SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***Tema Hari Pekerja CUEPACS 2018 : MEMBUDAYAKAN KEMAHIRAN MENGUNGGULI KEPAKARAN

22 Disember 2010

KONSORTIUM PENGENDALI TAKAFUL DILANCAR

Utusan Malaysia
22/12/2010


KUALA LUMPUR 21 Dis. - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini melancarkan Konsortium Pengendali Takaful Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) bagi membantu penjawat awam mendapatkan tawaran skim perlindungan mampu milik.

Konsortium yang dibentuk hasil daripada perbincangan CUEPACS bersama Dar Al Istithmar Sdn. Bhd. itu melibatkan lima syarikat pengendali Takaful iaitu Takaful Malaysia Sdn. Bhd., Takaful Ikhlas Sdn. Bhd., Etiqa Insurans dan Takaful, MAA Takaful Bhd serta Hong Leong Tokio Marine Takaful Bhd (HLTM Takaful).

Presiden CUEPACS, Omar Osman berkata, hasil daripada pembentukan konsortium itu, skim Takaful Kasih 1CUEPACS berjaya diwujudkan dan kini sedia untuk disertai oleh penjawat awam.

"Pembentukan konsortium ini selain membantu penjawat awam mendapatkan tawaran skim perlindungan mampu milik turut bertujuan menyediakan tabungan sewaktu berlaku bencana atau malapetaka," katanya.

Perdana Menteri dalam majlis itu turut menyaksikan upacara menandatangani persefahaman (MoU) pembentukan konsortium berkenaan di antara Dar Al Istithmar Sdn. Bhd. dan lima syarikat pengendali takaful tersebut.

Omar menambah, pembentukan konsortium itu turut bakal membantu penjawat awam untuk berjimat dan merancang kewangan.

"Ia juga membuktikan bahawa CUEPACS tidak hanya bertindak sebagai badan pendesak semata-mata dan bergantung sepenuhnya kepada dana kerajaan.

"Sebaliknya, ia mempunyai program yang konkrit, terancang, terurus serta berkesan dalam membantu penjawat awam melalui program tertentu," katanya.

Tiada ulasan: