SELAMAT DATANG KE BLOGSPOT CUEPACS

*** KUNJUNGILAH BLOGSPOT INI UNTUK MENDAPAT MAKLUMAT TERKINI*** PEKERJA CEMERLANG RAKYAT SEJAHTERA***CUEPACS DI HATI KU***

19 Oktober 2010

KERAJAAN TAK MAHU PINJAM BERI BONUS

Berita Harian
18/10/2010



KEPUTUSAN pemberian bonus harus mengambil kira kedudukan kewangan negara dan bukan sekadar menggembirakan kakitangan awam atau bertujuan memancing undi, kata Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah.

Beliau berkata, kerajaan pada dasarnya mahu memberikan bonus sebulan gaji kepada 1.2 juta penjawat awam tetapi membatalkan hasrat itu kerana ia akan menyebabkan negara meminjam dan menambah hutang sekali gus menyebabkan defisit tinggi Bajet 2011.

“Kalau buat macam ini, negara akan hadapi defisit yang tinggi dalam kos operasi,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program Pusat Khidmat Bergerak Barisan Nasional (BN) di Padang Taman Klebang Jaya, Chemor, Perak semalam.

Beliau mengulas penjelasan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, pada Perhimpunan Kebangsaan Guru 1Malaysia di ibu negara kelmarin, bahawa kerajaan mahu memberikan bonus sebulan gaji kepada penjawat awam tetapi ini akan mengakibatkan perbelanjaan besar RM3.1 bilion, justeru menggantikannya dengan Bantuan Kewangan Khas RM500 kepada kakitangan awam gred 54 dan ke bawah.

88 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Perbelanjaan kakitangan dari pemeberian bonus akan dibelanjakan didalam negera dgn sebab itu kerajaan tak perlu bimbang krana wang itu akan mengalir kedalam negara sementara akan merangsang ekonomi setempat terutama iks alasan pemeberian bonus dgn meminjam itu rasanya macam alasan yg kurang tepat

Adakah kerajaan Malaysia yg diakatakan maju ini amat daif sangat kewangannya untuk bagi bonus kpd penjawat awam sehinggakan perlu meminjam

Tanpa Nama berkata...

Sudah terang lagi bersuluh. Kerajaan memang tak mampu ....
Ayuh Cuepacs, Mesyuarat kongres khas hari ni (19/10/10) ... buatlah resolusi antara yang dicadangkan :
1.Minta perkara selain bonus umpamanya Honorium rm2,000.00 seorang.
2. kau pikirlah sendiri ...

harap jugak bonus berkata...

cari idea untuk mengurangkan kos sara hidup lebih baik dari Bonus...
Kawalan ketat harga barangan... kurangkan harga sedia ada

Tanpa Nama berkata...

Nape GLC bley bagi bonus banyak kat staff depa? Kenapa kerajaan kita TAK MAMPU? Kerajaan BN gagal jadi majikan yang bertanggungjawab..apa kata kita minta akta baru dibuat? semua majikan2 di Malaysia xboleh bayar bonus pada staff mereka samada kerja kerajaan dan swasta / GLC..berat sama dipikul..ringan sama dijinjing..semua bonus-bonus yang patut dibayar kpd pekerja mereka kita salurkan pada bangunan2 tinggi dan pembinaan infrastruktur kat Malaysia ni..PA xdpt bonus kerana utk bina negara..pekerja swasta pom xdpt bonus kerana nak bina negara kita yang tercinta..baru adil..kita tgk mcm mana haru biru negara akan berlaku..

orang kerajaan berkata...

Kalau PM kata pemberian bonus sebulan sebanyak 3.4Billion untuk semua 1.2 juta kakitangan awam tu tinggi, bermaksud tahun tahun hadapan pun tidak ada harapan untuk dapat bonus la.. so, kerajaan menganggap 3.4billion tu besar sangat dan tidak akan bagi bonus selama lamanya..
Nampaknya semua kakitangan awam hanya boleh bermimpi untuk dapat bonus sebulan gaji..
sekian!

Tanpa Nama berkata...

KENAPA BILA BAGI KENAIKAN GAJI & ELAUN BERGANDA KEPADA POLIS TAK PULAK DISEBUT TU..SUDAHLAH INI KAMI SEMUA NI BODOHKAH?.JGN SALAHKAN KAMI BILA UNDI KAMI BERALIH PADA PRU13 NANTI..PERGI MAMPUSLAH DGN PEMIMPIN MACAM NI..INGAT KAMI SEMUA NI PEMINTA SEDEKAH KE?..

