SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

30 Januari 2012

CUEPACS PROTES PAHANG SWASTA JBA

Wartawan Sinar Harian
29 Januari 2012


TEMERLOH - Seramai 1,700 pegawai dan kakitangan Jabatan Bekalan Air (JBA) Pahang akan mengadakan bantahan jika permintaan mereka agar pengkorporatan dan penswastaan agensi itu pada 1 Februari ini ditangguhkan, tidak dipedulikan.

Presiden Kesatuan Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) Datuk Omar Osman berkata, penangguhan itu perlu kerana mereka belum mendapat penerangan dan maklumat lengkap mengenai rasional cadangan pengkorporatan serta penswastaan
tersebut.

"Cuepacs tidak ada pilihan lain kecuali akan bertindak mengadakan bantahan besar-besaran yang membabitkan semua kakitangan JBA Pahang sekiranya pengkorporatan ini diteruskan kerajaan, walaupun ia mendapat bantahan rakyat.

"Saya merayu bagi pihak kakitangan JBA Pahang supaya Menteri Besar Datuk Seri Adnan Yaakob menggunakan kuasanya untuk menangguhkan pengkorporatan ini sebelum semua isu berbangkit dapat diselesaikan demi faedah kedua-dua pihak," katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas majlis penerangan Pemindahan Gaji Skim Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) dan pengkorporatan JBA Pahang anjuran Kesatuan Kebangsaan Pekerja-Pekerja (KKPP) Jabatan Bekalan Air di Bangunan Persekutuan Temerloh di sini semalam.

Hadir sama Presiden KKPP Jabatan Kerja Raya dan Air Pahang Sayuti Dollah.

Omar juga berkata, penangguhan pengkorporatan itu adalah wajar kerana tiada langsung rundingan rasmi setiap wakil kesatuan yang terlibat sedangkan ia membabitkan masa depan kakitangan JBA Pahang.

Beliau berkata, 80 peratus daripada kakitangan JBA di Pahang menandatangani surat opsyen persetujuan tanpa mengetahui butiran perkhidmatan terbaru atas arahan ketua jabatan masing-masing.

Omar berkata, ketika ini, SBPA dikaji semula bagi memastikan semua pihak mendapat faedah tanpa mengabaikan mana-mana kakitangan, khususnya dalam aspek gaji, kekananan dan sebagainya.

"Sepatutnya, pihak berkenaan terlebih dahulu menyelesaikan isu SBPA sebelum meneruskan agenda pengkorporatan JBA Pahang secara tergesa-gesa sehingga menimbulkan tanda tanya pelbagai pihak, khususnya kakitangan JBA Pahang sendiri," katanya. - Bernama

45 ulasan:

mat berkata...

Patutlah 2 bulan dah bil air x sampai nih area balok..ko org sibuk nk buat piket...jgn smpai 3-4 bln tertunggak naya nk byr..

Tanpa Nama berkata...

HEHEHE TANDA2 BN NAK SESAK NAFAS.

Tanpa Nama berkata...

1.Kalau pengswastaan dapat memastikan JBA Pahang lebih efisyen..rasanya tiada masaalah.
2.Pekerja-pekerja yang pemalas boleh blah..masa bersenang-senang curi tulang sudah berlalu.
3.bila air yang sepatutnya dibaca sebulan sekali...dibaca dua tiga bulan sekali.

Tanpa Nama berkata...

Diharap JBA boleh buat kemudahan bayaran bil menggunakan Maybank2u. Sampai sekarang, tak boleh nak bayar secara online.

Pengkorporatan ni sebenarnya bagus sekali sebab kemudahan bekalan air adalah satu utiliti yang penting untuk masyarakat. Lihatlah kepada TNB,TM,Pos Malaysia,KTMB dan lain-lain lagi. Perkhidmatan yang mereka tawarkan selepas pengkorporatan adalah lebih efisian kerana kualiti telah dinaiktaraf ke tahap yang lebih baik.

