesejahteraan seluruh alam. Inilah manusia lain yang disaran dan yang dia faham. Tak beerti tingginya pengajian kamu bermakna cerdiknya dan hebatnya kamu. Ingatlah tak bermakna ketinggalan seseorang itu mengikut klasifikasi dunia moden ceteknya orang dan adakalanya tinggi pengajian seseorang dalam bidang tertentu belum tentu alimnya beliau.

Kamu lupa bahawa dalam Islam diwajibkan mereka perjuangkan dan menuntut hak yang SEPATUTNYA HAK MEREKA. Saya rasa itu hak mereka dan mereka berhak mendapatnya kerana dalam islam menitikberatkan HAK SAMARATA DAN KEADILAN. Ini tak bermakna pemerintah dapat RM 10,000.00 sebulan dan bawahannya juga RM 10,000.00. Hakikatnya setara dengan kelayakan mereka.

Kamu mesti ingat bahawa dalam islam konsep pembahagian kekayaan samarata sangat diitikberatkan. Begitu juga pekerjanya mesti patuh dan laksanakan tanggungjawab mereka sepertimana dalam piagam AKU JANJI. Sebaliknya majikan juga wajib tunaikan kewajipan mereka kepada KULINYA. Apapun ingat dan jangan bodoh sombong apabila dikata diberi gaji (MAKAN GAJI) semuanya KULI.

Kekadang kita lupa dan ego bahawa dirinya bos, tuan tetapi hakikatnya beliau juga KULI…… dan semua itu akan dihitung dan diberi ganjaran oleh Allah swt. Tapi jangan lupa banyak peringatan Allah swt dan hadis saw memberi ingatan akan akibat buruk balasan Allah yang amat pedih dan dasyat jika KULI ATAS seperti sahabat diatas melakukan kezaliman pada orang bawahannya.

Tanpa Nama berkata...

cikgu2 tlg la jgn tulis dlm blog ni nampak sgt cerdik sikit ja dr budk tadika,lagipun cikgu skrg org pun dh kurang hormat dok melalak pasal gaji pangkat depa rasa mcm hebat,, dok kutuk skim lain tak cukup makan, gaji ciput, tak ada kelulusan bagai, rasa macm hebat sgt dh jadi cikgu, cikgu2 yg tulis dlm blog ni p kelentong budk tadika la, ni bukan blog yg cikgu2 blh kelentong, kalau rasa tak puas dok tulis dlm kelas p la tulis kat dinding mana2,

Tanpa Nama berkata...

Ptd pun hancus..cakap mmg n paperwork mmg gempak...suruh buat keparit..

Tanpa Nama berkata...

AKU DAPAT NAIK GRED... KAU ADO??

Tanpa Nama berkata...

hahahahahahahahahahahahahaha senangnya dalam hati, dapat naik gred.

Tanpa Nama berkata...

Masalab global ni....jahil it + malas..tk kire ke old skool ke new skool...

Tanpa Nama berkata...

ARIGATO PM.. ARIGATO.. BN.

Tanpa Nama berkata...

Daripada Mat Teropong Terkesian Melihat Golongan PT Rupa=Rupanya Pak Omar Mainkan Kumpulan Ini Hidup-Hidup,,Geli Aku Melihat Mereka , Dah Duga Pak Omar Memang Bela Kumpulan Kami JJJJ.....Dengar Baik-Baik JJJJJJJ. Nak Tahu Mudah Saja Tak Pak Omar Jadi cacai lagi kot selepas tak Jadi Presiden Cuepacs.

Nasiblah Labu-Labi Oh...........

Apapun Aku Kesian Mereka Memang Omar Parang Kontot Pikirnya Kantungnya saja.... Tapi Kesian Bila mereka kerja...