Tanpa Nama berkata...

kalau tak nak bagi katakan saja tak nak bagi..jgn cakap berbelit-belit macam ular..inILAH Contoh pemimpin hipokrit yang pentingkan kesenangan dia dan kroni dia saja..PA susah ada aku kisah...kepala butuhlah..pergi mampuslah..tiada lagi undi aku dan kaum kerabat ku untuk mu pada PRU13 wahai penyangak..penipu...

Tanpa Nama berkata...

TAIK KUCING PUNYA PEMIMPIN..

Tanpa Nama berkata...

malaysia:yang kaya makin kaya yang miskin makin miskin pesanan ikhlas dari bapa kemerdekaan..

Tanpa Nama berkata...

gred profesional xpyah la bagi duit tu die org dah senang..dah kaya..wat pe nak bagi..keje org sokongan yang buat..dia org tahu sains jer..bile keje xtahn ape2..ala ntah la..

bapak hang berkata...

penjawat awam mana tau semua ni.. depa tau nak duit.. nak pi holiday.. pi betong.. pi danok.. ptuihhh

buat bangunan 5 billion tu dapat balik pulangan..

yang buat putrajaya tu kerajaan kerahkan petronas buat..

bagi hangpa 3 billion? hangpa petambah dosa..

dasar penjawat awam naik lemak.. makin hari makin bodoh..

memalukan.. dah la tak kompeten.. mintak yang bukan bukan..

bahalol semuanya..

anwar yang stupid pun x ingin nak bela soal bonus...

walaupun dia bodoh ekonomi sampai tahap menggadaikan negara.. aku yakin 90% penjawat awam buta ekonomi

Tanpa Nama berkata...

pasal ramai sangat yang dengki kat gol profesional laa..maka xdapat bonus tu..Allah takkan bagi rezeki tu kalau ramai yang berhati busuk..lagi2 laa kalo ada gol profesional tu yang duk baca blog ni..ntah2 depa yang menasihati Najib supaya bagi sikit je..baru semua padan muka..cukup lah..jgn dok asyik dengki ngn gol tu..patut kita lebih bersatu meminta bonus daripada Najib..fikir2 la..

Tanpa Nama berkata...

pruntukan 111juta n bina menara warisan ade duit plak?pastu barang2 import n mewah dihapuskan cukai sape yg untung?rakyat biasa xmahunya nk pakai mewah2..sdehana sudah....majoriti PA tunggu yg gmbira ptg bila bajet dbentangkan..tp..sume hampa..bonus xde..hanya imbuhan khas je.....kite harap cuepacs wt sesuatu dlm pkr ni..

Tanpa Nama berkata...

Ya Allah, aku mohon kepadamu supaya terangkan hati "Bapak hang"..hatinya terlampau gelap untuk menjadi saudaraku..ampunkan dosanya dan cucikan hatinya..Aminnn..

stabang berkata...

aku tak faham la taraf pemikiran menteri kita ni, kadang kadang aku tertanya tanya layak kah mereka menjadi menteri,klu mcm nilah menteri yang ada kat parliment sekarang nie patutnya negara kita nk bankrap...tahap IQ rendah sgt

Tanpa Nama berkata...

kalau rasa gaji tak cukup, berhenti la.. pi jual goreng pisang... bangang betul orang cam korang ni... patut la penjawat awam banyak buat dosa.. laki orang main bini orang... moral rendah.. atitude limbah

Tanpa Nama Bapak Hang berkata...

Ya Allah, aku mohon kepadamu supaya terangkan hati "Bapak hang"..hatinya terlampau gelap untuk menjadi saudaraku..ampunkan dosanya dan cucikan hatinya..Aminnn..

aku pun tak ingin bersaudarakan pembuat dosa macam hangpa.. pastu bawak nama Allah Azza Wa Jalla..

boleh jalan la binatang

Tanpa Nama berkata...

KERJA KURANG PRODUKTIF.. MACAM MANA NAK BAGI BONUS.. PA DAH BANYAK LEMAKNYAA.

Tanpa Nama berkata...

hah! elok lah..maki-hamun orang, fitnah pun ada..elok lah..orang islam ke kafir ni? klu rasa meluat dengan orang mintak bonus, xpayah masuk blog ni..ni antara diorang dengan bos diorang.. ni sampai nak tuduh pejawat awam perangai macam ni keluarga korang xde keja dengan kerajaan ke? mengucap bebanyak wei..taubat..

Tanpa Nama berkata...