Tanpa Nama berkata...

HEHEHE TANDA2 BN NAK SESAK NAFAS
_________________________

hehe...nyawa2 ikan..

jiran pak cik lori ! berkata...

paip air pecah dah setahun depan rumah ni.. ngapa tak baiki pun. puas dah call. jawapan akan dibaiki segera. poooorah..
tukang baca meter air pun tiap2 bulan tengok paip pecah tu.. apa tindakan u bro..?!
nak alamat?
ni ha.. depan rumah pak cik lori
n0 30 jalan pulai idaman 3, taman pulai idaman, paya pulai temerloh.
ambil tindakan !!

kerba berkata...

jiran pak cik lori !

HAHAHAHAHAHAHA...dekat sangat yak....nanti2 la koi suroh ngok-ngok JBA ter dtg baiki...air bocor ter nok kasi penoh kan paye...bior org boleh ternok ikan...HAHAHAHAHAHA....

Tanpa Nama berkata...

Dah diberi betis nak peha. Dah naik kepala cuepacs ni. Ingat semua kebaikan yang pa dapat tu hasil cuepacs ke? Agak-agaklah bila cakap tu. Jangan emosional.

Tanpa Nama berkata...

Nak mendesak pun ikut padan lah, jangan nak pijak kepala majikan dan ugut dengan undi pilihanraya. PA tolong tingkatkan perkhidmatan barulah gaji yang naik itu akan berkat.

Tanpa Nama berkata...

JBA nih kejenya slow skit..tengok secara rawaklah...waktu pejabat x dernya korek paip..biasa lepas kul 4&5 kalau tak pun ari sabtu ngan ahad....elok sangatlah dikorporatkan..dah x der daya saing...agar lebih efisyen dan bermutu dari segi perkhidmatannya..
maaf yer cerita sekadar nampak di mata...yang x nampak tu baik gamoknye..

PA -fb/artis/peti ais berkata...

org2 kita ni mmg cepat jd bodoh dan lambat pula pandai...

ada ke interview org2 di putrajaya (PA berintelek rendah) dan ditanya mengenai putrajaya sempena hari wilayah, dua PA yg terkinja2 nk naik gaji boleh kata:
i. bagus lah putrajaya sbb dah ada SHOPPING COMPLEX
ii. putrajaya ni bagus sbb banyak bangunan mewah

aparaaaa mmg sah x belajar lps tu sibuk nak naik gaji keje mcm haram malas nk belaja (tgk PTK sudah la), pastu kuatnya berangan dgn kejayaan org lain (shopping compleks bkn bapak ko punya dan bangunan2 mewah pon bukan abah ko punya)... last kali PA2 melayu semua dok tercongok bermegah2 dan berbangga2 dgn shopping complex dan bangunan2 mewah DI LUAR SAHAJA... mcm ni punya mentaliti bagi rm sejuta seminit pon x cukup... aparaaaa

kalau nk buka mulut gunalah akal dulu... tu la keje rajin2 dulu gaji mesti naik punyalah... ni x abis2 nk tuntut2 dan ugut2 nk pangkah pembangkang... isk2

Tanpa Nama berkata...

DEPAVALI CUTI 2 HARI MA... BILA NAK LASANAKAN BAI..

Tanpa Nama berkata...

Perkara asas : Cuepacs 27 Dis.2011,TERIMA sbpa.

Perkara asas : Yang bagi ARAHAN TANGGUH sbpa PM Najib. PM mintak wakil PEKERJA masuk sbg Panel kajian semula sbpa.

Sekarang, wakil PEKERJA tak sepatutnya hanya CUEPACS!!

Cuepacs perlu mintak izin dgn PA utk wakilli PEKERJA.

Omar Osman SEPATUTNYA tak perlu tersenarai dlm Panel SBPA sebab dia & KPPA perlu BERTANGGONGJAWAB.