Perjuangkan yang terbaik untuk PT. Kenapa jawatan PT tidak dipandang penting sedangkan disemua jabatan kerajaan jika tanpa PT akan lumpuh kerja harian disesebuah jabatan. PT boleh buat semua contoh tak ada PAR, PT buat kerja PAR, tak ada EO, Pt buat kerja EO, Tak ada Pegawai, PT boleh siapkan kerja pegawai. Jika diberi peluang PT boleh buat segalanya. Tapi kenapa jawatan PT tidak dipandang penting dalam sesebuah Jabatan Kerajaan. Tanpa PT rasanya lumpuh sesebuah organisasi. Pandanglah golongan PT dan kajilah semula gred gaji PT.

Tanpa Nama berkata...

ain't no balls? don't be culprit to Cuepacs.
we know u don't fight for N, S, W, F scheme.
time for u to say gudbye to Cuepacs.

Vote for Hj. Ahmad Shah, President Cuepacs 2013/2016.

Vote for Hj. Ahmad Shah, President Cuepacs 2013/2016.

Vote for Hj. Ahmad Shah, President Cuepacs 2013/2016.

Tanpa Nama berkata...

Tak mau, nak omar jugak

Dato' Omar terbaikkkkkk

Hidup dato' Omar

Tanpa Nama berkata...

Omar ngko dah resign bebb !! (turun takhta):

Tanpa Nama berkata...

Susahnya gaji tak cukup makan maka jadi lah anjing nyalak sini sana tapi kerajaan tak endah. kesian.........

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Kalau gaji nak setaraf PnP..pergi sambung belajar...buat degree..dh dapat degree mohon jawatan yang 41 ke atas...kalau nak lagi tinggi pergi buat master...buat thesis...dapat jadi pensyarah...setiap gaji yang PnP dapat tu adalah hasil pengorbanan mereka...kalau nak samakan gaji, mmg tak adilllah bagi mereka...sebab dah berbelanja banyak untuk dapatkan segulung ijawah..siap berhutang lagi dgn PTPTN...sistem gaji berdasarkan kepada kelayakan akademik..kalau semua nak sama..baik tak payah belajar teruk...cuba fikir rasional nya..jangan berikan komen yang bukan2...yang menampakkan saudara tidak matang
********************************************************************
aku lepasa diploma..sekarang nie tanggung hutang PTPTN..kerja sekarang gred 17..bila tanya boleh naik tangga gaji JPA jawab tak boleh..kalau ada sijil dari poli atau setaraf jer boleh dapat kenaikan tangga gaji...kalau nak pun kena revise jawatan gred 27..dah 8 tahun aku revised tapi sampai sekarang x dipanggil..perjawatan 27 ingat banyak sangat ker?apa citer bro?

Tanpa Nama berkata...

Elok sgt ko ni jd PM spya angan2 mat jenin ko boleh jd kenyataan. Bawalah ko idea tu ke kabinet meeting. Jgn cakap sesuatu yg tidak masuk akal kerana jika cdgn ko dilaksanakan lingkup/muflis malaysia. Ni pun dibyr gaji 5k kah? Mangkuk tandas tak malu....

Tanpa Nama berkata...

agak agak lewat x cdgn aku ni nak cadangkan JPA jgn hilangkan post JT. patut ganti pembantu jurutera ke atau ape2 la nama. tapi wak post J25. benar dulu2 Jt xnak sama je ngn kerani. 17. dulu dapat ged 19 pon ok. bagi aku pembantu jurutera J25 adalah sesuai. sbb bila hapus mcm xbest je nama penolong jurutera tapi bawah skali n untuk keje remeh nanti xkn PJ nak wak. nanti org pandang rendah post PJ. bagi aku sape ade dip still la naik PJ J29. yg sijil n xde sijil poli jadi J25. naik pangkat atau cukup 13 tahun jadi J28. cemerlang lam keje bagi PSL (peningkatan secara lantikan) ke J29/30.