Kalau rasa tak dpt bagi bonus bermakna ekonomi negara kurang baik bermakna corak pentadbiran gagal mencerna meningkat ekonomi negara, sampai kalau nak bg bonus kena pinjam itu bererti pemimpin yg ada kini ternyata gagal,

Justru itu kenalah pilih pemeimpin yg berwibawa punya capaian dan jangkauan yg baik dalam mentadbir negara serta ekonomi tidak membuat pembaziran dgn pembangunan gajah putih atau memberi keuntungan kpd sebagahgian pihak serta berlaku adil kepada semua.
Pemimpin perlu pandai menghargai sumbangan sektor awam khasnya penjawat awam.

Tanpa Nama berkata...

bodohnya kakitangan awam.. bonus bukan hak..

mahathir bagi bonus sejak tahun berapa? cuba pikir..

makin hari makin tolol korang kan

Tanpa Nama berkata...

dari dok perjuang bonus.. baik perjuangkan produktiviti.. reti ke produktiviti tu apa...? bukan apa.. penjawat awam skang kat makin bangang... tak kompeten.. bahasa inggeris pun tak reti.. huru hara.. tungging tebalik.. walaupun gred profesional.. memalukan

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama berkata...
Selasa, Oktober 19, 2010 2:56:00 PM

"Mak bapak ko ni xajar ke ko ni berbudi bahasa..ke ko ni anak yang xde mak bapaK? adab skit la nak bercakap dengan orang.."

Tanpa Nama berkata...

jgn gado2 sume kite ni umpama anjing menyalak bukit.bukit cam 2 gak tp suare anjing yang hilang. sabar2 jgn marah....cume kalu x leh bg bonus naikkan kanla dari segi kebajikan lain contohnya elaun perumahan yg skang ni RM180. Ari2 kene maki ngan org awam buat keje,kat blog pun kene maki gak?

Tanpa Nama berkata...

org atasan byk masyuk.....gaji besar pun x cukup gak....yg bwhan ne la tertindas.....hampeh tol.....

Mat berkata...

Saya ada kawan berbangsa india, cukup terer cakap ongputih, tapi SPM bahasa inggeris fail, dia selalu cakap hoi don't distub me lah, you better watch out, hehehe

Tanpa Nama berkata...

mkan duit tepi lebih...patut la x mau beri bonus....ptt la semua perut buncit...hahahahhahaaa

Tanpa Nama berkata...

semua 2 hanya tipu.....semata-mata duit.........

Tanpa Nama berkata...

seleweng owh seleweng....

Tanpa Nama berkata...

penjawat awam semuanye bodoh....sekali ngan presiden cuepacs.....dah la x lawa...tua la 2....dah tua pun bodoh....yg benar....menteri pembangunan....

Tanpa Nama berkata...

Padan muka hang keja malas tapi nak bonus aku memang benar sokong kat PM nanti perhimpunan UMNO aku nak buat teks bagi perwakilan aku kat perbahasan sentuh isu ini patut hangpa syukurlah dah dapat 500 tu

Tanpa Nama berkata...

500 beli seluar dlm anak x cukup bro....lu la banggang..lu sokong BN..nak jd hindu ka....takbir....PAS.....

Tanpa Nama berkata...

Syok tul Pak omar skang ni..hehehe..senang dapat pahala..dah tu orang yang mengutuk dia plak, fuh!.. ingat wei, kalu korang islam..jenuh lah nak minta ampun kat dia wei..hahahaha...cakap biar berpada2..

Tanpa Nama berkata...

hang la minta ampun kat penjawat awam....

Tanpa Nama berkata...

hah! udah goyang..nyesal la tu..hahahaha...

Tanpa Nama berkata...

sepatutnya kerajaan ikut cara Tun Mahathir beri bonus untuk galak rakyat belanja dan ekonomi bergerak.cuepecs jangan hilang taring....

Tanpa Nama berkata...

lu la goyang bro.....

Tanpa Nama berkata...

gua skit pun xgoyang..hahahaha..gua dapat bonus pun cantik..xdapat pun cantik..gua pun xreti nak marah2 ni..hahaha...

Tanpa Nama berkata...