Saya sokong Azih Muda wakil PEKERJA mewakilli Cuepacs.

Tanpa Nama berkata...

Kalau nak kaji better kaji gaji gred 41 ! Upkan gaji Pnp coz kelayakan akademik dan pangkat dan beban tugas !

Tanpa Nama berkata...

Betul tu. Kalau gaji pelaksana naik, gaji pnp pun mesti naik. Barulah fair.

Tanpa Nama berkata...

saya rasa rakyat pahang akan dapat manafaat daripada penswastaan ini.. boleh tgk di negeri2 lain, perkhidmatan air lebih efisien lepas swasta.

Tanpa Nama berkata...

topik ni dimasukkan utk alih perhatian org ramai pasal isu hangit SBPA!!

jangan terpedaya weiii...CUEPACS..jgn alih perhatian, tolong fokus semula kat SBPA!!

kena agresif la CUEPACS..kata mau perjuangkan nasib penjawat awam!

Tanpa Nama berkata...

Perkara asas : Cuepacs 27 Dis.2011,TERIMA sbpa.

Perkara asas : Yang bagi ARAHAN TANGGUH sbpa PM Najib. PM mintak wakil PEKERJA masuk sbg Panel kajian semula sbpa.

Sekarang, wakil PEKERJA tak sepatutnya hanya CUEPACS!!

Cuepacs perlu mintak izin dgn PA utk wakilli PEKERJA.

Omar Osman SEPATUTNYA tak perlu tersenarai dlm Panel SBPA sebab dia & KPPA perlu BERTANGGONGJAWAB.

Saya sokong Azih Muda wakil PEKERJA mewakilli Cuepacs.

Selasa, Januari 31, 2012 8:45:00 AM

______________ aku stuju dgn ngko. Omar tu dah pencen. skrg kerja kontrak kat upm. dah 3 tahun kontrak. Bagi ler kat Azih Muda pimpin Cuepacs. Tengok PM, dia bagi TPM urus perkara besar, bukan penting diri .. bolot semua.

Tanpa Nama berkata...

Skim Kejuruteraan J ada tiga gred kelayakan masuk :

1-Juruteknik(Sijil Kej. Politeknik)
2-Pen. Jurutera(Diploma Kej. IPT)
3-Jurutera(Ijazah Kej. IPT)

Mohon JPA buat penstrukturan semula gred 3 skim J diatas.

Tanpa Nama berkata...

Berita ini tak masuk TV dan surat Khabar milik umno & kerajaan BN...

Tetapi kalau berlaku di negeri pakatan pasti riuh rendah...berhari-hari tak sudah....

Berikut bandingkan harga air:-

- Johor - rm12.20 utk 20cubics mtrs pertama.
- Pulau pinang rm4.40sen utk 20cubics mtrs pertama.
- Selangor percuma utk 20cubics mtrs pertama.

Tanpa Nama berkata...

Berita ini tak masuk TV dan surat Khabar milik umno & kerajaan BN...

Tetapi kalau berlaku di negeri pakatan pasti riuh rendah...berhari-hari tak sudah....

Berikut bandingkan harga air:-

- Johor - rm12.20 utk 20cubics mtrs pertama.
- Pulau pinang rm4.40sen utk 20cubics mtrs pertama.
- Selangor percuma utk 20cubics mtrs pertama.

Selasa, Januari 31, 2012 11:04:00 AM

-------------------------------

tak payah tunggu berita, kau tolong la bawa air tu kat negeri-negeri lain sekurang-kurangnya dapat juga cuci jamban yang kotor.