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama Tanpa Nama berkata...

agak agak lewat x cdgn aku ni nak cadangkan JPA jgn hilangkan post JT. patut ganti pembantu jurutera ke atau ape2 la nama. tapi wak post J25. benar dulu2 Jt xnak sama je ngn kerani. 17. dulu dapat ged 19 pon ok. bagi aku pembantu jurutera J25 adalah sesuai. sbb bila hapus mcm xbest je nama penolong jurutera tapi bawah skali n untuk keje remeh nanti xkn PJ nak wak. nanti org pandang rendah post PJ. bagi aku sape ade dip still la naik PJ J29. yg sijil n xde sijil poli jadi J25. naik pangkat atau cukup 13 tahun jadi J28. cemerlang lam keje bagi PSL (peningkatan secara lantikan) ke J29/30.

Selasa, November 19, 2013 2:05:00 PTG

-------------------------
apa la kau ni, sapa yg jadi juruteknik angan-angan nak jadi penolong jurutera dan sapa yang jadi penolong jurutera angan-angan nak jadi jurutera, makanya para para juruteknik dah tercapai angannya tapi sayang bila semua dah jadi penolong jurutera dah tak rasa apa-apa lah pula rasa jadi jurutera lagi best harap-harap suatu hari nanti jpa jumud pula penolong jurutera dan semua penolong jurutera naik jadi jurutera bestkan !

Tanpa Nama berkata...

agak agak lewat x cdgn aku ni nak cadangkan JPA jgn hilangkan post JT. patut ganti pembantu jurutera ke atau ape2 la nama. tapi wak post J25. benar dulu2 Jt xnak sama je ngn kerani. 17. dulu dapat ged 19 pon ok. bagi aku pembantu jurutera J25 adalah sesuai. sbb bila hapus mcm xbest je nama penolong jurutera tapi bawah skali n untuk keje remeh nanti xkn PJ nak wak. nanti org pandang rendah post PJ. bagi aku sape ade dip still la naik PJ J29. yg sijil n xde sijil poli jadi J25. naik pangkat atau cukup 13 tahun jadi J28. cemerlang lam keje bagi PSL (peningkatan secara lantikan) ke J29/30.
=========================================================tak payahlah nak tunjuk pandai, cerminlah diri kamu tu siapa..JPA lebih arif..

Tanpa Nama berkata...

KAlau boleh dijadikan rebungan:
Semasa Allah memberikan Malikilmaut tugasan mencabut nyawa, beliau menolak kerana takut dibenci manusia. Maka Firman Allah,lebih kurang maksudnya;Jangan kau takut akan perkara tersebut kerana manusia tidak akan menyalahkan kamu tapi mereka akan menyatakan sesuatu sebagai penyebabnya. Cth najib mati kerana xcdent atau p omar mati kerana tua.
Ironimnya PM jangan takut menambahkaikkan sebilangan sebilangan gred shaja kerana pak omar kita jadikan kambing hitamnya.

hahahhahahahhah

Terbaeklah pak omarrrrr

Tanpa Nama berkata...

Plagiarism

Tanpa Nama berkata...

Selepas Omar turun takhta Cuepacs pd Disember 2013.
Tiada lagi kokok-kokok ayam.

Semua Penjawat Awam mahu dengar suara Harimau Mengaum.
Mengaum sehingga menganggu tidur lena JP* dan PT*.

kamu tau siapa pemimpin Cuepacs yang boleh MENGAUM macam Harimau ?

Undilah Hj. Ahmad Shah
Presden Cuepacs 2013/2016

Tanpa Nama berkata...

Kamu semua telah berikrar semasa mula-mula menjadi penjawat awam. Dah banyak kerajaan keluarkan wang ringgit untuk kamu semua. Tapi apakah yang kamu semua dah berikan kepada kerajaan ? Apa sumbangan kamu ? Apa impak ? Apa Outcome ? Apa Rakyat dapat dari sumbangan kamu ? Elok perlaksanaan exit policy dilaksanakan. Supaya tak rasa kebal dan tak boleh diberhentikan.

«Lebih lama ‹Lebih lama   1 – 200 daripada 341   Terbaru› Baru»