Huh tak der bonus,,,
Letih aku keje tak berbayar pun hari sabtu ahad. Nak mintak bayaran OT tak dapat,,, kecewa tak der bonus,,,
nasib keje gomen,, kalo swasta dah byk harta aku,,,

Tanpa Nama berkata...

kami bukan rakyat yang bodoh.. kami bukan perkerja yang pekak..
kami bukan peminta sedekah..
dari congak kira kira..kenapa kerajaan x beri bonus RM 2000.00 setiap PKA, kalau 1.2j PKA x RM 2000.00 bajet tuk BONUS hanya RM 2.4b sahaja..tuk klu nak bagi RM 2000.00 klu bg RM 1000.00 pandai la pikir dah orng lantik jd pemimpin x kan tu pun x tau.

Tanpa Nama berkata...

"Bapak Hang" tu tokey ayam kat Danok! Patut dia tau semua cerita...dia pun dok supply pompuan Mongolia kat PM kita....hahaha

Tanpa Nama berkata...

Sebelum ni pun belanjawan defisit jugak...tp ada bonus! Kalau rasa tak mau dok lama jadi PM...teruskan laa trend ni. Mmg tak sempat abis gorund work menara 100 tingkat...dah jd MANTAN PM!!!!

Tanpa Nama berkata...

pasai duit hangpa gaduh, cakap pun kasak haaa .... Bagi kerja lebih sikit pun tak mau ... minta ELM pulak. Bagi sikit tak cukup, bagi banyak telungkup. Manusia, manusia .... Apa hangpa nak bimbang, makan hak org kan berdosa. Yg penting hangpa tak berdosa ... Fikir, fikirkan lah ... usah dok gaduh ...

Tanpa Nama berkata...

Kesian gua tengok lu bro tp gua pun teruk juga ni hujung tahun ni rodtax keta mati pulak lepas motor juga, anak nak masuk ipt cukai pintu tertunggak setahun pening betul 500 tak cukoplah bro anak ada 5 org hutang keta masih belum langsai hutang motor anak kat ipt hutang komputer hutang bank rakyat hai pening cam mane nak buat kalau bro ada idea dpt kongsi same ?,

Tanpa Nama berkata...

Sejak PM yang baru ni naik takhta, perbelanjaan trip PM dan TPM naik 75.2% (http://www.malaysiakini.com/news/145762)... no wonder lah tak ada duit utk bonus PA... Tak lama lagi PRU, dah tentulah jumlah perbelanjaan utk trip tu akan naik lagi, belum campur lagi trip bagi menteri2 kabinet yang lain... paham... paham...

Tanpa Nama berkata...

Sejak PM yang baru ni naik takhta, perbelanjaan trip PM dan TPM naik 75.2% ...memang betul dan nampaknya duit rakyat banyak dihabiskan pada betina puaka tu..
Masa bagi elaun pada unit beruniform tak pula dicongak,dikira,didarab...tapi bila kena pada PA macam kami ni...sanggup bercongak nak tunjukkan betapa banyak peruntukan untuk kami..tak pa...tuhan akan tunjukkan kebenarannya.

Tanpa Nama berkata...

langkah2 pejimatan lansung x de..boros memboros dari tahun ke tahun..lawatan rasmi punggoh seme.... tibai betul betul duit rakyat..cibai..kongket kuat..lancau punya kerajaan..

Hamba Allah berkata...

Tanpa Nama berkata...
kalau rasa gaji tak cukup, berhenti la.. pi jual goreng pisang... bangang betul orang cam korang ni... patut la penjawat awam banyak buat dosa.. laki orang main bini orang... moral rendah.. atitude limbah

Selasa, Oktober 19, 2010 2:36:00 PM

amboi...sedap dok mengata kat orang...org x bermaruah & x dak agama ja yg ckp macam ni...neraka jahanam lah tempat anda...

Hamba Allah berkata...

Kerana Najib x bagi bonus, x pasal2 orang mcm kita bergaduh..perang mulut sesama sendiri..kutuk mengutuk, maki hamun...apa faedah yang kita dapat? Orang kat atas sana nu, semua pakat tepuk tangan tengok kebodohan kita dok bertekak sesama sendiri. Biar p la...Yang Kaya Akan Bertambah Kaya, Yang Miskin Akan Bertambah Papa. Itu lah realitinya hari ini..dunia akhir zaman..amalan yang baik, akan dibalas yang baik oleh Allah SWT...

Tanpa Nama berkata...

salam semua rakan2 P/A..jadi2 lah kita semua..stop2 lah..kalau dah kata putus xnak beri bonus..xpelah... kalau orang beri pun dalam keadaan tidak ikhlas pun x guna gak..makan duit haram plak nnt..so bila time P/raya nnt kita buat donno je lah..and fr our dearest mr.President..trima kaseh je lah fr d effort..xperlu lah merayu banyak2 lagi..prestige pun kena jaga gak..

Tanpa Nama berkata...

?????? Terima Kasih??????? ada makna... Malam tadi ku mimpi ada bulan di Putrajaya.

Tanpa Nama berkata...

jgn nanti mati mata tak boleh tutup sudahlah akibat kutukan dan doa PA yang teraniaya oleh pemimpin HiPORKrit, penipu...

Tanpa Nama berkata...

nak bagi bonuspun main pinjam...emm...bagus2.Aiman x kisah!Dah xlalu ngan bonus...

sang benar berkata...

kepada sume harap bersabar...bersyukur pada ape yg telah d beri...korg kena bersyukur korg keje krajaan gaji d tetapkn wlupn keje korg hampeh tp kalo sektor swasta jgn nk nek gaji ko xwat keje jgn hrp nk dpt gaji...so jgn jd org yg x bsyukur...kalo byk ckp sgt brenti keje,rmi lg nk jwatan korg tue...

Tanpa Nama berkata...

Korang tgok lah kat astro awani dan hayati ape panel2 Umno tu kata..diaorg mcm cacing kepanasan..nak di sorok rakyat dah tau...model politik baru konon..puiiii..di haramkan aku n family aku mengundi BN..

Tanpa Nama berkata...

Nak buat mende laen ade duit..nak bonus kena pinjam lak..tipu punya kerajaan..

Tanpa Nama berkata...

sudah la...tak hingin aku bonus dari pemimpin celaka yg menjahanamkan duit raya....satu hari nanti malaysia pun diorg jual nak jaga perut busuk diorg n kroni2...

penjawat2 awam yg bodoh akan terus bodoh sokong umno/bn, sebab tu dibodohkan oleh pemimpin depa...

cukuplah dibodohkan...pi jahanam dengan bonus...tk bagi 500 pun bukan nak jadi papa, tuhan ada

Tanpa Nama berkata...

hai,,rakyat malaysia dan penjawat awam semua.kalau kerajaan pinjam sekalipun duit utk pemberian bonus daripada sumber haram maka saya juga akan bagi balik dgn pm sendiri..masya-allah.hai,,berfikirlah kerajaan najib rosmah ni kata bagi bonus melibatkan perbelanjaan rm 3.4 billion..tp kalau buat bangunan 100 tingkat warisan merdeka tu x membazir ka?.ya kita semua yg berkorban untuk pembinaan infranstruktur sampaikan tiada bonus..tp harus di ingat tender tu nanti sapa yg lebih mendapat keuntungan berganda22222222..kroni bn..umno le..rakyat dapat ape.!ha..kena perbodoh oleh pemimpin le..ha ckp sikit kena ISA..gammm.jadi lu pikirlah sendiri kita test pakatan rakyat gunakan kuasa undi kita sebagai rakyat malaysia,,amin.

Tanpa Nama berkata...

jgn haraplah ada bonus selagi kerajaan najib rosmah ni memerintah..bertambah kaya lah BN UMNO.tengok dlm bajet 2011 barangan import seperti seluar dalam dll..di kurangkan..ha sapa yg dok selalu shopping kl x rosmah mansooor(RINGGIT MALAYSIA)tu.Makluman saya rosmah mansoor ni kena bagi jawatan dlm kabinet contonnya kementerian perbelanjaan wanita malaysia..ha..ha..

Tanpa Nama berkata...

wat byk projek ape lagi msk poket sendiri la.. xfhm2 lg..

Tanpa Nama berkata...

Kalau kerajaan tak mau pinjam beri bonus, abis kami PA semua kena pinjam Ah Long untuk tampung perbelanjaan??

Tanpa Nama berkata...

Jangan lah ulangi kesilapan besar yang telah dibuat oleh PAK LAH... Buruk padahnya... Masa pak lah dulu at least COLA naik,gaji NAIK, tp sebab barang pun NAIK... akhirnya PAK LAH yang terpaksa TURUN... SI NAJIB ni, tak de benda yang naik melainkan BARANG je... BONUS plak tak nak bagi... Tunggu masa je la...PAK LAH sempat gak 2 penggal, yang ni tak tau la.. nak BERJIMAT konon.....

Tanpa Nama berkata...

WOW! 65 juta renovate rumah PM..bonus kedekut pulak!!

Datuk Seri Najib Razak berkata, kerajaan tidak boleh memberi bonus satu bulan gaji kepada kakitangan awam kerana tindakan itu akan memberi implikasi kewangan besar iaitu sebanyak RM3.1 bilion.