Tanpa Nama berkata...

jangan tukar topik! jangan terpedaya cubaan alih perhatian!! kembali ke isu utama yg belum selesai: SBPA!! SBPA!! SBPA!!

berani sangatkah CUEPACS ni? atau ckp saja lebih..tapi kena gertak sket dgn KPPA/mantan KPPA..KSN..boleh lawan mata ka??

ada berani utk betul2 perjuangkan penjawat awam?..tegaskan para turus/premier/JUSA tak kira A..B..C..kena patuhi pencen wajib & tiada lagi sambung kontrak!!

kalau kata masih hebat..turus/premier/JUSA ni pi sambung kerja kat swasta..buktikan segala kehebatan anda di arena lain!!..

ada berani??

itupon kalau org cuepacs & org JPA betul2 baca la blog ni...;p

Tanpa Nama berkata...

berani sangatkah CUEPACS ni? atau ckp saja lebih..tapi kena gertak sket dgn KPPA/mantan KPPA..KSN..boleh lawan mata ka??

ada berani utk betul2 perjuangkan penjawat awam?..tegaskan para turus/premier/JUSA tak kira A..B..C..kena patuhi pencen wajib & tiada lagi sambung kontrak!!

kalau kata masih hebat..turus/premier/JUSA ni pi sambung kerja kat swasta..buktikan segala kehebatan anda di arena lain!!..

ada berani??

itupon kalau org cuepacs & org JPA betul2 baca la blog ni...;p

Tanpa Nama berkata...

berani sangatkah CUEPACS ni? atau ckp saja lebih..tapi kena gertak sket dgn KPPA/mantan KPPA..KSN..boleh lawan mata ka??

ada berani utk betul2 perjuangkan penjawat awam?..tegaskan para turus/premier/JUSA tak kira A..B..C..kena patuhi pencen wajib & tiada lagi sambung kontrak!!

kalau kata masih hebat..turus/premier/JUSA ni pi sambung kerja kat swasta..buktikan segala kehebatan anda di arena lain!!..

ada berani??

itupon kalau org cuepacs & org JPA betul2 baca la blog ni...;p

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama PA -fb/artis/peti ais berkata...

org2 kita ni mmg cepat jd bodoh dan lambat pula pandai...

ada ke interview org2 di putrajaya (PA berintelek rendah) dan ditanya mengenai putrajaya sempena hari wilayah, dua PA yg terkinja2 nk naik gaji boleh kata:
i. bagus lah putrajaya sbb dah ada SHOPPING COMPLEX
ii. putrajaya ni bagus sbb banyak bangunan mewah

aparaaaa mmg sah x belajar lps tu sibuk nak naik gaji keje mcm haram malas nk belaja (tgk PTK sudah la), pastu kuatnya berangan dgn kejayaan org lain (shopping compleks bkn bapak ko punya dan bangunan2 mewah pon bukan abah ko punya)... last kali PA2 melayu semua dok tercongok bermegah2 dan berbangga2 dgn shopping complex dan bangunan2 mewah DI LUAR SAHAJA... mcm ni punya mentaliti bagi rm sejuta seminit pon x cukup... aparaaaa

kalau nk buka mulut gunalah akal dulu... tu la keje rajin2 dulu gaji mesti naik punyalah... ni x abis2 nk tuntut2 dan ugut2 nk pangkah pembangkang... isk2
-----------------------------------
Betul tu, ini memang mentaliti orang melayu hanya bangga dengan pembangunan seperti gedung2 besar, shopping kompleks merata tempat, tetapi mereka lupa yang memiliki gedong2 itu bukan bangsa melayu tetapi bangsa asing telah hampir tanah-tanah milik melayu dimiliki bangsa asing, orang melayu hanya pandai tepok tangan dan bersorak gembira.

PTD Bijaksana berkata...

dalam hal penangguhan ini adalah kerana komplen dari pihak Doctor dan bukan nya dari gred sokongan.

Pihak doc tak puas hati dengan pelaksanaan SBPA. sebab itu kerajaan DS Najib takut utk melaksanakan kan SBPA.

Penangguhan SBPA ini hanyalah untuk kajian bagi gred Doc sahaja, tidak temasuk langsung bagi PA pangkat rendah.