Katanya, selaku menteri kewangan yang bertanggungjawab, beliau tidak boleh berbelanja lebih daripada pendapatan.

KUALA LUMPUR : Kediaman Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan Isteri Datin Seri Rosmah Mansor akan diubah suai dengan belanja RM65 juta.

Menurut Ahli Parlimen Bukit Bendera Liew Chin Tong, kerja-kerja pengubah suaian akan bermula tahun depan dan selesai pada tahun berikutnya.

Sri Perdana di Putrajaya mula di bina pada tahun 1997 dengan kos RM24 juta dan siap dua tahun kemudiannya.

Bangunan ini diubah suai buat kali pertama pada tahun 2005 yang menelan belanja hampir RM6 juta.

Keperluan untuk sekali lagi melakukan pengubah suaian kepada Sri Perdana dengan kos RM65 juta dipertikaikan, khususnya apabila rakyat dinasihatkan supaya berbelanja secara berhemah.

Pengubahsuaian Seri Perdana dengan peruntukan yang begitu tinggi dianggap satu lagi anggap satu lagi pembaziran dana rakyat.

Mengulas isu yang sama Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad berkata, apabila masuk sahaja Perdana Menteri baru semua nak ubah mengikut citarasa masing masing. Ini pembaziran dengan RM65 juta untuk ubah suai Sri Perdana ini satu tindakan yang tidak bertanggungjawab kerana negara amat memerlukan kewangan itu untuk membangunkan modal insan dan sebagainya.

"Duit itu boleh digunakan dengan cara yang lebih bermakna. Kita lihat bajet itu pun tetap juga merupakan satu bajet defisit ini bererti perbelanjaan seperti itu sebenarnya boleh dikurangkan untuk mengurangkan defesit.

"Inilah keutamaan pemimpin Umno-BN untuk kepentingan mereka sendiri, keselesaan sendiri ikut citarasa masing masing tanpa memikirkan rakyat jelata yang menghadapi kesusahan untuk mebiayai kehidupan seharian.

"Ramai yang tidak berkerja dan hutang piutang. Tetapi RM65 juta digunakan untuk ubahsuai Sri Perdana ini tindakan yang tidak wajar sama sekali,"katanya.-/YB Anuar Sudin

HARAM JADAH KAU NAJIB

HARAM JADAH

Tanpa Nama berkata...

Kerajaan tak bg bonus sebab nak bena bangunan warisan 100 tingkat kat bukit jalil perbelanjaannya hampir 5 billion, jgn marahlah.

Kerana ini munkin sebagai mercutanda PM baru ini.Kerana KLCC adalah mercu tanda PM Tun Mahathir

Mengikut kajian oleh pakar barat Style dan famous Mercu tanda ini penting sebagai gah atau gaya pemerintahan org yg berkuasa pada sesuatu tempat bagi diujudkan untuk medatangkan gah pada rakyat atau dunia

Tanpa Nama berkata...

kepada mereka yg bukan PA tak payah nak maki hamun org..ko rang apa tau..kepada yg PA kalau tak nak bonus bagus la..nanti kalau PM bagi pulangkan balik..boleh gitu..kepada yg kata PA bodoh la bangang la...ko rang ingat kita dpt keje ni tak de pelajaran ke..sbb PA pandai la kerajaan masih idup sampai sekarang...mcm dah sumbangan kami dan kami pun mmg layak dpt bonus..kepada yg tak berkenaan jgn busuk hati....kalau tak bagi kat PA duit rakyat abis juga....ada faham...

Tanpa Nama berkata...

tu semua duit rakyat laa bengong bukan duit rosmah si pencekik darah rakyat.. tukar sloganla najib ooiii... dari rakyat didahulukan pencapaian diutamakan kepada Rosmah dihadapan, najib nyorong ikut buntut rosmah si suami naib najis...

hamba allah berkata...

apa kata kita pulangkan balik duit bantuan khas kewangan sebanyak RM500 tu dkt kerajaan? ya la, dah kata kerajaan x dak duit..takut kena buat pinjaman..nanti x boleh tampung projek2 yang lain pulak..dah la tu bagi RM500 tu dkt P.A. pun mcm x ikhlas ja..

Tanpa Nama berkata...

Zaman Mahathir boleh bagi bonus.Kalau bagi sebulan bonus kepada kakitangan awam pun kira macam pakej rangsangan ekonomilah kerana akan meningkat pengaliran wang awam kepada masyarakat..By spending 3.1 billion for bonus will increase MPC(Marginal Propensity to Consume) so may increase autonomous consumption therefore GDP(KDNK) will increase-macroeconomics..Better bagi bonus daripada buat Pakej ransangan ekonomi yang hanya mengkayakan kroni2 je..Bajet cakap 2++ bilion realitinya tidak semua digunapakai..Lu pikirah sendiri Pak Najib..

Rahman Nanyan berkata...

janganlah kita PA membantah keputusan kerajaan. kita kena faham bahawa kerajaan BN ada hal lebih mustahak. setkat bagi 500 tu sudah amat bermakna bagi kita sekelian PA. marilah kita menzahirkan kesetiaan dan penghargaan yang setinggi2nya pada DS Najib Tun Razak atas keprihatinan beliau, dan juga penghormatan kepada UMNO yang sentiasa tidak lupa membayar gaji kita setiap bulan.

Terkilan.. berkata...

Rahman Nanyan berkata...
janganlah kita PA membantah keputusan kerajaan. kita kena faham bahawa kerajaan BN ada hal lebih mustahak. setkat bagi 500 tu sudah amat bermakna bagi kita sekelian PA. marilah kita menzahirkan kesetiaan dan penghargaan yang setinggi2nya pada DS Najib Tun Razak atas keprihatinan beliau, dan juga penghormatan kepada UMNO yang sentiasa tidak lupa membayar gaji kita setiap bulan.

Rabu, Oktober 20, 2010 11:09:00 PM

sila betulkan balik ulasan anda! apa buktinya UMNO yang sentiasa bayar gaji kakitangan kerajaan???

joehan berkata...

en.rahman, gua sokong lu.. kita mmg kena bersyukur,, hidup BN!

PemudaUMNO Pahang berkata...

Wakil Pemuda UMNO Pahang, Datuk Mohamad Azizan Che Omar pula mahukan kerajaan mewujudkan sebuah badan bagi memantau pegawai kanan kerajaan
termasuk di peringkat kementerian yang tidak selari dengan perjuangan parti.

Ini amat penting kerana kerajaan itu UMNO dan UMNO itu kerajaan, menentang UMNO samalah seperti derhaka pada agama dan negara.

Tanpa Nama berkata...

I tak mau bonus....i just nak naik elau COLA, elaun rumah dan elaun2 lain je...bonus tu kejab je boleh habis...klu kerajaan naikkan elaun COLA dan perumahan kpd RM500, alhamdulillah syukur...i boleh simpan duit utk masa depan...betul kan?

Tanpa Nama berkata...

BETUL BETUL BETUL...tapi bagi le jugok bonus pe salahnye.. klu rosmah buley beli mewah2 kt amerika guna duit rakyat smpai 7 kete bawak barang takkan bonus untuk PA xleh bagi tok jib ooiii!!! lu pikir laa sendri najib!!! aku tau hang takkan baca ape yg aku tulis ni cuma berharap Allah Ta'ala bukelah pintu hati tuu.. jgn bercakap aje pandai masyuk ke kroni ajee yg tau pikir2 la ke rakyat khazanah bumi malaysia ni utuk rakyat marhaen bukan untuk tengkolok hang sorang ajee...

Tanpa Nama berkata...

Siapa Ketua sebenar PNB?? saksikan!!!

http://www.tranungkite.net/v11/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=961#38347

chinta chandry berkata...

hei..pemuda umno pahang hang kata melawan umno seumpama derhaka kpd agama dan bangsa..masya-allah kau ingat umno tu tuhan kau beserta dgn pemimpinnya najib rosmah..pui!insaflah..kau..jgn dok menyembah kat pemimpin mcm tu..syirik dan khurafat betul...hai ada ke umno ni dalam salah satu rukun iman..o rukun islam..bodohh..

Tanpa Nama berkata...

ya..sokong tu..

Tanpa Nama berkata...

betul..betul...bnetul...muaah!

Tanpa Nama berkata...

SATU MALAYA DAH HEBOH PASAL ROSMAH MELANCARKAN ISLAMICFASHION SHOW YG MENGHINA UMAT ISLAM SEDUNIA.

ROSMAH AKAN MENGHANCURKAN KEWIBAWAAN NAJIB SEBAGAI PERDANA MENTERI.

KITA TUNGGU DAN LIHAT . APA PULA KOMEN MUFTI DAN SEWAKTU DGNNYA.

Tanpa Nama berkata...

hakikatnyer....org yang senang lagi bersenang lenang yang susah lagi bersusah payah mencari rezki..............ape nk jd dunia ni....