Mohon supaya PA pangkat rendah (Sokongan) jangan lah bermimpi yg SBPA di tangguhkan kerana nak mengkaji hak anda.

Tengoklah nanti gaji khas untuk doctor sahaja akan naik. Gred Sokongan akan terlopong mulut nya

Tanpa Nama berkata...

Salam, apa yang saya dapati sedikit sebanyak, perubahan-perubahan yang dibuat termasuk dalam SBPA telah menyebabkan perpecahan, irihati, tidak puas hati dikalangan penjawat awam di antara skim memperlihatkan satu suasana tidak sihat dikalangan semua PA di mata orang ramai, kumpulan DG dahulunya disanjung sekarang ditempelek, sudah hilangkah penghormatan kita kepada cikgu2, bukan salah mereka namun kita perlu melihat dimana salahnya sistem kita yang menjadikan begitu, kumpulan N,F, G, W,mengutuk kumpulan J kerana apa? hanya kerja perasaan tidak puas hati kerana kumpulan J mendapat sedikit habuan lebih dalam permulaan SBPA ini,begitu juga percanggahan pendapat yang melibatkan gred lagi memperlihatkan bahawa penjawat awam kini telah berpecah belah, MUNGKIN KITA SEMUA FAHAM BAHAWA TEKANAN HIDUP SEKARANG YANG MENJADIKAN DUIT ITU TUHAN, IA TELAH MENGUBAH KEHIDUPAN SESORANG, BAK KATA PERPATAH SEKARANG INI RAMAI YANG KEHIDUPANNYA HARIANNYA IBARAT MEMBELI BAJU TAPI TIDAK MELIHAT BADAN SENDIRI, DAN INILAH YANG BERLAKU.
Untuk menjadi majikan yang terbaik, JPA sebagai penaung perlu melihat semula semua ini, perlu ada penyelidikan mendalam perundingan yang jitu sebelum sesuatu perubahan itu dilaksanakan. Bersama-sama ini disertakan beberapa lagi contoh sebagai rujukan pihak JPA yang belaku dalam arahan atau kempen yang dilaksanakan dahulu namun tidak diselaraskan.
Contohnya: kita melihat sesuatu dasar itu dibuat tanpa perancangan jangka panjang, banyak pekeliling baru dibuat tanpa dilihat dasar kerajaan yang telah lama diadakan contohnya dahulu ada satu dasar kerajaan untuk menjadikan rakyat malaysia 70 juta,namun sehingga kini tidak banyak arahan kerajaan untuk membantu keluarga penjawat awan yang sekarang ini mempunyai keluarga besar. Begitu juga apabila pengenalan kepada SSM penwujudan PTK, sebagai salah satu bentuk ganjaran kepada staf yang mempunyai potensi untuk naik pangkat tetapi jawatan naik pangkat tersebut adalah terhad, namun apabila diperkenalkan SBPA gaji mereka yang berpotensi dan telah lulus PTK dahulunya seperti tidak dipandang, gaji dah kembali sama,(adakah kajian telah dibuat?)begitu juga % kenaikan gaji yang memeningkan semua pihak termasuk mereka yang diberikan arahan untuk pelaksanaan, apabila staf bertanya kenapa perbezaan si A dan si B dan macam-macam lagi pegawai pelaksana akan terpinga-pinga kerana hanya JPA sahaja yang mampu menjawabnya, memperlihatkan tidak wujud penyelidikan yang teliti dibuat oleh JPA.
Namun seperti yang saya katakan tadi mungkin kerana tekanan memandangkan musim pilihanraya telah semakin hampir, menyebabkan kekalutan tanpa mengira impak sebenar yang akan dihadapi, apa yang pasti kita sebagai penjawat awam sebenarnya perlu mengetepikan politik, kerana parti mana yang memerintah adalah kerajaan yang telah dipilih oleh rakyat, kita sebagai penjawat awam yang diberikan rezeki dalam bentuk gaji perlu berkhidmat kepada sesiapa sahaja yang dipilih oleh rakyat.
SAYA MEMOHON AGAR PIHAK PANEL PENILAIAN SEMULA SBPA AKAN MELIHAT SEMUA INI DARI SEGI POSITIF.MASA HADAPAN NEGARA BANYAK BERADA DITANGAN PENJAWAT AWAM. MOHON PERUBAHAN...DAN KEPADA SEMUA PA INGAT KERJA ITU ADALAH IBADAH DAN AMANAH ALLAH

Tanpa Nama berkata...

gred 17(sijil politeknik) nak kan keadilan dalam perjawatan.. jgn abaikan..

jangan setarafkan kami dengan SPM...

wujudkan gred baru yang lebih baik..
semoga semua pihak berpuas hati..
juga golongan SPM pun berpuas hati..

Tanpa Nama berkata...

CUEPACS tubuh Jawatankuasa Bertindak SBPA

Wawasan 2020 berkata...

Perlu ada penerangan kepada staf terlibat, keabiakan dan keburukannya. Saya mengharapkan jangan jadi macam SBPA.

Tanpa Nama berkata...

berani sangatkah CUEPACS ni? atau ckp saja lebih..tapi kena gertak sket dgn KPPA/mantan KPPA..KSN..boleh lawan mata ka??

ada berani utk betul2 perjuangkan penjawat awam?..tegaskan para turus/premier/JUSA tak kira A..B..C..kena patuhi pencen wajib & tiada lagi sambung kontrak!!

kalau kata masih hebat..turus/premier/JUSA ni pi sambung kerja kat swasta..buktikan segala kehebatan anda di arena lain!!..

ada berani??

ada plak dlm blog ni kata seru semua skim henti salahkan satu sama lain..tetiba buleh plak buat lawak..buat ayat dlkm kurungan (kecuali ptd) << ???

nampak sgt hangpa suka cari siapa yg nak dijadikan belasahan..

yg group DG plak tolong sedar diri laaa..puak2 senior hangpa juga yg dah dpt kenaikan pangkat takmau pindah2..mcm mana DG lain nak naik?? lepas tu masih nak salahkan org lain??

buku perkhidmatan hangpa siapa yg jaga?? kalau skim sendiri yg jaga...kemaskini sgt ka??

tolong hormat sesama sendiri..bukannya kutuk sakan..

aku kutuk semua..bukan mcm hangpa yg dok pilih ikut suka hati..

semua penjawat awam kena sedar diri woiiii...tak kira skim apa pon!!

bersatu..bersatu tak kira skim apa pon..hangpa semua sama penting!!

JUSA yg cukup umur wajib pencen..tadak lagi sambung kontrak!!!

& mesti ada 3 wakil CUEPACS yg agresif dlm kajian semula SBPA!!

itupon kalau org cuepacs & org JPA betul2 baca la blog ni...;p

Tanpa Nama berkata...

berani sangatkah CUEPACS ni? atau ckp saja lebih..tapi kena gertak sket dgn KPPA/mantan KPPA..KSN..boleh lawan mata ka??

ada berani utk betul2 perjuangkan penjawat awam?..tegaskan para turus/premier/JUSA tak kira A..B..C..kena patuhi pencen wajib & tiada lagi sambung kontrak!!

kalau kata masih hebat..turus/premier/JUSA ni pi sambung kerja kat swasta..buktikan segala kehebatan anda di arena lain!!..

ada berani??

ada plak dlm blog ni kata seru semua skim henti salahkan satu sama lain..tetiba buleh plak buat lawak..buat ayat dlkm kurungan (kecuali ptd) << ???

nampak sgt hangpa suka cari siapa yg nak dijadikan belasahan..