Tanpa Nama berkata...

cuepacs...guna kan taring mu untuk menegak kan kakitangan awam ni...keje bnyak makin lame makin meluas....tapi kenape org atasan langsung tak nmpak aku bimbang PRU depan nanti jatuh......3 juta nk bag bones kat kakitangan awam pem berbalah2....yag bagi berratus berpuluh juta kat negara luar n agensi2 yg taksepatutnyer tak fikir pon rugi ke tidak....hidup ni bnyk2 la berbakti....supaya jika tiade nnt diingati dan dirahmati...

Tanpa Nama berkata...

DULU BAGI BONUS TAK DER PUN ISU MEMINJAM PUN KENAPE SEKARANG PEMERINTAHAN pm BARU KLUAR PLAK ISU PINJAM PINJAMAN LAK NI....APER KES....MALAYSIA APE NK JADI MALAYSIA NIE

Tanpa Nama berkata...

agak2 korang duk coment kt sini ader ke feelback dari org yg sepatutnyer....

Tanpa Nama berkata...

salam,just utk cuepacs...truskan agenda anda jgn duk layan komen2 negatif.usaha anda amat murni umpama lilin membakar diri.
siapa berani bakar diri untuk kepentingan orang lain?

wahai org melayu lagi islam ingatlah rukun islam itu 5,rukun iman itu 6 dirangkumi dgn kalimah syahadah.jgn duk hentam ape yg korang x tau...blajar la dulu nanti kang terlanggar dgn rukun ape nk jadi ngan korang?

oleh yg demikian terlebih baik kita semua cari,cenderong,berusaha kpd mujahadah,ubudiah,istiqomah brulah nnti org melayu islam x byk ckp yg merapu2 termasuklah ngan PM.


Allah menguasai segalanye zahir & batin.wahai insan yg kerdil berdoalah mohon keadilan...........

amin.....................

samad ex-N11 berkata...

hanya BN pembela Ummmah. jika PA yg x sokong Umno menegakkan Islam, maka dirinya adalah 'bangsat'.

Ikrar; kami PA sokongan akan setia bersama BN dan Umno sampai bila2, selagi ada bulan dan bintang. Kami harap dinaikkan gaji oleh kerajaan, dan P&P yg byk sokong pe,bangkang adalah bukti kami lebih pintar dan bijak

Tanpa Nama berkata...

sokong2 gak...tp kalu sokong je x de yg bangkang jd pak turut la. tu pasal la x maju2 duk ikut je ape pun disuruh.selagi ade bulan & bintang(bulan parti ape?) ckp 2 biarla berpada2.kalu ulama tu bkn umno maknenye sesat la sape yg blajar ngan dier. abis kalu ayah pin tu org umno so kene ikut la ape disuruh walaupun sesat? ha..ha..ha..ckp ikut sedap mulut....lain kali ckp guna otak yg dah dianugerahkan allah...
nnti mati taruk kat batu nisan name umno ngan lambang dacing bru org tau....lawakla....rajalawak tgh cari calon try la apply....

Tanpa Nama berkata...

tak payah beri bonus, cuma ganjaran je. jika pegawai gred 50 hingga JUSA beri 2000 je. gred sokongan bawahan 1500. baru adil. sebab yg memerlukan duit ialah bawahan kerana nilai wang sebegitu memberi makna kepada bawahan, atasan gaji pun dah 5000 keatas setakat 2000 tu aplah sangat. amacam jimat tak.

Tanpa Nama berkata...

Mungkin sejarah akan berulang kembali, sejarah sesama pemimpin berebut hasil bumi (emas) dan sejarah negara DIJAJAH mungkin berulang lagi. Bilamana masing-masing tidak lagi benar-benar patriotik dan sayang pada negara. Kekayaan negara tidak diagih seadil-adilnya, maka negara pasti lemah dan mudah dijajah. Pada masa itu pasti semua akan menginsafkan diri. Melihat apa yang terbaik yang sepatutnya buat. Sama-samalah selami penderitaan rakan-rakan yang lain. Jangan menganiayai pada mana-mana golongan pun. Jangan sampai negara kita ditimpa bala kerana disebabkan kita sendiri. Kalau dah benar susah, biarlah sama-sama susah. Kalau dah senang biar sama-sama merasa. Tak kira peringkat mana pun, ingat hasil yang dapat perlu dengan cara tak berkat, itulah nikmat... bukan azab pada akhirnya. Wallahuaklam. Ingat duit hanya nilai moga barakah yang kita perolehi.