yg group DG plak tolong sedar diri laaa..puak2 senior hangpa juga yg dah dpt kenaikan pangkat takmau pindah2..mcm mana DG lain nak naik?? lepas tu masih nak salahkan org lain??

buku perkhidmatan hangpa siapa yg jaga?? kalau skim sendiri yg jaga...kemaskini sgt ka??

tolong hormat sesama sendiri..bukannya kutuk sakan..

aku kutuk semua..bukan mcm hangpa yg dok pilih ikut suka hati..

semua penjawat awam kena sedar diri woiiii...tak kira skim apa pon!!

bersatu..bersatu tak kira skim apa pon..hangpa semua sama penting!!

JUSA yg cukup umur wajib pencen..tadak lagi sambung kontrak!!!

& mesti ada 3 wakil CUEPACS yg agresif dlm kajian semula SBPA!!

itupon kalau org cuepacs & org JPA betul2 baca la blog ni...;p

Tanpa Nama berkata...

berani sangatkah CUEPACS ni? atau ckp saja lebih..tapi kena gertak sket dgn KPPA/mantan KPPA..KSN..boleh lawan mata ka??

ada berani utk betul2 perjuangkan penjawat awam?..tegaskan para turus/premier/JUSA tak kira A..B..C..kena patuhi pencen wajib & tiada lagi sambung kontrak!!

kalau kata masih hebat..turus/premier/JUSA ni pi sambung kerja kat swasta..buktikan segala kehebatan anda di arena lain!!..

ada berani??

ada plak dlm blog ni kata seru semua skim henti salahkan satu sama lain..tetiba buleh plak buat lawak..buat ayat dlkm kurungan (kecuali ptd) << ???

nampak sgt hangpa suka cari siapa yg nak dijadikan belasahan..

yg group DG plak tolong sedar diri laaa..puak2 senior hangpa juga yg dah dpt kenaikan pangkat takmau pindah2..mcm mana DG lain nak naik?? lepas tu masih nak salahkan org lain??

buku perkhidmatan hangpa siapa yg jaga?? kalau skim sendiri yg jaga...kemaskini sgt ka??

tolong hormat sesama sendiri..bukannya kutuk sakan..

aku kutuk semua..bukan mcm hangpa yg dok pilih ikut suka hati..

semua penjawat awam kena sedar diri woiiii...tak kira skim apa pon!!

bersatu..bersatu tak kira skim apa pon..hangpa semua sama penting!!

JUSA yg cukup umur wajib pencen..tadak lagi sambung kontrak!!!

& mesti ada 3 wakil CUEPACS yg agresif dlm kajian semula SBPA!!

itupon kalau org cuepacs & org JPA betul2 baca la blog ni...;p
Selasa, Januari 31, 2012 4:02:00 PM
Tanpa Nama berkata...

berani sangatkah CUEPACS ni? atau ckp saja lebih..tapi kena gertak sket dgn KPPA/mantan KPPA..KSN..boleh lawan mata ka??

ada berani utk betul2 perjuangkan penjawat awam?..tegaskan para turus/premier/JUSA tak kira A..B..C..kena patuhi pencen wajib & tiada lagi sambung kontrak!!

kalau kata masih hebat..turus/premier/JUSA ni pi sambung kerja kat swasta..buktikan segala kehebatan anda di arena lain!!..

ada berani??

ada plak dlm blog ni kata seru semua skim henti salahkan satu sama lain..tetiba buleh plak buat lawak..buat ayat dlkm kurungan (kecuali ptd) << ???

nampak sgt hangpa suka cari siapa yg nak dijadikan belasahan..

yg group DG plak tolong sedar diri laaa..puak2 senior hangpa juga yg dah dpt kenaikan pangkat takmau pindah2..mcm mana DG lain nak naik?? lepas tu masih nak salahkan org lain??

buku perkhidmatan hangpa siapa yg jaga?? kalau skim sendiri yg jaga...kemaskini sgt ka??

tolong hormat sesama sendiri..bukannya kutuk sakan..

aku kutuk semua..bukan mcm hangpa yg dok pilih ikut suka hati..

semua penjawat awam kena sedar diri woiiii...tak kira skim apa pon!!

bersatu..bersatu tak kira skim apa pon..hangpa semua sama penting!!

JUSA yg cukup umur wajib pencen..tadak lagi sambung kontrak!!!

& mesti ada 3 wakil CUEPACS yg agresif dlm kajian semula SBPA!!

itupon kalau org cuepacs & org JPA betul2 baca la blog ni...;p
---------------------------------

kutuk orang berani tapi yang tulis ni pun penakut pehh kau sendiri pun tak tulis nama sebenar alamat dan no kad pengenalan, lain kali kalau tak cukup ilmu jangan dok kata kat orang pii daah

Tanpa Nama berkata...

sekarang ni bukan saja PA yang frust tapi orang-orang yang kerja kat bank lagi frust . Target baru mimpi semalam dah capai 3 juta dalam bulan Januari personal loan , reloan tapi tangguh pulak keh keh

Tanpa Nama berkata...

selama ni mahathir dah swasta dah TNB, telekom dan macam-macam lagi kenapa ceupacs sokong, dah jemu jadi barua UMNO?

Tanpa Nama berkata...

Tahniah CUEPACS kerana bertegas dalam soal hak dan masa depan kakitangan awam di Pahang.

Tanpa Nama berkata...

harap teruskan penswastaan air pahang,MB ajangan tunduk tekanan diorang ni..swasta la bagus..naik sikit takpe,kalau servis ok..

Tanpa Nama berkata...

Lawan betul-betul CUEPAC
Semak setiap gred gaji CUEPAC

Tanpa Nama berkata...

gajah sama gajah bertarung,pelanduk mati di tengah-tengah..

Tanpa Nama berkata...

TERKINI-

KSN SETUJU TIGA LAGI PEMIMPIN KANAN CUEPACS ANGGOTAI PASUKAN KHAS KAJI SBPA

TAHNIAH CUEPACS...

KAMI DISISI MU DATO OMAR..

JGN HIRAUKAN PROVOKASI..

Tanpa Nama berkata...

Jangan sampai JBA Pahang menjadi seperti SYABAS.

Tanpa Nama berkata...

Penswastaan keatas jba perlu bagi menaiktaraf dan memperbaiki semula taraf perkhidmatan air di pahang..banyak paip2 air telah berkarat dan kandungan klorin air yang sangat tinggi terutamanya di kuates kerajaan neger pahang indera mahkota...Melalui penswastaan ini di harap pihak berwajib dapat meningkatkan perkhidmatan air di kalangan rakyat lebih efisyen dan lebih berkesan...

Tanpa Nama berkata...

Redha je lah...mgkin ader hikmah di sebalik semua ni...yang penting...amanah perlu dipegang dan di laksanakan sebaek mungkin....

Tanpa Nama berkata...

bil air akn mningkat mlimpah ruah jika d swasta kan nti bab syarikat hya mmikirkan kuntungan...ini yg brlaku d selangor maka krjaan sgor nk amik balik syabas bab air kperluan asas tuk rakyat kan 1 pniagaan...kini rakyat sgor dpt air pcuma kerajaan bn pahang yg x tahu mgurus air 2 jer sbabnya....

Tanpa Nama berkata...

Minta jasabaik Cuepacs untuk juga mengkaji pengkorporatan MGI, Abi & Ipharm. Untuk maklumat Cuepacs, ketiga -tiga jabatan ini adalah Institut di bawah MOSTI (Kem.Sains Teknologi & Inovasi). Institut ini akan di korporatkan dalam masa terdekat & kami memohon pihak Cuepacs dapat memberi perhatian sewajarnya dalam isu ini.